Columbus Blue Jackets 2020–2021 – ei tulta ilman savua

  • 426 256
  • 1 697

Uraanitumppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets, Bärilund
Mielenkiintoista kyllä nähdä, mihin Roslovicin taso riittää nyt kun saa todellisen näytönpaikan. Edelliskausina pelannut yleensä kolmosketjun laiturina Lowryn ja Coppin kanssa ja kieltämättä väläytellyt aika-ajoin hyökkäyspään taitojaan. Puolustuspeli on kuitekin melko iso kysymysmerkki, varsinkin sentterin paikalla, mutta olisihan se mukava nähdä, jos hän löisi todella läpi kotikaupungissaan ja suosikkiseurassaan.
Roslovic varmasti kehittyy myös puolustuspelissään Tortsin avulla. Hänen laidoillaan tulee pelaamaan puolustavia kavereita, koska niitä meillä on riittämiin. En lähtisi ensimmäisenä huolehtimaan Laineen,Roslovicin puolustuspelistä, kentällä on neljä muutakin pelaajaa myös, jotka osaavat puolustaa.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Luulen että Columbuksesta löytyy työteliäitä alaspäinpelaavia pelaajia. Ei tarvitse nimetä ketään, ja turha kysyä kuka. Heitä on.
Ai jaa, pitää sitten itse selvittää keitä he on. Tuo on ainakin hyvä tieto että heitä on, ja siinä samalla voin selvittää keitä ne hyvät sentterit on.

Kun Keklulla on selvästi soft spot suomalaisiin, niin miksiköhön tuota joukkuetta ei valmenna Jukka Jalonen. Tortsilla on aika raskas tyyli, vähän kuin köyhän miehen Mike Babcock.
 

Uraanitumppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets, Bärilund
Kun Keklulla on selvästi soft spot suomalaisiin, niin miksiköhön tuota joukkuetta ei valmenna Jukka Jalonen. Tortsilla on aika raskas tyyli, vähän kuin köyhän miehen Mike Babcock.
Tortsi sattuu olemaan liigan yksi parhaista valmentajista, joka on pystynyt mittaamaan joukkueesta joka kausi täyden potentiaalin. Sopimusta vielä tämä vuosi jäljellä, miksi heittää pois tehtävässään onnistunut mies?
 

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS
Kun Keklulla on selvästi soft spot suomalaisiin, niin miksiköhön tuota joukkuetta ei valmenna Jukka Jalonen.

Keklullahan nimenomaan ei taida tätä softspottia olla, eiköhän siellä muuten eräs Puljujärvi kiekkoilisi. Tai ainakin Nutivaara ja Hännikäinen. Eiköhän tuo Laineen olisi tässä vaiheessa Duboisin vastineeksi olisi ottanut, vaikka passissa lukisi Bulgaria tms.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kiinnosti tämä Blue Jacketsin sentterisotku sen verran että kahlasin koko paskan lävitse. larzzonin lainaus-kommentit oli Winnipeg Jets-keskustelussa, ja en viitsi sinne tätä laittaa.

^^^ Keskeinen pointti tuossa jutussa taisi Tortorellan lisäksi olla se, että Dubois ei saanut sopimusneuvotteluissa takeita organisaation kunnianhimon tasosta.

Ykkössentterin siirtopyyntö tuntui kuitenkin menneen niin pahasti Tortsin ihon alle (mm. Duboisin sanomisten kyseenalaistaminen median edessä), ettei yhteistyölle enää ollut edellytyksiä.

Kyllähän tuo saattaa pistää vituttamaan, juurikin tämän jatkuvan sentterivekslauksen takia. Kun mitään pysyvää ei saa rakennettua.

Otetaanpa historian tunti Blue Jacketsista:

John Tortorella tuli Columbukseen kesken kauden 2015-16. Joukkue aloitti tuon kauden 7 peräkkäisellä tappiolla, ilman ainuttakaan pistettä, jonka jälkeen Todd Richards sai potkut.

Blue Jacketsia sentteröi Tortorellan alku-uran suurinpiirtein nämä:

18:46min, Brandon Dubinsky, 48 pistettä
17:21min, Ryan Johansen, (26 pistettä 38 peliin)
15:52min, Alexander Wennberg, 40 pistettä
10:34min, Gregory Campbell, 11 pistettä

Kun kautta oli pelattu 38 matsia, toteutui Ryan Johansen -kauppa. Halusi pois. Neloskentän laituri William Karlsson siirtyi 3.sentteriksi, Wennberg 2.ketjuun.

Kekäläinen varaa 2016 draftissa Pierre-Luc Duboisin, jonka projektoi paikkaavan Johansenin jättämän sentteri-aukon.

Ekalla Tortorellan täydellä kaudella 2016-17, off-seasonin jälkeen sentterirunko oli seuraava:
17:54min, Brandon Dubinsky, 41 pistettä
18:23min, Alex Wennberg, 59 pistettä
13:23min, William Karlsson, 25 pistettä
9:43min, Lukas Sedlak, 13 pistettä

Kaudella Wennberg ohittaa Dubinskyn sekä minuuteissa ja pisteissä, nousten tasaväkiseksi Top6-sentteriksi. Tälla kaudella Tortorella nosti Blue Jacketsin 50 voittoon ja .659 pisteprosenttiin. Voitti Jack Adamsin parhaana valmentajana.

- Sitten se Karlsson poimitaan Vegasiin.
- Kesällä Dubinsky käy ranneleikkauksessa, jo toistamiseen
- Kesällä tapahtuu myös Panarin-Saad kauppa, muut tässä kaupassa liikkuneet palaset olivat puolustajia ja laitureita.
- Dubois liittyy joukkueeseen.

Kaudella 2017-18 runko on seuraava:
18:08min, Alex Wennberg, 35 pistettä
16:38min, Pierre-Luc Dubois, 48 pistettä
15:21min, Brandon Dubinsky, 16 pistettä
10:21min, Sedlak/Mark Letestu, 8 ja 4 pistettä

Panarinin heiluttaessa tahtipuikkoa, Wennberg hyytyy 35 pisteen sentteriksi. Samalla Dubinsky hyytyy rannevaivojensa myötä 16 pisteen sentteriksi. Uusi mies Dubois tulee paikkaaman puutteita ja tekeekin sentterien korkeimmat 48 pistettä, mutta myös Nick Folignoa ja Boone Jenneriä joudutaan ajamaan laidasta keskelle. Pleijareissa jengi on hyvin lähellä pudottaa tulevan mestarin Capitalsin, 2 voittoa eteen ja kolmannessa mentiin pitkään jatkoaikaa....

***

Kaudelle 2018-19 lähdetään näillä
17:54min, Pierre-Luc Dubois, 61 pistettä
17:07min, Boone Jenner, 38 pistettä
15:05min, Alex Wennberg, 25 pistettä
12:21min, Brandon Dubinsky, 14 pistettä

Dubois nousee 1.sentteriksi tehden 61 pistettä ja Wennbergin roolia tiputetaan rajusti. Mies tekee vain 2 maalia. Jenner siirtyy keskelle. Dubinsky pystyy auttamaan enää vain 4.sentterinä, 14 pisteen verran.

Trade-rajalla hankintaan Matt Duchene sentteriosastolle, ja Wennbergin rooli pienenee entisestään. Columbus tekeekin suurimman yllätyksen ja tiputtaa Tampan jatkosta. Tippuvat itse seuraavalla 2.kierroksella Bostonille, joka menee aina finaaleihin asti.

Kesällä 2019 Duchene lähtee UFAna Nashvilleen. Kausi mennään näillä:
18:07min, Jenner, 24 pistettä
17:56min, Dubois, 49 pistettä
16:41min, Wennberg, 22 pistettä
11:51min, Riley Nash, 14 pistettä

Jenner jatkaa jarruykkösen keskellä, Dubois kiekollisessa ykköskentässä. Duboisin 49 pistettä 70 otteluun on Columbuksen paras pistelukema. Wennberg edelleen vetää kauden vihkoon, loukkaantumisia ja vain 5 maalia ja 22 pistettä.

Koronan keskeyttäessa kauden Columbus on tasapisteissä samalla voittoprosentilla Toronton kanssa idän playoff-viivan molemminpuolin sijalla 9.

***

2020 lokakuun off-seasonilla Kekäläinen ostaa Alex Wennbergin ulos ja hankkii laituri Josh Andersonia vastaan Montrealista Max Domin. Samalla signaa Mikko Koivun.

3kk myöhemmin, tammikuussa 2021 joutuu kauppaamaan Duboisin pois, Patrik Lainetta vastaan. Nyt ollaan tilanteessa, jossa Domi on uusi päivitetty Wennberg, Texieriä on kokeiltu keskellä. Laine-kaupassa tullut Jack Roslovic antaa jonkun vaihtoehdon.

Ryan Johansen halusi pois, Wennberg hyytyi juuri hyvän kauden jälkeen, William Karlsson annettiin Vegasille juuri Wennbergin hyvältä näyttäneen uran takia, Brandon Dubinskyn uran tuhosi loukkaantumiset.

Se koko nelikko joka tuossa oli kun Tortorella tuli, on poissa. Ja nyt tämä jannu jonka ympärille piti rakentaa, halusi pois.

Kyllä minäkin vittuuntuisin.
 
Viimeksi muokattu:

susi

Jäsen
#CBJ lines today:
Foligno-Domi-Atkinson
Jenner-Texier-Bjorkstrand
Foudy/Roslovic-Nash-Robinson
Grigorenko-Koivu-Stenlund
Gerbe

Näillä tänään. Tortsilla kuulemma kuusi erilaista vaihtoehtoa Laineen varalle. Ehkä näistä vois arvella sitä että kakkosketju jatkaa näin ja Laineelle tilaa ykkösketjun laidasta tekee joko Foligno tai Atkinson. Roslovicia lähdetään ajamaan sisään kolmosketjusta.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Huono puoli että niillä ok ehkä liigan turhin logo ja rumimmat paidat. Anteeksi.

Blue & White Jackets. Keklun pitäisi ehkä se Barkov hankkia vielä rosteriin, niin päästäisiin kunnolla revittelemään suomalaisjoukkueesta.

Logo on kyllä ehkä vähän tylsähkö, olisikohan se alkuaikojen mulkosilmäinen lintu hyvä vaihtoehto vielä jossain vaiheessa?
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Täällä jotkut ovat puhuneet, että Columbus voisi käyttää nyt Werenskiä treidipalasena sentterin hankkimiseen. Itse en näe tässä mitään järkeä. Laineen hankinta toi Jetsille huippulaiturin ja tiettyä erityisosaamista, mutta jätti keskikaistalle ison aukon. Columbuksen vahvuus on puolustuksen tukipilaripari Jones-Werenski, joten ei ole mitään järkeä lähteä tuota tuhoamaan ja aiheuttamaan puolestaan puolustukseen iso lovi. Varsinkin, jos Werenski ja Jones ovat sitoutuneita Columbuksen juttuun. Ei Columbuksella ole käsittääkseni ketään sellaista prospektia jonka voisi kuvitella astuvan esim. Werenskin saappaisiin lähivuosina? Saa korjata, jos olen väärässä ja sieltä sellainen löytyy.

Ylipäätään jokaisella joukkueella on jokin heikkous. Columbuksella se on nyt sentteriosasto. Kuitenkin laadukkaita pelaajia löytyy muihin positioihin riittävästi ja sitä kautta ihan kaikki on mahdollista. Varmasti Kekäläinen on myös valppaana, jos vapaille markkinoille tulee kiinnostava sentteri (Danault 2021, Barkov 2022) tai jollain treidillä semmoisen voisi saada, mutta en millään usko ja näe järkevänä sitä, että Kekäläinen lähtisi paikkaamaan yhtä aukkoa rosterista aiheuttamalla toisen sellaisen muualle.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Blue & White Jackets. Keklun pitäisi ehkä se Barkov hankkia vielä rosteriin, niin päästäisiin kunnolla revittelemään suomalaisjoukkueesta.

Logo on kyllä ehkä vähän tylsähkö, olisikohan se alkuaikojen mulkosilmäinen lintu hyvä vaihtoehto vielä jossain vaiheessa?

Leijona-logo, jos kerran Suomi-linjalle lähdetään.
 

ChosenTwo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset NHL:ssä
Logo on kyllä ehkä vähän tylsähkö, olisikohan se alkuaikojen mulkosilmäinen lintu hyvä vaihtoehto vielä jossain vaiheessa?

Mulkosilmäinen lintu lienee maskottina toimiva Stinger-ötökkä:
Kyseinen maskotti:
 

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
Logoa jos lähdetään muuttamaan, niin kolmospaidoissa oleva tykkilogo uudeksi logoksi. Tuosta on muutamia designeja nähnyt, joissa olisi nykyiset päävärit kanuunalogolla tai otetaan käyttöön kolmospaita sellaisenaan.
 

Kuppi

Jäsen
Tortsi sattuu olemaan liigan yksi parhaista valmentajista, joka on pystynyt mittaamaan joukkueesta joka kausi täyden potentiaalin. Sopimusta vielä tämä vuosi jäljellä, miksi heittää pois tehtävässään onnistunut mies?
Täytyy ihmetellä Tortun suosiota täällä. Yksi liigan parhaista valmentajista, missä? Siinä miten tehdään joukkueen parhaasta hyökkääjästä täysin hyödytön mahdollisimman lyhyessä ajassa? Mielestäni kaikista huonoiten tämän tilanteen hoiti Tortorella, onneksi Kekäläinen taikoi hyvän treidin nopealla aikataululla. Muuten oltaisi menty samoilla senttereillä kuin nyt mutta ilman Roslovicia ja Patea.
 

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Täytyy ihmetellä Tortun suosiota täällä. Yksi liigan parhaista valmentajista, missä? Siinä miten tehdään joukkueen parhaasta hyökkääjästä täysin hyödytön mahdollisimman lyhyessä ajassa?
Millä tavalla Tortorella teki joukkueen parhaasta hyökkääjästä hyödyttömän? Avaa vähän mitkä nämä toimet oli?
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Täällä jotkut ovat puhuneet, että Columbus voisi käyttää nyt Werenskiä treidipalasena sentterin hankkimiseen. Itse en näe tässä mitään järkeä. Laineen hankinta toi Jetsille huippulaiturin ja tiettyä erityisosaamista, mutta jätti keskikaistalle ison aukon. Columbuksen vahvuus on puolustuksen tukipilaripari Jones-Werenski, joten ei ole mitään järkeä lähteä tuota tuhoamaan ja aiheuttamaan puolestaan puolustukseen iso lovi. Varsinkin, jos Werenski ja Jones ovat sitoutuneita Columbuksen juttuun. Ei Columbuksella ole käsittääkseni ketään sellaista prospektia jonka voisi kuvitella astuvan esim. Werenskin saappaisiin lähivuosina? Saa korjata, jos olen väärässä ja sieltä sellainen löytyy.

Ylipäätään jokaisella joukkueella on jokin heikkous. Columbuksella se on nyt sentteriosasto. Kuitenkin laadukkaita pelaajia löytyy muihin positioihin riittävästi ja sitä kautta ihan kaikki on mahdollista. Varmasti Kekäläinen on myös valppaana, jos vapaille markkinoille tulee kiinnostava sentteri (Danault 2021, Barkov 2022) tai jollain treidillä semmoisen voisi saada, mutta en millään usko ja näe järkevänä sitä, että Kekäläinen lähtisi paikkaamaan yhtä aukkoa rosterista aiheuttamalla toisen sellaisen muualle.
Ei varmaan Werenskillä tässä kohtaan kannata lähteäkään kauppaa tekemään. Mutta tilanne voi muuttua vuodessa aika paljon. Uskoisin, että ykkössentterin hankkiminen on tähtäimessä kuitenkin viimeistään 2022 keväällä ja jos sitä ei muuten saada, niin tarvittaessa Werenskillä. Tämä tietysti riippuu juuri tuosta mitä sanoit, että onko ketään, joka voisi astua näihin saappaisiin.

Mielenkiintoista nähdä miten Domi-Texier -kaksikolla BJ pärjää. Jos pystyvät ihan ok:sti hoitamaan sentterin tehtävät, niin eipä tuota ykköspakkiparia kannata alkaa kiusata. Kun pelisysteemi on kunnossa ja jokainen tietää oman paikkansa, niin kyllähän joukkue voi olla vähintään yhtä vahva kuin ennen treidiä.

Itse tietysti seuraan mielenkiinnosta, miten Laineella alkaa kulkea. Mutta sitä enemmän olen utelias näkemään miten Roslovicin ura kehittyy. Onko potentiaalia sentteriksi, tai ylipäätään tekemään TOP6 hyökkääjän tehoja. Kotiseudulle muutto ei ole automaatio sille, että homma alkaisi toimimaan. Toisaalta kyseessä ei ole mikään jääkiekkohullu kanadalainen kaupunki.
 
Luin tätä ketjua, ja tulin siihen tulokseen, että PLD on poistunut joukkueesta, koska.

1 Tortun kanssa meni sukset ristiin
X Ei nähnyt Columbusta tarpeeksi kunnianhimoisena organisaationa
2 Otti nokkiinsa sopimusneuvotteluista
Hyvin summattu. 1 kieltänyt haastattelussa, X ja 2 on haastattelussa ilmeisesti sanonut.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Hyvin summattu. 1 kieltänyt haastattelussa, X ja 2 on haastattelussa ilmeisesti sanonut.

Keklu sanoo, ettei olisi johtunut neuvotteluistakaan.
 
Keklu sanoo, ettei olisi johtunut neuvotteluistakaan.
ilmeisesti ei vain tykännyt sitten Columbuksesta ja systeemistä.
 

susi

Jäsen
Roslovic ei pelaa vielä tänään. Pitää saada vielä muutamat joukkuetreenit alle ennenkuin valmis pelikokoonpanoon.

Domi on UFA ensi kauden jälkeen joten nyt tarjolla lukita se paikka 1. sentterin roolin CBJ:ssä tänä aikana. Muussa tapauksessa (tai huolimatta siitä) Keklun pitää yrittää olla aktiivinen FA-markkinoilla (esim. Danault) tai lähteä taas kaupoille.

Jones on myös UFA 2022 kauden päätteeksi ja Werenski RFA. En nyt millään usko että Kekäläinen ajautuu tilanteeseen jossa Werenski myydään pois ja Jones lähtee vapaana agenttina muualle. Vähintään jompikumpi pitää saada pitkään jatkosopimukseen, mieluusti toki molemmat.

Tuleva kevät näyttänee paljon miten tuo kolmikko
Domi, Texier, Roslovic ovat valmiita isoihin rooleihin. Potentiaalia mutta paljon kysymyksiä.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Columbuksen pitäs jostain saada nyt äkkiä suomalainen pakki. Sitten ois kunnon suomalainen värisuora kun seurasta löytyy suomalainen GM, centteri, laituri, maalivahti ja bonarina vielä scouttiosaston dirikka ja development coach. Mutta vain pakki puuttuu!
 
Suosikkijoukkue
Hifk, Man Utd, Suomalaiset änärissä
Columbuksen pitäs jostain saada nyt äkkiä suomalainen pakki. Sitten ois kunnon suomalainen värisuora kun seurasta löytyy suomalainen GM, centteri, laituri, maalivahti ja bonarina vielä scouttiosaston dirikka ja development coach. Mutta vain pakki puuttuu!

Menivätkin päästämään Nutivaaran Floridaan. Äkkiä Oliwer Kaksi kakkospariin dominoimaan, oli muuten eilisessä Omskin pelissä aivan ylikylän kaveri KoHeLoon.
 
Keklu sanoo, ettei olisi johtunut neuvotteluistakaan.
Mielenkiintoista. Se, ettei joukkueen GM ja valmentaja ole ihan tarkkaan kärryillä (tai sellaisen kuvan nyt Kekäläisestä ja Tortorellasta saanut) miksi pelaaja haluaa noinkin äkisti pois, tuntuu vähän ihmeelliseltä. Olisiko Duboisilla ollut sitten joukkueen sisällä jotakin niin pahoja henkilökismoja, että piti päästä nopeasti vain pois?
 

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Mielenkiintoista. Se, ettei joukkueen GM ja valmentaja ole ihan tarkkaan kärryillä (tai sellaisen kuvan nyt Kekäläisestä ja Tortorellasta saanut) miksi pelaaja haluaa noinkin äkisti pois, tuntuu vähän ihmeelliseltä. Olisiko Duboisilla ollut sitten joukkueen sisällä jotakin niin pahoja henkilökismoja, että piti päästä nopeasti vain pois?
Viittaisi tosiaan varmaan niihin pukukoppiongelmiin, joista ei ihan varmasti puhuta sanaakaan ulkopuolelle. Seth Jonesin haastis eiliseltä kertoo jotain; Kaverilta kysyttiin onko vaikea paikka kun Dubois treidattiin, naama pokerilla "Ei ollenkaan".

Ei ole ihan perus lätkäjargon vastaus.
 

Piikkiperse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Koska se Pate pääsee lyömään kiekkoa reppuun Blue Jacketsin paidassa ekan kerran? Viikonloppuna jo?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös