ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, Blue Jackets
Eiköhän Jost kuitenkin pelaa sentteriä kakkosessa.
Itse asiassa ei, vaan Compher ja Kerfoot ovat pelanneet kakkosen keskellä viime aikoina. Jost aloitti kauden kakkosen sentterinä, mutta heikkojen esitysten ja loukkaantumisen vuoksi pudotettiin ensin nelosen keskelle ja nykyään sitten kakkosen vasemmalla laidalla parantuneiden otteiden johdosta. Laidalla Jost on tällä kaudella ollut hyödyllinen pelaaja hyökkäyssuuntaan, kun taas keskikaistalla hyökkäyspelaaminen uupui täysin. Toki merkitystä on myös itseluottamuksen löytymisellä, mutta nyt kun peli taas kulkee, ei häntä ole keskellä koitettukaan.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: Leon

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Shannon Szabados, Jeremy Roenick, Tuukka Rask
Yllättyny olin ttä Avalanchella selvästi vähiten kotipelejä vaikka on tullu katottua.

Alkukausi siis odotuksii nähden loistava.

Loppukaudelle ainoa toive hyvien pelien lisäks ei mitää rentaleja eikä vuoroista luopumista. Ellei halvalla saa ni näillä mennää.
 

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, Blue Jackets
Floridan reissulta mukaan kaksi pistettä, Panthersia vastaan siis voitto ja sen jälkeen Tampalta rumasti tukkaan. Grubauer pelasi Panthers-ottelun hyvin ja ylipäänsä peli oli ihan hyvä esitys. Kolmanteen erään ykköskenttä rikottiin, Compher siirrettiin MacKinnonin ja Landeskogin vierelle ja Rantanen pelasi Kerfootin ja Jostin kanssa. Tuolla muutoksella saatiin Rantanen pelaamaan jotain muuta, kuin ykköskentän pelistä melko vaikeaa tehnyttä Barkovin kenttää vastaan. Muutos poiki sen, että Compher iski Landeskogin syötöstä maalin ja ottelu kääntyi tasatilanteesta 2-5-voittoon.

Lightningia vastaan sattui sitten oikeastaan kauden ensimmäinen täydellinen ohipeli. Isännät pitivät tempon korkealla, eikä tällä kertaa oikein löytynyt minkäänlaisia aseita vastata. MacKinnonin kavennusmaalin kohdalla ajattelin, että Avalanche pääsee vielä peliin mukaan, mutta kahden minuutin kuluttua Johnson kasvatti johdon uudelleen kahteen maaliin. Viidennen maalin kohdalla Varlamov vaihdettiin pois, maalit nyt eivät varsinaisesti hänen piikkiinsä menneet.

Colella on ollut viime peleissä vaikeaa, muutama maali on tullut hänen virheistään. Lightningia vastaan silti eniten minuutteja puolustajista, eiköhän peli kuitenkin palaudu pian takaisin uomiinsa. Toisaalta ainakin HFBoardsilla oli juttua, että Penguinsissa Colen suoritustaso alkoi kärsiä, kun minuutteja kertyi jonkin verran yli kaksikymmentä ottelua kohden. Katsotaan nyt, miten kausi hänen kohdallaan etenee. Tähän asti on ainakin ollut täysin hintansa arvoinen.

Loukkaantumisrintamalta kuuluu todella huonoja uutisia, Kamenev nimittäin joutuu olkapääleikkaukseen, mikä saattaa pitää hänet sivussa koko loppukauden. Todella huono asia varsinkin miehen uran kannalta, näitä pitkiä loukkaantumisia sattuu nyt vähän liikaa. Viime kaudella Kameneville kertyi käsivamman vuoksi ainoastaan parikymmentä ottelua, määrä taitaa jäädä samoihin sitten myös tällä kaudella. Kehitys kärsii varmasti, ja takaa on tulossa monta muuta pelaajaa, jotka haluavat näytön paikan NHL:ssä ja sattavat ajaa pikkuhiljaa ohi. Harmi, Kamenev kuitenkin esitti lupaavia otteita nyt alkukaudesta.

Myös Kerfootilla on jonkinlaista vammaa, hänen kohdallaan ei pitäisi olla pelkoa mistään pitkäaikaisemmasta. Toisen epäonni on kuitenkin toisen onni, Greer sai nyt kutsun ylös ja varmaankin vähän pidemmän ajanjakson näyttää taitojaan NHL:ssä. Greer on kokoonpanossa jo ensi yönä ja pelaa neloskentässä yhdessä Wilsonin ja Bourquen kanssa, Tämän seurauksena Eagles nosti Dickinsonin kokoonpanoon Grizzliesistä ja pudotti Nantelin Utahiin. Wilson siirtyy nyt sentteripulan vuoksi nelosen keskelle. Kolmoskenttä on tutussa muodossaan, Andrighetto nousee kakkoseen Compherin ja Jostin kanssa. Myös Barberio on jo palannut jäälle ilman kontaktia.

Tällä viikolla on edessä kolme ottelua, ensi yönä Oilers kotona, sitten back-to-back Bluesia ja Starsia vastaan, jälkimmäinen kotona.
 

Arkkienkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Nyt on sitten meneillään pitempi vaikea jakso, joka toivonmukaan katkeaa tähän muutaman päivän joulutaukoon. Joulukuulle taitaa mahtua koko kauden huonoin peli ja liian monta todella huonoa erää. Joukkueen suorittaminen on ihmeellisen epätasaista jopa pelin sisällä, esimerkkinä nyt vaikka tämä viimeisin Arizona-peli.

Maalivahtipeli on ollut epävarmaa jo pidemmän aikaa, alivoimalla on helissyt omissa paljon, varsinkin kotona, ja ylivoima on ollut taas viimeaikoina todella tuskaista. Kotiotteluiden saldo on auttamatta heikko viimeisten pelien otannalla. Tällä hetkellä sarjataulukossa ei ole suurempaa hätää, mutta joulutauon jälkeen kurssin olisi syytä kääntyä. Enemmän melkein huolestuttaa ajoittain todella heikot peliesitykset.

Ykkösketju on alisuorittanut, MacKinnon ja Rantanenkin turhautuneet ja molemmilta huonoa ja huolimatonta pelaamista omassa päässä. Ykkösketjun takana on sekavaa, kun lähes joka peliin ketjut elävät jonkun loukkaantumisen takia. Söderbergin kenttä on varmaan pysynyt eniten samana ja kyllähän etenkin Calvert yrittää, mutta se ei vaan oikein riitä. Puolustajilla on vähän jokaisella vuoronperään ongelmia omassa päässä ja hyökkäyspäädyssäkin vetoja säästellään tai niitä ei saada tarpeeksi toimitettua maalille asti.

Tämän kauden parhaimman ja huonoimman Avalanche-esityksen ero on kasvanut rajusti viimeaikoina, joten tasaisuutta varmasti kaivataan jatkossa. Toivottavasti joulun jälkeen saataisiin perusasioiden kautta peliä taas kontrolliin ja voittoja tilille.
 

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, Blue Jackets
Joulutauon jälkeen ensi yönnä mennään Vegasissa. Ryan Graves on nostettu ylös paikkaamaan Zadorovin ja Barberion loukkaantumisia Lindholmin tilalle. Eipä tuo Lindholmin peli oikein vakuuttanut. Grubauer aloittaa maalissa, kakkoskenttä on tällä kertaa muodossa Jost-Compher-Kerfoot. Dries sentteröi nelosta, joka muodostuu hänen lisäkseen Bourquesta ja Andrighettosta.

Francouz teki Coyotesia vastaan debyyttinsä maalissa ja pelasi hyvin lopun helpohkoa takaiskua lukuun ottamatta. Varlamov on tervehtynyt, joten Francouz on lähetetty takaisin Eaglesin riveihin.

Vähän on nuhaista ollut pelaaminen koko joukkueen ja ykkösketjun osalta viime aikoina, tällä viikolla on edessä Vegasin lisäksi myös Blackhawks kotona. Nyt olisi hyvä hetki kääntää suuntaa pienen tauon jälkeen, tosin tällä kaudella tauot ovat vain huonontaneet peliesitystä.

U 20 -MM-kisoihin saatiinkin sitten yllättävän paljon edustusta, sillä Zhuravlyov selvitti tiensä Venäjän joukkueeseen. Ainakin tällä hetkellä käynnissä olevassa ottelussa pelaa vieläpä ykkösparissa alaikäisenä. Kovalenko puolestaan sentteröi Venäjän kolmosta. Bowers pelaa Kanadan joukkueen nelosen keskellä, ja Kaut on Tsekin kärkihyökkääjiä, ensimmäiseen otteluun hänelle tehot 1+1 ja muutenkin vahvaa pelaamista. Sampo Ranta oli Suomen joukkueen mukana, mutta hänen passiaan ei tulla leimaamaan. Hän ei siis kisoissa pelaa. Mielenkiintoiset kisat myös Avalanchen kannalta menossa, täytyy katsoa jos jonkun Venäjän pelin ehtisi kokonaisuudessaan seuraamaan.
 

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, Blue Jackets
Vegas vei kotonaan 2-1 ja oli muutenkin parempi joukkue. Grubauer pelasi loistavan ottelun maalillaan, Graves esiintyi debyytissään miehekkäästi. Hänen pelinsä oli huomattavasti varmempaa Lindholmiin ja Altiin verrattuna. Gravesilta löytyy myös kova laukaus, joten ei ole ihan turhake hyökkäyspäässäkään. Hyökkäyspeli oli edelleenkin melko nuhaista, Compher onnistui ainoana maalinteossa. Hänellä jo tehot 10+6 kasassa 22 ottelussa. Ykköskenttä oli Rantasta lukuun ottamatta huono, varsinkin MacKinnonin peli oli paikoin jopa laiskaa. Barrie ei myöskään ollut parhaimmillaan, hänellä on jälleen vaikeampi jakso menossa.

Ketjuihin on harjoituksissa tehty melko isoja muutoksia, ykköskenttä on nimittäin hajotettu. Nieto tulee MacKinnonin ja Rantasen vierelle, Landeskog siirtyy kakkoseen Compherin ja Kerfootin kanssa. Nieto on alun jälkeen pelannut hyvin, saa nähdä mitä hän pystyy tuomaan hyökkäävämmässä roolissa. Ainakin nopeutta löytyy ja kamppailupelaaminen on kunnossa. Olen tyytyväinen ykkösen rikkomiseen, sillä viime aikoina hyökkääminen on ollut todella tahmeaa, tämä on varmasti hyvä keino yrittää herätellä ja saada aikaan muutosta. Söderberg ja Calvert saavat kaverikseen Driesin, Jost siirtyy nelosen keskelle. Jostin anti onkin taas pirteämmän jakson jälkeen ollut hyvin heikkoa. Näiden muutosten myötä saadaan kasaan kaksi vahvaa hyökkäysketjua ja Söderbergin monipuolinen kenttä. Dries on pelaajatyypiltään hyvin samankaltainen kuin Nieto, joten luulisi tuon ketjun pelin toimivan tälläkin kokoonpanolla. Nelonen onkin sitten lähinnä "jämäkenttä".

Ensi yönä alkaa neljän ottelun mittainen kotiputki, Blackhawks on vuorossa ensi alkuun. Varlamov aloittaa maalissa. Seuraavat kolme vierailijaa ovat järjestyksessä Kings, Sharks ja Rangers. Sharks on lähtökohtaisesti näistä neljästä vaikein vastus, mutta nykyvireellä muutkin tuottavat varmasti ongelmia. Kings on neljän ottelun voittoputkessa, Blackhawksinkin vire on hyvä. Avalanche on viimeisestä yhdeksästä voittanut ainoastaan kaksi. Joulun alla juuri vieraat Chicagosta kävivät hakemassa Pepsi Centeriltä kaksi pistettä. Tämän kotiputken jälkeen on edessä viiden ottelun mittainen Kanadan kiertue, jonka jälkeen taas viiden ottelun kotiputki. Nyt olisi hyvä hetki kääntää kelkka ennen todennäköisesti haastavaa vieraskiertuetta.
 

Makkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
En ymmärrä mikä into Bednarilla on pitää jatkuvasti Söderbergin rinnalla kasaa puukätisiä paskoja. Kyllä, ideana on, että tuo kenttä puolustaa ja on se tasapainoinen kenttä, minkä pystyy laittamaan aina kentälle. Mutta jos/kun Söderberg on tässä tilanteessa ainut, kenen ympärille voisi rakentaa myös pisteitä tekevän kakkosketjun niin jo olisi aika niin myös tehdä!

HfBoardsilla tuli vastaan tilasto, että jos ykkösketjulla ei ole vähintään neljä pistettä ottelussa, on saldo tällä kaudella 0-12-4. Joten siinäkin syitä miksi Söderbergin vierestä voisi heittää Calvertin ja Driesin pois ja koittaa vaikka Landeskog/Kerfoot/Compher/Jost yms porukasta luoda jotain hyökkäävää ketjua.
 

Arkkienkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Eipä katkaissut tuota heikompaa jaksoa joulu eikä uusivuosi. Nyt kotiotteluiden keskellä kynnetään jo niin syvällä pelillisesti, että seuraavasta Kanadan vieraskiertueesta saattaa tulla painajaismainen. Tätä menoa alkaa pelko pudotuspeleistä ulos jäämisestä hiipiä puseroon. Mikään ei ole viimeaikoina viitannut siihen, että joukkue heräisi tästä koomasta. Ykkösketjua on yritetty herätellä vaihtamalla toista laituria milloin kehenkin ja MacKinnon on pelannut välillä kahdessa ketjussa, mutta tuloksia vaan ei ole tullut. Kerfootit, Jostit ja kumppanit hiihtelevät lähes täysin mitäänsanomattomasti ykkösen takana.

Erikoistilannepelaaminen sakkaa edelleen. En ymmärrä mikä siinä ylivoimassa on tuon tason miehillä ja laukauksilla niin vaikeaa. Vetoja säästellään, ammutaan päin blokkeja ja yritetään vaikeita kuningassyöttöjä tämän tästä ja sellaisen onnistuessa tilanne kuitenkin pysähtyy kun one-timer ei lähde. Alivoima pelottaa nykyään joka kerta. Vastustaja tekee ylivoimalla juuri sitä mitä tässä peräänkuulutan. Maalivahtipeli on ollut edelleen epävarmaa, ainoastaan Francouz on ollut pelaamissaan erissä hyvä.

Jatkoajat ovatkin sitten vielä oma lukunsa. Onneksi sinne pääsemisestä saa sentään sen pisteen, sillä sitä voittoa ja toista pistettä ei niistä tule. Aivan sama kun ei pelattaisi jatkoaikoja Coloradon otteluissa ollenkaan vaan annettaisiin vastustajalle suoraan se toinen piste. Nyt olisi syytä vetää jäätävän hyvä Kanadan turnee tai muuten loppukaudesta tulee tuskien taival joka päättyy runkosarjaan. Mutta mikä tämän porukan nyt oikein herättäisi??
 

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, Blue Jackets
Joo-o, ei se nyt oikein ole lähtenyt toimimaan kotiputkenkaan aikana. Kuuden ottelun tappioputki, viimeisestä kahdestatoista kaksi voittoa. Huonon jakson voidaan katsoa alkaneen 9.12, kun Lightning kyykytti Avalanchea 7-1 Tampassa. Vahva kuusikymppinen joukkueena on ollut todella vaikea saada kasaan jo pidemmän aikaa, mutta nyt sellaisesta ei ole tietoakaan. En edes muista, koska sellainen on viimeksi nähty. Viime yönä ensimmäinen erä oli ihan hyvää kiekkoa, toisen erän alussa joukkue oli ihan nukuksissa ja sitten saatiinkin taas vaihtaa maalivahtia ja herätä pelaamaan. Harvoin on tämän huonon putken aikana osunut ykköskentän kavereille samaan aikaan hyvää peliä, joku tuntuu aina olevan poissa tasoltaan. VIime yönä Rantanen oli huono, pari päivää aiemmin puolestaan ainut omalla tasollaan ykkösjätkistä. MacKinnonkin on pelannut muutaman ihan kammottavan ottelun, kiekonmenetyksiä kiekonmenetysten perään ja omalla alueella pelkkää kaartelua. Landeskog on ollut melko lailla oma itsensä, laittaa kyllä kaikki likoon illasta toiseen ja tehnyt järkyttävän määrän kolmannen erän ratkaisevia maaleja. Tänäänkin upea heittäytyminen lopussa ilman maalivahtia pelatessa, hänestä ei juuri pahaa sanottavaa. Muutaman todella hyvän paikan on kyllä missannut. Joka tapauksessa aina ei voi odottaa ykköskentän tuovan tehoillaan voiton, huonompia jaksoja tulee kaikille.

Jos mennään enemmän yksilötasolle, niin on nostettava hattua Matt Calvertille. Mies on löytänyt peliinsä takaisin sen mentaliteetin, miksi hänet tänne hankittiin. Illasta toiseen väsymätöntä työtä, mutta ennen kaikkea se yksinkertaisuus ja suoraviivaisuus on nyt löytynyt. Calvert saa pelin painopisteen vastustajan maalille, vaikka laukaukset ovatkin kovin usein melko luokattomia. Pistetahti on hänen omalla perustasollaan, suurin piirtein 25 pistettä on todennäköisesti kauden lopussa tilillä. Calvertin lisäksi iso plussa Compherille, hänestä on tullut tällä kaudella todella tärkeä pelaaja Avalanchelle. Myös Ryan Graves on pelannut huomattavasti parempaa peliä kuin esimerkiksi Barberio ja Lindholm. Hyvä ykkössyöttö, fyysinen, peruspeli rittävällä tasolla ja kova laukaus. Täyttää täysin roolinsa kutospakkina Zadorovin ollessa yhä sivussa.

Epäonnistujiin on helppo laskea ainakin maalivahtiosasto. Varlamov on taas sivussa milloin mistäkin syystä, eikä ole päässyt ollenkaan omalle tasolleen. Grubauer ei ole mielestäni pelannut huonosti, muttei todellakaan säkenöinyt. Kuten yllä kirjoitettiinkin, Francouz on ollut vakuuttavin toki lyhyellä otoksella, antaisin hänen aloittaa Rangersia vastaan. Erikoistilanteetkin mainittiin jo, sekä yli- että alivoima hukassa. Kakkosylivoima on ollut huomattavasti suoraviivaisempi ja paikka paikoin jopa vaarallisempi kuin ykkönen.

Neloskenttä on tällä hetkellä kyllä täysin olematon, kaksi rookieta ja siihen päälle sitten Bourque 0+4-tehoillaan. Andrighettolla taitaa jälleen olla jotain vammaa, kun ei pelaa. Jost iski nyt viime yönä pari maalia, mutta häviää oikeastaan kaikki kaksinkamppailut järjestään ja on ihan täysin pelin ulkopuolella. Kerfootin yksi suurimmista ongelmista on oikeastaan se, ettei mies vedä millään ilveellä. Tänäänkin siirteli slotista vielä Calvertille (!), vaikka Kerfoot itse teki viime kaudella 19 maalia runkosarjassa. Vaikka hän onkin pass first -mentaliteetin pelaaja, hieman enemmän suoraviivaisuutta tulisi löytyä. Uskon hänen kuitenkin olevan jonkun kovemman luokan nimen kanssa oikein hyvä palanen middle sixiin. Toisaalta myös aika luonnollinen osa treidiä valmiina ja nuorena NHL-pelaajana.

Loukkaantumisosastolta on tulossa apuja Zadorovin ja Wilsonin muodossa jossain kohtaa, Wilson oli jo jäällä ilman kontaktia olkapäävammansa jäljiltä. Zadorovin tila on hieman epäselvä, day-to-day, mutta Bednarin mukaan muutama päivä sitten jäällä ei sujunut kovin hyvin. Tiedä sitten kauanko on vielä sivussa, tappioputki alkoi Zadorovin loukkaannuttua. Ei nyt voi sanoa, että nykytila johtuisi tuosta, sillä ei se hyvin mennyt ennen tätä kuuden ottelun tappioputkeakaan. Kuitenkin hänet olisi tärkeä saada takaisin, en pistäisi pahakseni sitäkään, että vaikkapa Nemethiä käytettäisiin välillä katsomossa. Andrighetto on ollut melko mitään sanomaton koko tämän kauden silloin kun on loukkaantumisiltaan jäälle ehtinyt, hänen paluunsa ei yksistään käännä kelkkaa suuntaan tai toiseen. Tuo hän silti neloskenttään moninkertaisen määrän yksilötaitoa verrattuna nykytilanteeseen.
Mutta mikä tämän porukan nyt oikein herättäisi?
Eiköhän se olisi vihdoin ja viimein aika antaa Söderbergille hyökkäyssuuntaan paremmat laiturit, kuten @Makkeli tuossa aiemmin jo kirjoittikin. Tätä asiaa on ihmetelty koko kauden ajan laajalti mm. HfBoardsilla, eikä ihme. Ymmärrän kyllä senkin, että Bednar haluaa pitää kasassa tuollaisen ketjun, mutta nyt menee niin huonosti, että muutoksia on pakko tehdä. Kuten olen aiemminkin sanonut, AHL:stä löytyy vaikkapa Toninato sentteröimään ketjua, joka pelaa nollasummakiekkoa molempiin suuntiin. Yhtenä vaihtoehtona on laittaa Jost tai Dries Calvertin ja Nieton keskelle. Calvert-Dries-Nieto olisi todellinen vauhtikenttä, vahingossa voisi tulla joku maalikin. Söderberg kakkosen keskelle ja laidoille Compher ja Kerfoot, siinä on vakavasti otettava kakkosketju. Tai sitten joko Nieton tai Calvertin tilalle yksi kiekollisempi laituri Söderbergin rinnalle, jos halutaan pitää hyökkäystä "leveämpänä". AHL:stä ei ole nostaa oikein ketään, joka toisi apua hyökkäykseen. Greer on tehnyt tehoja farmissa, mutta ylhäällä hänelle on tähän asti annettu lähinnä hv-minuutteja nelosessa. Hän ansaitsisi mielestäni paremman näytön paikan ylhäällä. Kaut kun nyt palaa kisoista on mahdollinen ehdokas, mutta pitäisin hänet tämän kauden AHL:ssä ilman turhaa kiirehtimistä, ettei käy kuten Jostin kanssa näyttää käyvän. Lewis ei ole vielä valmis, Kosmachukit ja Agozzinot ovatkin sitten jo AHL-jyriä.

Sitten on tietysti kaupan mahdollisuus, mutta uskon Sakicin istuvan tiukasti käsiensä päällä ja pitävän linjansa. Mitään hätiköityä on turha alkaa tekemään, ainakin itse uskon, että tämä tästä vielä kääntyy. Tänä vuonna joukkue on muutenkin vielä melko keskeneräinen, siitä ei pääse mihinkään. Ensi kesänä onkin sitten kaksi ykköskierroksen varausta, joista toinen on todennäköisesti alkupäässä. Sen lisäksi Bowers, Kaut ja Makar (ehkä jo keväällä mukana) lähestyvät NHL:ää ja FA-markkinoilta on varaa hankkia isokin kala. Ainut isompi siirto voi olla Varlamovin treidaaminen riippuen tilanteesta treiditakarajalla. Hänestäkään tuskin rentalina saa juurikaan kakkoskieppiä enempää.

Jatkoajat ovatkin sitten vielä oma lukunsa. Onneksi sinne pääsemisestä saa sentään sen pisteen, sillä sitä voittoa ja toista pistettä ei niistä tule. Aivan sama kun ei pelattaisi jatkoaikoja Coloradon otteluissa ollenkaan vaan annettaisiin vastustajalle suoraan se toinen piste.
Tähän pitää vielä kommentoida, että ei tässä enää tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. Miten voi tuo jatkoajan pelaaminen olla niin käsittämättömän vaikeaa, kun taitoa ja nopeutta löytyy sekä hyökkäyksestä että pakistosta, en ymmärrä. Syyttävä sormi osoittaa tässä asiassa ilman muuta valmennukseen. Yksi jatkoaikavoitto tuli viime sekunneilla Anaheimista Rantasen maalilla, toista en nyt tähän hätään muista, enkä jaksa tarkistaa. Saattaa olla, että tuo kerta ei ole ainut, mutta kahta enempää ei taida jatkoaikavoittoja olla tältä kaudelta.

Seuraavana sitten Rangers, jonka jälkeen tosiaan Kanadaan. Pudotuspeliviiva lähestyy uhkaavasti sarjataulukossa, nyt ei selitykset auta. Nyt on alettava voittamaan.

U20-kisoista ja prospekteista en nyt enää tähän aikaan ala kirjoittamaan, mutta jos kisojen jälkeen sitten jotain pidempää raporttia sieltä suunnalta ja myös AHL:stä.
 

Arkkienkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Antaisin myös Francouzin aloittaa Rangersia vastaan. On voittanut omat puolikkaat pelinsä molemmat 3-1. Tuo Kerfoot - Söderberg - Compher kuulostaisi kyllä kokeilemisen arvoiselta. Söderberg on hyvä myös hyökkäyspäässä ja vahvana pelaajana voittaa paljon kaksinkappailuja. Nyt on alettava voittamaan, kuten edellä todettiin, mutta sen lisäksi pelin pitäisi alkaa jälleen näyttää voittavalta, lähtien kaikkien jo mainittujen osa-alueiden parantamisesta.
 

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, Blue Jackets
Sen verran täytyy vielä sanoa, että Bourquen kausikortti kokoonpanoon ihmetyttää. Muutama peli on mennyt katsomossa, mutta kuitenkin yli 30 peliä pelannut tällä kaudella. Ainut asia mikä puoltaa hänen paikkaansa ylhäällä on alivoimapeli. Sekään ei ole kyllä tällä kaudella ollut Bourquen kohdalla vahvuus, vaan esimerkiksi kovin useasti kiekko on mennyt hänen kauttaan maaliin, mies on jäänyt merkkaamatta ja purut epäonnistuneet. Alivoimatilastossa Avalanche on sijalla 26. Alivoimalle on laittaa Nieto, Söderberg, Compher, Calvert, Dries ja O'Connor. O'Connorkin on alivoimaspesialisti, tässä tilanteessa voisi kokeilla antaa vaikkapa hänelle isompaa roolia tällä osastolla. Hyökkäyssuuntaan Bourque on ihan yhtä tyhjän kanssa, siitä kertoo jo pelkkä tehotilasto. En keksi yhtään hyvää syytä, miksi Bourque on illasta toiseen viemässä yhden kokoonpanopaikan. Tällä hetkellä loukkaantumistilanteen takia ei oikein vaihtoehtoja Greerin lisäksi ole, mutta heti yhdenkin hyökkääjän tervehdyttyä soisi Bourquen siirtyvän lehtereille. Ihan hyvä 13. hyökkääjä, muttei kyllä mikään vakituinen NHL-pelaaja. Kyllähän tässä jo alkaa tulla Captain Averageksikin haukuttua Wilsonia ikävä, hän on kuitenkin ihan eri tason pelaaja kuin vaikkapa Bourque.
 

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, Blue Jackets
Ensi yön kokoonpano on julkaistu ja Grubauer näköjään aloittaa maalissa. Saa nähdä, pelaako kokonaan...

Bourque on nyt katsomossa ja Andrighetto ottaa hänen paikkansa. Hyvä niin, mutta Söderbergin kenttä pysyy samanlaisena. Kai sitä sitten täytyy vain toivoa, että ykkönen pelaa ison pelin ja ottaa joukkueen reppuselkään.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Shannon Szabados, Jeremy Roenick, Tuukka Rask
Vaikeaa on ja ainakin omasta mielestä ylivoiman suurin ongelma on että kaikki ml vastustaja tietää tasan ne kuviot. Tuonhan osaa piirtää jokainen taululla tapahtumajärjestyksessä että mikä syöttö tai liike seuraavaksi. Alivoima on muuten vaan onnetonta.

Grubauerin vikoja ei maalit välttämättä ole pääosin olleet, mutta niitä nyt vaan hänen pelatessaan sinne menee. Miksi ei voi antaa Francouzille muutamaa peliä? Jos Varly on sivussa ni antas vaikka seuraavat 5 peliä kokeilla.
 

Gneisenau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Eisbären Berlin, Preussen Devils, DEB
Grubauer pelasi rangersia vastaan hyvän ja varman pelin, vaikea kausi ollut ja se varmuus otteista puuttuu. Ei ole yltänyt kyllä sille tasolle jolla pystyy illasta toiseen pelaamaan.
 
Seid gehorsam, doch nicht ohne Freimut.

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, Blue Jackets
Tärkeä voitto Rangersista ja siten tappioputki katki. On kyllä sanottava, että Rangers oli suorastaan järkyttävän huono, Avalanche pääsi pelaamaan ylivoimaakin yli erän verran. Graves iski uransa avausmaalin ja jatkoi vahvoja otteitaan, toki joukkoon mahtui myös yksi paha menetys. Itseluottamus oli kuitenkin selvästi kasvanut, sillä mies teki kiekollisena todella rohkeita ratkaisuja ja nousi mukaan hyökkäyksiin. Ykköskenttä teki tuhojaan, ja Barrie nappasi kolme syöttöä. Barrie on tosiaan nyt Avalanchen kaikkien aikojen tehokkain puolustaja, ohitti vähän aikaa sitten Lilesin pisteissä. Avalanche sai 47 laukausta kohti Rangersin maalia, joten aika avoimet ovet oli vastustajan puolustuksessa.

Wilson ja Barberio ovat ilmeisesti kymmenen päivän Kanadan kiertueella mukana, mutta eivät ainakaan huomenna vielä pelaa. Zadorovin tila on aika epäselvä, Varlamov ja hän ovat edelleen day-to-day.

Jets, Flames, Canadiens, Maple Leafs ja Senators siis tämän rupeaman vastustajat. Itse olisin tyytyväinen jo viiteen pisteeseen, sillä summalla pudotuspeliviiva ei varmastikaan karkaa. Muutama todella vaikea peli ja pari ennakkoon hieman helpompaa, mutta eniten vaikuttaa tietenkin Avalanchen vire. Mikäli Rangers-otteku toimi käännekohtana ja peli toimii, kaikki ovat varmasti voitettavissa. Grubauer tulee todennäköisesti pelaamaan ainakin kolme viidestä ottelusta, Francouz saattaa aloittaa Flamesia vastaan, ellei Varlamov ole jo pelikunnossa. Tämän kiertueen jälkeen onkin sitten taas viiden pelin kotiputki, nämä kymmenen peliä tulevat määrittelemään paljon loppukauden suunnasta. 42/81 runkosarjasta nyt pelattu.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Shannon Szabados, Jeremy Roenick, Tuukka Rask
Francouz maaliin meni miten hyvänsä. Tänään ihan ok pelailua ja ei Grubauer häviön syy ole, esim Wheelerin alivoimamaali oli Rantanen/Barrie kaksikolta järkyttävä suoritus.

Alivoima on käsittämättömän huonoa ja kaikkia pelaajia ei voi vaihtaa ni antasivat Pavelin nyt pelata.
 

rtZ47gh

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Colorado Avalanche
Varmasti koko joukkueen "piikkiin" tappio menee, mutta kyllä Grubauerin taso heittelee. Nyt meni 6 sisään ja laukauksia oli 20, parempiakin pelejä on nähty. Haastavaksi menee jälkimmäinen puolisko. Poffeja ajatellen pikkuhiljaa pitäisi pystyä ottamaan useampia voittoja putkeen, ei näin, että yksittäisiä voittoja tappioputkien väleissä. Ehkä se nyt tässä näkyy, että joukkue on nuori ja kokematon. Virheiden määrä lisääntyy ja pelin taso niin hyökkäyksen kuin etenkin puolustuksen osalta heittelee. Flames on sen verran kovassa vireessä, että toinen "murskatappio" perään ei olisi yllätys. Francouzia voisi rohkeasti sinne maaliin kyllä laittaa.
 

Arkkienkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Hoh hoh. 4-1 tilanteessa riitti mulle pelin katsominen, vaikka sieltä vielä taas tultiin hetkeksi maalin päähän. Ottelun alku ja ensimmäinen erä olivat pelillisesti Coloradolta hyviä. Jalka liikkui, laukauksia sateli ja taisteluilme oli hyvä, mutta mutta.. Tuon kaiken edellämainitun saa tuntumaan niin turhalta, kun vastustaja käy laittamassa kiekkoa sisään tasakentällisin, ylivoimalla ja alivoimalla aivan järkyttävien oman pään virheiden seurauksena. Kuinka Avs saakin sen näyttämään vastustajan kannalta niin helpolta.. Nollaodotuksin Calgaryyn.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Shannon Szabados, Jeremy Roenick, Tuukka Rask
Ihan hyvä peli, mutta omiin vaan menee. Jotain muutosta olisi Francouz maaliin.

Alakentistä ei ole tuloksentekoon ja sillä selvä. Toivottavasti kausi mennään näillä ja ens kaudeĺla kenties vaikka Cale Makarista ois kokoonpanoon.
 

Ralph

Jäsen
Alakentistä ei ole tuloksentekoon ja sillä selvä.
Kun omiin menee viittä, kuutta ja seitsemää lähes joka pelissä, en lähtisi siitä syyttämään hyökkäyspelaamista.

Melkoinen romahdus käynnissä, mutta toisaalta mitään ei ole vielä menetetty. Kunhan mihinkään paniikkitreideihin ei Sakic ala.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy