Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Colorado Avalanche 2018–2019

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Ralph, 10.05.2018 klo 18.02.

 1. Alamummo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool FC, Miro Heiskanen, Mikko Rantanen
  Joku voisi muistuttaa Mackia, että 3vs3 -tilanteissa saa puolustaakin.

  Lohtuna pelistä piste ja Rantasen kauden 26. maali. Edit: Ja olihan tuo Ranen 80. pistekin tällä kaudella. Viimekautinen ennätys menee todennäköisesti rikki.
   
  Viimeksi muokattu: 26.02.2019 klo 10.43
 2. Rambokala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Ei se puolusta 5v5 tilanteissakaan. Lelusentteri. Landy ottaa aloitukset ja hoitaa oman pään hommat, MacKinkun tehtäväksi jää polkea vitun lujaa vastustajan alueelle ja koittaa tehdä maali.
   
 3. Ralph Jäsen

  Mikäköhän on Avalanchen suunnitelma ensi kauden maalivahtien suhteen? Philipp Grubauer on tietenkin toinen maalivahdeista, mutta kuka on toinen. Semyon Varlamovin jatkosopimus ei yllättäisi, sillä muutoin vaihtoehtoja ei juurikaan ole. UFA-markkinoilta ei taaskaan liikaa ole tarjolla. Sergei Bobrovskya ei varmastikaan saada houkuteltua Avalancheen ja Robin Lehnerin saaminenkin on vaikeaa. Sitten on kasa ikämiehiä tai huonoja kakkosvahteja, paitsi Petr Mrazek, joka voisi olla hyvä tandemikokeilu Grubauerille, jos Varlamov ei jatka. Vai onko Pavel Francouzin tarkoitus olla ensi kaudella joukkueen kakkosvahti? UFA:ksi tulee hänkin.

  Huhujen mukaan Avalanche olisi kiinnostunut Jonathan Quickista, mutta mentäisiin Varlamovin vaihtamisessa Quickiin iän puolesta väärään suuntaan. Quickin muutamaa viime kautta on värittänyt loukkaantumiset ja pelaa uransa huonointa kautta nyt, joten vaihtoarvo olisi matala, mutta mitä jos taso ei lähdekään enää nousuun? Ketään toista Grubauerin kaltaista uutta tapausta ei ole näköpiirissä. Ainoa sinnepäin olisi Juuse Saros, mutta Pekka Rinne on jo niin vanha, että Saroksen vertaaminen Grubaueriin ei sekään onnistu.
   
 4. Logan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Shannon Szabados
  Lainaus:
  Minusta Francouzille vaan sopparia jos Varly lähtee ja mennään Grubauer ja Francouz kaksikolla ainakin lähtökohtaisesti.

  Varlykin kelpaisi, mutta eiköhän hae eläkesopparia. Samasta syystä ei Bobrovskylle. Tämän takia juuri olisin aiemmin kaudella halunnut nähdä enemmän Francouzin pelaavan...

  Kerrankin joukkue on tilassa, jossa ei ole yhtään ongelmasopimusta niin olisi hyvä ettei niitä nyt hommata tietentahtoen. Jos nyt miettii esim Varlyä tai Bobia niin max 3v, mieluummin 2 ja thats it.
   
 5. avs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Colorado Avalanche
  Lainaus:
  Varly on kyllä vähän mysteeri. Parhaimmillaan todella hyvä. Joskus suorastaan imuroi viivavetoja. Pudotuspeleissä täysin katsomaton kortti ja maajoukkuetasolla pettymys. En millään jaksa uskoa että olisi se maalivahti jolla Denveriin kolmas kannu tuodaan.
   
 6. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Bobrovski on sikäli mielenkiintoinen nimi, että Avsin maalivahtivalmentaja Jussi Parkkila valmensi Bobrovskia Venäjällä edellisen työsulun aikaan. Bobrovski on jälkeenpäin nostanut erityisesti Parkkilan valmennuksen isoksi syyksi sille, että on noussut uudelle tasolle ja Vezina-voittajaksi. Siinä ainakin yksi yhdistävä tekijä ja pointti sen puolesta, että Bobrovski siirtyisi Coloradoon. Muita syitä en sitten keksikään.

  Parkkilahan palkattiin Avsiin käsittääkseni pitkälti Varlamnovin kanssa yhteisen ja menestyksekkään taustan johdosta. Saa nähdä jos Varlamov lähtee (ja Bobrovski ei tule), niin lähteekö myös Parkkila. Sitä en toki tiedä enkä ole törmännyt juttuihin siitä miten Parkkilan työtä on Coloradossa arvostettu tähän asti.
   
 7. Logan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Shannon Szabados
  Lainaus:
  Joo, tiedän kyllä nuo asiat, mutta kenties Parkkila voi auttaa mm. Francouzia?

  Itse arvostan myös eurokaukaloiden tekoja ja esim. tällä kaudella Francouz ois ansainnu enemmän.
   
 8. Logan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Shannon Szabados
  Lainaus:
  No on se maajoukkueessaki jotai saanu aikaseks...
  En minä Roy'n jälkee Denverissa parempakaa ole nähny.
  No mielipide on et jos jatkot ei eläkesopparia.
   
 9. Alamummo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool FC, Miro Heiskanen, Mikko Rantanen
  The Athleticissa on artikkeli Avsin veskaritilanteesta ja Varlyn mahdollisesta jatkosopparista (maksumuuri).

  Varly itse kommentoi: “I want to stay here because I love this team and hopefully I am going to stay and hopefully I’m going to re-sign my next contract with the Avalanche.”

  Artikkelissa puhutaan myös mahdollisen sopimuksen hinnasta ja Avsin cap spacesta ylipäätään:

  "Initially, Varlamov was one of four unrestricted free agents to evaluate. That number moves to five after the Avalanche traded for veteran forward Derick Brassard hours before the NHL trade deadline on Monday. Gabriel Bourque, Patrik Nemeth and Colin Wilson comprise the remainder of the team’s UFAs.

  Varlamov is earning $5.9 million this season and could presumably agree to take a reduced salary to facilitate a return.

  The Avalanche have $10.9 million in remaining cap space. They will recoup an additional $1 million as part of the Brooks Orpik buyout that came in the Grubauer trade. Brassard, who is in the final season of a five-year, $25 million deal, comes at a cap hit of $1.021 million to begin the week due to the Vegas Golden Knights eating $2 million of that pact as part of a previous trade. Bourque earns $950,000, Nemeth comes in at $2.5 million while Wilson makes $3.937 million.

  All five salaries add up to an extra $14.3 million in cap space, which comes out to a total of $26.2 million in available funds while knowing a significant chunk will go to Rantanen."

  Semyon Varlamov on Avs' future: 'I want to stay here because...
   
 10. Ralph Jäsen

  Avalanchen koko jengin ensi kauden sopimustilanteesta. Sopimus ensi kaudesta varmojen NHL-pelaajien kanssa:

  Philipp Grubauer (3,334)

  Erik Johnson (6,000)
  Tyson Barrie (5,500)
  Ian Cole (4,250)
  Mark Barberio (1,450)
  Samuel Girard (0,729)

  Nathan MacKinnon (6,300)
  Gabriel Landeskog (5,572)
  Carl Söderberg (4,750)
  Matt Calvert (2,850)
  Matt Nieto (1,975)
  Tyson Jost (0,886)

  Eli vielä puuttuu sopimus yhdeltä maalivahdilta, kahdelta pakilta ja kahdeksalta hyökkääjältä. Lähes puoles jengistä siis sopimuksetta.

  Maalivahtitilanteesta siis oli jo puhe, mutta jos puhutaan vain siitä Semyon Varlamovista, niin mikä mahtaisi olla palkka jatkossa? Nykyinen on 5,9 miljoonaa. Uusi sopimus lienisi jotain samansuuntaista ja pituudeltaan kaksi tai kolme, maksimissaan neljä vuotta.

  Puolustuksessa Nikita Zadorov on RFA ja saanee nykyiseen sopimukseensa (2,15 miljoonaa) mukavasti lisää. Patrik Nemeth on UFA ja jatkaa matkaansa. Ryan Graves on positiivinen yllätys ja ansaitsee jatkon, eikä olisi edes kallis. Mutta olisiko Graves seitsemäs puolustaja vai joko Cale Makar tai Conor Timmins nousee esiin? Timminsin koko kausi on valitettavasti mennyt loukkantuneena, joten pahalta näyttää. Lisäksi uusi pakki voi tulla myös UFA-markkinoilta korvaamaan Nemeth eli joku halpa hankinta. Tai waivereista voi jotain pudota syliin kuten Nemeth aikoinaan, mutta niitä vaikeampi ennustaa. Yhdelle uudelle pakille saisi myös tilaa, jos Barberion dumppaisi farmiin.

  Hyökkäyksessä RFA:na on Mikko Rantanen, Alexander Kerfoot, J.T. Compher, Sven Andrighetto, Vladislav Kamenev ja Sheldon Dries, joista kaksi jälkimmäistä ei vielä varmoja NHL-pelaajia ole. Rantanen saanee jotain kahdeksan miljoonaa, Kerfoot neljä ja Compher kaksi tai kolme. Andrighetto pelaa aivan järkyttävää kautta. Päästetäänkö UFA:ksi, myydäänkö oikeudet pois vai saako jatkaa? Kamenevin ja Driesin jatkopaperit ovat halpoja. UFA:ksi tulee Colin Wilson, Derick Brassard ja Gabriel Bourque, joista jälkimmäisellä tuskin on enää käyttöä. Wilsonille ja Brassardille on, jos tulevat selkeästi alas nykyisestä palkastaan.

  Varlamov, Zadorov, Graves, Rantanen, Kerfoot, Compher, Kamenev, Dries ja Brassard/Wilson mukaan ensi kauden suunnitelmiin, niin enää puuttuu kaksi pelaajaa. Toiseksi voidaan ennakoida nimiä Jack Hughes ja Kaapo Kakko. Toinen sitten joku vahvistus hyökkäykseen treidillä tai sitten UFA:na, jos sieltä jotain sopivaa löytyy.

  Gabriel Landeskog (5,572) - Nathan MacKinnon (6,300) - Mikko Rantanen (8,500)
  Alexander Kerfoot (4,000) - Jack Hughes (0,925) - XXX
  Matt Nieto (1,975) - Carl Söderberg (4,750) - Matt Calvert (2,850)
  Derick Brassard (3,000) - Tyson Jost (0,886) - J.T. Compher (3,000)
  + Sheldon Dries (1,000) & Vladislav Kamenev (1,000)

  Samuel Girard (0,729) - Erik Johnson (6,000)
  Nikita Zadorov (3,750) - Tyson Barrie (5,500)
  Ian Cole (4,250) - Cale Makar (0,925)
  + Ryan Graves (1,200)

  Semyon Varlamov (5,500)
  Philipp Grubauer (3,334)

  (+ Brooks Oprik (1,500) & Mark Barberio (0,550))

  Tuolla koostumuksella ja 22 pelaajalla palkkoja menisi yhteensä 77 miljoonaa. Jos ensi kauden palkkakatto olisi 82 miljoonaa, tuohon jäisi se noin viisi miljoonaa viimeiseen hankintaan. Sillä saisi esimerkiksi Tyler Toffolin, jota on huhuttu Kingsistä pois ensi kaudeksi ja Avalanchekin on mainittu hänen yhteydessään. Tuon jälkeen Avalanche olisi jo aivan palkkakatossa kiinni.
   
 11. Alamummo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool FC, Miro Heiskanen, Mikko Rantanen
  Eiköhän Cale Makar ainakin pelaa NHL:ssä ensi vuonna. Ainakin Avs odottaa häntä kuin lassie kuuta nousevaa.
   
 12. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Kyllä minullekin Francouz ensi kaudelle kelpaisi. Oli KHL:n ehdotonta eliittiä Koskisen ja parin muun kanssa kun siellä pelasi.

  Lähinnä tuossa pohdin sitä millä perusteella Bobrovski kenties saattaisi kiinnostua signaamaan Coloradoon. Eri asia riittääkö se. Ja tietenkin myös se onko Colorado edes kiinnostunut.
   
 13. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Jos mietitään tuota minun laittamaa kokoonpanospekulaatiota ja vaihdetaan Varlamovin (5,500) tilalle Bobrobsky (10,500), niin palkkakatto ylittyy heti. Toki Brassardin tilalle voisi hommata jonkun alle miljoonan 14. hyökkääjän sekä jättää uuden kärkiketjujen laiturin hommaamatta.
   
 14. Ralph Jäsen

  Unohdin kokoonpanolaskelmista Shane Bowersin. Miten todennäköistä olisi, että myös hän hyppäisi yliopistosta NHL-kaukaloon? Mahtui Kanadan U20-jengiin tuossa vuodenvaihteessa ja ottaisi halvempana ja nuorempana Derick Brassardin paikan tuossa kokoonpanopyöritelmässäni.

  Bowersilla on potentiaalia olla hyvä pitkän ajan kolmossentteri Avalanchelle. Eli palttiaralla tuo Matt Duchene -kauppa voi lopulta olla Avalanchen näkökulmasta Duchene vaihdossa kolmikkoon Bowers, Samuel Girard ja Jack Hughes/Kaapo Kakko. Tuolloin voitaisiin puhua Avalanchen näkökulmasta ryöstöstä. Vai voidaanko puhua jo nyt? No ei ennen kuin nähdään minkä tason jantteri Senatorsin ykkösvuorolla Avalancheen saapuu.
   
  Alamummo tykkää tästä.
 15. Logan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Shannon Szabados
  Playoff taistelu on kovaa, muttaen ymmärrä miksi Francouzia ei edes kokeilla. Jos Varlyä ei edes meinata signata niin nyt pitää testailla.

  Oon nìi vanha jo että pleijareihin pääsy nipin napin ei juuri innosta. Varly on Varly mutta pelatkoon Francouz, voi senkin ottaa vaihtoon jos ei suju.
   
 16. Arkkienkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Colorado Avalanche
  En tajua miksi ykkösketju piti palauttaa taas yhteen. Se kokeilu, kun kaikki kolme pelasivat eri ketjuissa, toi kuitenkin sekä tulosta, että uutta ilmettä monen jampan pelaamiseen. Nyt koko porukan pelaaminen on taas väkinäisen ja tuskaisen oloista, eikä se ykkösketju todellakaan esitä mitään ihmeellistä tasakentällisin. Joku rauha ja pysyvyys tohon ketjurulettiin olis kyllä saatava, logiikasta puhumattakaan. Tällä häsläämisellä, missä koostumuksia pyöritetään edes takas ja MacKinnon pelaa välillä missä tuntuu huvittavan, ammutaan kyllä itseä vaan jalkaan. Konkreettisena esimerkkinä kolmannen erän loppuhetkien joukkuerangaistus Detroit-pelissä, joka meinasi maksaa lopulta kaksi pistettä.
   
 17. Makkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Colorado Avalanche
  Lainaus:
  Tämän lisäksi taas Bednarilta aivan älytöntä paskaa päättää neljän pelin voittoputken jälkeen rikkoa hyvin toiminut neloskenttä, ja heittää Greer, Aggozino ja Toninato AHL:n puolelle. Näistä herroista rakennettu nelosketju (ainakin Greer) pelasivat ottelunsa helvetin hyvin ja noissa otteluissa muutenkin tuntui, että kaikki kentät olivat hyvin tasapainossa.

  Mutta ei. Hyvin toimineet ketjut romukoppaan, koko NHL:n yhdet turhimmat ja paskimmat pelaajat Dries ja G.Bourque kentälle ja yllättäen hommat taas eivät toimikaan niinkuin pitäisi. Kumpikaan yllämainituista ei tuo mitään lisäarvoa kentälle, ehkä 1/10 otteluista pelaa hyvällä höyryllä, taklaa ja ahkeroi mutta jos/kun yhdeksän ottelua kymmenestä on Liiga tasoa, niin joku järkevämpi voisi hieman erilaista, jo toiminutta nelosketjua rakentaa. Mutta ei meidän Bednar, ei millään.

  Toivottavasti ei tarvitse ensi kaudella Mr. Bednaria enää tuon joukkueen takana katsella.
   
 18. Ralph Jäsen

  Se taisi olla siinä sitten, kun kapteenin kausi on luultavasti ohi. Ensi kaudella uusi yritys.
   
 19. Alamummo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool FC, Miro Heiskanen, Mikko Rantanen
  Tämän illan peli näyttää, löytyykö joukkueesta johtajuutta Landeskogin tilalle.
   
 20. Arkkienkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Colorado Avalanche
  Landeskogin loukkaantuminen on tietysti kova takaisku, mutta nyt ketjut ainakin menevät uusiksi ja Rantanen ja MacKinnon on erotettu myös ensi tietojen perusteella. Tämä on pakko ottaa mahdollisuutena yrittää vielä kerran kammeta mukaan pudotuspelitaisteluun.
   
 21. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  On se aina ihmeellistä, että se erotus tapahtuu vasta, kun jotain tuommoista (loukkaantuminen) täytyy käydä.

  Ja ihan hyvinhän se meni uusissa kentissä molemmilta.
   
 22. Alamummo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool FC, Miro Heiskanen, Mikko Rantanen
  Todellinen mittari Avsille tulee vastaan seuraavaksi, kun Canes tulee kylään Denveriin. Buffalo oli sen verran huono, ettei se oikein antanut vastusta. MacKinnonin ja Söderbergin (Rantasen) kentät pystyivät painamaan kyllä pelin vastustajan päätyyn ja luomaan tilanteita. Suuresta laukausmäärästä (43-18) olisi pitänyt saada kyllä upotettua enemmän sisään. Mutta peli oli ihan hyvä harjoitus ilman kapteenia.

  Onneksi Söderberg ja Rantanen eivät loukkaantuneet Eichelin ja Dahlinin typeristä tempuista, koska sitten se olisi Avsille heihei.
   
 23. Logan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Shannon Szabados
  Hyvä peli oli. Puukädet on puukäsiä, mutta nyt voi sanoa että paikkoja oli.

  En taikauskoon usko. Nyt taas lopussa usko että Grubauer saa nollan. Varlylle yleensä se 1 menee vaiķka olisi loistopeli.

  Mielenkiintonen tilasto kun kattoo ottelut/np historiasta
   
 24. Räpylätassu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Avs, suomalaiset NHL:ssä ja KHL:ssä
  Mikäköhän tuo Connor Timminsin tilanne oikein on? Missannut koko kauden toistaiseksi aivotärähdyksen takia. En tunne tilannetta kovin tarkasti mutta kyllä tuo omaan silmään näyttää siltä että peliura on paketissa.

  Joku voisi tulla nyt sanomaan että tilanne ei ole näin paha? Please?
   
 25. Alamummo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool FC, Miro Heiskanen, Mikko Rantanen
  Lainaus:
  The Athleticissa oli juuri juttu Timminsistä. On harjoitellut sekä Avsin että Eaglesin kanssa, mutta punaisessa non-contact -paidassa. Hän on toipunut hyvin, mutta kärsii edelleen aika ajoin pääoireista.

  "As for if or when Timmins will play this year? That’s still yet to be determined. Cronin said the edict from the front office is for the Eagles’ coaching staff to increase the practice intensity. Doing so allows Timmins to gradually absorb checks and play in some one-on-one situations.
  Sakic said in October the organization’s plan is to take their time with Timmins and that he will start playing when he’s “really, really ready to go.”
  The hope for Bednar, Sakic and the rest of the Avalanche’s front office is Timmins can fully recover and become the sizable, puck-moving defenseman they envisioned when he was drafted with the first pick of the second round back in 2017."

  Linkki juttuun, mutta maksumuuri: Why going to the AHL could be the best thing that's happened...