Mainos

Colorado Avalanche 2017–2018

  • 122 341
  • 383

Ralph

Jäsen
Ai ai, Tyson Barrie loukkaantui heti ottelun alussa ja taisi murtua käsi. Todella paha menetys, jos nyt joutuu pitkäksi ajaksi sivuun. Barrie on ollut matkalla uran piste-ennätykseen.

Mutta komea 6-2-voitto. Toisessa erässä Coyotesin Zac Rinaldo sikaili Avalanchelle pitkän ylivoiman. Törmäsi ensin Nathan MacKinnonin kanssa, jossa MacKinnon hieman itseään satutti. Samuel Girard luisteli Rinaldon luokse ja Rinaldo vetäisi tyylilleen uskollisesti nyrkillä tyhjistä Girardia naamaan. Tämän jälkeen Erik Johnson paineli Rinaldoa turpaan. Taustalla MacKinnon otti yhteen Josh Archibaldin kanssa ja sai ulosajon, koska kyseessä oli ns. toinen tappelu.

Ilman MacKinnonia ja Barrieta Avalanche painoi kuitenkin kuusi maalia. Kaikki muut hyökkääjät paitsi MacKinnon ja Gabriel Landeskog pääsivät tehoille, se on yllättävää.

Seuraavaksi vastassa taas Coyotes, mutta turha odottaa mitään erikoista, kun Rinaldo istuu kuitenkin pelikiellossa.
 

Ralph

Jäsen
Tyson Barrie on sivussa rapiat kuukauden. Näillä otteilla oli menossa tähdistötapahtumaankin, mutta se jää välistä. Ehkä sitten tähdistötauon jälkeen Barrie palaa, joskus silloin tammi-helmikuun vaihteen tienoilla. Kova kova menetys. Melkoinen määrä taitoa lähti alakerrasta.
 

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Sierre
Tyson Barrie on sivussa rapiat kuukauden. Näillä otteilla oli menossa tähdistötapahtumaankin, mutta se jää välistä. Ehkä sitten tähdistötauon jälkeen Barrie palaa, joskus silloin tammi-helmikuun vaihteen tienoilla. Kova kova menetys. Melkoinen määrä taitoa lähti alakerrasta.
Menetys kyllä, mutta mielestäni ei todella kova. Vaikka Barrie jakaakin puolustajien pistepörssin kärkitilaa yhdessä Gostisbeheren ja Carlsonin kanssa 27 pisteellä, on hänen pelinsä ollut jo pidemmän aikaa (ainakin Pens-peliin asti) todella epävarmaa ja heikkoa. Pisteitä on toki tullut, mutta muu peli onkin sitten ollut sellaista kuraa, että välillä on oikein hirvittänyt katsoa miehen otteita. Tietenkään Avs-puolustus ei ole se syvin mahdollinen, joten ei näitä loukkeja mielellään tietenkään ottaisi. Tai no onhan se sinänsä syvä, mutta kovemman luokan puolustajat ovat vähissä. Kolmospariin löytyy kyllä pelaajaa vaikka muille jakaa. Farmista ei ainakaan vielä ole nostettu ketään, vaan nykyisillä kuudella jatketaan. Harmittava juttu tämä loukki myös siksi, että tämä tauko ei ainakaan tee hyvää hänen pelilleen, jota olisi saattanut saada paremmin kuosiin näiden viikkojen aikana. Palatessaan syötöt napsuvat varmasti vielä enemmän luistimeen kuin nykyään.

Kolmen pelin kotipeliviikko edessä. Vastassa ensin Coyotes, sitten Maple Leafs ja lopuksi Islanders. Coyotes-pelistä ei varmasti tuon case Rinaldon jälkeen tunnetta puutu ja kaikki muu kuin voitto olisi pettymys. Maple Leafs ja Islanders taas ovat jo kovan luokan vastuksia, ja jos toinen noista onnistuttaisiin voittamaan olisi suoritus mielestäni hyvä. Tämä kotipelirundihan tulee kestämään kuusi peliä, sillä näiden pelien jälkeen vastaan asettuvat vielä Jets, Blue Jackets ja Wild, jolloin siis vuorossa kaksi tärkeää divisioonapeliä.

Mielestäni joukkueella on jonkinlaiset mahdollisuudet vielä tälläkin kaudella playoffeihin villillä kortilla. Jossain lähetyksessä taisi olla maininta, että todennäköisyys on jotain 19% luokkaa. Saatan toki hyvinkin muistaa väärin. Tällä hetkellä pudotuspelirajaan on matkaa 3 pistettä, joskin tuolla sijalla oleva Ducks on pelannut kaksi peliä enemmän. Ankkojen en kuitenkaan usko jäävän rannalle, vaan nyt kun loukkaantumissuma on helpottanut, alkavat varmasti keräämään enemmän pisteitä. Seuraavana on Sharks viiden pisteen päässä, he taas ovat pelanneet yhden pelin Avsiakin vähemmän. Sharks saattaa vielä pudota tuolta, mutta pisteen päässä meistä odottaa huonon alkukauden jälkeen hyvin pelannut Oilers, jonka uskoisin menevän lopulta melko kevyesti playoffeihin. Divisioonassa taas on hyvä mahdollisuus mennä ohi haparoivan Wildin ja ehkä Blackhawksinkin. Kaksi näistä tämän viikon kolmesta pelistä voittamalla Starskin olisi jo periaatteessa kahden pisteen päässä yhtä monta ottelua pelanneena. Starsin materiaali on kuitenkin sen verran kovempi, että he mitä luultavimmin tulevat playoffeihin menemään ennen meitä. Todennäköisin skenaario on tiukka jääminen ulos playoffeista, joka ei sekään olisi yhtään huono suoritus viime kauden jälkeen. Katsotaan nyt vielä, 47 ottelua on vielä pelaamatta.

Eilinen U20-peli tuli katsottua ja Avs-prospektit suoriutuivat ihan hyvin. Makar putosi pelin edetessä seiskapakiksi ja pelasi melko vähän, mutta väläytteli muutamaan otteeseen ja oli jäällä ollessaan hyökkäyspäähän vaarallinen. Selvää offensiivista lahjakkuutta on havaittavissa, mutta eihän tuo puolustuspelaaminen selvästikään mitään mahtavaa ole. Timmins pelasi alivoimaa ja vaikutti varmaotteiselta puolustajalta omassa päässä muutamaa junnuille normaalia nukahdusta lukuunottamatta. Eiköhän sieltä hyviä pakkeja ole tulossa muutaman vuoden haarukalla, kunhan annetaan rauhassa kypsyä.
 
Viimeksi muokattu:

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Sierre
Arizona haki pisteet Denveristä lukemin 1-3. Harmittava tappio, sillä nämä pitäisi ilman muuta hoitaa, mikäli playoffeihin haluaa. Ensimmäinen kymppi meni minulta ohi, koska Viasat aloitti lähetyksen vasta noin 9 minuutin pelin jälkeen... Tuossa ajassa ehti kuitenkin tulla kaksi maalia, jotka sitten katsoin koosteesta. Coyotesin johtomaali alle minuutin pelin jälkeen oli outo pomppu maalin takaa. Johnson tökkäsi kiekkoa ja se pomppasi suoraan maalin eteen Riederille Zadorovin ollessa myöhässä yllättyneenä pompusta ja Varlamovin ollessa maalin toisella kulmalla luullen myös kiekon olevan muualla ja näin Riederin oli helppo laittaa kiekko pussiin. Muutaman minuutin kuluttua Johnson löysi Rantasen upealla kolmen viivan syötöllä Coyotesin vaihdon ollessa kesken ja Mikko ampui ranteella etuyläkulmaan ohi Raannan. Erän loppuun vielä kaksi tyhmää kakkosta pelin viivyttämisestä, mutta kahden miehen alivoima onnistuttiin hoitamaan. Joukkue on muuten taas hoitanut hieman alle 30 alivoimaa ilman takaiskuja, hieno suoritus. Ensimmäisessä erässä joukkue näytti huonosti valmistautuneelta peliin ja Coyotes vei peliä pääosin. Useita maalintekopaikkoja heillä ja taisi tulla pari tolppaakin.

Toisen erän alkuun Avs pääsi ylivoimalle, joka ei tosin tuottanut tulosta. Tämän jälkeen MacKinnon jäähylle korkeasta mailasta, jonka Crouse filmasi, ei missään tapauksessa jäähy. Onneksi tuokin alivoima onnistuttiin selvittämään. Peli pysyi kuitenkin vieraiden hallussa ja ajassa 10:34 Goligoski vei vieraat jälleen johtoon nopeasta vastahyökkäyksestä Jostin kammottavan harhasyötön jälkeen. Iso miinus Jostille, joka muutenkin pelasi ottelussa vain rapiat 7 minuuttia. Jokohan siellä pian ymmärrettäisiin lähettää mies alas kehittymään, en vain näe käyttöä NHL:ssä tämän hetken tasollaan. Erän loppupuolella Avs alkoi saada hieman enemmän pelistä kiinni ja vaikutti heräävän paremmin otteluun tuon Goligosken maalin jälkeen.

Kolmas erä olikin sitten jo Avalanchen lähes suvereenia hallintaa. Maalinteossa ei kuitenkaan onnistuttu sitten millään, vaan raudat ja kuuma Raanta estivät maalinteon kerta toisensa jälkeen. MacKinnonilla varsinkin oli monta hyvää paikkaa mm. läpiajo, mutta ei maistunut. Zadorovkin pommitti rautoihin Rantasen ensimmäisen erän maalin jäädessä kuitenkin Avsin ainoaksi. Viitisen minuuttia ennen loppua Barberio huitaisi rystyllä siniviivalla Crousea polvareihin, joka lähti yhdessä Archibaldin kanssa vastahyökkäykseen ja parin terävän syötön jälkeen kiekko oli maalissa ja peli paketissa.

Varlamov pelasi hyvän pelin torjuessa monta vaarallista paikkaa. Ensimmäisessä maalissa nukahdus, mutta olihan kiekon pomppu sellainen, että tuon ymmärtää. Rantanen oli myös pirteä ja loi monia paikkoja ja teki tietysti myös itse tuon yhden. MacKinnonilta vähän ohipeli viimeistä erää lukuunottamatta, eikä silloinkaan pystynyt paikoista viimeistelemään maalia. Johsnonilta melko heikko peli, Zadorov jatkoi hyviä otteitaan. Coyotes oli suurimman osaa pelistä parempi joukkue ja parempi voitti.

Neloskenttä, joka oli jälleen muodossa Yakupov-Kerfoot-Jost oli täysin turhake jäällä. Tasakentällisin eivät pystyneet viemään painetta hyökkäyspäähän ja olivat pulassa omissa. Mielestäni ketjuja tulisi sekoittaa, sillä nuo kaverit eivät pärjää keskenään samassa vitjassa, se on nähty jo monessa ottelussa. Niin hyvä roolissaan kuin tuo Söderbergin ketju onkin, olisikohan paras ratkaisu kuitenkin rikkoa se ja koittaa saada enemmän leveyttä hyökkäykseen. Ghetto-Compher-Wilson on toiminut ihan hyvin, joten itse lähtisin sekoittamaan Söderbergin ja Kerfootin kenttiä koittaen luoda kaksi tasapainoista kenttää. Söderbergin laidoille vaikka Yak ja Nieto sekä Kerfootin laidoille Comeau ja Jost, jos hänet on pakko rosterissa pitää.

Andrei Mironov on nostettu ylös seitsemänneksi pakiksi. Saa nähdä siirrytäänkö jälleen 11 hyökkääjään ja 7 puolustajaan, vai pysytäänkö tässä "normaalissa" systeemissä. Mielenkiintoista nähdä, onko miehen peli mennyt eteenpäin AHL-stintillä.

Seuraavaksi Maple Leafs.
 

Ralph

Jäsen
Voisiko Nathan MacKinnonista tulla Avalanche-historian kolmas pelaaja, joka tekaisee sata pistettä kaudessa? Siis jo tällä kaudella. Kahden kiikarikuvioisen Coyotes-ottelun jälkeen MacKinnon painoi vaihteeksi kolmen pisteen illan. Koossa on nyt 43 pistettä 37 ottelussa.

Tasaista tahtia, siis koko kauden tahtia, MacKinnon painaisi 95 pistettä. Jos huomioidaan, että MacKinnonin kausi alkoi tehottomasti ja kymmenessä ekassa pelissä tuli viisi pistettä, nykyinen tahti riittää yli sataan. Eli viimeisen 27 pelin 38 pistettä tahtia pelaamalla kauden loppuun lukema olisi 106 pistettä. Mutta tämä nyt on tällaista numeroilla leikittelyä. Satasta lähelle tällä hetkellä MacKinnon on menossa.

Vain siis Joe Sakic ja Peter Forsberg ovat Avalanche-paidassa sata pistettä yhteen kauteen. Heidän jälkeen lähimmäksi on päässsyt 98 pisteen Milan Hejduk. Ja tästä päästään siihen, että enää viikko siihen kun numero 23 löytyy Pepsi Centerin katosta.

Ja niin, Maple Leafs kaatui jatkoajalla ja voittomaalista vastasi J.T. Compher. Perkele sitä toista Coyotes-ottelua kun se perkele piti hävitä. Näin sitä mainittua voittoputkea ei vaan tule ja ero pudotuspeliviivaan säilyy tasaisen lähellä, mutta aina yhtä kaukana. No, Islanders vastassa kaiketi seuraavaksi ja homma jatkuu vuoden viimeisen ottelun merkeissä.

Ja tuosta Tyson Barriesta, niin tietenkin miehen anti puolustussuuntaan on puolustajaksi erittäin rajallinen, mutta anti kiekollisessa pelissä muihin joukkueen pakkeihin nähden on melkoisen suuri. Niin paljon kuin Erik Johnsonista pidänkin, oli ikävää katsella kun hän oli hieman hukassa jatkoajalla ylivoimalla. No, voitto tuli ja sen ylivoiman aikanakin, mutta silti. Ja jotain se kertoo Barrien annista, kun vilkaisee pakkien pistepörssiä ja kaivaa hänen nimensä sekä sijotuksen esiin.

Mun piti seinälle muiden seuraksi Kiinasta saada Nikita Zadorovin paidan, mutta näemmä tuli hutiostos tästä yrityksestä. Hitaasti lähti ja vaikuttaa siltä, ettei koskaan lähtenytkään kohti Suomea. Tilasin samalla toisen paidan toiselta myyjältä ja se sivuton mukaan lähti myöhemmin, mutta sain sen jo yli viikko sitten. Zadorovia ei kuulu ja pari viikkoa sitten kun kysyin, miksei tarkempia tietoja paketin kulusta löydy, myyjä ilmoitti vastaavansa pian. Eikä ole vieläkää vastannut. No, aina ei voi voittaa.
 

Ralph

Jäsen
Komea voitto Islandersista, 6-1. Vaikka Landeskogin ja MacKinnon viiden pisteet illat on hienoa katseltavaa, kivaa on myös muiden onnistumiset. Tuon superykkösen takana on kuitenkin tasainen hyvä massa Kerfoot, Andrighetto, Compher, Yakupov, Wilson ja Söderberg plus Nieto sekä lasketaan Comeau myös vaikkei tahtoisi. Toki kärjen takana pieni kuilu, kun Landeskog, MacKinnon ja Rantanen on ykkösketjun tasoa, Kerfoot kakkosen ja tuo iso porukka kolmosta + Nieto ja Comeau nelosta. Eli pari napsua lisää voisi kolmosketjut miehiltä vielä tulla, jotta hyökkäys olisi tasoa vahva. Ja päälle vielä Jost, joka vielä hakee tasaista suoritustasoa NHL:n puolella.

Ja kun noista 12 hyökkääjästä kymmenen on alle 26-vuotiaita, hyvältä vaikuttaa Avalanchen tilanne hyökkäyksen osalta. Ilman Ducheneakin. Nyt toki Compher joutui sivuun ainakin pariksi viikoksi ja Andrighetto sai pientä tälliä myöskin.

Ja saihan MacKinnon ja Landeskog kolme pistettä mieheen. Rantanen jäi kiikareille eli kahdeksan ottelun pisteputki katkesi. MacKinnonille 30 syöttöpistettä täyteen 38 ottelussa ja nousi pistepörssissä viidenneksi.

Johnson oli oikein hyvällä pelipäällä ja nöyrällä rystyvedolla iski maalinkin. Girard syötti molemmat Landeskogin maalit. Nemeth laukoi avausmaalin komeasta kuviosta, joka saattoi olla lievä vahinkokin.

Kolme kotipeliä takana ja kolme lisää tulossa järjestyksessä Jets, Blue Jackets ja Wild. Sitten yksi peli vieraissa ja taas kolme kotipeliä eli joulun jälkeen kymmenestä ottelusta yhdeksän kotona. Mutta sitten onkin taas vieraskiertueen aika.

Kahdeksantena olevaan Ducksiin kolme pistettä eroa, kaksi peliä vähemmän pelattuna.
 

Ralph

Jäsen
Jos mietitään jo ensi kautta, niin runko on vahvasti kasassa, jos tahtoo edetä hitaasti ja varmasti, eikä räjäyttää pankkia. Oikeastaan treidiä voisi tehdä vain, jos hyvään hintaan on laatua tarjolla puolustukseen, muutoin pari-kolme UFA:a sisään ja sillä sipuli.

Gabriel Landeskog - Nathan MacKinnon - Mikko Rantanen
Yakupov (RFA) - Alexander Kerfoot - J.T. Compher
Colin Wilson - Tyson Jost - Sven Andrighetto
Nieto (RFA) - Carl Söderberg - UFA(?)

Eli RFA-miehille Matt Nieto ja Nail Yakupov parin vuoden sopparit kouraan ja UFA-mies Blake Comea'un tilalle uusi kokenut alaketjujen sekä alivoiman jyrä. Varaa on tällaiselle maksaa markkina-arvoa enemmän, mutta hullutteluun ei kannata ryhtyä. Esimerkiksi Jannik Hansen, Leo Komarov, Mark Letestu, Antoine Roussel ja Colton Sceviour tulevat nyt UFA:ksi ja menisivät tuohon tasaiseen kastiin hyvin, paremmin kuin vaikkapa Comeau.

Sitten 13. ja 14. hyökkääjäksi löytyy esimerkiksi A.J. Greer, Vladislav Kamenev ja Dominic Toninato sekä UFA:ksi tuleva Gabriel Bourque ja RFA Rocco Grimaldi. Toki tuohon joukkoon voisi myös uusi toninato, yakupov tai kerfoot mahtua, miksei joku oma varauskin.

Nikita Zadorov - Erik Johnson
Nemeth (RFA) - Tyson Barrie
Samuel Girard - UFA(?)

Puolustuksessa Patrik Nemethille parin vuoden jatkosopimus ja Mark Barberiota korvaamaan joku varmempi, puolustavampi ja yksinkertaisesti parempi pakki. Tarjolla on esimerkiksi Christian Folin, Roman Polak, Luke Schenn, Luca Sbisa ja Yannick Weber. Tai Rasmus Dahlin?

Sitten seiskapakiksi löytyy omista Sergei Boikov, Anton Lindholm ja Andrei Mironov sekä RFA Chris Bigras. Ja toki Cale Makar sekä Conor Timmins ovat vaihtoehtoja myös tai joku muu oma varaus. Duncan Siemens? Tuskin sentään.

Semyon Varlamov
UFA(?)

Kakkosmokeksi olisi varaa hommata joku Jaroslav Halak tai Cam Ward todella haastaamaan Varlamovia. Selvemmin kakkosvahdiksi Jonathan Bernierin jatko sopisi ja muita vaihtoehtoja on ainakin Carter Hutton, Darcy Kuemper ja Ondrej Pavelec.

Eli ei mitään maailmaa mullistavaa kesällä luvassa, veikkaan ja toivon.
 

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Sierre
Niputetaan omaltakin osalta nämä kaksi viimeistä peliä:

Torontosta hieno voitto jatkoilla. Heti alusta asti Avalanche otti pelin haltuunsa ja halusi Coyotes-pettymyksen jälkeen voittaa. Ajassa 11.24 MacKinnon vei kotijoukkueen johtoon Landeskogin maalilleheiton jälkeen veivaamalla rystyllä kiekon ohi entisen Avs-vahti Calvin Pickardin. Toronto tuli kuitenkin pian tasoihin, kun Moore heitti maalin takaa kiekon maalin eteen ja Comeau pelasi löysästi miestään Martinia ja kiekko pomppasi luistimesta sisään. Maple Leafs sai peliään paremmin kuosiin ja Varlamov joutui torjumaan monesti, mutta kesti.

Toisen erän puolivälin paikkeilla Avs alkoi saada taas peliä hallintaansa. Ajassa 10.29 Rantanen jatkoi pisteputkeaan kahdeksan ottelun mittaiseksi MacKinnonin upean esityön jälkeen maalin edestä nostamalla kiekon maalin kattoon. Noin viisi minuuttia ennen erän loppua Polak kuitenkin toi Maple Leafsin onnekkaasti tasoihin pienestä kulmasta, kun Varlamovilta oli jäänyt "tolpan halaus" vajavaiseksi ja näin johto suli taas harmittavasti.

Kolmannessa erässä noin viiden minuutin pelin jälkeen Zadorov syötti Kerfootin avopaikkaan ja tämä laittoi kiekon kliinisesti takaylänurkkaan. Avs taas johtoon. Paikkoja oli tappaa peli, mutta maalia ei syntynyt. Toronto haki tasoitusa ilman maalivahtia ja onnistuikin siinä, kun Reillyn vedon jälkeen Van Riemsdyk laittoi maalin edestä riparin sisään.

Jatkoilla Connor Brown esti MacKinnonia jäähyn arvoisesti ja Avs pääli ylivoimalle. Maali suorastaan roikkui ilmassa ja kun peliaikaa oli jäljellä 1.35 Compher ampui Girardin syötöstä ranteella Avalanchen voittoon. Hieno peli kaikin puolin. Onnistujia ehdottomasti MacKinnon ja Rantanen. Myös Zadorov osoitti hyökkäyspäähän upeita otteita ja pelasi jälleen loistopelin. Varlamoville meni yksi helppo, mutta torjui myös monta vaikeaa. Compher joutui pelin jälkeen röntgeniin ja onkin nyt sivussa ylävartalovamman vuoksi. Johnsonilta heikompi peli, mutta silti hurjat 29.40 peliaikaa.

---------------------------------

Sitten viime yön pelin kimppuun.

Pepsi Center sai nähdä jälleen jäällä todella nälkäisen joukkueen. Avs esitti dominantin esityksen ja Islanders kaatui lukemin 6-1. Bernier oli maalissa, Bourque korvasi Compherin ja Mironov tuli pitkästä aikaa mukaan Lindholmin tilalle.

Ensimmäinen osuma nähtiin ajassa 9.31, kun Nemeth ampui kovalla lämärillä kiekon nuottaan Islandersin pahan kiekonemenetyksen jälkeen. Kerfoot ja Andrighetto rakensivat tilanteen hienosti. Jälleen upea alku otteluun ja ensimmäisestä erästä lähtien paineistettiin Halakia.

Toisessa erässä viiden minuutin kohdalla nähtiin Söderbergin kentältä todella upea vaihto ja palkinnoksi saatiinkin maali ajassa 5.25 Matt Nieton toimesta maalin edestä. Syötöt ketjun toisille hyökkääjille, eli Comeaulle ja Söderbergille. Kun ottelun puoliväli oli ohitettu, oli Söderbergin vuoro onnistua maalinteossa. Hieno nosto maalin kattoon röyhkeän peluun jälkeen maalin edessä. Erän lopussa saatiin kunnolla ylivoima-aikaa ja Islesin valmentajakin sai ulosajon. Ensin onnistui Landeskog MacKinnonin ja Girardin sahauksen jälkeen taas maalin edestä. Tämän jälkeen päästiin pelaamaan vielä viidellä kolmea vastaan ja Landeskog ampui MacKinnonin syötöstä avopaikasta maalin edestä kiekon verkkoon. Samat miehet jälleen siis mukana maalinteossa, kun Girardkin sai syöttöpisteen.

Kolmas erä oli enemmän tai vähemmän pelailua. Ajassa 12.24 Bailey kavensi täydellisellä lämärillä takayläkulmaan. Andrighetto loukkaantui menettäessään kiekon toisessa päässä, toivottavasti on kunnossa, Alle minuutti tästä ja Johnson teki vielä illan viimeisen upealla rystyllä maalille vaihdetun Greissin ollessa täysin kuutamolla. Syötöt jälleen MacKinnonille ja 2+1 tehot tehneelle Landeskogille.

Rantasen pisteputki tosiaan katkesi ja hän oli muutenkin melko näkymätön. Lähes koko joukkueelta upea ottelu, Landeskog, MacKinnon ja Söderberg varsinkin olivat liekeissä. Ylivoimaan Compherin tilalle oli laitettu Jost ja onneksi myös Girard oli viivassa Johnsonin sijaan. Girard on nyt Barrien poissaollessa alkanut kartuttamaan pistetiliään, juuri tätä toivoinkin. Kakkoskenttä oli muodossa Yakupov-Kerfoot-Andrighetto ja vitja oli todella hyvä. Ainut pitkä miinus ottelusta menee Mironoville, joka oli aivan täysin ulkona pelistä. Syötöt meni vastustajalle, menetti kiekkoja ja pelasi selvästi väärällä tasolla. Ensi peliin Lindholm takaisin askiin.

Hyvältä näyttää tällä hetkellä. Kovavireinen Jets on seuraava haaste.
 

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Sierre
Tuon superykkösen takana on kuitenkin tasainen hyvä massa Kerfoot, Andrighetto, Compher, Yakupov, Wilson ja Söderberg plus Nieto sekä lasketaan Comeau myös vaikkei tahtoisi. Toki kärjen takana pieni kuilu, kun Landeskog, MacKinnon ja Rantanen on ykkösketjun tasoa, Kerfoot kakkosen ja tuo iso porukka kolmosta + Nieto ja Comeau nelosta. Eli pari napsua lisää voisi kolmosketjut miehiltä vielä tulla, jotta hyökkäys olisi tasoa vahva. Ja päälle vielä Jost, joka vielä hakee tasaista suoritustasoa NHL:n puolella.
Juuri näin. Ongelmana on juurikin tuo tasainen massa, sieltä osastolta pitäisi ehdottomasti ottaa vielä enemmän roolia, jotta secondary scoringia saadaan vielä enemmän. Itse odotan Compherilta eniten, kunhan saa viimeistelynsä paremmaksi. Löytyy nopeutta, taitoa ja röyhkeyttä. Kerfootia en myöskään sanoisi vielä puhtaaksi kakkoskentän mieheksi, sen verran epätasaista on suorittaminen ollut. Toki parhaana päivänään ehdottomasti kakkoskentän tasoa, huonompana taas juuri ja juuri neloskentän, jossa hänestä ei ole mitään hyötyä. Nyt vähän alle 50 pisteen tahdissa, joka on tietysti hyvä summa. Jos pystyy ensi kaudella pitämään tasonsa paremmin, on hän hyvä kakkossentteri.
Jos mietitään jo ensi kautta, niin runko on vahvasti kasassa, jos tahtoo edetä hitaasti ja varmasti, eikä räjäyttää pankkia. Oikeastaan treidiä voisi tehdä vain, jos hyvään hintaan on laatua tarjolla puolustukseen, muutoin pari-kolme UFA:a sisään ja sillä sipuli.

Gabriel Landeskog - Nathan MacKinnon - Mikko Rantanen
Yakupov (RFA) - Alexander Kerfoot - J.T. Compher
Colin Wilson - Tyson Jost - Sven Andrighetto
Nieto (RFA) - Carl Söderberg - UFA(?)

Eli RFA-miehille Matt Nieto ja Nail Yakupov parin vuoden sopparit kouraan ja UFA-mies Blake Comea'un tilalle uusi kokenut alaketjujen sekä alivoiman jyrä. Varaa on tällaiselle maksaa markkina-arvoa enemmän, mutta hullutteluun ei kannata ryhtyä. Esimerkiksi Jannik Hansen, Leo Komarov, Mark Letestu, Antoine Roussel ja Colton Sceviour tulevat nyt UFA:ksi ja menisivät tuohon tasaiseen kastiin hyvin, paremmin kuin vaikkapa Comeau.

Sitten 13. ja 14. hyökkääjäksi löytyy esimerkiksi A.J. Greer, Vladislav Kamenev ja Dominic Toninato sekä UFA:ksi tuleva Gabriel Bourque ja RFA Rocco Grimaldi. Toki tuohon joukkoon voisi myös uusi toninato, yakupov tai kerfoot mahtua, miksei joku oma varauskin.
Itse en oikein tiedä Yakupovin tasosta. Onko hän riittävä tuohon kakkoskentän rooliin? Välillä näyttää että on, välillä taas ehdottomasti ei. Tällä tahdilla jos jatkaa pisteidentekoa, päätyy sinne 30 pisteen nurkille. Jos mahdollista, hakisin siihenkin paikalle ehkä vapaiden listoilta jotain kaveria, jos sopivaa löytyy. Voidaan tietysti näinkin jatkaa, mutta isoa tasonnostoa tarvitaan esim. Jostiltakin, jos häntä kolmosen keskelle kaavaillaan. Sitä toki noin lupaavalta kaverilta odotetaankin. Samaa mieltä myös Comeausta; treiditakarajalla myyntiin jos ei olla pleijareihin menossa ja kesällä uutta kaveria sisään. Komarov olisi todella mielenkiintoinen hankinta tuohon Comeaun rooliin. Hansen on ainakin Sharks-ketjun mukaan ollut melko huono, mutta Sceviour ja Roussel maistuisivat myös. Saa nähdä, mitä Sakic keksii.

Puolustuksessa Patrik Nemethille parin vuoden jatkosopimus ja Mark Barberiota korvaamaan joku varmempi, puolustavampi ja yksinkertaisesti parempi pakki. Tarjolla on esimerkiksi Christian Folin, Roman Polak, Luke Schenn, Luca Sbisa ja Yannick Weber. Tai Rasmus Dahlin?

Sitten seiskapakiksi löytyy omista Sergei Boikov, Anton Lindholm ja Andrei Mironov sekä RFA Chris Bigras. Ja toki Cale Makar sekä Conor Timmins ovat vaihtoehtoja myös tai joku muu oma varaus. Duncan Siemens? Tuskin sentään.

Semyon Varlamov
UFA(?)

Kakkosmokeksi olisi varaa hommata joku Jaroslav Halak tai Cam Ward todella haastaamaan Varlamovia. Selvemmin kakkosvahdiksi Jonathan Bernierin jatko sopisi ja muita vaihtoehtoja on ainakin Carter Hutton, Darcy Kuemper ja Ondrej Pavelec.
Tästäkin samaa mieltä. Nemethille tosiaan ehdottomasti jatkoa ja Barberio mahd. pian pois. Joku kokeneempi vaihtoehto puolustukseen pelaamaan alivoimaa ja varmaa peruspeliä. Pavelecia ei toivottavasti Avs-nutussa nähdä, sen verran ailahteleva kaveri kyseessä.

Jos mennään vielä pidemmälle, kuin ensi kauteen, huomataan miten hyvää työtä Sakic on tehnyt. Avalanchella alkaa olemaan puolustuksessakin mieletön joukkio kasassa, mikäli kaikki kehittyvät odotusten mukaisesti.

Zadorov-Johnson
Girard-Timmins
Nemeth-Makar
Meloche, Lindholm ja muut puolustajat, joita varmasti vuosien varrella karttuu mukaan. Barrie on tässä tapauksessa treidattu pois, sillä oikea puoli on sen verran tukossa. Näkisin, että hän on se, kenet tuolta kannattaisi lähteä treidaamaan ennen sopimuksensa loppumista. Hänenkin kanssaan voidaan tehdä jatko, jos TImmins/Makar/Girard eivät suoriudukaan odotusten mukaisesti. Zadorov on alkanut pelata siihen malliin, että on ilman huonoa tuuria pesunkestävä ykköskorin pakki muutaman vuoden kuluttua.

Hyökkäykseen tarvittaisiin mielestäni puhdasta maalintekijää kovalla laukauksella. Varausvuoroja on kahdessa seuraavassa draftissa kolmella ekalla kierroksella siis yhdeksän, joten ehkä yhden ykkösvarauksen käyttäisin puolustajaan ja yhden maalintekijätyyppiseen hyökkääjään. Hyökkäyksessäkin on kypsymässä Bowersia, Kamenevia, Toninatoa, Jostia, Kerfootia... Rantanenkaan ei vielä ole saavuttanut täyttä potentiaaliaan, MacKinnon on vasta 22 ja Lando 25. Ei voi muuta sanoa, kuin jos tällä tiellä jatketaan, muutaman vuoden kuluttua kasassa on todella, todella kova porukka. Varsinkin kun noita varauksiakin (ja lisää nuoria pelaajia) on vielä tulossa niin monta lisää. Jotain maalivahtia voisi myös koittaa varata, en tiedä onko Martinista nappaamaan valtikkaa Varlamovilta muutaman vuoden kuluttua, kun mies tulee vanhaksi.
 

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Sierre
Andrighetto on day to day, Compher yhä sivussa ja Greer nostettu ylös. Joissain hahmotelmissa pelaisi Yakin ja Kerfootin kanssa. Mielenkiintoista nähdä Greerin ja koko joukkueen taso öisessä kovassa testissä.
 

Ralph

Jäsen
Kolmas voitto putkeen, kun Jets kaatui 3-2 jatkoajalla. Turhaan piti edes sinne asti mennä, mutta saman verran pisteitä tuli kuin varsinaisella olisi tullut. Ero kahdeksanteen sijaan pysyy kuitenkin edelleen ennallaan.

Semyon Varlamov pelasi siinä Vezinamov-moodissa kunnes loukkaantui ja toivottavasti kyse on vain varutoimenpiteestä jättää peli kesken. Tuon loukkaantumisen myötä ottelu meni turhan jännäksi, mutta tulipa voitto kuitenkin. Mikko Rantanen palasi yhden ottelun pisteettömän jakson jälkeen pisteiden makuun kolmella tehopisteellään. Nathan MacKinnonille tuollainen peruskauraa oleva pari pistettä ja Erik Johnson ratkaisi jatkoajalla.

Seuraavaksi sitten Blue Jackets vastassa ja toivottavasti Varlamov maalissa.
 

Ralph

Jäsen
Semyon Varlamov on sivussa vähintään viikon päivät, mikä tarkoittaa ainakin Blue Jackets - ja Wild-otteluiden jäävän väliin. Andrew Hammond nousee siis tilalle ja ei haittaisi, jos hän pelaisi Avalanche-uran alussa kuin Senators-uran alussa hän pelasi. Mutta ehkä on parempi unohtaa tuo unelmointi ja katsoa miten se Jonathan Bernier pärjääkään.
 

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Sierre
Hieno jatkoaikavoitto lukemin 3-2 Jetsistä kovan kamppailun päätteeksi. Lindholm odotetusti takaisin Mironovin paikalle. Ensimmäinen erä oli melko tasaista vääntöä, eikä kumpikaan joukkue saanut juurikaan hyviä maalipaikkoja. Avs pääsi kaksi kertaa koittamaan ylivoimalla, mutta tuloksetta. Melko hampaatonta ylivoimaa nuo molemmat kaksiminuuttiset. Varlamov joutui torjuntatöihin 12 otteeseen, Avs laukoi kahdeksan kertaa.

Toisessa erässä laukaukset menivät 5-16 Jetsille johtuen Avalanchen kolmesta jäähystä. Maalinteosta vastasivat kuitenkin tutut herrat MacKinnon ja Rantanen, kummallekin maali mieheen. Ensin Nathan ajassa 7:44 Rantasen vahvan laitayöskentelyn päätteeksi. Mikko rouhi kiekon laidassa ja syötti maalin takaa maalin edustalle, kiekko pomppasi Jets-puolustajan luistimesta kohti Landeskogia, tämä pyyhki pölyt kiekon päältä, mutta MacKinnon ei erehtynyt. Kauden 17. täysosuma Nathanille. Vajaat neljä minuuttia myöhemmin Rantanen iski MacKinnonin mahtavasta syötöstä onetimerillä kiekon Hellebuyckin kautta etuyläkulmasta sisään. Rantaselle maali oli kauden 13. Kuutisen minuuttia ennen loppua vielä Varlamoville harmittava loukkaantuminen.

Kolmanteen erään Jets tuli kovaa. Erä alkoi Winnipegin ylivoimalla ja 47 sekunnin pelin jälkeen kiekko oli maalissa. Laine lähetti kudin kaarelta ja Wheeler ohjasi kiekon taidokkaasti sisään jättäen Bernierin vaille mahdollisuuksia. Avalanchen hieno lähes 40 selvitetyn alivoiman putki katkesi. Loppua kohden erä alkoi tasoittua ja Avalanche pääsi peliin kiinni. Muutama minuutti ennen loppua peli alkoi näyttää jo aika varmalta voitolta. Jets kuitenkin onnistui maalinteossa ilman maalivahtia varsinaisen peliajan lopussa ja maalintekijänä jälleen Wheeler. Päätykiekko otti oudon pompun laidasta ja poukkasi suoraan maalinedustalle Bernierin ollessa menossa toiselle puolelle. Mentiin siis jatkoille.

Jatkoaika oli kunnon hurlumhei-kiekkoa. Koko ajan mentiin päästä päähän ja molemmat maalivahdit venyivät useisiin huipputorjuntoihin. Parikymmentä sekuntia ennen loppua Rantanen katkaisi omalla alueella Perreaultin syötön ja tökkäsi kiekon läpiajoon karanneelle Johnsonille, joka laittoi kiekon verkkoon ja varmisti kaksi pistettä joukkueelle.

Hyvä esitys loukkaantumisista kärsivältä joukkueelta. Työetiikka oli kohdallaan, jonka ruumiillistumina olivat tänään Johnson ja Bourque. Vaikkei Bourque olekaan se taitavin pelaaja, painaa ehdottomasti hyvin hommia sen ajan, kun pelaa. Hän saikin tänään 15 minuuttia peliaikaa. Muita onnistujia jälleen MacKinnon tehoillaan 1+1 ja Rantanen 1+2 tehoillaan. Myös molemmat maalivahdit pelasivat hyvin. Sen lisäksi Kerfoot pelasi hyvän pelin. Greer oli näkymätön, tosin ihmekö tuo kun peliaikaa tuli vain reilut kuusi minuuttia.

Pahasti loukkaantumiset koettelevat joukkuetta tällä hetkellä. Poissa ovat Barrie, Kamenev, Compher, Varlamov ja Andrighetto. Varlamovilla kuitenkin onneksi vain day-to-day status, joten ei pitäisi olla pahempaa. Tuosta listasta siis kolmen jälkimmäisen pitäisi palata peleihin melko nopeasti. Hammond tullaan varmaankin nostamaan ylös.

Tällä viikolla olisi edessä vielä Blue Jackets- ja Wild-ottelut, jonka jälkeen tulee hyvään paikkaan kuuden päivän tauko ennen Stars-peliä vieraissa.
 

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Sierre
Samalla kokoonpanolla jatketaan muuten paitsi maalivahtiosastolla. Bernier maalissa ja Hammond kakkosena. Tiukka peli tulee olemaan ja itsellekin normaalia ottelua vielä mielenkiintoisempi, kun Blue Jackets on toinen suosikkijoukkueeni, vaikka selvänä kakkosena marssijärjestyksessä onkin. Avalanchella hyvät mahdollisuudet voittoon Blue Jacketsin sentteritilanteen vuoksi. Dubinsky ja Wennberg siis edelleen sivussa, eikä Columbuksen peli ole viime aikoina oikein kulkenut. Nyt olisi erittäin hyvä hetki jatkaa voittojen tiellä ja ottaa se pidempi voittoputki, josta @Ralph on puhunut. Playoff-juna ei vielä todellakaan ole mennyt.
 

Ralph

Jäsen
Kolmas peräkkäinen voitto ja Jonathan Bernierille kauden toinen nollapeli 34 torjunnalla. Ainakaan vielä ei Semyon Varlamovia tarvittu.

Bernierin myötä kaksi maalia riitti voittoon. Mikko Rantaselle maali ja syöttö, jonka myötä koossa on nyt 38 tehopistettä eli samat kuin viime kaudella. Viime kaudella ne vaan tuli 75 ottelussa, nyt 40 ottelussa. Molemmat maalit sinänsä vähän helppoja, kun Rantasen ylivoimalla lähettämä laukaus vai ohjattava, mikä lie, meni Bobrovskyn läpi ja toisessa maalissa Bobrovsky oli menossa vaihtoon, kunnes palasi takaisin ja ei ehtinyt maalille asti estämään Matt Nieton kaukolaukausta.

Ero kahdeksanneksi nousseeseen Wildiin on kaksi pistettä ja seuraava peli on Wildiä vastaan, joten varsinaisen peliajan voitolla Avalanche menisi ohi. Välissä on vielä Ducks, joka pelaa Flamesia vastaan ja pisteen saamalla menisi myös Wildistä ohi, joten välttämättä Avalanchen voitto ei riittäisi vielä pudotuspeliviivan päälle. Mutta katsotaan. Milan Hejdukin paita kattoon.
 

Ralph

Jäsen
Cale Makar ja Conor Timmins pelaavat muuten Kanadan paidassa MM-finaalissa. Ja pelaavat hyvää turnausta. Timmins ei ole pisteillä liikaa juhlinut, mutta johtaa tehotilastoa lukemalla +12. Eroa kakkossijaan kolme astetta. Saldolla +6 kuudetta sijaa jakaa Makar, joka johtaa puolustajien pistepörssiä tehoilla 3+5. Koko turnauksessa on kuudentena pisteissä. Turnauksen paras pakki?
 

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Sierre
Hieno voitto tosiaan Blue Jacketsista ja nyt voittoputki on jo neljän ottelun mittainen. Ensimmäisessä erässä Avalanchella oli muutama hyvä paikka ja paljon laukauksia, mutta vedot jäivät melko heikoiksi. Toisessa erässä maalihanat aukesivat Rantasen toimesta ylivoimalla hieman köykäisellä ranteella kaarelta kiekon kimmotessa Bobrovskyn kautta maaliin. Syöttöpisteet Girardille ja Jostille. Kolmannessa erässä molemmissa päissä muutama hyvä paikka, mm. noin viisi minuuttia ennen loppua Panarin ampui ohi lähes tyhjästä maalista. Lopussa Nieto viimeisteli voiton MacKinnonin ja Rantasen saadessa syötöt. Bobrovsky lähti kohti vaihtopenkkiä, mutta Sinitakit menettivät kiekon ja vaikka Bobrovsky luistelikin kovaa taaksepäin, ei hän enää ehtinyt Nieton laukauksen eteen. Nämä nyt jo ylempänä mainittiinkin.

Ottelun onnistujia jälleen todella hyvin pelannut Rantanen 1+1 tehoilla ja nollapelin pelannut Bernier. Rantasella nyt monta todella hyvää ottelua putkeen ja hyvästä pelistä palkinnoksi tulee maalejakin, vaikka kaksi viimeisintä ovatkin menneet vähän helposti sisään. Bernieriltä varmaa pelaamista ja 34 torjuntaa, vaikkei mihinkään ihmepelastuksiin tarvinnutkaan venyä. MacKinnon myös jälleen hyvä ja Zadorovin peli miellyttää. Tämä kausi tälllä tasolla loppuun ja voidaan alkaa puhua todellisesta eliittipuolustajasta. Barrien loukkaantumisen aikana on Nikita alkanut näyttämään offensiivisia taitojaankin, jotka olivat alkukaudella piilossa. Pitää myös kehaista Barberiota, joka on todellakin nostanut reilusti tasoaan. Siitä vahvoja todisteita ovat myös monet edistyneet tilastot. Viime yönäkin yli 21min peliaikaa. Pari Nemeth-Barberio toimii todella hyvin.

Viimeisestä kymmenestä ottelusta kasassa saldo 7-2-1. Tällä hetkellä näyttää siis todella hyvältä. Barrien loukin jälkeen 4-1-0, joten eipä ole Tysonin poissaolo paljoa näkynyt. Toivoin, että muut puolustajat (erityisesti Girard) ottaisivat tuota Barrien offensiivista roolia ja siinä on joukkue toden totta onnistunut. Girard on näissä neljässä voittopelissä kerännyt neljä syöttöä ja ollut hyvä ykkösylivoimalla sen jälkeen, kun hänet siihen siirrettiin. Nemeth on jatkanut loistavaa peliään, Johnson tasaisen varmaa suoritustasoaan ja Lindholm on hoitanut riittävällä tasolla kuudennen pakin ruudun. Avalanchen heikkoudeksi kaavailtu puolustus onkin nousemassa vahvuudeksi. Niin ne ajat muuttuvat. Viime kaudella Sakicin (ja koko front officen) päätä haluttiin vadille, koska ei saanut huonolla kaudella tehtyä juuri mitään treidejä. Yhtäkkiä hän on onnistunut kasaamaan todella, todella paljon vahvemman joukkueen, jonka tulevaisuuden näkymät ovat paremmat kuin hyvät. Myös päätös antaa Bednarin jatkaa näyttää olleen hyvä.
Cale Makar ja Conor Timmins pelaavat muuten Kanadan paidassa MM-finaalissa. Ja pelaavat hyvää turnausta. Timmins ei ole pisteillä liikaa juhlinut, mutta johtaa tehotilastoa lukemalla +12. Eroa kakkossijaan kolme astetta. Saldolla +6 kuudetta sijaa jakaa Makar, joka johtaa puolustajien pistepörssiä tehoilla 3+5. Koko turnauksessa on kuudentena pisteissä. Turnauksen paras pakki?
Onko Makar saanut nyt enemmän vastuuta tasakentällisin? Ainakaan turnauksen alussa ei paljoa tasakentällisin nauttinut luottamusta. Hienot tehot kuitenkin kasassa. Hyvät pelaajat oikealle noista kavereista (toivottavasti) tulossa.
 
Viimeksi muokattu:

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
@Ralph @ColCbj

Makar pelaa aivan liian vähän, vaikka on varmaan Kanadan paras puolustaja. Kanadan koutsi peluuttaa mielummin puolikuntoisia Fabbroa, Clagueta sekä Meteä enemmän, koska ovat vanhempia. Valitettavaa, sillä Makar on toooodella hyvä.
 

Ralph

Jäsen
Cale Makar oli lopulta turnauksen toiseksi paras puolustaja, Rasmus Dahlin kiilasi edelle. No, ehkä Makar pelaa Dahlin parina parin vuoden päästä Avalanchessa.
 

Ralph

Jäsen
Kas niin! Milan Hejdukin paita nousi kattoon ja Avalanche pudotuspeliviivan päälle. Jälkimmäisestä saa toki kiittää Flamesia, joka otti Ducksista voiton 16 sekuntia ennen päätössummeria.

Avalanche hoiti oman leiviskänsä voittamalla Wildin varsin makoisasti 7-2. Hienoa, että peli luistaa ja tämä oli viides peräkkäinen voitto. Onnistumisia tuli taas laajalta rintamalta, vaikka tehokkaimpina häärikin taas Nathan MacKinnon ja Mikko Rantanen. Molemmille tehot 1+2 ja niiden myötä Rantanen nousi piste per peli -tahtiin ja MacKinnon pistepörssissä toiseksi sekä parhaaksi kanadalaiseksi. Carl Söderberg iski kahdesti ylivoimalla, Alexander Kerfoot syötti molemmat. Tyson Jost ja Gabriel Bourque tekivät maalit sekä syöttivät toistensa osumat plus Colin Wilson syötti molemmat. Eli kaikki neljä sentteriä pelasi tuplapisteillan.

Puolustuspäässä pelaaminen on edelleen vaarallista, mutta tekemällä seitsemää maalia ei ole huolta oman pään pelin kanssa. Toki Jonathan Bernier pelasi taas hyvän pelin.

Sitten onkin mielenkiintoinen viikon tauko eli seuraavaksi vasta ensi lauantaina Starsin vieraana. Nyt on Semyon Varlamovilla, Sven Andrighettolla ja J.T. Compherilla aikaa laittaa itsensä kuntoon. Texasin vierailun jälkeen seuraavalla viikolla on taas kolme kotipeliä, kun vastassa on Ducks, Sharks ja Rangers.
 

Ralph

Jäsen
Cody Franson, jota kesällä halusin Avalancheen, olisi nyt ilmaiseksi tarjolla waivereista. Poimisin hänet waivereista kyllä nyt Avalancheen, varsinkin kun Tyson Barrie on sivussa muutaman viikon. Ei ole kallis investointi ja jos ei vakuuta, niin Barrien tervehtyessä takaisin waivereihin vain. Franson on kolmekymppinen, joten ei ikäloppukaan.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
@Ralph @ColCbj

Makar pelaa aivan liian vähän, vaikka on varmaan Kanadan paras puolustaja. Kanadan koutsi peluuttaa mielummin puolikuntoisia Fabbroa, Clagueta sekä Meteä enemmän, koska ovat vanhempia. Valitettavaa, sillä Makar on toooodella hyvä.

Minusta Kanadan paras puolustaja oli Avalanchen toisen kierroksen varaus Conor Timmins, joka oli puolustajien pistepörssin nelonen tasapistein USA:n Foxin ja Tshekin Budikin kanssa. Timmins oli tehotilaston ykkönen +15 (16-1) ja puolustuspäässä selvästi voimatonta Makaria edellä. Finaalissa Timmins oli tosi hyvä. Vaikka Makar varattiin viime kesänä, niin hän on syntynyt lokakuussa -98 eikä ole juurikaan ko. kolmikkoa (Mete, Clague, Fabbro) nuorempi, mutta kylläkin kokemattomampi koska pelasi ennen tätä kautta viime kaudet AJHL:ssä. Kanadan pakeistahan ei yksikään voi pelata ensi vuoden kisoissa, koska kaikki olivat ysikasi vuosikertaa. Toivottavasti Avalanchen väki antaa Makarin kehittyä vielä vuoden verran yliopistossa - tai edes AHL:ssä - ennen kuin heittävät hänet NHL:ään.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Komppaan edellistä viestiä Timminsin suhteen. Oli mielestäni finaalin MVP ja piti ihan eliteprospectsista käydä katsomassa mihin joukkueeseen varattu.
 

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Sierre
Itseltä jäi Wild-peli väliin, mutta hieno ja tärkeä voitto divisoonavastustajasta. Erityisen hienoa myös se, että tehoja tuli todella laajalta rintamalta, Söderberg ainakin ollut liekeissä. Itse olen tyytyväinen, että mitään Fransonia ei tänne laahattu. Peli on kulkenut siihen malliin, ettei Fransonin poiminta olisi ollut mielestäni mitenkään järkevää.

Bye week ohi ja ensi yönä mennään taas, vastassa kova vastus omasta divisioonaasta, eli Stars. Saa nähdä, kestääkö vire yhä. Compher ja Andrighetto eivät matkusta joukkueen mukana Dallasiin. Greer, Hammond ja Warsofsky ovat nostettu ylös. Varlamovia voi odotella takaisin joskus ennen All Star-tapahtumaa. Siihen asti mennään sitten Bernierillä ja Hammondilla.

Toivottavasti Avalanchen väki antaa Makarin kehittyä vielä vuoden verran yliopistossa - tai edes AHL:ssä - ennen kuin heittävät hänet NHL:ään.
Toivottavasti. Olisi suoranaista tyhmyyttä edetä Makarin kanssa liian nopeasti. Ehdottomasti yliopistoa ensi kausi, sitten ehkä AHL ja sen jälkeen voisi sitten alkaa katsella NHL-paikkaa. Mikäli Timmins tosiaan oli todella hyvä, saattaisi hän olla varteenotettava vaihtoehto San Antonioon ensi kaudeksi.

Sellainnen vielä, että Kanada oli vissiin kysellyt Makaria olympialaisiin, mutta ei ollut suostunut lähtemään...
 

Ralph

Jäsen
Viikon tauko ei haitannut vaan Stars kaatui maalein 4-1. Tuli mieleen kauden 2013-14 pelit, kun Avalanche antaa turha paljon tilaa vastustajille, joiden laukaukset kimpoaa molarista pois. Paitsi yksi pakollinen menee sisään. Ja siitä voi syyttää Nikita Zadorovia, joka uinui maalilla ja jätti nopeasti purkamatta.

Alexander Kerfoot pisti tehot 1+1 ja teki komean avausmaalin. Nathan MacKinnon iski pakollisensa, Blake Comeaun suonenvetorannari upposi ja Mark Barberio pompotti omalta maalilta melkoisen kengurukiekon tyhjiin.

J.T. Compher, Tyson Barrie ja Sven Andrighetto edelleen sivussa, kuten myös Semyon Varlamov jolla menee tähdistötauon jälkeen paluu. Mahtaisiko Andrew Hammond saada startin ennen sitä? Ei sillä, Jonathan Bernier on pelannut erinomaisesti.

Homma jatkuu tänään iltapäiväpelillä eli kymmeneltä Suomen aikaa Denverissä vierailee Ducks.

7. Wild, 46 ottelua, 53 pistettä
8. Stars, 44 ottelua, 51 pistettä
---
9. Sharks, 41 ottelua, 50 pistettä
10. Blackhawks, 45 ottelua, 50 pistettä
11. Avalanche, 42 ottelua, 49 pistettä
12. Ducks, 44 ottelua, 49 pistettä

Alaspäin menneet vaan sarjataulukossa, vaikka voittoja satelee. Avalanche vaan pelaa muita vähemmän. Tai siis on pelannut. Nyt vaan hoitamaan rästipelit alta ja Avalanche nousee ties kuinka korkealle. Esimerkiksi divisioonakolmonen Blues on pelannut neljä peliä enemmän ja sillä on kuusi pistettä enemmän eli teoriassa rästipelit hoitamalla Avalanche nousisi jopa Bluesin edelle. Mutta kunhan nyt tuosta nuo Blackhawks, Stars ja Wild jäävät taakse ensin.

Nyt illalla Bruins saa voittaa Starsin, Avalanche Ducksin ja Kings Sharksin, niin saadaan Avalanche taas kahdeksan joukkoon kahdeksannen peräkkäisen voiton myötä. Laitoin näin pitkävetoonkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös