Ilmoitukset

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki FASlapsi on saanut viikon verran kakkua kirjoitettuaan jalkapallon MM-liveseurantaan hyvän maun vastaisen viestin.

Sulje ilmoitus

Colorado Avalanche 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana ColCbj, 18.06.2017 klo 02.17.

 1. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  The Colorado Avalanche have won 7-straight games for the first time since winning 8-straight between December 31st, 2005 and January 17th, 2006.

  Noniin, Duchenen kauppaaminenko Avsin herätti koomastaan? Ehkä siellä herättiin ja tajuttiin, että ellei ala pelaamaan saattaa vaikka joutua vaihtamaan maisemaa. Tiesihän sen, että huonosti on mennyt, mutta olihan isosta voittoputkesta kulunut pieni iäisyys. Onkohan millon viimeksi ollut Avalanche-pelaaja pistepörssin toisena vaikka runkosarjan puolen välin jälkeen?
   
 2. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  MacKinnon pelaa aivan uskomatonta kautta ja on tällä hetkellä todella vahva ehdokas jopa Hartiin, mahdollisen pistepörssin voiton lisäksi. Kautta on vielä toki jäljellä, mutta ilolla seuraan, sillä niin viihdyttävä pelaaja on Nathan. Koko Avalanchen pelityylikin vaikuttaa todella mielekkäältä katsojalle.

  Kehutaan myös Rantasta ja uutta nousua tekevää Landeskogia. Siinä on suhteellisen kova ykkösketju vuosiksi eteenpäin, takaa tulee Jostia ja kumppaneita enkä pysty olla hehkuttamatta Makaria. Vaikka junnukisoissa rooli jäikin pieneksi ja ihan ansaitusti Timmins rankattiin suuremman peliajan ja otteiden myötä parhaaksi Kanadan puolustajaksi, ymmärrän todella hyvin miksi Makaria verrattiin vähän jopa Erik Karlssoniin.

  Avalanche saa meikältä suurimmat sympatiat Centralin joukkueista kun unohdetaan se oma suosikki, pitkälti Rantasen vuoksi, koska Turku. Asiantuntevat kannattajat toki myös Jatkoajassa ja no se pelityyli. Nashville oli vielä ennen viime kevään sweeppiä symppis, älkää tehkö samaa.
   
 3. Raymond Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Tuli katsottua pitkästä aikaa Coloradon peli kokonaan. Pelaa ihan nätisti ja itseluottamus aika korkealla. Jos vertaa aikasempiin kausiin niin ero on kuin yöllä ja päivällä. Toivottavasti ollaan keväällä pleijareissa.
   
 4. Juteeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche ja Tappara
  Lainaus:
  Varmasti sekin, mutta MacKinnon oli eilisin pelin jälkeen haastattelussa maininnut, että tällä kaudella joukkue on ollut erilainen viime kausiin verrattuna nuorennuksen johdosta ja kaikista on kivaa tulla hallille. Ilmeisesti vanhat jarrut ovat rajoittaneet nuorten pelaajien peli-iloa edellisillä kausilla.

  Kauhean mukava on ollut seurata Avs-kiekkoa tällä kaudella, kun joukkue ei pelkästään roiku peleissä mukana vaan myös osaa hallita niitä, eikä enää löydy sellaisia vastustajia joita vastaan Colorado antautuisi riepoteltavaksi.
   
 5. ColCbj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche, Blue Jackets, Liverpool FC, Atletico
  Kaksi voittoisaa peliä taas takana ja voittoputki venynyt seitsemän ottelun mittaiseksi. Stars-pelistä siis 1-4 voitto Bernierin hienon esityksen edesauttamana. @Ralph tuossa aiemmin niputtikin jo tuon Stars-pelin, joten otan itse kiinni eilisestä kamppailusta Ducksia vastaan.

  Martin Luther Kingin päivä ja pitkästä aikaa oli täten Avalanchella päiväpeli Pepsi Centerissä. Ensimmäinen maanantainen päiväpeli joukkueen historiassa. Samalla kokoonpanolla mentiin, kuin edellisissäkin otteluissa.

  Ensimmäisen erä oli melko tasainen. Ducksilla oli varsinkin erän alussa paikkansa, mutta Bernier selvitti ne varmasti entistä joukkuettansa vastaan. Maalinteosta vastasi kuitenkin Avalanche, kun Nieto sai törkättyä maaliviivalta Söderbergin tolppaan menneen laukauksen sisään. Melko omituinen maali, mutta palkinto kentän kovasta työstä. Ylivoimalla Rantanen vielä tulitti onetimerista yläputkeen, mutta muita osumia ei nähty.

  Toisen erän puolivälin tienoilla Bernier ryösti Keslerin mailallaan varmalta maalilta näyttäneessä tilanteessa. Siitä päästiin vastahyökkäykseen ja MacKinnon rokotti ranteella. Hyvin saman tapainen maali kuin Stars-pelin kaksi ensimmäistä maalia, toki vedot erilaisia. Parin minuutin kuluttua entinen Avs-hyökkääjä Wagner laittoi kiekon maaliin Bernierin reboundista ja peli 2-1. Erän lopussa Wilson vei joukkueen takaisin kolmen maalin johtoon ylivoimalla neliön keskeltä. Erä jälleen, kuten koko ottelukin melko tasainen, Ylivoimalle päästiin kolmesti, joten oli hyvä saada yksi onistuminenkin.

  Kolmas erä ei enää mitään huikaisevaa tarjonnut. Vahvaa puolustamista ja kulutettiin pelikello loppuun. Girardilta harjoitellussa kiekon alueelle tuontikuviossa hieman huolimaton jättö, mutta Wagner(?) ampui nemomaisesti lämärillä läpiajosta tällä kertaa yli.

  Isot kehut jälleen Bernierille, joka on Varlyn ollessa loukkaantuneena todellakin osoittanut olevansa hyvä maalivahti. Stars-pelin voitto oli pitkälti hänen ja kliinisen viimeistelyn ansiota, eikä eilenkään ollut Bernierin pelissä mitään valittamista. Söderbergin kenttä oli todella hyvä, kukahan odotti viime kauden jälkeen, että tällä kaudella Carl vetää kärkimiinoilla jonkun joukkueen puolustuksen solmuun? Huikea tasonnosto häneltä, kuten myös Comeaulta. Nieto on myös ollut alun jälkeen todella positiivinen yllätys. Täydentää tuon kentän hyvin luistelunopeudellaan ja energisyydellään. Jost on myös alkanut näyttää sitä potentiaaliaan ja viimeiset pelit hän on pelannut todella hyvin. Kahdessa pelissä putkeen hänet on nyt ryöstetty lähes varmassa maalipaikassa, tehojakin alkaa varmasti jossain kohtaa tulla lisää. Colin WIlsonkin on alkanut lunastaa odotuksia, joita häntä kohtaan asetettiin. Vahvaa peliä yhdessä Jostin kanssa. Nyt kun kehumaan alettiin, kehaistaan vielä Rantastakin. Pari peliä mennyt tehottomana, mutta eilenkin todella hyvä esitys. Yläputkeen kilahti yksi laukaus ja pari muutakin paikkaa oli, muttei tällä kertaa uponnut. Rakensi muutaman hyvän paikan vielä omien tonttiensa lisäksi, mutta muille ei kelvannut. Löytyisihän sieltä vielä hehkutettavaksi mm. Girardia, mutta eiköhän tuossa nyt ollut jo tarpeeksi. MacKinnonia tietysti unohtamatta.

  Isot propsit menee myös valmennusryhmän ja Sakicin suuntaan. Bednariahan haukuttiin koko viime kausi ja tämän kauden alkukin, mutta arvostelijat ovat hiljenneet. Jared on saanut viime kautisen todella huonon joukkueen pelaamaan yhdessä valmennusryhmänsä kanssa. Hfboardsilla on naureskeltu Bednarin tunteettomuudelle, mutta parissa viime pelissä on alkanut näkyä jo huutelua tuomareillekin. Vaikuttaisi valmentajalta, josta pelaajat pitävät. Ei ole varmastikaan mikään räyhääjä, vaan rauhallinen kaveri. Karri Kiven tapaan tehnyt paskasta konvehteja. Sakic on onnistunut muuttamaan viime kauden surkean puolustuksen kohtalaisen syväksi ja hyvin toimivaksi paperilla. "Transition gamesta" ja muista pelillisistä asioista kiitokset menee jälleen valmennuryhmälle. Putkessa on tulossa kovia lupauksia ja tulevaisuus näyttää kaikin puolin hyvältä. Toivottavasti kehityskäyrä pysyy ylöspäin.

  Lainaus:
  Näinhän se on. Ei montaa tylsää peliä ole tällä kaudella ollut. Kauden alussa tuntui kiekon purkaminen alueelta olevan vielä viime kauden tasolla, jonka katsominen oli ajoittain hyvinkin tuskallista. Nyt tuota peliä on ilo katsoa, kun jokainen antaa kaikkensa joukkueelle ja hyökkääminen on tehokasta.
  Lainaus:
  Toivottavasti, olisihan se hyvä kruunu tälle kaudelle. Hyvältähän tuo tällä hetkellä näyttää. Tuossa sarjataulukkoa jo aikaisemmin päiviteltiinkin, niin en viitsi nyt siitä sen enempää tässä selitellä. Todella kova on Centralin taso, heikkoja jaksoja ei saa tulla tai jää playoff-paikka haaveeksi.

  Parin päivän tauko ja to-pe yönä Sharks tulee vierailemaan Denveriin. San Jose on konferenssissa pykälää Avalanchea korkeammalla pelin vähemmän pelanneena, joten tärkeä peli taas luvassa.
   
 6. Arkkienkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Colorado Avalanche
  Lainaus:
  Kauden alkupuolella vastustajat päästettiin myös luvattoman monta kertaa ylivoimahyökkäyksiin ja läpiajoihin. Nyt ne on onneksi saatu puolustettua minimiin. Muutoinkin hurja itseluottamus paistaa tällä hetkellä koko porukan tekemisestä. Yli- ja alivoimapelaaminen on liigan parhaimmistoa. Silti tuota ylivoimaa voisi vielä hieman yksinkertaistaa. Kiekko liikkuu välillä todella hienosti, mutta kaipaisin enemmän laukauksia. Tämä laukaisuhomma pätee erityisesti Nathan MacKinnoniin. Mies paukuttelisi vielä enemmän maaleja, kun vaan laukoisi ahkerammin, esimerkiksi juuri ylivoimalla.
   
 7. ColCbj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche, Blue Jackets, Liverpool FC, Atletico
  Lainaus:
  Muuten samaa mieltä, mutta itse olen hieman enemmän tuollaisen rauhallisemman kiekonliikuttelun ystävä ylivoimalla. Mielestäni pari hyvää paikkaa on parempi, kuin monta epämääräistä huitaisua maalille esim. puolustajalta ja tietysti muiltakin pelaajilta. Tämän takia Yakupovin työskentely yv:llä itseäni välillä hieman ärsyttää, vaikka hyviä pommeja usein lähteekin.

  Pientä rosteripäivitystä: Jost sai viime pelissä jonkun oman pelaajan vedon (en muista kenen) jalkaansa ja taisteli kivuliaan oloisena vaihtoon. Hän nyt Day-to-day statuksella sivussa, mutta Compher on palannut harjoituksiin täydessä pelikunnossa ja tulee pelaamaan Sharksia vastaan. J.T lyödään nyt takaisin ykkösylivoimaan Jostin paikalle. Andrighetto yhä ulkona, Barrie ja Varly palanneet jäälle, mutteivät ole vielä täydessä harjoituskunnossa.
   
 8. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Toninato nostettiin farmista, joten mahtaisiko hän hypätä sentteriksi Jostin paikalle sekä Compher ottaa Greerin paikan laiturina?
   
 9. ColCbj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche, Blue Jackets, Liverpool FC, Atletico
  Lainaus:
  Jäi näköjään viestin pääasia, eli Toninaton nosto kokonaan pois itse viestistä... Twitterissä oli, että nosto olisi vain varotoimenpide Jostin mahdollisen pidemmän poissaolon takia. Mikäli Jost ei pysty torstaina pelaamaan, menee varmaankin juuri noin kuten sanoit. Harmittava juttu, jos joutuu olemaan pitemmän aikaa sivussa. Peli ja luistelukin alkanut kulkemaan, saattaa taas tulla takapakkia. Välttämättä ei kuitenkaan mitään pahempaa kyseessä. Tosin eihän näistä ikinä tiedä.
   
 10. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Näinhän se meneekin. Eli Toninato Jostin paikalle ja Compher Greerin paikalle. Kokonaisuutena hyökkäys siis:

  Gabriel Landeskog - Nathan MacKinnon - Mikko Rantanen
  J.T. Compher - Alexander Kerfoot - Nail Yakupov
  Matt Nieto - Carl Söderberg - Blake Comeau
  Gabriel Bourque - Dominic Toninato - Colin Wilson
   
 11. Ralph Jäsen

  Meinasi mennä tiukille, kun melko nopea 4-0-johto kuivui lukemiksi 4-3, mutta Sharks ei päässyt tasoihin edes ylivoimalla ja Matt Nieto ohjasi helpottavan 5-3-maalin pari minuuttia ennen loppua. Se oli sitten kahdeksas peräkkäinen voitto ja lopulta näillä lukemilla 5-3. Kahdeksalla peräkkäisellä voitolla mennään Avalanche-historiassa jaetulle kolmannelle sijalle. Pisin ennätys on kauden 1998-99 12 ottelua.

  Nathan MacKinnon 2+1 ja Mikko Rantanen 1+2, yllättävät kaverit tehokkaimpina. Rantanen nousi takaisin piste per peli -tahtiin eli 44 pistettä 44 ottelussa. MacKinnon porhaltaa reippaasti edellä. On nyt kahden maalin päässä maaliennätyksestä ja neljä syöttöpistettä syöttöennätyksestä. Eli nopealla laskulla kuuden pisteen päässä piste-ennätyksestä. Ja vielä olisi 38 ottelua aikaa yrittää rikkoa ennätys. Jonathan Bernierille oman pelinumeron mukaisesti 45 torjuntaa.

  Avalanche nousi takaisin pudotuspeliviivan päälle ja pysyy siellä vielä tunnin päästäkin, mikäli Penguins voittaa Kingsin nyt varsinaisella peliajalla. Seuraavaksi iltapäiväpeli Rangersia vastaan lauantaina. Alkaa kymmeneltä Suomen aikaa. Tuohon päättyy pitkä kotiottelutaival ja ensi viikolla vieraissa Maple Leafs, Canadiens sekä Blues.

  EDIT: MacKinnon on maalipörssissä jaetulla sijalla seitsemän ja syöttöpörssissä jaetulla sijalla kahdeksan, mutta pisteissä toisena.
   
  Viimeksi muokattu: 19.01.2018 klo 06.56
 12. Ralph Jäsen

  Aloin miettimään Avalanchen ns. parhaan mahdollisen rosterin pelaajien piste-ennätyksiä, että kuinka moni tällä kaudella oman ennätyksensä tekee ja 18 pelaajasta aika iso osa siihen taitaa pystyä. Ennätyksen on jo rikkonut tai tulokaskauttaan pelaa Girard, Nemeth, Compher, Jost, Kerfoot ja Rantanen eli kuusi kappaletta. "Helposti" ennätyksen nykyistä tahtia rikkoo myös Barberio, Zadorov, Andrighetto, MacKinnon ja Nieto eli viisi pelaajaa. Sitten on Landeskog joka tämänhetkistä tahtia tekisi lopuksi 66 tehopistetta ja hänen ennätyksensä on 65 pistettä eli aika tiukoille menossa. Loput kuusi eli Barrie, Johnson, Comeau, Söderberg, Wilson ja Yakupov eivät tule ennätystä tekemään ilman erittäin kovaa loppukiriä. Näistä Barriella pistetahti olisi ollut aivan riittävä, mutta loukkaantuminen rikkoi ennätystahdin. Mutta onhan se ihan mukavasti että 11-12 pelaajaa 18:sta rikkoo ennätyksensä samalla kaudella.
   
 13. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Lainaus:
  Vähän off topic, mutta Vegasissa näitä taitaa tulla olemaan vielä enemmän, mikä ei tietysti ole yllätys kun joukkue on uusi. Puolustajista tällä tahdilla Engelland, Garrison, Hunt, Schmidt ja Theodore, hyökkääjistä Haula, Karlsson, Leipsic, Marchessault, Nosek, Perron, Smith ja Tuch.
   
 14. ColCbj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche, Blue Jackets, Liverpool FC, Atletico
  Voittoputki sen kuin venyy ja viimeisimpänä kaatui Sharks. En meinannut millään pysyä hereillä peliä aamulla katsoessa, joten jätän nyt analyysit omalta osaltani tuosta ottelusta väliin.

  Tunnin kuluttua on vuorossa viimeinen kotipeli hetkeen, kun Rangers tulee vierailemaan Denveriin. Tästä olisi hyvä ottaa voitto ja jatkaa tuota upeaa voittoputkea. Tämän ottelun jälkeisessä kuuden ottelun vierasputkessa tulee lähes, ellei täysin varmasti tappio tai tappioita, joten tämän voittoputken loppu koittaa varmaan pian. Kun putki loppuu, on tärkeää, ettei koko peli räjähdä käsiin, vaan pystytään jatkamaan pisteiden napsimista. Vieraskiertueella luvassa mm. Bluesia ja Jetsiä, jotka tulevat varmasti olemaan hankalia pelejä. Canadiens, Oilers ja Canucks-peleistä odotan täyttä pistepottia.

  Tuon kuuden ottelun mittaisen vieraskiertueen jälkeen välillä yksi kotipeli Sharksia vastaan kotona, kunnes on taas kolme peliä vieraissa. Pitkälti nämä vieraspelit tulevat määrittämään sen, onko Avalanchesta vielä tänä vuonna playoffeihin.

  Nyt kuitenkin katseet Rangers-otteluun.
   
 15. ColCbj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche, Blue Jackets, Liverpool FC, Atletico
  Rangers kaatui kotona lukemin 3-1.

  Sama hyvä ilme jatkui joukkueen tekemisessä ja tulos oli sen mukainen. Rangersilla oli ajoittain hyviä jaksoja pelissä, mutta pääosin ottelu oli täysin Avalanchen hallinnassa. Ottelun ensimmäisestä maalista vastasi Erik Johnson Rantasen upeasta syötöstä takatolpalle yhdeksän minuutin peluun jälkeen. Toisen erän alussa osui MacKinnon jo moneen kertaan tällä kaudella nähdyllä tavalla kuljetuksen päätteeksi ranteella. Rangers kavensi ylivoimalla ja pääsi pariin otteeseen todella lähelle maalia, mutteivät saaneet tasoitettua. Rantanen iski vielä 0.1 sekuntia ennen loppua tyhjiin loppulukemat.

  Joukkueena todella hyvä esitys. Yksilöistä voidaan nostaa 27 torjuntaa kerännyt jälleen varmasti pelannut Bernier, 1+1 tehot keränneet MacKinnon, Rantanen ja Johnson sekä jälleen (yhtä merkkausvirhettä lukuun ottamatta) hyvän pelin pelannut Zadorov. Rantasella oli tänään paikkoja tehdä enemmänkin, kuin vain yksi maali. MacKinnon oli oma itsensä, Johnson pelasi yli 27min keräten myös tehoja ja Zadorov jakeli muutaman oivan taklauksen pelaten muutenkin todella hyvää puolustuspeliä. Nikita näytti tänään myös kehittynyttä kiekollista puoltaan avaten peliä monta kertaa hyvin ja laukomalla vaarallisesti. Peliaikaakin kertyi 22 minuuttia. Huomioitavaa on myös Nemethin kehittynyt pelaaminen hyökkäysalueella, hänellä vaikuttaisi olevan melko terävä kuti. Jos epäonnistujia haetaan, on mainittava pienelle noin 7 minuutin peliajalle jäänyt Toninato. En tiedä miksi Wilson ei ollut kokoonpanossa, mutta jos kyse ei ollut jonkinlaisesta vammasta, olen hämmästynyt. Toivottavasti mies on kunnossa, niin hyvin on hän viime aikoina pelannut. Ehdottomasti Toninato AHL:ään ja Wilson takaisin askiin.

  Varlamovin paluu alkaa olla lähellä. Luultavasti pelaa jo jonkun pelin ensi viikolla. Bernier on pelannut niin hyvin, että Varlamovkin saa todella näyttää ansaitsevansa peliaikansa. Hyvä kilpailutilanne luvassa maalivahtien kesken.

  Seuraavaksi vieraskiertueen avaus Torontossa maanantain ja tiistain välisenä yönä kahdelta Suomen aikaa. Maple Leafsilla edessä peli tänä yönä Senatorsia vastaan, mutta ovat nyt neljän pelin tappioputkessa. Saattaa olla, että Torontossa kohtaavat pitkässä voittoputkessa oleva ja tappioputkessa oleva joukkue.
   
 16. Arkkienkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Colorado Avalanche
  Lainaus:
  Wilson oli kipeä, flunssassa.

  Kertakaikkisen hienoa, että voittoputki sai jatkoa. Tämä on myös elintärkeää aikaa siksi, koska Centralin joukkueet tuntuvat raapivan pisteitä jokaisesta ottelusta ja divisioonan keskinäiset ottelut näyttävät lähes aina menevän jatkoille. Rangers-pelin toinen erä oli vieraiden hallintaa, mutta kolmannen erän jäähyttömyys ja johtoasemassa pelaaminen oli Coloradolta jälleen lähes erinomaista. Hieman harmaita hiuksia aiheuttivat kuitenkin aloitukset, joissa Avs on jo tilastojenkin valossa surkea. Kolmannen erän kriittisilläkin hetkillä hävittiin monta aloitusta, mutta onneksi Rangers ei pystynyt tilanteita hyödyntämään suoraan eikä välillisesti.
   
 17. Ralph Jäsen

  Vähän jännittää, miten voittoputken käy kun on vieraspelejä vuorossa. Kolme peliä tässä siis edessä ennen all-stars-taukoa. Sven Andrighetto, Tyson Barrie ja Semyon Varlamov matkustivat joukkueen mukana Torontoon, mutta mitään takuita ei ole, että kukaan pelaisi ennen all-stars-taukoa. Colin Wilson oli tosiaan flunssassa ja pelaa yöllä Maple Leafsia vastaan.
   
 18. ColCbj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche, Blue Jackets, Liverpool FC, Atletico
  Mielenkiintoista nähdä, miten Avalanchen peliin vaikuttaa piakkoinn tapahtuva Barrien paluu. Tyson mitä luultavimmin tulee takaisin paikalleen ykkösylivoimaan, mutta itse ehkä haluaisin pitää Girardin siinä. Hän liikuttaa kiekko viivalla hyvin ja löytää syötöillään hyvin pelaajia. Nemethin kanssa Barrien peli tuntui kulkevan parhaiten, joten kakkospariin Nemethin kaveriksi hän luultavasti tulee. Barberio-Nemeth on kyllä myös toiminut hyvin, mutta Girard-Barrie ei kuulosta kovinkaan hyvältä. Toivottavasti Barrien paluu yhä vain nostaa joukkuen suoritustasoa. Puolustajista varmaankin Lindholm on se, joka putoaa pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle.

  Andrighetton palatessa Toninato nyt ainakin putoaa farmiin, mutta jääkö scratchiksi Bourque, Andrighetto vai Yakupov? Itse ehkä haluaisin jopa pitää Bourquen kokoonpanossa, sen verran hyvällä asenteella on kaveri painanut menemään. Yakupov on mielenkiintoinen tapaus, antaa kyllä jäällä kaikkensa, väläyttelee hyvää laukaustansa ja näin, mutta en tiedä. Ei hänellä suurta vaikutusta joukkueen pelaamiseen ole. Eipä Andrighettokaan mikään sateentekijä ole, mutta ehkä laittaisin Yakupovin edelle kokoonpanoon.
   
 19. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Vaikka Girard on pelannut hyvin ja yllättävän tehokkaasti (oliko nyt toiseksi tehokkain pakki per 60 minuuttia), niin onhan Barrie kuitenkin eri maata. Barrien ollessa ylivoimalla saa Avalanche yhden pyssyn lisää, kun Girard ei paljon omaa nallipyssyään tuhlaile. Barrie on vain parempi, joten kylmästi Girard joutuu sivuun kun Barrie on terveenä. Barrien tullessa puolustuspää heikkenee, mutta hyökkäyspää vahvistuu.

  Barrie on day-to-day Bednarin mukaan ja ilmeisesti tähtäin on, että Bluesia vastaan olisi kehissä. Nyt kun on back-to-back-pelit edessä, mahtaako Hammond olla maalilla Canadiensia vastaan? Se on jo varmistettu, että Bernier pelaa Torontossa reippaan tunnin päästä alkavassa pelissä. Kymmenes putkeen? Wilson sivussa yhä.

  MacKinnon valittiiin viime viikon parhaaksi, mutta nää on näitä perusjuttuja.

  Lainaus:
  Veikkaan, että kierrätystä tullaan näkemään, jos kaikki 13 hyökkääjää on jossain vaiheessa terveenä. Mainitut kolme kiertelee ja ehkä myös Jost. Wilson on siinä ja siinä, Compheria tuskin terveenä katsomoon laitetaan.

  EDIT:

  Twitterissä joku pohti, että kannattaisiko Avalanchen hommata uusi maalivahti siirtorajan kynnyksellä, mutta turhaa pohditaa tuollainen. Itselleni tulee mieleen vastakysmyksiä, että a) kenet voisi hommata b) mitä olisi antaa vaihdossa c) miksi pitäisi hommata, kun Varlamov-Bernier toimii.
   
  Viimeksi muokattu: 23.01.2018 klo 01.00
 20. Ralph Jäsen

  En jaksa puoliunessa toinen silmä kiinni liikaa kirjoittaa, mutta kymmenen putkeen! Voitto 4-2 ja jokainen ketju osui. Gabriel Bourque löi riparista ekan, Nail Yakupov Maple Leafs -puolustuksen avittamana suoraan syötöstä toisen. Blake Comeau ohjasi maalilta kolmannen ja Gabriel Landeskog heitti tyhjään neljännen. Nathan MacKinnon jätettiin kiikareille, pitäisikö huolestua?

  Huomenna jos Avalanche voittaa Canadiensin, Panthers Starsin ja Senators varsinaisella peliajalla Bluesin, Avalanche nousisi jo divisioonan kolmanneksi.
   
 21. Raymond Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Hyvää vaihtelua viime kausiin. Tuntuu, että koko joukkueessa ei ole yhtään heikkoa lenkkiä. Muutaman pelin nähneenä yllättynyt Kerfootin taidoista. Huikee pelisilmä ja tietysti itseluottamusta löytyy niin sillon kulkee.

  Voittoputki on nyt seuran historian toiseksi pisin. Pisin vuodelta 99 oli 12 ottelun mittainen.
   
 22. ColCbj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche, Blue Jackets, Liverpool FC, Atletico
  Jälleen hieno ottelu ja sitä myötä voitto Maple Leafsista. Ottelu oli melko kovatempoinen ja viihdyttävää katsottavaa. Heti ottelun alkuun saatu maali oli tärkeä ottelun kannalta. 5vs3 alivoimakin hoidettiin ensimmäisessä erässä hyvin lukuun ottamatta tilannetta, jossa Nylander pääsi köykäisesti purjehtimaan läpi puolustuksen maalintekopaikkaan. Ensimmäistä kertaa voittoputken aikana joukkue käväisi tappiollakin toisen erän puolivälissä, kun ensin Matthewsin tekemä maali hylättiin, mutta hetken päästä Auston teki toisen ja sillä kertaa osuma laskettiin. Hieno nousu kuitenkin Yakupovin ja Comeaun maaleilla ja lopussa vielä Landeskog tyhjiin. Bourque pelasi jälleen vahvan ottelun, kuten myös Bernien, jonka vire on aivan käsittämätön. Puolustus pelasi kokonaisuutena hyvin, etupäässä jälleen isot minuutit pelannut Johnson. Toronto peluutti Kadrin kenttää MacKinnonin linjaa vastaan ja he onnistuivatkin pimentämään ykkösen melko hyvin. MacKinnonin pisteputki katkesi ja hän oli tänään tavallinen kuolevainen. Rantaseltakin vaisumpi peli, vaikka teki itselleen muutaman hyvän maalintekopaikan ja kilautti rautoihinkin.

  Lainaus:
  Niin, itse en ole Barrien suurin fani, mutta kyllä hän ykkösylivoimaan tietysti kuuluu, vaikka itse mielummin haluaisinkin Girardin siinä pitää. Kuten olen jo maininnut, en pidä ylivoimalla paljon laukovista puolustajista, joten ehkä sen takia olen pitänyt Girardista enemmän. Onhan Barrie huomattavasti kovempi laukaisu-uhka, se on ihan mistä itse pitää. Mutta ei tuolla niin kovin suurta vaikutusta ylivoimaan ole, molemmat ovat siinä toimineet ja tehneet pisteitä, Barriekin tulee varmasti jatkamaan pistetehtailuaan paluunsa jälkeen ja kyllä häntäkin siinä mielellään katselee.

  Ilmeisesti Bernier pelaa ensi yönäkin, vaikka mitään virallista vahvistusta ei ole vielä tullut.

  Lainaus:
  Melkoisen omituista, että joku ajattelee Avalanchen tarvitsevan tällä hetkellä maalivahtia, kun on kaksi hyvää maalivahtia ja kolmosmaalivahtinakin kaveri, joka pystyy NHL:ssä pelaamaan. Tietysti jotain nuorempaa maalivahtia voisi tulevaisuutta ajatellen harkita, Varlamovkin alkaa jo vanhentua ja mahdollisille menestyksen vuosille tarvittaisiin nuorempaa verta. Tuollaisen hankinnan aika ei kuitenkaan ole vielä. Bernier pelaa nyt todella hyvin, mutta aika näyttää pystyykö hän vakiinnuttamaan tasonsa.

  Ensi yönä tosiaan Canadiens Centre Bellissä. Itse en koko ottelua näe, mutta luultavasti ainakin osan. Toivottavasti voittoputki jatkuu.
   
 23. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Ymmärrän, että Barrie herättää ristiriitaisia ajatuksia miehen heikohkon oman pään pelaamisen takia, mutta toisaalta hän on maailman top-10 kiekollinen puolustaja ja sellaiselle on käyttöä. Klassisesti sanottuna "rightin mailasta plussaa".

  Mitenköhän kokoonpano yölle, mitään ei ole vielä kuulunut. Palaako Wilson? Onko Bernier vai Hammond maalissa? Viime kaudella Avalanche taisi ottaa 10-0 pataan Canadiensin vieraana, joten toivottavasti Avalanchella on jäänyt tuosta jotain hampaankoloon. MacKinnon voisi rykäistä vähintään kolme pistettä eilisen kiikariottelun jälkeen, jolloin nousisi pistepörssin kärkeen. Kucherov nyt sitä tarjoaa, kun pari peliä vedellyt myös kiikareilla.

  EDIT: Bernier jatkaa maalissa. Miten sujuu back-to-back?
   
  Viimeksi muokattu: 24.01.2018 klo 01.07
 24. avs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Colorado Avalanche
  Lainaus:
  No eipä jääny Bernieristä kiinni. Montreal oli fyysinen varsinkin ekassa erässä ja piti Avalanchen poissa hyviltä maalintekopaikoilta oikeastaan läpi pelin. Montreal siis päätti Avalanchen 10 pelin voittoputken. Ystävänpäivänä revanssi kotihallissa.
   
 25. Ralph Jäsen

  Joo ei jäänyt Bernieristä kiinni vaan muu joukkue oli todella huono. Tuottiko back-to-back-vieraspelit noin paljon väsymystä vai oliko jo takki auki, mutta oli niin tukkoista, kankeaa ja uneliasta peli, ettei tosikaan. Nyt vain uutta putkea rakentamaan ja kova Blues-peli siis vielä edessä ennen all-stars-meininkejä.

  Saipa Nathan MacKinnon 60 pistettä kasaan ja sivuaa nyt omaa maaliennätystään. J.T. Compher teki toisen.