Ilmoitukset

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Colorado Avalanche 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana ColCbj, 18.06.2017 klo 02.17.

 1. ColCbj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche, Blue Jackets, Liverpool FC, Atletico
  Kausi 2016-2017 on saatu taputeltua ja Coloradon kannalta kausi on onneksi ohi. Takana on viime kaudelta täydellinen pohjanoteeraus, sillä joukkue jäi koko NHL:n viimeiseksi ja pistepotti oli vaatimaton 37. Joukkue päästi 303 maalia, joka on 98 maalia enemmän kuin seuraavaksi eniten maaleja päästäneen Winnipegin saldo. Maaleja joukkue teki 121, joka on myös liigan huonoin tosin hieman maltillisemmalla erolla seuraavaan. Maaliero jäi pakkaselle 182 osuman verran, jossa on 131 ero seuraavaksi huonoimpaan. Nämä tilastot eivät valehtele ja kausi oli erittäin vaikea. Nyt kuitenkin lähdetään kohti seuraavaa kautta ja unohdetaan menneet pettymykset.

  Sopimustilanne (lähde capfriendly.com)

  Hyökkääjät

  Nathan MacKinnon $6,300,000 (2023)
  Matt Duchene $6,000,000 (2019)
  Gabriel Landeskog $5,571,429 (2021)
  Carl Söderberg $4,750,000 (2020)
  Joe Colborne $2,500,000 (2018)
  Blake Comeau $2,400,000 (2018)
  J.T. Compher $925,000 (2019)
  Mikko Rantanen $894,167 (2019)
  Tyson Jost $885,833 (2020)
  Sven Andrighetto RFA
  Matthew Nieto RFA
  Mikhail Grigorenko RFA
  Rene Bourque UFA
  John Mitchell UFA

  Puolustajat

  Erik Johnson $6,000,000 (2023)
  Tyson Barrie $5,500,000 (2020)
  Mark Barberio $750.000 (2018)
  Patrick Wiercioch RFA
  Nikita Zadorov RFA
  Cody Goloubef UFA
  Fedor Tyutin UFA

  Maalivahdit

  Semyon Varlamov $5,900,000 (2019)
  Calvin Pickard $1,000,000 (2018)

  Uudet sopimukset

  Avalanchella on tällä hetkellä ensi kaudeksi melko vähän sopimuksia. Odotettavissa on ainakin Andrighetton jatkosopimus, sillä mies pelasi loppukaudesta hyvin ja sai myös tehopisteitä aikaan. Hyökkäyksestä myös Nieto ja Grigorenko saavat luultavasti jatkolaput. Puolustuksesta ainakin Zadoroville pitää sorvata uusi sopimus ja luultavasti myös Wierciochille tai Goloubefille tehdään maltillinen jatko. Tuytinin peli ei ollut kovinkaan hyvää viime kaudella ja saa nähdä tehdäänkö hänelle enää sopimusta, luultavasti ei. Francois Beaucheminin 4,5 miljoonan dolllarin sopimus ostettiin pari päivää sitten ulos. Capissa on tilaa noin 18,5 miljoonaa dollaria ja sillä pitäisi melko kevyesti saada aikaan tarvittavat jatkosopimukset ja tilaa jää myös uusille hankinnoille.

  Expansion draft

  Expansion draft alkaa jo olla lähellä ja itse menisin 7+3+1 suojauksella jotakuinkin tähän malliin: MacKinnon, Landeskog, Duchene, Andrighetto, Grigorenko, Söderberg, Comeau, Johnson, Barrie, Zadorov ja Varlamov. Vegasia kiinnostavia potentiaalisia lähtijöitä jäisi Nieto, Colborne, Pickard, Wiercioch/Goloubef ja Barberio. Näistä uskoisin Pickardin lähtevän Vegasiin, sillä hän olisi ehdottomasti tuosta joukosta paras vahvistus. Mies on esittänyt melko hyviä otteita, mutta Varlamovin takana ei peliaikaa ole tulossa ja insidereiden mukaan Avalanche onkin suojaamassa Varlamovin, kuten varmastai arvata saattoi. Barberio olisi myös hyvän loppukautensa takia harmittava menetys, mutta tuskinpa Vegas Pickardia sivuuttaa. Mitään treidejä joukkue ei tehnyt ennen expansion draftia.

  Entry Draft

  Joukkueella on kesän varaustilaisuudessa käytössään seitsemän varausvuoroa, kolmannella kierroksella vuoroa ei ole, mutta neljännellä niitä on kaksi. Ykköskierroksella Avs sai lotteryssä itselleen neljännen varausvuoron, jolla tullaan luultavasti varaamaan joku kolmikosta Vilardi/Heiskanen/Mittelstadt. Avalanchen valinta on aika lailla kiinni siitä, kenet Stars päättää ottaa, sillä Hischier ja Patrick tulevat menemään jo kahdella ensimmäisellä vuorolla. Monissa ennakoissa on ollut huhua, että Vilardi varattaisiin Coloradoon ja itsekin odotan joukkueen varaavan hänet. Joka tapauksessa Colorado saa leiriinsä kovan luokan lupauksen, kenet tahansa sitten päättävätkin varata.

  Treidit

  Avalanche on jo pidemmän aikaa ollut mukana monissa treidihuhuissa koskien etenkin Duchenea ja Landeskogia. Duchenen lähtö on puhuttanut jo sen verran kauan, että uskon miehen olevan lähes varma lähtijä jossain vaiheessa kesää. Puolustukseen kaivataan kovan tason puolustajaa ja Duchenen myynnillä tällaisen hankinta on mahdollista.

  Landeskogin kohdalla huhut ovat viime aikoina laantuneet ja saattaa olla, että kapteeni pysyy joukkueessa myös ensi kaudella ainakin treiditakarajaan saakka. Loppukaudesta pelissä oli piristymisen merkkejä ja Landy alkoi olla taas oma itsensä. Myös muita huhuja on totta kai ollut liikkeellä, mutta tässä vaiheessa en vielä ota niitä kovinkaan vakavasti.

  Kokoonpano

  Ensi kauden kokoonpano on vielä aika lailla auki, sillä jotain melko suuriakin liikkeitä on odotettavissa. Täydennystä joukkue todellakin kaipaa ja myös vapailla markkinoilla liikkuu melko mielenkiintoisia nimiä. Suurimmat kalat tulevat luultavasti nappaamaan jokin muu kiinnostavampi joukkue, mutta vapaiden pelaajien kautta joukkue saa varmasti joitain täsmähankintoja tehtyä. Päävalmentajana jatkaa Jared Bednar.

  Hyökkäyksen osalta uskon Jostin murtautuvan ensi kaudeksi vakituisesti pelaavaan kokoonpanoon. Laiturin paikkoja on reilusti vapaana, sillä Rantasen ja Landeskogin lisäksi joukkueessa ei ole varmoja hyvän tason laitureita. Rantasellakin on edessään uransa toinen kausi kirkkaissa valoissa, jolloin on monta kertaa nähty näitä toisen kauden kirouksia. Toivottavasti Mikon kohdalla tällaista ei kuitenkaan tapahdu. Duchenen oletetun lähdön myötä joukkue tarvitsisi myös kakkossentterin. Tämän paikan pystyisi mahdollisesti täyttämään Söderberg. Carlin viime kausi oli erittäin huono, mutta hän on kuitenkin aikaisemmin osoittanut olevansa hyvän tason NHL-pelaaja ja uskon hänen nostavan tasoaan takaisin totuttuun. Myös Jost pystyisi pelaamaan keskellä, mutta onko hän vielä valmis pelaamaan sentterina NHL:ssä? Neloskenttään kaivattaisiin myös sentteriä, mutta siihen ruutuun uskoisin vapaista pelaajista löytyvän tarvittava mies. Jos Mitchell tekee jatkosopimuksen saattaa hän pelata nelosen keskustassa. Draftista saattaa myös ilmaantua joku pelaaja hätyyttelemään paikkaa pelaavassa rosterissa, mutta jo ensi kaudeksi valmiista pelaajasta ei ole mitään takuita.

  Andrighetto-MacKinnon-Rantanen
  Jost-Söderberg/X/Duchene???-Landeskog
  Colborne/Nieto-X/Söderberg-Grigorenko/Compher
  Comeau-X/Mitchell-Nieto/Colborne

  Puolustus kaipaa ehdottomasti sitä kärkinimeä, mieluiten vasemmalta puolelta laukovaa hyvän luokan eliittipuolustajaa. Riippuen puolustajatyypistä hänet voitaisiin sijoittaa joko hyökkäävän Barrien tai puolustavamman Johnsonin rinnalle. Uskon Sakicin yrittävän hankkia puolustajaa juurikin Duchenen avulla ja jääkin nähtäväksi miten tilanne etenee. Zadorovilta uskon, toivon ja odotan harppausta seuraavalle tasolle hyvän luokan NHL-puolustajaksi. Miehellä on potentiaalia vaikka millä mitalla ja raamejakin löytyy. Barberiolle soisin paikan rosterista myös ensi kaudeksi, sillä hän toi huomattavasti lisää kiekollista osaamista joukkueeseen. Riveistä löytyy toki myös Bigras, jolla voi olla sanansa sanottavana ensi kauden pakkikalustoon.

  X/Zadorov-Barrie/Johnson
  Zadorov/X-Johnson/Barrie
  Barberio-Wiercioch/Goloubef
  Bigras

  Maalivahdeista ehdoton ykkönen ensi kaudeksi on Varlamov ja kakkosmaalivahtina voi toimia vaikkapa Jeremy Smith. Kakkosveskaksi voi toki etsiä myös vapailta markkinoilta vahvistusta. Tämä siis sillä oletuksella, että Pickard lähtee Vegasiin.

  Ylipäätään koko ensi kauden kokoonpano on vielä melko lailla monen eri muuttujan vuoksi epävarma. Yllä olevasta hahmotelmasta saattaa moni pelaaja vielä lähteä, mutta loppukesästä hahmotelmat ovat jo varmasti huomattavasti luotettavampia.

  Yhteenveto ja odotukset ensi kaudelle

  Colorado on nyt tilanteessa, jossa joukkueeseen pitää tehdä muutoksia ehkä jopa rankallakin kädellä. Viime kaudella pelistä ei tullut mitään ja tilannetta täytyy lähteä parantamaan ja joukkueen uudelleenrakennusta pitää edistää. Puolustuspeli oli ajoittain karmivaa ja sinne kaivataan ehdottomasti pelaajilta tasonnostoa ja uutta hankintaa/hankintoja. Pelaajat saattavat hyvinkin nostaa tasoaan ensi kaudeksi, sillä joukkueessa oli päällä erittäin huono kierre, joka vain pitkittyi ja pitkittyi ja pelaajat turhautuivat, kun joukkueella ei ollut enää mitään mahdollisuuksia mihinkään.

  Viime kaudesta paljon huonommin ei enää paljon voi mennä, joten suunta on tästä vain ylöspäin. Ensi kaudelta en odota playoffpelejä, mutta jonkinlainen kasvojenpesu pitäisi tehdä, ettei joukkue ole pelkkä pisteautomaatti. Toivottavasti nuoret pelaajat pystyvät ottamaan seuraavan askeleen ja viemään joukkuetta eteenpäin. Myös toimistolla on tehtävä viisaita päätöksiä heti draftista alkaen mm. prospect poolia vahvistamalla ja treidit tulee tehdä järkevästi.

  Siinä pieni alustus ensi kauteen, pian olemmekin varmasti jo paljon viisaampia mitä ensi kausi pitää sisällään.
   
  Viimeksi muokattu: 18.06.2017 klo 02.28
 2. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Täysin ulkopuolisesta näkökulmasta näkisin tilanteen niin, että Avalanche on rakentamassa joukkuettaan MacKinnonin, Rantasen, Jostin sekä Johnsonin varaan. Landeskog on siinä kintaalla pidetäänkö vai kaupataanko, edustaa kuitenkin semmoista pelajaatyyppiä, joka varmasti kelpaisi muuallekin.

  Erik Johnson on hyvänä päivänä ykköspakki, mutta on todella paljon rikki ja muutenkin taso tuntuu välillä heittelevän, tiedä sitten onko valmennuksella tämän kanssa ollut jotain tekemistä. Mielestäni Avalanche tarvitsee selkeämmän ykköspuolustajan ja ainakin itse liputan edelleen Duchene + jotain Noah Hanifiniin sekä Cale Makarin varaamista. Barrieta hockey tradena lihoiksi vaikka Ryan Nugent-Hopkinsiin tuomaan leveyttä keskikaistalle, kunnes Jost on valmis.

  Mäkkäri, Rantanen, Jost, Hanifin, Makar, Johnson, ehkä Landeskog. Hyvä kuusikko (seitsikko). Pientä rebuildia se vaatii, mutta paljon hyvääkin tuossa on jo valmiiksi. Hanifinia täydellisempää palasta ei mielestäni ole tarjolla, toki tuo kauppa on varmaan aika epätodennäköinen Duchenen nykyisen pahvin pituuden vuoksi. Jos olisi joku tapa varmistaa Duchenen jatko Canesiin, niin tuo kauppa olisi varmaan jo nähty, sen verran hyvin palvelisi molempia.

  Ja Makar over Heiskanen.
   
 3. Räpylätassu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Avs, suomalaiset NHL:ssä ja KHL:ssä
  Avs pelasi viime kaudella lähihistorian karmeimman kauden NHL:ssä. Joukkueessa pelaa Ruotsin majuhyökkääjä ja johtajatyyppi Gabriel Landeskog, Kanadan maajoukkuetähti Matt Duchene, 1st overall pick Nathan Mackinnon ja rightin puolen rightin kiekollinen pakki Tyson Barrie. Moni seura myisi oikeutetusti nämä pelaajat varauksiin ja prospekteihin pelaajien kovien kauppa-arvojen takia ja aloittaisi totaalisen rebuildin reagoidakseen viime kauden oksennukseen. 2017 draftin 1. kierros on ohi, kaikki nämä pelaajat ovat edelleen osa Avsin joukkuetta. Avs varasi yhden pelaajan. Mutta ehkä toisella kierroksella on useampi varaus... Yksi. 2018 on varmasti... Yksi ensimmäisellä, yksi toisella. 2019 vuoteen Colorado on varmasti... EI! Silloinkaan Colorado ei ole saanut yhtään lisää kärkivarauksia.

  Elämme tällä hetkellä maailmassa jossa 4. ketjun puukäsi Ryan Reaves on 1st rounderin arvoinen, kahden suunnan sentteri Brayden Schenn on kahden 1st rounderin arvoinen. JA JOE SAKIC EI SAANUT MITÄÄN IRTI NELJÄSTÄ MAAJOUKKUETASON PELAAJASTA!?

  Sakic on varmasti reagoinut hyvin muuten Avsin katastrofikauteen? Beauchemeinin sopimuksen ulososto ja Calvin Pickardin menettäminen laajenusdraftissa. Siinä on toistaiseksi olleet Joen liikkeet. Mutta jos Pickard olisi suojattu, Colorado olisi menettänyt Varlamovin... VEGAS EI OLISI KOSKENUT VARLAMOVIN SOPIMUKSEEN EDES SADAN METRIN KEPILLÄ, NÄITKÖ SINÄ VIIME KAUTTA!?!

  Parhain herra Sakic, minulla on kysymys:

  MITÄ VITTUA SINÄ TEET!?  Makar oli hyvä draftaus, harmi vaan että se oli ainut draftaus.
   
 4. Anthoon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild
  Komppaan ylempää. Jo Trade Deadlinen aikaan odotin että Avs avaa pelin ja nämä huhuissa olleet Duchenet ja Landeskogit vaihtaisivat seuraa mutta ei. Noh sitten ajattelin että Sakic ei vain saanut riittävän hyviä tarjouksia ja kesällä laajennusdraftin sekä draftin aikana varmasti aletaan näkemään sitä kunnollista rebuildia mutta ei. Mikä helvetti Sakicia vaivaa? Jopa hallitseva mestari Penguins tekee suurempia liikkeitä vahvistaakseen joukkuetta tulevaisuudessa mutta tämä yks seuraikoni näköjään vain katsoo vierestä mitä muut tekee.. ei käy järkeen. Jopa täältä vihollisleiristä katsottuna tuo touhu näyttää surulliselta..
   
 5. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Tarkalleen ottaen miten? Myymällä 23-vuotiaan pelaajan ja ykköskierroksen varausvuoronsa vaihdossa 30-vuotiaaseen tappelijaan ja kakkoskierroksen varausvuoroon? Silläkö vahvistettiin tulevaisuutta?

  Matt Duchene täytti tammikuussa 26 vuotta ja Gabriel Landeskog täyttää loppuvuodesta 25. Ei tämän ikäisiä pelaajia kaupata vain myymisen ilosta saadakseen jotain keskinkertaisia varausvuoroja. Kaksikko ei ole vielä itsekään siinä parhaassa peli-iässä vaan vasta lähestyvät sitä. Varmasti Avalanche on valmis kaksikosta luopumaan, mutta vain oikeasti hyvän tarjouksen edestä. Landeskogin vaihtaminen johonkin Mike Reillyyn ja vitoskierroksen varausvuoroon ei vahvista vaan heikentää joukkuetta nyt ja tulevaisuudessa. Varmasti näyttää kivalta, että jotain on tehty, mutta mitään järkeä siinä ei ole Avalanchen kannalta.
   
 6. juhate Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves,Colorado Avalanche,Minnesota North Stars
  Tässä maalivahti hommassa olen räpylätassun kanssa samaa mieltä. Se meni kyllä aivan pain sitä itseään. Päästetään pois Canadan MM ykkösmaalivahti ja pidetään järjettömän kallis täysin epäluotettava venäläinen, jonka todellinen taso on nähty mm ja olymppia ynnä muissa kisoissa.
  Tuosta ykkösvarauksesta en tiedä oikein mitään, mutta noiden kokojensa puolesta 180cm ei oikein maistu huippu pakiksi. Omassa päässä on ongelmat niinkuin on Barrielläkin.
   
 7. SaucerPass Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leafs
  Jotain positiivistakin sentään: uudet pelipaidat ovat ainakin tyylikkäät ja paluu siihen Avsin kulta-ajan tyyliin.
   
 8. Anthoon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild
  Lainaus:
  Tulevaisuus voi olla myös ensi kausi. Vaikka Pens ylihintaa Reavesista maksoi, nään vaihdoin positiivisena niiden kannalta. Tällä lähinnä hain sitä vertailukohtaa että Avs ei ole tehnyt vielä mitään mikä vahvistaisi joukkuetta tulevilla kausilla paitsi Makarin odotettu varaus.
   
 9. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Jos Avalanche olisi kaupannut Landeskogin ja Duchenen, olisi se heikentänyt joukkuetta. Minun mielestäni järkevämpää on olla tekemättä mitään kuin tarkoituksella heikentää omaa joukkuetta, mutta Wild-fanilla voi olla eri mielipide.

  Olisiko se ollut sulka Sakicin hattuun, jos olisi kaupannut Duchenen ja ensimmäisen kierroksen varausvuoron johonkin Jared Bolliin ja toisen kierroksen varausvuoroon? On eri asia kaupata kauppaamisen ilosta kuin yrittää vahvistaa omaa joukkuetta.
   
 10. Anthoon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild
  Lainaus:
  Kyllä. Juuri näin kun haluat kaupan nähdä. Duchene ja 1st. round <-> Boll ja 2nd. round.

  Tottakai tiedän molempien arvon joukkueella ja en ole sanonutkaan että mihin tahansa näitä vaihdettaisiin niin kuin halusit asian ymmärtää. Siellä on liikkunut hyviä puolustajia jo nytkin ja Duchene kiinnostaa varmasti monia. En tiedä mikä sitten riittää Sakicille, puolustajia on viel jäljellä. Totuus on että jotain suurempaa on tehtävä ja puolustusta pitää vahvistaa.
   
 11. LostHorizon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche, NHL:n venäläiset, Real Madrid
  Olen itse samaa mieltä Raphin kanssa. Vähän koko ajan pelottanut, että sieltä kohta treidataan pelaajia pois vain myymisen ilosta. En itse näe mitään väärää siinä, että Duchene ja Landeskog alottaisivat myös ensi kauden joukkueessa. Vaikka vastine olisi edes lähellä kohtuullista, parantaako se joukkuetta oikeasti (vrt. O'Reilly). Muutamassa vuodessa Centralin kärkijengistä liigan huonommaksi ei ole pelkästään valmennuksen tai yhden huumassa pelatun kauden seuraus. Kaksi kovaa kahden suunnan sentteriä menetettiin nopeasti sen jälkeen. Varsinkin ROR, joka minulle oli seuran kasvot, "Factor", oli tärkeä pala sitä hienoa kautta muutama vuosi sitten. Ja nyt sitten pitäisi luopua kärkisentteristä taas? Ja joukkueen kapteenista, joka hänkin pelaa hyvää kahden suunnan peliä? Sisään vaikka joku, jolla potentiaalia olla hyvä hyökkäyspäähän ja joku puolustajaprospekti.

  Makarista vaikea sanoa mitään. Näyttää hyvältä, mutta ei ole vielä kohdannut tarpeeksi kovia vastustajia. Menee myös ei-niin-mediaseksikkääseen yliopistoon, joten siitäkin vaikea sanoa mitään. Mieluummin olisin ottanut vaikka Vilardin, mutta kyllähän jossain kohtaa puhuttiin Makarin olevan mahdollisesti draftin paras pelaaja. Katsellaan.
   
 12. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Esimerkiksi kuka? Siis kuka oikeasti on myynnissä? Tämä ei ole mikään EA Sportsin pelisarjan peli, jossa jokainen pelaaja on myynnissä. Avalanche tahtoo hyvän korvauksen ja Duchenen vaihtoarvo on hyvin pieni juuri nyt. Yhdistelmä, joka toimii NHL17-pelissä, mutta ei oikeassa elämässä.

  Ainahan joo voi vaihtaa muutaman vuoden nuorempaan lupaavaan puolustajaan. Niinhän tehtiin Ryan O'Reillyn kohdalla. Vahvistettiin puolustusta, kun vaihdossa tuli Nikita Zadorov. Hyvinhän se kauppa tosiaan meni. Duchenen vaihtaminen johonkin Jakub Zboriliin ja toisen kierroksen varaukseen on todella iso riski vain heinkentää joukkueutta lisää.
   
 13. heikkik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche, LA Kings
  Minusta nykytilanteesta on osin turha syytellä Sakicia. Minä pidän joukkueen ydinryhmää (MacKinnon, Duchene, Rantanen, Johnson, Barrie, Zadorov, jne.) ihan riittävän hyvänä, mutta ongelma on että organisaation sisältä ei ole tullut tarpeeksi hyviä pelaajia heitä tukemaan. Kyllähän Avsien varaushistoria tällä vuosikymmenellä on aivan saatanan surkea. Vuosien 2010-12 varauksista (19 varausta) ainoastaan Landeskog on enää organisaatiossa kirjoilla! Eikä pari seuraava vuotta paljoakaan paremmalta näytä, mutta jonkin verran valoa pilkoittaa tulevaisuudessa Rantasen, Jostin, Greerin ja Compherin ansiosta.

  Itse toivon, että Sakic malttaisi vielä ja katsoisi ensi kauden alkupuoliskon miten homma lähtee rullaamaan. Jos viime kautinen taaperrus jatkuu, niin rebuilding käyntiin trade- deadlinella, mutta jos peli alkaa toimimaan, niin maltilla parantamaan puolustusta. Minusta joukkue ei ole läheskään niin huono, miltä se viime kaudella näytti. Sekin jo auttaisi paljon, jos Johnson onnistuisi pelaamaan ehjän kauden ja Zadorov ottaisi kehityksessä yhden kunnon askeleen eteenpäin.
   
 14. Anthoon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild
  Lainaus:
  En osaa sanoa mikä olisi Avsille se täsmähankinta ja mikä ratkoisi ongelmat kun en joukkuetta tunne. Nashvillen suuntaan voisi esittää jotain tarjousta ja kysellä puolustajien perään (Ellis, Ekholm), eri asia olisi sitten kuinka valmiita he on niistä luopumaan. Harvemmin näitä divisoonan välisiä vaihtoja kyllä nähdään mutta Predatorsilla ei riittänyt finaaleissa juuri kapean keskikaistan takia, tarvetta voisi ehkä Duchenelle olla.
   
 15. Raymond Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Itse huutaisin riemusta, jos Ellis saataisiin Coloradoon. Mutta mitä se vaatii Coloradolta? Ja mihin Nashville on valmis? Veikkaan, että tuota kauppaa pohditaan molempien osalta tarkkaan, sillä Duchenen siirtyminen Nashvilleen vahvistaisi heitä ja Ellisin siirtyminen Coloradoa. Mielestäni kauppa olisi win-win. Se mitä kaupassa muuta liikkuu on varmaan isompi asia. Uskon itse tuohon siirtoon, mutta muutakin varmasti mukana.
   
 16. Ävssät Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Colorado Avalanche
 17. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Ei näytä Ryan O'Reilly -kauppa tällä hetkellä erityisen hyvältä Coloradon näkökulmasta. Aika paljon saa Zadorov parantaa, että noin kovatasoisen sentterin lähtö on tasattu. Varausvuorollakaan napatusta pelaajasta (A.J. Greer?) ei taida mitään ihmeitä olla luvassa. Kyllä on Coloradon sentteriosasto heikentynyt paljon viime vuosina, kun O'Reilly ja Stastny ovat lähteneet.
   
 18. Juteeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche ja Tappara
  Lainaus:
  Zadorov, Greer, Compher, Morrisonn ja Smirnov ovat vielä jäljellä tuosta treidistä, että ei se nyt mitenkään paskalta näytä Coloradon osalta.
   
 19. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Ok, eli siellä on ollut enemmänkin noita varausvuoroja kaupan jäljiltä. Yritin etsiä asiasta tietoa, mutta en löytänyt muuta kuin maininnan vuoden 2015 31. varausvuorosta, jonka Colorado treidasi eteenpäin. Eli: "The Sabres sent defenseman Nikita Zadorov, forwards Mikhail Grigorenko and J.T. Compher, and the No. 31 pick in the 2015 NHL Draft to the Avalanche in the trade for O'Reilly and forward Jamie McGinn."
   
 20. Juteeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche ja Tappara
  Lainaus:
  Buffalon 2015 toisen kierroksen varausvuorolla Colorado hankki San Josen 2015 toisen kierroksen varausvuoron, 2016 Coloradon toisen kierroksen varausvuoron ja 2017 Coloradon kuudennen kierroksen varausvuoron. Colorado menetti Stuart-treidissä nuo varausvuoronsa ja hankki ne takaisin tuolla Buffalon varausvuorolla.
   
 21. juhate Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves,Colorado Avalanche,Minnesota North Stars
  Mitähän tuo Zadorov nyt tekee kun jostain olin lukevinani että takaisin venäjälle olisi myös kiinnostusta, nyt vielä kun käsittääkseni paras kaveri Grigorenko vaihtaa maisemaa.
   
 22. avs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Colorado Avalanche
  Eikös Zadorov ole vielä aika nuori? Teki kyllä paljon virheitä viime kaudella, mutta kyllä siellä sitä potentiaalikian on. Toivottavasti nyt parin vuoden pahvin edes herran kanssa tekisivät.
  Grikorenkoa ei tule ikävä. Oli todella ailahteleva tasoltaan. Hienoja esityksiä muutamia kauden aikana, minkä jälkeen sai pelata pari peliä. Sitten kutsui popparit. Ja eikös Griko tullut Avalancheen lähinnä Royn taki/toimesta. Jost, Compher ja Andrighetto pelasivat kaikki loppu kaudesta lupaavammin kuin Griko.
  Siitä yhtä mieltä kaikkien kanssa, että ROR:n kauppaaminen on ollut isoin virhe viime kausina. Toivottavasti Duchenen ja Landeskogin kanssa ei nyt hölmöillä.
   
 23. Raymond Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  http://www.nhlsuomi.com/2017/07/01/...u-draisaitl-duchene-vaihtokauppa-viritteilla/ Huhujahan on riittänyt jo aika paljon suuntaan jos toiseen, mutta tämä olisi sellainen mikä Ellisin lisäksi lämmittäisi omaa mieltäni. Jos tuo toteutuisi niin omat epäilykseni Sakicin toimintaan laskisivat ainakin reippaasti. Mitähän muuta Draisaitl-Duchene kauppa voisi sisältää? Tulisikohan joku puolustaja myös Coloradoon ja mistä muusta Colorado vielä luopuisi? Ehkä vähän kaukaa haettu kauppa, vaikka sitä kyllä toivoisin.
   
 24. Ralph Jäsen

  Jos Draisaitl vaihtuisi Ducheneen, tai siis toisinpäin, pitäisi alkaa maksamaan enemmän kuin kuutta miljoonaa pelaajille. Ja jos kauppa toteutuisi, Landeskog varmaan yritettäisiin kaupata puolustajaan.

  Avalanche ei ole kovinkaan kiinnostava joukkue, mutta silti tylsä lukea, kun ketään UFA-pelaajaa ei edes huhuta. Alzner ja Del Zotto kelpaisi Johnsonin ja Barrien kaveriksi top-4-puolustukseen, mutta eiköhän Avalanche hanki Kulikovin, kun ei muitakaan saa.
   
 25. Ralph Jäsen

  Ei hääviltä näytä Avalanchen puolustajatilanne ensi kaudellekaan. Nyt on sopimuksessa kaksi top-4-pakkia (Erik Johnson ja Tyson Barrie), yksi potentiaalinen yhden kauden ihme kolmospariin (Mark Barberio), yksi nuori ja ehkä lupaava (Nikita Zadorov) sekä yksi NHL-tulokas KHL:stä (Andrei Mironov). Eli käytännössä voisi olla tämä:

  XXX - Johnson
  XXX - Barrie
  Barberio - Zadorov
  + Mironov

  Ja millä helvetillä ne kaksi top-4-pakkia hankitaan? Vapailta markkinoilta löytyisi 38-vuotiaat Andrei Markov ja Brian Campbell, 39-vuotias Mark Streit sekä 36-vuotias Johnny Oduya. Nuoremmista ainoa järkevä on Nikita Nesterov eli kolmas Mironovin ja Zadorovin kaltainen toivotaan, toivotaan -venäläislupaus. Sitten on toki omina varauksina Chris Bigras, Nicolas Meloche, Mason Geertsen ja Cale Makar, mutta tuskin on näistä vahvistusta jengille.

  Hyökkäys on tutusti ihan kiva, jos ketään hyökkääjää ei vaihdeta puolustajaan, kuten kannattaisi. Top-9-rooliin on Matt Duchene, Nathan MacKinnon, Gabriel Landeskog, Colin Wilson, Tyson Jost, Carl Söderberg, Sven Andrighetto, Mikko Rantanen ja J.T. Compher. Näistä Söderberg voi olla nelosessakin jos jatkaa viime kauden tasolla tai Compher/Jost ajoittain katsomossa, joten yksi top-9-hankinta olisi ehkä kiva. Vapaana olisi konkareita Shane Doan, Jarome Iginla, Patrick Marleau, Mike Fisher, Thomas Vanek ja Jaromir Jagr. Enemmän tai vähemmän nuoremmista löytyy arpoja kuten David Desharnais, Nail Yakupov, Brandon Pirri tai vaikkapa Mikhail Grigorenko. Neloseen yhteensä viiden miljoonan kaksikko Joe Colborne ja Blake Comeau. Sentteriksi joku konkarihankinta halvalla olisi hyvä, esimerkiksi tutut Jay McClement ja John Mitchell tai Chris Kelly. Sitten jengissä on toki Matt Nieto. Eli hyökkäys voisi olla:

  Landeskog - MacKinnon - Rantanen
  Jost - Duchene - Vanek
  Wilson - Söderberg - Andrighetto
  Colborne - McClement - Comeau
  + Compher & Nieto