Ilmoitukset

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Colorado Avalanche 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana ColCbj, 18.06.2017 klo 02.17.

 1. Ralph Jäsen

  Sitten kun MacKinnon palaa, pitäisin Landeskogin, Kerfootin ja Wilson yhä yhdessä. MacKinnon ja Rantanen toiseen kenttään, johon kolmanneksi lenkiksi yllttäen jopa Nieto. Comeau, Söderberg ja Bourque yhteen ketjuun, neljänteen Compher, Jost ja Yakupov.
   
 2. Ralph Jäsen

  Hän on täällä taas, Andrew Hammond nimittäin. Jonathan Bernieriltä jää väliin huomisillan ottelu Oilersia vastaan, joten Hammond nostetaan penkille. Ei kun siis ei hänestä pitänyt mainita kun Nathan MacKinnon palaa myös Oilersia.

  Jetsiltä saadun turpasaunan jälkeen MacKinnon voisi herätellä jengiä riepottelemalla Oilersille seitsemännen peräkkäisen tappion.
   
 3. rtZ47gh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Colorado Avalanche
  Ei tullut 11. perättäistä kotivoittoa. Hieman karvas maku tuosta jäi, toki Oilers oli lopulta parempi ja ansaitsi voittonsa. Varly taisi olla se paras pelaaja, vaikka kolme menikin omiin. MacKinnon toi liikettä ja energiaa, mutta tehot jäi ykkösvitjalta uupumaan. Vähän näytti samalta kuin syyspuolella, että ihan ei ajoitukset ja ajatukset menneet aina yksiin. Rantanen ei pelannut kovinkaan hyvin, mutta pystyi silti luomaan ketjukavereilleen muutamat maukkaat maalipaikat. Tolppaa lähemmäs eivät päässeet. Varsinkin Johnsonin menettäminen näkyi ja tuntui kolmannessa erässä. Onko jo jossain tullut arvioita kauanko on poissa? Jos nyt jotain positiivista etsii, niin Compher ja Kerfoot pelasivat ihan ok pelin. Revanssin paikka tulee kyllä jo melko pian. Kanadan turneelta tarvis raapia niitä pisteitä 4-5, jotta unelma pudotuspeleistä elää.
   
 4. ColCbj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche, Blue Jackets, Liverpool FC, Atletico
  Jets-peli oli ja meni, siitä ei taida olla mitään kerrottavaa. Näitä pelejä on vieraissa tullut omaan makuun jo hieman liiaksi tällä kaudella. Tällä kertaa taululla lukemat 6-1, ei epäilystäkään paremmuudesta. Alivoimakaan ei toiminut kovin hyvin, sillä viidellä yrittämällä Jets teki kaksi maalia. Pelin ainut positiivinen asia oli Rantasen hieno vanhanaikainen muutama minuutti ennen loppua loistavan yksilösuorituksen päätteeksi. Bernierkin meni loukkaamaan, hänen tilastaan ei vieläkään mitään tietoa, muuta kuin että hän on Denverissä yhä tutkittavana.

  Päivällä pelattu Oilers-peli pelattiin Pepsi Centerissä ja tuosta ottelusta odotin voittoa MacKinnonin paluun siivittämänä. Ottelu lähtikin hyvin käyntiin Jostin maalilla, toisen erän jälkeen johdettiin vielä 2-1, mutta kolmannessa erässä peli repesi. Syykin oli ilmeinen, joukkueen tärkeimmän puolustajan Johnsonin loukkaantuminen vaarattoman näköisessä tilanteessa. Myös Lindholm loukkaantui, sekin huono asia joukkueelle, vaikkei tietenkään mitään verrattuna Johnsonin menetykseen. Molemmilla kyseesä yläraajavamma. Sikäli mikäli Johnson on kauemmin kuin muutaman ottelun verran pois, voidaan heittää hyvästit playoffeille. Viime kausi oli hyvä esimerkki siitä, mitä tapahtuu jos Johnson puuttuu puolustuksesta kauan. Vaikkei nyt ihan samanlaista alamäkeä ole ainakaan toivottavasti luvassa, niin todella iso menetys tämä on. Itsellä loppui usko tähän kauteen tämän loukkaantumisen jäljiltä, mutta joukkue saa todistaa tämän vääräksi.

  Mironov ja Warsofsky kutsuttiin ylös San Antoniosta. Puolustus yön Canucks-pelissä on muodossa:
  Zadorov-Barrie
  Nemeth-Girard
  Siemens-Warsofsky

  Tällä hetkellä sairastuvalla on siis kolme puolustajaa, Johnson, Lindholm ja Barberio. Barberiokin olisi tähän puolustukseen jo tärkeä pelaaja. Warsofsky pelasi mielestäni kohtalaisen pirteästi Blues-pelissä ja olisi ehkä ansainnut lisää näyttöpaikkoja. Nyt sellainen tulee, pakkiparina Duncan Siemens. Parissa on kyllä roolitus kunnossa, Siemens kun on täysin harmaa puolustava puolustaja. Hän kun onnistuu vetämään varman peruspelin on se häneltä hyvä suoritus, eikä kukaan voi enempää odottaa. Mitäköhän muuten Chris Bigrasille on tapahtunut? Pelasi siedettävästi alkukaudella, pudotettiin farmiin ja nyt sieltä roudataan jo kaiken maailman Siemensejä pelaavaan kokoonpanoon ennen Bigrasta. Hänen on täytynyt pelata todella huonosti, sillä esimerkiksi Mironovin esitykset ylhäällä ovat olleet sitä luokkaa, ettei kentälle uskalla päästää.

  Yakupov palaa parin pelin katsomokomennuksen jälkeen pelaaviin, Varlamov jatkaa maalissa. Canucksin vire ei ole ollut kaksinen, mutta kyseessä on jälleen vieraspeli, joten tuskinpa tästä mitään ylikävelyä tulee. Pelejä on jäljellä 24 ja matkaa playoffeihin 5 pistettä. Voittoja tarvitaan, kiire tulee, eivätkä taakkaa ainakaan helpota loukkaantumiset.
  Lainaus:
  Loukkaantumisen jälkeen ollut nihkeää ja trendi jatkuu yhä. Jotenkin tuntuu, että jotain vammaa siellä on taustalla. Rantasen parasta panosta tarvittaisiin ehdottomasti tiukassa kamppailussa playoffeihin. Toivottavasti Rantanen saa pelinsä takaisin kuosiin mahdollisimman pian. Oilers-pelin viimeisessä erässä näytti jo hieman paremmalta ja sai tosiaan muutaman paikankin järjesteltyä ja paini hyvin päädyssä. Sama on toki sanottava myös kapteenista, joka on ollut viime ajat täysin ulapalla hyökkäyspelissä. Nyt tarvittaisiin niitä tehoja.

  Pakko vielä hieman ajatusleikkiä. Olisi nimittäin todella kova asia, jos Avalanche saisi joko draftaamalla tai treidillä jostain hankittua hyvän maalintekijän. MacKinnonin loistava luistelu ja mailankäsittely sekä Rantasen vahvuus kulmissa ja hyvät pelinrakentamistaidot yhdistettynä johonkin kovan luokan maalintekijään voisi tuoda hirvittävää tulosta. En ole kovin paljon tämän vuoden draftiin vielä tutustunut, mutta ilmeisesti hyviä puolustajia on paljon tarjolla. Jos kuitenkin hyökkääjää lähdetään varaamaan, Oliver Wahlström saattaisi olla mielenkiintoinen nimi, luontainen maalintekijä rightin mailalla. Hän on myös ennakkokaavailuissa sellaisilla sijoilla, että Avalanchella on häneen mahdollisuudet hyvällä tuurilla.
   
 5. rtZ47gh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Colorado Avalanche
  Canucksia vastaan toisen kerran peräkkäin jatkoajalle, mutta onneksi tällä kertaa Avs vei pidemmän korren. Herätessä livescore näytti Canucksin tehneen muutaman minuutin sisään 3 maalia toisessa erässä, ajattelin että parempi olla avaamatta telkkaria. Aamukahvilla vilkaisin uudelleen ja Avs olikin jo maalin päässä, viimeisen kympin ehti katsella. Ensinnäkin hieno nousu kolmen maalin takaa voittoon. Toisekseen, nyt homma toimi ylivoimalla, sillä kaikki 5 maalia tehtiin ykkösylivoiman toimesta. Kovin tehomies oli Barrie, joka merkkautti 1+4. Hieman huvitti, että 5 pisteen ilta ja silti tehotilasto -2. MacK 1+3, Rantanen 1+2 ja Landy 0+2.

  Siirtotakaraja alkaa olla jo lähellä. Eipä taida olla suuresti huhuja Coloradoon liittyen. Barrieta on huhuttu jonnekin toisaalle, mutta Johnsonin loukkaantuminen saattaa mutkistaa tätä kuviota. Pudotuspelihaaveita ajatellen olisi hyvä jos joukkuetta saisi hieman vahvistettua, mutta onko Sakicilla juurikaan palasia, joita liikutella?
   
 6. Ävssät Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Colorado Avalanche
  Lainaus:
  Ei taida olla, ainakaan järkeviä. Enkä ainakaan itse näe järkeä hankkia vahvistuksia, ellei ajatuksena ole pitkän aikavälin vahvistus. Vain tämän kevään rentalia ei kannata hankkia. Coloradolla on koko liigan nuorin (vai toiseksi nuorin?) kokoonpano, joten tulevaisuutta tuolla rosterilla kyllä on. Tulevaisuutta ei todellakaan kannata nyt uhrata vain siksi, että on playoff saumat. Kyllä nyt täytyy rakentaa sillä ajatuksella, että tavoite on tuossa 2-3 vuoden päässä.
   
 7. Ralph Jäsen

  Ehkä se Tyson Barrie sinne ykkösylivoimaan kuuluu. Melkoinen peli kyllä, viisi maalia ja kaikki saman ylivoimaviisikon avulla. Tai siis viimeinen ylivoimanelikon. Hyvä, että ylivoima pelittää vieraskaukalossakin.

  Nathan MacKinnon sai sitten viimein rikki tulokaskauden piste-ennätyksensä. Vieläkö MacKinnon jaksaisi nousta pistepörssissä aina toiseksi eli sinne missä oli, kun loukkaantui. Nikita Kucherov on karannut, on saanut taas uuden kovan vaihteen MacKinnonin loukkaantumisen jälkeen, mutta kakkossijaan on matkaa viisi pistettä. MacKinnon on sijalla 12. ja kun katsoo ohitettavia, kaikilla on MacKinnonia huonompi piste per peli -tilasto. Siinä mielessä kakkossija ei olisi mahdottomuus, mutta välissä on esimerkiksi Evgeni Malkin ja Connor McDavid, joilla on vire vain ylöspäin. Mutta vaikkapa viides sija olisi ihan hyvä sekin.

  Tosiaan, kyllä palasia olisi liikutella, mutta ei ole järkevää. Nuori jengi, jolla tähtäin tulevaisuudessa, joten turha sitä on pilata antamalla tulevaisuuden palasia vaihdossa jaromeiginloihin, jotka saattavat Avalanchen pudotuspeleihin nostaa, mutta ei menestykseen siellä.
   
 8. rtZ47gh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Colorado Avalanche
  Joo, en nyt ajatellutkaan, että prospekteja vaihdettaisiin kehäraakkeihin. Lähinnä mietin, että olisiko sellaisia suunniteltuja hankintoja, joita voisi vaikka aikaistaa. Sellainen hieman laadukkaampi pakki tuohon rosteriin sopisi hyvin, vaikka katseet onkin joidenkin vuosien päässä.
   
 9. ColCbj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche, Blue Jackets, Liverpool FC, Atletico
  Heikolta näytti kolmen maalin tappioasemassa, mutta erän lopun ylivoimamaalit toivat Avalanchen takaisin peliin mukaan. Varlamov pelasi heikon ottelun ensimmäisen puolikkaan, mutta pystyi toisaalta kokoamaan itsensä ja sulkemaan ovet kolmannessa erässä. Rantaselta ja MacKinnonilta tehokkaat illat, mutta pelin ehdoton päällikkö oli Tyson Barrie viidellä tehopisteellään. Loukkaantumisen jälkeen ensimmäiset pelit heikompaa, mutta nyt taas päässyt huippuvireeseen, samalla tavalla taisi mennä kauden alussakin sen pienemmän loukkaantumisen jälkeen. Ylivoimapelikin on häneltä ollut parempaa kuin viimeiset ottelut ennen loukkaantumista, kiekko liikkuu hyvin ja vedot lähtevät terävästi ja mikä tärkeintä maalille asti läpi blokkien. Tämän viiden ylivoimamaalin vieraspelin jäljiltä joukkue saattaa saada hanat auki ylivoimalla myös vieraissa. Viisi ylivoimamaalia ottelussa on myös Avalanchen joukkueen ennätys, Nordiques onnistui tempussa kolmesti. Tyson Jost on muuten kaikessa hiljaisuudessa pelannut viime aikoina hyvin ja alkanut tehdä pisteitäkin. Alkukaudesta tuli moitittua, mutta hyvin on kaveri kehittynyt kauden mittaan, kovan luokan pelaaja hänestä kypsymässä.
  Lainaus:
  Sieltähän se deadline tosiaan tulee. Itse toivon, että mitään liikkeitä ei tehdä, ellei joku GM tarjoa mottipäistä jostakin. Comeausta ja Söderbergistä voisi molemmista saada jonkun varausvuoron ja cap dumpin, kumpaakaan ei välttämättä tarvita. Varausvuoroja on parina seuraavana vuonna sen verran, että lisää tuskin tarvitsee hommata, vaikkei niitä tietysti liikaa ole. Söderbergillä on myös modified NTC, eli ihan joka paikkaan ei häntä liikuteltaisi. Söderberg nyt ei tuon melkein viiden miljoonan palkkansa mukaisesti pelaa, mutta kysyntää varmasti silti on. Comeau taas olisi todella hyvä rental jonnekin contenderiin ja sopimuskin loppuu tähän kauteen. Itse ehkä näkisin hänen treidaamisensa todennäköisimpänä liikkeenä, minkä Sakic saattaa tehdä. Toivon mukaan mitään hätäisiä liikkeitä ei kuitenkaan sähelletä ja luotan Sakicin tekevän oikeita päätöksiä. Mihinkään pelaajahankintoihin en usko.

  Tapaus Barrie on mielenkiintoinen. Hän pelaa vuoteen 2020 asti todellä hyvällä sopimuksella hinta-laatusuhteella. Tuon jälkeen Barrie lähtee varmasti rahastamaan kallista sopimusta varsinkin, kun agenttikin on vielä tunnettu rahakkaiden sopimuksien tekemisestä suojateilleen. Barrien treidaaminen ei mielestäni ole ajankohtaista vielä, mutta ehkä myöhemmin sopimuksensa aikana. Hänen seuraava sopimuksensa tulee olemaan todella kallis, enkä tiedä kestääkö Avalanchen toivottavasti laadukas ryhmä niin isoa sopimusta parin vuoden päästä. Vastine nyt treidattaessa tulisi olemaan todella kova, puhutaan kuitenkin sen luokan hyökkäävästä puolustajasta. Jos Sakic haluaa, pystyisi Barrien kanssa sorvaamaan vastaavan treidin kuin Duchenen kanssa, mutta en tiedä onko tuollainen enää järkevää. Ehkä Barrien kanssa koitetaan sitten jo saada laadukasta ja valmista pelaajaa takaisin päin, jos hänet meinataan treidata.
  Lainaus:
  Toiseksi nuorin heti Blue Jacketsin jälkeen.
   
 10. Ralph Jäsen

  Tietysti joku Ryan McDonagh olisi aika kiva hankinta puolustukseen, tuohan on Erik Johnsoniakin nuorempi ja aika jämäkkä pakkipari olisi siinä Avalanchelle. Mutta hinta on kova ja pelko siitä, että McDonagh karkaisi muille maille kesällä 2019 on liian suuri.

  Johnson on alle kolmekymppinen, Tyson Barrie muutaman vuoden nuorempi. Nikita Zadorov on vasta 22-vuotias, Samuel Girard 19. Siihen päälle Conor Timmins ja Cale Makar. Ihan hyvä kuusikko siinä olisi tuleville vuosille, toki kolme melko epävarmaa tekijää puolustussuuntaan, mutta silti. Noistakin sitten varmaan se Barrie on vara myydä pois ja kutospakiksi laittaa joku jämäkkä Andrei Mironov, Patrik Nemeth tai vaikka Josh Anderson.

  Jos Avalanche onnistyy hyökkäykseensä hankkimaan jonkun vahvistuksen, joka jatkaisi joukkueessa useamman vuoden, niin sellainen olisi kiva. Toki joku McDonagh kelpaisi myös, jos olisi varmuutta hänen jatkostaan. Mutta samalla en kyllä tahtoisi Avalanchen luopuvan ykköskierroksen varausvuoroistaan tai mistään kunnon lupauksesta. Hankalaa. Parempi olla tekemättä mitään. Tai korkeintaan kaupata Carl Söderberg, Blake Comeau ja/tai Mark Barberio.
   
 11. ColCbj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche, Blue Jackets, Liverpool FC, Atletico
  Tänä yönä mennään taas, kun joukkue saa revanssin Oilersista tällä kertaa Kanadassa. Peli on periaatteessa pakko voittaa, samalla kokoonpanolla jatketaan.

  Ensimmäiset noin kymmenen peliä runkosarjan lopusta vaikuttavat ennakkoon sellaisilta, että hyvä määrä pisteitä on otettavissa. Mukana on myös monta tärkeää divisioonan sisäistä ottelua Flamesia, Bluesia ja Wildiä vastaan. Toinen puolisko taas näyttää todella vaikealta, vastaan asettuu eserkiksi Vegas kahteen otteeseen ja lopussa on vielä todella haastava kolmen pelin kiertue Kaliforniassa. Helpompia pelejä saattavat olla ottelut Red Wingsiä ja Blackhawksia vastaan. Nyt kun on paljon näitä divisioonan ja konferenssin sisäisiä, pisteitä olisi hyvä napsia ja sarjataulukossa nouseminen onnistuu. Helppoa se ei todellakaan tule olemaan, jonkinlaiseen vahvaan tahtotilaan joukkueen tulisi päästä, etteivät pelit lopu 7.4 Pepsi Centerissä.
   
  Viimeksi muokattu: 23.02.2018 klo 11.01
 12. avs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Colorado Avalanche
  Oilers lähti MacKinnonin ketjua vastaan McDavidilla ja se toimi. McDavid oli kauden kaikissa kohtaamisissa kyllä kaiken hehkutuksen arvoinen kaveri. Joutui Bednar sekoittamaan ketjuja huolella viimeisessä erässä.
  Kahdesta Kanadassa pelatuta pelistä on saatu kuin ihmeen kaupalla kaivettua kolme pistettä neljästä saatavilla olleesta. Toivottavasti Calgarystä nyt tulisi edes se neljäs.
   
 13. Logan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Shannon Szabados
  Nyt menee taas huonommin, mutta isossa kuvassa ei mitään väliä. Itelle on jääny traumoja noista "ehkä pärjätään deadline kaupoista" et jos jotai Sakic meinaa tehä ni myydä.

  Osa tuntuu pitävän playoff paikkaa unelmana mutta omasta mielestä se paikka on yhtä tyhjän kanssa jos joukkueessa ei oikeesti oo potentiaalia.

  Miettikää jotai Bödkerin hankintaa... Adam Foote 2008 oli vielä pahempi.
   
 14. rtZ47gh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Colorado Avalanche
  Kaksi erää jaksoi katsoa eikä aamulla harmittanut, et viimeinen jäi näkemättä. Oli ikävä kyllä heikko esitys. Johnsonia on ikävä, eilen etenkin Zadorov tuntui olevan hieman hukassa. Ja kylläpä oli taas vaikeaa kiekon purkaminen omalta alueelta. Paljon laukauksia, mutta laatu oli mitä oli. Gillies lahjoitti yhden MacKinnonille, mutta tehotonta se pelaaminen taas oli.
   
 15. ColCbj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche, Blue Jackets, Liverpool FC, Atletico
  Oilersilta jatkoilla takkiin ja nyt Flamesilta 5-1. Flames-peli alkoi järkyttävästi ja 18 sekunnin pelin jälkeen Flames johti jo Zadorovin ja Varlamovin virheiden vuoksi. Aluksi peli oli ihan mukiinmenevää ja paikkojakin saatiin, ylivoimalla osuttiin kahdesti maalikehikkoon ja Barriella oli huipputontti. Ainut osuma tuli kuitenkin onnekkasti MacKinnonin keskialueelta heittämästä löysästä kiekosta kohti maalia. Viimeinen erä olikin jo ihan turhaa katsottavaa, joukkue ei Siemensiä lukuun ottamatta osoittanut minkäänlaisia elon merkkejä. Ykköskenttä oli täysin pimennossa, Backlundin kenttä onnistui tuossa hommassa erinomaisesti. Girard pelasi jälleen hyvin ja hänen heikomman jaksonsa jälkeen peli on ollut todella vakuuttavaa. Warsofskyllä sen sijaan puolustukselliset puutteet ovat liian suuret ja fysiikka todella heikkoa, kuuluu farmiin. Zadorov penkitettiin kolmannessa erässä toista peliä putkeen ja ihan syystä, sen verran hukassa on miehen peli. Hänen pelaamisensa on Johnsonin loukkaannuttua ollut aivan sekaisin ja väkisinkin tulee mieleen, poistiko Johnsonin läsnäolo suurimman osan puutteista Zadorovin pelissä ja nyt ne tulevat jälleen näkyviin. Näin pienellä otannalla on turha vielä vetää sen enempää johtopäätöksiä, mutta ei taida Zadorov vieläkään pystyä pelaamaan täysipainoista kautta, vaikka pitkään siltä näyttikin.

  Mies AHL:stä, nimittäin Duncan Siemens on esiintynyt edukseen. Hyvää perusvarmaa peliä ja luistelutaitokin on yllättävän hyvä. Siemenshän on Avalanchen ykkösvaraus numerolla 11 vuodelta 2011 ja häntä on yleisesti pidetty menetettynä lupauksena, mutta olisihan se hienoa, jos Siemens vielä pystyisi taistelemaan tiensä NHL:ään varmaotteiseksi kolmosparin pakiksi.

  Siirtotakaraja Avalanchen osalta ei välttämättä olekaan täysin hiljainen. Sakic on kertonut, että hän etsii vahvistusta puolustukseen. Ei kuitenkaan mitään rentalia, vaan pidempiaikaista kaveria. Ketään McDonaghia nyt on turha odottaa, mutta ehkä sieltä joku käyttökelpoinen puolustaja jostain on tulossa. Mielenkiintoista nähdä, mitä Sakic antaisi vaihdossa, onko joku varaus vaiko veteraaniosastolta (Comeau, Söderberg) pelaaja jonnekin contenderiin. On myös mahdollista, että on kyseessä joku isompikin treidi, mutta en siihen usko. Ihan hyvä, että Sakickin ymmärtää rentalien hankkimisen olevan täysin typerää tässä tilanteessa.

  Mielenkiintoinen Avalanchen kannalta tämä Senatorsin tilalle. Dorion on laittamassa kunnon tyhjennysvaihdetta päälle, mutta Senatorsin ensi vuoden ykköspick sattuu olemaan Avalanchen hallussa. Näillä näkymin ensi vuonna Avalanche tulee saamaan omasta sijoituksesta riippumatta todella korkean varausvuoron, sillä Senatorsin joukkue tulee olemaan todella heikko. En ihmettelisi, vaikka Dorion yrittäisi saada tuota pickiään takaisin jollain kaupalla. Sakicilla on nyt avaimet käsissään joko varata itse tuolla, tai vaihtaa se Senatorsin kanssa kovaan vastineeseen. Kumpikaan vaihtoehto ei ole ollenkaan huono.

  Seuraavaksi edessä neljän pelin kotiputki, vastaan asettuvat Canucks, Flames, Wild ja Predators. Playoffeja ajatellen erittäin tärkeät neljä ottelua, näistä pitäisi melkein täydet pisteet napata. Kotipelit ovat sujuneet, joten kyllähän tuo mahdollista on. Eivät playoffit minullekaan mikään itseisarvo ole, mutta tuovathan ne aina mahdollisuuden ja jos ei muuta niin lisää Avalanche-kiekkoa. Johnsonin poissaolo taitaa kuitenkin olla sen mittainen, että tuskinpa playoffeja tarvitsee pelailla.
   
 16. avs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Colorado Avalanche
  Lainaus:
  Hyvää kirjoittelua ColCbj:ltä. Tässä on itsekin vähän passivoitunut, kun omien hajaheittojen sijaan saa tasaisesti lukea laadukkaita tekstejäkin.
  Tuon lainauksesn otin siksi, että kotiputken kolmen ekan matsina lisäetuna kotijoukkueelle vastustaja pelaa back-to-back -pelisarjan jälkimmäisen pelin Denverissä. Nyt on siis aika ottaa ainakin kuusi pistettä ja taistella playoff-paikasta tosissaan.
  Ja tänään jännitetään mitä muutoksia joukkueeseen tulee, jos mitään.
   
 17. rtZ47gh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Colorado Avalanche
  Joo, ei tässä rentaleja kannata hankkia. Siemensin sopimus muuten loppumassa kauden jälkeen. Nyt on hyvä ikkuna saada itselleen jatkoa. Lisäksi Barberion ja Nemethin sopimukset on katkolla. Nemeth nyt varmaan saa jatkoa, mutta Barberion kanssa on niin ja näin. Onhan Avsilla kasvamassa lupaavia puolustajia, mutta todella nuoria sellaisia. Kaikki mahdollisuudet olisi hankkia hyvässä iässä oleva laatupakki, McDonagh tai joku muu. Mutta ehkäpä sen aika on todennäköisemmin kesällä. Varmaan aika hiljainen deadline tulee Avsin osalta. Comeau ehkä saattaa lähteä, mutta tuskin paljon muuta.

  Onko Yakupovilla ollut jotain vammaa vai eikö vaan kertakaikkiaan mahdu kokoonpanoon?
   
 18. Ralph Jäsen

  Kyllähän pudotuspeliviiva karkaa, ei siitä pääse mihinkään. Peli ei juuri nyt ole uomissaan, varsinkaan vieraissa, ja Erik Johnsonin loukkaantuminen ei juuri helpota tilannetta.

  Todennäköisesti hiljainen päivä Avalanchen osalta luvassa. En yllättyisi, vaikka Avalanche ei tekisi mitään. Blake Comeau kannattaa laittaa lihoiksi, jos hänestä jotain saa. Mark Barberio olisi toinen, mutta on vähemmän kiinostava ja vieläpä loukkaantunut. Jos Jonathan Bernier on jo ilmaissut, ettei aio jatkaa, hänetkin voisi kaupata. Carl Söderberg ehkä. Tilalle varasvuoroja ja ehkä joku nuori potentiaalinen rosteripelaaja, jos jostain sellaisen löytäisi.

  Michael Grabneristä väitettiin Avalanchen olleen kiinnostunut, mutta meni jo Devilsiin. Nyt lähinnä vitsaillaan, että Avalanche hommaisi Erik Karlssonin, koska tilaa olisi ottaa myös Bobby Ryan tosin kuin monella muulla. Mutta Karlssonillahan on vain muutaman joukkueen lista joho suostuu siirtymään, eikä Avalanche ole tällä listalla, joten se siitä. Ja muutenkin riski menettää Karlsson vuoden päästä UFA:na olisi Avalanchella todella suuri verrattuna vaikkapa Lightningiin. Toki sellaistakin kirjoitusta on, että mikäli Lightning hommaisi Karlssonin, Avalanche voisi olla kaupassa kolmantena osapuolena ottamassa palkkoja vastaan tavalla tai toisella.
   
 19. Ralph Jäsen

  Ehkä Avalanche sittenkin aikoo jonkun hyökkääjän hommata, kun nyt Max Domista kerrotaan Avalanchen olevan kiinnostunut.
   
 20. ColCbj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche, Blue Jackets, Liverpool FC, Atletico
  Sieltä sitten tuli se pakkihankinta, josta Sakic puhui. Jälleen waiverseista, tällä kertaa 26 vuotta vanha puolustaja Mark Alt Philadelphiasta. Hänellä kahdeksan ottelua NHL-kokemusta ja sopimus loppuu tähän kauteen. Tällä kaudella AHL:ssä 23 peliä, joissa tehot 5+5. Kovin suuria odotuksia ei ole, hänelle varmaankin annetaan paikka näyttää pian, sillä matkaa Denveriin.

  Mironov on lähetetty takaisin farmiin, Bernier ja Andrighetto ovat luistelleet jo itsekseen, mutta Johnsonista taikka Barberiosta ei vieläkään tietoa. Lindholm myös ollut jo mukana ilman kontaktia. Varlamov aloittaa ensi yönä maalissa.
   
 21. Ralph Jäsen

  Ehdin jo julistaa, että NHL:n pisin putki katkesi, mutta ei. Avalanche teki kuin tekikin 16. vuotena putkeen viimeisenä siirtopäivänä kaupan. Ilmeisesti Chris Bigrasin kanssa luovutettiin, kun lähetettiin Rangersiin vaihdossa Ryan Gravesiin. Graves on niin ikään 22-vuotias pakki, mutta hällä ei ole vielä NHL-kokemusta.
   
 22. Ralph Jäsen

  Semyon Varlamoville tuttu nollapelin menetys pari minuuttia ennen loppua. No, voittohan tässä on se tärkein. Piste-ero pudotuspeliviivaan eli Flamesiin on kaksi pistettä ja Avalanche on pelannut pelin vähemmän. Se viime pelin iso tappio Flamesille harmittaa, vaikka todellinen usko pudotuspelipaikkaan on pieni.

  Joukkue kun on liikaa Nathan MacKinnonin harteilla ja vieraspelaaminen on vaikeaa. Tänään 3-1-voitossa MacKinnonille tehot 2+1 ja paluu pistepörssin kympin kärkeen.

  Seuraavaksi taas se Flames ja nyt kotona, joten pitää voittaa. Loppuviikosta back-to-back-kotipelit Wildiä ja Predatorsia vastaan.
   
 23. rtZ47gh Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Colorado Avalanche
  Melkoinen comeback kotijoukkueelta. Flames meni toisen erän alussa 2-0 johtoon, mutta sitten iski Avs neljästi kymmenen minuutin sisään. Hienoimpana osumana voittomaaliksi jäänyt Barrien maali, johon Rantanen tarjoili upean syötön. Lopussa Rantasella oli hyvä mahdollisuus rikkoa 60 pisteen raja, kun Flames pelasi ilman maalivahtia, mutta tolppaa lähemmäs ei päässyt. Toisaalta hetkeä myöhemmin Duncan Siemens iski uransa ensimmäisen. Gordie Howe hattutempusta jäi puuttumaan vain se syöttö. Varlamov pelasi taasen vahvasti ja oli yksi voiton takuumiehistä. Zadorov paransi myös otteitaan ja pääsi iskemään tasoitusmaalin toisessa erässä. Nyt näyttää taas vähän paremmalta, toki syytä onkin, sillä viikonloppuna tulee vastaan sen verran kovassa vireessä olevat Wild ja Predators.
   
 24. Ralph Jäsen

  Nathan MacKinnonin tuoreet kaksi pistettä nostivat hänen kautensa Avalanche-historian 28. parhaaksi yksittäisen pelaajan kaudeksi, kun koossa on nyt 71 29+42) pistettä. Ohitti Matt Duchenen kauden 2013-14, jonka myötä tämä MacKinnonin kausi on Avalanchen 2010-luvun paras. Hyvässä vireessä on kaveri loukkaantumisen jälkeenkin, mutta loukkaantumisen takia jää sata pistettä haaveeksi. Mutta tahdin perusteella 90 pisteeseen on edelleen hyvät saumat, sata pistettä vaatisi entistä kovempaa tahtia.

  Ehkä sittenkin Avalanche voi pudotuspeleihin itsensä nostaa, MacKinnonin johdolla. Maaliskuussa 15 ottelua, joista yhdeksän kotona. Ohjelma on varsin vaikea, nykyisä lännen pudotuspelipaikan joukkueita vastaan on seitsemän peliä. Sen lisäksi kaksi peliä idän pudotuspelijoukkueita vastaan, kolmesti Blackhawks, kerran melkein pudotuspelijoukkue Blues sekä päälle vielä Red Wings ja jumbojoukkue Coyotes.

  Viikonlopun matsit eivät olekaan back-to-back, vaikka aiemmin niin kirjoitin. Wild-peli on perjantaina normaaliin aikaan, Predators sunnuntaina päiväpelinä.
   
 25. Ralph Jäsen

  En nyt jaksa muuta kirjoittaa, että iso voitto niin lukemina että sarjataulukon kannalta + henkisesti. Ja Nathan MacKinnon on... on se. On se. Se on.