Colorado Avalanche 2011-2012

  • 132 878
  • 428

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Aika odotettu tappio sieltä sitten tuli. Nashville painoi koko ottelun hyvin päälle, eikä Coloradolla oikein mitään saumaa ollut. 3-2 tilanteessa yläputki kolahti pariin otteeseen, mutta sen lähemmäksi ei tasoitusta päästy.

Landeskog pelasi ehkä yhden heikoimmista otteluistaan. Kaksi viimeistä maalia voidaan pistää Landeskogin vihkoon. 3-1 maalissa tyhmä syöttö maalin editse, josta seurasi tietenkin syötön katkaisu ja maali. Maalin ollessa tyhjänä Lando veti ensimmäistä pelaajaa päin ja Nasvhille pääsi sinetöimään ottelun tyhjiin.

Varlamov pelasi ihan kelvollisen ottelun. Ensimmäisessä maalissa veto otti kimmokkeen, toinen maali tuli kunnollisen maskin takaa ja kolmas maali johtui Landon tyhmästä syötöstä.

Seuraavaksi sitten Edmonton ja taas olisi pakollisen voiton paikka.
 

Ralph

Jäsen
Erik Johnsonilla nyt jotain polvivammaa, eikä vielä ole varmaa minkätasoinen vamma kyseessä. Onko kausi ohi vai vain pari peliä, kuka tietää. Myös Steve Downie jättänyt harjoitukset väliin, kuumeen vuoksi. Ja päälle vielä selkävammainen Chuck Kobasew sekä nilkkavammainen Matt Duchene. Semyon Varlamov jatkaa, syystäkin, maalilla Edmontonia vastaan.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Erik Johnsonilla nyt jotain polvivammaa, eikä vielä ole varmaa minkätasoinen vamma kyseessä. Onko kausi ohi vai vain pari peliä, kuka tietää.

Johnsonin kanssa ei pitäisi hätää olla. Viime pelissä hän lensi naama edellä laitaa päin ja loukkasi ilmeisesti vasemman polvensa. Tuli kuitenkin toiseen erään takaisin pienen tauon jälkeen ja pelasi ottelun loppuun asti.
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Jep, Johnson on pelissä mukana.
1-0 eka erä Oilersille. Smyth kauhoi maalin edestä kiekon reppuun.
 

Ralph

Jäsen
Aika normaali esitys divisioonavastustajaa vastaan, kun Edmonton oli vierailulla Denverissä. Hankala ottelu, jonka Colorado lopulta hoiteli rankkareilla 3-2. Rankkarisaldo on kyllä komea, 8-1, eikä ole epäselvyyttä mikä joukkue on niissä liigan paras. Semyon Varlamov pelasi jälleen kelpo pelin ja hänen rankkarisaldonsa yksinään on 7-0. Jean-Sebastien Giguere, joka on pudonnut kakkosmaalivahdiksi, on napannut saldon 1-1 ja siinä ainoassa voitossa maalit meni kolmessa kierroksessa 3-2 Coloradolle ja Philadelphian ainoa epäonnistuminen oli ylärimalaukaus. Näin ollen, jos vielä tulee rankkareita Gigueren pelatessa, vaihtaisin Varlamovin maalille rankkareiden alkaessa.

Kokoonpanot olivat seuraavanlaiset. Hyvin tutut, mutta Mike Connolly sai väistyä ja Kevin Porter palasi vaihteeksi kokoonpanoon.

Gabriel Landeskog - Ryan O'Reilly - Steve Downie
Jamie McGinn - Paul Stastny - David Jones
Peter Mueller - Mark Olver - Milan Hejduk
Cody McLeod - Jay McClement - Kevin Porter

Shane O'Brien - Erik Johnson
Ryan Wilson - Matt Hunwick
Jan Hejda - Ryan O'Byrne

Semyon Varlamov
Jean-Sebastien Giguere

Edmonton hallitsi vain avauserää ja tekikin siinä ottelun avausmaalin kun Shane O'Brien pelasi hieman löysäsi maalilla. Toisessa erässä nelosketju iski, kun hyvän ottelun pelannut Ryan Wilson kaarteli maalin taakse ja löysi sielä Cody McLeodin joka laukoi pelin tasoihin. Samassa erässä Mark Olver pelasi hyvin keskelle Milan Hejdukille, joka ajoi väkevästi maalille. Yritti jotain hienoa, mutta maalivahti torjui, mutta Peter Mueller tuli ensimmäisenä apajille ja iski kiekon häkkiin. Kolmannessa erässä Edmonton tasoitti, jonka myötä tuli rankkarikisa. Siinä Milan Hejduk ja Peter Mueller teki, Edmontonin pelaajat ei.

Sitten vähän tästä loppukaudesta. Colorado on nyt sarjassa kahdeksantena, mutta takana vaanii kolme joukkuetta kahden pisteen sisällä ja jokaisella kaksi-kolme ottelua vähemmän pelattuja pelejä kuin Coloradolla, jolla on eniten otteluita koko konferenssista takana. Kautta on jäljellä neljä viikkoa ja ensi viikko on Coloradon viimeinen paha rutistus, joka sisälsää neljä ottelua sekä kauden viimeisen back-to-back -ottelun. Viikolla Colorado kohtaa ensin maanantaina kotonaan Anaheimin, sitten matkustaa New Yorkiin ja sen naapurikaupunkiin. Keskiviikkona Buffalo, torstaina New Jersey ja lauantaina NY Rangers. Todella paha viikko edessä ja monta peliä. Monta tappiota ja Colorado putoaa varmasti ulos pudotuspelipaikalta, aina vain enemmän pelejä pelanneena. Odotan jopa 5-6 pistettä, jonka myötä pudotuspelipaikan luulisi olevan yhä hallussa. Varlamov pelatkoon kaikki muut, paitsi Giguere Buffalossa.
 

Ralph

Jäsen
Kyllähän tämä on nyt niin pirun jännittävää, että. Nyt yöllä jälleen voitto, kun Denverissä vieraili vuorostaan Anaheim. Ducks. Jälleen pisteet maalein 3-2, jälleen lisäajalla ja jälleen Semyon Varlamov oli liekeissä. Ja kokoonpanot pysyivät samana.

Colorado siirtyi avauserän ainoalla maalilla johtoon, kun Ryan O'Byrne taisteli erinomaisesti, ettei Anaheim päässyt vastahyökkäykseen. Kiekko pomppi David Jonesin kautta Jamie McGinnille joka ampui terävästi ranteella kaarelta seitsemänteen otteluun seitsemännen tehopisteensä.

Toisessa erässä Colorado sai taas kiekon maaliin, mutta maali oli siirtynyt ja peli vihelletty pois, ennen kuin Paul Stastny kiekon sinne heitti. Tasoitus tuli aivan viimeisellä sekunilla, kun Jan Hejda purki ensin ajattelemattomasti, sitten hävisi löysäsi taistelun kulmassa ja kiekko pomppi luukullle, hieman Ryan O'Byrnen avittamana.

Kolmannen erän alussa Erik Johnson näytti taitonsa kun komea kuljetus omalta alueelta aina vetopaikkaan asti. Laukasu lähti ja oli lirahtaa sisään, mutta Anaheimin puolustus pelasti viivalta. Colorado pääsi kuitenkin johtoon, kun Jan Hejda ampui maalille ja kokoonpanoon viime ottelussa palannut Kevin Porter ohjasi kiekon maaliin. Anaheim tuli pian tasoihin ja Ryan O'Reilly oli vielä Coloradon johtoon uudestaan, mutta kiekko ei taaskaan ylittänyt maaliviivaa, vaikka se maalituomarilta tarkistettiinkin.

Jatkoajalla sitten Gabriel Landeskog taisteli loppuun asti ja lämäri kauden 19 maalillaan tärkeitä pisteitä Coloradolle.

Semyon Varlamov oli jälleen loistava maalillaan, torjuen nyt 38 kertaa. Hiemanhan tässä pelottaa, että kausi päättyisi runkosarjaan siksi että Varlamov hyytisi äkillisesti, sillä Colorado voi olla nyt liikaa hänen varassaan. Jean-Sebastien Giguere kuitenkin pelaa luultavasti keskiviikkona, tai viimeistään torstaina.

Jäähyily on lopetettu, eikä enää peleissä tule kuin muutamat jäähyt. Nykyään Coloradon jäähymäärä riippuu paljon myös vastustajasta, että jos vastustaja alkaa jäähyilemään paljon, Colorado lähtee mukaan. Nyt yksi ylivoima ja alivoima, ja alivoima kostautuikin.

Sitten, sarjataulukon pariin. Siellä käynnissä nyt niin jännittävä vääntö ja harmi vain että Colorado on se, jolla on alla eniten pelejä. Asiantuntijat ovat ennustaneet että kahdesas sija vaatii 94 pistettä. Coloradon tapauksessa 11 viimeisessä ottelussa pitäisi napata vähintään kahdeksan voittoa.

3. Dallas Stars - 69GP - 81P
6. Chicago Blackhawks - 70GP - 82P
7. Phoenix Coyotes - 70GP - 79P
8. Colorado Avalanche - 71GP - 78P
--------------
9. San Jose Sharks - 68GP - 77P
10. Calgary Flames - 69GP - 76P
11. Los Angeles Kings - 69GP - 76P

Kutossija voisi mielestäni olla hyvä tavoite ja samalla toivoa Dallasille menestystä, jotta tulevat kolmanneksi. Onhan tuo Dallas kuitenkin helpoin vastus, helposti, kun ajattelee että 4., 5., 7. ja 8. saavat vastaansa sen tason jengejä kuin Detroit, Nashville, St. Louis ja Vancouver. Eli Calgarylle, Chicagolle, Los Angelesille, Phoenixille ja erityisesti San Joselle toivottava vain huonoja otteita. Loppukaudesta on nyt vain kaksi päivää, jolloin ei pelaa mikään näistä kuudesta alimmasta joukkueesta, sarjataulukossani, eli jännitettävää on joka päivälle. Keskenäisiäkin otteluita aivan liikaa, mutta niissä ei saa tulla jatkoaikoja.

Colorado jatkaa viikkoaan matkustamalla New Yorkin osavaltioon. Keskiviikkona vastassa Buffalo Sabres, heti seuraavana päivänä New Jersey Devils ja lauantaina vielä konferenssikärki New York Rangers. Edellinen vieraspeliputki itään tuotti pelkkiä voittoja, mites nyt. Kuusi pistettä ei olisi huono, mutta neljä tai viisi kelpaa, mikäli ainoa tappio tulee NY Rangersille.

Go AVALANCHE Go! Worn with pride.
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Jäähyily on lopetettu, eikä enää peleissä tule kuin muutamat jäähyt. Nykyään Coloradon jäähymäärä riippuu paljon myös vastustajasta, että jos vastustaja alkaa jäähyilemään paljon, Colorado lähtee mukaan. Nyt yksi ylivoima ja alivoima, ja alivoima kostautuikin.
Jäähyjen vähyys on ollut koko kauden silmiin pistävä asia Avsin peleissä ja nyt selostajatkin ovat alkaneet sitä puimaan. Colorado on saanut koko liigasta vähiten yv-mahdollisuuksia (197), kun liigan kärki Philadelphia on päässyt ylivoimalle 280 kertaa. Onhan tuossa huikea ero, kun liigan keskiarvokin on noin 230 kertaa. Yhtenä selityksenä on tarjottu sitä, että Avs on koko NHL:n nuorin joukkue. Nuoret pelaajat eivät ole vielä hankkinut tuomareiden silmissä tarvittavaa kunnioitusta, jotta pilli soisi myös heidän hyväkseen. Äärimmäinen esimerkki on viime yöltä, kun Selänne laittoi sellaiset virvelit Avsin pakille, että kalamiehet olisivat olleet ylpeitä. Pierre McGuire sanoi välittömästi, että Selänne selvisi jäähyittä vain uransa tuoman kunnioituksen takia.

Oli ikä sitten mikä tahansa, niin kyllä koko tuomarilinja on mennyt huimasti takaisin estämisen sallivaan suuntaan. Kiekotonta pelaajaa saa blokata ja mailalla saa ronkkia surutta, kunhan et päähän osu. Tuntuu, että päähän kohdistuneista taklauksista on tehty niin iso mörkö, että se vie tuomarilinjassakin kaiken huomion.

Peli Anaheimia vastaan oli melko viihdyttävää katsottavaa, kun kaksi epätoivoisesti pisteitä tarvitsevaa joukkuetta kohtasivat. Ensimmäinen erä oli todella hyvä Avsilta, toinen meni Ankoille ja kolmas melko tasan. Gabe Landeskog pelasi flunssasta huolimatta ja osoitti taas johtajuutensa. Vaikka hänen pelinsä kokonaisuudessaan oli melko keskinkertaista, kun piti ratkaista, #92 teki sen. Toivottavasti pelaaminen ei nyt pahentanut tautia, vaan mies pääsisi terveenä Idän kiertueelle. O’Reilly on nyt viimeiset seitsemän kahdeksan peliä ollut vaisu tehopisteiden kanssa, mutta hän tekee yhä muut hommansa kaukalossa. Anaheimia vastaan hänen tehtävänsä oli pelata pääasiassa Getzlafin ketjua vastaan. Downie on toinen jolta on pisteiden teko ymmärrettävästi hiipunut, mutta olisi noista viime yön huippupakoista voinut edes yhden tehdä. Downie venyttää liian usein vaihtojansa pitkäksi ja rikkoo samalla seuraavan ketjun peliä. En tiedä oliko sitten juuri tästä syystä, mutta kolmannen erän loppupuolella Sacco vaihtoi Muellerin Downien tilalle, eikä Downie päässyt jäälle viimeisen vitosen aikana.

Stastnyn ketju pelaa myös hyvää lätkää ja vihdoinkin itse Paulin peli näyttää tosi hyvältä. McGinn on ollut odotettua parempi, vaikka hänenkin kohdallaan tulee varmasti pistetehtailu laskemaan. Ginnerin peliä on kuitenkin pisteistä huolimatta hienoa seurata ja vähän niin kuin Landeskog, tekee paljon sitä työtä, mikä ei näy pisteissä. Myös McClementin nelosketju ansaitsee suuret kehut. Sacco on nyt viime ajat peluuttanut nelosen laitureita vähintään kahdeksan minuuttia ja he ovat vastanneet huutoon. McLeod pelaa parasta lätkää pariin kauteen ja Porter on Kobasewin jälkeen sopivin nelosen rooliin. Ainoa mikä Avsin kentällisissä vaikuttaa olevan pois balanssista on Olverin kolmosketju. Siinä on kolme samantyyppistä pelaajaa ja koska he eivät pysty vyöryttämään peliä jatkuvasti hyökkäyspäähän, on se monesti suurissa vaikeuksissa. Pari kohtalokasta aloitustappiota Sacco katsoi Olverilta sormien läpi, mutta nyt on McClement käynyt tuuraamassa aina oman pään aloituksissa.

Voitto Edmontonista ei todellakaan ollut kaunis ja tuli vähän tuomareiltakin apuja. Tärkeintä on kuitenkin se, että Colorado on pystynyt vääntämään kaksi pakkovoittoa, kun se on joutunut selkä seinää vasten. Pakkovoittojen sarja kuitenkin jatkuu ja kuten GaDa:kin jo ennakoi, vähintään neljä pistettä on otettava, mieluusti enemmän. Kolme peliä neljään päivään ja torstaina vielä Devils pääsee tuoreemmilla jaloilla peliin. Avsilla on hyvä rekordi Idän joukkueita vastaan, mutta nyt onkin eri ajat. Buffalo on Avsin tavoin hirmuisessa kilpajuoksussa ja janoaa pisteitä epätoivoisesti. Devils istuu tällä hetkellä Idän kuudentena neljän ottelun voittoputkessa, mutta kuten todettua, peli tulee olemaan Avsille toinen peräkkäisinä päivinä. Rangers on sitten koko Idän selvä herra ja on hävinnyt vain yhdeksän kertaa kotona. Vaikeita pelejä varmasti tulossa, mutta näitä vain täytyy pystyä voittamaan jos vielä halutaan runkosarjan jälkeenkin pelata. Jos Varlamov pystyy pitämään viime aikojen huippuvireen, hän antaa Avsille molemmissa pelaamissaan peleissä mahdollisuuden. Giguere varmasti saa pelata joko keskiviikkona tai torstaina ja veteraaniltakin tarvitaan nyt huippuesitys. Sacco on aina ratsastanut huippuvireisellä Varlamovilla niin pitkään, että on tullut totaalinen romahdus. Sitten on vasta vaihdettu molaria. Toivottavasti Gigueren mahdollinen pelivuoro nyt katkaisisi tuon perinteen ja Varly pitäisi tasonsa kauden loppuun.
 
Viimeksi muokattu:

Ralph

Jäsen
Yöllä siis vastassa Buffalossa paikallinen Sabres. Semyon Varlamov jatkaa näillä näkymin maalilla, eikä kokoonpanomuutoksia ole tulossa. Mutta aina yhtä laadukas Eurolanche huutelee, että New Jerseyssä palaisi Matt Duchene kokoonpanoon. En jaksa uskoa että sairasloma olisi puolet lyhyempi kuin piti, mutta ei kai Euroopan Avalanche jaksa aina olla väärässä?
 

Makkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Yöllä siis vastassa Buffalossa paikallinen Sabres. Semyon Varlamov jatkaa näillä näkymin maalilla, eikä kokoonpanomuutoksia ole tulossa. Mutta aina yhtä laadukas Eurolanche huutelee, että New Jerseyssä palaisi Matt Duchene kokoonpanoon. En jaksa uskoa että sairasloma olisi puolet lyhyempi kuin piti, mutta ei kai Euroopan Avalanche jaksa aina olla väärässä?

Eurolancheen nyt ei yleensä ole luottamista, mutta jos Denver Post huutelee samaa niin kyllähän asia näin on:

Matt Duchene returning to Avs' lineup Thursday - The Denver Post
 

Ralph

Jäsen
Kolmas voitto putkeen ja jälleen kerran lisäajalla. Nyt siis Buffalo Sabres vastassa ja väkisin Colorado käänsi pelin itselleen, numeroin 5-4 rankkareilla. Kerrankin oli todella kiinnostava vastus, joten käydään kaikki maalit läpi, Buffalonkin.

Buffalo aloitti kovaa ja sai heti painetta Coloradon päätyyn. Avausmaali nähtiinkin jo minuutin pelaamisen jälkeen, kun Tyler Ennis heitti kiekon maalille ja sinne ajanut Marcus Foligno sirkustemppuili kiekon häkkiin. Selkä maaliin päin, katsomatta kiekkoa ja silti osuu mailaan, Semyon Varlamov täysin yllätetty. Colorado tuli lähempänä erän puoltaväliä tasoihin. Jamie McGinn taisteli kovaa omalla siniviivalla ja lähtivastahyökkäykseen Paul Stastnyn kanssa, joka pelasi takaisin McGinnille. Tämä ampui napakasti ranteella kiekon ohi Ryan Millerin ja tilanne tasan. Colorado pääsi erässä kerran ylivoimalle, mutta se keskeytyi harmillisesti kun Erik Johnson jätti keskialueella Peter Muellerille, joka ei näyttänyt olleen tähän varautunut. Kiekko karkasi Muellerilta ja tämä vielä kompui päälle. Tämän johdosta Drew Stafford karkasi alivoimalla ja iski kiekon Varlamovin jalkojen välistä sisään. Erän lopussa Colorado vielä tasoitti, kun vahvan ottelun pelannut Ryan Wilson syötti viivassa Shane O'Brienille joka laittoi kiekkoa maalille. Siellä David Jones survoi sen väkisin sisään.

Toisessa erässä ylivoimalla Peter Mueller jatkoi unisena ylivoimalla, kun levitti toiselle puolustajelle, vaikka Erik Johnson oli menossa vaihtoon. Noh, kyllä sieltä Jan Hejda tuli, jonka laukauksesta kiekko Paul Stastnylle. Sieltä takaisin viivaan Muellerille, joka ampui maalille ja maalin edestä kiekon nappasi Gabriel Landeskog joka laittoi sen maaliin. Buffalo tasoitti hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen. Suoraan siitä Drew Stafford nappasi kiekon, pelasi Marcus Folignolle joka ampui kaarelta illan toisen maalinsa.

Kolmannessa erässä Buffalo ampui hyökkäyspäässä ohi maalin, niin että kiekko lirui ränniä pitkin Alexander Sulzerille. Tämä heitti maalille ohjattavaksi, mutta ohjaaja olikin Coloradon Matt Hunwick. Hunwickin mailan kautta kiekko ohi hölmistyneen Semyon Varlamovin. Tasoitus nähtiin viimeisillä sekuneilla. Kymmenen sekuntia oli jäljellä ja Buffalo oli purkanut, olin varma tappiosta. Omasta päästä lähti kuitenkin voitontahtoisena Gabriel Landeskog, joka harhautti pari miestä ja ampui ohi maalin. Kiekko kulmasta Ryan O'Reillylle joka enempää miettimättä heitti maalille. Sieltä kiekko lirui Jamie McGinnille joka huitoi tasoituksen, kun seitsemän kymmenystä oli ottelua pelaamatta.

Ottelu meni sitten rankkareille, jossa Buffalo aloitti. Colorado pisti jälleen kerran samat rankkarin ampujan; Milan Hejduk, Peter Mueller ja Ryan O'Reilly. Buffalon Brad Boyes aloitti joka harhautti kämmenelle, torjunta. Sitten Hejduk haki samaa kuin lauantaina, mutta komea räpylätorjunta Ryan Milleriltä. Jason Pominville ampui ranteella, mutta Semyon Varlamovin vuoro kopata. Sitten Mueller haki Hejdukin tavoin samanlaista kuin Edmontonia vastaan ja hän onnistuikin. Vielä Tyler Ennis jonka kiemuroista loppui idea ja Ennis meni itse Varlamovin torjuttavaksi. Siihen päälle kovat tuuletukset jälleen Varlamovilta.

Kokoonpanoista sen veran, että ainoastaan pakkiparit meni uusiksi edellisistä otteluista. Sama kuusikko siellä pyöri, mutta kenelläkään ei ollut enää sama pari. Järjestystä paha laittaa, sillä meillä ei ole lainkaan ykköspakkiparia. Enemmänkin kolme kakkosparia.

Matt Hunwick - Erik Johnson
Shane O'Brien - Ryan Wilson
Jan Hejda - Ryan O'Byrne

Colorado otti tälläkin kertaa vähän jäähyjä, nyt kolme. Semyon Varlamov pelasi ihan ok, mutta oli hankala ottelu hänelle. Hieman painoi väsymys, eikä vetoja oikein ajoittain tullut mutta maaleja tuli kylläkin. Seuraavassa kuitenkin Jean-Sebastien Giguere maalille.

Colorado kyllä luottaa samoihin rankkarin vetäjiin koko kauden. Ei siinä mitään, saldo 9-1 on kyllä ihan kiva mutta silti. 10 rankkarikisaa ja meillä niissä yhteensä kuusi vetäjää. Milan Hejduk on aloittanut joka ikisen rankkarikisan. Toinen vetäjä ollut kuudesti Matt Duchene, mutta kun hän on ollut sivussa, on toinen vetäjä ollut Gabriel Landeskog, paitsi kahdessa viimeisimmässä Peter Mueller. Kolmatta vetäjää ei ole juuri tarvittu, mutta hän on ollut koko ajan Ryan O'Reilly. Hän on vetänyt viidesti. Kerran meni neljänteen kierrokseen, jolloin Joakim Lindström teki. Lisäksi vielä kerran David Jones pääsi vetämään pelitilannerankkarin. Samat statseina:

Milan Hejduk 6/10
Matt Duchene 3/6
Peter Mueller 2/2
Ryan O'Reilly 2/5
Joakim Lindström 1/1
Gabriel Landeskog 1/2
David Jones 0/1

Seuraavaksi, heti ensi yönä, vastassa kova New Jersey Devils. Coloradolla alla kolme lisäpistevoittoa, New Jerseyllä enemmän levänneena maaliton tappio. Colorado on nyt kahdeksantena konferenssissaan, mutta valitettavasti kaikki muutkin siinä taistelevat joukkueet voittavat otteluitaan ja keskenäinekin päättyi tasan. Juuri nyt Coloradon haittana on pelatut ottelut ja lopussa se, että Coloradolla on pirusti rankkarivoittoja. Tasapisteissä varsinaisen peliajan ja jatkoajan voitot ratkaisee ja niissä Colorado on jäljessä. Ensi yönä olisi hyvä napata vaikka varsinaisella peliajalla voitto pitkästä aikaa.
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Sieltä kiekko lirui Jamie McGinnille joka huitoi tasoituksen, kun seitsemän kymmenystä oli ottelua pelaamatta.

Silmät kyynelehtien katselin äsken koostetta. Offtopiccina sen verran että tuo kyseisessä koosteessa oleva NBC:n? selostaja on mielestäni parhaimpia kuulemiani. Avalanchen oma Mike Haynes (tutumpi mulle radioajoiltaan) on ehkä vielä mukavampaa kuultavaa kun hehkuttaa omien otteita.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Ihmettelin hieman, että miten Sharksissa aiemmin hyljityllä Jamie McGinnilla voi olla jo 19 maalia kasassa. Ilmeisesti on pelannut ihan hyvin Avsissa jos oikean käsityksen olen saanut. Taisitte saada aika hyvän kolmosketjun hyökkääjän.

Kaikenkaikkiaan Avsin rebuild näyttää olevan hyvällä mallilla, mutta mielestäni tuosta porukasta puuttuu sellainen 40 maalia tekevä sniper. Onko sellaista kenties prospecteista kasvamassa? Myös pakistoa ehkä voisi vahvistaa niin tässä voi olla sitten jo playoff-tason porukka kasassa.
 

Ralph

Jäsen
Ilmeisesti on pelannut ihan hyvin Avsissa jos oikean käsityksen olen saanut.

Kahdeksassa ottelussa 7+2 ei ole todellakaan mikään huono saavutus. On tosiaan pelannut erittäin hyvin ja ilmeisesti sopii juuri kuin nakutettu Joe Saccon pelityyliin.

Kaikenkaikkiaan Avsin rebuild näyttää olevan hyvällä mallilla, mutta mielestäni tuosta porukasta puuttuu sellainen 40 maalia tekevä sniper.

Sitä olen itsekin sanonut, että Zach Parise tuohon hyökkäykseen ensi kesänä UFA:na ja meillä on pirun kova jengi koossa.

Myös pakistoa ehkä voisi vahvistaa niin tässä voi olla sitten jo playoff-tason porukka kasassa.

Meillä on tällä hetkellä jo playoff-tasin porukka, kuten voi huomata katsomalla sarjataulukkoa. Puolustus on hyvässä kunnossa, kun sinne vielä Stefan Elliott, Duncan Siemens ja Tyson Barrie on kehittymässä mukaan.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Meillä on tällä hetkellä jo playoff-tasin porukka, kuten voi huomata katsomalla sarjataulukkoa. Puolustus on hyvässä kunnossa, kun sinne vielä Stefan Elliott, Duncan Siemens ja Tyson Barrie on kehittymässä mukaan.

Tarkoitin tuolla playoff-joukkueella, että parin parannuksen jälkeen Avs luultavasti olisi ns. pysyvä playoff-joukkue, ettei tarvitse turhaa viivan tuntumassa pyristellä. Hienosti kuitenkin on Avsin kausi tähän asti mennyt ja nyt ottivat 8. sijan läntisessä konferensissa haltuunsa.
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Tarkoitin tuolla playoff-joukkueella, että parin parannuksen jälkeen Avs luultavasti olisi ns. pysyvä playoff-joukkue, ettei tarvitse turhaa viivan tuntumassa pyristellä. Hienosti kuitenkin on Avsin kausi tähän asti mennyt ja nyt ottivat 8. sijan läntisessä konferensissa haltuunsa.

Juu, hienosti on mennyt ja juuri nyt ei tuo Varlamovista maksettu kova hintakaan harmita. Sen verran kovia on ukkelin otteet ollut viime peleissä. Buffalo-pelinkin maaleistakaan ei kovin monesta voi Varlya syyttää.
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Olipa huikea peli ja vielä huikeampi loppu. Milloin viimeksi on Avs pystynyt tasoittamaan pelin ottelun lopussa, kun se ottaa maalivahdin pois? Heti tulee mieleen kauden alusta peli Columbusta vastaan, jolloin Landeskog ohjasi uransa ensimmäisen NHL-maalin. Kyllä siinä vaiheessa näyttää huonolta, kun kiekko on oman maalin luona ja peliaikaa kymmenen sekuntia jäljellä. Lando otti taas roolia ja kun nyt miettii esim. paria viimeistä kuukautta, ei tarvi ihmetellä, miksi Landeskogista puhuttiin jo draftissa tulevaisuuden NHL-kapteenina.

McGinn jaksaa ihastuttaa tuolla suoraviivaisella pelityylillään. Kaveri menee maalille ja tekee häkkinsä pääasiassa sieltä. Ensimmäisessä maalissa ei myöskään alettu kikkailemaan, vaan suoraan napakka veto. Tällä hetkellä näyttää aika huikealta hankinnalta ja onnistuneelta kaupalta muutenkin, kun lisätään siihen Sgarbossan potentiaali. Toki Shermanille siitä ei pidä krediittiä antaa, paska mikä paska...

Ylivoimalla kostaantui pitkästä aikaa tuo alaspäin syöttäminen, minkä Avs otti käyttöönsä kesken kauden. Viikonloppuna nähtiin Washingtonin ja Toronton pelistä malliesimerkki, miten tuo "drop pass" skoutataan pois ja laitetaan sen käyttäjä maksamaan siitä. Seuraava vastustaja NJ Devils on liigan vaarallisin joukkue alivoimalla ja se on tehnyt peräti 14 av-maalia. Heidän kanssaan saa Avs olla tarkkana, kun täydestä vauhdista keskialueella jätetään kiekkoa taakse. Avsin molemmissa ylivoimissa pelaa viivalla vähintään yksi hyökkääjä ja siinä on lisävaara Devilsin tasoista joukkuetta vastaan. Noissa ylivoimakoostumuksissa on laitettu kaikki munat samaan koriin. Toiseen koriin kyllä jää McGinn, Downie, Jones ja Hejduk, mutta roolit ei täsmää. Joku Downie yrittää peliä pyörittää, vaikka hänen kuuluisi tehdä jotain aivan muuta. Hejduk viivalla ei myöskään vakuuta alkuunkaan.

Varlamov pelasi myös Buffaloa vastaan hyvin vaikka neljä menikin. Otti monta isoa torjuntaa ja maaleista pari oli melkoisia pomppuja. Ainoastaan Staffordin maalissa Varly ehkä turhaan hätäili mailansa kanssa ja avasi pakettinsa. Varly saa ansaitun lepovuoron ensi yönä, kun Giguere pelaa ensimmäisen pelinsä vajaaseen pariin viikkoon. Gigueren on pakko onnistua, kun Avsilla on taas pakkovoiton vuoro.

Matt Duchenen todennäköinen paluu on sekin iloinen yllätys. Vetiköhän Avsin tohtori-osasto kerrankin varman päälle ennustuksen poissaolon pituudesta, kun ensimmäinen meni pahasti huti? Joka tapauksessa voi vain toivoa, että Duchenen rikkonainen kausi saisi nyt paremman käänteen ja hän pääsisi rakentamaan sitä yhteyttä Muellerin kanssa. Sacco ei ole voittojen jälkeen juuri kokoonpanoihin koskenut, mutta Duchenen kohdalla voi tulla poikkeus, koska jo eilen kerrottiin hänen pelaavan. Porter lienee ensimmäisenä liipasimella, vaikka hän on kyllä esiintynyt edukseen viime aikoina. Kapteenia ei kuitenkaan laiteta katsomoon ja Hejduk on arvokas rankkareissa.

Voisi kuvitella, että Avsin jätkillä on melko luottavainen fiilis, kun mennään rankkareille. Avsin rankkarisaldo sitten joulukuun 2009 on huikeat 20 voittoa ja kaksi tappiota. Duchenen paluu tuo yhden lisäparin taitavia käsiä ja luultavasti neljä ensimmäistä laukojaa olisivat Hejduk, Duchene, Mueller ja O'Reilly kaikkien ollessa terveenä.

Colorado on viimeisen kymmenen peliä pelannut tuloksella 7-3-0, mutta sijoitus ei ole parantunut yhtään. Niin äärettämön tasainen tuo kohta sarjataulukosta on, kun kaikki samoilla sijoilla olevat joukkueet voittavat koko ajan. Ensi yönäkin Phoenix ja Calgary tulevat varmasti pelaamaan kolmen pisteen ottelun ja vaikeuttavat tilannetta entisestään. Kymmenen peliä jäljellä ja niistä Flames x 2, Sharks ja Coyotes tulevat olemaan ne ratkaisevat. Jos nuo voittaisi ottaisi pisteet pois pahimmilta kilpailijoilta, mutta jokainen voi laskea, monesti Avs on kyseiset joukkueet onnistunut kaatamaan, sanotaan viimeisen parin kauden aikana. Siihen kun lisätään Avsille voittamaton Canucks x 2, saa tämä nykyinen hurmos tehdä ihmeitä. Mutta pitää katsoa vain seuraavaan peliin ja se on ensi yönä. Siitä pitää ottaa voitto ja sitten seuraavaan.
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Kaikenkaikkiaan Avsin rebuild näyttää olevan hyvällä mallilla, mutta mielestäni tuosta porukasta puuttuu sellainen 40 maalia tekevä sniper. Onko sellaista kenties prospecteista kasvamassa? Myös pakistoa ehkä voisi vahvistaa niin tässä voi olla sitten jo playoff-tason porukka kasassa.

Tosiaan. Kun 10 peliä on runkosarjaa jäljellä, johtaa joukkueen maalipörssiä tulokas Gabriel Landeskog 20 maalillaan. Muita yli 15 maalia tehneitä on Stastny, McGinn, Jones ja O'Reilly. Kaikilla saumat siis 20 maalin kauteen.
Yli kympin ukkoja on vielä Hejduk, Duchene, Downie ja McClement.

Paras pakki maalinteko-osastolla on yllättäen Jan Hejda viidellä osumallaan. Elliott ja Johnson perässä neljällä maalilla.

Joten, kyllähän joukkue sellaista 30+ maalintekijää kaipaisi. Ja sitten sellainen kahdensuunnan peruspakki, joka mättää viivalta sen 10 häkkiä kauteen.
 

Ralph

Jäsen
Neljäs lisäaikapeli putkeen, kun New Jersey voitti Coloradon rankkareilla, maalittoman ottelun jälkeen. Jean-Sebastien Giguere palasi maalille ja pelasi loistavasti, torjuen nollapelin, mutta valitettavasti oli rankkareilla tutulla tasollaan. Semyon Varlamov on rankkareista torjunut 22/24 eli päästänyt vain kaksi. Sen sijaan Giugeren saldo on 2/7 eli torjunut vain kaksi, joista toinen oli ylärimalaukaus eli ei varsinainen torjunta. Noh, ei voi mitään, omat vetäjät eivät tehneet, eikä sitä voi tietää miten Varlamov olisi torjunut Devilsien rankkareita.

Runkosarjan osalta tilanne näyttää yllättävänkin pahalta. Colorado on pelannut eniten otteluita koko liigassa, eikä silti ole päässyt oikein karkuun muilta. Colorado on kahdeksantena, mutta pisteen päässä on kova San Jose, kolme ottelua vähemmän pelanneena. Paljon on puhuttu, että 94 pistettä vaaditaan jos haluaa pudotuspeleihin. Coloradon osalta se tarkoittaa että loppukauden saldo pitäisi olla sellainen 6-2-1, tasan 94 pisteeseen.

Loppukuun ohjelma on kauhea, joten aika tiukalle pistää saada 6-2-1 aikaiseksi lopuista peleistä. Lauantaina vielä vastassa itäisen konferenssin kärki, NY Rangers, ja tämä viikko on ohi. Sitten seuraavalla viikolla Calgary, Phoenix ja Vancouver. Kuun viimeisellä viikolla vielä San Jose sekä uudestaan Calgary ja Vancouver. Näistä viidestä vastustajasta kolme vääntää Coloradon kanssa viimeisistä pudotuspelipaikoista, vähemmän otteluita pelanneena ja kaksi muuta ovat päässeet jo yli 90 pisteen ja ovat muutenkin liigan top-3:ssa. Näiden jälkeen tulee viikon tauko, jolloin muut tasoittavat pelimäärät ja pahoin pelkään että tulevat ohi, ja Colorado pelaa vielä kaksi ottelua, vastassa sarjajumbo Columbus ja pudotuspelijoukkue Nashville.
 

Ralph

Jäsen
Colorado Avalanche palasikin nopeasti voittojen tielle, kun maalille levänneenä palannut Semyon Varlamov pelasi ehkä kauden parhaan otteluna ja johdatti Coloradon voittoon itäisen konferenssin kärkijoukkueesta, New York Rangersista. Käydäämpä vaihteeksi maalit läpi.

Avauserässä Dan Girardi heitti laidalta luukulle ja siellä kentän pienin, Mats Zuccarello Aasen, ohjasi NY Rangersin johtoon. Maalin voisi kyllä laittaa Erik Johnsonin piikkiin, sillä ei tuollainen isokokoinen puolustaja voi antaa tuollaisen kääpiön olla vapaana maalille, vaan hänet pitäisi kylmästi viskaista syrjään, kuten ottelun aikana mm. Ryan O'Byrne ja jopa Matt Hunwick teki. Mutta Colorado tuli tasoihin todella hienolla maalilla. Matt Duchenen pelasi Peter Muellerille eteen, joka löysi kärkeen kirmanneen Hunwickin. Tämä vei ensin kebabkioskille NY Rangersin puolustajan, Stu Bickelin ja sitten nosti näyttävästi kiekon rystyllä, ohi hölmistyneen Henrik Lundqvistin.

Toisen erän ainokaisesta vastasi Coloradon ykkösvitja, kun koko viisikko nousi hyvin vastahyökkäykseen. Ensin Hunwick pelasi Steve Downielle joka yritti, mutta laukaus blokattiin. Downie pelasi alle Ryan O'Reillylle, joka levitti Ryan Wilsonille. Tämä laukoi ja Gabriel Landeskog ohjasi, 1-2. Kolmannessa erässä Paul Stastny heitti vielä kiekon tyhjiin, syöttöpisteille jälleen Wilson sekä myös Jamie McGinn.

Pakkiparit vaihtuivat pelin aikana, muuten mentiin näillä ketjuilla:

Gabriel Landeskog - Ryan O'Reilly - Steve Downie
Jamie McGinn - Paul Stastny - David Jones
Peter Mueller - Matt Duchene - Milan Hejduk
Cody McLeod - Jay McClement - Mark Olver

Shane O'Brien - Ryan Wilson
Matt Hunwick - Erik Johnson
Jan Hejda - Ryan O'Byrne

Hunwick vaihtoi O'Brienin kanssa paikkoja avauserän aikana, juurikin tuossa NY Rangersin maalin jälkeen. Semyon Varlamov oli maalilla jälleen loistava, uskomaton. Poimi 41 torjuntaa ja päästi vain yhdenkin, sekään ei ollut läheskään hänen maalinsa. Ryan Wilson pelasi hyvin ja ansaitsi parit syöttöpisteet. Matt Hunwick näytti että hänen pystyy tekemään "move like" joku Duchene. Matt Duchene itse ei väläytellyt, mutta oli hyvällä peli-ilmellä ja selvästi nautti pelaamisesta. Mark Olver pelaili nelosketjussa ja hoitin sen roolia, jonka voi huomata kun pelasi kuusi minuuttia ja taklasi neljästi. Cody McLeod sen sijaan tappeli Stu Bickelin kanssa ja otti pataan.

Vihdoinkin on tullut muilta joukkueilta apuja. Colorado on nyt konferenssissa seitsemäntenä, pisteen päässä vaanii kaikista pahimmat viholliset, eli parit Hait ja Kuninkaat. Kojootit ja Liekit ovat jääneet vähän jälkeen Lumivyöryä. Veikkaampi että Hait tuleekin ohi, ja livahtaa samalla kotietuun ohittamalla Tähdet. Tällöin Lumivyöry pysyy yhä seitsemäntenä ja taistelee siinä Kuninkaita vastaan. Minulle kelpaisi Siniset vastaan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, paremmin kuin Kanadalaiset. Tällöin pitäisi pudota kahdeksanneksi.

Mutta nyt todellakin näyttää hyvältä pudotuspelejä ajatellen, joissa Coloradolla ei olisi mitään muuta kuin voitettavaa. Ensi viikolla juurikin yllämainittuja, kun ensin Calgary ja Phoenix, sitten Vancouver. Calgary ja Phoenix on voitettava, Vancouverkin kotona.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Taas vaihteeksi Varlamov pelasi pisteet Coloradolle. Koko ottelun ajan oli selvää, että kuka ottelua vie ja se oli Rangers. Ainoa Varlyn ohi mennyt maali tuli Zuccarellon ohjauksesta maalivahdinalueella. Olisi luullut, että yli päätä pidempi Johnson olisi saanut tilanteessa kammettua kääpiön kokoisen Zuccarellon jäihin, mutta ei niin ei. Tasoituksen riipaisi Hunwick kahvittamalla eka pakin ja sitten jollain ihmeellä hän sai huonolla tasapainolla nostettua kiekon maalin kattoon ohi Lundqvistin. Voittomaali syntyi Landon ohjauksesta Wilsonin vetoon ja viimeisen maalin painoi Stastny ylivoimalla tyhjiin.

Alivoima toimi kuin unelma, eikä Rangerssin tähtipelaajat saaneet oikein kunnon myllyä pyöriin missään kohtaa. Downie osoitti ensimmäistä kertaa sitä kuuluisaa peliälyn puutettaan. Viimeisellä viidellä minuutilla ei sovi ottaa kahta tyhmää jäähyä oman joukkueen ollessa yhdellä maalilla johdossa. Ensiksi suhteellisen turha koukku Callahaniin laidan vierellä ja toinen jäähy oli oikea kuningasaivopieru. Rangers pakin kypärä oli pudonnut päästä pois ja pakin peruuttaessa kulmaan kiekon kanssa Downie päätti polkaista kypärän kiekkoa kohti. Tuossa kohtaa tuli kirottua mies alimpaan helvettiin. Lopulta kuitenkin Avs sai pidettyä Rangersin ilman maalia ja kaksi pistettä lähti mukaan.

Hunwick alkaa ansaitsemaan otteillaan ensi kaudelle jatkosopimuksen. Mies on ollut ihan eri tasolla kuin viime kaudella. Hyökkäyspäässä Hunny on ollut aina ihan kelvollinen, mutta tällä kaudella puolustuspään pelaaminen on parantunut huomattavasti. Hunny monta kertaa viime peleissä saanut takakarvaamalla kuoletettua vastustajan hyvä maalipaikan. Peliaikaakin on tullut noin 20 minuuttia per peli ja kaikki minuutit ovat olleet ihan ansaittuja.

Jos tälla kaudella vielä rankkareihin joudutaan, niin toivon Varlamovin hoitavan ne vaikka hän ei olisi peliä aloittanutkaan. Tapparalla toimi ihan hyvin tuo yhden maalivahdin käyttäminen rankkareissa ja toivoisin Coloradon kokeilevan samaa. Giguere on liian hidas ja hätäinen rankkari- ja läpiajotilanteissa. Vaikka kylmällä maalivahdilla on loukkaantumisriski rankkareissa, niin menisin silti Varlamovilla. Puolivaloillakin torjuessa Varlamov olisi vamasti Giguerea parempi rankkareissa.

Seuraava ottelu onkin sitten elintärkeä ottelu Calgarya vastaan. Häviö tästä ja pudostuspelihaaveet romahtavat erittäin paljon. Los Angeles ja San Jose ovat alkaneet pelaamaan kanssa tosissaan nyt. Vaikka Colorado on pelannut aivan loistavasti viimeiset pelinsä ja voittoja on tullut niin ero on pysynyt muihin suhteellisen samana, koska muutkin ovat voittaneet. Otetaan vielä huomioon se, että Colorado on pelannut eniten pelejä koko liigassa, niin tilanne ei kovin valoisalta näytä. Tilanne on kuitenkin vielä omissa käsissä ja 16 pistettä olisi vielä mahdollista saada. Parhaimmassa tapauksessa kaksi tai kolme tappiota voisi olla vielä kestettävissä, mutta kolmenkin tappion kestämiseen tarvittaisiin Coloradon kannalta hyviä tuloksia muiden peleistä. Luottoa kuitenkin vielä löytyy täältä pudotuspeleihin ja niin luulisi pelaajiltakin löytyvän.
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Idän kiertue meni hienosti, pisteet 5/6 on hyvä suoritus ja se yksi puuttuva piste olisi ollut jo liikaa kiekkojumalilta. Viihdyttävän Buffalo-matsin jälkeen peli Devilsiä vastaan oli melkoista asemasotaa. Ylimääräistä tilaa ei ollut nimeksikään, kovaa kamppailupelaamista ja maalivahdeilta vielä huippupeli. Viimeisellä kympillä Avsin bensa alkoi olla todella vähissä, mutta niin vain joukkue väänsi senkin pelin jatkoille. Gigueren rankkaritaidoilla ei kovin suuria voi odottaa niistä kisoista, mutta muuten hän pelasti Avsille sen yhden pisteen.

Viimeiseen peliin Rangersia vastaan oli odotettavissa, että Avs tulee olemaan ottavana osapuolena, muttei nyt aivan noin paljoa olisi odottanut. Kuitenkin Varlamov meni ja pakotti Avsin voittamaan kyseisen pelin. Aivan loistava esitys Varlylta ja mikä huomionarvoista, reboundeja tuli todella vähän, kun vertaa normi-Varlyyn. Ehkä se on se itseluottamus mikä auttaa siihenkin. Erityismaininnan ansaitsee parkkipari Hejda-O'Byrne, joka teki näkymätöntä, mutta arvokasta työtä. Heidän tehtävänään oli pelata Richardsin ketjua vastaan ja he hoitivat hommansa mallikaasti.

Nyt kun Avs pelaa kolmella hyökkäävällä ketjulla, tahtoo Muellerin ja Duchenen minuutit jäädä pieniksi, koska Avs ei paljoa saa ylivoimaa. Siihen vielä omat alivoimat, niin Duchene ja Mueller ovat heti nelosen laitureiden kanssa pisimpään jyrsimässä tuppea. Sellainen 12-14 minuuttia on loppupeleissä vähän näille pelaajille, kun mietitään, mitä heiltä odotetaan.

Viime yönä Avs sai oikeastaan yhden ylivoiman, jolla se pääsi kunnolla pelaamaan. Sacco oli laittanut yv-viisikot nyt niin, että toisessa oli O'Reillyn normaali ketju ja viivalla Mueller-Hunwick. Toisessa taas Stastnyn ketju ja viivalla Johnson-Duchene. Yhden kaksiminuuttisen perusteella toimi paljon paremmin.

Mutta nyt todellakin näyttää hyvältä pudotuspelejä ajatellen, joissa Coloradolla ei olisi mitään muuta kuin voitettavaa. Ensi viikolla juurikin yllämainittuja, kun ensin Calgary ja Phoenix, sitten Vancouver. Calgary ja Phoenix on voitettava, Vancouverkin kotona.
Näyttääkö se todellakin nyt niin hyvältä? Juteeni otti tähän jo kiinni, mutta minusta tuossa ei sinällään ole tapahtunut mitään muutosta, koska kaikki muutkin samoilla sijoilla olevat joukkueet voittavat koko ajan (Flames kyllä hävisi yhden). Avs on voitoillaan pysynyt juoksussa mukana, mutta syy miksi se on seitsemäntenä, löytyy pelatuista peleistä. Muilla on kaksi peliä vähemmän pelattuna, Sharksilla jopa kolme. Jospa laitetaankin nämä Avsin kilpailijat jonoon sen mukaisesti, miten ne ovat mahdollisia pisteitä saalistanut, niin järjestys on:
1. San Jose .577
2. Dallas .576
3. Los Angeles .569
4. Phoenix .563
5. Colorado .561
6. Calgary .556

... ja noista kolme mahtuu playoffseihin.

Kuten jo todettua, nyt alkaa lopulliset kuolemanpelit ja huonossa tapauksessa ensi viikolla voidaan haaveet haudata. Voi kun olisi vastassa jotain muita joukkueita, mutta minkäs teet. Pakko vain luottaa, että Varlamov pelaa kuin puolijumala ja joku tekee tarvittavat maalit. Pelit Calgarya ja Phoenixia vastaan ovat rehellisiä neljän pisteen matseja.
 

Ralph

Jäsen
Näyttääkö se todellakin nyt niin hyvältä?

Näittää, paremmalta kuin mitä ennen. Esimerkiksi Dallasin kelkan kääntyminen yhtäkkiä alaspäin, on vain pirun hyvä asia. Lisäksi Phoenix on huonossa iskussa ja Calgaryn äkillinen nousu takaisin kilpailuun tapahtui, mutta sitten tuli heillekin häviötä.

Tosiaan, kolme menee noista jatkoon jotka mainitsit. Tällä vauhdilla ne vain ovat San Jose, Los Angeles sekä Colorado. Järjestystä en sano, muuta kuin että Colorado ei ole kolmas.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Näittää, paremmalta kuin mitä ennen. Esimerkiksi Dallasin kelkan kääntyminen yhtäkkiä alaspäin, on vain pirun hyvä asia. Lisäksi Phoenix on huonossa iskussa ja Calgaryn äkillinen nousu takaisin kilpailuun tapahtui, mutta sitten tuli heillekin häviötä.

Tosiaan, kolme menee noista jatkoon jotka mainitsit. Tällä vauhdilla ne vain ovat San Jose, Los Angeles sekä Colorado. Järjestystä en sano, muuta kuin että Colorado ei ole kolmas.

Coloradon tämän kauden saldo tulevia vastustajia vastaan tähän mennessä.

Flames 0-4-0
Predators 0-2-1
Sharks 1-2-0
Canucks 0-3-1
Coyotes 1-2-0
Blue Jackets 2-1-0

Kokonaissaldoksi tulee 4-14-2, eli nyt pitäisi saada muutama peikko kaadettua matkalla maaliin. Luottoa joukkueeseen kuitenkin vielä löytyy! El Capitano voisi aloittaa savottatalkoot katkaisemalla jo 17 ottelun pituisen maalittoman putken. Duchenen soisi pyörivän myös hieman tehokkaammin. Onneksi on kuitenkin Cody McLeod joka tekee maalin aina tiukassa paikassa, kun sitä tarvitaan. Tällä kaudella Cody on tehnyt kuusi maalia ja neljä niistä on ollut joko tasoitusmaaleja tai maaleja joilla Avs on mennyt johtoon.
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Näittää, paremmalta kuin mitä ennen. Esimerkiksi Dallasin kelkan kääntyminen yhtäkkiä alaspäin, on vain pirun hyvä asia. Lisäksi Phoenix on huonossa iskussa ja Calgaryn äkillinen nousu takaisin kilpailuun tapahtui, mutta sitten tuli heillekin häviötä.
No sitten tietenkin näyttää, jos esim. Dallas ja Phoenix jatkossakin häviävät useamman pelin ja samalla Avs voittaa. Sarjataulukossa Avs on aivan yhtä tiukoilla kuin esim. viikko sitten. Coloradon suurin murheenkryyni on nuo tulevat vastustajat, mutta jos niitä joskus on tarkoitus voittaa, nyt on sen aika.

Ensi yönä on neljän pisteen ottelu Calgary Flamesia vastaan ja Flames on voittanut viimeiset yhdeksän kohtaamista. Kiprusoff pelaa aina kuin unelma Avsia vastaan, mutta jospa tällä kertaa myös Varly antaisi vastustajalle samanlaisen haasteen.

Kanadan junnuliigoissa on saatu runkosarjat päätökseen. Michael Sgarbossa voitti kuin voittikin OHL:n pistepörssin tehoilla 66GP, 47+55=102. Perinteisesti OHL:n valmentajat ovat äänestäneet parhaat pelaajat eri osa-alueilta ja Sgarbossa sai kunniaa Itäisen konferenssin puolelta. Hän voitti kategoriat smartest player ja best playmaker.

Calvin Pickardin junnu-ura päättyi runkosarjaan, kun Seattle Thunderbirds hävisi viimeisen pelinsä. Neljä vuotta Pickard pelasi hirmuisella työmäärällä huonossa joukkueessa, näki kiekkoa enemmän kuin laki sallii ja otti siinä sivussa nimiinsä sarjan pelattujen minuuttien ennätyksen. Nyt Pickard liittyy viime kevään tapaan Lake Erien joukkueeseen. Peliaikaa tuskin tulee, mutta pääseepähän taas harjoittelemaan ensi kauden joukkueensa kanssa. Jos Monsters putoaa playoff-kisasta, voisi Pickard jonkun merkityksettömän pelin pelatakin.
 

Ralph

Jäsen
Ja voittohan sieltä taas tuli, kauden ensimmäinen Calgarysta. Harmi vain, että se tuli vasta jatkoajalla, mutta ei sen tarvitse antaa häiritä. Numerot olivat 2-1 kotijoukkueelle ja maalilla torjui hyvin Semyon Varlamov, jälleen.

Vähämaalisen ottelun maalinteon aloitti vierailija kun puolustus pelasi löysästi. Ryan Wilson, Paul Stastny ja Matt Hunwick ringisssä vain kurkottivat kiekkoon, kun heidän keskeltä Matt Stajan pääsi iskemään. Noh, Stastny ainakin paikkasi ohjaamalla pian Shane O'Brienin laukauksen sisään. Toinen syöttäjä oli David Jones. Näillä maaleilla jatkoajalla, jossa Stastny harhautti ensin näppärästi ja yritti pienestä kulmasta. Siihen tuli sitten Jones paikalle, joka sen lopulta sisään pisti ja Colorado voittoon.

Erik Johnson ei pelannut, enkä löytänyt mistään miksei pelannut. Tyson Barrie pelasi tilalla. Muuten sama vanha kokoonpano.

Paul Stastnyn johtama vitja oli yön ottelussa selvästi paras, iskien molemmat maalit. Stastny itse oli erittäin liukkaalla pelipäällä, muttei kuitenkaan valittu otteliun tähdistöön. Jamie McGinn jäi tänään tehopisteittä, mutta eipä sen niin väliä. Ryan O'Reillyn ketju ei nyt niin loistanut, mutta tutun varma peli omassa päässä. Siihen päälle mm. Gabriel Landeskogin avojääntaklaus avauserässä. Kolmosketjukaan ei mitään ihmeitä esittänyt, vaikka niitä nyt kovasti kaivattaisiin. Milan Hejduk ja Matt Duchene kaipavat onnistumisia, eikä Peter Muellerillekään sellainen olisi pahaksi.

Ylivoima toimi täydellisesti, jos sitä olisi saatu. En tiedä voiko se johtua joukkueen ikärakenteesta, kuten Petski on sanonut, vai mistä, mutta kyllähän ylivoimaakin olisi kiva saada ihan joka pelissä. Semyon Varlamov oli tutun varma, päästi yhden torjuen 31.

Sarjataulukossa sijoitus on jälleen seitsemäs. Pidän yhä tavoitteena, että Colorado sijoittuu kuudenneksi ohittaen Chicagon. Mutta torstaina jatkuu, vastassa yhdeksäntenä oleva Phoenix Arizonassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös