Colorado Avalanche 2011-2012

  • 132 881
  • 428

Ralph

Jäsen
Voitto sieltä tuli taas, nyt kovavireinen Anaheim kaatui Pepsi Centerissä 4-1. Nyt väittäisin, että tavoite on päästä kuudenneksi ja toivoa, että Phoenix vie konferenssinsa. Tällöin saataisiin Phoenix vastaan, joka tosiaan on pelannut pirun hyvää peliä mutta on selvästi helpommin voitettavissa kuin Vancouver tai Detroit. Nyt tällä hetkellä pudotuspelipaikasta kamppailevat:

3. * Phoenix - 62GP - 73P
6. Chicago - 64GP - 73P
7. San Jose - 61GP - 71P
8. Dallas - 63GP - 70P
--------------
9. Colorado - 64GP - 70P
10. Los Angeles - 63GP - 68P
11. Calgary - 63GP - 67P
12. Minnesota - 62GP - 65P
13. Anaheim - 63GP - 64P

Parit viivat eri pelaajista:

Steve Downie:
- On pelannut kyllä loistavasti yhteen Landeskogin ja O'Reillyn kanssa. Neljässä ottelussa saldona kolme vähintään kahdeen pisteen ottelua ja iskenee uransa parhaan pistesaldon tällä kaudella.

Gabriel Landeskog:
- On pidempään muodostanut loistavan tutkaparin O'Reillyn kanssa, mutta Downien tultua on taso noussut hitusen korkealle. Jo 40 tehopistettä kasassa ja alla kuuden ottelun pisteputki. Vielä kun huomioi tehotilastossa saldon +22, on hän varteenotettava vaihtoehto vuoden tulokkaaksi. Tehotilastossa liigan kymmenentenä.

Matt Duchene:
- On ollut loukkaantumisen jälkeen todella vaisu, mutta nyt pelasi vihdoin lähestulkoon omalla tasollaan. Loi nopeudella ja käsillä muutaman hyvän paikan ja pääsi itsekin iskemään häkin Stastnyn namupassista. Vapautunut tuuletus ja selostajan huutoa: "Duchene is back, Duchene is back!"

Jay McClement:
- On osoittanut olevansa helvetin hyvä nelossentteri ja ehdottomasti jatkosopimuksen arvoinen, ja pitkänkin, jos itsekin tahtoo olla nelossentteri. Liigan paras nelossentterinä, olisi kelvollinen myös kolmosen keskellä, mutta itse odotan ensikaudesta Duchenen sentteriroolia.

Peter Mueller:
- Palasi, ei mitenkään ihmeellisesti pelannut. Ihan hyvin kuitenkin kokonaisuudessa esiintynyt, mutta odotellaan miehen tasoa ensi kaudella, jos alle tulee terve kesä ja harjoittelukausi.

Milan Hejduk:
- Ihan ei ole mennyt kokeneella kapteenilla nappiin. Ennen tätä kautta 12 kautta NHL:ssä, joissa vain yhdessä jäänyt alle 20 maalin ja sekin tulokaskaudella. Nyt koossa vasta 13 maalia, vaikka kaudesta on kolme neljäsosaa jäljellä. Petrattavaa on loppukaudelle, jotta 20 maalia tulisi taas täyteen.

Jan Hejda:
- Ottanut, ihan kuin käskystä, Quinceyn jättämän aukon roolia. Vaikuttaisi nousevan innokkaammin ylös ja muutenkin. Anaheimia vastaan erinomainen, saldona 0+2 ja +3.

Semyon Varlamov:
- Pelaa juuri nyt loistavalla tasolla. Viimeisen kolmen ottelun saldona torjuntaprosentti 97.75% ja päästettyjä maaleja 0.67 per peli. Saa luvan jatkaa maalilla, vaikka Giguerekin on kunnossa. Ainoa miinus on, että Anaheimin ainokainen meni helposti längeistä.

Hyvältä näyttää. Mueller hyppäsi kokoonpanossa suoraan Winnikin paikalle. Jännä nähdä, minne McGinn nyt menee. Neloseenko McLeodin paikalle vaikka joukkueen kahdeksanneksi tehokkain pelaaja? Kolmosketjuun, johon Mueller sentteriksi ja Olver katsomoon?
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Tuossa yllä GaDa jo kehaisi kaikkein olennaisimmat pelaajat. Ryan Wilsonille ja Matt Hunwickille antaisin vielä vähän krediittiä viime pelien suorituksista. Wilson on ollut hyökkäyspäässä erittäin aktiivinen viime peleissä, eikä puolustamisessakaan mitään vikaa ole ollut. Hunwick on ollut lähtökohtiin nähden hyvä. Pitkä pelaamattomuusjakso takana, mutta silti hän pärjää tuolla muiden mukana ja on kellottanut ihan kunnon minuutteja jokaisessa pelissään nyt. Columbusta vastaan pelatessa hän vielä vähän haki otetta, mutta Red Wingsiä ja eilen Ducksia vastaan hän oli mies paikallaan. Nopeutta Hunwickilta on aina löytynyt, mutta nyt hän on myös pärjännyt hyvin laidoissa hyökkääjiä vastaan.

Tällä hetkellä ehkä ainoa huonolla tasolla pelaava on kapteeni itse. Ducksia vastaan oli muutama hyvä paikka, mutta muuten aika heikkoa on peli ollut niin kuin GaDa jo mainitsi. Saa nähdä saavatko Stastny ja Duchene kapteeninkin pelin kuntoon, kun herrat ovat oman pelinsä taas löytäneet.

Jännä nähdä mihin Sacco McGinnin sijoittaa. McLeod tai Kobasew varmaankin löytävät itsensä poppareita syömästä, jos veikata pitää.
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Hfboardsilla nimimerkki TwoPadStack kertoi, että Coloradon tarjous oli kaksi vuotta ja 1,5 miljoonaa kausi ja Winnikin agentin pyyntö oli kolme vuotta ja 2,5 miljoonaa kausi. Aika kaukana siis osapuolet olivat.
No jos tuo pitää lähellekään paikkaansa, ei tarvitse ihmetellä, miksi Sherman laittoi WInnikin kiertoon. Todennäköisesti siis Winnie olisi karistanut Denverin pölyt jaloistaan ja Sherman hyödynsi edes osittain sen. Bob McKenzie totesi suurin piirtein näin, että Avs ja Dallas ovat joukkueita, jotka tietenkin tähyävät pudotuspeleihin, mutta samaan aikaan miettivät, kuinka rakentaa tulevaisuuden contender-joukkue. Eli Sherman toteutti tällä treidillä tuota jälkimmäistä, kun ei päästänyt Winnietä ilmaiseksi, vaikka se välillisesti heikensi joukkuetta.

Monesti kun pelaaja vaihtaa joukkuetta, alkaa keskustelu, miten suosittu hän oli joukkueen keskuudessa. Quinceysta liikkui jotain juttuja, mutta Galiardi on kaikesta päätellen ollut koko joukkueen kaveri. Samoin näyttäisi siltä, että McGinn on ollut Sharksissa varsin pidetty joukkuekaveri. Muistaakseni myös Downieta on kehuttu nykyiseltään hyväksi jätkäksi, joka on kasvanut sitten pahimpien vuosien. ”Good character” on aina yksi asia, mitä Sherman ja scoutit painottavat, kun he puhuvat pelaajista. Tuossa Saccon kommentti Ducks-pelin jälkeen:
"I like the way we're playing. I like the way the team's coming together, too. There's good chemistry on each line and in the room as well."

Olen tällä kaudella marissut siitä, kuinka Avs on monesti onnistunut häviämään nämä huipputärkeät matsit, kun pelataan joukkuetta vastaan, joka pyörii viivan tuntumassa aivan samoilla sijoilla. Nyt on Avs vastannut huutoon pari kertaa, kaatamalla ensin Los Angelesin ja viimeksi Anaheimin. Pidän vielä tuota viimeistä voittoa Avsin henkisen kantin kehittämisen kannalta parempana. Siinähän Avs ei ollut mitenkään voittajan näköinen ensimmäisten parin erän aikana. Kun lähdettiin kolmanteen erään, oli isot pisteet tarjolla, jos joku vain nousisi esiin ratkaisijaksi. Kings oli jo hävinnyt oman pelinsä, Flames häviämässä ja voitolla Ducksiin tulisi eroa vähintään neljä pistettä, kun pelit tasattaisiin. Tällaisia pelejä on Avs hävinnyt liian monta, mutta nyt heti erän aluksi tuleva kapteenisto nousi taas kerran esiin ja löi voittomaalin. Siihen vielä Duchenelta toinen nopea maali ja Ankkojen selkäranka alkoi taittua.

GaDa ja Juteeni jo kehuivat pelaajat, mutta täytyy vielä itsekin erikseen mainita Matt Duchene. Vielä toisen erän alkupuolella Mattyn peli oli sitä tuskaista yrittämistä. Sitten jotain naksahti ja aivan yhtäkkiä putki alkoi kulkea, kiekko pysyä lavassa ja röyhkeys tuli esiin. Muistaakseni Duchenella ei ollut edes mitään huippupaikkaa, enne tuota ihmeellistä syttymistä. Ja se ero todella oli aivan silmiin pistävä. Ennen sitä, hän ei päässyt suoralla luistelulla juuri kenestäkään ohi ja kiekko pomppi lavasta minne sattuu. Nyt tuli niitä duchenemaisia pyörähdyksiä, haastoja, laukauksia jne. Aivan eri mies. Tätä Duchenea Avs tarvitsee ja jos nyt tuo vire jää päälle, tietää se hyvää Avsin maalinteolle.

Jännä nähdä, minne McGinn nyt menee. Neloseenko McLeodin paikalle vaikka joukkueen kahdeksanneksi tehokkain pelaaja? Kolmosketjuun, johon Mueller sentteriksi ja Olver katsomoon?
Todellakin, mielenkiintoista nähdä, miten Sacco nyt ketjut kasaa. Sacco on tunnettu siitä, ettei hän paljon tee muutoksia, jos joukkue voittaa. Malttaako kuitenkaan pitää uutta kaveria sivussa? McGinn on vasen laituri, jota paikkaa tällä hetkellä edustavat myös Landeskog, Duchene, Mueller ja McLeod. Nelosketju on nyt pelannut pari niin hyvää peliä, että olisi melkein väärin mennä sitä hajottamaan. McLeod on hoitanut roolinsa ja Kobasew on yksi av-pelaajista. Olverin ketju ei toiminut Ducksia vastaan oikein mitenkään ja nyt kun Duchenen peli näytti klikkaavan, houkuttaisi nähdä se Duchene-Mueller yhdistelmä. Tuskin Sacco lähtee ketjuja suuremmin sekoittelemaan voittojen jälkeen, mutta ainahan näitä voi spekuloida.

Landeskog-O’Reilly-Downie
Jones-Stastny-Hejduk
McGinn-Duchene-Mueller
McLeod-McClement-Kobasew

Kolmessa ensimmäisessä ketjussa olisi jokaisessa taitoa ja fyysisyyttä. Olver jäisi hyvistä otteista huolimatta tuolla ryhmityksellä pois, mutta rehellisyyden nimissä on sanottava, että hänen pitäisi pelata esim. Hejdukin tilalla. Kapteenia ei tietenkään siirretä syrjään, mutta nopea on ollut Duken alamäki. Onko se sitten kapteenin vastuu joka painaa vai ikä, mutta ei tuo ole normaali Hejduk.

Kerrankin tuli muilta joukkueilta apuja, kun Flames ja Kings hävisivät. Avs on tällä hetkellä kahdeksantena olevan Dallasin kanssa tasoissa, mutta Stars voi tuosta ottaa kahden pisteen johdon, kun heillä on tuo yksi peli vähemmän. Joka tapauksessa neljän voiton putki on tullut kreivin aikaan ja sopii toivoa, että se vain jatkuu. Coloradohan on ollut koko kauden on/off-joukkue, joka voittaa ja häviää useamman pelin putkissa. Nyt tuota jälkimmäistä ei kestä tulla.

Avsin osalta helmikuu on taputeltu ja seuraavan kerran pelataan maaliskuun puolella torstaina Columbusta vastaan. Nyt alkaa armoton loppurutistus, kun Avs pelaa maaliskuussa 16 peliä. Käytännössä joka toinen päivä ja pari back-to-back matsia mahtuu siihen.

Avalanche siirsi eilen muodollisesti Barrien ja Elliottin farmiin ja kutsui heidät heti takaisin. Tällä varmistettiin vain se, että Barrie ja Elliott voivat pelata mahdollisissa Lake Erien pudotuspeleissä.

Treidit on treidattu ja runkosarja lähestyy huipennustaan, mutta onko Sherman treidannut Jatkoajan Avs-osion veteraanin ja tukipilarin heikkik:n lopullisella sopimuksella Kingsin riveihin? Jos on, niin paha menetys Avsille, mutta toivotaan rebuildingin toimivan tässäkin suhteessa, vaikka joka joukkue tarvitsee aina kokemusta.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Treidit on treidattu ja runkosarja lähestyy huipennustaan, mutta onko Sherman treidannut Jatkoajan Avs-osion veteraanin ja tukipilarin heikkik:n lopullisella sopimuksella Kingsin riveihin?

No ei, kyllä seuraan tätä ketjua aktiivisesti ja katselen Avisn pelejäkin - vaikkakin vähemmän kuin Losin pelejä. Saisivat pelata useammin vastakkain, niin näkisi molemmat suosikit samalla kertaa. Ihanne tietenkin olisi, jos ne pelaisivat playoffseissa vastakkain... .

En millään pääse jyvälle Shermanin ja Saccon aivoituksista. Downien hankkiminen vahvisti hyökkäystä, Winnikin ja Galiardin vaihtaminen McGiniin ja pariin pienikokoiseen lupaukseen taas heikensi. Tavoitellaanko sitä pudotuspelipaikaa toisissaan vai ei?

Pääsee Avalanche sitten pudotuspeleihin tai ei, niin ainakaan ensi kaudella ei tarvitse murehtia palkkalattian kanssa. Johnsonin, Wilsonin, O'Brienin (jonka toivon saavan jatkosopimuksen) palkka nousee selvästi ja hyökääjistä Duchenelle, O'Reillylle ja McGinille tapahtuu samoin. Laituriosasto on vähän huolestuttava, sillä Muellerin ja Downien varaan en pitemmällä tähtäimellä laskisi mitään - molemmat ovat headcase-tapauksia, vaikkakin eri syistä.
 

Ralph

Jäsen
En millään pääse jyvälle Shermanin ja Saccon aivoituksista. Downien hankkiminen vahvisti hyökkäystä, Winnikin ja Galiardin vaihtaminen McGiniin ja pariin pienikokoiseen lupaukseen taas heikensi. Tavoitellaanko sitä pudotuspelipaikaa toisissaan vai ei?

Mielestäni Coloradolla on hyökkäyksessä, jos kaikki ovat terveenä, ylitarjontaa. Ilman tuota San Jose -kauppaa, kokoonpano voisi olla vaikka tälläinen:

Matt - Paul - Milan
Gabriel - Ryan - Steve
Peter - Mark - David
Daniel - Jay - Chuck

Ja kappas, siellä olisi T.J. Galiardi katsomon puolella. Vaiko hyvin pelannut Mark Olver pois kokoonpanosta? Vai hyvin McClementin kanssa alivoimalla pelaava Chuck Kobasew? Mielestäni ihan odotettu kauppa, että kaksi hyökkääjää vaihtuu yhteen. Itse tosin odotin että ne kaksi lähtenyttä olisi ollut Galiardi ja David Jones ja vaihdossa olisi tullut top-6 -hyökkääjä.

Loppuviikon ohjelma on seuraavan kolmen ottelun näköinen; ensiksi Columbus, sitten Pittsburgh ja lopulta Minnesota. Erityisesti ensimmäinen ja jälkimmäinen on voitettava, sillä enää ei ole varaa hävitä kenellekään runkosarjassa huonommalla sijalle olevalle. Columbus siis aivan pakko voittaa kotona, sitten myös Minnesota. Pittsburghin voittaminenkin olisi oikein maukasta. Coloradolla neljän ottelun kotivoittoputki päällä ja koko kauden mittakaavassa, Detroitin hirviömäisen 23 voiton jälkeen jaettuna toisena on Coloradon kahdeksan ottelun voittoputki. Tehdäämpä nyt nykyisestä putkesta yli 10 ottelun!
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Mielestäni Coloradolla on hyökkäyksessä, jos kaikki ovat terveenä, ylitarjontaa.

Niin, jos kaikki pysyvät terveenä loppukauden. Muellerin, Hejdukin ja Jonesin sairaushistoriaa ajatellen en löisi tämän vaihtoehdon puolesta senttiäkään vetoa.

Vaikka Chicago tuleekin kovaa vauhtia alaspäin, niin kahdeksas paikka taitaa ratketa Dallasin, Losin ja Coloradon välillä. Viimeinen neljännes on kuin reilun kuukauden mittainen pudotuspelitaisto ja organisaation syvyys on silloin tarpeen. Mutta kai Sacco halusi päästä Galiardista eroon ja Sherman saada Winnikistä edes jotakin ennen UFA-aikaa, koska heidät treidattiin pois. Tuskinpa kumpaakaan pelaajaa siirto isommin harmittaa.
 

Ralph

Jäsen
Jamie McGinnin pelipaikka tulevan yön otteluun vaikuttaisi olevan kolmosketjussa. Chuck Kobasew loukkasi selkänsä reeneissä, eikä luultavasti pelaa Columbusta vastaan. Peter Muellerin on kirjoitettu menevän Kobasewin paikalle, josta voi päätellä, että McGinn pelaa Muellerin paikalla kolmosessa. Puolustuksen muutoksista ei tietoa. Ryan O'Byrne on sivussa, mutta Tyson Barrie on seitsemäs puolustaja ja saattaa pelata. Semyon Varlamov jatkaa maalilla. Ja McGinnin pelinumero on 11.

Gabriel Landeskog - Ryan O'Reilly - Steve Downie
Matt Duchene - Paul Stastny - Milan Hejduk
Jamie McGinn - Mark Olver - David Jones
Cody McLeod - Jay McClement - Peter Mueller

Jan Hejda - Ryan Wilson
Shane O'Brien - Erik Johnson
Matt Hunwick - Stefan Elliott

Semyon Varlamov
Jean-Sebastien Giguere

Katsomo: Kevin Porter, Chuck Kobasew, Tyson Barrie ja Ryan O'Byrne (IR).
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
No ei, kyllä seuraan tätä ketjua aktiivisesti ja katselen Avisn pelejäkin - vaikkakin vähemmän kuin Losin pelejä.
Niin ajattelinkin, että kyllä siellä vähintään vielä Avsia seurataan ja hyvä niin.

Laituriosasto on vähän huolestuttava, sillä Muellerin ja Downien varaan en pitemmällä tähtäimellä laskisi mitään - molemmat ovat headcase-tapauksia, vaikkakin eri syistä.
Tuo Downien hankinta on mielenkiintoinen tapaus. Sherman ja kumppanit varmasti laskevat jotain Downien varaan, koska laskivat tässä vaiheessa pois niinkin arvokkaan palan kuin Quinceyn. Koitin tässä etsiä netistä tietoa näistä Downien tempauksista ja onko niin, että viimeinen "merkittävä" tapaus olisi Crosbyn telomisyritys maaliskuussa 2010? Sitä ennen toki useampi kyseenalainen temppu, mutta toivottavasti on oppinut jotain noista ylilyönneistä.

Jamie McGinnin pelipaikka tulevan yön otteluun vaikuttaisi olevan kolmosketjussa. Chuck Kobasew loukkasi selkänsä reeneissä, eikä luultavasti pelaa Columbusta vastaan. Peter Muellerin on kirjoitettu menevän Kobasewin paikalle, josta voi päätellä, että McGinn pelaa Muellerin paikalla kolmosessa.
McGinn tosiaan oli ottanut treeneissä tuon Muellerin paikan. Sacco kommentoi jo ennen treenejä, että McGinn tulee pelamaan kolmosessa ja saamaan av-vastuuta. Tuo alivoima oli siitä mielenkiintoinen heitto, että McGinn on pelannut sitä ruhtinaalliset 7 sekuntia/peli San Josessa tällä kaudella.

Muellerin tiputtaminen pois kolmesta ensimmäisestä ketjusta on toisaalta ymmärrettävää, toisaalta taas ei. Avs on tehnyt viimeisessä neljässä pelissä 4+ maalia ilman Muellerin "panosta". Silti Avs tulee tarvitsemaan pitkässä juoksussa Muellerin maalintekotaitoja, joten olisi tärkeätä saada mies taas peliin sisälle. Hän on kuitenkin ehtinyt jo osoittamaan, että osaa vielä laittaa kiekon reppuun, vaikka kausi on ollutkin repaleinen.

Toivottavasti Avs muistaa edellisen Columbus-matsin ja lähtee ensi yön peliin kunnon asenteella, eikä tee pelistä sen takia itselleen vaikeata. Vain voitto kelpaa, mutta sitä ei ole etukäteen saatu.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Toivottavasti Avs muistaa edellisen Columbus-matsin ja lähtee ensi yön peliin kunnon asenteella, eikä tee pelistä sen takia itselleen vaikeata. Vain voitto kelpaa, mutta sitä ei ole etukäteen saatu.

Eivät muistaneet viime peliä Columbusta vastaan. Toivottavasti tämä ottelu pudotti taas pelaajat maan pinnalle pienoisen voittoputken jäljiltä. Paikkoja oli kyllä maalien tekemiseen, mutta nyt ei osunut. Varlamov teki sen mitä tehtävissä oli ja piti joukkuetta pystyssä. Ensimmäiseen maaliin johtanut veto olisi pysähtänyt Varlyn rintaan ilman Johnsonin jalkaan osumista ja toinen maali syntyi Downien jäädyttyä kiekon kanssa omalla alueella. 0-2 tilanteen jälkeen peli kääntyi Coloradolle, mutta Columbus selvisi ilman takaiskuja hyvin pelanneen Masonin ansiosta. Columbuksen paketti kyllä pysyi hyvin kasassa, eikä Colorado päässyt vaarallisiin ylivoimahyökkäyksiin Columbuksen päähän.

Pingviinejä vastaan toivoisin Saccon vaihtavan Elliottin kokoonpanosta pois. Eilinen peli oli mieheltä aivan paska. Hunwickin parantuneet otteet menevät ihan hukkaan junnun kanssa. Omassa päässä Elliottia viedään kuin litran mittaa ja hän useasti aiheuttaa ongelmia joukkueelleen kokeilemalla jotain ovelaa alimpana. Hyökkäyspäässä hän on ihan hyödyllinen, mutta tällä hetkellä peluuttaisin kolmannessa parissa alakerran varmemmin hoitavaa pakkia.
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Eivät muistaneet viime peliä Columbusta vastaan. Toivottavasti tämä ottelu pudotti taas pelaajat maan pinnalle pienoisen voittoputken jäljiltä.
Näinpä. Se on ihmeellinen asia, miten nykyinen Colorado Avalanche voi katsoa joitain joukkueita alaspäin ja kuvitella voittavansa jollain 70% keskittymisellä näitä pelejä. Tämä ei ollut niin surkea peli kuin se edellinen, mutta tällä kertaa Columbuksen molarikaan ei auttanut. Päinvastoin Masonille pitää nostaa hattua hienosta nollapelistä ja ansaitusta voitosta. Samoin kuin koko Columbuksen joukkueelle. Ihan hyvä vain, että välillä näpäyttävät näin vastustajiaan, mutta olisi tuo saanut nyt tapahtua jollekin toiselle. Jospa se hyvän olon tunne olisi nyt karistettu ja epätoivoinen taistelufiilis nousisi taas esiin.

Sacco sanoi jo ennen peliä, että McGinn tulee saamaan av-vastuuta, mutta olisikohan sitä pitänyt ensin treenata? Ei nimittäin ruusuisesti alkanut ja McGinn näytti olevan aivan eksyksissä sen yhden av-vaihdon, josta tuli 0-1 maali. McClementin kanssa meni toiminta ristiin ja lopputulos ei silmiä hivellyt.

Landeskog yritti herätellä joukkuetta heti 0-2 maalin jälkeen ottamalla NHL-uransa ensimmäisen myllyn Jack Johnsonin kanssa. Tuon tappelun aikana ja sen jälkeen näytti siltä, että Downiella meni kilahdusvaihde päälle ja jotain voisi olla odotettavissa. Pari kunnon taklausta Downie sitten ajoi, mutta Altituden ohjaajat ei niitä tietenkään saanut hidastuksiin. Downie ja McGinn roudattiin Avsiin osittain juuri näitä pelejä varten. Kun muu joukkue hiihtää varjojen mailla, näiden kahden herran pitäisi tuoda tarvittava sytyke. Ei tullut tällä kertaa.

Avsin voittoputkea on aina seurannut tappioputki, joten lähtikö tästä sellainen vuorostaan liikkeelle? Se on täysin varmaa, että lauantaina nähdään aivan erilailla taisteleva ja yrittävä Avalanche. Jo pelkästään O'Reilly ja Landeskog ovat niin hermona itselleen tästä pelistä, että he varmasti pelaavat aivan toisella tasolla. Vastassa on kuitenkin suuri ja mahtava Pittsburgh Penguins, joten vaikeat ajat tulee olemaan, vaikka miten yrittää.

Sacco vaihtoi toisessa erässä Hejdukin ja Muellerin paikkoja, joten nyt on sekin nähty, että Duke vetelee nelosketjussa.


Pingviinejä vastaan toivoisin Saccon vaihtavan Elliottin kokoonpanosta pois.
Tätä toivon myös minä, sillä tällä hetkellä Elliott tuntuu olevan vähän liikaa vaikeuksissa ja ei se hyökkäyspelikään ole alkukauden tapaan sujunut. Koko tämä viimeisin visiitti NHL:n puolella on ollut häneltä kokonaisuutena heikko. Ehkä olisi kuitenkin parempi pitää kaveri AHL:n puolella, ettei ajeta nyt aivan maihin. Barrie oli niin pienellä vastuulla viimeksi, että hänet olisi kiva testata kunnolla näissä peleissä. Edelleen se Gaunce olisi mielenkiintoista nähdä Avsissa, koska kyseessä on kuitenkin puolustava pakki ja fyysinen sellainen. Oli silloin toissa kaudella vielä fysiikaltaan riittämätön omalle pelityylilleen NHL:ssä, mutta nyt on mennyt pari kesää ylistetyn Gary Robertsin opeilla. Ehkä Sacco vain haluaa epätoivoisesti löytää Elliott'n tai Barrien kautta sitä hyökkäysvoimaa viivalle, mikä Shattenkirkin muodossa menetettiin.
 

Ralph

Jäsen
Melkoista kuraa taisi olla tuo. Ei voi enempää vituttaa katkaista tappioputkea, pisteen päässä pudotuspelipaikasta, häviämällä kotona sarjajumbolle tekemättä maalia. Meinasin katsoa, mutta illalla päätin etten laitakaan herätyskelloa soimaan, eikä harmita.

Mutta sitten vähän mukavampaa uutista, kun Gabriel Landeskog on valittu helmikuun parhaaksi tulokkaaksi. Matkalla vuoden tulokkaaksi?
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Penguins kävi näyttämässä, mitä eroa on huippujoukkueella ja Colorado Avalanchella. Antoivat Avsin tehdä kaikki virheet ja hoitivat pisteet kotiin niin ihailtavalla rutiinilla, rauhallisuudella ja kokemuksella. Sacco on saanut tuotua tällä kaudella Avsin peliin uuden elementin siinä, ettei Avsin peli ole aina perustunut pelkkään nopeuteen ja hyökkäämiseen. Välillä on otettu voittoja kurinalaisella viisikkopelaamisella, missä kiekkoja ei menetetä keskialueella ja päästetä vastustajaa ylivoimahyökkäyksiin. Pittsburghia vastaan oli kentällä vanha Avs, joka juoksi pelinsä rikki pingviinien edessä, josta parhaimpana esimerkkinä kaksi ensimmäistä maalia.

Downie loukkasi olkapäänsä siinä kolmannen erän tilanteessa, jossa Deryk Engelland heitti oikeaoppisella painiliikkeellä Downien jähin. Downie näytti putoavan olkapää edellä ja pelin jälkeen Avs ilmoittikin, että kyseessä on olkapäävamma ja Downie ei matkustanut joukkueen mukana. Daterin mukaan Downie oli ymmärrettävästi paiskonut kamojaan kopissa, kun magneettikuvien tulokset tuli.

Nyt on kaksi tappiota peräkkäin ja se off-jakso hyvässä vauhdissa. Jos tulee tappioita, niin sitten tulee, mutta saisi ne tulla edes kohtuu hyvällä pelillä. Ei ole herkkua katsella tuollaisia pelejä. Se on erikoista, miten Avs häviää useamman pelin varsin kehnoilla esityksillä, mutta sitten yhtä äkkiä pelaavat taas kuin eri joukkue ja voittavat pari peliä.

Dallas näyttää olevan tasaisesti suorittava joukkue, joka pelaa tällä hetkellä liian hyvin. Los Angeles on nyt ottanut parit voitot putkeen ja Jeff Carter näyttää heräävän kreivin aikaan. Ensi yönä on Avsin pakko voittaa, muuten alkaa olla hyvästit playoffseille. Minnesota ei viime yönä pelannut, mutta nyt Avsin pitäisi löytää se raivo ja epätoivo, jolla tuo ero rasituksissa korvataa. Mutta koska vastassa on juuri Wild, ennustan tuskallista, turhauttavaa ja Avs-fanin näkökulmasta tylsää ottelua. Pakko toivoa Varlamovilta unelmapeliä, missä hän päästäisi korkeintaan yhden maalin ja antaisi mahdollisuuden voittaa. Minnesota on Phoenixin ohella mestari viemään Avsilta aseet pois sen pelistä. Wildilla on ollut vaikeita aikoja ja ovat menettäneen ykkösmiehiä saikulle, mutta ei se ole ennenkään heitä hidastanut Avsia vastaan. Jotenkin vain nyt täytyy Avsin vääntää ne tarvittavat pisteet, vaikka sitten rankkareilla.

O'Reilly ja Landeskog ovat kantaneet Avsia koko kauden, joten joko olisi Duchenen ja Stastnyn vuoro astua esiin ja ottaa vastuuta? Nyt tarvittais taas joku, joka ottaa jengin reppuselkään.
 

Ralph

Jäsen
Paluu voittojen tielle, kun vieraissa kaatui Minnesota lukemin 0-2. San Josen hankinnat olivat hyvin esillä, sillä Jamie McGinn iski molemmat maalit ja Mike Connolly oli nostettu farmista Steve Downien tilalle. Chuck Kobasew jatkoi loukkaantuneiden listalla.

Avausmaali tuli, kun Coloradolla oli vaihto kesken. Stefan Elliott yritti heittää kiekkoa maalille, mutta se tulikin Peter Muellerille. Tämä yritti tehdä saman ja saikin kiekon luukulle, josta Jamie McGinn tökkäsi Colorado-uransa avausmaalin. Ensimmäisessä erässä tuli se toinenkin maali, ylivoimalla. Elliott pelasi jälleen Muellerille, joka ampui maalille josta McGinn iski jälleen. Näin "Jamie McGinn (Peter Mueller-Stefan Elliott)" tuotti molemmat maalit, vaikkei Mueller ja McGinn ollutkaan ketjukavereita.

Joe Sacco oli peliin ottanut jälleen taikahattunsa käyttöön ja arponut kokoonpanon. Nyt se näytti tältä:

Jamie McGinn - Paul Stastny - David Jones
Mark Olver - Ryan O'Reilly - Gabriel Landeskog
Mike Connolly - Matt Duchene - Peter Mueller
Cody McLeod - Jay McClement - Milan Hejduk

Pakkiparit pysyivät samana:

Shane O'Brien - Erik Johnson
Jan Hejda - Ryan Wilson
Matt Hunwick - Stefan Elliott

Ja maalissa huippuvireinen:

Semyon Varlamov

Tuollaiset oli ketjut. Peliajallisesti ykkösketju taisi olla tuo Duchenen vitja, kakkonen O'Reilly ja kolmas Stastny. Valitettavasti ei ainakaan maalien perusteella löydetty mitään huippututkaparia, uusien ketjukoostumuksien myötä. Semyon Varlamov jatkoi huippuotteitaan ja hän on kyllä selvästi vienyt ykkösmaalivahdin tittelin Jean-Sebastien Giguerelta. McGinnille oli kiva saada onnistumiset ja Elliottille sekä Muellerille pisteet myös.

Onnistumisia kaipaan juuri nyt ehdottomasti Matt Duchenelle ja Milan Hejdukille. Kapteeni on vajonnut jo nelosketjuun, kun otteet eivät vakuuta ketään. Duchene pelaa hyvällä tasolla, erityisesti hyökkäyspäässä, muttei vain meinaa sitä ketsuppipulloa avata. Nytkin pari hyvää paikkaa, mm. taitavilla käsillä pelattu paikka Ryan Wilsonille avauserässä.

Voitto - ja matka jatkuu. Tulevaan viikkoon lähdetään kymmenenneltä sijalta, kolmen pisteen päästä seiskasijasta. Ensiksi, tiistaina, kohdataan jälleen Minnesota, nyt kotona. Sitten torstaina matkustetaan Nashvilleen ja lauantaina kotona, päiväottelussa näin vinkkinä, kotona Edmonton. Ehdottomasti 4-5 pistettä haetaan, eikä liene selvää ketkä pitäisi voittaa.

Vilkailin loppukauden ohjelmaa ja laskin, miten pisteet menisivät ja koitin olla mahdollisimman realistinen. Tulin siihen tulokseen, että Coloradon loppupisteet voisivat olla 85-89, jotka eivät taida pudotuspeleihin riittää. NHL.comin ennusti, että Coloradon olisi saatava 92 pistettä päästäkseen pudotuspeleihin, kun Dallas saisi 91.

Runkosarjaa jäljellä 15 ottelua. Vastustajat menevät "6-6-3" eli kuusi ottelua läntisen konferenssin joukkueita vastaan, jotka ovat pudotuspeliviivan alapuolle. Toiset kuusi ottelua pudotuspeliviivan yläpuolella olevia vastaan ja kolme itäisen konferenssin joukkuetta vastaan. Aika ikävä runkosarjan loppu saadaan, kun tällä kaudella hankalat oman divisioonan joukkueet kohdataan vielä kuudesti ja näistäkin kahdet Vancouveria ja Calgarya vastaan. Kumpaakaan joukkueitta ei ole Colorado vielä onnistunut kaatamaan. Lisäksi mainitaan kahdesti Nashvillen kohtaaminen sekä itäisen kärjen, NY Rangersin, kohtaaminen New Yorkissa.
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Maukas voitto Minnesotasta ja playoff-haaveet edelleen hengissä.

Katsoin vain koosteen, mutta pari huomiota silti.
Varlamov tuntuu olevan vireessä, pari nättiä koppia. Ainokainen meni rankkarista.
Koosteen katsottuani olin varma, että Duchene ei ole edes pelannut, mutta mitä vielä, 11+ minuuttia ollut jäällä boxscoren mukaan. Aika varjojen mailla on nuorukainen. No, onneksi uusimmat hankinnat McGinn ja Downie hoitavat hommat. McGinnille Gordie Howe -hat trick.

Seuraava peli Nashvilleä vastaan vieraissa.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Koosteen katsottuani olin varma, että Duchene ei ole edes pelannut, mutta mitä vielä, 11+ minuuttia ollut jäällä boxscoren mukaan. Aika varjojen mailla on nuorukainen.

Nilkka sanoi sopimuksensa irti kolmannessa erässä. Harmin paikka Duchenelle, kun peli alkoi taas pikku hiljaa oleen uomissaan. Toivottavasti ei pitkää saikkua ole tiedossa.

Kaksi voittoa putkeen Minnesota peleistä. Harmi vain kun vihut Coloradon ympärillä kiskovat kanssa voittoja jatkuvasti. Colorado on myös pelannut ympärillään olevia joukkueita enemmän ja katsellessani tulevaa otteluohjelmaa tilanne ei ole tasoittumassa pelien määrien osalta vähään aikaa.
Ensimmäinen erä oli aika tasaista vääntöä, mutta toisessa Avs otti ohjat käsiinsä ja toisen erän lopussa Wild vaihtoikin maalivahtia. Tämän jälkeen kiekko painettiin viä kolmasti rysään Wildin rysään ja Varlamovin nolla rikkoutui hieman heppoisesti vihelletyn rankkarin ansiosta.

McGinn sai putket auki Wildia vastaan ja teki kahteen peliin 3+1 tehot ja osoitti kunnon voimahyökkääjän elkeitä.

Downie missasi ensimmäisen Wild pelin olkapään takia, joka meni Penguinsia vastaan. Onneksi taukoa tuli vain yksi peli.

Varlamov on Winnipegiä vastaan pelatun ottelun jälkeen kantanut joukkuetta illasta iltaan ja paukuttanut taululle aika kovat lukemat:
MIN @ COL .955
COL @ MIN 1.000
CBJ @ COL .929
ANA @ COL .964
COL @ CBJ 1.000
LAK @ COL .970

Nashvillea vastaan O'Byrnen pitäisi olla ilmeisesti takaisin kokoonpanossa. Hunwick tai Elliott varmaankin joutuu popparia syömään. Duchene taitaa vaihtua Kobasewiin tai Connellyyn.
 

Ralph

Jäsen
Matt Duchenelle DTD -status, joten ehkäpä Matt selvisi säikähdyksellä. Nick, Kyle, joku Palmieri kamppasi Duchenen kolmannessa erässä ja nilkka taittui ikävästi. Aluksi näytti pahalta, mutta tosiaan vaikuttaa ettei mitään isoa tullut. Saattaa jopa pelata Nashvilleä vastaan. Tilanteesta olisi ehdottomasti kuulunut kaksiminuuttinen, mutta tuskin se nyt kuitenkaan peliä ratkaisi.

Ja Ryan O'Byrnen tullessa laittaisin jopa Stefan Elliottin sivuun ja jättäisin Matt Hunwickin kokoonpanoon. Ihan jees peruspeliä häneltä. "Koukkasi" läpiajossa ollutta Devin Setoguchia ja Setoguchi iski rankkarista. Todella hepponen rankkarituomio, sillä Hunwick kyllä yritti koukkia mutta lapa osui hieman paidanreunaan, niin ettei vaikuttanut Setoguchiin peliin mitenkään. Eli harmillisesti meni Semyon Varlamovilta nollapeli.

Jännä fakta on, että Jamie McGinn on tehnyt Coloradossa kolme maalia ja kaikissa ensimmäinen syöttäjä on ollut Peter Mueller vaikkeivat ole olleet yhdessäkään ottelussa ketjukavereita. Sentään McGinn ei saanut syöttöpistettä Muellerin maaliin, tosin eihän Mueller mitään maalia tehnyt.
 

Ralph

Jäsen
Jaahas, ilmeisesti ei siis Ryan O'Byrne pelaa vielä Nashvillessäkään. Matt Duchenen tilanne on yhä epävarma, suottaapi olla ja suottaapio olla olemattakin kokoonpanossa. Mike Connollya odotellaan Duchenen tilalle, mikäli Duchene ei pelaa, mutta miksei myös Kevin Porter kelpaisi. Onko hän hukattu tapaus, vai miksei saa enää pelata lainkaan? Kesällä RFA, eikä tällä hetkellä vaikuttaisi siltä ettei Colorado halua hänen jatkavan eli päästettäisiin UFA:ksi, kuten viime kesänä Brian Elliott.

Onhan Porterilla kuitenkin ihan käsiä ja voi pelata myös nelosessa. Jos Duchene ei pelaa, niin mielestäni tämä oli riittävää:

Landeskog - O'Reilly - Downie
McGinn - Stastny - Mueller
Olver - Porter - Jones
McLeod - McClement - Hejduk

tai sitten:

Landeskog - O'Reilly - Downie
McGinn - Stastny - Jones
Mueller - Olver - Hejduk
McLeod - McClement - Porter

Toki toivon, että Duchene pelaisi. Siellä on ketsuppipullonkorkin alla kertymässä painetta ja kun se pullo vihdoin aukeaa, on jälki rumaa vastustajien kannalta.
 

Ralph

Jäsen
Mistä nuo tiedot olet löytänyt?

Coloradon omilta sivuilta luin otteluennakon:

Injury report: Colorado defenseman Ryan O'Byrne (knee) is out and center Matt Duchene (ankle) is questionable.

En ole hyvä englannissa, mutta suomensin että O'Byrne on ulkona ja Duchene on epävarma. Pahoittelen jos suomensin päin honkia.
 

Makkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Kyllähän GaDa suomensi nuo ihan oikein. Hämmentävää että Avsin omat sivut sanovat yhtä ja valmentaja Sacco taas toista.

Tärkeä peli edessä, melkein pakkovoitto niinkuin kaikki muutkin loppukauden pelit. Ihan positiivisella fiiliksellä, sillä mm. Duchenen poissaolo ei edes hirveästi haittaa, sen verran slumpissa on mies ollut.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Kyllähän GaDa suomensi nuo ihan oikein. Hämmentävää että Avsin omat sivut sanovat yhtä ja valmentaja Sacco taas toista.

Näköjään Coloradon ottelujen ennakkoraporttien alussa lukee NHL.com. Katsoin parin muun joukkueen ennakkoja ja niissä luki esimerkiksi jonkun kirjoittajan nimi tai sitten "associated press". Coloradon ennakot saattaa siis kirjoittaa joku NHL.comin sisällön luoja ja tämän takia faktat eivät välttämättä pidä paikkaansa. Näin ainakin nopeasti tuon asian pähkäilin.
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Duchenen poissaolo ei edes hirveästi haittaa, sen verran slumpissa on mies ollut.

Slumppiparivaljakko Duchene-Hejduk + joku yhteen ja kun korkki avautuu niin saadaan taas lisää maalintekovoimaa.

Pirun jännäksi vetää kyllä loppukauden. Toivotaan että Varlamov jatkaa viime pelien hyviä otteita ja pitää Coloradon pudotuspelitaistossa mukana. Sen verran kova hinta ukosta kuitenkin maksettiin, että nyt pitää tulostakin tulla.
 

Ralph

Jäsen
Jaahas, eli Matt Duchene onkin poissa lähes kuukauden. Nilkkavamma pitää miehen poissa kaukaloista 3-4 viikkoa, joka tarkoittaa että runkosarjan loppu on vaarassa. Eli jos Colorado ei pudotuspeleihin pääse, Duchenen kausi saattoi olla sitten tässä, ei varmasti nähdä MM-kisoissa. Kylläpä tästä tuli Duchenelle helvetin vaikea kausi. Vain 48 runkosarjaottelua ja sitten kesällä pitää miettiä miehen sopimuksen arvoa.
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Hyvin otti Colorado täydet pisteet tuosta home-and-home – sarjasta Minnesotaa vastaan. Varlamov on ollut loistava ja pelasti omalta osaltaan ensimmäisen pelin. Toisessa Wildin selkäranka naksahti ja Avs pääsi latomaan yllättävänkin suuret lukemat. Vaikka Minnesotalla oli melkoinen farmimiehitys, ei tuollaiset maalimäärät heitä vastaan ole kovinkaan normaalia Avsilta. Jamie McGinn alkaa päästä joukkueeseen sisään ja peli paranee koko ajan. Jos McGinn pelaa uransa tuollaista lätkää kuin viimeisimmät pelinsä, hän tulee olemaan hyvä pelaaja Avsin kakkos-kolmosketjuun. Taklaa kovaa, tappeleekin, menee sota-alueelle ja tekee siellä maaleja ja antaa ketjukavereille tilaa.

Hetken näytti Avsin sairaustilanne hyvältä, kun Downie teki nopean paluun ja O’Byrnekin on taas pelikunnossa. Tietenkin se Duchenen nilkka piti vääntyä ja kausi voi olla ohi. Duchene ei ole ollut oma itsensä ja Avs on voittanut hänestä huolimatta pelejä, joten siinä mielessä Mattyn poissaolo ei vedä koko laivaa mukanaan. Enemmän tässä mietityttää kaverin koko uran kehitys, sillä tämä kausi on ollut melkoista takapakkia. Nyt näyttää siltä, että puoli kautta menee sairastuvalla, mutta ei se toinen puolikaskaan ollut mitään loistavaa. Duchenea siirreltiin välillä nelosketjuun, välillä mentiin laitahyökkääjäksi ja ylivoiman viivapelaajaksi jne. Omaa paikkaa ja ennen kaikkea sitä omaa vakituista laituria ei vielä kolmannellakaan kaudella löytynyt. Duchene tuskaili yhdessä välissä medialle, kuinka laiturit vaihtuvat koko ajan, eikä kenenkään kanssa pääse rakentamaan yhteistä kemiaa. O’Reilly sai Landeskogin, Duchenen piti saada Mueller, mutta kaikki tietää miten siinä kävi. O’Reilly ja Landeskog ovat tällä hetkellä Avsin tärkeimmät ja parhaimmat pelaajat ja tulevat olemaan kulmakivet myös tulevaisuudessa. Mutta Matt Duchenen kehitys tulee olemaan ehkä se kaikkein kriittisin. Kehittyykö hänestä Avsille se 80+ pisteen ”gamebreaker” vai tuleeko sittenkin 60 pisteen tyylittelijä?

O’Byrnen pitäisi siis olla valmis tositoimiin, mutta on eri asia, muuttaako Sacco kokoonpano voittojen jälkeen. Hunwick ansaitsee jatkaa pelaavassa rosterissa ja Elliott olisi esitysten perusteella se, jonka kuuluisi katsomoon joutua. Ihmettelen, että Avs on istuttanut Barrieta katsomossa jo pitemmän aikaa ja tuo istuminen näyttäisi jatkuvan yhä. Mike Chambers kirjoitti DP:n blogissaan, että Avs pitää kahdeksan pakkia ylhäällä ja Sacco kommentoi seuraavasti:
“We want to have depth at this time of year,” Sacco said. “The situation is different now than it was when we sent (Barrie) him down before.”
En tiedä mikä järki on pitää Barrie mukana, koska kuitenkaan ei pääse pelaamaan. Lake Erie tarvitsisi kaikki vapaat pelaajat ja tuntuu siltä, että se olisi myös Elliottille parempi paikka tällä hetkellä.

Lännen, ja miksi ei myös Idän, kisa pudotuspelipaikoista on kyllä hirmuinen, eikä keneltäkään näytä tulevan apuja. Dallas menee ja kaataa Vancouverin pari kertaa jne. ja Los Angeles on voittoputkessa. Phoenix on tullut alaspäin, samoin San Jose, mutta heillä on niin monta peliä vähemmän pelattuna, että eivätköhän he jonkun eron Avsiin kaiva. Joka tapauksessa, Avsilla on ensi yönä kova paikka, kun se kohtaa Nashville Predatorsin. Tässä vaiheessa kautta pitäisi voittaa lähes jokainen peli, mutta jos Avs tämän hoitaisi, se olisi todella hieno suoritus. Ei vain pisteiden takia vaan myös sen, että pelistä tulee varmasti kova. Nashville on rakennettu melko tyylikkäästi playoffseja silmällä pitäen, joten heitä vastaan ei varmasti päästä heittämään jalkakikkaa ja pelaamaan iloista run-and-gun hokia. Varlylta vaaditaan taas unelmapeli, jotta olisi mahdollisuudet.
 

Ralph

Jäsen
Tappio tuli Nashvillestä, ansaitusti, 4-2. Onneksi San Jose, Phoenix ja Los Angeles hävisivät myös, mutta heidän etunsa toki on se että ovat pelanneet vähemmän pelejä.

Jamie McGinn pelaa pelottavan hyvin. Viiteen otteluun 4+2 on kova saldo, sanoisinko liiankin kova. Jos Colorado haluaa olla ensi kaudella ja siitä eteenpäin mestariainesta, olisi hyökkäykseen hankittava yksi helvetin hyvä pelaaja. Nyt näyttäisi siltä, että voisi meidän huippu-GM ajautua tilanteeseen jossa McGinniin ja Downiehen luotetaan liikaa, eikä siksi saada sitä kovaa nimeä hyökkäyksen kärkeen.

Landeskog - O'Reilly - Downie
McGinn - Stastny - Hejduk
Olver - Duchene - Mueller
McLeod - McClement - Kobasew

Onhan tuo ihan kivan näköinen ja ehkä pudotuspelipaikan arvoinen, mutta jos todella halutaan menestyä niin sen pitäisi näyttää enemmän vaikkapa tältä:

ZaPa - Duchene - Mueller
Landeskog - O'Reilly - Downie
Olver - Stastny - Hejduk
McGinn - McClement - Kobasew

Myös Olver tai Hejduk nelosketjussa olisi mahdollinen, mutta joka tapauksessa ei McGinn ole huippujoukkueen kärkiketjujen laituri vaan alaketjujen laituri.

Odotan GM:n kesältä todella paljon. On tehtävä Duchenen, O'Reillyn, Downien, Muellerin, McGinnin ja Johnsonin kanssa heidän arvoilleen sopivat sopimukset, mutta samalla sellaiset että heidät saadaan pidettyä useamman vuoden. Lisäksi pitäisi taikoa jostain se jokin "ZaPa" UFA-markkinoilta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös