Colorado Avalanche 2011-2012

  • 132 389
  • 428

Ralph

Jäsen
Tärkeä, tai siis todella tärkeä kotivoitto Los Angeles Kingsistä numeroin 4-1. Kauden kohtaamiset menivät Coloradolle 4-0 ja piste-ero kahdeksanteen sijaan ja juuri Kingsiin on enää kaksi pistettä, yhtä monta peliä pelattuna. Toki siinä välissä on pari muuta joukkuetta, mutta silti tilanne näyttää yhä hyvältä.

Ketjut olivat:

Landeskog - O'Reilly - Downie
Duchene - Stastny - Hejduk
Winnik - Olver - Jones
McLeod - McClement - Kobasew

O'Brien - Johnson
Hejda - O'Byrne
Wilson - Elliott

Varlamov

Colorado oli avauserässä niskan päällä ja loikin muutaman hyvän paikan. Tai no, muutaman oikein hyvän. Ensiksi kolmosketju sai vahvan väännön Kingsin päätyyn ja lopulta Jones löysi Olverin joka ampui upealla laukauksella Coloradon johtoon. Olver sai onneksi jatkaa kokoonpanossa ja hänellä on kolmen ottelun jälkeen yhä piste per peli. Toisen maalin iski vuorostaan kakkosketju, kun ensiksi Duchenella on hyvä paikka ja lopulta kun Kings oli päässyt kiekolle, iski Stastny sai huonon maalintaaksesyötön itselleen ja käänsi kiekon reppuun. Nelonen iski vielä, kun O'Reilly pelaili McLeodin paikalla ja heitti nopeasta vastahyökkäyksestä keskelle ja McClement ohjasi sisään.

Toisessa erässä pelin hallinta tuli enemmänkin Kingsille, mutta Semyon Varlamov torjui muutaman tilanteen komeasti, kuten Kingsin Kingin lähietäisyysvedon räpylällä ja Kopitarin läpiajon jalalla. Lopulta erän ainoan iski Avs ja illan toisellaan Stastny kun Hejdukin paikalla ollut Landeskog yritti ensin ja Stastny kaatuessaan huitoi kiekon sisään. Toinen syöttäjä oli Duchene.

Kolmannessa erässä nähtiin vain yksi maali ja sekin harmillisesti Varlamovin taakse kun Brown ohjasi Doughtyn nopean laukauksen sisään, eikä Varlamov mahtanut mitään. Tilannetta edelsi Olverin 100-0 aloitustappio Richardsille.

Muutamat pelaajaviivat:

Erik Johnson:
- Jäi sivuun kesken ensimmäisen erän, ilmeisesti jonkun krampin takia. Toivotaan, ettei mitään isompaa vammaa löydy.

Stefan Elliott:
- Ei vakuuttanut minua ollenkaan. Pari helppoa virhettä teki, eikä oikein pysynyt vastustajan perässä omalla alueella. Antoi karmaisevan puolen metrin syötön Duchenelle, josta seurasi Kopitarin läpiajo.

Semyon Varlamov:
- Nappasi loistavalla pelillä kauden 16. voittonsa, jonka myötä Varlamov teki oman yhden kauden voittoennätyksensä ja kausi jatkuu vielä.

Steve Downie:
- Ei vielä mitenkään väläytellyt, muttei selvästi mitään heikkoakaan tehnyt. Laukoi kerran, kärsi yhden kampitusjäähyn ja taklasi kahdesti. Pelasi noin 16 minuuttia.

Todellakin siis tärkeä voitto, mutta Erik Johnson huolettaa. Mikäli ykköspakki joutuu olemaan edes muutmasta pelistä pois, voi tulla tukalat paikat, kun kakkospakkikin lähti joukkueesta. Matt Hunwick pelaavaan kokoonpanoon, ei kiitos. Joku nopea kauppa olisi kiva, jossa saataisiin se puolustaja. Yhä olen sitä mieltä että Jeff Carter ja joku Columbuksen nuorehko puolustaja meille ja T.J. Galiardi, David Jones ja jotain sinne toiseen suuntaan. Carter iski muuten edellisessä ottelussaan hattutempun.

Mikäli Howson saa kenkää, Carterista tullaan pyytämään paljon enemmän kuin kaksi 3. kentän pelaajaa ja varaus.

David Jones, joka iski viime kaudella lähes 30 maalia, ei todellakaan ole mikään kolmoskentän mies, varsinkaan Columbuksessa. Jos tuo kauppa toteutuisi, niin Jones olisi ihan ykkösketjun kamaa, kun Galiardikin luultavasti mahtuisi kakkosketjuun. Juuri heittivät Antoine Vermettenkin joukkueesta.

Sitten vilkaus sarjataulukkoon ja läntisen konferenssin sijoihin 7-13:

7. Phoenix - 60GP - 69P
8. Los Angeles - 61GP - 66P
9. Calgary - 60GP - 65P
10. Dallas - 60GP - 64P
11. Colorado - 61GP - 64P
12. Minnesota - 59GP - 61P
13. Anaheim - 60GP - 60P

Kovia aikoja eletään, kun Phoenix on äitinyt kovaan vireeseen ja uhkaa karata. Onneksi joku hyytyykin, nimittäin Minnesota joka on vain muodon vuoksi yhä mainittuna. Anaheim tosin tulee takaa pirun kovaa ja pelottavasti.

Colorado huilaa nyt yhden päivän ja sitten edessä back-to-back ottelut Columbuksen ja Detroitin vieraana. Ensin vastassa liigan jumbo Columbus, joka ehdottomasti pitäisi hoidella kaiken maailman Cartereista huolimatta. Sitten edessä onkin ilman välipäivää koko liigan kärki, Detroit, joka on kotonaan ollut vähän liian hyvä. Uusi kotivoittoputkiennätys taskussa, mutta mikäs sen makoisempaa Coloradon kannalta kuin nousta pudotuspeliviivan yläpuolelle katkaisemalla Detroitin putken.

Loppuviikon tärkeät ottelut, tummennettuna toivottu voittaja:

to:
Florida - Minnesota
Chicago - Dallas
Calgary - Phoenix

pe:
Columbus - Colorado
Dallas - Minnesota

la:
Edmonton - Phoenix
Detroit - Colorado
Los Angeles - Chicago
Calgary - Philadelphia

su:
Dallas - Vancouver
Minnesota - San Jose
Anaheim - Chicago

Ja näin, ensi viikon alkaessa, Colorado on sarjan kahdeksantena pisteen päässä seitsemännestä ja trade deadline on käsillä.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Kings kaatui suhteellisen selkeästi. Ottelu ratkesi ensimmäiseen erään ja loput kaksi erää eivät ihmeitä esittäneet. Kolmoskenttä oli iskussa ensimmäisessä erässä ja tekaisi avausmaalin pyörittyään jonkun aikaa kulmassa. Winnik ja Jones sopivat hyvin rouhimaan Olverin laidoille. Yllätyin oikein kuinka he pyörittivät kiekkoa kulmassa ja tuntuivat tietävän koko ajan missä toinen menee. Pitäisin tämän ketjun kanssa mikäli loukkaantuneina pysyvät samat jannut vielä seuraavaan peliin.
Downiella ei oikein vielä klikannut Landon ja Factorin kanssa, mutta ihan kelvollisesti hän hoiti ärsyttämisen ja fyysisen pelin.
Duchene ja Stastny pelasivat kanssa hyvin yhteen, mutta Hejdukin meno ei vakuuta millään tapaa tuossa ketjussa. En tiedä onko jotain pientä vammaa ollut koko ajan päällä, mutta Milanin peli ei ole oikein natsannut yhteen kenenkään kanssa tällä kaudella. Stastnylla oli pari paikkaa riipaista se kolmas maali, mutta tällä kertaa ei osunut. Minä ainakin kovasti toivon, että Stastny pidetään ja pyritään hieman parantamaan puolustusta ja laituriosastoa. Itse asiassa tällaisen pelin jälkeen ei toivoisi kenenkään vaihtavan joukkuetta. Minä en ainakaan lämpiä tunnetusti kaljaan menevälle Carterille, kun häneltä löytyy vielä tuo ylipitkä sopimus.

Seuraavaksi sitten Columbus vastassa ja toivon Varlamovin aloittavan maalissa ja siipiä vastaan sitten Giguere maalille. Varlamovilla kiekko pomppii liikaa, jotta hänet uskaltaisi lyödä kovakuntoisen Detroitin eteen. Gigueren varmalla työskentelyllä on mielestäni paremmat mahdollisuudet viedä pisteet siiviltä.
 

Ralph

Jäsen
Mitäs Eric Johnsonille kävi kun pelasi vaan 4min?

Erik Johnsonista kerrotaan, että "back spasms" eli joku kipukohtaus selässä, vai mikä lie kramppi niinkuin jostain luin. DTD-statuksen on Johnson saanut.
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Avs lähti peliin juuri sillä asenteella kuin pitikin. Varmasti väsynyt vastustaja laitettiin heti ahtaalle kovalla taklauspelillä ja karvauksella. Tällä kertaa Avs oli myös tehokas maalipaikoissa ja käytti niitä hyvällä prosentilla. Johnsonin loukkaantuminen tiputti Avsin miehityksen puolustuksessa viiteen ja välillä tuli muutamalle kaverille kovaa kuormitusta, kun pakit ottivat jäähyjä. Hejda, O’Byrne, O’Brien ja Wilson hoitivat hommansa tyylikkäästi ja heistä etenkin Hejda pelasi varmaan parhaan pelinsä tällä kaudella. Oli oikein ilo katsoa, kuinka tuo nelikko laittoi kroppaa peliin ja vastustaja sai sen tuntea. Varsinkin Hejda ja Wilson kunnostautuivat komeilla lonkkataklauksilla. Elliott oli valitettavasti melko pahasti liemessä. Kun NBC näytti koosteita Kingsin maalipaikoista, oli lähes poikkeuksetta #46 vietävänä tai muuten vain vierestä katsomassa.

Hieno voitto Avsilta, mutta tuostakin pitää nähdä metsää puilta. Molemmin puolin tuli melkoisia virheitä, joista annettiin toiselle maalipaikkoja. Avs käytti omansa, Kings ei. Varlamov oli loistava, mutta myös Kingsin jäätävä maalintekovire auttoi Avsia. Ennen kuin Olver laukoi Avsin johtoon, oli vastustajalle annettu jo pari paikkaa. Avs tulee olemaan lauantaina samassa tilanteessa kuin Kings oli nyt. Silloin vaaditaan melkoista venymiskykyä ja tankin pohjalta ne viimeisetkin energiapisarat.

Olverin ketju oli todellinen yllätys, mutta positiivinen sellainen. Olver pääsee sentterinä käyttämään vielä enemmän luovuuttaan. Hän on todella lyönyt itseään sisään tuohon rosteriin ja mielenkiintoista nähdä mitä tapahtuu, kun kaverit tulevat saikulta takaisin. Jo se, että Sacco päättää laittaa hyvin pelanneen McClementin nelosketjuun ja Olverin kolmosen sentteriksi, on mielestäni julkinen tunnustus Olverin onnistumiselle. Puolustushommissa loppuu välillä vääntömomentti kesken, samoin aloituksissa.

Downiesta näki, että hänellä oli pitkät pari päivää takana. Kaverilta oli happi loppu jo puolessa välissä vaihtoa, kun Lando ja O’Reilly vasta lämpenivät. Downie näytti jo hieman niitä merkkejä, miksi hänet hankittiin, mutta parempaa on varmasti luvassa, kun pääsee asettumaan aloilleen. Mielenkiintoisen ketjun Sacco kasasi. Sellaisen, jota vastaan on ikävä pelata, koska molemmat laiturit ovat iholla koko ajan.

Jos Avsilla on samaan aikaan kokoonpanossa Downie, O’Brien, McLeod, Galiardi ja Landeskog, on se jo vastustajan kannalta ärsyttävä porukka. Iso riski se on myös Avsille tyhmien jäähyjen takia. Lando nyt ei juuri tyhmiä jäähyjä ota, mutta viime yönä tuli sellainen. Heti sen jälkeen kaveri ymmärsi mokansa ja paikkasi sen hienolla esityöllä Stastnyn maaliin. Oli melko pelottavan näköinen tilanne, kun Lando vääntää väkisin kohti maalia jalat levällään ja polvi kuin tarjottimella. Siitä vielä Jack Johnsonin avustamana melkein tolppaan pahki. Landeskog on muutaman kerran tehnyt tuon vastaavan liikkeen ja voisi kuvitella, että jossain vaiheessa uraa polveen kopsahtaa ikävästi kun leikkaa keskelle.

Duchene on toinen, jolla ei vielä pelikunto ole kohdillaan. Hänellä loppuu kunto kesken vaihdon, eikä sitä helpota, että hän yleensä vielä pitkittää niitä. Myös tuntuma kiekkoon on vielä ruosteessa, kun katsoo, miten se häneltä karkailee ja pomppii lavasta.

Kuten Juteeni, myös itse pitäisin Stastnyn vielä Avalanchen riveissä. Paul on pelannut vuoden vaihteen jälkeen selvästi paremmin ja heillä tuntuu Duchenen kanssa olevan jonkinlaista kemiaa, vaikken vielä olekaan vakuuttunut, onko Duchenen parempi pelata laidalla. Jos nyt jokin vastustamaton tarjous tulisi, voisi kauppa käydä, mutta Sherman ei niitä tarjouksia tunnetusti saa.

Kohtalon ivaa, että EJ loukkaantui heti, kun Quincey myytiin. Oliko EJ:llä myös aikaisemmin tällä kaudella jotain ongelmaa selkänsä kanssa? Ei nyt äkkiseltään muistu mieleen mikä oli se vamma tuossa ennen vuoden vaihdetta. Yhtä kaikki, nyt ei kyllä kestäisi Johnsonin olla yhtään peliä sivussa. Hunwick siellä on vielä valmiina hyppäämään kehiin, mutta sen jälkeen puolustus näyttää kaikkea muuta kuin vakavasti otettavalta. Jos nyt joku pitää kutsua ylös, niin salaa toivon sen olevan Cameron Gaunce, koska Barrie on ilmeisesti loukkaantunut.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Duchene on toinen, jolla ei vielä pelikunto ole kohdillaan. Hänellä loppuu kunto kesken vaihdon, eikä sitä helpota, että hän yleensä vielä pitkittää niitä. Myös tuntuma kiekkoon on vielä ruosteessa, kun katsoo, miten se häneltä karkailee ja pomppii lavasta.

Kohtalon ivaa, että EJ loukkaantui heti, kun Quincey myytiin. Oliko EJ:llä myös aikaisemmin tällä kaudella jotain ongelmaa selkänsä kanssa? Ei nyt äkkiseltään muistu mieleen mikä oli se vamma tuossa ennen vuoden vaihdetta. Yhtä kaikki, nyt ei kyllä kestäisi Johnsonin olla yhtään peliä sivussa. Hunwick siellä on vielä valmiina hyppäämään kehiin, mutta sen jälkeen puolustus näyttää kaikkea muuta kuin vakavasti otettavalta. Jos nyt joku pitää kutsua ylös, niin salaa toivon sen olevan Cameron Gaunce, koska Barrie on ilmeisesti loukkaantunut.

Käden ja nivusen takia on Johnson näköjään aikasemmin ollut pois. Tai ei noista Coloradon ilmoittamista syistä koskaan varma voi olla. Mueller on ilmeisesti nyt aivotärähdyksen (sen saman vanhan) jälkioireiden takia pois kokoonpanosta. Colorado ilmoittanut syyksi torso injury, mutta tokihan pääkin on torsossa kiinni.

Duchenesta samaa mieltä, että vielä on peli hakemista. Kädet käy vanhaan malliin, mutta kiekkotuntuma ei ole vielä ihan kohdillaan. Omasta mielestäni Duchene saisi ajaa enemmän keskelle, kun tällä hetkellä hän usein tyytyy vain ajamaan laidan kautta kulmaan.
 

Ralph

Jäsen
Itsekin haluan Paul Stastnyn jatkavan, 2-3 -sentterinä kilpaillen tasavajaalla Ryan O'Reillyn kanssa. Mutta haluaisin nähdä Matt Duchenen ykkössentterinä, laiturinaan joku kovan luokan sniper, maalintekijä. Palkkakattotilanne on kuitenkin erinomainen, mikäli omistajaporras suostuu pian lisäämään rahaa palkkoihin.

Huhuissa trade deadlinena joukkuetta vaihtaviksi, tuohon muottiin sopiviksi kuuluu mm. Zach Parise, Patrick Marleau, Jeff Carter ja James van Riemdsyk. Siihen kolmanneksi Steve Downie, kiitos monipuolisuutensa.

Täytyy tosiaan toivoa, että mikäli Erik Johnson on pelikunnoton Ohiossa, tilalle tulisi juuri Cameron Gaunce, eikä vain Matt Hunwick. Taitaa olla vasta toinen kohtaaminen Columbuksen kanssa edessä tällä kaudella.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Kyle "Stay Classy" Quincey!

“Everyone is ready to get shipped out any day. There’s a lot of guys, their bags are packed beside the door, and they wouldn’t be unhappy to go – trust me. I know I had a big smile on my face, and all the guys were jealous. I think there’s a bunch of guys that were pissed off they weren’t in a package deal.”

Hieno mies tuo Kyle! Tässä kohtaa, kun muistaa vielä miehen mutinat jäädessään ilman Cup-sormusta Detroitin ajoilta, niin täytyy olla vain iloinen, että saatiin mies kaupattua pois. Myös John Buccigrossin kommentit miehestä lämmittävät, kun ei enää ole Coloradossa.

Buccigross: "Interesting comments on Quincey from those that know-'big problem in the room. Bad guy. Never liked him.' Detroit must think they can deal."

Quinceyn avautuminen - denverpost.com
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Mielenkiintoista avautumista. Onhan se tietysti vittumaista olla tuollaisella survivor-henkisessä kyräilyporukassa, jossa arvellaan kuka lähtee ja kuka ei. Tuon takia se Holland varmaan sitä NTC:tä kaikille viljelee.

Noh, Detroitin pukukopissa laitetaan idiotismi kuriin alta aikayksikön. Eiköhän tuosta joku kehityskeskustelu käydä mitä medialle saa laukoa, vaikka olisikin kylmiä totuuksia.
 

Ralph

Jäsen
Onhan se tietysti vittumaista olla tuollaisella survivor-henkisessä kyräilyporukassa, jossa arvellaan kuka lähtee ja kuka ei.

Jos haluaa joukkueessa pysyä, niin silloin voi osoittaa sen pelaamalla sen mukaisesti ja niin edelleen. Nyt siellä on "varma paikastaan" vain Matt Duchene, Ryan O'Reilly, Semyon Varlamov, Erik Johnson ja Milan Hejduk.

Mutta kuitenkin, ei se Kyle Quincey ihan surkeasta Coloradossa pelannut, vaikka halusikin kokoajan pois.

Ja mitä tulee Johnsoniin, jonka sukunimikaima matkusti Columbukseen, vaihdossa jossa Carter meni Los Angelesiin. Molemmat, J.Johnson ja Carter, olisi kelvannut myös minun Coloradoon mutta ei sitten. Ja niin, E.Johnson on Columbuksessa joukkueen mukana ja hänen pelaaminen ei ole varmaa. Jäällä kokeilee selkänsä kivun haittaamista. Mikäli ei pelaa, Tyson Barrie lennätetään AHL:stä paikalle.

Ja mitä tulee taas ensi kauteen, niin onhan tuo jengi kuitenkin todella hyvällä pohjalla. Kahdeksalla pelaajalla 23:sta on sopimus ensi kaudesta. Siihen päälle kahdeksan RFA-miestä, jolloin luku on jo 16 eli vain seitsemälle UFA:lle pitäisi sopimusta tehdä. Näistä seitsemästä neljä on jo valmiiksi joukkueessa, joten kolme uutta nimeä pitää hankkia. Näin ollen 20 pelaajaa tämän kauden joukkueesta voi hyvinkin olla mukana myös ensi kaudella. Kaikki tietysti riippuu myös trade deadlinen tapahtumista, mutta tuohon 20 pelaajan joukkoon en laskenut David Jonesia tai T.J. Galiardia (RFA), sillä se viimeinen hyökkääjä sopisi paremmin olla joku kunnon huippuhyökkääjä kärkeketjuihin, kuin Galiardi. Eli mainitaan nyt vielä asiaa jälleen kerran kokoonpanon muodossa:

xxxxx xxxxx (UFA) - Matt Duchene (RFA) - Steve Downie (RFA)
Mark Olver (RFA) - Paul Stastny - Milan Hejduk (UFA)
Gabriel Landeskog - Ryan O'Reilly (RFA) - Peter Mueller (RFA)
Daniel Winnik (UFA) - Jay McClement (UFA) - Chuck Kobasew
Cody McLeod (UFA) & Kevin Porter (RFA)

Jan Hejda - Erik Johnson (RFA)
xxxxx xxxxx (UFA) - Ryan O'Byrne
Ryan Wilson (RFA) - Stefan Elliott
xxxxx xxxxx (UFA)

Semyon Varlamov
Jean-Sebastien Giguere


Onhan tuossa pirun kova jengi, kun top-9 hyökkäys voidaan jakaa vaikka mihinkä muoton ja tasainen maalivahtikaksikko. Puolustus riippuu paljon ylemmästä x:stä, paikkaako Kyle Quinceytä. Eli Galiardi ja Jones viimeistään draftissa lihoiksi ja siitä joku valmiiksi sopimuksen omaava hyökkääjä tai varauksia.
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Quincey todella heitti Avsin ja entiset joukkuekaverinsa bussin alle, niin kuin Pohjois-Amerikassa on tapana sanoa. Heti ensimmäisenä tulee mieleen T.J. Galiardi, David Jones ja Matt Hunwick, kun Quincey puhuu pelaajista, jotka eivät saa mahdollisuutta Avsissa ja jotka olisivat ilolla lähdössä joukkueesta. Varsinkin kahta ensimmäistä on Saccon toimesta pompoteltu välillä niin käsittämättömällä tavalla, että tuon voisi ymmärtää. Muu joukkue pelaa ihan tasonsa mukaisessa roolissa, joten ei luulisi siitä olevan kiinni. Sacco ei varmasti ole hankkinut yhtäkään kaveria tuosta joukkueesta. Quincey kuitenkin pelasi eniten koko joukkueesta, mutta paloiko käpy oikeasti siinä, kun hän istui terveenä katsomossa joukkueen voittaessa? Vai mistä moinen avautuminen?

Sopivasti Quincey nostatti lämpöä ennen lauantain kohtaamista. Dater pohti, mitä mahtavat jätkät Avsin kopissa tällä hetkellä miettiä, kun Quincey kertoo, kuinka he olisivat ilolla lähdössä Avsista? Samoin, mitä miettii Quinceyn paras kaveri Kevin Porter, joka puolusti voimakkaasti Quinceyta, kun kaupan jälkeen liikkui niitä juttuja KQ:sta? Dater lyö vettä kiukaalle ja yrittää tietenkin tehdä jonkinlaisen vastaiskun blogissaan:
Or was Quincey being what more than one teammate and management type has told me about HIM recently: that he was always a me-first guy, and his comments proved it.

Avsista puhutaan monenlaista, mutta niin se näyttää käyvän myös Quinceylle. Joka tapauksessa, Quincey on nyt pois Avsista ja parempi niin, jos ei kiinnostanut. Hän ehti sen välinpitämättömyyden näyttää ajoittain myös kentällä. Red Wings sai haluamansa hyvän pakin kakkos-kolmos pariin ja Avs haluamansa kovaotteisen laiturin.

Ensi yönä vastassa juuri Jeff Carterin verran heikentynyt Columbus. Ej on kysymysmerkki ja itse lepuuttaisin häntä tässä matsissa, jos se paluu on pienestä kiinni. Avs on kutsunut Tyson Barrien ylös ja saapa nähdä, meneekö hän heti kokoonpanoon ohi Hunwickin, jos EJ on sivussa? Mielenkiintoista olisi nähdä molemmat samaan aikaan kehissä ja ei siinä paljon häviä (jos ollenkaan), mikäli Barrie pelaa.

Hejda-O’Byrne
O’Brien-Elliott/Barrie
Wilson-Elliott/Barrie

Eihän tuo mikään vakuuttavan näköinen paketti ole, mutta pitäisi riittää Columbusta vastaan. Detroit-peli sitten hirvittää sitäkin enemmän. Sacco säästeli molempia junnuja tiukoissa paikoissa, joten nuo neljä veteraania saisivat välillä vetää tuplavaihtoa, jos samalla linjalla jatketaan.

Varlamov aloittaa maalissa ja Galiardi on otettu pois IR-listalta. Pääseekö pelaamaan, on toinen juttu. Van Der Gulik laitettiin farmiin, jos ei häntä nyt joku satu poimimaan waivers-listalta.

Koko kauden on ollut se trendi, että ylös nostettu pakki on mennyt pelaavaan kokoonpanoon suoraan ohi Hunwickin. Eli käytännössä Hunwick on ollut ihan turha ylimääräinen pakki, koska ei kuitenkaan ole päässyt pelaamaan kun tarve on ollut. Tästä ilosta hänelle maksetaan tosin ruhtinaalliset kipukorvaukset, mutta kauppa-arvo on olematon. Jos hänet joku huolisi, niin mielestäni Avsin kannattaisi vaihtaa hänet yhteen AHL-tason veteraanipakkiin, auttamaan Monstersia. LEM on kuitenkin täysin mukana playoff-taistelussa ja Avs joutuu poimimaan heidän parhaat pakkinsa pois. Pakki farmiin olisi parempi kuin se kassillinen kiekkoja.

Ikävästi meni taas Avsin kannalta nuo viime kierroksen matsit, mutta tietääpähän taas tiukkoja aikoja ja pakkovoittoja. Nyt on jännä nähdä, miten Avs pelaa Columbusta vastaan. Pakkovoitto, vastassa liigan jumbo ja itsellä alla komea voitto, pitäisi olla selvät asetelmat. Tätä ei voi nyt perseillä, mutta Avsilla on tahtonut olla ongelmia tällaisissa peleissä.
 

TaoTao

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Ja mitä tulee taas ensi kauteen, niin onhan tuo jengi kuitenkin todella hyvällä pohjalla. Kahdeksalla pelaajalla 23:sta on sopimus ensi kaudesta. Siihen päälle kahdeksan RFA-miestä, jolloin luku on jo 16 eli vain seitsemälle UFA:lle pitäisi sopimusta tehdä.

Riippuu toki varmaan katsantokannasta, miten hyvänä tuon Coloradon tilanteen noin niinkuin puhtaasti sopimusten lukumäärällisesti näkee. Capgeekin mukaan nimittäin Avsin kahdeksan varmaa sopimusta ensi kaudelle on ylivoimaisesti vähiten liigassa, seuraavaksi vähiten on Jetsillä, Montrealilla ja Devilsillä 12.

Mielenkiintoinen ja etenkin vauhdikas kesä tulee Denverissä varmasti seurattavaksi. Etenkin GM:llä tulee kiirettä, kun sorvaa noita RFA-miehiä jatkoille. En tiedä, mikä Coloradon sisäinen cap-tilanne on, mutta ei taida missään vaiheessa ongelmaa tulla rahapuolella? Mutta siinä tulee varmasti pohdintaa, minkä mittaisia sopimuksia pelaajat tekevät. Matt Duchene, organisaation uudet kasvot. Tuleeko entry levelin jälkeen parivuotinen bridge, vai neuvotellaanko heti kallis megasopimus? Ryan O'Reilly, unelmakausi eikä varmasti tyydy jordanstaalmaiseen neljään miljoonaan. Myös Erik Johnsonin kohdalla on mielenkiintoiset tilanteet. Blues neuvotteli pari vuotta takaisin hyvin pitkään EJ:n agentin kanssa. Lopulta pelaajan omasta tahdosta saatiin tuollainen halpa bridge, mielenkiintoista seurata miten pitkää pahvia agentti nyt aikoo hakea?
 

Ralph

Jäsen
Riippuu toki varmaan katsantokannasta, miten hyvänä tuon Coloradon tilanteen noin niinkuin puhtaasti sopimusten lukumäärällisesti näkee. Capgeekin mukaan nimittäin Avsin kahdeksan varmaa sopimusta ensi kaudelle on ylivoimaisesti vähiten liigassa, seuraavaksi vähiten on Jetsillä, Montrealilla ja Devilsillä 12.

Toki tällä ajatuksella, voi tuntua tilanne huonolta, mutta siltikin mielestäni hyvältä kun laskee nuo useat RFA:t päälle. Vertailuna vaikkapa Devils, jolla on kesälle tulossa vain neljä RFA-pelaajaa. Coloradolla niitä on kuitenkin yhdeksän, Galiardi mukaan laskettuna.

Ryan O'Reilly, unelmakausi eikä varmasti tyydy jordanstaalmaiseen neljään miljoonaan.

Uskoisin, että O'Reillylle nyt käy tuo neljän millin soppari. Itse sorvaisin O'Reillylle nyt kolmevuotisen jatkon, yhteishintana jokin tuollainen 12 miljoonaa. Tällöin, kesällä 2015, O'Reilly olisi jälleen RFA ja silloin katsotaan, mikä on miehen taso. Onko aineksia yli kuuteen miljoonaan asti, vai pysytäänkö neljässä miljoonassa.

Näin nopeasti Coloradon kesän RFA:t, vuosiveikkaukset ja Cap Hit veikkaukset.

Matt Duchene, 2-3v ja 5m tai 6-8v ja 7m
Peter Mueller, 1-2v ja 3m
Steve Downie, 3-4v ja 3m
Ryan O'Reilly, 3-4v ja 4m
Kevin Porter, 1-2v ja 1m
T.J. Galiardi, 1-2v ja 1m
Mark Olver, 2-3v ja 1m

Erik Johnson, 5-6v ja 6m
Ryan Wilson, 2-3v ja 2m
 

McJokke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sharks, Pelaajat: Joe Thornton,Ron Hextal
Näin nopeasti Coloradon kesän RFA:t, vuosiveikkaukset ja Cap Hit veikkaukset.

Matt Duchene, 2-3v ja 5m tai 6-8v ja 7m

Muut vaikutti ihan johdonmukaisilta, mutta miksi Colorado antaisi Duchenelle 7miljoonan keskitulot?
Olisiko parempi pohjamalli tässä Johnny T:n sopimuksessa, 6 vuotta ja 5,5miljoonan caphit? Näytöt ainakin Duchenella on heikommat kuin Islesin miehellä (ennen tätä kautta tasoissa, nyt Johnny mennyt ohi). Toki sopimuksen tekohetki tottakai on voinut alentaa Taveresin caphittiä. 7 miljoonaa on kuitenkin liikaa Duchenelle, 6 - 6,5m max.
 

TaoTao

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Matt Duchene, 2-3v ja 5m tai 6-8v ja 7m
Peter Mueller, 1-2v ja 3m
Steve Downie, 3-4v ja 3m
Ryan O'Reilly, 3-4v ja 4m
Kevin Porter, 1-2v ja 1m
T.J. Galiardi, 1-2v ja 1m
Mark Olver, 2-3v ja 1m

Erik Johnson, 5-6v ja 6m
Ryan Wilson, 2-3v ja 2m

Niin, kun on noin monta miestä yhtäaikaa RFA:na niin ei se ole mikään läpihuutojuttu. Väittäisin, että tuossa sinun listassasi on helposti kolme miljoonaa ylimaksua. Coloradon tapauksessa sopimusten kurissa pitäminen on erittäin tärkeää, sillä tuollainen kolmen miljoonan löysä voi juuri estää sen ratkaisevan pelaajan hankinnan.

McJokke tuossa jo tarttuikin hyvin Duchenen tapaukseen. Peter Mueller, jopa miljoonan palkankorotus, koska on pelannut parikymmentä peliä kahden viime kauden aikana? Ja EJ Johnson, mielestäni ei ole vielä mitään näyttöjä tuollaisen sopimuksen takeeksi. Lähtisin GM:nä vertaamaan juuri Columbukseen siirtyneen J. Johnsonin pahviin. Vuoden vanhempi, vuotta aikaisemmin varattu, tilastot saman suuntaisia ja jopa parempia kuin EJ:llä.

En väitä, että lukuni olisivat yhtään oikeampia kuin sinullakaan, mutta halusin synnyttää ajattelen aihetta siitä, että tuollaisen RFA määrän kanssa edessä on haastava kesä. Hyvällä sopimusneuvottelutyöllä se on toki positiivinen juttu, lepsulla neuvottelulla paalutetaan monta lisähidastetta sille, että Denverin jengi vääntäisi taas konferenssin ja koko sarjan finaaleissä.
 
Viimeksi muokattu:

Ralph

Jäsen
Käydäämpä ensin läpi öinen ottelu Columbusta vastaan. Tuollainen sarjajumbo oli pakko voittaa ja sehän voitettiinkin, komeasti 5-0.

Avauserässä Columbus oli hieman niskanpäällä, mutta Colorado loi parhaat paikat. Paras paikka syntyi, kun Columbuksen Mason sekoilee maalin takana, Chuck Kobasew nappaa kiekon ja pelaa maalille, mutta Mason ehtii hyppäämään Jay McClementin vedon eteen. Aivan erän lopussa saadaan kuitenkin se maali, kun ensin Columbus kilauttelee tolppia ja David Jones nappaa tolpasta kimmonneen kiekon ja karkaa Shane O'Brienin kanssa 2-1 -hyökkäykseen. Jones päättää itse ranteella hyökkäyksen ja tilanne 0-1.

Toisessa erässä kiekko upposi sitten jo kahdesti Masonin taakse, mutta vain toinen näistä hyväksyttiin. Ylivoimalla Jones pelaa maalintakaa maalille Milan Hejdukille joka survaisee ensin ja lopulta Mark Olver tuikkaa sisään, mutta tuomari hylkää maalin, ilmeisesti väittäen että Hejduk löi kiekkoa Mason räpylän alta. Mutta sitten maali hyväksytään, kun Ryan O'Reillyn ketju iskee. O'Reilly jättää uransa toista peliä Coloradossa pelaavalle Steve Downielle joka rauhassa katsoo tilannetta ja heittää hyvä poikittaissyötön Gabriel Landeskogille joka lämää Coloradon kahden maalin johtoon. Erän lopussa sitten heilui vielä nyrkit, kun nelossentterit - McKenzie ja McClement - ottivat yhteen. Tappelu ei ollut mikään huikea vääntö, mutta McClementille se kuitenkin meni lopulta.

Kolmannessa erässä peli ratkesi sitten lopullisesti. Ensin Daniel Winnik taistelee kiekon maalintaakse Olverille joka tarjoilee keskelle Jonesille. Tämä ensin huitoo kiekon päältä lumet pois ja toisella yrittämällä heiluttaa maaliverkkoa. Olver jatkaa piste per peli putkessa. Seuraavaksi vuorossa oli Colorado-uransa ensimmäisen maalin tehnyt Downie, joka pääsi laittamaan luukulta sisään, Erik Johnsonin heitettyä kiekon ensin sinne. Lopullisen niitin teki koko kansan suosikki, Matt Hunwick, jonka Jones pelasi läpi. Hunwick haki jotain hienoa, mutta näytti kun kiekko olisi karannut ja uponnut näin Masonin jostain polkkeen alta sisään. Kuitenkin tilanteeksi lopullinen 0-5 ja Hunwickille kauden avausosuma.

Muutamat viivat taas eri pelaajista:

Semyon Varlamov
- Pelasi virheettömän ottelun, vaikkei kyllä joutunut kovillekaan. Kuitenkin nollapeli ja 28 torjuntaa, joten hyvältä näyttää. Back-to-back pelin toinen osa huomenna ja maalissa luultavasti Jean-Sebastien Giguere.

Matt Hunwick
- Pelasi pitkästä aikaa, Ryan O'Byrnen paikalla. Ei mitenkään erikoinen ollut, mitä nyt teki läpiajosta vahingolta näyttäneen maaliin. Mutta maali mikä maali, teki varmaan hyvää Hunwickille jonka ura on laskussa selvästi.

Cody McLeod
- Pelasi yllättävän hyvin, kun ajoi pari kertaa hyvin suojaten maalille ja sai aikaan hämmennystä, torikokouksia.

David Jones
- Oli joukkueen selvästi paras ja iskikin tehot 2+1. Minun fantasiat oli tuo Jeff Carter-David Jones -kauppa, joka meni jo harakoille. Silti Jones antoi näyttöjä Columbusta vastaan. Kauppatavaraa, nostaa itse arvoaan.

Ketjut olivat:

Landeskog - O'Reilly - Downie
Duchene - Stastny - Hejduk
Winnik - Olver - Jones
McLeod - McClement - Kobasew

O'Brien - Johnson
Hejda - Hunwick
Wilson - Elliott

Varlamov

McJokke tuossa jo tarttuikin hyvin Duchenen tapaukseen. Peter Mueller, jopa miljoonan palkankorotus, koska on pelannut parikymmentä peliä kahden viime kauden aikana? Ja EJ Johnson, mielestäni ei ole vielä mitään näyttöjä tuollaisen sopimuksen takeeksi. Lähtisin GM:nä vertaamaan juuri Columbukseen siirtyneen J. Johnsonin pahviin. Vuoden vanhempi, vuotta aikaisemmin varattu, tilastot saman suuntaisia ja jopa parempia kuin EJ:llä.

Sitten tätä. Kolmesta pelaajasta vaadittiin lisää, joten sanonpa. Ensiksi Matt Duchene, vrt. John Tavares. Tavares on tällä kaudella noussut koko urallaan Duchenen ohi, mutta silti lähtisin Duchenelle tuollaista seitsemän millistä hakemaan. Duchene on organisaation kasvot viimeistään parissa vuodessa, the new face of franchise. Tällöin pieni ylisuuri sopimus olisi johdoltakin selvä vihjaus Duchenelle, että häneen luotetaan ja että hänen halutaan pysyvän täällä. Jos verrataan Tavaresin NY Islandersia ja Duchenen Coloradoa, niin kyllä väitän että Tavares voi jopa parissa vuodessa äityä siihen tilanteeseen että treidi johonkin pudotuspelijoukkueeseen tapahtuisi. Coloradon tulevaisuus näyttää kuitenkin nyt paremmalta, kuin NY Islandersin. Duchene saa pelata pudotuspelejä, johtaa joukkuetta ja saa johtoportaalta taloudellistakin luottoa. Näin Duchene saadaan pidettyä tyytyväisenä ja pitkään, vaikka koko uransa, Coloradossa. Toki, en väittäisi etteikö Duchene muutenkin haluaisi pelata Denverissä koko uransa. Muistissa kuitenkin miehen tuuletukset, kun Hedman valittiin ennen häntä Tampa Bayhyn ja vaikka tämä kuva hänestä hänen junnuvuosiltaan.

Sitten Erik Johnson, joka on kyllä mielestäni lähestulkoon selvästi parempi kuin hieman yksisuuntainen kaimansa Jack. Jack on tehny tälläkin kaudella suuren osan pisteistään ylivoimalla ja tehotilastossa vilkkuu oikein kaunis -12. Erikiltä löytyy tehopisteitäkin yhtä monta muutmassa ottelussa vähemmän ja tehotilastossa -3. Erik on puolustuspäässä mielestäni selvästi parempi ja kun Jack on hieman kiukutteleva tapaus, Erik vaikuttaa ihan johtajatyyppiseltä franchise-puolustajalta, johon Jackista ei olisi.

Peter Mueller solmi nykyisen kahden vuoden kaksi miljoonaisen sopimuksensa ehkä pieneen alihintaan, todella pahan loukkaantumisen jälkeen. Nyt mies on vihdoin päässyt jäille ja osoittanut olevansa ihan kelpo pelaaja, vaikka yhä aivotärähdyksen oireita on nähtävissä. Hyvä kesä alle ja Mueller täysin kunnossa takaisin kaudelle 2012-13, niin kyllä tuo kolme miljoonaa on silloin aivan sopiva. Tai siis tuo kolme miljoonaa kuten muutkin olivat vain pyöristys lähimpään tasalukuun, kun oikeasti Muellerille olen kirjoitellut sellaista 2.6-2.8 miljoonan sopimusta.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Paska peli, mutta voitto sentään tuli. Hirvittää ajatella oikein minkälaisen kyytiin Colorado joutuu tänään Detroitia vastaan ellei jokainen alota sitä taistelua ensimmäisestä aloituksesta lähtien. Tänään pelastuksena oli tolppa ja Varlamov.
Ensimmäinen erä näytti taas sen minkä takia Colorado taistelee paikasta pudotuspeleihin ja alkaa pikku hiljaa tarvita toistenkin apua päästääkseen sinne. Kings peli oli tasapainoinen esitys, mutta tänään ilmeisesti luultiin ettei jumboa vastaan tarvi kummoista peliä esittää. Ekassa erässä Columbus oli selvästi niskan päällä ja ottelu olisi ollut aivan erilainen, jos se erän viimeisen minuutin hyökkäys olisi päätynyt maaliin tolpan sijasta. Nyt kävi onneksi näin ja Colorado hoiti ottelun lopulta, kun Columbuksen miehiltä alkoi usko loppumaan voittoon vaikka mallikkaasti pelasivat.
Varlamov ansaitsee otteistaan ison peukun. Sijoittuminen oli läpi ottelun mallikasta, eikä tuttua ylipelaamista juurikaan näkynyt. Kunnollisella sijoittumisen ja rebound kontrollin harjoittelulla miehestä voidaan koulia Vezina-tason maalivahti. Reaktiot hänellä ovat jo ihan kärkiluokkaa.

Mitä sitten tulee pelaajien jatkosopimuksiin, niin epäilen Stastnyn jatkavan palkkakuninkaana vielä muutaman kauden, jos UFA-markkinoilta ei saada kalastettua Suteria tai Parisea. Stastny tienaa tasoonsa nähden millin tai pari liikaa, mutta se kestetään tällä hetkellä.
Sherman koittaa varmasti saada polkuhintaan sainattua jokaisen äijän. Vaikka sitä tilaa löytyy palkkakattoon niin Sherminaattori ei sitä tule tuhlaamaan kokonaan. Duchene ei ole tällä hetkellä O'Reillya arvokkaampi, eikä Duchenelle makseta pari milliä ekstraa vain siitä, että hän olisi tulevaisuuden kasvot. Coloradon kasvot tulevat olemaan O'Reilly, Landeskog, Duchene, Johnson ja Varlamov. Colorado ei tule yksilöitymään yksiin kasvoihin vaan joukkoon tällä hetkellä nuoria pelaajia. Jos vielä ajatellaan muutaman vuoden eteenpäin tilannetta missä mahdollisesti Hejduk on lopettanut ja Stastnya ei enää joukkueesta välttämättä löydy, niin C- tai A-kirjain tulee kiertämään Duchenen kaukaa. Tämän perustan siihen, että tällä hetkellä tuosta mainitsemastani viisikosta O'Reilly, Lando ja Johnson ovat tähän mennessä esittäneet juuri sitä tarvittua johtajuutta joukkueessa. Duchene on tehnyt porukasta urallaan tähän mennessä eniten pisteitä, mutta vaikuttaa vielä liian pojankoltiaiselta johtamaan joukkuetta muutamaan vuoteen. Minä veikkaisin, että kukaan ei tule saamaan yli viiden miljoonan caphittiä.
Muellerille tullaan varmasti tarjoamaan vuoden pahvia tarvittavalla minimikorotuksella ja hänet koitetaan saada pelaaman yksi ehjä kausi ennen pidempää pahvia.
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Semyon Varlamov
- Pelasi virheettömän ottelun, vaikkei kyllä joutunut kovillekaan.
Voisinpa väittää toisin. Ei ehkä ollut jatkuvaa pommitusta, mutta muutama gamesaver mahtui joukkoon ja useampi huippupelastus. Huippuna Rick Nashin nollaaminen kahdesti samassa vaihdossa, ensin poikittaissyötöstä ja sitten läpiajosta. Pelin ensimmäisessä vaihdossa erittäin tärkeä kilpitorjunta, kun Umberger pääsi vapaasti nousemaan maalintekopaikkaan. Ilman Varlamovia, Avs olisi hävinnyt, koska joukkueen peli oli täyttä kuraa.

Tähän juuri viittasin edellisessä viestissäni, kuinka Avs on usein lähellä tyriä nämä varmat pelit. Jo ensimmäisen viiden minuutin jälkeen näki, ettei Avs ole mentaalipuolella täysillä pelissä mukana ja illasta olisi tulossa tuskainen. Olen koko kauden toivonut Avsille aina silloin tällöin jotain jäätävää tuuria ja nyt se vaihteeksi tuli. Columbukselle maali siitä rimalaukauksesta ja Avs olisi ollut pahoissa vaikeuksissa. Tämän täytyy olla huonoin peli, millä Avs on tällä kaudella voittanut. Kahden metrin syötöt menee metrin ohi, purut ovat löysiä ropellikiekkoja, joista yksikään ei mene ulos alueelta, uskomaton määrä kiekonmenetyksiä jne. Tämä tauti oli lähes koko joukkueella ja tällä kertaa myös kaksikolla Landeskog-O'Reilly.

Positiivisa asioita oli tietenkin kaksi pistettä, Varlamovin huippupeli ja Jonesin kaksi maalia. Puolustuksessa oli mennyt paletti hieman uusiksi ja siellä Hejda pelasi toisen kohtuullisen vahvan pelin putkeen. Wilson joutui hankalaan paikkaan pelaamaan väärälle puolelle, kun peli muutenkin on ollut hieman hakemista. Hunwick pääsi taas pitkästä aikaa irti ja hoiti hommansa kelvollisesti tilanteeseen nähden. Oli mukava nähdä hänenkin tekevän maali ja vieläpä läpiajosta.

Downie on tämän pelin perusteella yllättävänkin hyvä hyökkäysalueella kovaksi jätkäksi. Siis siinä mielessä, ettei pelaa laput silmillä, vaan jakoi pari kertaa oikein maukkaita syöttöjä.

Jos tällainen Avs pelaa Detroitia vastaan, pitää tuomareiden lopettaa teurastus jo jossain 30 minuutin kohdalla. No asenne on varmasti parempi, kun vastassa on kova joukkue, joten ei luulisi siitä jäävän kiinni. Energiat voi olla vähissä, mutta onneksi Sacco pääsi peluuttamaan melko tasaisesti Columbusta vastaan.

Ryan O'Byrne loukkasi polvensa Losi-matsin viimeisessä vaihdossaan ja on sivussa alustavasti 2-3 viikkoa. Paha menetys pahaan aikaan, sillä O'Byrne on kaikessa hiljaisuudessa ollut Avsin takalinjoilla tasaisin suorittaja ja paras puolustava pakki. Oikeasti tuo Avsin puolustus näyttää sen verran heikolle, että Sherman voi joutua pakon edessä ostamaan pakin.

Tuossa kun katseli Columbus-pelin, tuli mieleen, ettei Avs voi treidata Paul Stastnya. Jos nyt laitetaan Stastny pois, Avsilla on yksi sentteri, jonka varaan voi laskea hyökkäyspelin. Duchene on tällä hetkellä niin hukassa, ettei hän pystyisi millään täyttämään Stastnyn saappaita. Olver on ollut hyvä, mutta pystyykö vielä tässä vaiheessa pelaamaan loput parikymmentä peliä jollain 18 minuutin vastuulla? Parempi, että Duchene saa etsiä peliään laiturina, sillä aikaa kun Stastny hoitaa sen ketjun pelin koko kaukalon laajuudelta. Hejdukiin pysähtyy myös liian moni hyökkäys, mutta Dukea ei Sacco siirrä mihinkään.

Nämä pari viimeistä voittoa on pitänyt Avsin hyvin mukana playoffs-kisassa, joten mitään pajatson tyhjentämistä ei voi maanantaina suorittaa. Sen yhden pakin Avs tarvitsisi. Millä sen sitten saisi, niin ei oikeastaan ole muuta myytävää kuin Jones tai Galiardi. Pari päivää joutuu vielä jännittämään Shermanin tulevia tekoja.
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Jos tällainen Avs pelaa Detroitia vastaan, pitää tuomareiden lopettaa teurastus jo jossain 30 minuutin kohdalla. No asenne on varmasti parempi, kun vastassa on kova joukkue, joten ei luulisi siitä jäävän kiinni. Energiat voi olla vähissä, mutta onneksi Sacco pääsi peluuttamaan melko tasaisesti Columbusta vastaan.
Ei jäänyt asenteesta kiinni, kun Avs nappasi budjetoimattomat kaksi pistettä Detroitilta, aiheuttaen heille ensimmäisen kotitappion varsinaisella peliajalla sitten viime marraskuun.

Itse asiassa, Avalanche käytti hyödyksi vastustajan asennevamman. Kahdessa ensimmäisessä erässä ei ollut sen suurempia hätiä. Koko joukkue pelasi hienosti ja nuoret johtajat tekivät taas työnsä. Landeskog on alkanut paukutella maaleja viime peleissä enemmänkin ja O'Reilly on kunnostautunut syötöissä. Kun tuohon lisätään Steve Downie, on ainekset johonkin hyvään. Downie on yllättänyt meikäläisen täysin tuolla hyökkäyspään pelaamisella. Luulin, että kaveri vain hakkaa kiekot maaliin sota-alueelta, mutta hän on myös hyvä syöttelijä. Puolustusalueella Downie tekee välillä räikeitä kiekonmenetyksiä, mutta kaksi muuta ketjukaveria paikkaa.

Koska Elliott loukkaantui heti pelin alussa, Avsin pakeille tuli valtava kuorma, kun joutuivat vetämään viidellä miehellä ja toinen peli kahteen päivään. Kun sitten Wilson valitsi totaalisesti väärän ajan tapella, oli Avsilla yht'äkkiä neljä pakkia käytössä, eli jätkät joutui pelaamaan joka toista vaihtoa. Tämä kuorma alkoi väistämättä näkyä ja Avsin pakit olivat liikaa seisovilla jaloilla, kun Detroit laittoi pari häkkiä. Kuitenkin Gigureren johdolla Avs kesti loppuun asti ja arvokkaat pisteet Kalliovuorille. Tuo Detroitin lopun nousu ei himmennä tippaakaan Avsin suoritusta.

Puolustajista jokainen pelasi hienon pelin. Johnson oli aivan päällikkö Hudlerin toista maalia lukuun ottamatta. Monta kertaa otti taklauksella kiekon itselleen ja luisteli paineen alta pois. Wilson pelasi parhaan pelinsä aikoihin ja sieltäkö se vire alkaisi löytyä, kun on varma pelipaikka? Hieno esityö Downien maaliin. Tappelu itsessään oli hyvä, mutta ajoitus väärä.

Hunwickille vielä erikseen krediittiä. Ei tainnut tehdä hunwickejä kertaakaan ja pelasi muutenkin kelpo pelin. Hän oli kentällä pelin viimeisillä hetkillä ja teki ratkaisevan kiekonriiston, jolla Detroitin paine purettiin.

O'Reillyn ketju kantaa päävastuun maalinteosta, mutta Olverin ketju on antanut hyvää taustatukea. Jos Jones myydään, katoaako secondary scoring?

Galiardi ei taaskaan helpottanut asemaansa Saccon silmissä jäähyllä, josta Detroit maalasi. Näinköhän tuo oli Galin viimeinen peli Coloradon paidassa?

Viikon peleistä pisteet Avsille 6/6 ja taistelu jatkopaikasta kovenee. Maanantaina vastassa Anaheim Ducks, joka höyryää hullun lailla Avsin takana. Tuosta kun ottaisi voiton varsinaisella peliajalla, saisi pidettyä pienen hajuraon ankkoihin. Ducks pelaa ensi yönä kotonaan, joten vuorostaan Avs pääsee ankkajahtiin tuoreemmilla jaloilla. Sitä ennen, sellaiset 29 tuntia, jännitetään Shermanin mahdollisia siirtoja.
 

Ralph

Jäsen
Daniel Winnik ja T.J. Galiardi saivat lähteä, jotta satiin Jamie McGinn.

Gabriel Landeskog - Ryan O'Reilly - Steve Downie
Matt Duchene - Paul Stastny - Milan Hejduk
Peter Mueller - Mark Olver - David Jones
Jamie McGinn - Jay McClement - Chuck Kobasew

Tälläkö loppukauteen, vai vielä joku Jonesin paikalle. Lisäksi vielä joku muu kuin Kevin Porter korvaamaan Muellerin loukkaantumisia. Se Cody McLeod Mason Raymondiin olisi kiva.
 

RaZzi

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, Los Angeles Kings, KelA
Saitte sitten Mcginnin lisäksi Sgarbossan, 19. Tulevaisuudessa iso nimi liigassa, onnea siitä.
 

Ralph

Jäsen
Saitte sitten Mcginnin lisäksi Sgarbossan, 19. Tulevaisuudessa iso nimi liigassa, onnea siitä.

Joku tulevaisuuden pelintekijäsentteri(kö)? Jo ensi vuonna top-3 -sentteri, eli Stastny-O'Reilly-Sgarbossa-McClement?

Eli kauden 2011-12 loppuun Coloradon miehistö:

Hyökkääjät (14): Downie, Duchene, Hejduk, Jones, Kobasew, Landeskog, McClement, McGinn, McLeod, Mueller, O'Reilly, Olver, Porter & Stastny

Puolustajat (7): Elliott, Hejda, Hunwick, Johnson, O'Brien, O'Byrne & Wilson

Maalivahdit (2): Giguere & Varlamov

Mokke aina lopussa pois ja scotti-irlantilaisketju kentälle:
McGinn - McClement - O'Reilly - McLeod
O'Brien - O'Byrne
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Joku tulevaisuuden pelintekijäsentteri(kö)? Jo ensi vuonna top-3 -sentteri, eli Stastny-O'Reilly-Sgarbossa-McClement?

Maalintekijä.

Ja ennustan myös Connollylle ruusuista uraa NHL:ssä. Kuitenkin baby-sharksien paras (vai toiseksi paras..) pistemies tällä kaudella ja ikää 22 vuotta.
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Galiardin myynti oli lopulta odotettu, mutta Winnik nousi huhuihin vasta viime päivinä. Miksi Avalanche haluaa myydä McClmenetin jälkeen parhaan av-hyökkääjänsä, kun kisa playoffseista käy kovana? Voi olla, että Winnik haki Avsin makuun liian isoa jatkosopimusta, joten ei päästetty kesällä ilmaiseksi.

Galiardin myyminen harmittaa siinä mielessä, että sitä korttia ei katsottu kokonaan. Loukkaantumiset sotkivat ja tyhmät jäähyt toivat ikuisen paikan Saccon koirankoppiin. Toivottavasti Galiardi pysyy terveenä ja saa oikean mahdollisuuden San Josessa, niin fanit siellä tulevat ihastumaan hänen peliinsä.

Jamie McGinn on ilmeisesti vähän Galiardin tyylinen pelaaja. Ehkä heikompi hyökkäyspotentiaali, mutta vastaavasti innokkaampi fyysiseen peliin? Tällä kaudella näyttäisi tehneen tehot 12+12, mutta taklauksia komeat 137 kappaletta suhteellisen vaatimattomalla peliajalla (12:33/peli).

Molemmat kaupassa tulleet prospectit näyttävät tilastojen valossa hyviltä. Varsinkin Sgarbossa tuntuu olevan Sharks-fanien keskuudessa arvostettu. Pienikokoinen taitosentteri, joka on tällä hetkellä OHL:n pistepörssissä toisena. Connolly samoin ei ole koolla pilattu, mutta on yliopistouran jälkeen aloittanut ammattilaiskaukaloissa ihan hyvin. Vaikea näistä mitään on sanoa, mutta ilmeisesti Sgarbossan varaan Avs jotain laski tässä kaupassa. Pienikokoisia, mutta taitavia senttereitä alkaa olla jo tosin pieneksi jonoksi, kun on Olver, Hishon ja nyt Sgarbossa.

Mielestäni Winnikin myynti heikentää joukkuetta tällä ja Galiardin potentiaalin ulosmittaamatta jättäminen harmittaa. Mutta koska Galiardin ura Saccon (ja Shermanin?) alaisuudessa oli tuhoon tuomittu, parempi, että hänen tilalleen saatiin pelaavaan rosteriin mies. Loppujen lopuksi tämä ei tunnu heti perinteiseltä Sherman-treidiltä. Eli siis siinä mielessä, että Avsia olisi viety kuin litran mittaa. Mitä nyt on tullut luettua, McGinn vaikuttaa sellaiselta pelaajalta, josta voi tulla yksi kannattajien suosikki alemmista kentistä. Ja jos noista kahdesta lupauksesta saadaan toisesta jonkinlainen tekijämies NHL:ään, ei tässä paljoa hävitty, jos lopulta hävittiin.

Mikä on ollut pitkin kautta yksi puheenaihe Avsiin liittyen? No se, miten Avalanchen hyökkäystä vastaan on liian helppo pelata fyysisyyden puuttuessa. Sherman todella kiinnitti tähän huomiota tuomalla rosteriin Downien ja McGinn’n. Se pakki jäi puuttumaan ja nyt täytyy tuon porukan vain jotenkin selvitä. Elliott pelaa yöllä Anaheimia vastaan seitsemän tikkiä rikkaampana. Myös Peter Mueller palaa taas pitkästä aikaa kokoonpanoon, samoin kuin Milan Hejduk. Toivotaan nyt Mullerille ainakin pari viikkoa putkeen terveyttä.

Siinä nyt jotain sekavaa ajatuksen juoksua tästä touhusta. Katsellaan taas huomenissa maailmaa uusin silmin.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Galiardin myynti oli lopulta odotettu, mutta Winnik nousi huhuihin vasta viime päivinä. Miksi Avalanche haluaa myydä McClmenetin jälkeen parhaan av-hyökkääjänsä, kun kisa playoffseista käy kovana? Voi olla, että Winnik haki Avsin makuun liian isoa jatkosopimusta, joten ei päästetty kesällä ilmaiseksi.

Hfboardsilla nimimerkki TwoPadStack kertoi, että Coloradon tarjous oli kaksi vuotta ja 1,5 miljoonaa kausi ja Winnikin agentin pyyntö oli kolme vuotta ja 2,5 miljoonaa kausi. Aika kaukana siis osapuolet olivat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös