Colorado Avalanche 2011-2012

  • 132 383
  • 428

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
Pakko tulla vielä kirjoittamaan. Derek Roy on huhuissa siirtymässä pois Buffalon riveistä ja olisi hienoa nähdä Roy Coloradossa. Olkoonkin, että on sentteri, mutta silti. Kausi ollut häneltä vaikea, kuten koko Buffalon jengiltä. Eikä meillä ole hetkeen näkynyt Roy -nimisiä pelaajia. Mutta mitäpä antaa takaisin? Porter, Hunwick, ensi vuoden varauksia, prospecteja? Enkä siis tarkoita että Royta olisi juuri Coloradoon huhuttu.

Matt Duchene - Derek Roy - Peter Mueller
Gabriel Landeskog - Ryan O'Reilly - Milan Hejduk
T.J. Galiardi - Paul Stastny - David Jones
Cody McLeod - Jay McClement - Chuck Kobasew


Derek Roy, haaveissa vainko oot mun...

Roy <--> Stastny + jotain?

Selvästi O'Reilly on kyllä ohittanut Stastnyn arvokkuudessa joukkueelleen. Vaikea olisi kyllä kuvitella Stastnyä kolmossenana, mutta jyrkkenevää alamäkeä ura näyttää kulkevan. Sääli sinänsä, tähtiä ja point-per-game-pelaajia ei ole kyllä koskaan liikaa. Niiden määrä on kausi kaudelta hälyttävässä laskussa.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Roy <--> Stastny + jotain?

Selvästi O'Reilly on kyllä ohittanut Stastnyn arvokkuudessa joukkueelleen. Vaikea olisi kyllä kuvitella Stastnyä kolmossenana, mutta jyrkkenevää alamäkeä ura näyttää kulkevan. Sääli sinänsä, tähtiä ja point-per-game-pelaajia ei ole kyllä koskaan liikaa. Niiden määrä on kausi kaudelta hälyttävässä laskussa.

Stastnyn iso caphit 6,6 miljoona vaihdossa Royn 4 miljoonan caphittiin veisi Coloradon palkkalattian alle. Jollain ylimääräisillä pelaajilla cap ehkä saataisiin menemään lattian yli. Tällä hetkellä kuitenkin pitäisin Stastnyn joukkueessa, kun Coloradolla on käyttämätöntä palkkatilaa vaikka muille jakaa. Stastnyn peli on myös nyt alkanut viime peleissä kulkemaan Galiardin ja Muellerin kanssa. Parin heikomman kauden jälkeen Stastnyn arvo on varmasti laskenut, eikä hänestä saisi sitä mitä hänestä pitäisi saada.

Hyvin on joukkue pärjännyt nyt ilman Duchenea. Viime yönä tuli ansaittu voitto Los Angelesista. Viimeksia Losia vastaan Colorado oli helisemässä vähän väliä, mutta tässä pelissä Colorado määräsi tahdin. Hienoa nähdä kuinka joukkue kehittyy pikku hiljaa parempaan suuntaan ja pystyy haastamaan ja myös viemään nimi vahvempia joukkueita. Paikkoja kuitenkin tuhlaillaan vielä liian paljon ja varsinkin Galiardi on kunnostautunut tuhlaajapoikana. Hän kuitenkin luo Stastnyn kentälle tilaa ja taklaa kovalla sykkeellä, niin annetaan hänelle tuo paikkojen tuhlailu anteeksi. Ensi yönä vastassa kovassa kunnossa oleva Ducks ja maalillla taitaa olla parin pelin tauon jälkeen Varlamov. Voitto olisi erittäin toivottavaa.
 

Ralph

Jäsen
Pari peli pelattu ja vähän All-Stars kisoja. Ensiksi Anaheimin vieraissa herättiin aivan liian myöhään, kun lopussa kirittiin isännän 3-0 johdosta maalin päähän. Sitten kotona, ilman Ryan O'Reillyä, hävittiin vielä Minnesodalle.

Tämän jälkeen saatiin tauko alle ja pienet vammat, kuten O'Reillyllä, kuntoon. Itse All-Stars -tapahtumassa Gabriel Landeskog ei muuta tehnyt kun pujotteli vähän ja hyvin sen tekikin. Mutta muuten Landeskog oli vain vapaamatkustaja, kuten kaikki tulokkaat.

Ensi yönä vastassa Edmontonissa paikallinen Oilers. Muuten pitäisi olla terve kokoonpano, mutta ykkösmies Matt Duchene ei pelaa vielä. Hänen tilanteensa on hankala, mutta viimeistään ensi viikolla pelaa.
 

Ilmaveivi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Colorado Avalanche
Paluu Allstars-tauolta ei sujunut kovinkaan vahvasti ja tuloksena Oilersin vieraana olikin tappio lukemin 3-2. Avauserä oli Avsien osalta selvästi huonoin erä ja sen aikana Oilers hankkikin 2-0 johdon, josta eivät loppumatsin aikana luopuneet. Toinen ja kolmas erä olivat jo varsin hyvää peliä, mutta tehotonta oli viimeistely, eikä huippupaikkojakaan mitenkään hirveästi ollut. Tappio oli kolmas putkeen ja voitto olisi ollut varsin arvokas kun samaan aikaan kaikki muut viimeisestä pudotuspelipaikasta taistelevat joukkueet hävisivät.

Tällä kaudella jatkuu ihan sama trendi divisioonavastustajia vastaan kuin tähänkin asti. Tämän kauden rekordi näissä peleissä on 2-11-0, mikä on varsin karu tilasto. Muita lännen joukkueita ja erityisesti idän joukkueita vastaan pärjätään ihan hyvin, mutta divisioonapelit ovat jostakin syystä uskomattoman vaikeita. Tämä onglema pitäisi ratkaista jollakin tavalla, jos joukkue haluaa pelata playoffeissa tällä kaudella.

Seuraavana vastassa 4 kotipelin putkessa on juuri viivan päällä oleva Wild, joka olisi todella tärkeä voitettava.
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Rikotaanpa oma reilun parin viikon radiohiljaisuus. Ollut viime ajat sen verran kiirettä, että kokonaisten pelien näkeminen on jäänyt surulliseen Phoenix-tappioon ja hienoon LA-voittoon. Koosteet tietenkin joka pelistä on tullut nähtyä, mutta niistä ei saa koko kuvaa.

Avsin peli on noudatellut viime ajat tuttua kaavaa, eli ei minkäänlaista tasaisuutta. Kerran otetaan turpaan niin, että hävettää. Sitten yritetään taas raivolla ja voitetaankin, kunnes taas peliesitykset palaavat pikkuhiljaa siihen pisteeseen, ettei kohta kehtaa olla pelaamatta jotain huippupeliä. Lisäksi, kun pelataan jokin "kuoleman ottelu", kuten ennen ASG-taukoa Minnesotaa vastaan, se hävitään varmasti. Haluaisin uskotella itselleni, että se on vain nuoren joukkueen ominaisuus kun taso heittelee laidasta laitaan ja kovissa paikoissa ei vielä pärjätä, mutta en ole enää lainkaan varma siitä.

Niistä oman divisioonan peleistä on nyt jauhettu kaksi kautta ja jauhetaan yhä. Viime yön jälkeen saldo on tältä kaudelta 2-11-0 ja tuo on niin surkea lukema, että siitä voi melkein onnitella. Se, että Avs on vieläkin mukana playoffs-taistelussa tuolla saldolla, on myös onnittelun paikka. Mutta kun tiedetään, että Avs joutuu pelaamaan vielä yhdeksän kertaa NW-divisioonan joukkuetta vastaan, voidaan tappiosarakkeeseen lyödä jo valmiiksi monta merkintää lisää ja samalla tiputtaa todennäköisyyttä jatkopaikasta. Alan pikkuhiljaa myös uskoa siihen, mistä on paljon ollut melua. Eli muut NW:n koutsit vievät Saccoa 100-0 keskinäisissä otteluissa. Ei paljoa lämmitä, jos heitä vastaan saadaan kyllä paikkoja, mutta joka kerta kärsitään ”huonon onnen –tappio” kuten Dater osuvasti ilmaisi. Seuraavat neljä peliä Avs pelaa kotona, mutta kaksi ensimmäistä on juuri Minnesotaa ja Vancouveria vastaan, joten voittoihin ei ole suuria odotusarvoja. Jos joku, niin Minnesota voisi olla jotenkin mahdollista lyödä, vaikka sitten rankkareilla.

edit: Ilmaveivi nappasi paalupaikan tästä divisioona-asiasta, mutta jätetään nyt tuo omakin pätkä tuohon.

Sacco näytti tekevän Gigueresta jo ykkösvahdin, mutta kahden tappion jälkeen siirtyi takaisin Varlamoviin. Eiköhän se Jiggy ole taas tolppien välissä seuraavassa matsissa. Olin erittäin mielissäni, kun Giguere sanoi julkisesti Denver Postissa, että Colorado Avalanche tarvitsee kokopäiväisen maalivahtivalmentajan. Kunpa joskus joku median edustaja saisi kysyttyä Shermanilta tai muulta johtoportaalta, miksi Avs on edelleen tässä asiassa jossain 80-luvulla? Toki maalivahtien asiantuntija J.Sacco ehti jo ilmoittaa, että osa-aikainen mv-konsultti on ihan tarpeeksi.

Kauden positiivisin asia on ehdottomasti nähdä Peter Mueller vihdoin terveenä kaukalossa. Itse jo epäilin hänen paluuta noin pitkän tauon jälkeen, mutta kaveri on löytänyt pelinsä. Hän pelasi heti ensimmäisestä paluuottelusta lähtien selvästi paremmin kuin niissä kauden kolmessa ensimmäisessä matsissa. Sen lisäksi, että hänellä on hyvä maalivainu ja halu laukoa kiekkoa, Mueller omaa myös hyvän pelisilmän ja syöttötaidon. Laiturinakin rakentaa hyviä tilanteita muille ketjun jäsenille, peruja tieten aiemmalta sentterin uralta. Harmi kun Duchene on loukkaantuneena, sillä nämä kaksi pitää laittaa heti ensimmäiseksi takaisin samaan ketjuun ja katsoa, onko vanha taika tallella. Mueller on pelaajatyypiltään juuri oikeanlainen Duchenen vierelle. Pystyy auttamaan pelinrakentamisessa ja luomaan myös Duchenelle maalipaikkoja, mutta laittaa samalla itse Mattyn tarjoilut sisään. Tosin Avsin senttereillä voi olla, että Sacco päätyy aikanaan koostumukseen Duchene-Stastny-Mueller, joka sekin kuulostaa mielenkiintoiselta. Sitäkin voi seurata, että käykö Muellerille tuon pitkän tauon jälkeen niin kuin farmijätkille yleensä käy, kun he nousevat isoon liigaan. Ensimmäiset reilut kymmenen peliä menee kauhealla yrittämisellä lähes kuin unelma, mutta sitten hyytyy, koska taso ei vain riitä. Muellerin tapauksessa se ei kuitenkaan olisi kiinni siitä, etteikö miehen taidot riittäisi.

Galiardi muuten pelasi itsensä takaisin Saccon koirankoppiin sillä tuplajäähyllä. Harmi, että viime viikkojen hyvät otteet sulaa tuollaiseen, mutta kieltämättä T.J on ottanut luvattoman monta turhaa 2+2 jäähyä.
 
Viimeksi muokattu:

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Galiardi muuten pelasi itsensä takaisin Saccon koirankoppiin sillä tuplajäähyllä. Harmi, että viime viikkojen hyvät otteet sulaa tuollaiseen, mutta kieltämättä T.J on ottanut luvattoman monta turhaa 2+2 jäähyä.

Tuo oli muuten jännä temppu Saccolta. Piti Galiardin toisen erän kokonaan viltissä, mutta silti pisti hänet ottelun viimeiseen aloitukseen Edmontonin päätyyn.
Pelistä sen verran, että voitto olisi pitänyt napata. Ensimmäinen erä meni Edmontonille, mutta sen jälkeen hallitseva osapuoli oli Avs. Harmi vain, kun vastustajan maalivahdista tuli taas ottelun tähti niin kuin Anaheim pelissä. Molemmat pelit oli voitettavissa, mutta surkean viimeistelyn ansiosta saldoksi jäi nolla pistettä. Onneksi Minnesota ja Coloradon alapuolella olevat joukkueet sössivät myös omat ottelunsa, niin tilanne ei muuttunut mihinkään viivan tuntumassa.
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Minnesota- ja Vancouver-pelit eivät tuoneet muutosta Avsin surkeaan menestykseen NW-divisioonan joukkueita vastaan. Kaava oli jälleen sama; Avs tuntui hallitsevan pelejä, voitti laukaukset selvästi, mutta lopulta ihmetellään häviötä.

Ensimmäisestä matsista Minnesotaa vastaan on kirjoitettu, kuinka Backström pelasi kuin unelma ja Avs löi päätänsä häneen. Se on totta, jos pelaat nollapelin 35:llä torjunnalla, olet sankari. Mielestäni kuitenkin kaksi ensimmäistä erää vääristää kuvaa, sillä eihän Avs saanut edes kunnon maalipaikkaa niissä. Mitä nyt McLeod kävi pari kertaa sutimassa rystyllä. Laukaukset tulivat laidoista ja "pelin ulkopuolelta", sillä Wild otti omaan tuttuun tyyliinsä puolustusaluuensa keskustan täydellisesti itselleen. Kun Wild löi viiden miehen muurinsa siihen, Avsilla oli ongelmia saada edes laukaukset läpi siitä, puhumattakaan tilanteista maalin edustalla. Itseasiassa Minnesota sai useamman hyvän maalipaikan. Vasta kolmannessa erässä Avs tuli aggressiivisesti kaukaloon ja loi pitkiä hyökkäyksiä vastustajan alueella, joiden myötä alkoi paikkoja avautua. Loppu oli sitten taas siitä maalinteon vaikeudesta kiinni. Harmittavasti Wildin ainokainen tuli muuten hyvin pelanneen Gigueren virheestä. Avasi hieman huolimattomasti peliä, siitä pitkäkiekko ja Avsilla nelosketju kentällä. Wild otti tietenkin ykkösketjunsa kehiin ja tekivät maalin.

Toinen peli Vancouveria vastaan oli mielestäni parasta Avsia pitkään aikaan, mutta voiko tuo peli taas katkerammin päättyä? Olkoonkin, että Canucks kilautti kolmesti rimoihin, niin kyllähän se säkäpomppu Bieksalle korvasi ne "epäonnet". Bieksa kuitenkin pelasti itse varman maalin hienolla syöksyllä, joten kai se oli ansaittu tasoitus. Galiardi oli ymmärrettävästi pelin jälkeen aivan maissa. Se ensimmäinen ratkaisuyritys tyhjiin oli vähintäänkin kummallinen. Pakki laittaa polven jäähän, niin siitä yritetään vetää läpi. Galin luisteluvoimalla olisi aivan hyvin voitu vain suojata kiekko hyökkäysalueelle ja heittää joku räkäropelli verkoon. Loppua lukuunottamatta hyvä peli, aggressiivista, loistavaa alivoimaa liigan parasta ylivoimaa vastaan ja monta maalipaikkaa. Ei vain voi taas mitään. Nämä pelit pitää voittaa tuollaisessa tilanteessa, vaikka vastassa olisikin Vancouver. Joku voisi kaivaa aikansa kuluksi tilastot siitä, monesti Avs on menettänyt johtonsa aivan pelin loppuhetkillä? Näin mutulla voisin heittää, ensimmäisellä Saccon kaudella sitä tapahtui paljon. Toisella se jo parani ja kolmannella on parantunut entisestään. Silti mieleen tulee ainakin muutama katkera loppu.

Avs tarvitsisi nyt heti voiton, että saisi tuon negatiivisen kierteen poikki. Aivan kuten marraskuussa, kun viimeksi oli tällainen pitempi heikko jakso, Avs joutuu tekemään hirvittävän työn yhden maalin eteen. Kunpa taas tulisi se pari säkäpomppua jostain ja sitä kautta yksi kenties helpottava voitto. Chigaco on vastassa seuraavaksi ja varmasti sopivan ärsytettynä kun ovat hävinneet viisi ottelua putkeen ja viimeksi oikein kunnolla. Vaikka Hawks on yksi liigan huippujoukkueista, se on jostain syystä sopinut Avsin vastustajaksi. Niinpä odotankin, että jos Avs ei nyt ole liikaa masentunut viime pelistä, se haastaa tosissaan Hawksin voitosta.

Mueller oli flunssan takia sivussa viime yönä ja toivoa sopii, että se oli vain flunssa. Hänet tarvittaisiin heti takaisin kokoonpanoon. Samoin Duchene, kun tuo maalinteko on taas niin vaikeaa. Se vain, että Matty ei vieläkään ole edes käynyt jäällä. Nyt on jo viisi viikkoa siitä, kun hän polvensa loukkasi.

Avalanche on sarjataulukossa vielä mukana, kun kisataan siitä kahdeksannesta sijasta. Mutta Avsin tilannetta heikentää se, että sillä on enemmän pelejä pelattuna kuin kellään muulla. Pahimmat kilpakumppanit ovat pelanneet pääasiassa kaksi peliä vähemmän, Stars jopa kolme.

Avs teki mielenkiintoisen rosteri muutoksen, kun Stefan Elliott lähetettiin farmiin ja Tyson Barrie nostettiin ylös. Tämä oli aivan perusteltu siirto moneltakin kantilta. Ensinnäkin, alun jälkeen Elliott löi päänsä siihen junnujen/farmipelaajien muuriin. Itseluottamus alkoi mennä ja peli kärsiä. Kovin moni junnu ei tuossa tilanteessa tee täydellistä suunnan muutosta NHL:n puolella. Peliaika alkoi olla kortilla ja niinpä on ihan hyvä, että Elliott pääsee farmiin Quinn'n oppiin pelaamaan suuria minuutteja ja keräämään itseluottamusta. Barrie taas on ollut Monstersin paras pelaaja ja saa palkinnon hienosta kaudesta. Vaikka nuorten tulokkaiden varaan ei pitäisi suuria laskea, toivottavasti Barrie pystyy tekemään saman kuin Elliott. Eli ensimmäiset 10-15 peliä tuomaan uuden ulottuvuuden Avsin peliin ja sitä kautta mahdollisesti potkimaan Avsia eteenpäin. Mielenkiintoista nähdä myös näiden kahden pelaajan pelilliset erot, kun aikaisemmin ei ole Barrielta tullut nähtyä kuin muutama Kanadan junnujen MM-peli. Barrien on sanottu olevan hieman kokonaisvaltaisempi pelaaja, joka mielellään syöttää ennen kuin laukoo.
 
Viimeksi muokattu:

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Olipas ottelu Vancouveria vastaan. Ottelu oli Coloradon hallussa alusta loppuun asti. Harmi vain kun vastustajan maalilla oli taas muuri. Giguere napsi hyvin vetoja kiinni ja vankisti ykkösmaalivahdin paikkaansa. Rankkareihin voisi kuitenkin tästä lähin laittaa Varlamovin joka kerta. Giguere on tällä kaudella kohdannut viisi rankkaria joista kolme on mennyt maaliin, yksi tolppaan ja eilen yksi veto tarttui räpylään. Omaan silmään Gigueren liike on liian verkkaista nokikkain hyökkääjän kanssa. Jos pelin taso pysyy jatkossakin samana, niin pisteitä alkaa varmasti tulemaan. Täytyy vain toivoi ettei nämä hyvällä pelillä hävityt pelit ala vaikuttamaan nuoreen joukkueeseen liikaa.

Dater muuten kirjoitteli kuun vaihteessa, että Duchenen paluu on vasta viikkojen päässä, ei päivien eli vielä saadaan odotella Duchenea jonkin aikaa. Neljä viikkoa oli alunperin minimi ja se ollaan nyt ylitetty.
 

Wolves

Jäsen
Denver Postin Adrian Dater on siirtohuhujen kanssa liikenteessä.

St. Louisista olisi tullut informaatiota, että Chris Stewart, jonka sopimus on katkolla ja kausikaan ei ole sujunut mitenkään mahtavasti (48 10+10) olisi mahdollisesti vapaana trade deadlinella. Toiseen suuntaan Dater laittaisi menemään alisuorittanutta David Jonesia.

Daterin mukaan etenkin Chicago ja Detroit etsivät puolustajia kokoonpanoihinsa ja mahdollisena kauppatavarana mies näkee Shane O'Brienin ja Kyle Quinceyn. Itse ainakin herää mielenkiinto, mitä kaupassa tulisi takaisin päin, sillä etenkin Quinceyn $3 miljoonan caphit ja tulevan kesän RFA status voisi tuoda ihan mukavan paketin takaisinpäin. Jotain merkittävää takaisinpäin pitäisi tulla, ettei joukkue joudu palkkalattian alapuolelle.

Dater: Don't give red line a passing thought - The Denver Post
 

Ralph

Jäsen
Jos Chicago tai Detroit haluaa Kyle Quinceyn, heidän on todellakin syytä antaa vastineeksi jotain pirun hyvää. Mikään Jiri Hudler tai Andrew Brunette ei kelpaa, sillä Coloradon heikoin osa-alue paperilla on kuitenkin puolustus. Quinceytstä olisi Avsille hyötyä vuosiksi eteenpäin.

Nyt jännittää mitä GM:mme saakaan aikaan. Hänen historiansa muistaen, osaan odottaa jotain "Jiri Hudler <> Kyle Quincey and 2nd round pick". Datsyuk, Zetterberg tai Filppula, muita en kelpuuttaisi Detroitista vaihdossa Quinceyhyn. Mikään Cleary ei toisi mitään uutta Coloradoon ja Bertuzzi ei ole edes vaihtoehto.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Tuntuisi tyhmältä, että Detroit haluaisi kaupalla hommata Kyle Quinceyn. Näihin huhuihin en usko yhtään. Lisäksi en ymmärrä sitäkään miksi Detroit haluaisi puolustajaa, joka ei ole kuitenkaan potentiaalinen ykköspakki. Detroitilla on nyt Kronwallia, Whiteä, Kindliä ja Ericssonia pitkällä tähtäimellä. Ei tuohon kaivata mitään Quinceyta, joka ei tuo mitään mitä tämä nelikko ei tekisi. Lisäksi Quinceyn ja Detroitin historian tietäen, ei Wings ole jantterille se ykkösvaihtoehto. Ja tässä on juuri se takana, ettei Wings tarvitse Quinceyta niin paljoa, että olisi mitään järkeä tarjota vaihdossa Filppulan tai Helmin tai edes tämän kauden Hudlerin tasoista hyökkääjää.

Hudler <-> Quincey+2nd on sellainen että kaipa tuohon nyt suostuisi, muttei Holland kyllä Quinceyn perässä ole.

Not gonna happen.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tuntuisi tyhmältä, että Detroit haluaisi kaupalla hommata Kyle Quinceyn. Näihin huhuihin en usko yhtään. Lisäksi en ymmärrä sitäkään miksi Detroit haluaisi puolustajaa, joka ei ole kuitenkaan potentiaalinen ykköspakki. Detroitilla on nyt Kronwallia, Whiteä, Kindliä ja Ericssonia pitkällä tähtäimellä. Ei tuohon kaivata mitään Quinceyta, joka ei tuo mitään mitä tämä nelikko ei tekisi. Lisäksi Quinceyn ja Detroitin historian tietäen, ei Wings ole jantterille se ykkösvaihtoehto. Ja tässä on juuri se takana, ettei Wings tarvitse Quinceyta niin paljoa, että olisi mitään järkeä tarjota vaihdossa Filppulan tai Helmin tai edes tämän kauden Hudlerin tasoista hyökkääjää.

Hudler <-> Quincey+2nd on sellainen että kaipa tuohon nyt suostuisi, muttei Holland kyllä Quinceyn perässä ole.

Not gonna happen.

Näinhän se menee. Vähän olen kyllä ihmetellyt noita huhuja että Detroit pakin perässä olisi. Toinen rightin viivamies toki kelpaisi kakkosylivoimaan, mutta sen voi saada hyökkääjähankinnallakin (esim. Hemsky, Ray Whitney jne.), joka on olennaisempi tarve.

Jos kiekollista pakkia sitten todella tarvitaan playoffseissa, niin kokoonpanoon nostetaan Brendan Smith. Se on Detroitin tapa ollut toimia viime vuosina. Eli jos normikokoonpanon mies putoaa pleijareissa kyydistä, niin se tilanne käytetään hyväksi laittamalla nuori pelaaja tilalle kasvamaan tulevaisuuden korkoa. Näinhän esimerkiksi Helm ja Abdelkader ajettiins isään joukkueeseen. Ei käytetty juuri runkosarjassa, mutta pleijareissa sisään. Ennen sitä mennään normiukkeleilla. Smith on hyvin pitkälle se, mitä Kyle Quincey nykypäivänä voi tarjota, joten tälle kaupalle ei ole mitään tarvetta.

Enemän tarve on hyvälle alivoimapuolustajalle, mutta sekin mielestäni on jo joukkueessa. Commodorea vain jostain syystä ei ole vielä siihen rooliin ajettu. Joku Adam Footen tyylinen puolustaja vaihdettuna Jakub Kindliin voisi olla se Detroitin epätodennäköinen, mutta mahdollinen pakki-trade. Mutta Adamikin on jo eläkkeellä...
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
Jos Chicago tai Detroit haluaa Kyle Quinceyn, heidän on todellakin syytä antaa vastineeksi jotain pirun hyvää. Mikään Jiri Hudler tai Andrew Brunette ei kelpaa, sillä Coloradon heikoin osa-alue paperilla on kuitenkin puolustus. Quinceytstä olisi Avsille hyötyä vuosiksi eteenpäin.

Nyt jännittää mitä GM:mme saakaan aikaan. Hänen historiansa muistaen, osaan odottaa jotain "Jiri Hudler <> Kyle Quincey and 2nd round pick". Datsyuk, Zetterberg tai Filppula, muita en kelpuuttaisi Detroitista vaihdossa Quinceyhyn. Mikään Cleary ei toisi mitään uutta Coloradoon ja Bertuzzi ei ole edes vaihtoehto.

Onpa sinulla korkeat käsitykset Quinceystä. Itse en kelpuuttaisi häntä vaihdossa Kronwalliin, Howardiin (vaikkei teillä ole tarvettakaan), Helmiin (tuskin on sentterillekään tarvetta) tai Whiteen, noin esimerkkejä mainitakseni. Tuskin Red Wings haluaa Quinceyta muuten kuin korkeintaan vapaana agenttina, ei häneen ruveta mitään uhraamaan. Toki tuo Hudler-kauppa olisi hyvä, mutta se on jo haaveen puolella :D.

edit. samaa mieltä Henkan kanssa, hyökille olisi enemmän kysyntää.
 

Ralph

Jäsen
Onpa sinulla korkeat käsitykset Quinceystä.

En tiedä, ymmärsitkö väärin, mutta. Howard ei käy, sillä tällöin teidän ykkönen olisi Conklin ja meidän kolmonen Varlamov. Puolustaja ei käy, sillä jos kerran puolustajaa etsitte, ei sieltä puolustajaa olisi tulossa. Jäljelle jää siis hyökkääjät ja kun alaketjut on meillä kunnossa, pitäisi vastikkeen olla joku hyökkäävä hyökkääjä. Tällöin jäljelle jäävät vain Zetterberg, Filppula ja Datsyuk. Toki siellä on se Hudler, mutta Coloradolla ei ole mitään järkeä luopua Quinceystä saadakseen Hudlerin. Toisaalta Detroitin ei ole järkä luopua kenestäkään edellä mainitusta kolmesta saadakseen Quinceyn.

Yhtä lailla Chicgolla on antaa Toews, Kane, Sharp, Hossa ja Frolik. Neljä ekaa luten tuo Detroitin kolmikko ja viimeinen liian riskialtis.

Ja Shane O'Brien lähtenee helpommin. Siihen se Frolik ja kelpaisi.
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
En tiedä, ymmärsitkö väärin, mutta. Howard ei käy, sillä tällöin teidän ykkönen olisi Conklin ja meidän kolmonen Varlamov. Puolustaja ei käy, sillä jos kerran puolustajaa etsitte, ei sieltä puolustajaa olisi tulossa. Jäljelle jää siis hyökkääjät ja kun alaketjut on meillä kunnossa, pitäisi vastikkeen olla joku hyökkäävä hyökkääjä. Tällöin jäljelle jäävät vain Zetterberg, Filppula ja Datsyuk. Toki siellä on se Hudler, mutta Coloradolla ei ole mitään järkeä luopua Quinceystä saadakseen Hudlerin. Toisaalta Detroitin ei ole järkä luopua kenestäkään edellä mainitusta kolmesta saadakseen Quinceyn.

Yhtä lailla Chicgolla on antaa Toews, Kane, Sharp, Hossa ja Frolik. Neljä ekaa luten tuo Detroitin kolmikko ja viimeinen liian riskialtis.

Ja Shane O'Brien lähtenee helpommin. Siihen se Frolik ja kelpaisi.

Joo taisin ymmärtää väärin. Ajattelin että asetat vain nuo kolme mainitsemaasi Red Wings-pelaajaa Quinceyn yläpuolelle, vaikkei siitä ollut kyse. Kiitos ja anteeksi :D.
 

riknor

Jäsen
Itsellä on tässä ulkomaille muuton jälkeen ja siitä seuranneen Viaplaysta luopumisen takia jäänyt Avsin pelien katsominen pikkaisen vähemmälle, mutta highlightseja katsoessani olen huomannut että meidän Peter Muellerhan on alkanut pelata siellä ja tehdä välillä maalejakin.

Petski oli tuossa kuun vaihteessa hyvää kommenttia kirjoitellut Muellerista ja itse voin helposti yhtyä siihen, että on mukava nähdä mies pelikunnossa ja samalla toivoa, että ne päävammat olisi nyt taaksejäänyttä elämää. Olisi kuitenkin kiva kuulla Avsia seuraavilta, tai miksei muiltakin, miltä se Muellerin peli on viime aikoina näyttänyt. Kuinka pahasti pitkä pelaamattomuus on näkynyt otteissa? Onko herunut ylivoima-aikaa, kenties viivamiehenä kuten joskus aiemmin?

Jokatapauksessa hatunnosto miehelle sinnikkyydestä ja sormet ristiin ettei pääkoppa vaivaa enää jatkossa.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Itsellä on tässä ulkomaille muuton jälkeen ja siitä seuranneen Viaplaysta luopumisen takia jäänyt Avsin pelien katsominen pikkaisen vähemmälle, mutta highlightseja katsoessani olen huomannut että meidän Peter Muellerhan on alkanut pelata siellä ja tehdä välillä maalejakin.

Petski oli tuossa kuun vaihteessa hyvää kommenttia kirjoitellut Muellerista ja itse voin helposti yhtyä siihen, että on mukava nähdä mies pelikunnossa ja samalla toivoa, että ne päävammat olisi nyt taaksejäänyttä elämää. Olisi kuitenkin kiva kuulla Avsia seuraavilta, tai miksei muiltakin, miltä se Muellerin peli on viime aikoina näyttänyt. Kuinka pahasti pitkä pelaamattomuus on näkynyt otteissa? Onko herunut ylivoima-aikaa, kenties viivamiehenä kuten joskus aiemmin?

Jokatapauksessa hatunnosto miehelle sinnikkyydestä ja sormet ristiin ettei pääkoppa vaivaa enää jatkossa.

Paikkoja miehelle on siunaantunut ihan hyvin. Valitettavasti muutamassa viime pelissä vastustajan maalivahti on ollut kentän paras pelaaja. Veto on vaatimattomasti varmasti joukkueen paras. Positiivista Muellerin pelissä on ollut myös se, että hän ei vältä kontakteja juurikaan. Pelaa tilanteet fiksusti, eikä ajaudu tilanteisiin joissa voisi pahemmin sattua. Kuntopuoli on ilmeisesti hoidettu kerralla kunnon kuntoon sillä väsymyksen merkkejä ei miehestä ole pahemmin näkynyt. Innolla ainakin täällä odotetaan minkälaisia tehoja Muellerista saadaan irti, kun terve Duchene tulee vierelle kiitämään.

Giguere on viime peleissä vakiinnuttanut ykkösvahdin paikkaa itselleen. Aivan loistavaa on työskentely ollut maalinsuulla. Toivottavasti Varlamov ei vedä asetelmasta herneitä nenäänsä vaan tajuaa kuinka hyvässä opissa hän nyt pääsee olemaan.
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Giguere on viime peleissä vakiinnuttanut ykkösvahdin paikkaa itselleen. Aivan loistavaa on työskentely ollut maalinsuulla. Toivottavasti Varlamov ei vedä asetelmasta herneitä nenäänsä vaan tajuaa kuinka hyvässä opissa hän nyt pääsee olemaan.
Tästä vahvasti samaa mieltä.

Giguere on selvä ykkösvahti, joka on kokemuksellaan osannut ottaa tilanteen haltuun. Hejdukilla voi olla kapteenin C, O'Brien voi olla uusi ianlaperriere kopissa ja O'Reilly/Landeskog nuoria tulevaisuuden johtajia, mutta kyllä todellinen johtaja taitaa olla itse Giguere. Kaikki hänen kommenttinsa mediassa pitkin kautta ovat osoittaneet, kuinka Jiggy on käynyt läpi pitkän uran ja hän tietää tarkalleen mikä on Avsin tilanne. Gigueren rauhallisuus, rebound-kontrolli ja pelinohjaus antavat Avsin takalinjoille tilaisuuden keskittyä enemmän itse pelaamiseen. Varlamovin hyperaktiivinen torjuntatyyli luo liki paniikkia Avsin pakeissa, kun jokainen kiekko jää pyörimään maalin eteen. Varlamov on joutunut hankalaan paikkaan, sillä se on ihan selvästi nähtävissä, mikä on kenttäpelaajien luotto veskariin, kun Varly on maalissa.

Nyt kun Avs pelaa peräkkäin perjantaina ja lauantaina, pääsee Varlamov pitkästä aikaa maalille. Sacco on jo kertonut, että Jiggy pelaa Canesia vastaan, Varly St.Louisissa. Ihan en ole tästä jaosta Saccon kanssa samaa mieltä, sillä tässä(kin) on hyvä mahdollisuus, että Varlamov syötetään susille. Vähäinen pelituntuma, heikko itseluottamus ja omalle joukkueelle toinen peli putkeen, kun yksi liigan parhaista joukkueista pääsee tuoreempana liikeelle, voi johtaa taas rumaan lopputulokseen. Ehkä Saccokin vain on tullut siihen päätökseen, että jos Avs jonkun voittaa, se on Canes perjantaina ja laittaa siihen kaikki paukut.

Avs pelasi toisen hyvän pelin peräkkäin ja kaatoi Chicagon. Oikeastaan missään vaiheessa ei ollut hätää. Ihmeellisesti Hawks päästi Avsin todella moneen 2vs1-hyökkäykseen, mutta vain yksi näistä hyödynnettiin. Hienoa nähdä David Jonesin tekevän kaksi maalia. Jones on nyt pari peliä tehnyt uutta tulemista ja nyt on näkynyt sitä vanhaa Jonesia. Koko, liike ja laukaus riittää tekemään maaleja säännöllisesti NHL:ssä. Toivottavasti tästä lähtisi uusi nousu Jonesin kohdalla ja hän toisi kaivattua syvyyttä Avsin maalintekoon. Vanha tutkapari Jones-Stastny on lämmennyt siinä samalla, kun Stastny on kaikessa hiljaisuudessa tehnyt jotain 10 pistettä viimeiseen 10 peliin. Hejduk sopii tuohon ketjuun kolmanneksi lenkiksi.

Tyson Barrie teki myös ihan kelpo debyytin. Vaikkei yhden pelin perusteella voi lopullisia tuomioita vetää, on hänen ja Elliottin välillä selviä eroja. Elliott’lla on räjähtävämpi liike, parempi rannelaukaus ja koko ajan kärkkymässä mahdollisuutta hyökätä. Barrie sen sijaan on kokonaisvaltaisempi pelaaja, joka pärjää paremmin omassa päässä. Hän ei myöskään ole niin hanakasti menossa hyökkäyksen kärjessä ja itse asiassa jätti pari hyökkäystä kesken ja lähti puolustamaan. Pelisilmä riittää antamaan hyviä syöttöjä, joilla viedään peliä eteenpäin. Yhtään ylivoimaa ei tullut, että olisi nähnyt hänet siinä tositoimissa.

Nuo jäähymäärät Avsin otteluissa on tuntunut kääntyvän tällä kaudella varsin pieniksi. Tai ainakin Avsin saamat ylivoimat tuntuvat kadonneen ja kun asiaa tarkastelee NHL:n sivuilta, selviää, että Avs on sijalla 29. ylivoima-ajoissa. Eikö Avsin aktiivinen peli enää tuota vastustajalle jäähyjä? Vai onko linja löystynyt? Vai eikö se Avsin peli olekaan enää niin aktiivista? Saccokin menetti jo hermonsa yhdessä välissä ja julkisesti ihmetteli, kun Avsilla on illasta toiseen vastustajaa enemmän minuutteja.

Nyt on Lännessä pahimmat kilpakumppanit pelannut noita tasoittavia pelejään pois (vaikka vieläkin on eroja pelimäärissä) ja Avsin sijoitus sitä myöten heikentynyt. Tällä hetkellä Avs on sijalla 12 ja kolme pistettä viivan väärällä puolella. Dallas tuossa edelleen sekoittaa pakkaa, kun sillä on kaksi peliä vähemmän pelattuna. Nyt vielä Avs pelaa kaksi peliä peräkkäisinä päivinä ja taas tulee lisää eroa pelimäärissä. Joka tapauksessa tuossa on kuusi joukkuetta viiden pisteen sisällä, eli huikea taistelu tulee, jos joku ei nyt aivan romahda tappioputkeen. Sanomattakin selvä, että Avsin on pakko voittaa Carolina ensi yönä. St.Louis Blues on tällä hetkellä niin jäätävä joukkue, että mielestäni piste heiltä olisi jo hieno torjuntavoitto.
 

Makkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Huh huh mikä peli Carolinaa vastaan!!

Avs nappasi todella tärkeät 2 pistettä jatkoaika-voitolla Canesista. Ottelu oli täyttä draamaa loppuun asti, sillä O'Reilly ratkaisi ottelun 1,2sec ennen jatkoajan loppua. O'Reillyllä oli kolmannen erän lopussa täysin tyhjä maali, josta hän ampui tolppaan, läpiajo ja täydellinen vetopaikka b-pisteiden välistä ja mikään ei uponnut. Radar oli selvästi pettynyt itseensä ja muuten aina rauhallinen mies paiskoi vaihtoaition ovea ja hakkasi mailaansa koska oli niin pettynyt itseensä. Sitten jatkoajan viimeinen vaihto, mies karvaa itse kiekon pois keskialueella, polkee alueelle ja lämää hirmulämärin alakulmaan ja Avs nappaa playoff-taistelun kannalta todella tärkeät pisteet.

O'Reillyn lisäksi Saccon vihdoin muodostama ykkösketju Jones-Stastny-Hejduk jatkoi siitä mihin Chicago pelissä jäivät; Hejduk 1+0, Stastny 1+1 ja Jones 0+2. Jonesin ja Stastnyn välillä on taas havaittavissa viime kaudella ollutta kemiaa, ja Stastny on varsinkin lähiaikoina ollut aivan huippuvireessä niinkuin Petski ja Juteeni jo mainitsivatkin.
Myös Tyson Barrie pelasi mukiinmenevän ottelun. Varsinaisella peliajalla mies ei niin hirveästi hyökkää, vaan pelaa varmempaa peliä. Jatkoajalla taisi tulla valmennusjohdolta lupa pelata enemmän omaa peliä ja mies painoikin hyökkäyksen mukana kuin nuori varsa kevätlaitumella. Muutaman kerran mies löytyi maalin takaa ja kerran oli tehdä maalin kun painoi yksin omasta päästä, haastoi röyhkeästi Canesin puolustajan ja sai jopa laukauksen aikaiseksi. Omassa päässä kuitenkin huomattavasti varmempi mies kuin Elliott, ja kun hyökkäyspäässäkin kuitenkin taitoa löytyy niin kyllä itse pitäisin Barrien ylhäällä.

Yksi mainittavan arvoinen asia on erikoistilannepelaaminen. Colorado on tappanut nyt 12 alivoimaa putkeen, ja yhteensä vastustajalla on alle veto/ylivoima (ainakin Altituden mukaan oli ennen tätä peliä ja ellen ihan väärässä ole niin on vieläkin) Myös Petskin mainitsema ylivoima-asia on ihmeellinen, sillä nyt tuli jo toinen peli putkeen ilman että Avalanche saa pelata sekuntiakaan ylivoimaa. Onko tuo vain vastustajan hyvyyttä olla rikkomatta vai mistä sitten johtuu - paha sanoa.

Giguere ei vakuuttanut tässä pelissä ollenkaan. Vaikka maalit nyt ei suoranaisesti hänen piikkiin menneetkään, niin silti Giguerelle tyypillinen rauhallisuus ja hyvä sijoittuminen puuttuivat pelistä ja hän näytti enemmän Varlamovin tyyppiseltä veskalta, eli pomppi ympäriinsä aivan älyttömästi. Ja kun vanhan Gigueren liikkuvuus ei ihan ole sillä tasolla että tuollainen toimii niin ihan hyvä antaa Varlylle peli väliin. Tosin kyllähän Giggy nappasi todella tärkeän torjunnan 3vs1 hyökkäyksessä, joten siitä kiitokset miehelle.

Ensi yönä sitten St.Louis Blues vastassa klo 3 suomen aikaan ja kyllähän tuokin pitää väijyä. Varly tosiaan maalissa ja ei tuosta kovin paljoa pisteitä viimekertaisen Blues pelin jälkeen uskalla toivoa, mutta aina on mahdollisuuksia. Blues kuitenkin liigan kovimpana kotijoukkueena (Wingsillä 19 kotivoittoa putkeen ja silti Blues kovin kotijoukkue tilastollisesti) fanien tuki takana ja kun joukkue pelaa muutenkin aivan älyttömän hyvin niin vaikeata tulee olemaan. Mutta toisaalta St.Louis on viime vuosina sopinut hyvin Coloradolle vastukseksi, mutta nyt uusi valmentaja toi uudet kuviot Bluesin peliin.
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Kun O'Reilly nosti rystyllä tolppaan siitä Landeskogin tarjoilusta, oli selvää, että seuraavaan vaihtoon Factor tulee kauhealla draivilla. Ja kun hän siinä seuraavassa vaihdossa epäonnistui niistä kolmesta paikasta, oli päivänselvää, ettei hän lopeta, ennen kuin on ratkaissut pelin Avsille. Vaikka O'Reilly paiskasi vaihtoaition oven voimalla kiinni, hän on sitä pelaajatyyppiä, joka repii itsestään entistä enemmän irti, kun tulee jokin epäonnistuminen ja pettyminen. Aivan mahtava esitys kaverilta ja otti taas joukkueen reppuselkään, kun tarvittiin. O'Reilly vaatii itseltään hirmuisesti ja välillä tuntuu, että liikaakin. Tutuksi on tullut ne tarinat, kuinka hän on tappion jälkeen rankaissut itseään juoksemalla Pepsi Centerin portaita ylösalas, tai viskonut raskasta kuntopalloa seinään. Onneksi nyt on Stastny alkanut antamaan Factorille tulitukea. O'Reilly ehti jo muutamaan kertaan mediassa piiskata itseään tappioista tyyliin "tiedän kuinka joukkue katsoo ja luottaa minuun, enkä pystynyt vastaamaan siihen jne." Kuitenkin koko kauden ollut Avsin MVP.

O'Reillyn taistelijapari, Gabe Landeskog, pelaa myös kuin vanhempi virkaveljensä. Kaiken muun ohella, Landeskogilla on nyt alkanut kertyä myös pisteitä alkukautta reippaammin. Vaikka kuin Avsin touhu välillä sapettaa, voi vain hymyillä, kun miettii minkälaiset moottorit Avsilla on tulevaisuuden varalle O'Reillyn ja Landon muodossa. 21- ja 19-vuotiaat kaverit pelaavat niin suurella sydämellä ja tekevät kaiken kentällä, ettei voi kuin funtsia, mitä he saavat aikaan vaikkapa neljän vuoden kuluttua? Jos ja kun Avs nousee tulevaisuudessa vakituiseksi playoffs-joukkueeksi, nämä kaksi kaveria ovat niitä, joilla ne pelit voitetaan.

Muuten tuo Canes-peli oli mielestäni Avsilta melko heikkoa pari erää. Canes tuli ja pelasi Avsin omilla aseilla, mutta aina jotenkin Avs vääntäytyi tasoihin. Kolmannessa sitten O'Reilly aloitti shown. Hyvä merkki sekin, että pystytään voittamaan näitä pelejä vaikka esitys onkin nihkeä.
 

Ilmaveivi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Colorado Avalanche
Ennakko-odotuksiin nähden yhteenkin pisteeseen Bluesin vieraana voi olla kohtuu tyytyväinen. 2 ensimmäistä erää mentiin suht tasatahtiin, mutta kolmannessa alkoi selvästi Avsien jaloissa painaa eilinen matsi ja lopussa Varly otti monia tärkeitä koppeja, jotka turvasivat yhden pisteen. Varly päästi ensimmäisen maalin vähän turhan helposti, mutta sen jälkeen työskentely oli hyvää, joskin rebound-kontrolli vaatii vieläkin selvästi kehittämistä. Saccon aivoituksista ei aina voi tietää, mutta tämän pelin perusteella antaisin Varlyn jatkaa maalilla myös seuraavassa ottelussa.

Avausmaalista vastasi Shane O`Brien, joka lämäsi kiekon takayläkulmaan Van Der Gulikin voitettua tilannetta edeltäneen hyökkäyspään aloituksen 100-0. VDG oli muutenkin yksi illan pirteimpiä pelaajia ja se palkittiinkin lisääntynyeellä peliajalla. Toisesta maalista vastasi niin ikään puolustaja, kun Erik Johnson laukoi parin pelin tauon jälkeen saadulla ylivoimalla O`Reillyn poikittaissyötöstä kiekon häkkiin. Maalissa oli myös Lando isossa roolissa toimittamalla kiekon kulmasta viivaan ja ryntäämällä itse tekemään maskia maalin eteen.

Seuraavaksi ohjelmassa on pieni Kanadan-kiertue, jossa vastaan tulevat Canucks, Oilers ja Jets. Ohjelmassa pahoja pelejä, joista tulisi pisteitä kerätä, mikäli mielitään pysyä mukana playoffracessa.
 

Ralph

Jäsen
Seuraavaksi ohjelmassa on pieni Kanadan-kiertue, jossa vastaan tulevat Canucks, Oilers ja Jets.

Ja tällöin on odotettavissa myös itse numero yhdeksän paluu. Matt Duchene matkaa joukkueen mukana kotimaahansa. Ensimmäinen peli vasta keskiviikko-torstai yönä jne. ja Duchenen paluuta odotetaan tuolla Kanadassa. Ei ole vielä varmaa, pelaisiko heti jo Vancouverissa vai vasta Winnipegissä. Mutta toivotaan että saadan tämä tähti vihdoin jäälle.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Olipa yllättävän hyvä matsi Coloradolta Bluesia vastaan. Ei jääty nöyristelemään Bluesin fyysisyydelle vaan vastattiin samalla mitalla. Loppua kohti kuitenkin alkoi hieman väsy painaan Coloradon miehillä ja silloin Varlamov oli mies paikallaan. Ensimmäisessä maalissa kiekko taisi olla Varlyn jalkojen välissä ja hän itse kiekon lopulta maaliin siirsi laittaessaan takajalkaansa tolppaa vasten. Toisessa Perron pääsi hyvältä paikalta vetämään ja Varlamovilla ei ollut mitään saumaa nähdä kiekkoa Backesin takaa. Ratkaisuosumassa Berglundin veto ilmeisesti ohjattiin sisään ja sitten se vielä taisi Landoon osua. Ihan mallikas ottelu pitkän tauon jälkeen. Kuitenkin laittaisin Giggyn Canucksia ja Oilerssia vastaan maaliin ja sitten Winnipegiä vastaan taas voisi olla Varlyn vuoro.

Hurricanesia ja Bluesia vastaan pelattiin aika erilaisen tyyppiset pelit. Hurricanes peli oli nopea tempoinen, kun taas Bluesia vastaan peli oli yleisilmeeltään verkkaisempi, mutta paljon fyysisempi. Oli hienoa huomata, että peli toimi hyvin molemmissa peleissä. Tietää hyvää kevättä varten, että hieman väsyneenäkin Colorado pystyy pelaamaan fyysisempää joukkuetta vastaan, vaikka joukkue luottaakin tällä hetkellä nopea tempoisempaan kiekon pelaamiseen. Saccolle kai voi kunniaa hieman antaa, että oli saanut joukkueen valmisteltua oikein otteluja varten.
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Ratkaisuosumassa Berglundin veto ilmeisesti ohjattiin sisään ja sitten se vielä taisi Landoon osua.
Oli muuten kaikkien ohjurimaalien äiti tuo ratkaisumaali. Berglundin veto osui ensin Johnsoniin, sitten Landeskogiin ja vielä Colaiavocoon. Ei ihme, kun Varly näytti hieman yllättyneeltä.

Kyllä pisteeseen voi olla tyytyväinen. Aina voi tietenkin jossitella, jos olisi jollain tavalla päästy rankkareille ja sitä kautta yrittään voittoa. Avs otti tämän pelin reilusti puolustuksen kautta, mikä oli ihan hyvä valinta tilanteeseen nähden. Hitchcock ihmetteli pelin jälkeen, kun Avsia vastaan ihan normaalit ylivoimahyökkäykset jäi vähiin.

Seuraaviin kahteen peliin saa Sacco esikuntineen keksiä jotain uuttaa, mikä yllättäisi oman divisioonan joukkueet. Nyt jos koskaan on se hetki, kun jatkuva häviäminen heille pitäisi saada poikki. Phoenix ja Calgary ovat pahimmoikseen yltyneet kovaan vireeseen ja Dallas pyyhkinee ohi kun saavat tuon kolmen pelin eron kiinni. Sitä vasten katsottuna nyt ei kärsisi ottaa pataan paria kertaa heti reissun aluksi, koska Winnipeg ei ole helppo paikka vierailla sekään.

Sacco on melko säästeliäästi käyttänyt Barrieta ja viime pelissä jäi seitsemällä pakilla pelattaessa vastuu vähäiseksi. Parissa muussakin pelissä, kun vastustaja on hönkinyt päälle, on vedetty välillä viidellä pakilla. Voi olla Barrie pian ensimmäinen joka lähtee farmiin Duchenen tieltä, kun sen aika tulee.

Duchenesta puheen ollen, oli Matty saanut kunnon treenikaverin eilen, kun Joe Sakicin kanssa veti jäätreenit kahdestaan.

Avsin huikea onni aivotärähdysten kanssa ulottuu taas junnuliigoihin asti. Duncan Siemens on ollut jo jonkin aikaa sivussa aivotärähdyksen takia, jonka sai, kun hänet lanattiin selästä päätylaitaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös