Colorado Avalanche 2011-2012

  • 132 382
  • 428

Ralph

Jäsen
Edit: Ja isoa kiitosta Petskin ja muiden suuntaan, jotka jaksavat pitää tätä ketjua hengissä :)

Juu, kiitosta muille. Itse olen ollut aktiivisin kirjoittelija tällä kaudella, kun olen koittanut kaikin keinon pitää tätä ketjuakin pystyssä.

Joe Sacco tekee nyt sellaisia liikkeita, että hänestä huomaa, mitä hän pelkää. Potkuja. Nämä tapporeenit on laittanut porukalla miestä sairastuvalle, mutta kellään ei taida olla mitään pidempää. Juuri nyt sairaslistaa miehittää maalivahti Semyon Varlamov (alaselkä), puolustaja Ryan Wilson (pää) sekä hyökkääjät Chuck Kobasew (pää niin ikään) ja Peter Mueller (ties mikä). Lisäksi Kyle Quincey ja David Jones ovat pelin tai pari huilannut, mutta heitä odotellaan takaisin jäälle jo. Siihen päälle Kevin Porterin pelikielto ja ketjukoostumukset hyppii silmille.

Iso sääli ettei Ryan Wilson ole pelikunnossa juuri nyt. Alkukauden suurimpia yllättäjiä ja olen iloinen siitä että olen ainoa häntä kesällä puolustellut kirjoittaja. Nyt tehot 1+13 ja kiva +5 kertovat riittävästi. Viime peleissä myös Daniel Winnik ja Erik Johnson ovat yllättäneet. Johnsonkin sai vihdoin kauden avausmaalinsa ja eiköhän siitä lähde putki päälle.

Yöllä sitten vastassa Philadelphia "Philly" Flyers. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta. Voitolla Colorado voi nousta konferenssissa "jopa" kymmenenneksi.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Peter Mueller (ties mikä)

Tämmöinen löytyi netin syövereistä.

Peter Mueller has been skating with the team pretty regularly for about a month, and he has not been wearing the orange no-contact jersey. He looks great and does not seem to be suffering from any concussion-like symptoms. It seems the Avalanche are being ultra careful this time, though, since the last two times he came back to play, he went out again just as quickly.

Nyt siis Muellerin kanssa edetään ilmeisesti, niin varovasti kuin mahdollista ja tämä on hyvä juttu joukkueen ja miehen itsensä kannalta!
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Edit: Ja isoa kiitosta Petskin ja muiden suuntaan, jotka jaksavat pitää tätä ketjua hengissä :)

Iso kiitos täältäkin. On päässyt Avalanchen asiat siirtymään taka-alalle, mutta kiinnostusta on edelleen. Viime yönä tuli seurattua ensimmäinen ottelu alusta loppuun, kun jostain syystä tuli herättyä kolmen aikaan.
Ketjun Landeskog-O'Reilly-Hejduk peli tuntui kulkevan. Duchene ja Stastny samassa ketjussa sen sijaan ei vaikuta olevan pysyvä ratkaisu. Muutenkin ketjukokoonpanot tuntuivat vaihtuivat koko ajan. Johtunen loukkaantumisista tietysti.
Harmi että 2-1 -maali ei jäänyt Brad Malonen nimiin. No pääsi tuulettamaan ekaan NHL-maaliaan, vaikkei sitä koskaan tulisikaan.
Eka maali kotihallissa Landeskogille. Pelin paras, tai ainakin näkyvin Avs-pelaaja.
Kaikki kolme rankkarin vetäjää teki häkin, Hejduk, Duchene ja O'Reilly.
Ja kummankaan mokke ei tainnut torjua yhtään, Read ampui muistaakseni ohi tai tolpan. Huimaa.
Avs on voittanut 6 viimeistä kotipeliä. Ja 17/18 viimeistä rankkarikisaa (selostajien mukaan).
Playoffs, here we come.
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Hyvä peli Coloradolta taas kotona, lopun sulamista lukuun ottamatta. Ensimmäisessä erässä kävi juuri niin kuin pystyi aavistelemaan, että Philly tuli kovaa päälle ja Avs oli ajoittain helisemässä. Kuitenkin kesken paineen Avs pääsi pariinkin kertaan 2vs1-hyökkäykseen, mutta ne päättyi joko huonoon syöttöön tai pakin pelastukseen. Kolmannessa erässä tuli peräti 3vs1-hyökkäys, mutta sekin kaatui Stastnyn luokattomaan syöttöön. Noista tilanteista pitäisi aina saada laukaus kohti maalia. Välillä toivoo, että Coloradossakin pelaisi joku maaliahne sniper. Sellainen, jolla on aina ensimmäisenä mielessä laukaus ja maalinteko. Avsilla on ollut viime aikoina jokin kumma vimma tulla toisessa erässä aivan erilaisella ilmeellä peliin ja niin kävi nytkin. Toinen erä oli varsin hyvää kiekkoa ja ansaitusti kaksi maalia. Kolmannessakin Avs teki juuri niin kuin piti. Ei jäänyt vain peruuttelemaan, vaan piti kiekkoa myös itsellä ja pelasi pitkiä hyökkäyksiä vastustajan päädyssä. Tuo oli varsinkin ensimmäisellä Saccon kaudella ongelma, että jos kahden erän jälkeen johdettiin, kolmas pelattiin vain omalla alueella. Lopun tyriminen oli sitten taas oma lukunsa, mutta pakko uskotella itselle, että joskus kokeneempana tuo joukkue osaa paremmin vastaavat tilanteet. Vaikka siellä kentällä oli taas ne kokeneimmat kaverit…

Jos NHL haluaisi vähentää rankkarikisoja, pitäisi jatkoajat pelata kokonaan 3 vastaan 3. Kokonaisuudessaan oli viihdyttävä viisiminuuttinen, joka jollain tavalla päätyi vielä rankkareille. Sacco laittoi heti aluksi kentälle Duchenen ja Elliottin, kun oli reilusti tilaa ja tarvittiin luisteluvoimaa. Vähän arvelutti, että jokohan katkeaa Avsin menestyksekäs rankkariputki, kun oli Giguere maalissa. No ei tarvinnut torjua yhtään kun Read täräytti ylärimaan ja yllättäen kaikki Avsin jätkät onnistui. Hejduk on tehnyt ties kuinka monta maalia tuolla samalla tavalla. Pientä leipomista ja terävä rannelaukaus hanskapuolelle. Duchene taas onnistui pitkästä aikaa heti, kun yritti vanhaa kikkaansa. Harhautuksella maalivahti liikkeelle ja kiekko jalkojen välistä maaliin. Duchenella on monesti näyttävät ja hyvät harhautukset, joilla hän pelaa maalivahdin jo käytännössä pois pelistä, mutta ei sitten enää saa nostettua kiekkoa patjan tms. yli. O’Reillyn rysty alkaa olla mikkokoivu-tasoa ja heti upposi, kun taas kokeili sitä. O’Reilly pelaa illasta toiseen sellaisella draivilla, ettei voi kuin päätä pyöritellä jos hän ei ole varakapteeni ensi kaudella.

Kun nyt on viime pelit tyytyväisenä katseltu, kuinka Johnson on nostanut pelinsä aivan uudelle tasolle, on pakko mainita hänen pakkikaverinsa Shane O’Brien. SOB on ollut pakeista Wilsonin ohella positiivisin yllätys ja hän on pystynyt pitämään tasonsa joitakin pelejä lukuun ottamatta. Pelaa kovaa ja on sopivan kusipäinen, vaalien samalla edes häilyvästi Adam Footen perinnettä. O’Brien ei ole aivan toivoton puukäsi ja hän tykkääkin kuljettaa kiekkoa ja tukea välillä hyökkäyksiä. Kunhan vain muistaisi omat rajansa, eikä yhden onnistuneen harhautuksen jälkeen hakisi väkisin seuraavaa, vaan syöttäisi välillä. Philadelphiaa vastaan tuli pari esimerkkiä O’Brien kiekollisesta osaamisesta. Viisas syöttö Landeskogin maaliin ja jatkoajalla peippailu keskialueelta aina maalinteko paikkaan. Onko sattumaa, että Quincey pelasi parhaat pelinsä O’Brien vierllä ja samoin nyt EJ:n peli parani heti, kun pääsi O’Brien pariksi? Joka tapauksessa SOB on hyvä onnistuminen Shermanin tilille, samoin kuin Giguere. Kaksi onnistunutta hankintaa veteraani osastolle, vaikkei O’Brien nyt perinteisen veteraanin ikää täytäkkään.

Läntisen konferenssin tilanne tällä hetkellä viimeisten playoffs-paikkojen suhteen:

7. Nashville 33 GP 38 P
8. San Jose 30 GP 37 P
9. Phoenix 33 GP 37 P
10. Los Angeles 33 GP 34 P
11. Calgary 34 GP 34 P
12. Colorado 34 GP 33 P
13. Edmonton 33 GP 31 P

Tuosta näkee heti karusti sen, mitä tarkoittaa kun otat jatkuvasti turpaan divisioona-vastustajiltasi. Calgary olisi taulukossa jossain aivan muualla, ilman niitä kahdeksaa Avsilta voitettua pistettä. Vastaavasti Avsin tilanne olisi valoisampi. Oilersille on hävitty kaksi kertaa (kerran voitettu), Vancouverille kaksi kertaa ja Minnesotalle kerran. Ilman sen kummempia tilastoja veikkaan, ettei koskaan ole päästy playoffseihin, eikä tulla pääsemäänkään, tuollaisella määrällä tappioita oman divisioonan joukkueita vastaan. Olettaen, ettei Avs nyt voita loppuja pelejä…

Ensi yönä vastassa St.Louis Blues ja Jiggy aloittaa maalissa ansaitusti. Daterin mukaan Quincey ja Jones voisivat olla lähellä paluuta nivusvammojen jäljiltä. Bluesilta Shattenkirk ja/tai Stewart tulevat tekemään pakolliset ex-Avs maalit ja Elliot(?) pelaamaan unelmapelin. Jos Avs tämäkin pelin pystyy voittamaan, on pakko uskoa, että St.Louis vain sopii Avsin vastustajaksi.
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Avalanche lähti joulukomille hienossa kotivoittoputkessa ja hienokseltaan yli piste per pelin -tahdissa.

Mutta se ei tule riiittämään pudotuspeleihin.
Mitä loppuvuonna?
Miten pelautetaan maalivahteja?
JA
Miten rakentaa joukkuetta tämän ja seuraavien kausinen aikana?
Tässä pari kysymystä muille joukkuetta kannattaville.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Mitä loppuvuonna?

Tavoittelette voittoja järjestämällä ketjut siten, että huonot pelaajat eivät viiletä kärkiketjuissa vain ketjujen tasojen tasoittamiseksi. Ei ihme jos menestystä ei heru, ku McLeod pelaa ykkösketjun minuutteja. Suurin ongelma löytyy kuitenkin valmennuksesta.

Miten pelautetaan maalivahteja?

Varlamoville 2/3 jäljellä olevista peleistä. Giguere voi jatkaa back-uppina jos suurempia ei tapahdu. Mielellään Desjardinsiakin näkisi ylhäällä.

Miten rakentaa joukkuetta tämän ja seuraavien kausinen aikana?

Lähtökohtaisesti Avs tarvitsee tukea puolustukseen. Joku Brett Clark paluumuuttajana toisi kokemusta ja kiekollista osaamista omaan päätyyn. Valmennuspuoltakin voisi kehittää parempaan suuntaan potkimalla Saccon helvettiin ja palkkaamalla jonkun joka osaa roolittaa ketjuja. Mitä olen itse vähän seuraillut, niin on vähän ketjulotto maku jäänyt Saccon touhuista.
 

trap

Jäsen
Kova on kyllä Coloradon maalivahtitilanne, jos yksi liigan parhaista veskareista ja huipputasollaan taas vammakierteen jälkeen pelaava Jiggy voi jatkaa kakkosena, jos ei ihmeitä tapahdu.
 

Wolves

Jäsen
Varlamoville 2/3 jäljellä olevista peleistä. Giguere voi jatkaa back-uppina jos suurempia ei tapahdu.

Voi jatkaa? Varlamoville 2/3 peleistä? Oliko siinä jouluglögissä alkoholia? Se on nimittäin ainoa selitys sille, miksi joku julkisesti harkitsisi peluuttavansa Varlamovia 2/3 otteluista ja antaisi Giguerelle loput.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Voi jatkaa? Varlamoville 2/3 peleistä? Oliko siinä jouluglögissä alkoholia? Se on nimittäin ainoa selitys sille, miksi joku julkisesti harkitsisi peluuttavansa Varlamovia 2/3 otteluista ja antaisi Giguerelle loput.

Tarkoitus oli "Varlamoville 2/3 peleistä ja Giguere pelaa kakkosena." Joo ei ollut alkoholia, mutta näen siltikin Varlyn ykkösenä.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Tarkoitus oli "Varlamoville 2/3 peleistä ja Giguere pelaa kakkosena." Joo ei ollut alkoholia, mutta näen siltikin Varlyn ykkösenä.

Vaikka pidän Varlya Coloradon tulevaisuuden maalivahtina, niin tällä kaudella Giguere näyttää ottavan ykkösmaalivahdin paikan itselleen. Pari helpohkoa maalia Giggylle on mennyt, mutta muuten hän on pelastanut pelejä Coloradolle. Miten voikaan maalivahtitilanne joukkueessa muuttua näin radikaalisti viime kaudesta? Nyt joukkueesta löytyy huikeassa vireessä oleva veteraanimaalivahti, nuori lupaava maalivahti ja farmissa vielä Cedrick Desjardins pelaa statseilla 1,61 GAA ja torjuntaprosentti 94,7. Jotain kunniaa siis Sherminaattorille, kun sai maalivahtitilanteen parempaan kuntoon.
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Viime yönä maukas 4-2 voitto Minnesotaa vastaan. Aivan sama, vaikka Minnesota on hävinnyt useamman putkeen, tuo voitto tuntuu erityisen hyvältä. Sillä katkaistiin yhdeksän ottelun tappioputki vieraissa, se tuli Lännen joukkuetta vastaan ja vielä Varlamovin torjumana. Esitysten perusteella Varly on selvä kakkosmaalivahti tällä hetkellä, joten oli varmasti kaverin itsetunnon kannalta tärkeätä, ettei hävinnyt heti, kun pääsi pitkästä aikaa pelaamaan. Viime aikaisen trendin mukaisesti Avsilta heikko ensimmäinen erä, mutta kaksi viimeistä sitten parempi joukkue. Avalanche matkusti poikkeuksellisesti pelipäivänä paikan päälle, eikä käynyt jäällä ennen ottelua. Näin ollen joukkue tuli suoraan parin päivän tauolta, joten ei ihme, jos ensimmäisessä erässä oli liike vähän hukassa. Erikoistilanteita oli niin paljon puolin ja toisin, että ne sotkivat peliä tasakentällisin ja peluutus meni miten meni. Muun muassa EJ pelasi ensimmäisessä erässä lähemmäs kymmenen minuuttia. McLeod tulee varmasti saamaan Shanahanilta pelikieltoa taklauksestaan, jolla lanasi Wildin pakin numeroista laitaan.

Sacco on tunnettu siitä, ettei hän voittojen jälkeen paljoa muuta kokoonpanoja. Näinpä Kyle Quincey on saanut olla terveenä katsomossa viimeiset kolme peliä. Kova on Avsin puolustus, kun Quinceyn tasoinen jätkä on varaa jättää pois… Koska viime aikoina on pelattu paljon kotona, Sacco on pystynyt vaihtoedun turvin peluuttamaan Hunwick-Elliott kaksikkoa vastustajan heikompia pelaajia vastaan. Odotin, että Wildin Yeo olisi laittanut aina Koivun kentän jäälle tuota Avsin pakkiparia vastaan, mutta ei mielestäni tapahtunut sen suurempaa vastakkain peluuttamista. Kun vastustaja heittää isot ja taitavat pelaajansa jäälle, pitäisi Elliottin ja Hunwickin olla jossain muualla kuin kaukalossa. Wild-pelin loppupuolella Sacco hieman sekoitti pareja peluuttamalla välilä esim. Hejdaa Elliottin kaverina.

Avin ilme on viime aikoina uusiutunut melkoisesti. Se puolustaa joukkueena paljon paremmin, alivoima toimii loistavasti, maalivahti peli on ollut viimeinen lukko ja ehkäpä suurin muutos, yltiöpäinen hyökkääminen on vähentynyt. On ollut silmiin pistävä muutos, ettei vastustaja saa joka pelissä useampaa ylivoimahyökkäystä. Tampa-pelin jatkoajalta muistuu mieleen hyvä esimerkki, kuinka Duchene luki tilanteen hyökkäyspäässä täysin väärin ja ryntäsi kolmantena pelaajana syvälle alueelle. Siitä yksi syöttö ja yht’äkkiä oli Lecavalier ja St.Louis 2vs1-hyökkäyksessä. Gigueren pelastus antoi Avsille mahdollisuuden, jonka Duchene itse käytti hyväksi. Tuon edellä mainitun Tampan hyökkäyksen jälkeen Johnson lähti kuin tykin suusta antamaan Duchenelle palautetta.

Ensi yönä olisi heti uusi matsi tarjolla, kun Pepsissä vastaan asettuu Winnipeg Jets. Pelit peräkkäisinä päivinä, joten todennäköisesti Giguere aloittaa maalissa. Jiggyn kahdeksasta voitosta kuusi on tullut Idän joukkueita vastaan, joten Jets sopisi siihen joukon jatkoksi.

Tavoittelette voittoja järjestämällä ketjut siten, että huonot pelaajat eivät viiletä kärkiketjuissa vain ketjujen tasojen tasoittamiseksi. Ei ihme jos menestystä ei heru, ku McLeod pelaa ykkösketjun minuutteja. Suurin ongelma löytyy kuitenkin valmennuksesta.

Cody McLeod ei ole pelannut yhdessäkään ottelussa ykköskentässä. Codyn keskimääräinen peliaika on 6:40, joten nelosketjun minuuteilla on menty. En tiedä sekoititko McLeodin Daniel Winnikiin, joka puolestaan pelaa ykkösketjussa ja on hyökkääjistä toisena peliajoissa. Winnik on pelaajana aivan toisella tasolla kuin McLeod, muttei kuitenkaan rehellinen ykkösketjun jätkä. Winnik kyllä tuo siihen oman tinkimättömän asenteensa, puolustusosaamisensa ja liikkeensä, mutta liian usein Stastnyn ketjun peli kuolee, kun kiekko tulee Winnien lapaan. Winnik on Saccon luottohevonen, mutta hän olisi kuitenkin omimmillaan kolmosketjussa McClementin vierellä. Yhtä top-6 hyökkääjää tuo Avsin rosteri kaipaa. Jones laskettiin sellaiseksi, mutta tällä hetkellä kausi on menossa päin seiniä.
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Avin ilme on viime aikoina uusiutunut melkoisesti. Se puolustaa joukkueena paljon paremmin, alivoima toimii loistavasti, maalivahti peli on ollut viimeinen lukko ja ehkäpä suurin muutos, yltiöpäinen hyökkääminen on vähentynyt. On ollut silmiin pistävä muutos, ettei vastustaja saa joka pelissä useampaa ylivoimahyökkäystä.
Heh, heti kun kirjoittaa jotain tällaista, Avs iskee heti takaisin.

Winnipeg Jets kävi laittamassa voittoputken poikki ja otti pisteet ihan ansaitusti. Avalanchen otteissa näkyi edellisen päivän rasitukset, mutta kyllä se teki pelistä ihan itse vaikean. Kaksi vastustajan maaleista tuli suoraan hyökkäyspäässä tehtyjen typerien ratkaisujen takia, yksi maalivahdin huolimattomuudesta ja yksi siitä ainoasta alivoimasta. Eli juuri ne asiat mistä pääsin ennen peliä kehumaan.

Jetsin Pavelec pelasi kyllä hienon pelin ja otti muutaman huipputorjunnankin, mutta mikä tärkeintä, ei antanut kovin montaa reboundia. Avsilta ei ollut oikein sota-alueelle menijöitä, joten monesti jäi laukaukset kovin vaarattomiksi.

Tappio pyyhki varmasti ylimääräisen hyvänolon tunteen pois. Vaikka Phoenix on voittanut Avsin neljä kertaa viimeisesestä viidestä kohtaamisesta, odotan Avsilta ensi yönä vahvaa peliä. Coyotes pelasi viime yönä, joten tällä kertaa on Avalanchen vuoro hyötyä noista epätasaisita back-to-back peleistä. Coytos puolustaa aina niin hyvin, että se saa pelin näyttämään siltä, kuin Avs ei saisi mitään aikaiseksi. Nyt vain täytyy laittaa kiekko pussiin niistä kenties harvoista paikoista ja jättää omat koomailut puolustuspelissä pois.

Tappio tarkoitti myös sitä, että Sacco muuttaa pelaavaa kokoonpanoa ja Quinceyn katsomokomennus loppuu. Matt Hunwick ja Brad Malone ovat katsomon puolella, kun myös päävammasta (aivotärähdys?) kärsinyt Chuck Kobasew palaa peleihin. Varlamov aloittaa maalissa.

Odotan myös Kyle Quinceylta nyt hyviä näyttöjä kun taas pääsee pelaamaan. Ensimmäinen peli saattaa mennä tuntuman haussa, mutta sitten pitäsi alkaa tapahtumaan. Sen verran äreänä on Quincey ollut haastatteluissa. DP:n jutussa kerrottiin myös, ettei Quincey jatkossa välttämättä "hae hoitoa" pikku vammoihin, eli toisin sanoen, jättää kertomatta niistä. Nyhtän kyseessä oli jokin pienempi nivusvamma ja Quinceyn mukaan hän olisi pystynyt pelaamaan. Seura halusi ottaa varman päälle ja herra menetti pelipaikkansa, kun joukkue sattui voittamaan koko ajan.

Kaikki IR-listalla olevat pelaajat (pl. Olver) olivat vetäneet täydet treenit joukkueen kanssa ilman oranssia "no contact -paitaa". DP:n Mike Chambersin mukaan Wilson on day to day ja Jones sekä Mueller voisivat myös olla lähellä paluuta. Muellerin pää on niin mysteeri, ettei hänen paluuta peleihin usko vasta kun sen näkee, mutta käsittääkseni hän on taas jonkin aikaa treenannut joukkueen kanssa ja vetänyt "pre-game skatet". Eli onko tuo nyt sitten ennen peliä tapahtuva alkulämmittely? Ainakin Yip kävi aikoinaan joukkueen kanssa tekemässä alkulämmittelyn, kun oli vielä loukkaantumisen takia pois pelaavasta kokoonpanosta. Muistelisin myös, että Mueller olisi tehnyt saman jutun tällä kaudella vierasottelussa Dallasia vastaan. Tuo oli osa Avsin fathers&mentors tapahtumaa, joten voi olla, että Mueller kävi jäällä, jotta isänsä näkisi tämän kaukalossa tapahtuman aikana.

Cody McLeod ei sitten saanutkaan pelikieltoa. Jos nyt oikein muistan Denver Postin sivuilla olleesta youtube-videosta, McLeod kertoi liigan puolesta jonkun vain kehottaneen olevan vastaavissa tilanteissa varovaisempi.

Farmissa Tyson Barrie on ottanut Elliottin lähdön jälkeen takalinjojen kiekollisen pelin haltuunsa. Viime yönä Barrien latasi jatkoajalla voittomaalin ja syötti kaksi. Kaikessa hiljaisuudessa hän on noussut AHL:n pakkien pistepörssissä kuudenneksi ja tulokkaiden ykköseksi. Myös Monstersin oma sopimuspelaaja Hugh Jessiman on maalintekijä-tilastossa aivan kärkikahinoissa. Jessiman on mielenkiintoinen pelaaja, josta melkein sopii sanonta "takana loistava tuleivasuus". Hänet varattiin aikoinaan kivikovassa vuoden 2003 draftissa vuorolla 12 ja Jessimanista piti tulla NHL:ään kunnon voimahyökkääjä. Kuitenkin, vasta viime kaudella hän sai Floridan riveissä pelattua uransa ensimmäiset NHL-ottelut, ollen siihen asti ainoa pelaaja varaustilanteensa ensimmäiseltä kierrokselta, joka ei ollut isossa liigassa pelannut. Ei tiedä vaikka kaverin ura lähtisi uuteen nousuun, jos nyt jatkaa kauden loppuun samalla tahdilla.
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Phoenix-voitto kävi erityisen kalliiksi, sillä Matt Duchene kärsi NHL-uransa ensimmäisen vakavamman loukkaantumisen. Duchene loukkasi harmittoman näköisessä taklaustilanteessa vasemman polvensa ja sairaslomaa tuli vähintään neljä viikkoa. Lisäksi Jan Hejda epäonnekseen kompuroi juuri ennen Raffi Torresin taklausta ja sai kyynärpään päähänsä. Hejda keräili itseään tovin jään pinnalla ja lähti koppiin, mutta palasi peliin kolmannessa erässä. En olisi lainkaan yllättynyt, mikäli näinä päivinä Hejdan ilmoitettaisiin kärsineen aivotärähdyksen. Kevyemmistäkin päätilteistä niitä on saatu.

Duchenen loukkaantuminen sattui lähes pahimpaan mahdolliseen aikaan, sillä alkava tammikuu on Avsille "make it or brake it -kuukausi". Tammikuun yhdestätoista pelistä yhdeksän pelataan vieraissa ja vastassa on pääasiassa joukkuita, jotka taistelevat Avsin kanssa samoista 7-13 sijoista. David Jonesin tarvittaisiin nyt heti takaisin, täyttämään Duchenen jättämää aukkoa. Jonesin kausi on ollut vaikea, mutta itse laittaisin hänet heti Stastnyn vierelle. 27 maalia ei kuitenkaan ollut vahinko, vaan Jones osaa laittaa mustan pussiin, kunhan saa pelinsä kasaan.

Avsin erikoistilanteiden tehokkuudet kulkevat nyt aivan eri suuntiin. Alivoima oli yhdessä vaiheessa liigan pohjilla jollain 76% tehokkuudella, mutta nyt se on noussut jo 81,1%. Ylivoima sen sijaan ei nyt saa millään tuotettua maaleja, vaikka se pyörii paljon paremmin kuin ennen. Duchenen loukkaantumisen jälkeen Sacco laittoi ensimmäiseen koostumukseen viivalla parin Johnson-Elliott ja se näytti lupaavalta. Vaikka Duchenekin on pelannut yllättävän hyvin viivalla, antaa tuo kaksikko uudenlaisen uhan vastustajalle. Ennen jokainen tiesi, että vain Elliott laukoo, Duchene syöttöö tai kynäilee. Nyt molemmat viivamiehet ovat jatkuva laukaisu-uhka. Elliott ei ole omimmillaan oikealla puolella, mutta EJ:n kanssa liikkuvat sen verran, että hän pääsee käyttämään rannelaukaustaan. EJ puolestaan antaa ylivoimalle sen one-timer mahdollisuuden, joka siltä on nyt puuttunut. Elliott on yrittänyt laukoa suoraan syötöstä, mutta kaikesta näkee, että kaveri on vedellyt uransa pelkkiä rannelaukauksia. Lämäri on heikko ja taitaa mailakin olla rannelaukauksille optimoitu jousipyssy, kun poikkeuksetta one-timerit on lähtenyt kaaripalloina plekseihin.

Ensi yönä on kalenterivuoden viimeinen peli ja se on Giguerelle varmasti tavallista suurempi. Hän palaa ensimmäistä kertaa Anaheimiin, sen jälkeen, kun hänet treidattiin Torontoon. Ei ole yllätys, että Jiggy saa pelata tuon matsin. Ducks on rämpinyt koko kauden, vieraissa pahemmin kuin kotona, mutta silti tuosta pelistä kelpaa Avsille vain voitto.
 

Ralph

Jäsen
Hieman päivitystä tänne. Edellisen viestin jälkeen Colorado on napannut Kaliforniasta kaksi vierasvoittoa. Ensiksi kaatui Anaheim 2-4 ja nyt viime yönä Los Angeles 1-2 rangaistuslaukauskilpailun jälkeen. Näin jatkuin myös Coloradon rankkariputki.

Coloradon osalta runkosarja on nyt tasan puolessa välissä. Nyt kyllä harmittaa tämä tämän kauden otteluohjelma, sillä edellisen voiton myötä Colorado nousi pitkästä aikaa pudotuspeliviivan yläpuolelle, mutta perässä tulevat joukkueet ovat pelanneet paljon vähemmän otteluita, esimerkiksi San Jose on pisteen päässä kuusi ottelua vähemmän pelanneena. Vain tämän ottelujaon vuoksi Colorado on nyt kahdeksantena.

Ei kuitenkaan mitään huolta. Joukkue on nyt kovassa iskussa, josta kertoo viimeisen kymmenen ottelun saldo 8-2-0. Viimeisimpien otteluiden ykköstykkimme on ollut selvästi Ryan O'Reilly, joka taas iski joukkueen ainoan.

Ei nyt enempää, seuraavaksi vastassa Chicago Chicagossa 6/7.1.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Viime öisestä pelistä tuli kaksi pistettä rankkareilla. Suurin tekijä voittoon oli Varlamov joka piti maalinsa puhtaana Kingsin jyrätessä ensimmäisessä erässä. Toisessa Kings sitten vihdoin sai hyväksytyn maalin tehtyä ja tämän jälkeen Avs myös alkoi vihdoin pelaamaan. Aika kesy Avs oli juuri tuohon avausmaaliin asti. Ilmeisesti ei oltu valmistauduttu näin tasokkaaseen peliin heikon Ducksin jäljiltä. Onneksi lopulta työ palkittiin, kun loppua kohti useita vaihtoja saanut O'Reillyn kenttä sai tehtyä maalin Quinceyn laadukkaan viivapelaamisen jälkeen. Rankkareilla Varlamov tuttuun tyyliin nappasi vedot kiinni ja Hejduk teki tarvittavan maalin ja kaksi pistettä lähti mukaan.

Pakko antaa kyllä kiitosta nelikolle Winnik, McClement, O'Byrne ja Hejda. Miehet pelaavat yhteen kuin unelma ja ovat nostaneet Coloradon alivoimaprosenttia viime peleissä kiitettävästi. Myös ylivoima toimi aivan moitteettomasti ennen Duchenen loukkaantumista, mutta viimeisessä kahdessa pelissä ainakin on hieman pientä tökkimistä ollut havaittavissa, vaikka Hejduk sai maalin Ducksia vastaan ylivoimalla.

Kauden toiselle puolikkaalle lähdetään kahdeksannelta paikalta, kiitos epätasaisen otteluohjelman. Jostain olin lukevinani, että noin 25 voittoa taitaisi riittää pudotuspelipaikkaan jäljellä olevista peleistä. Kovin pitkiin tappioputkiin ei ole siis varaa vaan voittoja pitää alkaa napsumaan tasaisella tahdilla. Maalivahtiduon pelaaminen ainakin antaa tähän mahdollisuuden jos otteet jatkuvat samanlaisina. Saa nähdä miten käy.
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Avalanche on voittanut nyt kolmesti putkeen vieraissa, mikä on ollut hieno muutos siihen aikaisempaan rämpimiseen. Anaheim nyt pitikin kaatua, mutta viimeisin voitto Los Angeles Kingsista oli makea. En katsonut pelistä kuin sen vartin condensed-koosteen, mutta sen perusteella Avs voitti todella fyysisen pelin, missä se oli välillä pahasti alakynnessä. Varsinkin tuo fyysisyys pisti silmään, joten piti tarkistaa tilastoista ottelun taklaukset: Kings 42, Avs 33.

Tämän viikon ohjelmaan kuuluu vielä kaksi kovaa vieraspeliä, ensi yönä Chicago ja heti seuraavana St.Louis. Avs on voittanut jo kerran tällä kaudella Chicagossa ja tulee kolmen päivän tauolta, kun taas Hawks pelasi viime yönä. Niinpä odotan, että tässä positiivisessa kierteessä missä Avs on viime ajat liitänyt, se pystyy haastamaan kotijoukkueen tosissaan voitosta. St.Louis Blues on ollut mieluinen vastus ja vaikka se on sitten Avsille toinen peli peräkkäisinä iltoina, pitäisi siinäkin tapella voitosta loppuun asti. Vaikka vastustajat ovat kovia, yksi voitto tarvitaan näistä ja loput pisteet olisi plussaa.

Sacco on tehnyt pieniä viilauksia kentällisiin ja on vaihtanut Jonesin ja Winnikin paikkoja. Jones pääsee nyt takaisin Stastnyn vierelle ja nyt pitäisi alkaa tulla näyttöjä. Winnik "pääsee" takaisin McClementin vierelle ja tämä taistelupari saa vierelleen Kobasewin. Siinä on oikeasti hyvä kolmosketju, joka pystyy myös hyökkäämään. Nelosketju on muuten ollut viime pelit yksi positiivisimmistä yllätyksistä. He ovat rajallisella peliajallaan hankkineet vastustajalle jäähyjä ja tehneet jopa maaleja. Varlamov pelaa Chicagoa vastaan ja eiköhän Giguere saa vuoronsa seuraavan päivänä.

Ryan Wilson on otettu pois IR-listalta, joten mies on taas kunnossa. Brad Malone lähetettiin farmiin aikaisemmin viikolla, jotta Wilsonille saatiin tilaa. Nyt Avsilla on kahdeksan tervettä pakkia, joten taas ollaan sen vaikean kysymyksen äärellä, ketkä pelaa? Wilson pelasi elämänsä kautta ennen loukkaantumista, joten on selvä, että hän saa taas jossain vaiheessa tilaisuutensa. Sacco kuitenkin istutti Quinceyta, kun joukkue voitti, joten ei taida Wilson vielä päästä pelaamaan. Mutta kun sen aika tulee, nykyisestä kuusikosta joku joutuu istumaan tai sitten mennään seitsemällä pakilla.
 

Makkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Kiitoksia vain Petskille hyvistä raporteista ja kun on pitänyt ketjua elossa!

Itse on tullut katseltua vähän vähemmän tällä kaudella pelejä, mutta kyllä tällä hetkellä on silti n. 30 peliä katsottuna, on vain kirjoittaminen jäänyt vähemmälle kun ei tämä kirjallinen ulosanti ole ihan samalla tasolla kuin esim. Petskillä.

Mutta kuitenkin, viime yöltä aivan mahtava 4-0 voitto Chicagosta! Ykköskenttä Galiardi-Stastny-Jones pelasi huippupelin, TJ:lle Gordie Howe-Hattrick ja Joneskin onnistui maalinteossa vaikka se onkin vähän tökkinyt tällä kaudella.

Ykköskentän lisäksi voisi oikeastaan kehua ihan jokaikistä pelaajaa, sillä viimeöinen esitys oli todella tasapainoinen. Varly nappasi tärkeitä torjuntoja sillon kun niitä tarvittiin, puolustus varsinkin EJ:n johdolla puolustivat hyvin sekä tukivat hyökkäyspeliä (EJ 0+2 ja +/- 3) ja hyökkäysketjut onnistuivat kaikki hyvin pyörittämään peliä ja rakentamaan tilanteita Chicago-päädyssä.

Colorado, Boston ja NY Rangers ovat tällä hetkellä liigan kuumimmat joukkueet, sillä kaikki ovat viimeisen kymmenen ottelun recordissa 9-1-0. Otteluohjleman ihmeellisyydestä johtuen Colorado on pelannut paljon enemmän otteluita kuin muut joukkueet, joten voittoja olisi tärkeä napsia edelleen jotta takana olevat vähemmän pelanneet eivät nouse ohi tai ainakaan hirveän pitkälle ohi.

Tänä yönä vastassa Coloradolle aina hyvin sopiva St.Louis Blues. Peli on vieraspeli ja alkaa klo 3.00, Giguere aloittaa maalissa mutta uskoisin että ketjut pysyvät muuten samanlaisina kuin viime yönä, ellei sitten Wilson oteta seitsemäntenä pakkina mukaan ja joku hyökkääjä tiputeta pois.

Pakko vielä tähän loppuun kehua David Van Der Gulikia, aivan loistavaa peliä neloskentän keskellä! Tällä kaudella 10:ssä pelissä 1+5 tehot ja muutenkin hyvän fyysistä ja ärsyttävää peliä vaikka ei mikään isokokoinen pelaaja olekkaan. Viime yönä teki Landeskogin hyvästä karvauksesta tämän kauden ensimmäisen maalinsa ja toivottavasti meno jatkuu samanlaisena, sillä nelosketju saa tällä hetkellä todella hyvin painetta ja hyökkäyksiä rakennettua vastustajan maalille!
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Ykköskentän lisäksi voisi oikeastaan kehua ihan jokaikistä pelaajaa, sillä viimeöinen esitys oli todella tasapainoinen.
Juurikin näin. Tuntui, että jokainen pelaaja onnistui omassa roolissaan, kruununa tietenkin Varlyn nollapeli ja Galiardin Howe-hattu. Koko joukkue puolusti hyvin ja hyökkäys kävi tekemässä tarvittavat maalit. Varsinkin se jäi mieleen, kuinka hyvin Colorado piti oman maalin edustan itsellään ja blokkasi muutaman kriittisen laukauksen. Syöttöjä saattoi tulla takatolpalle, tai kiekko jäädä elämää maalin eteen, mutta Hawks-pelaajien mailat sidottiin tehokkaasti pois pelistä. Kuten Makkeli totesi, oikeastaan kaikkia voisi kehua, mutta pitää vielä mainita erikseen Stefan Elliott. Tällä kertaa ihan muun kuin hyökkäyspelaamisen takia, sillä sekin oli merkille pantavaa, kuinka Elliott ei tainnut olla kertaakaan minkäänlaisissa ongelmissa. Perjantai-ilta Madhousessa voisi olla junnulle kova pala, mutta oli hienoa nähdä, miten rauhallisesti Elliott pelasi paineenkin alla kiekkoa omassa päässä. Peli peliltä hän muistuttaa enemmän ja enemmän Kevin Shattenkirkia.

Hyvästä pelistä huolimatta parannettavaakin löytyy, sillä oman siniviivan tuntumassa sattui jokunen kiekon menetys, kun Avs lähti itse hyökkäämään. Näistä tuli pahoja tilanteita, mutta tällä kertaa selvittiin. Yksi niistä oli pelin käänne kohtia, kun menetyksen jälkeen Sharp pääsi nokikkain Varlamovin kanssa. Varlyn hieno "poke check" ja vastahyökkäyksestä Galiardi nautiskeli Stastnyn syötöstä maalin Avsille. Oikeastaan vasta kolmannen erän ensimmäisellä kympillä alkoi haukkaparvelta tulla kunnon vyörytystä. Tämäkin tapahtui vasta sen jälkeen, kun Quenneville laittoi Toewsin ja Kanen samaan ketjuun. Sitten tuli jo fyysisen väsymyksen lisäksi henkinen väsymys. Muun muassa Toews oli aivan puhki, pelattuaan hurjat minuutit ja annettuaan kaikkensa. Sama voi olla Avsilla edessä ensi yönä, että potku hiipuu jossain vaiheessa. Silloin tarvitaan Gigueren apua.

Mielenkiintoinen juttu sekin, että ennen se oli O'Reillyn ketju jota peluutettiin vastustajan parhaita vastaan. Nyt se on kääntynyt niin, että vastustaja peluuttaa omaa shutdown-osastoaan O'Reillya vastaan. Kertoo osaltaan O'Reillyn kehityksestä. Factor on nostanut pelinsä sille tasolle, että hän on yksi johtavista pelaajista illasta toiseen.

Jos Avsilla olisi ollut yksi välipäivä ennen St.Louisin kohtaamista, olisi peliin voinut valmistua levollisin mielin. Nyt on pieni kysymysmerkki, jaksaako Colorado pitää temponsa ylhäällä koko peliä. Onneksi Chicago-peli oli vähäjäähyinen, joten Sacco pääsi rullaamaan tasaisella peluutuksella.

Jos se nyt mitään merkitsee, niin samalla kun Brad Malonen nimi siirrettiin Avsin kotisivuilla olevasta rosterista In the System – osioon, siirrettiin sinne myös Mark Olverin nimi. Eli Olver voi olla lähellä paluuta pelikuntoon, jos hänet on noinkin virallisesti voitu siirtää Lake Erien riveihin.
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
St.Louis Blues laittoi Avsin putket tylysti poikki. Avs jäi totaalisen jyrän alle ja itse pelistä ei paljoa jäänyt kerrottavaa. Pikkaisen oli ennakoitavissa, että raskailla jaloilla tulee pitkä peli, mutta kyllä tuo ei jättänyt mitään aihetta selittelyille. En ole aikaisemmin nähnyt yhtään Hitchcockin Bluesin kotipeliä, joten en tiedä oliko tuo heidän normaali matsi kotihallissa. Tilastoista päätellen oli, sillä kyseessä on NHL:n kovin kotijoukkue. Joka tapauksessa, he laittoivat niin jäätävän paineen Avsin alueelle, ettei ole hetkeen nähty. Pakeilla ei juuri minkäänlaista rauhaa avata peliä ja muka huono ylivoima napautti käytännössä kolme maalia.

Kun tuossa jo hetken näytti, että voisi joutua oikein miettimään, ketkä pakeista pelaa, niin rouva fortuna tarjosi taas auttavan kätensä. Erik Johnson loukkaantui heti alkumetreillä ja kyseessä käsivamma. Vakavuudesta ei tietoa, mutta Wilson saa varmasti pelipaikkansa takaisin tappion jälkeen.

Yhtä pitkää taistelu tämä kisa playoffs-paikasta tulee olemaan ja jokainen peli on tärkeä. Mutta kun katsotaan Lännen sarjataulukkoa pelissä olevien paikkojen osalta, voi sanoa, että ensi viikko on huipputärkeä Avsille.

6. Nashville 41GP - 48P
7. Minnesota 42GP - 48P
8. Dallas 40GP - 47P
9. Los Angeles 42GP - 47P
10. Colorado 43GP -47P
11. Phoenix 42GP - 45P
12. Calgary 43GP - 43P


Ensi viikon ottelut (plus seuraava maanantai) ovat juuri tuota ryhmää vastaan, eli Nashville (koti), Nashville (vieras), Dallas (vieras) ja Phoenix (vieras). Dallas vielä kolme ottelua vähemmän pelanneena ja hyvässä iskussa olevana todennäköisesti kasvattaa eroa Avsiin, joten tuo yksi peli heitä vastaan pitäisi hoitaa. Nyt pitää Coloradon taas koota itsensä surkean pelin jälkeen ja palata takaisin voittokantaan. Kaksi voittoa on aivan minimi noista neljästä pelistä ja häviötkin mieluusti vasta varsinaisen peliajan jälkeen. Toisaalta tämä on hieno tilanne, että pelataan playoffseja jo puolessa välissä runkosarjaa... Kuten moneen kertaan todettua, useampaan tappioon peräkkäin ei yksinkertaisesti ole varaa.

Myös farmissa on menty viime ajat alamäkeä ja ehkäpä suurin syyllinen siellä on Desjardinsin loukkaatuminen taas kerran. Hänen alavartalovamma ei ole pahimpaa sorttia, eli pystyisi pelaamaan, mutta ovat päättäneet hoitaa miehen kuntoon tässä vaiheessa. Mitä nyt on seuraillut, ei Trevor Cann mikään täysi seula ole ollut, mutta ei vain yksinkertaisesti tarpeeksi hyvä auttamaan joukkuetta illasta toiseen. Desjardins muuten valittiin AHL:n tähdistöotteluun. Tyson Barrie ei sinne päässyt, mutta kaveri on jo noussut Monstersin pistekärjeksi. Nyt kasassa tehot 5+19 36:een otteluun.
 

Ralph

Jäsen
Nashvillestäkin tuli ensimmäisellä yrityksellä tappio, yöllä toinen yritys.

Mutta Peter Mueller on poistettu IR-listalta, jonne on tullut nyt Shane O'Brien. Ilmeisesti Mueller nähdään huomenna myös kaukalossa. Jos Mueller pelaa, niin David van der Gulik luultavasti tekee hänelle tilaa. Mainitaan nyt myös Erik Johnsonin olevan DTD-statuksella poissa.

Gabriel Landeskog - Ryan O'Reilly - Milan Hejduk
T.J. Galiardi - Paul Stastny - David Jones
Daniel Winnik - Jay McClement - Chuck Kobasew
Cody McLeod - Kevin Porter - Peter Mueller

Kyle Quincey - Ryan Wilson
Jan Hejda - Ryan O'Byrne
Matt Hunwick - Stefan Elliott

Jean-Sebastien Giguere
Semyon Varlamov
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Mielenkiintoista nähdä, miten Colorado vastaa ensi yönä näihin kahteen viimeisimpään tappioon. Avs on ollut koko kauden eräänlainen on/off-joukkue, jolla voitot ja tappiot tulevat putkissa. Kaksi viime peliä ovat antaneet hyvät viitteet sille, että nyt olisi taas päällä se ikävämpi putki. Blues-matsista päälle jäänyt surkea pelaaminen maksoi viime pelin, kun ensimmäisessä erässä päästettiin vastustaja 0-3 karkuun. Toinen erä ja osa kolmannesta hyvää lätkää, joten toivottavasti ensi yönä Avs alkaa pelaamaan heti alusta lähtien.

Sacco laittoi parin Hunwick-Elliott taas yhteen, kun se viimeksi toimi siinä flow-tilassa. Nyt oli eri ääni kellossa ja Saccokin oli pakotettu rikkomaan tuo pari, kun suurien vaikeuksien lisäksi helisi pari kertaa omissa. Erik Johnsonia on kritisoitu paljon vähistä pistemääristä, mutta hänen tärkeytensä käy hyvin ilmi, kun mies puuttuu takalinjoilta. Toivottavasti tuo käsivamma olisi mahdollisimman pian ohi.

Peter Mueller jaksaa aina vain yrittää ja uskoa NHL-uraan. Vaikka NHL:ssä ei paljoa säälipaikkoja jaeta, toivon todella, että Mueller saisi pelata terveenä edes suurimman osan loppukaudesta. Niin pitkän tien hän on kulkenut ja jaksanut treenata aina uutta yritystä varten. Vaikka Mueller on harjoitellut joukkueen kanssa ja ilmeisesti yksikseenkin kovaa, on pelit aina pelejä ja Muellerin pelikunto on varmasti heikko. Niinpä alussa peluuttaisin häntä varovasti sen ~10 minuuttia ja ylivoimilla suurempaa roolia. Kahden ja puolen kauden aikana yhteensä 18 NHL-ottelua, joten on aivan turha odottaa mitään sateentekijää. Kunhan nyt selviäisi ilman suurempia päänsärkyjä. Mueller aikoo käyttää jotain uutta kypärämallia, minkä pitäisi suojata paremmin.

Semyon Varlamov saa heti uuden mahdollisuuden todistaa osaamistaan Nashvillea vastaan.

edit: Ilmeisesti on kuitenkin Jiggy joka pelaa maalissa. Myös Mueller pääsee heti pelaamaan ja EJ sekä Yip myös kehissä.
 
Viimeksi muokattu:

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Taas tuli pataan Predatorsilta. Yksi säälipiste irtosi Avsille, mutta tapa millä se tuli, ei paljoa lämmitä. Päinvastoin kuin Avsin kotiottelussa, nyt se oli Avs joka tuli valmiina peliin ja hankki 2-0 johdon. Toki siihenkin tarvittiin yksi Gigueren kriittinen torjunta, jota ilman peli olisi voinut lähteä heti alusta alkaen väärille raiteille. Nyt se lähti vasta ensimmäisen erätauon jälkeen ja Avs oli ihmeellisen passiivinen kaksi viimeistä erää. Giguere ei voinut maaleille mitään ja veteraani teki kyllä kaikkensa, jotta Avs pääsi jatkoajalle. Monta isoa torjuntaa ja pelivuoro tämän illan matsiin Dallasissa.

Heti kun pääsin Johnsonin peliä kehumaan, kaveri laittoi pari pahaa kiekon menetystä omalla alueella. Kyle Quincey on yksi puolustaja, josta ei oikein pääse kärryille, mikä on miehen todellinen taso? Alkukaudesta pelaa kuin unelma, mutta kauden edetessä taso laskee kuin lehmän häntä ja isojakin virheitä alkaa tulla. Sellaista puolihuolimatonta ja osittain jopa välinpitämätöntä peliä on ollut havaittavissa. Quinceylla on sopimus katkolla, joten odottaisi kyllä todellista taistelua tulevan lapun eteen. Tai edes nykyisen palkkansa puolesta. Quincelle on kuitenkin laskettu Coloradossa suuri rooli ja hänen pitäisi olla yksi takalinjojen johtajista.

Peter Mueller pelasi olosuhteisiin nähden hyvin. Peliaikaa kertyi 13:10 ja Mueller osasi pitää vaihtonsa sopivan lyhyinä, ettei vetänyt itseään piippuun. Eka peli pitkään aikaan, mutta Mueller näytti heti, mitä hänellä on annettavaa Avsin hyökkäykseen; laukaisu-uhka. Muellerilla on niin lämäri kuin rannelaukaus kunnossa ja tärkeintä olisi, ettei hän säästelisi niitä. Pariin kertaan hän pelasi itsensä suorissa hyökkäyksissä one-timer paikkaan. Toisella kerralla tuli syöttä, tosin vähän taakse, toisella kerralla ei sitäkään. Mueller ei ole ollut omien muistikuvieni mukaan koskaan mikään pitkän matkan kiituri. Kuitenkin hänellä on lyhyt, mutta terävä kiihdytys jolla hän saa tilaa itselleen. Sekin oli pariin kertaan nähtävissä. Mueller ei mielestäni myöskään väistellyt kaukalossa ja jättänyt tilanteita kesken, vaan uskalsi mennä kulmiin ja maalille. Tuo onkin yksi asia, mitä hänen pelistään voi katsoa, Uskaltaako illasta toiseen pelata, vai varooko mahdollista viimeistä tälliä?

Avsin ylivoima on siinä pisteessä, että jotain tarttis tehdä. Välillä pyörii ihan nätisti, mutta nimen omaan vain pyörii nätisti. Toivoisi, että Sacco kokeilisi, mitä annettavaa Johnsonilla olisi siihen ensimmäiseen viisikkoon. Se viisikko saa kiekon liikkumaan ja rikottua vastustajan neliötä, mutta laukaukset puuttuuvat, tai ne jäävät suutareiksi. Nyt siinä näyttäisi olevan pelaajia, jotka pystyisivät passaamaan EJ:lle vetopaikan. Myös Stastnyn paikkaa voisi miettiä, koska nyt toinen viisikko on sellainen keräilyerä, mihin on kasattu ketä löytyy. Siinä ei ole yhtään peliä tekevää pelaajaa. Itse kokeilisin ensimmäiseen viisikkoon pelkän O'Reillyn ketjun ja viivalle Johnson-Elliott. Toiseen sitten perus Stastnyn ketju ja viivalle Wilson-Quincey. Tai mahdollisesti Mueller viivalle ja joku hyökkääjä hänen paikalle.

Tänä iltana on vastassa Dallas Stars ja nyt pitää tulla voitto.
 

Ralph

Jäsen
Vähän päivitystä tännekin. Petskin mainitsemasta Dallasista piti tulla voitto ja tulikin. Ottelu oli oikein kiva, sillä Colorado voitti huonollakin pelillä. Dallas vain sattui olemaan astetta huonompi ja heidän maalivahtikin lahjoitti meille yhden.

Erik Johnson pelasikin tässä ottelussa loistavasti. Otti pari kivaa kiekonriistoa taklaamalla omassa päässä ja teki muutaman hyvän nousun. Oli päästä maalinkin makuun, mutta maali ohjattiin. Onhan Johnson selvästi parantanut alkukauden tasostaan joten kyllä Johnson voi vielä tulla hyväksi franchise -puolustajaksi.

Sitten Phoenixissä jai käteen tyhjä arpa, johon oli piirretty irvistävä naama. Phoenix otti helposti suurnumeroisen voiton, kun Colorado oli astetta huonompi, mitä Dallasissa.

Nyt sitten kotiareenaan palatessa tuli Floridasta hieno jatkoaikavoitto kirin jälkeen. Ottelun ykköstähtenä hääri vihdoin Peter Mueller, joka teki ensimmäisen maalinsa lähes kahteen vuoteen hyvältä sektorilta. Lopulta mies tykitti jo toisen ylivoimalla ja syötti vielä tasoitusmaalinkin. Jatkoajalla ratkaisijana toimi sitten Ryan O'Reilly, joka pelaa kyllä hyvällä tasolla illasta toiseen. O'Reilly on ollut jo pidempään Coloradon tehopelaaja ja nyt hän löytyy pistepörssin top-50:stäkin.

Brandon Yip sitten lähetettiin waiver-listalle, josta miehen poimi Nashville Predators. Ei tule ikävä ei, odotinkin pidempään hänen ulostamistaan. Silti yllätyin, että Yip oli se joka lähti, eikä esim. David van der Gulik jolla olisi kahden suunnan sopimuskin. Tosin van der Gulik pelasi eilen, eikä Kevin Porter. Nyt terveiden listoilta löytyy 13 hyökkääjää ja 8 puolustajaa. Matt Hunwick siellä hilluu yhä, en tiedä millä näytöillä.

Jan Hejda oli viime ottelussa huilaajan vuorossa puolustuksesta, mutta tämä Florida -ottelu näytti että Ryan O'Byrne voisi olla se seitsemäs puolustaja vaikka loppuun asti. Oli järkyttävän huono ja iski vielä oman maalinkin. Ei yhtään käyttöä ylöspäin pelatessa, ja meidän tasainen puolustus kyllä osaa puolustaa ilman O'Byrneä.

Nyt on IR-listalla enää Matt Duchene. Duchene loukkasi polvensa joulun jälkeen ja palailee tuossa kuun vaihteessa. Jos nyt pitäisi täysin terveestä joukkueesta muodostaa kentälliset, niin:

Gabriel Landeskog - Ryan O'Reilly - Milan Hejduk
Matt Duchene - Paul Stastny - Peter Mueller
Daniel Winnik - T.J. Galiardi - David Jones
Cody McLeod - Jay McClement - Chuck Kobasew

Ryan Wilson - Erik Johnson
Jan Hejda - Shane O'Brien
Kyle Quincey - Stefan Elliott

Semyon Varlamov
Jean-Sebastien Giguere


Ykkösketju toiminut erinomaisesti, kuten nelosketjukin joka tosin rikottiin juuri. Toinen vaihtoehto olisi tiputtaa Stastny kolmosen keskelle, jos tuntuu että noissa kokoonpanoissa Jones menisi liikaa hukkaan. Jones pelaa tosiaan heikkoa kautta, mutta on hänellä kuitenkin yhä se vaarallinen maalivainu.

Ylivoimapelistä vielä, että se on tämä Joe Saccon pelottavin osa-alue. Ei osaa ikinä odottaa, kuka sieltä jäälle hyppää kun vastustajan mies on jäähylle komennettu. Floridaa vastaan Colorado osui kerrasti ylivoimalla, Peter Muellerin toimesta. Tällöin viivamiehenä olivat Ryan O'Reilly sekä Mueller ja ylempänä Paul Stastny, Gabriel Landeskog sekä Milan Hejduk. Landeskog toimi maskimiehenä enimmäkseen. Tämä oli kyllä yksi oudoimmista ratkaisuista Saccolta, kun viisi hyökkääjää oli pelaamassa. Sitten kun Matt Duchene saadaan takaisin, niin siirtäisin Hejdukin ja O'Reillyn toiseen ylivoimakentälliseen. Landeskog voi yhä olla maskissa, kun Erik Johnson ja Mueller ovat viivassa sekä Duchene ja Stastny laidoilla.

Nyt läntisessä konferenssissa näyttäisi olevan 13 joukkuetta, jolla on mahdollisuus pudotuspeleihin.

1. Detroit 47GP - 63P *
2. Vancouver 47GP - 60P *
3. San Jose 44GP - 57P *
4. St. Louis 46GP - 62P
5. Chicago 47GP - 62p
6. Nashville 47GP - 58P
7. Los Angeles 48GP - 56P
8. Colorado 48GP - 52P
-------------------------
9. Minnesota 47GP - 51P
10. Dallas 45GP - 50P
11. Calgary 48GP - 50P
12. Phoenix 48GP - 50P


Coloradon kohdalla turha lähteä haaveilemaan kotiedusta, vaikkei se tietenkään mahdottomuus ole. Nyt täytyy vain pystyä kuromaan pientä etumatkaa noihin takana vaaniviin neljään joukkueeseen, joista erityisen vaarallisina pidän Dallasia ja Phoenixia. Minnesota tullut vain alaspäin, enkä heihin usko ja Calgary on Calgary. Toistaalta, ylöspäin mennessä Los Angeles olisi kiva napata kiinni ja tiputtaa heidät tuohon ikävälle kahdeksannelle sijalle.

Seuraavaksi sitten parin päivän päästä pari peliä Kaliforniassa. Ensin Los Angeles ja sitten Anaheim.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Jan Hejda oli viime ottelussa huilaajan vuorossa puolustuksesta, mutta tämä Florida -ottelu näytti että Ryan O'Byrne voisi olla se seitsemäs puolustaja vaikka loppuun asti. Oli järkyttävän huono ja iski vielä oman maalinkin. Ei yhtään käyttöä ylöspäin pelatessa, ja meidän tasainen puolustus kyllä osaa puolustaa ilman O'Byrneä.

Tähän eriävä mielipide. Alivoimalla Hejdan kanssa O'Byrne muodostaa erittäin toimivan parin. Tasakentällisin mies osaa avata peliä ihan hyvin ylös, mutta viivalla hänestä ei ole mitään hyötyä.
Eniten olisin huolissani Quinceyn pelaamisesta. En tiedä ottiko mies itseensä ollessaan healthy scratchina viimeisimmän voittoputken aikana, mutta päästyään takaisin kokoonpanoon hän on ollut aika hukassa. Syötöt eivät Florida pelissä meinanneet osua millään kavereiden lapaan ja muutenkin hän on aiheuttanut flegmaattisella pelaamisellaan ongelmia omassa päässä.
Elliottin kiekollinen peli on myös tulosten muodossa heikentynyt huikean alun jälkeen, mutta se on ymmärrettävää ensimmäistä kauttaan pelaavalta. Puolustuspäässä häntä on välillä viety aika paljon. Ehkä Barrielle voisi antaa mahdollisuuden näyttää vielä osaamistaan tällä kaudella ja laittaa Elliottin farmiin Quinnin oppiin.
Erik Johnson on sen sijaan vaisun alkukauden jälkeen alkanut osoittamaan vähitellen miksi hänestä maksettiin kova hinta. Viimeisimmässä peleissä hän on pystynyt fyysisellä pelillä dominoimaan omassa päässä ja tätä juuri häneltä odotetaan.
Tasaisin suoriutuja puolustuksessa omasta mielestäni on ollut O'Brien. Ottaa välillä vähän tyhmiä jäähyjä aggressiivisuutensa takia, mutta suorittaa samalla aika tasaisella tasolla illasta toiseen.
Wilson on onneksi jatkanut terveeksi tultuaan fyysistä peliään. Hienoa katsella, kun mies pyrkii aina paikan tullessa ajamaan vastustajan selälleen kunnolla.
Tasaisuutta, kun puolustuksen pelaamisen saisi jollain, niin edessä voisi olla sitä pleijarikiekkoa taas vaihteeksi. Phoenixia vastaan nähtyjä lepsuiluja ei saisi enää tapahtua, jos keväällä on tarkoitus pelata runkosarjan päätyttyä.
 

Ralph

Jäsen
Pakko tulla vielä kirjoittamaan. Derek Roy on huhuissa siirtymässä pois Buffalon riveistä ja olisi hienoa nähdä Roy Coloradossa. Olkoonkin, että on sentteri, mutta silti. Kausi ollut häneltä vaikea, kuten koko Buffalon jengiltä. Eikä meillä ole hetkeen näkynyt Roy -nimisiä pelaajia. Mutta mitäpä antaa takaisin? Porter, Hunwick, ensi vuoden varauksia, prospecteja? Enkä siis tarkoita että Royta olisi juuri Coloradoon huhuttu.

Matt Duchene - Derek Roy - Peter Mueller
Gabriel Landeskog - Ryan O'Reilly - Milan Hejduk
T.J. Galiardi - Paul Stastny - David Jones
Cody McLeod - Jay McClement - Chuck Kobasew


Derek Roy, haaveissa vainko oot mun...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös