Colorado Avalanche 2011-2012

  • 132 354
  • 428

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Hfboardsilta muistaakseni luin, että Muellerilla ei olisi ollut terveenä sivussa vaan jotain yleistä heikkoa oloa tai vastaavaa olisi ollut.

Adrian Dater kirjoitti Muellerista blogissaan:

But it was only one game. What the bigger story over the next couple days – unfortunately – is the condition of Peter Mueller. He didn’t play tonight because the team said he didn’t “feel well.” I asked specifically if this was related to his concussion problems, and all the Avs will say he “we’ll see how he presents himself Saturday (team is off Friday). But to me that was not a promising answer.

If it was just something like the flu, the Avs would have said that. They would be eager to get that minimal affliction out there as the reason he didn’t play. Instead, there was a “let’s move on” demeanor to any questions asked about him. So, I’d guess things are possibly in a worrisome state again with No. 88. I did see him in the locker room after the game and he was talking and smiling after the win.

Ei auta kuin toivoa, että kyseessä olisi joku kuntopuolen piiputtaminen tms, eikä aivotärähdykseen liittyvät oireet.

Lindström osoitti vaarallisuutensa maalintekosektorilla, eikä ole mitään syytä istuttaa häntä katsomossa, vaikka Mueller pystyisikin pelaamaan. Erityisesti tuo Lindströmin laukaus näytti olevan melko hyvä, one-timer meni nätisti maalin kattoon ilman sen suurempia repimisiä. Toivottavasti tuo maali saa aikaan sen, että Lindström siirretään ylimoimassa juuri tuonne oikealle puolelle pois viivamiehen paikalta. Hän pelasi muuten ylivomat viivassa, mutta tuossa yhdessä vaihdossa pääsi hyökkääjäksi, kun Sacco tasasi pelaajien kuormitusta.

Vaikka ylivoimalla tulikin peräti neljä maalia Ottawaa vastaan, on siinä yksi suuri heikkous. Nimittäin kiekon tuonti hyökkäysalueelle on pahemman laatuista kuraa. Lähes aina tilanne menee siihen, että pakki vippaa kiekon punaviivalta päätyyn ja sitä yritetään sieltä voittaa, yleensä huonolla menestyksellä. Tuo on jo niin silmiin pistävää, että pitäisi Saccon tehdä jotain. Laittaa hyökkääjille sellaiset liikeradat, että etäisyydet ei kasva liian suureksi ja takoa pakeille (varsinkin EJ:lle) päähän ajatus, että sen kiekon voi syöttää hyökkääjille täyteen vauhtiin jo omalle siniviivalle. Nyt hyökkääjät leikkailevat ristiin ja jarrutteleva vastustajan siniviivalla kun pakki vasta kuskaa kiekkoa ylöspäin. Sitten kun kiekko dumpataan päätyyn, ei omat hyökkääjät ehdi millään niihin ensimmäisenä. Tuo on pitkälle taktinen moka Avsilta, mutta osittain myös siitä, että se rehellinen kiekollinen pakki puuttuu. Lilesin ja Shattenkirkin puuttuminen näkyy selvästi myös siinä, että ylivoimalla ei viivaassa ole muuta kuin laukojia. Sieltä ei peliä pyöritetä ja tehdä av-neliötä rikkovia syöttöjä. (Wilsonille krediittiä siitä passista Lindströmin maaliin, joka sai myös Denis Potvinin yllättymään.)

Gabriel Landeskog on ehtinyt jo parissa pelissä osoittamaan todeksi sen, että hän tekee ketjukavereistaan ja joukkueestaan paremman monilla pienillä, mutta ratkaisevilla teoilla, joita suuri yleisö ei monesti edes huomaa. Esimerkiksi Columbusta vastaan juuri ennen 2-2 tasoitusta, Jeff Carter nousi kiekon kanssa punaviivalle maalin ollessa tyhjä. Landeskog löi kiekon Carterin lavasta -> vastahyökkäys joka päättyi kulmamyllyn jälkeen maaliin. Sattui vielä olemaan Landon luistin, josta kiekko kimposi maaliin vaikka kuvaan olisi sopinut paremmin jonkun muun. Ottawaa vastaan Duchenen maalissa Lando blokkasi kaksi Sensin pelaajaa, päästäen Mattyn yksin maalivahtia vastaan. Sopivan pieni koukku Milan Michalekin yläkäteen varmisti, ettei Michalek pysty estämään Duchenea. Näytti siltä, ettei Landeskog edes koskenut kiekkoon vaikka lähellä olikin, mutta tulipahan nyt yksi syöttpiste -puhumalla tai ilman.

Vieraskiertua on sujunut täydellisesti tähän asti. Juuri tuollaiset "vaikeuksien kautta voittoon -pelit" kuten Columbusta vastaan ovat omiaan nostamaan joukkueen itseluottamusta ja henkeä. Blue Jacket ja Senators kaatui niin kuin pitikin ja vielä pitäisi raapia kaksi pistettä Montrealilta ja Torontolta, niin reissu olisi kova menestys. Montreal ei ole helppo paikka pelata Bell Centren lauantai illan saunassa. Sen minkä Avs häviää energiatasoissa, antaa Canadiens tasoitusta loukkaantumisissa. Habsilta puuttuu tärkeitä pelaajia kuten Cammalleri, Markov ja Spacek. Nyt kun Avsille on jo neljäs peli kuuteen päivään, on mielenkiintoista nähdä, juoksuttaako Montrealin pienikokoiset hyökkääjät Avsin pakeilta jalat alta. Varlamov aloittaa maalissa ja tulee todennäköisesti kohtaamaan taas sen 30+ laukausta, joten hyvää virettä tarvitaan yhä.
 

Ralph

Jäsen
Sieltä sitten jälleen voitto napsahti, kun Montreal kaatui Kanadassa rankkareiden jälkeen 6-5. Käydäämpä taas läpi Coloradon maalit.

Ensimmäisestä Avalanchen maalista vastasi Chuck Kobasew, jolle maali ja piste oli Colorado-uran ensimmäinen. Epäonnistuneelta näyttänyt veto livahti Montrealin Carey Pricen taakse helposti ja taululle tuli lukemiksi 0-1. Tämän jälkeen Habs onnistui kahdesti, mutta Colorado tuli ylivoimalla tasoihin kun paitsion jälkeisen aloituksen jälkeen Erik Johnson löysi David Jonesin joka nosti pelin tasoihin. Pian tämän jälkeen Colorado siirtyi johtoon kun Paul Stastny nappasi alimpana Montrealin miehenä kikkailevalta P.K. Subbanilta kiekon ja kirmasi läpiajoon. Puikoista kiekko sisään ja kädet kattoon.

Toisen erän lopulla Colorado iskee vielä, kun Montreal oli ensin tasoittanut. David Jones nousee alueelle, heittää kiekon Ryan Wilsonille ja onneksi väistää Max Pacciorettyn vaarallisen polvitaklausyrityksen. Wilson syöttää kiekon takaisin Jonesille joka hukkaa kuitenkin kiekon, saaden sen silti maaliin. Kolmannessa erässä Montreal nousee jo johtoon, mutta Colorado saa pelin jatkoajalle kun Erik Johnson pelastaa viivalta, syöttää Milan Hejdukille joka löytää Kyle Quinceylle joka lyö kiekon häkkiin. Rankkareille lopulta mentiin ja Columbus-pelin tavoin Hejduk ja Matt Duchene kävivät viimeistelemässä.

Semyon Varlamov päästi nyt peräti viisi, mutta pelasi silti hyvin. Joutui todella Habsin myllytyksen kohteeksi ja torjui muutaman hyvänkin Montrealin paikan hienosti. Matt Duchene oli ensimmäistä kertaa tällä kaudella pettymys, kun peli ei luistanut tuttuun tahtiin vaikka rankkarista veivattiinkin yksi häkki. Kyle Quincey sai sen maalin, mitä huutelin:

Laukauksia tykittää sellaiseen tahtiin että olisi oikeitettua että Quincey olisi ensimmäinen Avalanchen puolustaja kaudella joka maalinmakuun pääsisi.

Erik Johnson oli hyvä mielestäni, kuten Quincey, Jones ja Varlamov.
 

Ralph

Jäsen
Unohtui myös mainita, että Joe Sacco teki Montreal-otteluun liian Saccomaisen kokoonpanomuutoksen, kun hän jätti T.J. Galiardin katsomon puolelle. Todella sääli, jos Galiardin ura murenee siihen ettei Sacco yksinkertaisesti pidä hänestä eikä siksi peluuta. Galiardi on kuitenkin vallan mainio pelaaja ja halpakin. Täytyy toivoa että Galiardi on kuitenkin pelaavassa kokoonpanossa tämän päivän ottelussa Torontossa. Peter Mueller ei pelaa ja Jean-Sebastien Giguere aloittaa maalilla.

Torontonkin kauden avaus on ollut erinomainen, kun ovat voittaneet kaikki kolme otteluuaan tähän mennessä. Heidän selvästi paras pelaajansa on ollut Phil Kessel joka on tehnyt huimia tehoja noissa otteluissa. Ottelusta tulee myös ensimmäinen, jossa John-Michael Liles pelaa Coloradoa vastaan. Myös Philippe Dupuis on Toronton miehistöstä tuttu nimi viime kauden Coloradosta.
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Viisi peliä vieraskiertueella, täydet kymmenen pistettä ja samalla Colorado Avalanchen ennätykset rikki peräkkäisissä vierasvoitoissa. Aivan kuten kaksi vuotta sitten, alun hankala ohjelma oli mahdollisuus sitoa joukkuetta paremmin yhteen ja saada lumivyöry liikkeelle. Ja kuten silloinkin, myös nyt pelaajat valmennus- ja johtoporrasta myöten huokuvat halua näyttää kaikille, että surkea viime kausi ei toistu. Lähes jokaisessa haastattelussa joku mainitsee asiasta, kuinka samanlaista sukellusta ei tulla tekemään. Itseluottamus on kovassa nousussa ja se on näkynyt etenkin näissä muutamissa tiukoissa yhden maalin voitoissa. Columbusta vastaan viime hetkillä tasoihin ja pisteet mukaan. Montrealia vastaan johtoaseman kääntyminen tappiotilanteeseen 20 sekunnissa ja siinä vaiheessa täysin jyrän alta nousemisesta takaisin tasoihin ja lopulta taas täydet pisteet mukaan. Taas pitää naattia kun Avalanche esittää tällaista kiekkoa.

Erikoistilannepelaaminen on ollut suuressa roolissa. Jossain pelissä Altituden kommentaattori Peter McNab kertoi Saccon antaneen parantuneesta alivoimasta krediittiä Sylvain Lefebvrelle. Sitä on kuulemma treenattu kovasti juuri Lefebvren johdolla. Nyt Avsin alivoima on paljon aktiivisempaa. Hyökkääjät antavat melko rohkeasti painetta omalla alueella ja mailat ovat aktiivisesti käytössä syöttösuuntien katkomiseen. Viime kaudella av-neliö vain vetäytyi pieneen boxiin ja otti kaikki laukaukset vastaan, häviten usein irtokiekot. Myös yksi merkittävä muutos alivoiman tappajissa hyökkääjien osalta on tehty. Ryan O’Reilly oli kaksi kautta suurimmassa vastuussa, mutta täksi kaudeksi hänen roolinsa on muutettu. Nyt hän pelaa alivoiman sijaan ylivoimalla. Kokeneet jermut, Dan Winnik ja Jay McClement ovat ottaneet alivoiman haltuunsa. Käytännössä Avalanche pelaa alivoimat kahdella hyökkääjä parilla, toisen ollessa Landeskog-Kobasew ja peliajan jakaantuessa noin 65-35 %. Pakit pelaavat melko tasaisia av-minuutteja Wilsonia lukuun ottamatta, jolle sitä roolia ei ole suotu.

Oli kiva nähdä, että J-S Giguere sai vihdoin kunnon pelin alle ja voitti makeaan paikkaan. Peli Ottawaa vastaan oli hankala kun vetoja tuli harvoin ja niistäkin useampi melko heppoisia. Nyt on molemmilla veskareilla muutama voittopeli alla, pelituntuma päällä ja hyvä mieli, niin ei tarvitse ajaa pelkän Varlamovin varassa. En tiedä oliko ihan normi Varlya, mutta Habsia vastaan CBC:n lähetyksessä ohjaaja näytti muutaman kerran, kuinka Varly veti happea oikeaoppisessa korkeassa polviasennossa, kun Avs teki vastahyökkäystä.

Peter Mueller oli nyt Torontoa vastaan healthy scratch. Saccon mukaan #88 olisi voinut pelata maanantaina, mutta hän halusi antaa Muellerille vielä pari treenipäivää. Lopulta kaikki viittaisi siihen, että Muellerille on vain annettu aikaa treenata itseään parempaan kuntoon. Jos Mueller nyt palaa kokoonpanoon Chigacoa vastaan, voi Galiardi olla taas liipaisimella. Ei oikein muita tule mieleen kuin T.J. tai Lindström joka tippuisi katsomon puolelle, koska McLeod pelaa parasta peliään pitkään aikaan ja Kobasew hakkaa alivoimaa – vaikkei muuten paljon mitään aikaiseksi saa.

Hieman pisti Saccon kommentti Galiardin hyllyttämisestä hymyilyttämään:

Joe Sacco kirjoitti:
"TJ is a guy that I feel can give us more"

Hyvä se on 9:44 peliaika ka:lla paljoa tuon erikoisemmin vetää.
 

Makkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Taitaapi olla ensimmäinen viesti tällä kaudella tänne, vaikka kaikki Coloradon pelit onkin tullut taas katsottua.

Kausihan on siis alkanut todella mukavasti, kun tämän yön Chicago-tappion jälkeen record on siis 5-2-0. Suurin syy voittoihin on ollut huikeasti parantunut puolustus, sekä toimiva maalivahtipeli. Sen sijaan hyökkäys on ollut ainakin itselleni pieni pettymys, sillä vaikka paikkoja luodaan peleissä paljon, silti maalinteko on ollut melko tuskallista puuhaa.

Ja juuri edellämainittuu maalinteko-ongelmaan kaaduttiin tänäänkin Chicagoa vastaan. Paikkoja oli iskeä vaikka kuinka monta maalia lisää, mutta kun ei vain mene. Varsinkin Stastny on nyt alkukauden aikana tuhlannut paikkoja oikein urakalla ja vaikka tänään nyt ei mitään tuhannen taalan paikkaa ollutkaan, niin silti muutama loistava paikka laittaa kiekko reppuun. Toisaalta ei voi Stastnya paljoa syyttää jos pisteitä ei tule, sillä jos vierellä luistelee niinkin loistava maalintekijä kuin Chuck Kobasew, niin annettakoon anteeksi.

Varly oli Chicagoa vastaan aivan mahtava, ja pitikin Coloradon mukana pelissä tekemällä n. 3-5 todellista gamesaveria. Kirsikkana kakun päälle tämä torjunta Kruegerin one-timeriin: http://www.twitvid.com/LTGW4

Mielestäni Saccon pitäisi sekoitella ketjuja jotenkin, sillä tuntuu että kakkosketju Lindström-Duchene-Hejduk ei oikein toimi ja myöskään Kobasewin ei kuuluisi olla lähelläkään ykkösketjua. Itse nostaisin Galiardin pois Saccon koirankopista ykkösen laitaan mielummin kuin Kobasewin. Ja kakkoskentän peliä tuhoaa tällä hetkellä todella paljon Duchene, joka on taas kerran alkukaudesta hieman kuutamolla. Kiekon kanssa huonoja ratkaisuja kokoajan, yleensä se viime kaudelta tuttu yliyrittäminen ja kiekon menettäminen on lopputuloksena kun Duchene on hyökkäyspäässä kiekon kanssa. Puolustussuuntaan miehen otteet ovat kyllä ollet ihan kiitettäviä, mutta hyökkäyspelin lukko pitäisi saada nyt avautumaan ja sitä voisi koittaa sekoittamalla vähän ketjuja.

Pakko antaa krediittiä tuolle meidän "kolmosketjulle", joka oikeastaan omaan silmään on ennemminkin ykkösketju kuin kolmosketju. Tänäänkin jatkuvasti melkeinpä paine Chicagon päätyyn ja muutamassa paikassa oli lähellä ettei verkko heilunut Crawfordin takana. Ja tähän päälle vielä loistavaa puolustustyöskentelyä, niin ei voi kyllä valittaa.

Myöskin Eric Johnsonin esitykset ovat pistäneet silmään nyt alkukaudella. Mies on kyllä aivan loistava pelaaja molempiin suuntiin kenttää, pelaa fyysisesti ja rauhallisesti omassa päässä, jonka lisäksi tekee kiekon kanssa oikeita ratkaisuja melkein kokoajan. Vaikka +/- tilasto onkin hieman pakkasen puolella, niin silti peli peliltä vaan otteet paranevat ja mies näyttää siltä todelliselta ykköspuolustajalta enemmän ja enemmän.

Näin loppuyhteenvetona voi kyllä sanoa, että joukkueen tilanne on kyllä hyvä ja itse uskon vahvasti että Kalliovuorilla pelataan play-off kiekkoa tällä kaudella. Varly on näyttänyt, että hän hoitaa oman hommansa maalilla, kunhan pysyy terveenä, puolustus pelaa hänen edessään varmasti ja tehokkaasti (tänään muutama kämmi kyllä puolustuksessa, mutta kokonaisuudessa ihan hyvää peliä) ja vielä kun mm. Duchene ja kumppanit saadaan hyökkäyksestä heräämään, niin tilanne on vallan mainio.

Pahoittelut hieman sekavaa viestiä, mutta piti vain vähän omia ajatuksia purkaa sanoiksi.

E. Vielä lisäyksenä kun Petski spekuloi Mullerin tilannetta, niin Denver Postin päivitys asiasta: Avalanche wing Peter Mueller out again with head injury - The Denver Post

Eli siis Muller oli ilmoittanut valmennusjohdolle harjoitusten jälken, että ei tunne oloansa hyväksi, ja hän onkin tällä hetkellä listattu Injury reportissa day-to-day head injuryn takia. Ei näytä kyllä hyvältä tämä tilanne, sillä Coloradon hyökkäyspää kaipaisi terveenä olevaa Mulleria. Itse olen melkein sitä mieltä, että Sherman saa ruveta etsimään markkinoilta vielä yhtä top-6 hyökkääjää, että saadaan Kobasew pois paikasta jonne hän ei todellakaan kuulu.
 

Ilmaveivi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Colorado Avalanche
Hyvin on kyllä kausi käynnistynyt vaikka tappio Hawkseille viime yönä tulikin. Tiukka peli nähtiin, jossa maalivahdit molemmissa päissä esittivät parastaan. Varly oli tappiosta huolimatta loistava ja näillä maalivahdin otteilla joukkueella on mahdollisuus voittaa joka ilta. Paljon tulee edelleen laukauksia omaa maalia kohti mutta ainakin tähän mennessä on pakisto antanut maalivahdeille enemmän tukea viime kauteen verrattaessa. Puolustuksen jämäköityminen ja alivoiman huikea paraneminen ovat myös olleet todella ilahduttavia asioita alkukaudesta.

Vieraissa on tullut pelkkiä voittoja mutta tehottomia ovat olleet molemmat kotipelit. Paikkoja ollaan kyllä saatu runsaasti niin Wingsejä kuin Hawksejakin vastaan mutta viimeistelyyn kaivataan lisää huolellisuutta. Vaikka vastustajat ovat olleet ihan kärkipäätä ja kaiken lisäksi molempien maalivahdit pelasivat kyseisinä iltoina loistavat pelit, niin tehoja pitää löytyä huomattavasti lisää. Viime kausina laskeneille yleisömäärillekin tekisi hyvää jos joukkue kykenisi myös kotona hyviin esityksiin.

Yksilöistä koko kolmosketju on ollut varsin pirteä alkukauden ja omaan silmään etenkin O`Reilly on mennyt kehityksessään eteenpäin. Vähentynyt alivoimavastuun on kannustanut rohkeampaan ylöspäin pelaamiseen ja tehojakin on tullut varsin hyvin 7:ään peliin (0+5).

Seuraavaksi vastassa uusintaottelu Hawkseja vastaan, tällä kertaa vieraissa. Revanssi olisi hyvä saada heti ja samalla jatkaa hyviä vierasesityksiä.
 

riknor

Jäsen
Sieltä on sitten näköjään raavittu voitto Blackhawkseja vastaan rankkareilla. En tällä kertaa katsonut peliä highlightsejä enempää joten sen tarkempaa kokonaiskuvaa tuosta väännöstä en saanut. Muutama ns. lahjamaali siellä taidettiin kaverille antaa harhasyötöillä ja epäonnisilla pompuilla (Johnsonin syöttö ja myöhemmin olikohan O'Brienin molempien luistinten kautta kiekko maaliin.)

Koostetta ja boxscorea katsoessa tuumailin sitä miten Duchene taas loistaa poissaolollaan, mutta Daterin blogin lukaisu paljastikin että Sacco oli päättänyt laittaa Duchenen neloskenttään koska ei ole tyytyväinen tämän suorituksiin. Samalla McClement joutui pois sentterin paikalta, johon on tottunut. Dater kritisoi tätä päätöstä ja perusteli, että jos Duchenea halutaan herätellä niin kannattaisi ennemmin pistää vaikka katsomoon yhden pelin ajaksi, kuin laittaa nelosen keskelle. Sieltä niitä tehoja tuskin ainakaan alkaa syntyä. Tuosta voisin olla jokseenkin samaa mieltä kuten myös siitä, että jotenkin tarvittaisiin kultapoika Mattin peli kulkemaan. "Kolmoskenttä" sen sijaan jatkaa hyviä otteita. Landeskogille pari häkkiä ja O'Reilly tällä hetkellä joukkueen paras pistemies tehoilla 0+7.

Yksi mitä olen myös viime peleissä pohdiskellut on se, ettei meillä ole vieläkään kapteenia joukkueessa, vain kolme varakapteenia. Tiedä sitten onko tuolla jotain suurempaa vaikutusta joukkueeseen, kun selvä yksittäinen johtaja puuttuu. Kuinkahan kauan Avs aikoo näitä ehdokkaitaan mittailla ennen kuin uusi päällikkö valitaan?
 

Kiekko-Kolli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks & KooKoo
Viimeiset kolme Avs peliä katsoneena täytyy tulla tänne kehaisemaan teidän joukkuetta. Iso kokoinen ja hyvä puolustus, huippu veskari tuo Varlamov ja sitten se varsinainen syy, miksi tänne tulin turisemaan. Landeskog. Aivan huikea kaveri, parantanut peli peliltä ja oli minusta eilen kentän hahmo. Voi paukuttaa jo tällä kaudella 20-30 häkkiä ja 60 pojoa. Tulevaisuudessa varmasti 30-40 maalin ja 70-90 pisteen mies. Siinä teille tuleva kapteeni, toki tällä kaudella liian aikaista vielä, mutta muutaman vuoden sisään kyllä. Uskokaa pois.
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Tämä home-and-home sarja Lännen kovaa joukkuetta Chicagoa vastaan oli hyvä testi Coloradolle. Kotona tuli vielä takkiin, mutta vieraissa tämä joukkue näyttää viihtyvän. Tuo kotipeli vaikutti ihan hyvältä matsilta Avsin kannalta siinä mielessä, että kahteen ensimmäiseen erään tuli tarpeeksi maalipaikkoja. Maalinteko vain oli taas hankalaa kotona, ja kun Hawks pääsi johtoon kolmannessa erässä, se jäädytti kyllä lähes täydellisesti Avsin pelin. Aivan kuten Detroit teki kauden avauksessa, nämä huippujoukkueet osaavat sen taidon.

Vieraspeli oli maalien suhteen niin erikoinen puolin ja toisin, että kuului asiaan tuo Landeskogin tasoitus. Ensimmäistä kertaa oli lähellä käydä kylmät puolustuksen virheiden takia. Toewsin yv-maali oli ainoa, joka ei mennyt räikeästi Avsin pakin piikkiin, mutta onneksi joukkue osoitti luonteensa ja nousi voittoon.

Ennen ottelua Sacco vaati julkisesti Stastnylta ja Duchenelta parempaa panosta. Stastny vastasti huutoon pelaamalla hyvän ottelun ja Duchene teki sen, mitä tehtävissä oli nelosketjussa. Sacco laittoi ketjut seuraavanlaiseen formuun:

Jones-Stastny-Hejduk
Landeskog-O’Reilly-Winnik
Kobasew-Galiardi-Lindström
McLeod-Duchene-McClement

O’Reillyn ketju oli jo totutun loistava ja Stastnyn ketjulta myös hyvä peli. Kaksi viimeistä ei klikannut oikein mitenkään ja tuo Galiardin ketju voitaisiin rikkoa saman tien. Jos Duchenen rangaistus on nyt kärsitty ja mies ottanut opiksi, voisi Calgaryyn lähteä kolmannella ketjulla, missä pelaisi Lindström-Duchene-Galiardi, niin ei tarvitsisi rikkoa kahta toiminutta ketjua.

Saccon ketjumuutokset tarjosivat hyvän esimerkin siitä, miten kujalla Altituden selostajakaksikko Haynes/McNab usein on. Toista erää oli pelattu viisi minuuttia ja pojat huomasivat ensimmäisen kerran, ettei Avs pelaa tutuilla kentällisillä. Yleensä sellainen 70% peliajasta menee näillä kaveruksilla omien juttujen kertomiseen ja niille nauramiseen.

Avalanche alkaa tehdä itselleen nimeä kovana rankkarijoukkueena. Viimeiset 15 rankkukisaa, saldolla 14 voittoa ja yksi tappio. Varlamoville täytyy antaa tunnustusta myös rangaistuslaukausten torjumisesta. Tällä hetkellä tilastot näyttää, että kahdeksasta laukauksesta vain yhdestä on tullut maali. Varlamovin hienoja otteita on ilo katsoa, mutta lähes joka kerta kylmää, kun mies venyttää jonkun mahdottoman torjunnan. Sen verran on jauhettu hänen loukkaantumisherkkyydestä. Kutkuttavia hetkiä, kun Varly venyyttää spagaatin, peli ja kamera kääntyvät jo toiseen suuntaan ja kommentaattori Peter McNab aloittaa: ”Mike, Varlamov……is slowly getting up”

Ryan O’Reilly on tällä hetkellä sellaisessa iskussa, että hänet varmaankin mainitaan kohta jossain mediassa Denverin ulkopuolella. Kaveri, joka on aina tehnyt tinkimätöntä työtä puolustamisen eteen, tekee nyt myös hyökkäyspäässä sellaisia ratkaisuja, että niitä odotettaisiin ennemmin Duchenelta ja Stastnylta. Aivan huikeaa peliä ja mitä tapahtuisikaan, jos koko sentterikolmikolla kulkisi peli samaan aikaan? Sacco näyttöö kierrättävän kolmatta varakapteenin roolia EJ:n, McClementin ja McLeodin välillä. O’Reilly ei tuota kunniaa ole saanut, mutta hän on se, joka tällä hetkellä näyttää kapteenilta kentällä. O’Reilly ja Landeskog ovat kuin samasta puusta, mitä tulee työmoraaliin. Töitä tehdään täysillä joka puolella kenttää ja pelaaminen ei lopu siihen yhteen hyvään katkoon puolustettaessa, vaan sen päälle rakennetaan vielä oma hyökkäys. Landon molemmat maalit oli taas perus Landoskogia. Ei kauniita kyniä, mutta viisaita ratkaisuja. Ensimmäisessä röyhkeästi suoraan maalille lapa jäässä ja pakin nenän edestä kiekko reppuun. Toisessa itse laittoi omalla alueella hyökkäyksen avaavan syötön, ei jäänyt ihmettelemään vaan polki taas suoraan maalia kohti ja päätyikin yksin läpi. Kaiken muun ohella ehti kirjauttamaan kuusi taklausta. Landeskog tuntuisi täydelliseltä ketjukaverilta Duchenelle, mutta vielä ei ole sen aika.

Farmijoukkue on aloittanut kautensa kärsimällä tappion toisensa perään, mutta vihdoin on sielläkin alkanut valo kajastamaan tunnelin päästä. Lake Erie pelaa jo toisena peräkkäisenä viikonloppuna kevyet kolme peliä kolmeen päivään. Perjantaina tuli kauden ensimmäinen piste jatkoajalla kärsitystä tappiosta ja lauantaina ensimmäinen voitto, kun Stefan Elliott ratkaisi niin ikään jatkoajalla.
 

Ilmaveivi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Colorado Avalanche
Viime yön pelistä tuloksena värikkäiden vaiheiden jälkeen 4-5 vierasvoitto rankkarikisan päätteeksi. Puhdas vierassaldo säilyi edelleen jo kuudennen voiton myötä ja seuraava mahdollinen vierasvoitto Flamesistä sivuaisi organisaation ennätystä. Pääasiassa Hawksien komennossa mentiin, mutta ei voitto mikään varsinainen vääryys ollut.

- Varly jatkoi maalilla hyviä otteitaan. Omiin meni 4 maalia mutta näistä ei yksikään ollut torjuttavissa. Ensimmäistä edelsi EJ:n karmea harhasyöttö, toisessa Toews sai lyödä riparin vapaasti sisään maalinkulmalta, kolmas pomppi O`Byrnen luistimista ja neljäs oli Hossan hieno ohjaus maalin edestä.

- EJ antoi karmean hassin Frolikin maaliin ja muutenkin kiekollinen peli omalla alueella oli varsin heikkoa. Ratkaisuja omalla alueella voisi vähän yksinkertaistaa ja sitä kiekkoa pitäisi laittaa nopeammin liikkeelle. Pari kertaa aidosti jännitti kun EJ lähti nousuun kiekon kanssa ja varmaan 5-6 kiekonriistoa Hawksit saivatkin kun EJ kuljetti kiekkoa varsin huolimattomasti.

- Quincey on ollut varsin mainio alkukauden ja itseluottamus on tullut takaisin vaikean edelliskauden jälkeen. Tänäänkin fiksua pelaamista kentän molemmissa päissä ja kiekollinen peli on tätä nykyä varsin hyvällä tasolla.

- Ennen peliä Sacco kaipaili johtavilta senttereiltä tasonnostoa ja Stastnyltä sellainen saatiinkin. Paulin kauden parhaan pelin tuloksena 1+1 ja lukuisia muita pieniä oikein tehtyjä asioita. Duchene sen sijaan kuten mainittua pelasi nelosen keskellä jolloin tasonnoston tekeminen onkin hieman hankalampaa. Muutamia hyviä vaihtoja, mutta kokonaisuus ei vieläkään vakuuta. Mattyn aiemmista kausista tiedetään, että kauden alku on ollut aina vaikea ja eiköhän tällä kaudellakin lähde pikkuhiljaa kulkemaan sitä mukaa kun tuntumaa pelaamiseen tulee lisää.

- Kolmonen oli edelleen huikea ja Landon 2 maalia oli osoitus nuoren sällin osaamisesta. Ensimmäisessä ajo maalille hakkaamaan kiekkoa reppuun ja toisessa oivaltavan oman pään pelin jälkeen täysillä mukaan hyökkäykseen ja läpiajon päätteeksi hieno rannekuti takakulmaan.

- Lindström ei ollut juurikaan esillä kunnes ratkaisi rankkarikisan hienolla veivillään. Voi olla että Joakimia nähdään jatkossakin näissä karkeloissa tulevana rankkarispesialistina. Avsit ovat muutenkin olleet käsittämättömän vahvoja rankkarikisoissa, sillä tämä voitto oli 14:sta edellisistä 15:sta kisasta.

Pari päivää taukoa edessä ja sen jälkeen Calgaryyn Flamesin vieraaksi.
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Nyt on tullut kaksi tappiota peräkkäin pahimmillle mahdollisille joukkueille, eli divisioona-vastustajille. Calgarya vastaan Avs hiihteli kaksi erää ja aloitti pelaamaan vasta kolmannessa, mikä oli taas liian myöhään. Viime yönä tuli pataan Lännen kuumimmalta joukkueelta Edmonton Oilersilta. Ei auta vaikka laukaukset "voitetaan" 41-19, kun maalinteko on tuota luokkaa. Pari virhettä ja vastustaja rokottaa säälimättä jokaisesta kämmistä. 41 laukausta maalia kohti ja vastustaja tekee yhden ohjaus- ja yhden räkämaalin 19 laukauksella. Pikkuhiljaa taas toivoisi, että Avsin jätkät osuisivat tolppien väliin muutenkin kuin tyhjään maaliin.

Avsin pakkien pitäisi nyt palata juurilleen ja muistaa minkälaisia pelaajatyyppejä he ovat. Vielä tuon voitokkaan vieraskiertueen ajan he pelasivat vahvuuksiensa kautta muistaen rajansa, mutta nyt on alkanut lipsua. Shane O'Brien on aina tykännyt syöttää kiekon lapaan roiskimisen sijaan, mutta kun hän alkaa hyökätessä heittämään jotain kuninkaallisia sokkosyöttöjä, tulee ongelmia - aivan kuten Öljyä vastaan. Lisäksi kun pakkien keskimitat on jotain 6-3 ja 220lbs, ei oman maalin edessä yksinkertaisesti voi pelata noin pehmeästi.

Maalinteko on täyttä tuskaa kotiareenassa, eikä sitä varmasti helpota se, että sunnuntaina kylään saapuu Los Angeles Kings. Avs pelasi kesällä lottoa Peter Muellerin terveyden kanssa ja näköjään käteen jäi tyhjä arpa. Joey Hishonin piti olla sellainen jokerikortti jonka voi tarvittaessa nostaa top-6:een tuomaan hyökkäystehoja, mutta samaan vammaan kaatui hänenkin kautensa. On puhuttu siitä, että Shermanin pitäisi lähteä markkinoille ostamaan yksi top-6 laituri. Mutta millä Sherminaattori tuon ostaisi, koska mielestäni Avsilla ei ole nyt mitään kauppatavaraa. Ensi kesän draftin 1st rounder on myyty, joten ei tule kysymykseen. Elliott tai Barrie voisi olla jossain arvossa, mutta toisesta täytyy kasvaa Avsille kiekollinen pakki, joten paha mennä myymään. Nykyisestä rosterista "koskemattomien" ulkopuolella sellaisia joilla tässä tilanteessa kauppa-arvoa olisi, on Quincey, mutta häntä taas ei ole varaa menettää.

Paljonhan noihin vaikeuksiin maalinteossa auttaisi, kun Duchene (osittain myös Stastny) löytäisi pelinsä. Mielestäni viime yönä oli jo paljon parempaa peliä Duchenelta, vaikka vieläkin tuli aivan turhia riplailuja. Yritystä oli ja nyt hän jopa yritti tunkea kiekon kanssa väkisin sota-alueella maalin eteen. Vaikka sanotaan, että senttereiden pitäsi tehdä laitureista parempia ja pystyä pelaamaan huipputasolla laituirestaan huolimatta, ei Kobasew helpota Duchenen elämää millään lailla.

Huvittavaa, miten Saccon reagointi tappiopeliin ja tehottomuuteen on aina sama. Vaihdetaan yksi nelosen laituri (Galiardi) pressiboxiin, kyllä se siitä sitten. Samaan aikaan Kobasew jatkaa vähintää kolmosketjussa, meni peli miten meni. Kobasew olisi ihan hyvä nelosketjuun ja alivoimalle, mutta todellakin entinen 20 maalin mies. Harmittaa Galiardin puolesta, kun mies ei saa edes yhtä kunnon näyttöpaikkaa, vain koska on valmentajan mustalla listalla. Losia vastaan Gally on varmasti taas kokoonpanossa. Ei Saccokaan kehtaa olla vaihtamatta esim. Porteria (-2, 10:59) pois. Jos itse pääsisin valitsemaan ketjut, kokeilisin harjoitusleirillä hyvin toiminutta Lindström-Stastny-Jones ja antaisin Duchenelle vierelle Galiardin ja Hejdukin. Teoriassa tuossa olisi kaikki pelaajatyypit, jotka yhteen laittamalla voisi tuottaa tulosta. Se vain tarvitsisi mahdollisuuden ja peliaikaa.

Sunnuntaina vastassa siis Kings ja pisteodotukset voidaan laskea Varlamovin unelmapelin varaan. Jos hän päästää enenmmän kuin yhden maalin, mahdollisuudet tippuu radikaalisti. Kolme maalia Losia vastaan tässä tilanteessa olisi jotain huikeaa.
 

Ralph

Jäsen
No niin, kauden avausvoitto haettu Los Angelesin kustannuksella muutama yö takaperin. Mitä nyt pelistä on sanottava, niin välillä oltiin kyllä pahasti lirissä eikä millään saatu laukauksia aikaiseksi. Semyon Varlamov pelasi vaihteeksi nyt hyvän ottelun, ei uponnut yksikään helppo ja kivasti torjuntoja.

Mutta jos nyt kerrataan taas maalit läpi. Colorado siirtyi Jan Hejdan jäähyn aikana johtoon, kun Gabriel Landeskog malttoi nostaa kiekkoa ylös, pelasi Chuck Kobasewille joka maalin kulmalla sai Kings-maalivahdin polvilleen, kiersi maalin ja kädet kattoon. Vielä saman jäähyn aikana Los Angeles tuli tasoihin, kun kiekko sohittiin ilmasta ohi voimattoman Varlamovin. Toisessa erässä Colorado siirtyi jälleen johtoon, kun David Jonesin ylivoimalla ränniin lähettämä kiekko pomppasi kenttämestarin erikoisesta maalille josta Milan Hejduk sai rauhassa ja varmasti sutia kiekon reppuun. Kings tasoitti jälleen ylivoimalla, kun kiekko lyötiin kahden miehen ylivoimalla Varlamovin torjunnasta häkkiin. Mutta kolmannen erän alussa Matt Duchene sai kiekon vauhtiin, ja tämäpä napautti ilman turhia sähäyksiä kiekon pakin jaloista komeasti häkkiin ja tuuletus oli tuttu. Myös pientä vapautumista siinä myös ilmassa, Duchenen olisi kyllä aika herätä.

Konferenssisijoitus on nyt viides, saldolla 7-4-0. Muutama sana vielä muutamasta pelaajasta:

David Jones on yllättänyt minut, vaikka otteet ovatkin hyvin samaa luokkaa kuin onnistuneella viime kaudella. Odotin hieman vaisumpaa alkukautta, mutta mitä vielä. Jones on 11 ottelussa kerännyt 5+3 tehot, joilla irtoaa Coloradon sisäisen pistepörssin kärkipaikka.

Kyle Quinceynkin paluuta hieman pelkäsin loukkaantumisen jäljeen, mutta se on ollut kyllä loistava. Pelaa ansaitusti ykkösylivoimassa, siirtelee hyvin kiekkoja ja laukoo terävästi. Puolustaa tutun varmasti ja uhrautuvasti. Saldona jo tehot 2+6 jonka myötä Quincey on liigan puolustajien pistepörssin 12.

Ryan Wilson on toinen yllättäjä puolustajista. Monien haukkuma, juuri ja juuri kokoonpanoon mahtuva Wilson on nyt päässyt jo maalin makuun ja tehopisteitä on siis viisi kappaletta. Mutta mikä tärkeintä, tehotilastossa on komea +7, jolla hän on koko liigan aina neljäs tehotilastossa. Hyvää puolustuspelaamista nähty ja toivotaan että samaa on lisää tulossa.

Sitten on haukuttavakin puolustajia. Ykköspakkipari Jan Hejda-Erik Johnson pelaa välillä omassa päässä aika karmean näköistä kiekkoa. Avaukset eivät napsahda kunnolla lapaan tai ne menee suoraan vastustajille, miehiä ei pidetä kunnolla ja karvaajat ottavat kiekon lavasta helposti pois. Paljon on parannettavaa tällä kaksikolla. Tehotilastoissa Johnson on edellä -6 saldolla, kun Hejda -7 tilastollaan seuraa tiivisti perässä. Kumpikaan näistä ei ole vielä maalin makuun päässyt, ja syöttöpisteitäkin on rajoitetusti. Hejdalla on niitä kolme ja Johnsonilla kuusi. Johnsonin kaikki kuusi syöttöpistettä on ylivoimalta, joten voisi Johnson normaalipelissäkin käyttää apujaan.

Joe Sacco tehnyt pientä muutosta kokoonpanoihin. Alivoimamies-Kobasew on siirretty nelosketjuun ja T.J. Galiardi ylös. Myös ketjujen välillä on tehty muutoksia. Nyt ne olivat edellisessä ottelussa:

T.J. Galiardi - Paul Stastny - Milan Hejduk
Gabriel Landeskog - Ryan O'Reilly - Daniel Winnik
David Jones - Matt Duchene - Joakim Lindstrom
Cody McLeod - Jay McClement - Chuck Kobasew

Jan Hejda - Erik Johnson
Ryan Wilson - Ryan O'Byrne
Kyle Quincey - Shane O'Brien

Semyon Varlamov
Jean-Sebastien Giguere

Peter Mueller ei ole kokoonpanossa vieläkään.

Tällä viikolla on edessä vielä kolme ottelua. Ensiksi ensiyönä kotona vastaan asettuu Phoenix Coyotes, josta odotan kyllä pisteitä. Sitten pe-la yönä todella kova ottelu Dallas Starsia vastaan, josta kyllä pistekin olisi saavutus. Sitten vielä su-ma yönä Coloradoon saapuu Calgary Flames, josta olisi revanssivoitto kiva.
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Toteutuipa moni asia heti,kun pääsin niitä huutelemasta ennen Kings-matsia.

- Nyt tuli se todellinen räkä/säkä/pomppu-maali ja onni hymyili.

- Galliardi sai näyttöpaikan Stastnyn ketjussa ja ei ainakaan huonontanut tilannettaan. Hän toi Statsin rinnalle sähäkkyyttä, luisteluvoimaa ja teki monta hyvää takakarvausta. Kaikesta näki, että kaverilla oli kova draivi päällä ja välillä meni innokkuus vähän ylikin kun kiekko karkaili lavasta. Toivottavasti saa jatkaa nyt tuossa ja alkaa etsiä sitä myöten niitä hyökkäystehoja.

- Kobasew teki näppärän av-maali Landeskogin esityöstä. Kobasew on harmaa hiihtäjä, jota ei paljoa kentällä huomaa, mutta tekee hommansa, kunhan se ei ole ykkösketjun rooli.

- Duchene sai vihdoin maalin ja mikä parasta, ei lähtenyt yrittämään kärkikynää vaan käytti pakkia hyvin maskina ja laukoi kiekon verkkoon. Ihmeitä voi yksi maali tehdä itseluottamukselle ja Duchene oli kuin uudesti syntynyt tuon maalin jälkeen. Nyt Saccon pitäisi lukea tilannetta ja antaa Duchenelle muutama ylimääräinen vaihto ja sitä kautta avittaa nuorta kaveria löytämään pelinsä taas lopullisesti raiteille. Itselläni on nyt kovat odotukset Duchenen suhteen ensi yön Phoenix-matsiin, sen verran lupauksia herättävä tuo viimeinen kolmas erä oli.

Yleisömäärä oli karu. Vaikka Avs ei edelleenkään myy Denverissä niin hyvin kuin pitäisi, oli sunnuntain yleisömäärään jotain vaikutusta sillä, että Denver Bronchos pelasi kotona saman päivänä. Heillä oli yleisöä yli 74000. Myös ensi yönä tulee varmasti yhtä masentavat lukemat kuin sunnuntaina Avsin osalta, kun on keskiviikko-peli ja vastassa Phoenix Coyotes.

Vaikka Coyotes on hyvä joukkue, tämä on taas peli, joka Avsin pitää voittaa tavalla tai toisella. Jospa se kotiapina olisi nyt karistettu selästä ja olisi kolme ratkaisuihin kykenevää ketjua. Varlamov aloittaa maalissa ja hän antaa varmasti taas mahdollisuuden voittaa.
 

Ralph

Jäsen
Joe Sacco koitti herättää Matt Duchene ja siirsi hänet aina laituriksi Paul Stastnyn ja Milan Hejdukin rinnalle. Eipä ollut ihan epäonnistunut veto, 3+1 saldona eli uran ensimmäinen hattutemppu. Kuten todettu, pari ihan nättiä maalia vaikkei vastustajan puolustus tai maalivahti oikein yrittänyt. Eikä meilläkään Semyon Varlamov oikein loistanut. Kuusi tehtyä maalia ja voitto pitäisi olla hallussa, ei tälläisiä pelevä saa tulla. Mutta onneksi edes yksi piste ja Duchenelle hattu.
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Tappioita on nyt tullut toisensa perään ja tilanne sarjataulukon suhteen huonontunut. Aivan kuten viime kaudellakin, Läntinen konferenssi on niin tiukka, että pitempiä tappioputkia ei kestäisi tulla jos mielii lopulta olla kahdeksan parhaan joukossa. Pitäisi pystyä tasaisesti pelaamaa 0.500-kiekkoa ja siihen päälle muutama pitempi voittoputki.

Phoenix teki jälleen coyotesit Avsille. Coyotesin peli, ainakaan vieraissa, ei ole kaunista, mutta Avsia vastaan mahtavan tehokasta. Ei pääse kalliovuorten miehet edes maalipaikoille. Dallasia vastaan peli olisi pitänyt tappaa jo ensimmäisessä erässä, kun Stars vielä haki itseään pitkän tauon jälkeen. Duchenella oli ekan erän viime sekunneilla tyhjä maali edessä ja paikka lyödä 0-3 tauluun. Dallas näytti myös miten pelataan yksinkertaisen tehokasta ylivoimaa. Maski maalin eteen, viivalta veto ohi ensimmäisistä miehistä ja verkko heiluu. Toimi myös tasakentällisin.Tuosta tappiosta Avs ei voi syyttää kuin itseään. Calgarya vastaan taas tutut maalinteko-ongelmat kotona ja vastustajalle kaksi ilmaista maalia.

Pikkaisen mietityttää maalivahtien peluutus. Sacco ratsastaa nyt yhdellä hepalla ja Varlamovista on ollut nähtävissä, ettei ole enää niin freesiä peliä kuin kauden alussa. Varly pelasi viime kaudella runkosarjassa uransa huiput 27 peliä. Nyt on mittarissa jo 11 reiluun viiteen viikkoon ja ensi yönä tulee seuraava. Uusi tilanne hänellekin pelata tuollaisia määriä, eikä ihme, jos taso alkaa heittelemään. Hienoja pelastuksia on nähty, mutta vastapainoksi viime peleissä on tullut sellaisia löysiä maaleja, joita ei ensimmäisissä peleissä mennyt. Olisin odottantut Giguerelle hieman enemmän vastuuta, mutta näin on Sacco valinnut.

Tappioputki pitäsi saada poikki, mutta ei tuo vastus nyt ainakaan helpotu. Detroit löysi sopivasti vireensä viime pelissään, mutta pitää toivoa, että vieraskaukalo helpottaisi Avsin peliä. Torstaina jenkkien aikaa olisi sitten Denverissä vastassa Islanders ja lauantaina taas Calgary kotona. Kaksi voittoa näistä, tai ainakin neljä pistettä ja tilanne olisi taas valoisampi.

Peter Mueller on taas luistimilla ja vetänyt täydet treenit läpi joukkueen kanssa. Sitkeästi kaveri yrittää päästä pelikuntoon. Joku voisi jo oikeasti miettiä, yrittääkö vielä pelata NHL:ssä ja riskeerata päänsä taas uudelle vammalle, vai elääkö kohtuullisen terveenä loppuelämä ilman suurempia huminoita yläkerrassa.
 

Makkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Tappioputki pitäsi saada poikki, mutta ei tuo vastus nyt ainakaan helpotu. Detroit löysi sopivasti vireensä viime pelissään, mutta pitää toivoa, että vieraskaukalo helpottaisi Avsin peliä. Torstaina jenkkien aikaa olisi sitten Denverissä vastassa Islanders ja lauantaina taas Calgary kotona. Kaksi voittoa näistä, tai ainakin neljä pistettä ja tilanne olisi taas valoisampi.

Ja kuten pystyi jo etukäteen olettamaan, niin eihän näistä peleistä tullut kuin 2 pistettä saldoksi.

Ensin Detroitilta pataan 5-2, tämän jälkeen huikean kolmannen erän nousun ansiosta Islandersilta 2 pistettä kotiin, ja viime yönä sitten turpaan Calgaryltä 4-3. Vaikka joukkue onkin osoittanut kahdessa viime pelissä hienoa selkärankaa nousemalla ensin Islandersia vastaan (0-3 --> 4-3) ja viime yönä Flamesia vastaan (0-4 --> 3-4) niin se ei vaan yksinkertaisesti riitä että joukkue pelaa kolmannen erän hyvin ja muuten ihan päin helvettiä.

Varlylle viime yön pelin alku oli pahin mahdollinen, kun ensimmäisen kahden vedon jälkeen oli kaksi maalia vierasjoukkueen saldona. Maalit eivät kumpikaan oikeastaan menneet varsinaisesti Varlyn piikkiin, vaan lähinnä ykköspari EJ-Wilson perseili nämä osumat. Myös kolmas maali oli vaikea otettava (b-pisteiden välistä vapaasti ranteella yläkulmaan), mutta neljäs maali meninkin sitten kyllä Varlyn piikkiin. Ensin aivan järkyttävää tuomaritoimintaa, kun Hejdalta huidotaan maila kädestä, tästä Stempniak ryöstää kiekon ja heittää sen rystyllä helponnäköisesti ohi Varlyn.

Noh, kolmannessa erässä Colorado tuli sitten peliin mukaan Hejdukin, Duchenen ja Jonesin maaleilla, mutta vaikka melkein koko viimeiset 2min saatiin pelata ylivoimalla niin tulosta ei tullut, ja pisteet siis Calgaryyn.

Luulisi että kohta alkaa Saccolta loppua aika, varsinkin jos Sherman haluaa itse pitää työnsä tämän kauden jälkeen. Joukkue, kenen ykkösvaraus löytyy jostain muualta kun oman joukkueen hallusta, ei vain voi pelata tälläisellä tasolla illasta toiseen. Saccon aika on mielestäni nyt tullut, mies ei ole saanut mitään järkevää aikaiseksi viimeisen 3 kauden aikana ja aina jos on voittoja tullut enemmänkin, syynä on ollut vain loistavassa vireessä oleva maalivahti. Tässä vaiheessa kautta valmentajanvaihdos voi olla vielä hyvinkin merkittävä, sillä vielä on hyvin aikaa kääntää kurssi ja nousta helposti play-off taisteluun mukaan. Coloradonkin joukkue on siinä kunnossa, että joku valmentaja keltä löytyisi edes jonkinlainen pelisysteemi saisi varmasti joukkueen pelaamaan todella paljon paremmin kuin Sacco.

Saccon erikoisuudeksi on nyt viime peleissä noussut ottaa aikalisä jossain ensimmäisen erän aikana, mutta se ihmeellinen osuus on että hän ei sano joukkueelle mitään, pyörittää vain päätään epäuskoisena ja näyttää siltä että tietää itsekin lopun olevan lähellä. Joukkue ei pelaa tällä hetkellä yhtään Saccolle ja tuntuu että peleihin valmistautuminen on varsinkin aivan naurettavan heikkoa. Asiansa osaava valmentaja olisi varmasti saanut joukkueen loistavaan flow-tilaan Islanders pelin maagisen nousun jälkeen, mutta eihän siinä nyt näin käynyt.

Toinen tärkeä asia olisi saada kotisaldo hieman paremmaksi. Ei yhtään ihme, että katsojia käy peleissä niin vähän kun varmaan 80% kotipeleistä hävitään.

Vaikka sitä aina toivoo Coloradolle voittoa, niin kun seuraava peli Pensiä vastaan tulee jenkeissä joltain pääkanavalta, eli suuren yleisön eteen, niin toivotaan nyt jotain 6-0 persraiskausta että saadaan se Sacco pois sieltä penkin takaa.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Viaplay tuli hankittua ja pitkästä aikaa näki kunnon kuvanlaadulla Coloradon pelin. Peli oli alkuunsa ihan syvältä. Calgary saa kahden maalin johdon tekemättä juuri mitään ihmeellistä. Toisesta erästä en ekaa puoliskoa nähnyt, kun säädin koneen kanssa. Hejdukin maalin jälkeen peli alkoi näyttää huomattavasti paremmalta. Kolmanteen Duchene siirrettiin Stastnyn laitaan ja menihän siinä 30 sekuntia ennen kuin kiekko oli rysässä. Kolmas oli ihan tyystin Coloradon heiniä, mutta tasoitus jäi saamatta vaikka jokisolli siihen apua tarjosi.

Saccon saisi heittää helvettiin tuolta penkin takaa. Jos seuraavassa pelissä Duchene on muualla kuin Stastnyn laidalla, niin Sacco on virallisesti idiootti. Vahvistuksista Shane O'Brien hämmästytti tekemisellään. Onko O'Brien ollut useasti noinkin aktiivinen kiekon kanssa? Hienon esityön hän teki Coloradon kolmanteen maaliin.

Kun Sacco lopulta jossain kohtaa saa monoa persiille, niin kuka mahdollisesti voisi tulla hänet korvaamaan? Hfboardsilta on tullut luettua, että Quinn Lake Eriestä olisi potentiaalinen kandidaatti. Minkälaisesta miehestä on kyse? Osaako reagoidaan peliin muutenkin kuin päätään pyörittelemällä à la Joe Sacco?
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Jaksan edelleen ihmetellä (tuskin olen ainoa), että oliko Semyon Varlamov tosiaan sen hinnan arvoinen, mitä hänestä vaihdossa annettiin? Kaveri aloitti loistavasti, mutta heti, kun pelejä on tullut alle enemmän, on Varly väsähtänyt (?) ihan totaalisesti. Välillä todella munatonta maalivahtipeliä, esimerkiksi Starsia vastaan järjestään jokainen maali oli veto viivalta. Oli siellä maskiakin välillä, mutta ei nyt jokainen viivaveto voi siltikään mennä maaliin. Kyllä, nuoren maalivahdin hankinta oli erittäin järkevä teko, mutta ei jukolauta tuollaista miestä tuollaiseen hintaan. Näytöt käytännössä ihan olemattomat ja tällä kaudella ne näytöt vain heikentyneet vaikka onkin ensimmäistä kertaa kiistaton ykkösmaalivahti.

Joukkue, joka elää koko ajan uudelleenrakennusvaihetta, antaa parit ykkösvaraukset pois saadakseen maalivahdin, jonka suurin ansio 30 runkosarjavoittoa koko NHL-uran aikana. Lisäksi pitää muistaa, ettei kyseessä ole mikään superlupaus, jolta voi odottaa parin vuosikymmenen dominointia. Calvin Pickardilta odotan enemmän kuin Varlylta koskaan.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Laitetaan nyt tännekin eli Avsin kotisivujen mukaan Hejduk on uusi kapteeni. C rinnassa jo seuraavassa ottelussa. Linkki seuran kotisivujen uutiseen.

Ihmettelen miksi vanhin pelaaja on aina kapteeni. Kaikki kunnia Hejdukille, mutta ehkä olisi toivonut vähän pidempiaikaista ratkaisua Stastnyn muodossa kuin 35-vuotiasta veteraania, joka voi johtaa ilman kapteenin titteliäkin.
 

riknor

Jäsen
Laitetaan nyt tännekin eli Avsin kotisivujen mukaan Hejduk on uusi kapteeni. C rinnassa jo seuraavassa ottelussa. Linkki seuran kotisivujen uutiseen.

Ihmettelen miksi vanhin pelaaja on aina kapteeni. Kaikki kunnia Hejdukille, mutta ehkä olisi toivonut vähän pidempiaikaista ratkaisua Stastnyn muodossa kuin 35-vuotiasta veteraania, joka voi johtaa ilman kapteenin titteliäkin.

Oikea valinta mielestäni. Hejduk on kuitenkin voittanut seurassa Stanley Cupin, pelannut pitkän uran ja omaa sitä kautta kokemusta enemmän kuin kukaan muu joukkueessa. Todistanut tasonsa pelaajana ja Saccon sanojen mukaan johtaa sekä kaukalossa että sen ulkopuolella.

Stastnykään ei varmaan olisi ollut huono valinta, tulee väkisin mieleen huhut viime kaudella miehen treidaamisesta. Paulilla on kuitenkin pelivuosia jäljellä enkä olisi yhtään niin varma että hän pelaa ne kaikki Coloradossa, toisin kuin Hejduk.
 

Ferris

Jäsen
Joukkue, joka elää koko ajan uudelleenrakennusvaihetta, antaa parit ykkösvaraukset pois saadakseen maalivahdin, jonka suurin ansio 30 runkosarjavoittoa koko NHL-uran aikana. Lisäksi pitää muistaa, ettei kyseessä ole mikään superlupaus, jolta voi odottaa parin vuosikymmenen dominointia. Calvin Pickardilta odotan enemmän kuin Varlylta koskaan.

Tässä kohdin on pakko poiketa tänne vieraisiin pöytiin heittämään omat mielipiteensä

Ensinnäkin Avshan maksoi Varlamovista yhden ekan kiepin varauksen ja yhden tokan kiepin varauksen, ei siis kahta ykköstä. Siitä olen samaa mieltä, että ylihintaahan tuo oli, mikäli Avs sössii tämän kauden ollen pohjilla sarjataulukossa, toisaalta hinta ei ole tolkuttoman kova jos vähänkin tulee menestystä tällä kaudella = pudotuspelit.

Ja siitä olen kyllä aika eri mieltä etteikö Varlamovia voi pitää/ ole pidetty lupaavana veskarina. Ei ehkä nyt suoranaisesti mikään superlupaus tyyliin Fleury tai Kari Lehtonen aikanaan, mutta kyllähän junnumaajoukkueen vakiveskari, joka 19-vuotiaana torjuu KHL:n ykkösveskana, on ainakin meikäläisen silimissä kohtuullisen lupaava jannu pakko olla. Jos en väärin muista, niin Varlamovin kohdallahan aikanaan draftissa yksi ennakkohypeä pienentävä seikka oli kansalaisuus, eli moni seura karttoi miestä peläten tämän jäävän Venäjälle.

Lisäksi 23-vuotiaalla jannulla oli ennen kauppaa 59 NHL-runkosarjapeliä takanaan (30 voittoa) ja kohtuullisen ruhtinaalliset 19 pudotuspelimatsia päälle (10-9 rekordilla). Joku kritisoi, että pudotuspeleissä ei ole kuin yksi voitettu sarja, mutta tältä osin pistäisin paljon kyllä Caps-joukkueen piikkiin ennemminkin kuin Varlamovin.

Loppujen lopuksi Varlamovin kauden alku on ollut näin Caps-fanin silmin aika odotettu, sillä tasaisuus ja terveenä kestäminen on ollut Varlyn ongelma koko NHL-uran ajan. Parhaimmillaan kaveri ryöstää pisteitä joukkueelleen ja kun väsy/huono vaihde iskeytyy päälle, niin peruspelaamisen taso laskee turhan selkeästi.

En kuitenkaan rupeaisi arvostelemaan Varlyä (tai tämän kauppaa) vielä n. 20 ottelun pohjalta, kun kautta on vielä jäljellä kuitenkin 3/4. Pitää muistaa että kyseessä on edellen nuori ja kehittyvä kaveri. Capsien kannalta toki vähän toivon ettei Avs kauhean hyvin tällä kaudella pärjäisi, vaikka samalla tulee sympateerattua Varlyn nykyjoukkuetta.

PS. Kerrotko mikä tosta Pickardista tekee niin lupaavan? En jannusta mitään tiedä, mutta nopean tilastoscouttauksen pohjalta ei vaikuta mitenkään erityiseltä prospektilta.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
PS. Kerrotko mikä tosta Pickardista tekee niin lupaavan? En jannusta mitään tiedä, mutta nopean tilastoscouttauksen pohjalta ei vaikuta mitenkään erityiseltä prospektilta.

Pätemisen tarve taisi olla Pickardin esille noston syy. En enää muista miten Pickardilta sujui draftin jälkeinen training camp Coloradon kanssa, mutta tämän vuotisella leirillä mies ei esittänyt juuri mitään. Pickardin tilastot eivät mitään kummoisia ole, kun hän pelaa liigan häntäpään joukkueessa. Laukauksiakin on sadellut monasti +40 otteluissa.

Aittokalliota pidettiin tämän vuotisen leirin parhaana vahtina. Harmi vain kun Aittokallion otteet eivät liigassa ole olleet kovin tasaisia ja huonojakin pelejä on mahtunut mukaan.

Minnesotan yliopiston maalivahti Kent Patterson on tällä kaudella esittänyt hyviä otteita ja johtaa sarjansa torjunprosentti- ja GAA-tilastoja ylivoimaisesti, mutta on muutaman vuoden Pickardia ja Aittokalliota vanhempi.

Yhteenvetona voisi sanoa, että ihan hyviä maalivahtiprospekteja on Coloradolla organisaatiossa. Minä ainakin näen, että Varlamoviin tullaan tulevaisuudessa luottamaan. Tasaisuutta kuin vain saisi hieman otteisiinsa niin voitaisiin puhua todellisesta tähtimaalivahdista.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Viitaten maalivahtikeskusteluunne. Coloradohan on legendaarisen huono kehittämään maalivahtejaan. Tällä hetkellä Colorado taitaa olla ainoa NHL-joukkue, jolla ei ole täysipäiväistä maalivahtivalmentajaa. Kirk McLean ei ole kokopäiväisesti mukana, joten maalivahdit eivät pääse harjoittelemaan oman valmentajansa kanssa.

Sen lisäksi ettei nuorille anneta valmennustukea, ei heille anneta juuri näyttöpaikkojakaan, vaan he ovat draftin jälkeen omillaan. Esim. Tyler Weiman, Peter Delmas ja Brandon Maxwell, ovat kadonneita maalivahtinimiä, joille joukkueella ei tuntunut alun alkaenkaan olleen mitään kehityssuunnitelmaa.

Myös Calvin Pickardin kehitys vaikuttaa tosiaankin jämähtäneen. Varlamovin tueksi hankitun Gigueren ajatellaan kai auttavan Varlamovia eteenpäin, mutta ei kokenut kakkosmaalivahtikaan korvaa jääharjoituksia tai videopalaveria pitävää valmentajaa. Varlamovin kohtalona voi olla Peter Budajin kaltainen ura, ilman kunnollista tukea, huippulahjoillakaan ei välttämättä ikinä ihan tähtistatusta saavuteta. Tasaisuushan oli nimenomaan se mikä Budajiltakin jäi puuttumaan.

Kolmosmaalivahdiksi hankittu Cedrick Desjardins on ihan mielenkiintoinen nimi. Aloittanut tervehdyttyään AHL:ssä vahvasti, potentiaalinen late bloomer, joka voisi nousta vielä NHL-tasolle, jos vaan saisi joskus tilaisuuden ylhäällä.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Ensinnäkin Avshan maksoi Varlamovista yhden ekan kiepin varauksen ja yhden tokan kiepin varauksen, ei siis kahta ykköstä. Siitä olen samaa mieltä, että ylihintaahan tuo oli, mikäli Avs sössii tämän kauden ollen pohjilla sarjataulukossa, toisaalta hinta ei ole tolkuttoman kova jos vähänkin tulee menestystä tällä kaudella = pudotuspelit.

Treidi on Avalanchen kannalta sikäli hölmö, nurinkurinen ja riskialtis, että jos Varlamov pelaa huonosti, niin Shermanin maksama hinta nousee kovaksi = korkea ensimmäisen kierroksen vuoro. Ja lisäksi Caps saa valita ottaako toisen kierroksen vuoron 2012 vai 2013, joten jos Avs on huono tällä kaudella, niin kannattaa ottaa 2012 kakkoskierroksen vuoro. Korkea ykköskierroksen varausvuoro + korkea toisen kierroksen varausvuoro flopanneesta maalivahdista tarkoittaa potkuja Shermanille. Ja lisäksi Varlamovia suositelleiden pro scouttien pitäisi saada kenkää - jolleivat ole saaneet jo nyt.

Washingtonin kannalta treidi hyvä tai loistava, mutta Avalanchen kannalta parhaimmillaan ok ja pahimmillaan katastrofaalisen huono.

Sen mitä Avalanchen pelejä olen tällä kaudella katsonut, niin ei minun käsitykseni Varlamovista ole muuttunut. Hän on on ihan ok lähitilanteissa, mutta ihmeellisen epävarma kaukovedoissa. Kun saa lisää rutiinia, niin ihan kelvollinen ykkösveskari, mutta ei hän miltään huippumokelta ainakaan vielä näytä. Mutta kausi ei ole vielä edes puolivälissä, joten annas kattoo nyt mitä tapahtuu.

edit.

Viiksi-Daven viittaus Budajhin oli mieltäalentava. Jos Varlamovista tulee uusi Budaj tai Aesbicher, niin treidi voidaan kirjata "paskat treidit" - listan kärkipäähän.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös