Olisin tiedustellut arvon konjakin ystävät, kysymykseeni vastausta. Löysin nurkistani pölyttyneen Remy Martin XO - putelin, jonka kaulassa roikkui joku sertifikaattilappu sinetteineen, nro. XA509. Muistelisin hankkineen pullon joskus 80-90-luvuilla. En ole ollut koskaan konjakin ystävä, nyt vielä vähemmin, joten olen miettinyt miten pääsisi pullosta eroon. Kehtaako tuota kenellekään antaa vaikka lahjaksi tai muuta.
Jos lähipiiristäsi löytyy konjakin ystävä, niin varmasti hymyilyttäisi häntä tuollaisen lahjan saadessaan. Eikä olisi arvoltaan ihan pieni lahja edes, Alkossahan tuollainen 0,7l
Remy Martin XO (linkki tuotesivulle Alkoon) kustantaa 149,90€ tänä päivänä. Tuossa kappaleessasi on vielä bonuksena tuo 20-30 vuoden ikä, ja mahtaako pullokin olla tyylikkäämpi? Saattaa ainakin olla erinäköinen kuin tänä päivänä. Mutta jos parempaa osoitetta ei löydy niin tarjoudun ottamaan kyseisen hyödykkeen vastaan, voin maksaa vaikka postikulutkin. ;)
Olipa mukava huomata, että tällainenkin ketju on olemassa. Konjakki kun on oma suosikkini väkevistä juomista, tosin armanjakkia tekisi mieli päästä maistelemaan useammalta tuottajalta, jotta voisi sanoa onko havaittavissa suurta eroa (ainakaan konjakin eduksi). Monestihan sitä sanotaan, että armanjakissa on hinta-laatusuhde paremmalla tolalla ja on mahdollista tehdä melkoisia löytyjä siedettävään hintaan. Toisaalta saatavuus on satunnaisempaa ja heikompaa, kun tuottajat ovat ilmeisesti lähinnä pieniä tiloja/perheitä/yksiköitä. Tuollainen pienempi toiminta vetoaa jo tyyliltäänkin kyllä kovasti ja siitä on pakko antaa bonuspisteitä vertailussa, kun kaikki vanha, perinteikäs ja laadukas vetoaa jo lähtökohtaisesti ainakin itseeni enemmän kuin suurin osa nykyajan 'trendeistä'' ja tuotannosta oikeastaan tuotteiden kuin tuotteiden osalta. Enkä nyt sitä tahdo sanoa, etteikö konjakin tuotannossa olisi myös pirusti perinteitä ja tuollaista (varmaan osin liiallistakin) erityislaatuisuuden korostamista.
Joskus on ehdottomasti päästävä reissulle noille seuduille, katselemaan viinitarhoja, tuottajien tiloja ja kellareita sekä tietysti maistelemaan noita mainioita tisleitä niiden alkulähteille.