1Timer kirjoitti:Pitaako konjakkia koskevaan, ja siihen asti asiallisena pysyneeseen, otsikkoon tosiaankin vakisin tunkea omenasiiderista tislattu calvados? Kyse kun on TAYSIN eri juomasta, joilla ei ole muuta yhteista kun etta tulevat samasta maasta.
Mielstäni tuo TÄYSIN -sanan kirjoittaminen caps lock päällä, ei tee täysin oikeutta totuudelle. Valmistusmenetelmä lienee kuitenkin yhteneväinen konjakin kanssa, vain raaka-aine on eri? Kyllähän vehnästäkin tehty olut lasketaan olueksi ohralienten joukkoon.
Minä en ole myöskään koskaan tavannut calvadoksen ystävää joka ei konjakista pitäisi. Toisin päin se ilmeisesti on mahdollista? Omalla kohdallani on tapahtunut selkeä kehityskaari - lapsena pidin vain blended viskeista kunnes opin single malt'ien arvon. Samaten nuorempana join vain kevyimpia mahdollisia konjakkeja kunnes makuaistini laajeni calvadoksen suuntaan.
Kuitenkin myös nykyään arvostan hyvän XO -konjakin tavallisen calvadoksen edelle. Eri konjakkimerkkeihin en ole kuitenkaan yhtä hyvin perehtynyt kuin calvadoksiin (tai edes viskeihin), koska jostain syystä konjakkia tulee useimmin juotua silloin kun joku muu tarjoaa...