CMX

  • 103 197
  • 580

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ketju ylös!

CMX:n uusin sinkku nimeltään "Uusi Ihmiskunta" julkaistaan 5.10. Mukana myös bonuskappale.

Uusi albumi tulee sitten marraskuussa myyntiin.
 

Miguel

Jäsen
Jokohan Petoja uskaltaa jollain tavoin arvioida?

Piristävän poikkeava pahvikotelo digipack-painoksessa. Komeat tummanpuhuvat kannet. Hämyisiä kappaleiden nimiä jälleen kerran. Itse on levy on kuitenkin vaaleanpunainen, mikä hämärtää ennakko-odotuksia entisestään.

Mielenkiintoista. Ja levy soimaan. Avausbiisi pianovetoinen synkistely. Kakkosraita jotain aivan uudenlaista CMX-mättöä - ja nimenomaan positiivisessa mielessä. Kolmantena soi jo tutuksi tullut keskinkertainen singlelohkaisu, jossa kaikki muu toimii paitsi pliisu kertosäe. Tässä vaiheessa vaikuttaa, että Aionin tapaisen pitkäsoiton uudella reseptillä. Kaikki siis hyvin.

Entä jatko? Heti seuraavassa kappaleessa mennään vainajalamaiseen poppailuun ja lauletaan kertosäkeessä: "ja kun aurinko nousee / se nousee liian myöhään / ja kun aurinko nousee / se meidät pyyhkii pois."

Reilut puolentusinaa kuuntelukertaa takana, ja kuunteluelämys hämmentää vieläkin. Laulujen sekaan on ujutettu paljon outoja elementtejä ja välillä kuuluu progevaikutteitakin. Paikoin kuuluu harvainaisen häpeilemätöntä poppia. Ei tämä kuitenkaan ole sen enempää Isohaaran kuin Vainajalankaan toisinto, sen verran tuovat soundit mieleen myös Dinosaurusta ja Aionia.

Varmaa on, että monille vanhan koulukunnan faneille levy on pettymys. Minulle Pedot tuntuu vielä toistaiseksi mahdottomalta arvioida. Juuri nyt taustalla soi Suojelusperkele, joka tuntui aluksi voimakkaaseen nimeensä nähden vaisulta, mutta johan alkaa kuulostaa mielenkiintoisemmalta.
 

Sininen Lanka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Seuraavaksi tarvitseekin arvata CMX:n seuraavan levyn kappaleet. Tässä omat ehdotukseni:

- pirun enkeli
- virsi
- pahan nyrkki
- linnunviini
- Zeuksen Jumala
- neitsyeen palvonta
- Väinämöisen henki
- sielun perkele
- aamuyön peto
- nahkasilmä

Tai samat sanat sekoitettuna:

- virren enkeli
- piru
- linnun Jumala
- Zeuksen viini
- Väinämöisen palvonta
- neitsyeen henki
- sielu
- aamuyön perkele
- nahka
- silmän peto

Tästävän voisi äkkiä suunnitella algoritmin. Sitten vaan Yrjänälle kerran kahdessa vuodessa myymään valmiit kappaleiden nimet.
 

V-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Vielä on mahdotonta antaa tarkempaa arviota, mutta hyvä merkki lienee se, että tuota uutta levyä haluaa kuunnella jatkuvasti. Tämän hetken suosikkejani ovat Pedot ja Suojelusperkele.

Saas nähdä kuinka legendaarinen levy tästä tulee. Aionia tuli kuunneltua alkuun hyvinkin paljon ja se tuntui erinomaiselta, mutta sitten se on jäänyt jostain syystä pölyttymään levyhyllyyn. Täytyypä kuunnella sitäkin muistinvirkistämiseksi.

Ja ensi viikolla keikoille!
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Onhan tuota levyä jo kuunneltu jonkun verran ja onhan se kuin sitä kuuluisaa viiniä, joka paranee vanhetessaan... Kyllä.

Ensimmäinen kuuntelukerta jäi jotenkin aution ja sekavan olon. Ei tiennyt, miten suhtautua. Muutama kappale ponnisti esiin, mutta jättivät nekin kaipaamaan jotain.

Niin se vaan on puoli viikkoa mennyt kohta tätä kuunnellessa ja alkaa tarttua nekin kappaleet, mistä ei aluksi tahtonut ymmärtää mitään.

Levy kuulostaa erilaiselta, mutta silti CMX:lta. Joissain kappaleissa on fiiliksiä mukana Aionilta vielä, etenkin Suojelusperkeleessä, joka olisi melkein sopinut sillekin levylle. Todella hyvä kappale myös, levyn parhaita ehdottomasti.

Sitten on jotain Dinosauruksen tyylisiä progeiluja. Jo avausraita, eli Eteläisen tähtitaivaan kartoitus on piristävän erilainen CMX-biisi. Upea intro levylle, joka räjähtää nimikkokappaleella sitten ja jälleen on kyseessä jokseenkin erilainen biisi, jossa melkein aistin jotain Ultra Bra:maista (?). Kappaleen sanoma on kyllä sieltä hämärimmästä päästä CMX:aa, mutta Yrjänän vaihteleva lauluääni tekee tuosta progesinfoniasta aika erikoisen kokemuksen. Koko kappale on kuin joku jakautunut persoona eri puolineen ja välillä mietin, että siinä lauletaan maailmansodasta?

Uusi ihmiskunta, tuo sinkkubiisi toimii minulle ja vaikka se hieman keveydessään erottuukin levyltä, niin lunastaa paikkansa siellä välissä oikein hyvin.

Mustat siivet yli taivaan on myös eräs mieleiseni kappale. Haikea, mutta synkeä ja kerrassaan upeat sanat.

Kain, mikä on ilmeisesti se levyn toinen "hittibiisi", onkin sitten eräs parhaista, ellei paras kappale koko levyllä. Itseasiassa kaunein kappale CMX:lta aikoihin ja sanat riipaisevat aika voimakkaasti, ainakin minulla "Pohjoinen puhaltaa, riisuu mielen vaatteistaan, ja epäonnen sirpaleista peili liimataan..." ja "Teitpä minkä teit viiltää viima vastaan, ihmishahmot jäätynyttä tulta syöksee vatsastaan." Kerrassaan upeaa. Lisäksi kertosäe tarttuu ja säväyttää. Hienoa hommaa! Nousee ihan kärkipään CMX-kappaleisiin listoillani.

Suojelusperkeleen mainitsinkin jo ja pidän myös sitä eräänä levyn parhaimpana kappaleena. Aionin henki puhaltaa tuosta kappaleesta hienosti esiin.

Taivaanääreläiset on jälleen hieman rauhallisempi kappale, mutta ei silti sinkkuainesta oleva täysin helponkuuloinen kappale. Ei tällä levyllä ylihelppoja viisuja tyyliin Isohaara juuri löydykään, johtuen soiton raskaudesta ja progressiivisuudestakin.

Näkyvän valon olennot on sitten hieman kummajaisbiisi, joka on ehkä hieman väliinputoaja minulla. Tai sitten ei ole vielä avautunut. Melskaava, epäselvällä laululla ryyditetty välirytistely.

Tuulenkosija on kappale, mistä monet ovat puhuneet ja ilmeisesti pitäneet. Näin vähitellen olen alkanut löytää siitä itsekin koukkua. Tuollainen voimakkaasti progehenkinen, jonka hienointa antia on aavemainen huilusoolo joka yltyy lopussa kitaroiden säestyksellä melkein Jethro Tullmaiseksi rymistelyksi. Hieno. Instrumentaaliosiot pääsee edukseen ja kyllähän CMX:n jätkät osaa soittaa.

Seuraava kappale, eli Syysmyrkkylilja on tuollainen hieman happoisakin progeilu, jossa käytetään muokattua lauluääntä. Ei ihan täysin nappaa, vaikka sopivan hippimäinen onkin.

Sanansaattaja on jälleen sellainen hieman pidempi biisi, jossa soi tämä pasuuna ja iloisesti soikin tuoden jopa jazzmaista henkeä mukaan. Tämäkin kappale on kuuntelussa alkanut kuulostaa paremmalta ja paremmalta koko ajan.

Päätösbiisi, eli Valoa nopeammat koneet on niitä, mistä en edelleenkään saa oikein otetta. CMX:lla on yleensä perinteisesti ollut aika vahvoja päätösbiisejä, mutta tämä ei ihan siihen kuulu. Akustisuus on ihan mielenkiintoista ja toimivaa, mutta tämäntyylinen progeilu ei ehkä ihan uppoa minuun.

Analyysini nyt ei ole mitenkään kovinkaan kattava tai syvällinen, mutta halusin nyt jotain sanoa jokaisesta kappaleesta. Proge on esiintynyt sanoissani tiuhaan ja onhan tämä jatkumoa CMX:n linjalle, mikä on jo vuosia alkanut näkyä tekemisessä. Eikä se sinällään haittaa, päinvastoin. Kun musiikki kuitenkin on niinkin erilaista joka levyllä, niin aina saa jotain hieman uutta.

Kokonaisuudessaan todella toimiva ja hieno levy, ei ihan Aionin tasoinen ehkä, mutta odotuksiin nähden enemmän kuin toimiva. Alkujaanhan veikkailin, että sieltä tulee jotain keveämpää rockia vaihteeksi, mutta mitä vielä. Raskas ja melankolinen ote jatkuu tuoreilla ideoilla. Bändillä jo ikää 20 vuotta ja ote vahvasti hallussa.

Tälle levylle voi ennustaa kyllä pitkää kuunteluikää.
 

Ink

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks
Yrjänän lyriikoita kun yleensä tulkitaan monelta eri kantilta ja ihan miten sattuu, niin pistänpä pätkän miehen itsensä sanoja Soundista:

"Lauluntekijänä tämä on minulle henkilökohtaisin levymme, taiteilijan omakuva vuosimallia 2005. Tein laulut enimmäkseen helmi-maaliskuussa, kun lähipiirissä tapahtui paljon energiaa ja huolenpitoa vaativia isoja asioita. Olin hyvin väsynyt, puhki ja auki. Se Pedot tarkoittaa ihmiskuntaa."

Levyä olen kuunnellut vasta vaivaiset pari kertaa ja siitä onkin vähän vaarallista puhua tässä vaiheessa, kun mielipiteet kuitenkin muuttuvat. Mutta...

...Vitut, en sano vielä mitään.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Nyt on kuuntelukertoja takana joku reilu 20. Toimii.

Avausraita on hyvä intro kakkosbiisille, vaikkei Yrjänä ole mikään kultakurkku sinällään, aika keskinkertainen laulaja teknisesti, sanat toimivat. Vähän tulee mieleen Loirin Eino Leino-levyt, vaikka Loiro onkin eri tason laulaja ja Leino kansallisrunoilijoitamme.

Kakkosraita PEDOT toimii minulle. Tiukka, suoraviivainen. Ihmeelliset sanat, en aio ikinä vetää coverina siksi etten muistaisi kaikkia sanoja ikinä...mutta tärkeintä on että kuulostaa hyvältä.

Kolmosraita UUSI IHMISKUNTA on aika tuttu ja varman päälle tehty nopea livevääntö. Ei sinällään mitään uutta bändin ohjelmistoon, sellainen perusrokki.

Nelos- ja vitosraita eivät niin isosti säväytä. Hyviä, muttei mitään kovin erikoista. Vitosessa, KAIN, kauniit sanat.

Kuutosraita SUOJELUSPERKELE on myös CMX:lle ominainen biisi, tiukka ja massiivinen, voimakas, toimii varmasti livenä.

Seiska ja kasi eivät myöskään toistaiseksi ole nousseet miksikään älyttömiksi klassikoiksi - käsittelen tätä levyä siis erittäin kriittisesti lähinnä siksi että pidin AION-levyä niin perkeleen mah~tawana.

Sitten tulemmekin levyn parhaaseen osaan. TUULENKOSIJA. Mahtipontinen, jäntevä, komea, ja basson ja kitaran soundit ovat loistavat. Upea kertsi, ja onko olemassa montaa yhtä kaunista huiluosuutta kuin tämän kappaleen toinen osa. Olen sanaton ja kylmiä väreitä. Ehdottomasti TOP3-biisi CMX:n historiaan.
Mahtipontisia sanoja mutta sopii tähän.

"Lähden iltamyöhään, viimeinkin on aika,
on jää niin mustaa yllä syvyyksien,
joiden tiedän tummaan hellyyteensä helmaan
sulkeneen niin monta pyhiinvaeltajaa."


No. 10, SYYSSMYRKKYLILJA. Kaunis kappale...erityisen kauniit sanat...en nyt kerää tällä mitään säälipistietä mutta kuunnellessani tätä biisiä eilen keskellä yötä keskussairaalan parvekeella taisin liikuttuakin vähän, en siis sen sairaalan takia tai omien tutkimuksieni takia vaan ajattelin lähinnä syöpäsairasta äitiäni...viime aikoina on tullut hiukan ikävämpiä tuloksia taas kokeissa ja kieltämättä kertosäe kolahti sillä hetkellä.

"Ne jotka elävät ikuisesti ja ne jotka syntyvät uudestaan
Ne jotka syntyvät ikuseksi ja ne jotka elävät hetken vaan"


No. 12, SANANSAATTAJA toimii myös. Pitkä ja moniulotteinen biisi. Onhan näissä biiseissä osia jotka ovat kuin suoraan King Crimsonista jne., mutta tämmöistä tarvitaan silti myös suomeksi ja Suomessa...

No. 13. Aika letkeä veto, lopetusbiisinä erittäin mainio.

Kuten sanoin jo muistaakseni toisessa ketjussa, Yrjänän sanoitukset ovat kehittyneet vanhemmista levyistä taas askeleen ymmärrettävämpään suuntaan. Näistä nauttii ihan tosissaan.

Kokonaisuutena siellä on nyt jokunen täytteeltä vaikuttava hiukan skipattavanoloinen biisi, mutta nuo vahvimmat raidat ovat sitten niin perk~heleen hyviä. Kyllä tätä tulee kuunneltua ja paljon.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jo parilla kuuntelulla huomasin Pedoissa sen jännän jatkumon, että kappaleissa vilahtelee sanoja, jotka on yhteyksissä toisiin kappaleisiin, mutta myös toisten kappaleiden nimiä! Tavallaan voisi ajatella, että kappaleissa on mennyt nuo nimet sekaisin. Yrjänä taisi tuosta jossain haastattelussa mainitakin. Mielenkiintoinen jatkumo kappaleiden suhteen, sukua Aionille siinäkin mielessä. Aionin jatko-osahan tämä on, jotain samaa, mutta ei siltikään. Siinä, missä Aion oli paatoksellisen hurmioitunut, on tämä seestynyt siitä ja taitavasti tulkitsee sen jälkimaininkeja.

Kyllä Pedot on hieno levy, vaati vain runsaasti kuuntelua ja vaatii edelleen. Hyvä vain, eipä ollut turha ostos.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Oli muuten aika veikeä tuo äsken TOP-40:ssä näkynyt video, jolla kuullaan Tuomari Nurmiotakin säkeistön verran. Ja Ismo Alanko hoipparoi oman itsensä näköisenä. Ykköseksihän levy jälleen meni, eli kansa tykkää.

Itse ajattelin ekan kuuntelukerran jälkeen että "ei helvetti", mutta on kovastikin parantunut kuunnellessa. Parhaiten ovat alkaneet iskemään aluksi lällyiltä tuntuneet Mustat siivet yli taivaan ja Kain. Taivaanääreläiset jää jotenkin kummasti päähän soimaan ja jo parina kertana olen herännyt yöllä ja kelannut tätä kappaletta. Tuulenkosija on ehkä levyn paras veto, nimikappale on myös hieno. Jaaa kyllähän tuo päätösraitakin ja varsinkin sen lopetus on ihan jees.
 

Andrej

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Yuppi kirjoitti:
Oli muuten aika veikeä tuo äsken TOP-40:ssä näkynyt video
Jeps, katselin eilen illalla EMI:n jukeboksista samaisen videon muutamaankin kertaan. Jostain syystä nauroin kippurassa oikeastaan koko ajan, eikä nauru ollut vahingoniloista. Mustaan pukeutuvien, imagoltaan ehkä hiukan yrmeiden miesten muodostaman yhtyeen rokkivideo alkaa pienen koiran silittämisellä ja pääosa tapahtumista on spontaania tuntemattomien auttamista. Mahtava idea.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Andrej kirjoitti:
Jeps, katselin eilen illalla EMI:n jukeboksista samaisen videon muutamaankin kertaan.
Pystyykö sen katsomaan ilmaiseksi, vai pitääkö maksaa?
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Ted Raikas kirjoitti:
Pystyykö sen katsomaan ilmaiseksi, vai pitääkö maksaa?

Minä en katselisi Yrjänän pärstää, vaikka minulle siitä maksettaisiin.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Paitselo kirjoitti:
Minä en katselisi Yrjänän pärstää, vaikka minulle siitä maksettaisiin.
Halmkronan Jannea minä haluankin katsella. Sillä on niin ihqn pitkä tukka.
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Ted Raikas kirjoitti:
Halmkronan Jannea minä haluankin katsella. Sillä on niin ihqn pitkä tukka.

No juu, on se kyllä söpö.

Olen kyllä aina ollut sitä mieltä, että tämä CMX olisi ihan hyvä bändi, jos se Yrjänä pitäisi turpansa kiinni. Makuasioita tietenkin, mutta silti...
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Enpä saa tuolta EMI:n sivuilta noita videoita näkymään tahi kuulumaan siellä jukeboxissa? Osaisikohan joku sanoa mistä kiikastaa, palomuuri ei mediaplayeria blokkaa ja versio on 10, joten sen pitäisi myös käydä.
 

Miguel

Jäsen
Pedot ihmisten vaatteissa

Äijät jaksavat yllättää. Jo synkistä kansista paljastuva vaaleanpunainen levy oli korni ilmestys. Biisit ovat perverssillä tavalla hienoja teoksia. Kevyttä, mutta aivan eri tavalla kuin Vainajalalla. Ja nyt tämä video. Eihän tuota katsoessa voinut olla hymyilemättä. Melankolia-videota en jaksanut katsoa edes loppuun asti, mutta Uusi ihmiskunta oli komeaa katseltavaa näyttelijäsuorituksia myöten.

Pedot tosiaankin iskee jo aika paljon kovempaa kuin ensimmäisillä kuuntelukerroilla. Yrjänä sanoi City-lehden haastattelussa, että harmoniseen levykokonaisuuteen pitää aina ujuttaa joku mukaan kuulumaton örvellys, kuten Timanttirumpu Aurinko-levyllä. Pedoilla se on selvästi Näkyvän valon olennot, josta en tahdo saada ollenkaan kiinni. Muuten levyllä häiritsee aavistuksen verran Mustat siivet yli taivaan imelältä maistuvan kertosäkeensä takia. Muita heikkoja vetoja ei ole.

Dinosauruksen ja Auran tavoin Petojen päätösraita jättää kuuntelijalle tavattoman hyvän mielen. Valoa nopeammat koneet on yhtä onnistunut kuin Tähdet sylissään.

Kaikesta huolimatta vähän arveluttaa, kuinka Petojen kappaleet toimivat livenä. 25. marraskuuta sekin nähdään.

Loppuun pieni loikka bändin historiaan Yrjänän City-haastattelun innoittamana. Useimmilta vanhoilta levyltä löytää helposti tuon yhden "ylimääräisen" biisin tai useamman, mutta Rautakanteleelta en osaa nostaa mitään kappaletta esiin tässä valossa. Harmonisuutensa takia se onkin yhtyeen parhaita pitkäsoittoja, vaikka varsinaisia huippuhetkiä on vähän.
 

V-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Monen mielestä näkyvän valon olennot kuuluu levyn huonompiin biiseihin, vaikka minun mielestäni se on levyn parhaita vetoja.

Tänään kuuntelin Petoja taas pienen tauon jälkeen ja levy tuntui luonnollisesti taas astetta tutummalta. Paljon enemmän Petoja tulee kuunneltua kuin Rosenrotia, vaikka se kolahti heti. Mahtava päästä perjantaina tsekkaamaan uusia biisejä livenä.

Miquel: Mielestäni Rautakanteleelta esiin pomppaa negatiivisessa mielessä Hiljaisuuteen. Toki se on levyn lopetus biisi, mutta varsinkin shufflella kuunnellessa se pitää aina skipata yli. Pirunmaitoa taas erottuu joukosta mielipuolisuudellaan, mutta ei missään nimessä negatiivisessa mielessä.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No nyt tuli katsottua kokonaisuudessaan tuo Uusi ihmiskunta -video. Harvinaisen onnistunut CMX:n videoksi, ne nimittäin ei usein ole mielestäni ollut aivan täysosumia, jos nyt eivät täysin susiakaan. Kappaleiden ilmapiiri on vain sellainen, että sitä voi olla vaikea pukea kuvalliseen muotoon. Määrätynlainen outous on aina oltava mukana, mutta resurssipula ilmeisesti tekee niihin sellaisen halvan tunteen. Tiedä sitten, sopisiko mikään isolla rahalla tehty video edes CMX:lle? Ehkä tämä linja on parempi.

Tässä uudessa videossa parhaimmistoon kuuluu kyllä Ismo Alangon ja etenkin Tuomari Nurmion vierailu, joista jälkimmäinen siis laulaa yhden säkeistön. Huikeaa! Hyvä oivallus kaiken muun ohella.

Menee kyllä kärkijoukkoon CMX:n musavideoista tämä.

Seuraavaksi voisivat kokeilla siipiään ja hoitaisivat ihan animaation musiikkivideoksi. Se voisi toimiakin.
 

Jii

Jäsen
Suosikkijoukkue
musta & valkoinen
coveria ei jätetä

Antti "tuo Rovanniemen lahja suomalaiselle pop-taivaalle" Tuisku on nyt saanut ilmoille joululevynsä ja siellähän on myös se herran versio CMX:n Pelasta maailmasta. Oletteko ehtineet kuulla kyseisen tekeleen jo? Olen kuullut vain pätkiä ja täytyy myöntää ettei se nyt niin kamala ollutkaan mitä pelkäsin. Olenko löytänyt sisäisen teinini vai ovatko muut havainneet samanlaista hiljaista hyväksyntää?

Sitä en vain ymmäärrä miten tämä liittyy jouluun?

Biisistä voi kuunnella pätkiä: www.anttituisku.net ->jukeboksi ja musiikkilataamo.hs.fi

Ja jottei totuus unohtuisi: http://media.stadia.fi/~0302104/rockhuora/rockhuora0232.jpg
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jii kirjoitti:
Sitä en vain ymmäärrä miten tämä liittyy jouluun?
No onhan tuo kappale CMX:n biisiksi suhteellisen hempeä ja jouluinen, vaikka se ei nyt vars. joulusta kertoisi. Kynttilöiden sytyttämisestä lauletaan ja kaikkea.

Nykyään vaan on ollut muotia "löytää" tälläisiä vaihtoehtoisia joulubiisejä. Onhan tuossa viimeaikoina julkaistu raskaita ja erilaisia joululevyjä, mm. Viikatteen ja Timo Rautiaisen taholta.

***

Niin ja minulle se CMX:n joulubiisi on ehdottomasti Talvipäivänseisaus. =)
 

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Antti! Tuu pois.

Jii kirjoitti:
Antti "tuo Rovanniemen lahja suomalaiselle pop-taivaalle" Tuisku on nyt saanut ilmoille joululevynsä ja siellähän on myös se herran versio CMX:n Pelasta maailmasta. Oletteko ehtineet kuulla kyseisen tekeleen jo?

Niin, meninpä kuuntelemaan em. pätkän, josta johtuen päädynkin sanomaan, että ko. versio on pelkkä haalea vesivärimaalaus tässä kuviksenryhmässä.

Koska Antti on pohjoisesta, en mollaa häntä tämän, tahi muunkaan, johdosta sen enempää.

Jos Antti olisi Tzzadista, haukkuisin hänet vaikkapa tuulennussimaksi humpuukipiipittäjäksi tai laulajakyborgin irvikuvaksi.

Mitä tulee itse asiaan, kerrottakoon, että alkaahan se Pedot aukeamaan, kun vaan jaksaa kuunnella. Tällä hetkellä kakkonen on ykkönen. Siis biisi nro 2. Alla kuohuu biisi numero 5 ja 3, vaikka vm. soikin raatiossa päntiönään.

Yhtä kaikki. Sirkukseen on mentävä, lomaakin on jo otettu seuraavaksi päiväksi.

Täältä tähän
 
Viimeksi muokattu:

Ronkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Pitkästä aikaa CMX levy jonka sanoituksia kuunnellessa ei tarvitse tuntea myötähäpeää. Paras kokonaisuus aikoihin.
 

Mitchner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jatkoajastakin näköjään löytyy oma CMX-kannattajakunta. Omassa levyhyllyssä on vain yksi bändin levy, Dinosaurus Stereophonicus. Lievästi ylipitkä, mutta ihan kiinnostava ja monipuolinen tupla. Mikään fani en ole koskaan ollut enkä ole keikoillakaan vielä käynyt, mutta jospa tämä "puute" tulisi korjattua viikon sisällä.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
"Voi luoja paratkoon!"

Näin huudahdin mielessäni, kun kuuntelin tuon samplen Tuiskun CMX-coverista. Odotin kyllä jotain lällyä, mutta että NOIN lällyä. Herramunjee. Enpä tiedä, toisaalta melkein nauratti. Niin surrealistinen veto, kun ajattelee, miten karhea alkuperäinen kuitenkin on. Minä kun aina ajattelin, että Yrjänä vetää niin pehmosti biisiä, että ei sitä pehmompaa ja lässympää voi olla. Kyllä vaan voi!

Kaikkeen sitä elämänsä aikana törmääkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös