Chilin ystävät – poltosta nautintoa

  • 280 503
  • 985

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Jos tai kun vähempikin polte riittää, niin Green Tabasco on mukava koko perheen yleismauste. On siis selvästi miedompi kuin se perinteinen.
 

laalki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Flyers
Jos tai kun vähempikin polte riittää, niin Green Tabasco on mukava koko perheen yleismauste. On siis selvästi miedompi kuin se perinteinen.

Must-mauste pakastepizzojen päälle, jos ei jalapenoa ole lisäillä. Tabascon Habanero taas menee hyvin kanasalaatin paistetun kanan kyljessä, joskin se laittaa jo vähän puhalluttamaan. Taitaa perinteinen Tabasco olla itselle se turhin noista sooseista, turhan etikkainen eikä muutenkaan niin hyvän makuinen.
 

Con Tsales

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Huuhkajat, Ahveniston ampumahiihtäjät
Jos tai kun vähempikin polte riittää, niin Green Tabasco on mukava koko perheen yleismauste. On siis selvästi miedompi kuin se perinteinen.
Meillä yleismausteeksi voisi kutsua poppamiehen chipotle-kastiketta. Savuinen aromi toimii esim. makaronilaatikon kanssa loistavasti. Suosittelen tutustumaan.
 

Zen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nyt on itämässä Jalapeno, Aji Cristal ja peperoni Lombardi.

Onko jotain yleispätevää ohjetta valon hankinnalle? Jonkinnäköistä edullista loisteputkea tai valolistaa olisin hommaamassa. Onko lumeneissa aina enempi parempi? Ja minkälaisia edullisia virityksiä ihmisillä on?
 

Moonshine Man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreät Jääkärit
Sain erään toisen keskustelupalstan kautta jalomielisenä lahjoituksena pussillisen erilaisten chilien siemeniä, oisko tuossa 6-8 lajiketta. Kohtahan nää varmaan pitäis laittaa itämään, joskus toukokuussa jos on hyvä kevät niin vien sitten viljelypalstalle - jos tää hellekesien trendi jatkuu, niin luulisi tuollaisten lämpimien alueiden kasvien tykkäävän. Syksyllä jos olisi perunoiden, sipulien yms juttujen lisäksi palstalta saaliina chiliä kuivattavaksi ja pakkaseen, niin kelpaisi. Olisi mukava kokeilla tehdä itse vaikka jotain etikkaista pöytäsoosia - jos jollakulla on päteviä reseptejä, niin saa ehdottaa!
 

Glove

Jäsen
Ostin testiin Wilhelm Carolina Reaper makkaraa. Paketissakin lukee, että extra hot. Paskan marjat, ihan nössö kyrsä.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ostin testiin Wilhelm Carolina Reaper makkaraa. Paketissakin lukee, että extra hot. Paskan marjat, ihan nössö kyrsä.
Eipä nuo kaupoissa myytävät suurten massojen tuotteet ole ikinä tulisia, vaikka lupailevat.

Tietysti pienikin polte tuntuu tottumattomassa suussa, mutta enemmän harrastanut ei niistä iloa saa.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Ostin testiin Wilhelm Carolina Reaper makkaraa. Paketissakin lukee, että extra hot. Paskan marjat, ihan nössö kyrsä.
Mä tiputtelen Carolinaa makkaran päälle pullosta. Kuten tuossa mainittiinkin niin ei nuo valmiit chilituotteet ole mitenkään tulisia, jos vähänkin itse harrastaa sooseja tai mausteita. Poppamiehen Scott Bonnet ja Rocoto soosit nyt kovassa käytössä. Eivät niinkään tulisia mutta pirun maukkaita.
 

Quaser

Jäsen
Suosikkijoukkue
O'Neill, KiVa
Kyllä toi Wilhelmin Carolina reaper on tulinen. Ei tietenkään chilipäälle ole, mutta normaalisti tulisia ruokia syövällekin on.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllä toi Wilhelmin Carolina reaper on tulinen. Ei tietenkään chilipäälle ole, mutta normaalisti tulisia ruokia syövällekin on.
Juu tätä juuri tarkoitin.

Tietysti noilla tiedoilla (Carolina Reaper ja extra hot) voisi olettaa ihan tuntuvaa poltetta. Siihen nähden siis todella mieto polte.

Itsekin olen taas palannut kastikkeisiin ja sinne tuliseen päätyyn. Ihan hyvältä on tuntunut ja vatsakaan ei ole jatkuvasti sekaisin, kuten ennen "lopettamista".
 

kyykäärme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Mä tiputtelen Carolinaa makkaran päälle pullosta. Kuten tuossa mainittiinkin niin ei nuo valmiit chilituotteet ole mitenkään tulisia, jos vähänkin itse harrastaa sooseja tai mausteita. Poppamiehen Scott Bonnet ja Rocoto soosit nyt kovassa käytössä. Eivät niinkään tulisia mutta pirun maukkaita.
Ovatko nuo etikkaisia? Minä karsastan sooseja, joissa etikan maku lyö läpi. Naga jolokia murska on minun suosikkiani, laitoin sitä aikoinaan vähän kaikkeen, mitä syön. Sitä ei enää saa kuin kilon purkissa, mikä on ehkä liikaa. Tämmöinen
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Monenlaista soosia on tullut vuosien saatossa kokeiltua. Oikeastaan hyvän maun rajan ylitin tuon Da Bomb -kastikkeen kanssa, kun mitään lisäarvoa maun ja polton suhteen en enää siitä saanut. Ahdistavasta poltosta kyllä selviää kokemuksella kohtuu nopeasti, mutta suurin vika on siinä kun kastikkeella saa vain poltetta, mutta ei mitään makua. Oikeastaan pilaa jokaisen ruuan johon sitä käyttää. Tässä menee mielestäni se raja. Hyvä kastike on sellainen, joka antaa sekä poltetta että lisää ruuan makua. Esimerkkinä vaikka joku habanero-pohjainen chipotle soosi.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Joskus oli poppamiehellä savunaga, sitä sellainen reilu tippa/kasa + ketsuppia makaronilaatikon päälle, ai että kun oli hyvää. Juuri sopiva tulisuus tuli siitä. Se että pienensivät valikoimaa oli toisaalta hyvä, mutta pari hyvää tuotetta jäi pois.

Perheelliselle nuo kastikkeet ovat kyllä kova juttu, sen verran emäntää tosin koulutettu että yksikään kaupan wingeistä ei ole hänenkään mielestä tulinen.
 
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
Poppamiehen Ahjo nyt testissä, (333 000 scovillea mukamas) ja tulee tuupattua useampaan ruokaan. Kolme ranneliikettä soossia on tarpeeksi, yhtään enempää ja ruoka on "kelvotonta" syödä, kun tulisuus vie kaiken fiiliksen.
Edellinen soossi oli saman firman Naga Jolokia, joka on omaan makuun lähes täydellinen tuote. Ei yhtä rajua kuin Ahjo, mutta antaa hyvän potkun ruokaan kuin ruokaan. Iso suositus.

Tabasco on ja pysyy valikoimassa. Jotain siinä vaan on.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Joulun alla bongasin Tampereen joulutorilla Kuivalihakundin ständin ja nappasin mukaan tulisinta kamaa mitä löytyi. Sittemmin tuota on jo muutamaan otteeseen pitänyt ostaa lisää, on niin maukasta tavaraa. En ole varsinainen harrastaja, mutta tällaiselle harrastelijalle tuo menee juuri sopivasti sietokyvyn rajoissa, pari palaa tuota saa suun hyvin mutrulle.

 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tabasco on ja pysyy valikoimassa. Jotain siinä vaan on.
Jos perus Tabasko maistuu, niin ota testiin Poppamiehen Classic. Samaa makumaailmaa ilman etikkaista twistiä. Ihan perhanan hyvää, eikä ole niinkään tulista vaan enneminkin jokapaikan pöytämauste. Hieman ehkäpä normi Tabaskoa tulisempi, mutta pirun paljon maukkaampi. Kandee teststa. Kuva alla.

Ja jälleen vinkkinä, poistakaa näistä Poppamiehen soosipulloista tuo "tippalukko" vaikkapa veitsellä tai hampailla. Tekee elämästä paljon helpompaa, kun ei tarvitse ravistella pulloa saadakseen muutaman tipan.
 

Liitteet

  • 20220502_174503.jpg
    20220502_174503.jpg
    311,3 KB · kertaa luettu: 57
Suosikkijoukkue
Tappara
Onko muuten täällä chili experteillä tietoa mitä mahtaa olla kotipizzan muunmuassa kanarullassa käytettävä banaanichili? Olen koittanut ruokakaupoista bongailla samanmakuista tavaraa, muttei ole onnannut vielä.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Onko muuten täällä chili experteillä tietoa mitä mahtaa olla kotipizzan muunmuassa kanarullassa käytettävä banaanichili? Olen koittanut ruokakaupoista bongailla samanmakuista tavaraa, muttei ole onnannut vielä.
Oiskohan sweet banana. Makea ja mieto varsin hyvän makuinen annuum-lajike. Joskus kasvoi itsellä ja kohtuullisen satoisa lajike. Tuoreena haasteellista löytää ainakin tähän aikaan vuodesta. Santa Marialla on sweet bananasta tehty säilyke, jota näyttäisi löytyvän ainakin citymarketeista.

 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Santa Marialla on sweet bananasta tehty säilyke, jota näyttäisi löytyvän ainakin citymarketeista.
Tuo pitää ehdottomasti testata. Jo ehkä tänään kaupoille. Olen säilöttyjen jalapenojen suurkuluttaja. Jos nyt löytäisi tästä hyvän uutuuden.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tuo pitää ehdottomasti testata. Jo ehkä tänään kaupoille. Olen säilöttyjen jalapenojen suurkuluttaja. Jos nyt löytäisi tästä hyvän uutuuden.
Lainaan itseäni @Vesuri kun tuosta sweet bananasta kertoi. Nyt löysin kyseisen tuotteen Santa Marian tuotteista. On muuten aivan saatanan herkullinen tuote säilöttynäkin. Puolison makuhermot myöskin sulivat ja huomenna haetaan kuivakaappiin viisi purkkia lisää. Aivan karamelliä.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Lainaan itseäni @Vesuri kun tuosta sweet bananasta kertoi. Nyt löysin kyseisen tuotteen Santa Marian tuotteista. On muuten aivan saatanan herkullinen tuote säilöttynäkin. Puolison makuhermot myöskin sulivat ja huomenna haetaan kuivakaappiin viisi purkkia lisää. Aivan karamelliä.
Menee hankintalistalle itselläkin.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Menee hankintalistalle itselläkin.
Aattelin ensin, että liemen makuista settiä, kuten jalapenpenotkin. Vielä mitä, aivan oma hieno maku. Purkin hinta hieman alle 2,50 egeä. Mutta hyvästä kandee maksaa. Nämä menevät loistavasti vaikka voikkarin päällä.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Smoky reaper on mielestäni kyllä hyvä kastike. Potkua löytyy jo ja maku on ihan kohdillaan muutenkin.

Muuttui ruokatauolla taas tylsä keitto paljon mielenkiintoisemmaksi.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Smoky reaper on mielestäni kyllä hyvä kastike. Potkua löytyy jo ja maku on ihan kohdillaan muutenkin.

Muuttui ruokatauolla taas tylsä keitto paljon mielenkiintoisemmaksi.
On hyvä soosi vahvaan makuun todellakin. Mutta tuohon tulisuuteen on parempaa makua Scott Bonnet, Rocoto, Aged Jalapeno ja Chipotle. Tuliseen makuun juurikin tuo Smoky Reaper ja Scorpion. Pötämaukseeksi Classic ja Liguid Garlic sekä Siipiweikkojen medium.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös