Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Chilin ystävät – poltosta nautintoa

  • 286 476
  • 979

kyykäärme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Mä tiputtelen Carolinaa makkaran päälle pullosta. Kuten tuossa mainittiinkin niin ei nuo valmiit chilituotteet ole mitenkään tulisia, jos vähänkin itse harrastaa sooseja tai mausteita. Poppamiehen Scott Bonnet ja Rocoto soosit nyt kovassa käytössä. Eivät niinkään tulisia mutta pirun maukkaita.
Ovatko nuo etikkaisia? Minä karsastan sooseja, joissa etikan maku lyö läpi. Naga jolokia murska on minun suosikkiani, laitoin sitä aikoinaan vähän kaikkeen, mitä syön. Sitä ei enää saa kuin kilon purkissa, mikä on ehkä liikaa. Tämmöinen
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Monenlaista soosia on tullut vuosien saatossa kokeiltua. Oikeastaan hyvän maun rajan ylitin tuon Da Bomb -kastikkeen kanssa, kun mitään lisäarvoa maun ja polton suhteen en enää siitä saanut. Ahdistavasta poltosta kyllä selviää kokemuksella kohtuu nopeasti, mutta suurin vika on siinä kun kastikkeella saa vain poltetta, mutta ei mitään makua. Oikeastaan pilaa jokaisen ruuan johon sitä käyttää. Tässä menee mielestäni se raja. Hyvä kastike on sellainen, joka antaa sekä poltetta että lisää ruuan makua. Esimerkkinä vaikka joku habanero-pohjainen chipotle soosi.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Joskus oli poppamiehellä savunaga, sitä sellainen reilu tippa/kasa + ketsuppia makaronilaatikon päälle, ai että kun oli hyvää. Juuri sopiva tulisuus tuli siitä. Se että pienensivät valikoimaa oli toisaalta hyvä, mutta pari hyvää tuotetta jäi pois.

Perheelliselle nuo kastikkeet ovat kyllä kova juttu, sen verran emäntää tosin koulutettu että yksikään kaupan wingeistä ei ole hänenkään mielestä tulinen.
 
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
Poppamiehen Ahjo nyt testissä, (333 000 scovillea mukamas) ja tulee tuupattua useampaan ruokaan. Kolme ranneliikettä soossia on tarpeeksi, yhtään enempää ja ruoka on "kelvotonta" syödä, kun tulisuus vie kaiken fiiliksen.
Edellinen soossi oli saman firman Naga Jolokia, joka on omaan makuun lähes täydellinen tuote. Ei yhtä rajua kuin Ahjo, mutta antaa hyvän potkun ruokaan kuin ruokaan. Iso suositus.

Tabasco on ja pysyy valikoimassa. Jotain siinä vaan on.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Joulun alla bongasin Tampereen joulutorilla Kuivalihakundin ständin ja nappasin mukaan tulisinta kamaa mitä löytyi. Sittemmin tuota on jo muutamaan otteeseen pitänyt ostaa lisää, on niin maukasta tavaraa. En ole varsinainen harrastaja, mutta tällaiselle harrastelijalle tuo menee juuri sopivasti sietokyvyn rajoissa, pari palaa tuota saa suun hyvin mutrulle.

 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tabasco on ja pysyy valikoimassa. Jotain siinä vaan on.
Jos perus Tabasko maistuu, niin ota testiin Poppamiehen Classic. Samaa makumaailmaa ilman etikkaista twistiä. Ihan perhanan hyvää, eikä ole niinkään tulista vaan enneminkin jokapaikan pöytämauste. Hieman ehkäpä normi Tabaskoa tulisempi, mutta pirun paljon maukkaampi. Kandee teststa. Kuva alla.

Ja jälleen vinkkinä, poistakaa näistä Poppamiehen soosipulloista tuo "tippalukko" vaikkapa veitsellä tai hampailla. Tekee elämästä paljon helpompaa, kun ei tarvitse ravistella pulloa saadakseen muutaman tipan.
 

Liitteet

  • 20220502_174503.jpg
    20220502_174503.jpg
    311,3 KB · kertaa luettu: 82
Suosikkijoukkue
Tappara
Onko muuten täällä chili experteillä tietoa mitä mahtaa olla kotipizzan muunmuassa kanarullassa käytettävä banaanichili? Olen koittanut ruokakaupoista bongailla samanmakuista tavaraa, muttei ole onnannut vielä.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Onko muuten täällä chili experteillä tietoa mitä mahtaa olla kotipizzan muunmuassa kanarullassa käytettävä banaanichili? Olen koittanut ruokakaupoista bongailla samanmakuista tavaraa, muttei ole onnannut vielä.
Oiskohan sweet banana. Makea ja mieto varsin hyvän makuinen annuum-lajike. Joskus kasvoi itsellä ja kohtuullisen satoisa lajike. Tuoreena haasteellista löytää ainakin tähän aikaan vuodesta. Santa Marialla on sweet bananasta tehty säilyke, jota näyttäisi löytyvän ainakin citymarketeista.

 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Santa Marialla on sweet bananasta tehty säilyke, jota näyttäisi löytyvän ainakin citymarketeista.
Tuo pitää ehdottomasti testata. Jo ehkä tänään kaupoille. Olen säilöttyjen jalapenojen suurkuluttaja. Jos nyt löytäisi tästä hyvän uutuuden.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tuo pitää ehdottomasti testata. Jo ehkä tänään kaupoille. Olen säilöttyjen jalapenojen suurkuluttaja. Jos nyt löytäisi tästä hyvän uutuuden.
Lainaan itseäni @Vesuri kun tuosta sweet bananasta kertoi. Nyt löysin kyseisen tuotteen Santa Marian tuotteista. On muuten aivan saatanan herkullinen tuote säilöttynäkin. Puolison makuhermot myöskin sulivat ja huomenna haetaan kuivakaappiin viisi purkkia lisää. Aivan karamelliä.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Lainaan itseäni @Vesuri kun tuosta sweet bananasta kertoi. Nyt löysin kyseisen tuotteen Santa Marian tuotteista. On muuten aivan saatanan herkullinen tuote säilöttynäkin. Puolison makuhermot myöskin sulivat ja huomenna haetaan kuivakaappiin viisi purkkia lisää. Aivan karamelliä.
Menee hankintalistalle itselläkin.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Menee hankintalistalle itselläkin.
Aattelin ensin, että liemen makuista settiä, kuten jalapenpenotkin. Vielä mitä, aivan oma hieno maku. Purkin hinta hieman alle 2,50 egeä. Mutta hyvästä kandee maksaa. Nämä menevät loistavasti vaikka voikkarin päällä.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Smoky reaper on mielestäni kyllä hyvä kastike. Potkua löytyy jo ja maku on ihan kohdillaan muutenkin.

Muuttui ruokatauolla taas tylsä keitto paljon mielenkiintoisemmaksi.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Smoky reaper on mielestäni kyllä hyvä kastike. Potkua löytyy jo ja maku on ihan kohdillaan muutenkin.

Muuttui ruokatauolla taas tylsä keitto paljon mielenkiintoisemmaksi.
On hyvä soosi vahvaan makuun todellakin. Mutta tuohon tulisuuteen on parempaa makua Scott Bonnet, Rocoto, Aged Jalapeno ja Chipotle. Tuliseen makuun juurikin tuo Smoky Reaper ja Scorpion. Pötämaukseeksi Classic ja Liguid Garlic sekä Siipiweikkojen medium.
 

BaronFIN

Jäsen
Savonlinnan kiinalaisen ravintolan ensiluokkainen chili-ruoka Chililammas sai tänään bucket-listalle seurakseen Lahden Social Burger Jointin Chili Fries -annoksen.

Näitä tulee burger mestoissa liian harvoin kokeiltua, mutta nyt osui ja upposi. Otan kyllä toistekin.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Savonlinnan kiinalaisen ravintolan ensiluokkainen chili-ruoka Chililammas sai tänään bucket-listalle seurakseen Lahden Social Burger Jointin Chili Fries -annoksen.

Näitä tulee burger mestoissa liian harvoin kokeiltua, mutta nyt osui ja upposi. Otan kyllä toistekin.
Social Burgerin Brooklyn Habanero on myös aika tulinen burgeri. Itselle liian tulinen, joten en osaa sanoa kuinka tulinen se oikeasti on, mutta olenkin ihan aloittelija näissä chili-jutuissa… taitaa saada myös extra-jallutkin tilattua siihen.

Social imo näistä ”paremmista burgerketjuista” parempi kuin Naughty tai Friends
 
Viimeksi muokattu:

Romppanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, Jokerit, Inter Milan, RoPS
Onko palstalaisilla hyväksi havaittuja reseptejä chilien säilömiseen? Tekisi mieli kokeilla jotain tomaattimurska/-pyreepohjaisen soossin tekoa, jota voisi sitten laitella tortillojen yms. kylkeen sen sijaan, että heittäisi vaan chilit kokonaisina pakkaseen.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Onko palstalaisilla hyväksi havaittuja reseptejä chilien säilömiseen? Tekisi mieli kokeilla jotain tomaattimurska/-pyreepohjaisen soossin tekoa, jota voisi sitten laitella tortillojen yms. kylkeen sen sijaan, että heittäisi vaan chilit kokonaisina pakkaseen.
Minä olen tehnyt oheisen linkin reseptillä nyt useamman satsin putkeen eikä ole moittimista. Reseptiähän on helppo muuttaa sen mukaan, paljonko aiot kerralla tehdä ja/tai tietysti lisätä jonkin komponentin määrää, jos esim. tykkää vielä tulisemmasta tai vaikka valkosipulisemmasta mausta. Viimeksi mulla meni kolme 500g tomaattimurskapakkausta ja siinä suhteessa (kertaa ~3) sitten muutkin...

Paholaisen hillo
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Ohessa kuva kasvihuoneestamme, jossa vielä satoa korjaamatta...
Pirun myöhään kypsymässä nämä viimeiset chilit, joten vaimo pisti ne muoviämpäreihin ja sisälle vielä kypsymään.
Niin - kyseessä on Hungarian Hot Wax -lajike, joka on ollut oikein tuottoisa ja riittävän tulinen meidän kotikäyttöön. Tosin, yksittäisten hedelmien välillä voi olla isojakin heittoja tulisuudessa.
 

Liitteet

  • HungarianHotwax.jpg
    HungarianHotwax.jpg
    861,1 KB · kertaa luettu: 200

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Saan Poppamieheltä uuden tuotteen testattavaksi, eli salsa medium ja hot. Pistän tänne sitten pientä arvostelun tynkää, kun olen maistellut.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Yhdeksän eri lajikkeen siemeniä laitoin muutama päivä sitten multiin. Tästä se taas lähtee. Muutamasta menneen vuoden virheestä oppineena, toivottavasti ensi kesänä vielä selvästi runsaampaa satoa tulossa näistä.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ostin liudan kastikkeita ja töihin otin tuon Poppamiehen Scorpion kastikkeen.
Tulinen ja riittoisa pullo. Makukin varsin hyvä tuossa soosissa.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
20 purkkia chilejä on nyt kasvamassa, kun siirtelin noista idätysastioista taimia ruukkuihin. 8 eri lajiketta yhteensä:

- Sugar Rush Stripey
- Habanero Yellow
- Apocalypse Chocolate
- Golden Cristal
- Fluorescent Scarlet
- Jamaican Scotch Bonnet
- Alegria Riojano
- Jalapeno White

Hyvinhän nuo taas itivät, ja selvästi yli puolet kylvetyistä siemenistä lähti kasvamaan. Yksi lajike oli semmoinen, että ei tainnut tuo valon määrä lampuista riittää, ja siitä aika surkeilta näyttäneet taimet lähtivät roskiin.

Tästä se homma aina vähän helpottuu, kun nuo saa noihin ruukkuihin. Maaliskuussa voi sitten ruveta tarjoilemaan näille jo luonnonvaloa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös