Chilin ystävät – poltosta nautintoa

  • 285 544
  • 979

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Löytyyköhän lidleistä vielä inferno pizzaa vai onko tuo kampanjatuote nykyään?
En ole pitkään aikaan nähnyt, joten lienee kampanjatuote. Siinä on kyllä makua muihin vastaaviin chilillä maustettuihin valmistuotteisiin verrattuna.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Lidlin Inferno pizza on ainakin ennen ollut erittäin vaihtelevaa tulisuudeltaan. Toinen erä on ollut kohtuu tulista kun taas toinen on ollut mietoa kuin mikä. Saa nähdä ovatko saaneet tasaisuutta tuotantoon.
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Inferno voitti minut viime kerralla vaikka syön habanerot sellaisiaan ja muutenkin todella tulisia ruokia. Oli niin perkeleen tulinen että ei mitään rajaa, tainnut jokin uutepurkki kaatua soossin sekaan. Ennen ollut aina sopivan tulisia, ihme erä kai sitten.
 

friikki otus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Löytyyköhän lidleistä vielä inferno pizzaa vai onko tuo kampanjatuote nykyään?

Joo on kampanjatuote nykyään. Oli muutaman vuoden kokonaan pois markkinoilta. Mutta vuoden sisään on ollut muutaman kerran kampanjassa, viimeksi vuoden alussa. Saisi tulla kyllä pysyvään valikoimaan.

Samassa kaupassa oleva Bring The Pain kastike on myös mukavan polttava tuote ruoan päälle. Ei välttämättä Infernon päälle.
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaosseura
Samassa kaupassa oleva Bring The Pain kastike on myös mukavan polttava tuote ruoan päälle.
Juu hyvää soosia (siis se mustalla korkilla varustettu) ja hinta/laatu oikein kohdillaan. Mutta on tuossa vähän feikattu, jos pohjana on jalopeno niin ei se voi olla niin tulista, eli tuoteselosteen "mausteuute" tarkoittanee pelkkää kapsaisiinia. Eikä siinä sinänsä mitään vikaa ole, monikin soosi harrastaa samaa, mutta hifimmät saa saman poltteen aikaan ihan pelkillä paprikoilla. Mutta oikein annosteltuna pätevä pizzamauste (ei tosiaan välttämättä enää Infernon päälle).
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Lidlin Inferno pizza on ainakin ennen ollut erittäin vaihtelevaa tulisuudeltaan. Toinen erä on ollut kohtuu tulista kun taas toinen on ollut mietoa kuin mikä. Saa nähdä ovatko saaneet tasaisuutta tuotantoon.

Inferno voitti minut viime kerralla vaikka syön habanerot sellaisiaan ja muutenkin todella tulisia ruokia. Oli niin perkeleen tulinen että ei mitään rajaa, tainnut jokin uutepurkki kaatua soossin sekaan. Ennen ollut aina sopivan tulisia, ihme erä kai sitten.

Vaihteluväli tulisuuden suhteen on Infernossa siis suuri? Mielenkiintoista.. nimittäin täällä myös Inferno on ainoa tulinen ruoka, jonka syömisen olen jättänyt kesken. Se oli sanalla sanoen tuskainen kokemus, söin vajaa puolet, ja ei.. kun sitten ei vaan pystynyt nielemään enää palaakaan. Aikaa tästä on noin kymmenen vuotta, enkä ole sen jälkeen koskaan ostanut sitä uudestaan, mutta tämähän oli mielenkiintoinen knoppitieto jos erien välillä on isoja eroja tulisuudessa. Täytyypä taas ostaa, kun seuraavan kerran näkyy, tosin käyn äärimmäisen harvoin Lidlissä ja jos niitä ei siellä nyt sitten edes ole..
 

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
Samassa kaupassa oleva Bring The Pain kastike on myös mukavan polttava tuote ruoan päälle. Ei välttämättä Infernon päälle.

Tämähän on nimenomaan esimerkki tuotteesta jossa on poltetta muttei mitään makua. Toki hyvä ja halpa tuote jos haluaa lisätä poltetta muulla tavoin maustettuun ruokaan, mutta chilien aromit jää haaveeksi tuon kanssa ja siksi jää kyllä hyllyyn minulla.

Mulla on nyt käytössä amazonista tilattu Crazy Bastard soosi, tai oikeastaan 3 erilaista niiden soosia. On kyllä hyviä, taisivat maksaa noin 6€ per 100ml pullo kun tilasin.
 
Viimeksi muokattu:

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Jos haluaa enemmän tutustua ja tilata erilaisia chilituotteita niin Etusivu - Soosikauppa löytyy aika hyvä valikoima chilikastikkeita. Varsinkin El Yucatecon chilisoossit ovat olleet omaan makuun hyviä.
Tuolta saisi Cholulan Originaalia, mun makuun paras näistä etikkaisista pöytämausteista. Nyt on joutunut liian pitkään menemään Texas Petellä.

Joskus 15 vuotta sitten tuli tilailtua jostain netistä kaikki mahdolliset pääkallopullot eli Blairsin soossit, tuli totaali kyllästyminen tulisiin soosseihin ja sen jälkeen kaappissa aina vain Scrirachaa ja Texas Peteä. Ehkä voisi pitkästä aikaa kokeilla taas jotain Blairsin tyyppistä.

Muistaakseni tämä After Death oli mun suosikki, tulisempia en pystynyt syömään ja pilasi ruoat liian helposti.

 

Zen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Turkinpippuri, kebabchili, pepperoni...

Kaikki varmasti tietää nämä usein karvakäsiltä saatavat, hieman jalapenolta näyttävät chilipippurit. Mutta mitä lajiketta ne yleensä tuppaa olemaan, eli millä nimellä löytäisin siemenet? Ja minkälaista niiden kasvatus siemenestä on (kokemuksia)?

Jonkun verran löysin keskusteluja ja muutaman lajikkeen nimenkin googlasin mutta ei ihan varmuutta asiaan tullut niin kysäistään täältä.

Kaikissa keskusteluissa viitattiin jo karkkipussiin ja makkaroihin, joten niitä en nyt tarvitse.

Kiitos ja anteeksi
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
@Zen kokeiles kysyä Fataliin nettisivuilta asiasta? Fatalii Seeds Sieltä pitäisi vähintään löytyä tietoa mikä chililajike on kyseessä. Itse kasvattamiseen en ota kantaa, joku muu chilipää saa neuvoa miten chilijä kasvatetaan, minä olen vain loppukäyttäjä.
 

J.Petke

Jäsen
Turkinpippuri, kebabchili, pepperoni...

Kaikki varmasti tietää nämä usein karvakäsiltä saatavat, hieman jalapenolta näyttävät chilipippurit. Mutta mitä lajiketta ne yleensä tuppaa olemaan, eli millä nimellä löytäisin siemenet? Ja minkälaista niiden kasvatus siemenestä on (kokemuksia)?

Olisko ne näitä? Friggitello - Wikipedia Ainakin ulkonäkö ja artikkelin kebab-kuvaus täsmää.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Tuli taannoin testattua Da Bomb Beyond Instanity Hot Sause chilikastiketta. Olen ollut tulisten ruokien ja kastikkeiden ystävä teinivuosista lähtien, mutta en mikään chili flexailija kuitenkaan. Olin silti varautunut paljon pahempaa kokemukseen kuin mitä kastike todellisuudessa tarjosi. Olihan tuo toki varsin kuuma soosi jossain kivun ja nautinnon rajamailla. Silmät vuosi ja ruokatorvea ja kitalakea poltti, erikoisuutena kova hikka jne. Mutta vielä hallittavissa oleva kokemus verrattuna joihinkin pakokauhukohtauksiin, joita on Youtubessa aiemmin nähnyt. Tulipa kokeiltua itsekin. Mikään hyvä maustekastike tuo ei kuitenkaan ole, kuten ei oikein mikään chilikastike ole, jonka tärkein komponentti on poltteen maksimointi.

Da Bomb on chipoltessa ja chiliuutteessa rikastettua habanerokastiketta. Kastikkeen tulisuus tulee tuosta "rikastusprosessista", vaikka habanero itsessään ei vielä paksussa liemessä keitettyjä chiliukkoja pelotakaan.
 

BaronFIN

Jäsen
Chilin ystävistä yksi ilmoittautuu täältä. Kotona kun koko ruokakunta pitäisi ruokkia samalla annoksella, niin harvemmin pääsee hifistelemään chilillä.

Tämän takia ravintoloissa tulee aina katsastettua ensimmäisenä ruuat joissa on chilin kuva ja varoitus ”tulinen”. Ja aina joutuu pettymään. Ihan sama onko meksikolainen, intialainen tai mikä ravintola, niin nuo ”tulinen” varoitukset ovat tuubaa. Aina.

Joskus aikanaan kun Amarillo ei ollut vielä ketjuuntunut loppuun asti (jotain 2000 ensimmäisen vuosikymmenen aikaa), niin sieltä löytyi Habanero naudanliha tortillat. Siinä sai naaman kyllä punaiseksi, mutta sekin oli tavallaan jotenkin habaneromaisen ”helppo”, pisteliäs tulinen annos. Kuka tahansa saa ruuasta ”tulisen” kun ajaa tarpeeksi tulisia chilejä annokseen.

Kaksi tulista chili annosta on jäänyt ikuisiksi mieliin: molemmat löytyvät kiinalaisista ravintoloista. Kuopiossa oli aikanaan lounasravintola missä oli listalla chili-keittoa ja siinä sai taistella että pääsi loppuun. Se ei ollut vain tulista paprikaa heitettynä soppaan, vaan se oli oikea kokin taidonnäyte. Harmillisesti sitä ei montaa kertaa ehtinyt saamaan, kun ravintolan kokki vaihtui ja annos meni sitä myöten uusiksi. Toinen chilinen mestariteos löytyi Savonlinnan Kiinalaisesta: chili lammas. Joskus pitäisi poiketa pidemmän matkan päästä tsekkamaan paikka uudelleen, että vieläkö lammas tarjoillaan hiilostetuin kokonaisin chilein kerrostamalla useita eri chilejä samaan annokseen jolloin se ei ole vain pisteliäs annos vaan kokonainen chilimatka ulkomaille.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Jos tai kun vähempikin polte riittää, niin Green Tabasco on mukava koko perheen yleismauste. On siis selvästi miedompi kuin se perinteinen.
 

laalki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Flyers
Jos tai kun vähempikin polte riittää, niin Green Tabasco on mukava koko perheen yleismauste. On siis selvästi miedompi kuin se perinteinen.

Must-mauste pakastepizzojen päälle, jos ei jalapenoa ole lisäillä. Tabascon Habanero taas menee hyvin kanasalaatin paistetun kanan kyljessä, joskin se laittaa jo vähän puhalluttamaan. Taitaa perinteinen Tabasco olla itselle se turhin noista sooseista, turhan etikkainen eikä muutenkaan niin hyvän makuinen.
 

Con Tsales

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Huuhkajat, Ahveniston ampumahiihtäjät
Jos tai kun vähempikin polte riittää, niin Green Tabasco on mukava koko perheen yleismauste. On siis selvästi miedompi kuin se perinteinen.
Meillä yleismausteeksi voisi kutsua poppamiehen chipotle-kastiketta. Savuinen aromi toimii esim. makaronilaatikon kanssa loistavasti. Suosittelen tutustumaan.
 

Zen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nyt on itämässä Jalapeno, Aji Cristal ja peperoni Lombardi.

Onko jotain yleispätevää ohjetta valon hankinnalle? Jonkinnäköistä edullista loisteputkea tai valolistaa olisin hommaamassa. Onko lumeneissa aina enempi parempi? Ja minkälaisia edullisia virityksiä ihmisillä on?
 

Moonshine Man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Green Bay Packers, Lugu
Sain erään toisen keskustelupalstan kautta jalomielisenä lahjoituksena pussillisen erilaisten chilien siemeniä, oisko tuossa 6-8 lajiketta. Kohtahan nää varmaan pitäis laittaa itämään, joskus toukokuussa jos on hyvä kevät niin vien sitten viljelypalstalle - jos tää hellekesien trendi jatkuu, niin luulisi tuollaisten lämpimien alueiden kasvien tykkäävän. Syksyllä jos olisi perunoiden, sipulien yms juttujen lisäksi palstalta saaliina chiliä kuivattavaksi ja pakkaseen, niin kelpaisi. Olisi mukava kokeilla tehdä itse vaikka jotain etikkaista pöytäsoosia - jos jollakulla on päteviä reseptejä, niin saa ehdottaa!
 

Glove

Jäsen
Ostin testiin Wilhelm Carolina Reaper makkaraa. Paketissakin lukee, että extra hot. Paskan marjat, ihan nössö kyrsä.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ostin testiin Wilhelm Carolina Reaper makkaraa. Paketissakin lukee, että extra hot. Paskan marjat, ihan nössö kyrsä.
Eipä nuo kaupoissa myytävät suurten massojen tuotteet ole ikinä tulisia, vaikka lupailevat.

Tietysti pienikin polte tuntuu tottumattomassa suussa, mutta enemmän harrastanut ei niistä iloa saa.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Ostin testiin Wilhelm Carolina Reaper makkaraa. Paketissakin lukee, että extra hot. Paskan marjat, ihan nössö kyrsä.
Mä tiputtelen Carolinaa makkaran päälle pullosta. Kuten tuossa mainittiinkin niin ei nuo valmiit chilituotteet ole mitenkään tulisia, jos vähänkin itse harrastaa sooseja tai mausteita. Poppamiehen Scott Bonnet ja Rocoto soosit nyt kovassa käytössä. Eivät niinkään tulisia mutta pirun maukkaita.
 

Quaser

Jäsen
Suosikkijoukkue
O'Neill, KiVa
Kyllä toi Wilhelmin Carolina reaper on tulinen. Ei tietenkään chilipäälle ole, mutta normaalisti tulisia ruokia syövällekin on.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllä toi Wilhelmin Carolina reaper on tulinen. Ei tietenkään chilipäälle ole, mutta normaalisti tulisia ruokia syövällekin on.
Juu tätä juuri tarkoitin.

Tietysti noilla tiedoilla (Carolina Reaper ja extra hot) voisi olettaa ihan tuntuvaa poltetta. Siihen nähden siis todella mieto polte.

Itsekin olen taas palannut kastikkeisiin ja sinne tuliseen päätyyn. Ihan hyvältä on tuntunut ja vatsakaan ei ole jatkuvasti sekaisin, kuten ennen "lopettamista".
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös