Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Chicago Blackhawks (3.) – Minnesota Wild (4.), Central 2. kierros

  • 31 782
  • 142
Kiitos kaikille hienoista raporteista. Eiköhän tässä ole hyvä sarja tulossa.

Muutamat kirjoittajista ovat jo sivunneet tuota maalivahtitilannetta. Mahdotonta on mielestäni sanoa että kummallakaan olisi isompaa etua tuossa kategoriassa. Dubnyk oli varsin epätasainen St. Louis -sarjassa. Mukaan mahtui monta helppoa maalia. Ainoa ero joukkueiden välillä on mielestäni, että Yeo tulee luottamaan Dubnykiin kuin muuriin. Vaikka tulisi heikompi peli niin mies palaa luultavasti tolppien väliin jo seuraavassa ottelussa.

Chicagolla tuo tilanne näyttäisi elävän paljon enemmän. Koska Darling otettiin vaihtoon viimeisessä ottelussa niin voidaan olettaa että Crawford aloittaa sarjan, mutta yhden heikomman ottelun jälkeen tilanne voi taas muuttua? Onko Q jo varmistanut kumpi aloittaa?

Torjuntaprosentit pleijareissa tähän asti
Scott Darling 93,6%
Devan Dubnyk 91,3%
Corey Crawford 85%
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Jäänyt täysin huomioimatta jäsen @palle :n viesti ja täytyy totta kai ottaa ilosena ruusut vastaan. Ainakin itselleni kannattajakulttuuriin kuuluu tietyllä tavalla puolueeton näkökulma vaikka se oma joukkue pelaa, sillä mielestäni oman joukkueen kritisoinnin ohella myös vastustajalle tulee antaa tunnustusta. Totta kai otteluseurantaketjuissa saattaa ja lähteekin BOOM:it omalta näppäimistöltä, kun tunteella eletään, mutta näihin ketjuihin on tarkoitus tuoda näkökulmia vähän laajemmiltikin. Kirjoitan vain omasta puolestani, mutta mitä nyt rivien välistä osaan lukea, niin en mä aivan yksin ole ajatusteni kanssa.

Heitetään noppaa sen verran takasin, että omaan silmään teidän Minnesotan kannattajienkin tekstejä on mukava lueskella. Teitä on toki enemmän jäsenten määrässä täällä Jatkoajassa, joten otanta on vähän suurempi, mutta löytyy sieltäkin kirjoitustaitoa sekä mielestäni oikeanlaista fanikulttuuria.

Vielä vähän kannattajakulttuurista: tuli mieleen, että kuinkakohan paljon selostajalla sekä kommentaattorilla on osaa omaan suhtautumiseen katsellessa otteluita? Pat Foley & Eddie Olczyk (CSN Chicago) ovat mielestäni erittäin puolueettomia selostajia ja osaavat antaa tunnustusta vastustajille, vaikka totta kai heidän äänestään kuulee sen Chicago-myönteisyyden. Otetaan toinen näkökulma samaan kappaleeseen. Älkää suuttuko kaikki enkä aio mehustella nimimerkeillä, mutta mielestäni Bostonin, Detroitin sekä Pittsburghin kannattajat ovat suurimmilla värilaseilla varustetut kannattajat Jatkoajassa eivätkä kyseisten joukkueiden oman kanavan selostuskaksikot mitään NHL:n puolueettomimpia ole. Mutta niin kuin sanoin, elkää liikaa ottako itseenne.

Jotta pysytään aiheessa, niin ketjun ansioitunut aloittaja @Kotivuori voisi otteluohjelman iskeä aloitusviestisi alkuun, jahka se ohjelma julkistetaan.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
En ole nähnyt Minnesotan matseja kauden aikana kuin ne, joissa vastassa on ollut Chicago Blackhawks, joten noppaa Wildin kannattajille: onko Dubnykin hyvyys ollut enemmänkin loistavan joukkuepuolustuksen ansiota? Olen lukenut, että itse pelissä tapahtui muutos, kun Devan astui remmiin, on jauhettu luottamuksesta ja muusta. Mikä on teidän näkemyksenne? Se on fakta, että yksikään maalivahti ei oikeasti torju pidemmän päälle yksin voittoja vaan se vaatii puolustukselta onnistumisia, joko blokkauksien muodossa tai irtokiekkojen siivoamisessa.

@Tiedote tuossa jo ansiokkaasti luetteli Dubnykin vahvuudet ja jollain tapaa Wildin ja Dubnykin välillä todellakin tapahtui saumaton liitos, jonka lopputulema on ollut enemmän kuin osiensa summa. Devan Dubnykin suurin vahvuus löytyy korvien välistä. Kaveri on ilmeisesti todella rauhallinen ja rento luonne ja pystyy palautumaan henkisesti kovistakin tappioista, kuten Blues-sarjassa kertaalleen nähtiin. Miehellä ei ole samanlaista hanskakättä, kuin Pekka Rinteellä eikä ole mikään Jonathan Quickin tyyppinen akrobaatti maalillaan. Ei myöskään mielestäni kykene samalla tavalla ryöstämään pelejä yksinään, kuin esimerkiksi Carey Price. Kaikki kauden aikana koetut näennäiset ryöstöt ovat olleet yhdistelmä Dubnykin varmuutta ja Wild-puolustuksen loistavaa sijoittumista ja ohjauspeliä.

En usko, että valehtelen kovasti väittäessäni suurimman osan vastustajan laukauksista tulevan parhaan sektorin ulkopuolelta kohti Dubnykia Wildille voitollisissa otteluissa. Nämä iso maalivahti peittää kiitettävästi eikä päästä pahoja reboundeja. Muutamaan otteeseen Blues-sarjassa kuitenkin huomattiin, että jos Wildin suhteellisen kevyen puolustuksen vartioimalle maalin edustalle kasaa ukkoa, on Dubnyk monen muun kassarin tapaan vaikeuksissa. Hän ei mielestäni Quickin tapaan aktiivisesti etsi väyliä vaan luottaa enemmän kokoonsa. Tämä kostautuu sitten helposti tarkkojen laukausten ja ohjureiden muodossa, kuten tuossa kiusallisessa 1-6-tappiossa nähtiin. Uskoisin kuitenkin, että Wildin viisikoiden luottamus Dubnykiin on tällä hetkellä korkeammalla, kuin Blackhawksin luottamus Crawfordiin ja tämä antaa Minnesotalle ainakin lähtökohtaisen edun. Pitkässä sarjassa kaikki voi toki muuttua nopeasti.

Tämän sekavan sepostuksen (jossa käytännössä vain toistin Tiedotteen kirjoittaman viestin) lopputulemana voisi siis sanoa, että Dubnyk on loistava veskari hyvän ja luottavaisen puolustuksen takana. Ja Blackhawksia vastaan Wild tarvitsee molempia jokaisessa ottelussa.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Kiitos loistavista vastauksista sekä @Tiedote että @Stark. Oma fiilis vain vahvistui teidän viesteistänne eli ei täällä ihan kuutamolla olla.

Uskoisin kuitenkin, että Wildin viisikoiden luottamus Dubnykiin on tällä hetkellä korkeammalla, kuin Blackhawksin luottamus Crawfordiin ja tämä antaa Minnesotalle ainakin lähtökohtaisen edun. Pitkässä sarjassa kaikki voi toki muuttua nopeasti.

Asia voi olla juurikin niin kuin kirjoitit, mutta itse heitän tähän kohtaan yhden kommentin, joka on pistänyt silmään sekä allekirjoittaneelle että esimerkiksi selostajakaksikolle Foley & Olczyk Chicagon otteluissa.

Crawfordin ollessa loukkaantuneena tahi muuten vain avaamassa luukkua, Chicago Blackhawks puolustaa mielestäni aivan erilaisella asenteella sekä koko viisikon voimin. Olczyk on hyvin sanonut, että tuntuu siltä, että Chicago on puolustanut voittoja sekä Raannalle ja Darlingille, väheksymättä tietenkään edellä mainittujen kavereiden otteita. Mikäli näin on oikeasti, että Haukat puolustavat tarkemmin sekä paremmalla asenteella, kun tolppien välissä on seissyt Darling/Raanta, niin on erittäin mielenkiintoista nähdä muuttuuko asenne erilaiseksi kuin ensimmäisellä kierroksella Coreyn astuessa uudestaan tolppien väliin epävarmojen otteiden jälkeen. Chicagon viisikkopuolustushan on erittäin laadukasta varsinkin johtoasemassa.

Pudotuspeleissä nyt varmasti asenne on luokkaa 100 prosenttia jokaisessa vaihdossa, ainakin toivottavasti, mutta tuli tuo seikka mieleen runkosarjasta. Tuskin vaikuttaa mitenkään, höpisen vain omiani, jotta viestien määrä kasvaa.
 

Wilderness

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Minnesota Wild
Toivottavasti Yeo pitää myös Chicagoa vastaan tuon saman 2. kentän kuin Bluesia vastaan eli
Niederreiter - Koivu - Stewart. Sanoitte, että Toews pelaa Granlundeja vastaan, joten mikähän kenttä sitten mahtaa pelata Koivuja vastaan? Tuosta kentästä kuitenkin löytyy kokoa ja vääntövoimaa sen verran, että saa Chicagon puolustus olla tarkkana.

Olisi myös Wildin kannalta erittäin tärkeää, että secondary scoring toimii kunnolla. Tämä kohdistuu varsinkin Vanekkiin ja koko 3. kenttään. 4. Kentän kiekollisuus ja hyökkäyspotentiaali riippuu täysin sen koostumuksesta. Oma veikkaus on, että lähdetään samalla hyökkäyskoostumuksella kuin St Louisia vastaan viimeiseen peliin eli:

Parise - Mg - Pominville
Nino - Koivu - Stewart
Vanek - Coyle - Zucker
Cooke - Brodziak - Fontaine

Toivotaan heti ekasta pelistä hyvää viisikkopeliä ja ryöstöä tietenkin.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Parise - Mg - Pominville
Nino - Koivu - Stewart
Vanek - Coyle - Zucker
Cooke - Brodziak - Fontaine
Paperilla Minnesotalla on kyllä järkyttävän syvä hyökkäys ja positiivisena seikkana 1-2 -ketjut ovat osoittautuneet toimiviksi kokonaisuuksiksi. Vielä kun Vanek löytää jostain kadonneen otteensa ja ruokkii Zuckeria parhaiden peliensä tavalla, niin Chicagolle on tiedossa helkkarin tiukat paikat illasta toiseen. Ketjuista löytyy vielä ilahduttavasti monipuolisia pelaajia sekä myös männävuosien Wildille epätyypillistä fyysisyyttä kun nuoret ovat vuoden vanhempia ja Stewart hankittiin rymistelemään. Hawksilla on sitten rutiininsa, voittamisen kulttuuri ja terävä kärki. Paljon vastuuta kasautuu Q:n ja Y:n niskoille, mikä tässä vaiheessa on tietysti selviö. Vastustaja on kummallakin joukkueella niin saatanan kova, että peluutuksen, karvauksen, avaamisen, erikoistilanteiden ja henkisen puolen pitää olla vimpan päälle kunnossa heti alusta lähtien. Muuten joutuu inkkarien skalpeeraamaksi tai ahman (?) raatelemaksi.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Sanoitte, että Toews pelaa Granlundeja vastaan, joten mikähän kenttä sitten mahtaa pelata Koivuja vastaan? Tuosta kentästä kuitenkin löytyy kokoa ja vääntövoimaa sen verran, että saa Chicagon puolustus olla tarkkana.

Voisin kuvitella Koivun ketjua vastaan vääntää ison osan vaihdoista joko Sharp - Vermette - Shaw tai Desjardins - Krüger - Shaw. Riippuu vähän siitäkin, laitetaanko Teräväinen Vermetten vai Krügerin ketjun oikeaan laitaan, mikäli hän syrjäyttää Versteegin pelaavasta ketjusta. Harjoituksista tihkuneiden raporttien perusteella näin olisi käymässä. Teräväinen muodosti runkosarjan loppupuolella toimivan nelosen Desjardins'n ja Krügerin kanssa. Ilmeisesti harjoituksissa hän on kuitenkin viilettänyt nyt Sharpin ja Vermetten laidalla.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Niin tuohon Chicagon terävään kärkeen, mielestäni Chicagollakin löytyy myös syvyyttä jos kolmonen on esim.Sharp - Vermette - Teräväinen ja nelonen Desjardins - Krüger - Shaw. Kolmosen Sharp on takonut yli kolmenkymmenen maalin kausia ja nelosen Shaw viime vuonna 20 ja nytkin 15.
Ottelusarjan mielenkiinto kasvaa entisestään kun Teuvo palaa kehiin, ei hän huonompi ole kuin Versteeg viimeaikoina.

Blackhawks joukkueen tehokkain pelaaja kahdessa edellisessä Minnesota sarjassa on ollut Hossa (5+11), Sharp on kakkosena 10 pisteellään (6+4). Näiden joukkueiden pudotuspelihistoriassa ei ole kukaan muu tehnyt enempää maaleja kuin Bryan Bickell seitsemän maalia. Wildin parhaat viidellä pisteellään Blackhawkseja vastaan ovat olleet Parise ja Haula.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Chicago peluuttaa 1 ja 4 ketttiä vastustajan kärki kenttiä vastaan. Asiaa saattaa hieman hämätä se, että Krugerin kenttä pelaa aika lyhyttä vaihtoa, jolloin seuraava tulee osittain päällekkäin siihen. Omanpään aloituksiin ei juuri muita kenttiä tule kuin joko Krugerin tai tai Toewsin kenttä. Viimeisessä Runkosarja kohtaamisessa Krugerin kettä pelasi muistaakseni Koivun kenttää vastaan, ja Toews Mg:n kenttää vastaan.

Tuo Krugerin kentän koostumus on mielestäni toimiva noin Dessu-Kruger-Shaw pelaa simppeliä ja yksikertaista lätkää. Teuvo tosin pelasi siinä hyvin tuossa loppurunkosarjasta Shawn paikalla ja toi siihen puuttuvan kiekollisen rytmittämisen elementin. Kuitenkin meneehän se Teuvon osaaminen vähän hukaan tuossa kentässa, joka pyörii omissa paljon. Tykkään tästä uudesta kolmosesta Sharp-Vermette-Teräväinen siinä on aika hyvät elementit toimivaan kenttään. Sharp on viimeistelijä, joka osaa hakeutua maalinteko paikoille. Teräväinen on loistavan syöttäjä, joka mielestäni on Sharpin parina toimiva. Teräväinen on pelaaja joka pyörii paljon avojäällä, kaihtaen laitapaineja ja jonkun muun pitää silloin hakea voittavasti se kiekko laidoista, Sharp ja Vermette siihen kyllä pystyvät. Vermette on sitten todellinen yleismies Jantunen, joka pelaa vastuullisesti alaspäin. Teuvo pelaa myös vastuullisesti alas, joten puolustuksellisesti ainakin tämä on parempi kuin Versteegin kanssa. Kakkonen ja Bickell on ajatuksena toimiva ainakin, tosin Bickelin pitää olla huolellinen kiekon kanssa ja yrittää vain pelata se ykinkertaisesti omille. Ykkönen on taattua laatua, ei siitä sen enempää. Hyvät ovat kokoonpanot näin!

Mitä näihin kirjoittajiin tosiaan tulee, niin täällä Chicago osiossa todella on asiallinen meininki. Ylilyöntejä tulee lähinnä minulta, kun keksin jonkun asian jota toitottaa :D Täällä lähes kaikki kuitenkin ovat neutraaleja, jotka käsittelevät asia loistavasti ilman sen suurempia ylilyöntejä, näin keskustelun taso on huippuluokkaa.
 

Tiedote

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mike Yeon saappaissa laittaisin Vanekin kylmästi popcornosastolle. Pelityyli, jolla Vanek pelaa ei pitäisi olla mitään asiaa näihin kekkereihin. Todella kova päätöshän se olisi, jota tuskin nähdään ainakaan sarjan alussa, mutta jotenkin vain anteeksiantamatonta tuo miehen surffaaminen on. Bergenheim vaikutti sen verran nälkäiseltä Blues-sarjan 1. ja 3. otteluissa, että sopisi mainiosti Vanekin tilalle kolmosen laitaan. Ykkös-yv on kenties ainoa, minkä pelaamiseen itävaltalaisen puuttuminen voisi negatiivisesti vaikuttaa hänen loistavan maalineduspelaamisensa takia. Tuokin vaikutus voisi olla maksimissaan vain marginaalista, sillä ei tuo yv-koostumus ole muutenkaan toiminut koko kauden aikana, vaikkakin nyt lyhyellä otoksella saivatkin pari kertaa kiekon vastustajan verkkoon avauskierroksella.
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Keskustelu käy jo kuumana, mikä ettei! Itse olen todella pettynyt Bluesiin, koska menivät ja tippuivat heti kättelyssä. Tohtorilta tulikin koko organisaatiolle lohduton diagnoosi: TSJSS, kansankielellä The San Jose Sharks Syndrome. Kun ei osata pelata oikeita pelejä tuloksekkaasti, niin ei osata. Nooh, se siitä. Wild on pelannut hyvää hokia, varsinkin loppupuolella runkosarjaa ja nyt heti poffien kärkeen. Tulee varmasti hieno sarja fanien katsella, kun fyysistä osastoa ei korosteta varmaankaan liiaksi. Taitokiekkoa, jossa virheistä rokotetaan molempiin päihin. Wildilla ei varmasti ainakaan motivaatiosta ole pulaa, nyt vaan pitäisi keksiä jostain lääkettä millä saada Chicagon kyky pelata best of seven- sarjoja voitokkaasti, niin nurin. Chicagon menestys viimevuosina johtunut tinkimättömästä uskosta omaan pelitapaan ja vaikka on pahoissakin silloissa oltu, niin pelit loppuu vasta, kun vihu on vienyt neljä voittoa. Ei kovin helppoa vastustajalle, oli se mikä joukkue tahansa.

Ensimmäisen kierroksen pelit Nashvilleä vastaan, joissa Blackhawks peluutti molempia veskareita saattaa muodostaa tulevaan sarjaan hyvinkin terveen kilpailutilanteen, jossa Crawford lähtee varmasti heti kättelyssä pitämään pelaavan maalivahdin roolia itsellään, tietäen että Q:lla on heittää Darling "huoletta" maalinsuulle, silmääkään räpäyttämättä, jos peli ei suju ja omissa soi. Koko Blackhawks joukkueen täytyy parantaa selkeästi tilanteita vastustajan maalinteon jälkeisissä vaihdoissa. Mieluummin sitten itse tehdään (kiitos!) niitä maaleja ensin, niin ei iske jännäkakka, kun vastustaja maalaa ja sitten jäätyy kaikilla tumput toviksi.

Wild muutenkin nosteessa nyt ja ukoilla kova usko omaan juttuun. Chicagon täytyy ehdottomasti osata hyötyä kotiedusta niin hyvin kuin mahdollista.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Mielenkiintoinen jatkotarina Bickell vs. Minnesota by ESPN. Bickell on tehnyt kolmen vuoden aikana pelaamissaan 212:ssa matsissa yhteensä 35-maalia. Noista maaleistaan hän on tehnyt Minnesotaa vastaan peräti 15 osumaa 23:ssa pelissä.
 

Rotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Minnesota Wild, New York Rangers
NHL on julkistanut toisen kierroksen pelipäivät, alla Suomen aikaa:

Game 1 @ Chi: Lauantai 04.30

Game 2 @ Chi: Maanantai 03.30

Game 3 @ Min: Keskiviikko 03.00

Game 4 @ Min: Perjantai 04.30

Eipä valitettavasti ainakaan ensimmäiset pelit osuneet yhtä hyvin Suomen aikaan kuin Wild-Blues -sarjassa.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Luojan kiitos ensimmäinen ottelu tulee perjantaina (la suomen aikaa), ettei vappuaaton juhlimisessa tartte säästellä. Pienissä napsuissa ottelun seuraamisesta kun ei tule mittään. :)
 

Kotivuori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Washington Capitals, Minnesota Wild
Jotta pysytään aiheessa, niin ketjun ansioitunut aloittaja @Kotivuori voisi otteluohjelman iskeä aloitusviestisi alkuun, jahka se ohjelma julkistetaan.

Lisäisin sen, mutta jostain syystä sivusto ei tunnista viestiä omakseni, ja siinä missä pitäisi olla "muokkaa" -kohta on pelkästään "raportoi". En tiedä onko selaimessa vika. Muissa ketjuissa ei ole ongelmia.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Lisäisin sen, mutta jostain syystä sivusto ei tunnista viestiä omakseni, ja siinä missä pitäisi olla "muokkaa" -kohta on pelkästään "raportoi". En tiedä onko selaimessa vika. Muissa ketjuissa ei ole ongelmia.

Onkos nyt kyse siitä, että täällä on nykyään kahden tunnin aikaraja muakata viestejä. Taitaa päteä myös ketjujenen avauksiin samalla tapaa, ettei noita enää pääse muakkaamaan. Kieltämättä vähän typerää jos näin on.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Lisäisin sen, mutta jostain syystä sivusto ei tunnista viestiä omakseni, ja siinä missä pitäisi olla "muokkaa" -kohta on pelkästään "raportoi". En tiedä onko selaimessa vika. Muissa ketjuissa ei ole ongelmia.

Tuossa on tosiaan nykyään se aikarajoitus, en muistanut ollenkaan. @Rotsi kuitenkin iski ne tuohon, joten siitä sitten jokainen muistaa katsoa ja uskon myös, että pelipäivän alla tulee ainakin itseltäni viestiä mm. illan rosterista, joten kaikki aktiiviset Jatkoajan käyttäjät tietävät milloin pelataan, jos eivät seuraa muita kanavia kuin Jatkoaika.
 

Flinck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Tämä on kyllä mielenkiintoinen sarja kuten oli Hawksien ensimmäinenkin. Kuten ekassakin, tästäkin voi odottaa kumpaa tahansa jatkoon. Kuten ekassakin nähtiin, väitän silti Chicagon olevan vielä sen napsun edellä. Kokemus ja taistelunhalu tiukoissa peleissä on ne kaksi asiaa. Molemmissa joukkueissa on tulivoimaa pistää kiekkoa häkkiin. Itse en edes näe että millään osa-alueella toinen olisi selkeästi toista huonompi. Chicagolla toki ehkä nimekkäämpi puolustus mutta mitä olen Wildin menoa katsellut niin väittäisin että kyllä sielläkin osataan. Varsinkin kun Dupnyk tuntuu sopivan kuin nenä päähän tuon puolustuksen jatkoksi. Siltikään en näe että heillä olisi tässä mitään isoa etua. Molemmilla joukkueilla on maalivahti joka voi sarjan kääntää. Chicagolla jopa kaksi.

Harmittavasti omalta osalta jää kaksi ekaa peliä näkemättä vuotuisen pilkkireissun vuoksi.
 

Pontus Toikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
C of RED
Itseäni mietityttää, että kauanko tuo Dybnuk jaksaa. Minnesotaan siirtymisen jälkeen käsittääkseni on jäänyt yksi peli välistä, eli kohta on käytännössä vedetty 50 peliä putkeen. Sen takia en jaksa uskoa että Minnesota pystyy menemään päätyyn asti.
 

Gemondo

Jäsen
Itseäni mietityttää, että kauanko tuo Dybnuk jaksaa.

Minua taas mietityttää kuinka monta maalia Dubnyk tässä sarjassa päästää lähes nollakulmasta sisään (ja mielellään vielä etutolpan juuresta)? Oma veikkaus, kaksi.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Hawks win! Hawks win! Hawks win!

Olipahan kyllä taas ottelu. Tuttua Chicagoa tältä kaudelta, pelin sisällä otteet voivat muuttua dramaattisesti aivan päälaelleen ja tänään nähtiin jälleen yksi esimerkki siitä.

Ottelutapahtuma alkoi upeasti ja Jim Cornelison otti Madhousen heti haltuun kansallishymnin aikana, yllättäen. Ottelun alku oli erittäin vauhdikas ja yleisö oli loistavasti messissä eikä pitkään mennyt, kun Brandon Saad ehkä joidenkin mielestä kyseenalaisella osumalla ohitti Dubnykin. Molemminpuolista repimistä siinä oli, mutta Saad siirsi Suterilta mailaa erittäin nopeasti, joka taisi tuomareilta mennä ohi, mutta kaikki otetaan vastaan. Brandon Saad on huikeassa vedossa, alati vaarallinen kiekon kanssa ja on kyllä niin moderni power-forward kuin vain voi olla.

Minnesota sai juonesta kiinni aika nopeasti avausmaalin jälkeen, mutta täydellisesti pelattu puolustuspään aloitus Chicagolta. Vermette voitti sata-muna aloituksen, yhtäkkiä Brad Richards sekä Patrick Kane ovat jo yli keskialueen ja aijai miten tyylikäs harhautus Richardsilta ohi Wild-puolustajan, jonka jälkeen tape to tape syöttö mr. Showtimelle ja kiekko ohi Dubnykin one-timerista. Huikea osuma. Tuli mieleen eräs maali konferenssifinaaleista vuodelta 2013. Pitkään ei tarvinnutkaan odottaa uudestaan Chelsea Daggeria, kun nelonen pelasi loistavan vaihdon ja se palkittiin kolmannella osumalla. Krüger pisti kakkoskiekon sisään vahvan vaihdon jälkeen.

Olenko väärässä kun väitän, että ennenkin Chicagon momentum on kadonnut oman ylivoiman aikana? Krügerin osuman jälkeen Parise otti tyhmän jäähyn, jonka aikana Chicago hukkasi vauhtinsa ja pitkälti oli pelailua koko ensimmäisen erän loppu erittäin heikon ylivoiman jälkeen. Tauolle lähdettiin kuitenkin 3-0 tilanteesta, kotijoukkueen johdossa loistavan erän jälkeen pl. ylivoima.

Toinen erä ja heti oli paikkoja iskeä neljäs kaappi. Bryan Bickell nokikkain slotissa, mutta viuhuva rannelaukaus meni tuuman ohi maalista. Johnny Oduyakin pääsi kokeilemaan kuuluisaa lyöntilaukaustaan ja ylärimaanhan sekin osui. Pitkälti heti sen jälkeen Mike Emrick manasi Chicagon mainitsemalla ensimmäisen kierroksen avausottelun, jossa Blackhawks nousi toisessa erässä Nashvilleä vastaan kolmen maalin takaa rinnalle ja niinhän siinä kävi tänäänkin. Chicago oli aivan purjeessa koko toisen erän muutamia hetkiä lukuunottamatta, kunnes erän lopussa Teuvo Teräväinen laukoi kiekon rannelaukauksella kohti maalia ja siellähän se sitten olikin verkon perällä. Teuvolle uran ensimmäinen pudotuspeliosuma sekä samalla totta kai voittomaali.

Toisella erätauolla meikäläisen sydän tykitti satasta koko ajan. Kolmas erä pelotti vaikka Chicagon record tällä kaudella oli 25-0-0 johdettuaan kahden ensimmäisen erän jälkeen. Onneksi sydän rauhoittui ja pystyin katsomaan erän suht rauhallisesti ja olihan se kliinistä Blackhawksilta sekä lähes contenderin tasoinen kolmas erä. Muutama epäonnekas pomppu, joista Minnesota sai vaarallisimmat paikat, mutta muuten hyvä erä kotijoukkueelta. Eivät passivoituneet vaan pelasivat kuten johtoasemassa kuuluukin. Mielestäni ihan ansaittu voitto Blackhawksille, Chicago oli parempi kaksi erää.

Maalivahtitilanteesta oli paljon keskustelua ennen sarjan avausta. Tämän illan perusteella täytyy sanoa, että maalivahtitilanne muuttui entistäkin mielenkiintoisemmaksi, sillä Devan Dubnyk oli kuin varjo siitä kaverista, jonka itse näin runkosarjassa. Toki Minnesotan puolustus avitti aika huikeasti ensimmäisessä erässä, mutta silti. Paljon haparointia eikä kiekot jääneet oikein haltuun. Saa nähdä mitä tapahtuu sunnuntaina.

Bryan Bickell kyllä nauttii Minnesotaa vastaan pelaamisesta. Viisi minuuttia ennen loppua 11 taklausta ja tuntui olevan mukana ottelussa aina jäällä ollessaan.

Ottelusarja tilanteessa 1-0, sunnuntain ja maanantain välisenä yönä jatkuu klo 03:30. Nyt sanon hyvää yötä!
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös