Chicago Blackhawks 2023–2024

  • 145 409
  • 616

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Tuskin tässä MV kaupoille kuitenkaan, yllättävän vähän ollaan mv peliin hävitty pinnoja. Itse pystyin vain koosteen katsomaan ja eipä tossa nyt suurempia hörppyjä ollut, Söderblom on vajaan 90% veskari ja silloin se näyttää tolta eli ihan ok pelaamista, mutta gamesavereitä ei paljoa nähdä. Olihan kaunis rystylätty Bedardilta Murphyn maalin, toki 4vs4 tilanteessa hävisi aika pahasti oman miehensä ja siitä omiin. Toivottavasti suoraluisteluun saadaan pojalle hieman lisää maximia seuraavan off seasonin aikaan.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Vaikka aikaisemmin mietin tuota Stauberin nostoa myös, niin kenties parempi mennä nyt vaan näillä mitä on. Kautta tässä ei tarvitse kenenkään pelastaa ja kärkivaraus (top 5) ensi kesänä on kaikesta kurasta ja kivusta huolimatta tässä kohtaa se paras skenaario.

On muuten tuo Rockford sukeltanut viime peleissä ja pahasti. Kuusi tappiota putkeen ja viimeisten kolmen pelin maalisuhde 2-18. Stauberille merkattu tälle kaudelle 11 ottelua. Päästettyjen maalien keskiarvo 3,66 ja torjuntaprosentti 88,5. Ei oikein tunnut nyt kulkevan hänelläkään tuolla Rockfordissa.

Toivottavasti suoraluisteluun saadaan pojalle hieman lisää maximia seuraavan off seasonin aikaan.

Tämä on pistänyt silmään itsellekin. Poikittaisliike ja muuten luistelu on kyllä hyvällä tolalla, mutta suoraluistelussa antaa tasoitusta. Bedardilla maalisarake jäänyt nollille nyt viidessä pelissä peräkkäin. Hieman yllättävä tilastofakta on myös se, että hänen yhdestätoista maalistaan vain yksi on tullut ylivoimalla. Kertonee myös jotain Blackhawksin ylivoimasta.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Pitää myös olla samaa mieltä @secord ja @letiss kanssa tuosta Bedardin luistelusta. Teknisesti luistelu on pääosin hyvää, mutta kyllähän sitä nopeutta / tehoa toivoisi vähän lisää. Sanoisin myös, että liuku voisi olla tehokkaampi ja vähän meinaa vauhti pysähtyä, kun lähtee veivailemaan. Toisaalta hän itse myös vähän liian usein lopettaa sen liikkeen ja sitten on helppo vastustajan tönäistä poika irti kiekosta. Tuollaisia tilanteita on ollut toki myös aika paljon pitkien vaihtojen jälkeen, jolloin luonnollisesti bensaa ei niin paljoa enää ole, mutta hirveä halu olisi silti luoda jotakin.

Onneksi ei silti tarvi epäillä, etteikö tuo kaveri tekisi kaiken mahdollisen ollakseen mahdollisimman hyvä pelaaja. Sitten kun Bedard tuosta fysiikankin suhteen vielä miehistyy, niin kyllä hänestä aivan hurja pelimies tulee. Täytyy tosiaan muistaa, että Bedard on 17.7.2005 syntyneenä NHL:n nuorin pelaaja. Esimerkiksi Leo Carlsson on syntynyt joulukuussa 2004 ja Adam Fantilli lokakuussa 2004.

Maalien suhteen on tosiaan nyt ollut hiljaisempaa, sillä viimeiseen kymmeneen otteluun on syntynyt vain yksi maali. Bedardin maaleissa sekä tehopisteissä on ylivoimamaalien vähyyden lisäksi muitakin mielenkiintoisia nostoja:

• Maaleista 9/11 on syntynyt ensimmäisissä erissä ja 2/11 toisissa erissä, joten ei vielä yhtään kolmansissa erissä tai jatkoajalla
• Maaleista 9/11 on syntynyt vierasotteluissa
• Viimeisin maali kotiottelussa 5.11. (Florida)
• Kotona 13 ottelua 2+5=7
• Vieraissa 14 ottelua 9+7=16
• Ensimmäiset 13 ottelua 9+4=13
• Jälkimmäiset 14 ottelua 2+8=10
• Tasakentällisin 10+8=18 (NHL:n 33. paras) ja 2,587/60 (NHL:n 54. paras)
• Ylivoimalla 1+4=5 (NHL:n 127. paras) ja 2,880/60 (NHL:n 217. paras)

Mitä näistä nyt sitten ajattelisi, kuvittelisi tai ylianalysoisi? Ensimmäiseksi ainakin sen, että pistepotentiaalia olisi jo nyt enempäänkin, jos ylivoima toimisi. Toki Bedard on sen toimimattomuuden suurimpia tekijöitä. Siinä kuitenkin olisi se mahdollisuus vieläkin kasvattaa pistetahtia.

Toiseksi on tuntunutkin, että Bedard on otteluiden aluissa terävämpi, mitä otteluiden loppua kohden. Aika isoja peliaikojahan Bedard on välillä kellotellut, joten voisi ehkä miettiä, onko se kovin hyödyllistä loppujen lopuksi.

Kolmanneksi voisi nostaa, että voisi kuvitella kotona olevan peluutusetujen kautta helpompi onnistua kuin vieraissa, mutta toistaiseksi onkin mennyt päinvastoin. Kyse voi toki olla ihan sattumasta. Peluutukseen liittyen kannattaa myös lukaista tämä The Athleticin juttu, mikäli on mennyt ohi.

Olisikohan siinä taas hetkeksi tarpeeksi North Vancouverin ihmepojasta.
 
Viimeksi muokattu:

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Maaleista 9/11 on syntynyt ensimmäisissä erissä
Maaleista 9/11 on syntynyt vierasotteluissa

Sama trendi jatkui ja nyt nämä lukemat päivittyy muotoon 10/12. Olihan tuo jälleen älyttömän upea maali ja osoitus Bedardin laukaisutaidosta:





Siihen se ilo kuitenkin taas jäi, vaikka lähtökohtiin nähden Hawks selviytyi ihan kohtuullisesti kuuman Oilersin käsittelyssä. Oilersilta oli tosin kyllä jäänyt takista vähintään ylin nappi auki. Sen verran matalalla intensiteetillä tuossa vedettiin. Ei vaan löydy hyökkäysvoimaa, jolla tuo olisi pystytty ottelun alussa paremmin hyödyntämään. Loppua kohden Oilers McDavidin johdolla otti enemmän ja enemmän peliä haltuun.

Seth Jonesin loukkaantuminen näkyi, mutta ehkä vielä yllättävän vähän. Voin kuitenkin taata, että mikäli on pidempään poissa, tulee unisinkin Jones-vihaaja näkemään, kuinka tärkeä ukko hän tuossa puolustuksessa on. Käytännössä jalkeilla oli Zaitsevin ja Murphyn (YIKES!) lisäksi viime kautisen Rockfordin puolustuksen kärki. Zaitsevin aika puhdas, joskin epäonnekas, oma maali siirsi tässä Oilersin 3-1 johtoon.

Pitkäjänteisyyttä on hyvä nuorten kanssa olla, mutta kyllä Reichel alkaa pikkuhiljaa täälläkin huolettamaan. Heikko puolustaminen Oilersin ensimmäisessä maalissa. Huolestuttavinta on kuitenkin, että kiekko näyttää olevan Reichelin lavassa kuin kuuma peruna. Ei hänellä vaikuta olevan minkäänlaista luottamusta omaan kiekonkäsittelyyn tai kykyihin ylipäätään. Olisiko se lyhyt tai pidempi jakso Rockfordissa nyt kuitenkin fiksu ratkaisu? Vaikea on nähdä, että saa peliään käyntiin tällä menolla Hawks-paidassakaan.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Seth Jonesin loukkaantuminen näkyi, mutta ehkä vielä yllättävän vähän. Voin kuitenkin taata, että mikäli on pidempään poissa, tulee unisinkin Jones-vihaaja näkemään, kuinka tärkeä ukko hän tuossa puolustuksessa on.

No nyt se poissaolo näkyi ja isosti. Ihan tuuliajolla toi puolustus ilman Jonesia. Toivottavasti poikia edes vähän hävettää ottaa palkkaa tällaisesta pelistä, jossa ei edes ilmaannuta työpaikalle. Hyökkäyspeli täysin onnetonta, puolustus koomailee urakalla ja maalilla maalivahtia esittävä täysfeikki, joka toivon mukaan pelasi viimeisen pelinsä vähään aikaan.
 

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
On aivan käsittämätöntä miten Soderblom on junaillut itsensä tuohon asemaan ? Sen ei oikeesti pitäisi olla lähelläkään kirkkaita valoja, siis ei lähelläkään. Järkyttävää ylipelaamista, kaikki reboundit tiputtaa nenän eteen (en ymmärrä miten se on edes kilvellä mahdollista), eikä noi puhtaat reaktiotorjunnatkaan vakuuta. Ilman maskia pisteen kaarelta laitetaan sisään ihan joka puolelta.
Jones on iso pala ja nyt se näkyi. Seattle pystyi aika rauhassa pelaamaan hyvää maskipelia, junnut ei box outtia osaa pelata tai ei riitä voima. Crevier oli peura ajovaloissa, ehkä siihen oli syynsä, miksi hän oli vapaana vielä 7, kierroksella ? Kylläpä sai hyvät kiukut kerättyä vkonlopulle :)
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
No nyt se poissaolo näkyi ja isosti. Ihan tuuliajolla toi puolustus ilman Jonesia. Toivottavasti poikia edes vähän hävettää ottaa palkkaa tällaisesta pelistä, jossa ei edes ilmaannuta työpaikalle. Hyökkäyspeli täysin onnetonta, puolustus koomailee urakalla ja maalilla maalivahtia esittävä täysfeikki, joka toivon mukaan pelasi viimeisen pelinsä vähään aikaan.

Jep, kyllä Jones on puutteistaan huolimatta aivan eri tasolla kuin kukaan muu puolustaja tässä organisaatiossa.

Itse en enää tiedä, miten paljon tässä on nyt kiinni varsinaisesti effortista vai siitä, ettei yksinkertaisesti pärjätä ja sitten lopulta tulee aika ymmärrettäviäkin ulospuhalluksia. Jotenkin toivoisin edelleen valmennukseltakin lisää pelitavallisia apuja tälle joukkueelle, vaikka kyllähän tuollaisella rosterilla tehtävä on liki mahdoton. Joka tapauksessa tappiot kyllä ymmärrän ja hyväksyn, mutta toivoisin silti, että peliä saataisiin kehitettyä kilpailukykyisempään suuntaan. Nuo 7-1 tappiot eivät oikein ole kehittäviä tapahtumia kenellekään.

Jenkkilässä päin on myös paljon puhetta siitä, että joukkuetta pitäisi heti vahvistaa. Itse toivon, ettei panikoida ja väkisin lähdetä ketään hakemaan, mutta hyvän tilaisuuden tullen kannattaisi järkevä diili tehdä. Onneksi Athleticin haastattelun perusteella KD on samoilla linjoilla.

Aikamoisen vitsin heittivät myös tuossa eilisessä CHGO:n podcastissa, sillä ihan tosissaan nämä herrasmiehet odottavat, että Blackhawks voisi ensi kaudella olla playoff-paikasta taisteleva joukkue. Huhhu, kyllä tulevat putoamaan aika korkealta maan pinnalle.

Korchinskin poissaololle tuli sitten syy julki ja se olikin todella valitettava, sillä hänen isänsä on kuollut. Toivottavasti kaikki mahdollinen tuki tulee myös organisaatiolta Korchinskille ja annetaan aikaa olla pois niin paljon kuin tarvitsee. Henkisesti todella kova paikka rookie-vuoden keskelle.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Päivän positiiviset uutiset on tässä:





Hieman yllättäen kaikki neljä Blackhawksin listoilta Yhdysvaltojen nuorten leiriryhmään kutsuttua valittiin lopulliseen kisajoukkueeseen. Frank Nazar, Oliver Moore, Gavin Hayes ja Sam Rinzel matkaavat siis Ruotsiin. Kenties Nazaria lukuunottamatta mitään isoja rooleja ei ole muille luvassa, mutta jotain pojat ovat tehneet oikein kun ovat tulleet valituksi joukkueeseen. Paul Ludwinski ei taas mahtunut Kanadan rosteriin ja Slovakian kisakoneeseen matkaavat USHL:ssa hyvässä torjuntavireessä ollut Adam Gajan sekä Erie Ottersia tällä kaudella edustanut Martin Misiak.

Toinen positiivinen asia on, että Rockford katkaisi vihdoin tappiokierteensä voittamalla Iowa Wildin 6-2. Tehomiehinä häärivät Mike Hardman (1+3) ja vastikään farmikomennuksen saanut Boris Katchouk (2+0). Mainittakoon junnupuolelta vielä Nick Lardisin kuuma vire. Lardis iskenyt OHL:n Brantford Bulldogsille 25 maalia 29 pelissä ja on lähes 60 maalin tahdissa tällä hetkellä.

Siihen ne positiiviset asiat sitten hyvin pitkälti jäävät. Karmea kausi kaikkineen taas ollut. Ihan jos lähdetään Taylor Hallin loukkaantumisesta, Corey Perryn sekoiluista ja muista jo valmiiksi haavoittuneen rosterin poissaoloista. Lukas Reichel on alittanut kaikki häneen kohdistetut varovaisetkin odotukset ja Arvid Söderblomin itseluottamus on ammuttu niin täyteen reikiä, että tuota ei ihan äkkiä kasaan parsita.

Ennen joulua on kolme kotipeliä (VAN, COL ja MTL) sekä yksi vieraissa Bluesia vastaan. Vancouveria vastaan voidaan odottaa totaalista persraiskausta ellei sitten Mrazek onnistu seisomaan päällään ja pitämään edes välttävästi joukkueen mukana pelissä. Wyatt Kaiser on kutsuttu farmista takaisin ja Jones asetettu loukkaantuneiden listalle olkapäävamman vuoksi. Myös Vlasicilla on ollut pientä vaivaa ja on vielä epävarmaa pelaako hänkään Vancouveria vastaan.

Tämä kausi siis lässähti ennen kuin se edes kunnolla alkoikaan. Nyt taas suurin mielenkiinto kohdistuu valitettavasti draft-asetelmiin, jossa haukat majailevat nyt mukavasti kärkipaikalla Celebrini-kisassa. On siellä toki muitakin lahjakkaita pelaajia, joita Blackhawks kaipaa kipeästi tulevaisuuden rakennuspalikoiksi. Isokokoinen Cayden Lindstrom WHL:n Medicine Hat Tigersista olisi houkutteleva vaihtoehto hyökkäykseen tuomaan kokoa, nopeutta ja fyysisyyttä. Myös NCAA:ssa vahvaa tulokaskautta pelaava Artyom Levshunov rightin kookkaana pakkina tai vaihtoehtoisesti Sam Dickinson London Knightsin takalinjoilta vastaavasti leftin kaverina ovat varmasti kiikarissa. Tietenkin Cole Eiserman ja Ivan Demidov ovat realistisia vaihtoehtoja myös riippuen siitä, missä kohtaa Blackhawks lopulta varaa. Ja onhan siellä vielä se Tampan vuorokin ensimmäisellä kierroksella. Kesäkuuhun ei ole onneksi enää pitkä aika. Huoh.

Pudotuspelijoukkueeksi Chicagolla on vielä merimaili matkaa, mutta kyllä pikkuhiljaa (lue ensi kesänä) tuota rosteria pitäisi alkaa vahvistamaan määrätietoisemmin. Pelkillä varausvuoroilla ja prospekteillä ei palapeliä saada rakennettua riittävän tehokkaasti/nopeasti. Bedardin kaltainen lahjakkuus kaipaa myös rinnalleen laatua ja nyt sitä toki yritettiin Hallin muodossa hankkia. Davidsonilla on ensi kesänä käyttää kymmeniä miljoonia jatkosopimuksiin sekä uusiin hankintoihin. Holtittomaksi ei voi tietenkään heittäytyä, mutta laatua laajemmalla rintamalla tulisi saada hankittua tavalla tai toisella. Niitä lukuisia varausvuoroja voisi käyttää myös sopivan kauppatavaran hankintaan. Vaarana tässä on nimittäin kroonistua kaudesta toiseen sarjan heittopussiksi, jos jäädään passiiviseksi sivusta seuraajaksi.
 
Viimeksi muokattu:

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Kunniakas taistelu Vancouveria vastaan. Ensimmäinen erä varsinkin tosi hyvä. Ylivoimakin toimi mallikkaasti. Mutta väkisinkin niiden pyörien piti irrota ja toisen erän musta hetki vei pelin Canucksille.

En tiedä pitäisikö tuon puolustuksen kanssa itkeä vai nauraa, ehkä molempia. Jones oli jo poissa ja nyt tosiaan Vlasickin tippui pois. Toivottavasti ei tule pitkää huilia. Kaiser hyppäsi taas kehiin ja oli omaan silmään ihan ok.

Korchinskin tilanne todella valitettava. Tulokaskausi sai synkän sävyn. Hienosti joukkue kuitenkin näytti tukeaan osallistumalla isän hautajaisiin.
 

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Tämä kausi siis lässähti ennen kuin se edes kunnolla alkoikaan. Nyt taas suurin mielenkiinto kohdistuu valitettavasti draft-asetelmiin, jossa haukat majailevat nyt mukavasti kärkipaikalla Celebrini-kisassa.
Mä en ihan näin synkissä vesissä ui, vaan löydän kyllä edelleen mielenkiintoa seurata nuorisolaisten
kehittymistä. Mun mielestä on selvää, että jo nyt tarvitaan hankintoja, jotta päästään maximoimaan noiden upeiden nuorten kehittymistä, niin paljon pelaajia syystä tai toisesta puuttuu rosterista. Eilen saavutettiin joku aallonpohja, kun Murphy blokkasi vedon nilkallaan ja joutui jättämään kentän loppueräksi. Meillä oli 5 puolustajaa käytössä, joista siis 3 oli Icehogsin pelaajia. On selvää, ettei tällainen tilanne ole edes niille peliaikaa kärkkyville pojille suotuisa.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Tämä kausi siis lässähti ennen kuin se edes kunnolla alkoikaan. Nyt taas suurin mielenkiinto kohdistuu valitettavasti draft-asetelmiin, jossa haukat majailevat nyt mukavasti kärkipaikalla Celebrini-kisassa. On siellä toki muitakin lahjakkaita pelaajia, joita Blackhawks kaipaa kipeästi tulevaisuuden rakennuspalikoiksi. Isokokoinen Cayden Lindstrom WHL:n Medicine Hat Tigersista olisi houkutteleva vaihtoehto hyökkäykseen tuomaan kokoa, nopeutta ja fyysisyyttä. Myös NCAA:ssa vahvaa tulokaskautta pelaava Artyom Levshunov rightin kookkaana pakkina tai vaihtoehtoisesti Sam Dickinson London Knightsin takalinjoilta vastaavasti leftin kaverina ovat varmasti kiikarissa. Tietenkin Cole Eiserman ja Ivan Demidov ovat realistisia vaihtoehtoja myös riippuen siitä, missä kohtaa Blackhawks lopulta varaa. Ja onhan siellä vielä se Tampan vuorokin ensimmäisellä kierroksella. Kesäkuuhun ei ole onneksi enää pitkä aika. Huoh.
Valitettavasti näin. Viime kauden toisinto tästä on tulossa, vaikka näkökulma joukkueeseen on muuttunut pitkistä jäähyväisistä uuteen alkuun. Vaikka noita muutamia yksilöitä on mielenkiintoista seurata, itse joukkue on samaa ydinjätettä, mitä se oli viime kaudellakin. Siksi omakin katse alkaa jo harhailla ensi kesään. Celebrini on tosiaan se ykköshevonen, mutta jos häneen ei arpa osu, niin Cayden Lindstrom on äärimmäisen kiinnostava tapaus. Bedardissa meillä on jo uusi "Kane", niin Lindstrom voisi olla uusi "Toews", vaikka onkin erityyppinen pelaaja. Eiserman on tappavan tehokas maalintekijä, mutta luistin ei kuulemma liiku kovin hyvin. Tiedä sitten, sopiiko Davidsonin suunnitelmiin, mutta Bedardin rinnalla voisi tehdä todella ilkeää jälkeä. Ensimmäisen vuoron käyttäisin tässä vaiheessa johonkin näihin mikäli top kolmosessa varataan.

Tampan heikompi kausi on käymässä meille suosiolliseksi ennakoitua paremman vuoron kautta. Nythän näyttäisi, että se voisi olla jopa top 15 pick. Siellä katselisin jo pakkia. Nythän meillä on prospektialtaassa aika hyvin kahdensuunnan peruspakkeja, joten ehkä olisi aika varata hyökkäysvoimaa. Siihen rooliin suosikkini on Zayne Parekh. Myös Zeev Buium on sellainen puolustaja, joka varmasti kääntää Davidsonin pään.

Katsellaan, miten nämä tässä puolen vuoden aikana kehittyvät.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Eilen tippui sitten myös Joey Anderson kesken pelin, joten poissaolijoiden lista sen kuin kasvaa.

Bedardille tuli peliaikaa kevyet 23:16. Tästä viimeisessä erässä 9:55 eli poika oli kentällä puolet kolmannesta erästä. Hurjia lukuja ja kyllä tuossa mennään jo ylipeluuttamisen rajoilla. Toivotaan, ettei vaan sattuis mitään..

*****

Yllä olevaan keskusteluun voisin myös heittää omia ajatuksia.

Mielenkiintoista on tosiaan nähdä, miten tämä kammokausi tulee vaikuttamaan Davidsonin suunnitelmiin vai vaikuttaako mitenkään. Käytännössä tarkoitan, miten rosteria lähdetään jo tulevalla offseasonilla vahvistamaan. Olen @secord kanssa samaa mieltä, että kyllä tuota vahvistaa täytyy, mutta itse en osaa oikein vielä päättää, miten tuota lähtisin tekemään. On myös muuttujia, joihin KD ei pysty juurikaan vaikuttamaan. Kuten se, miten houkuttelevana vapaat agentit tässä vaiheessa Blackhawksin näkevät. Onko mitään mahdollisuutta kilpailla ykkös-kakkoskorin pelaajista vai joudutaanko kolmos-neloskoreille. Treidejäkin voisi tehdä, mutta ainakaan ykköskiekan pickeistä en ihan helpolla luopuisi ja sen jälkeisillä pickeillä saanti lienee melko rajallista. Valuuttana toki voisi käyttää myös joitakin prospekteja, joita ei välttämättä nähdä tänne sopivaksi.

Tulevasta draftista voisi ainakin Macklin Celebrinin muodossa tulla jopa NHL-valmis pelaaja. Silti hänkään ei tulisi ihan heti laivaa kääntämään mihinkään suuntaan. Celebrinin jälkeenkin on tarjolla hyviä prospekteja ja osaan tässä on ehtinyt katseita kääntääkin. Itseä kiinnostaa enemmän tarjolla olevat puolustajat, Artyom Levshunov etunenässä. Hawksilla on poolissa määrällisesti paljon puolustajia, mutta olen silti vielä vähän epäileväinen, löytyykö tuosta joukosta ykkösparin puolustajaa. Korchinski lienee potentiaaliltaan lähimpänä ja toki myös Alex Vlasic voi kehittyä vielä vaikka kuinka. Silti ottaisin avosylin vastaan tuollaisen kärkipään pakkiprospektin.

Joka tapauksessa prospect pooliin tarvitaan vielä määrällisesti ja laadullisesti useita pelaajia. Hyvä alku tuossa jo on, mutta valitettavan harva noista loppujen lopuksi osuu, eikä tuossakaan vielä liikaa ole pelaajia kärkikentällisten potentiaalilla.

Ensi kaudelle rosteriin voi kuitenkin nousta myös jokunen uusi prospekti. Ihan mielenkiintoisia nimiä ovat esimerkiksi Frank Nazar, Gavin Hayes ja Paul Ludwinski. Rockfordissa jo nyt pelaavista ainakin Colton Dach, Ethan Del Mastro ja Nolan Allan voisivat nousta NHL:n puolelle koko- tai osa-aikaisesti. Silti, eipä näissäkään oikein ole sellaisia pelaajia, jotka Blackhawksin kilpailukykyä nostaisivat.

Sitten päästään tällä hetkellä Blackhawks-paidassa pelaaviin nuorukaisiin. Kuten on nähty nyt Lukas Reichelin kohdalla, sophomore slumpit ja muut takapakit ovat erittäin mahdollisia. Oikeastaan lähinnä Connor Bedardin voin nähdä sellaisena, joka ihan takuuvarmasti tulevalla kaudella parantaa.

Eli joo kyllä, kyllä tuo huutaa useampaakin ihka oikeaa NHL-pelaajaa oman poolin ulkopuolelta, jotta täältä kellarikerroksesta lähdettäisiin nousemaan jo tulevalla kaudella ylöspäin. Halutaanko tuohon jo katsella sellaisia pelaajia, jotka voisivat olla mukana vielä silloinkin, kun Blackhawks alkaa olla kilpailukykyinen (À la W. Nylander) vai vieläkö lähdetään hakemaan veteraaneja lyhyemmillä rahakkailla diileillä (À la Stamkos) vai kenties molempia? Vai onko tuon kaltaisiin nimiin edes mitään mahdollisuuksia? Treideillä spekulointi on vähän haastavampaa, mutta tähtäimessä voisi olla sen kaltaisia tapauksia, jotka eivät syystä tai toisesta ole päässeet koko potentiaaliaan lunastamaan nykyisessä joukkueessaan.

Loppuun voisi taas todeta, että kyllä se talo on aika helppoa purkaa, mutta pikkaisen hankalampi rakentaa uusiksi. Connor Bedardin saaminen on ollut lottovoitto, mutta kyllä se vaan samalla lisää painetta Davidsonin suuntaan vähän kiihdyttää tätä projektia.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Täytyy nyt vain olla kärsivällinen, mutta ei tässä jaksa tuota jatkuvaa häviämistä katsella. Ymmärtäähän sen, että rosteri on heikko ja niin edelleen, mutta kyllä kilpaurheilun seuraamisen suola on se, ettei etukäteen voi varmasti tietää kuinka tulee käymään. No nyt voi melkein jo etukäteen kummelimaisesti todeta, että ollaan taas hävitty tää peli. Nuorten kohdallakin alkanut mennä enemmän ja vähemmän selviytymistaisteluksi koko touhu, mikä on sekin raskasta katseltavaa. Toivotaan, että näiden nuorten pääkopat kestää tämän linkouksen ja että heistä kasvaa pitkässä juoksussa vain vahvempia ammattilaisia.

On myös muuttujia, joihin KD ei pysty juurikaan vaikuttamaan. Kuten se, miten houkuttelevana vapaat agentit tässä vaiheessa Blackhawksin näkevät. Onko mitään mahdollisuutta kilpailla ykkös-kakkoskorin pelaajista vai joudutaanko kolmos-neloskoreille. Treidejäkin voisi tehdä, mutta ainakaan ykköskiekan pickeistä en ihan helpolla luopuisi ja sen jälkeisillä pickeillä saanti lienee melko rajallista. Valuuttana toki voisi käyttää myös joitakin prospekteja, joita ei välttämättä nähdä tänne sopivaksi.

Tämä on ihan totta, mutta jos nyt sellaiset Khabibulin, Campbell ja Havlatin kaltaiset hankinnat onnistuisi Davidson toimittamaan. Ja treidinä edes lähelle Sharpin sekä Versteegin tapaisia ryöstöjä, niin kelpaisi kyllä kovasti. Ainahan sitä saa haaveilla.

Bedardissa meillä on jo uusi "Kane", niin Lindstrom voisi olla uusi "Toews", vaikka onkin erityyppinen pelaaja. Eiserman on tappavan tehokas maalintekijä, mutta luistin ei kuulemma liiku kovin hyvin. Tiedä sitten, sopiiko Davidsonin suunnitelmiin, mutta Bedardin rinnalla voisi tehdä todella ilkeää jälkeä. Ensimmäisen vuoron käyttäisin tässä vaiheessa johonkin näihin mikäli top kolmosessa varataan.

Celebriniä on muuten verrattu juuri Toewsiin. Ei pidä unohtaa venäläistä Ivan Demidovia, joka saattaisi muodostaa parhaimmassa tapauksessa Bedardin kanssa tappavan duon. Demidovilla on vielä ensi kauden kattava sopimus SKA:n kanssa, mutta ei nyt sentään mitään Michkovin kaltaista tilannetta kuitenkaan. Ihan pelkästään jo kaverin highlighteja katsomalla vaikuttaa todella lahjakkaalta nuorukaiselta. Tällä hetkellä useimmilla listoilla näyttäisi olevan top 3 talentti tulevaan draftiin. Youtubesta löytyy hyviä raportteja, joissa on kivasti perattu vahvuuksia yms. pelaamiseen liittyviä juttuja. Pistetään tähän loppuun nyt yksi sellainen:



 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Joo peli oli jälleen sekavaa mutta lopulta annettiin Vancouverille ihan hyvä vastus ottaen huomioon että Vancouver on kova jengi. Pasificin kakkonen ja eniten tällä kaudella maaleja tehnyt joukkue (120).

Onhan tuo meidän rosterimme niin bottom six materiaalia että hirvittää, eihän meillä lopulta taida olla yhtään ykköskentän tasoista pelaajaa. Ei Kurashevinkaan pelipaikka olisi oikeassa joukkueessa ykkösessä sen enempää kuin tämän kauden Reichelinkaan. Eikä sitä ole myöskään lasaretissa oleva Athanasiou. Että sikäli kyllähän Kyle on jättänyt Bedardin aika oman onnensa nojaan ihan noilla kesän hankinnoillaankin.

Folignolle täytyy antaa propsit, hän on tuonut pöytään sen mitä on pyydetty. Myös Dickinson ja koko kolmoskenttä menee plussan puolelle kokonaisuudessa tähän saakka sekä keväällä kaupattava Mrazek on ollut jopa loistava. Perry on ja oli täys vitsi ja Kylen pahin tahra tähän saakka kaikkine kohuineen mitä siitä saatiin aikaan seuralle ja Bedardille joukkeen heikon kriisiviestinnän vahvalla avustuksella.

Kesän mahdollisiin sainauksiin näkisin että kovemmista nimistä joudutaan maksamaan reilua ylihintaa, näin se vaan menee.

Seuraaviin varauksiin liittyen en valitettavasti koskisi Venäläisiin pelaajiin pienellä tikullakaan. Mielestäni ko. maan edustajat pitäisi saada tässä tilanteessa muutenkin pois kokonaan ammattiurheilustakin. Noillakin tempuillta sitä painetta tuohon Venäjän hulluuteen saataisiin lisää.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Perry on ja oli täys vitsi ja Kylen pahin tahra tähän saakka kaikkine kohuineen mitä siitä saatiin aikaan seuralle ja Bedardille joukkeen heikon kriisiviestinnän vahvalla avustuksella.

Davidsonin kontolle ei Perryn sekoiluja voi laskea ja Perry ei todellakaan ollut mikään vitsi kunnes sitten perseili itsensä pihalle. Kyllä hänen preesensiään olisi kaivattu tuonne, mutta tapahtunut mikä tapahtunut eikä sille enää mitään voi. Blackhawks hoiti tuon keissin juuri kuten pitikin, mutta tästä varmasti on eriäviä mielipiteitä.


Seuraaviin varauksiin liittyen en valitettavasti koskisi Venäläisiin pelaajiin pienellä tikullakaan. Mielestäni ko. maan edustajat pitäisi saada tässä tilanteessa muutenkin pois kokonaan ammattiurheilustakin. Noillakin tempuillta sitä painetta tuohon Venäjän hulluuteen saataisiin lisää.

Ymmärrän tämänkin pointin, mutta en usko venäläisten urheilijoiden poistamista NHL:stä vaikuttavan nykytilanteeseen mitenkään. Kenties parempi, että heitä nähdään rapakon takana ja näkevät tilanteen muunkin kuin kotimaansa vahvasti suodatetun propagandan kautta. Joku saattaa alkaa jopa uskaltaa kritisoida kotimaansa valtaeliittiä kuten nyt vaikkapa Zadorov.


Kesän mahdollisiin sainauksiin näkisin että kovemmista nimistä joudutaan maksamaan reilua ylihintaa, näin se vaan menee.

Tämä on ihan totta ja ehkä nyt ne aivan kovimmat nimet ovat kiinnostuneita menestymään lyhyellä tähtäimellä eikä Blackhawks siksi ole se houkuttelevin vaihtoehto. Blackhawksilla on kuitenkin yhä vetovoimaa pelaajien keskuudessa, että eiköhän Davidson halutessaan pelaajan tai pari onnistu houkuttelemaan pienellä ylihinnalla höystettynä.
 
Blackhawksilla on kuitenkin yhä vetovoimaa pelaajien keskuudessa, että eiköhän Davidson halutessaan pelaajan tai pari onnistu houkuttelemaan pienellä ylihinnalla höystettynä.

Ja pitääkin houkutella kun ensi kaudelle on nykyisillä sopimuksilla käytettynä vasta 36 miljoonaa. Siihen päälle nykyiset RFA:t, niin ollaan edelleen alle 50 miljoonan. Rahaa on siis poltettavaksi Davidsonille ja varmaan tullaan näkemään taas näitä Folignon ja Perryn tyylisiä sopimuksia eli lyhyitä, mutta aivan ylihintaisia. Se on aika hyvä houkutin kokeneelle pelaajalle.
 

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Nyt olisi hieno hetki napata Kakko. Mulla on joku lapsenusko, että se vielä nousee tuota kuopasta mihin on valunut. Veikkaan, ettei Rangers kynsin hampain pidä pojasta kiinni tän kauden näyttöjen perusteella. Granlund näyttää haipaidassa mitä yksi motivoitunut pelaaja voi heikolle jengille parhaimmillaan tehdä ja Kakko voisi olla aika similaari veto tähän. Nyt vetää sitä 10min alaketjuissa, niin meillä voisi päästä hyvinkin tulosyksikköön ja miksi ei YV:llekin.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Davidsonin kontolle ei Perryn sekoiluja voi laskea ja Perry ei todellakaan ollut mikään vitsi kunnes sitten perseili itsensä pihalle. Kyllä hänen preesensiään olisi kaivattu tuonne, mutta tapahtunut mikä tapahtunut eikä sille enää mitään voi. Blackhawks hoiti tuon keissin juuri kuten pitikin, mutta tästä varmasti on eriäviä mielipiteitä.
No joo eipä tuota voi kenenkään muunkaan kontolle laittaa:) Kyllä se Kyle Davidson oli joka sontakasaan talikkonsa iski.

Kesän sainauksiin arvailen tulevan entisissä organisaatioissa tavalla tai toisella epäonnistuneita jamppoja jotka tulevat suuremman peliajan toivossa kyntämään. Mutta toivoa saattaa että joku hiukan laadukkaampikin nimi saataisiin mukaan eikä pelkkää bottomia kuten viime kesänä.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Nyt olisi hieno hetki napata Kakko. Mulla on joku lapsenusko, että se vielä nousee tuota kuopasta mihin on valunut. Veikkaan, ettei Rangers kynsin hampain pidä pojasta kiinni tän kauden näyttöjen perusteella. Granlund näyttää haipaidassa mitä yksi motivoitunut pelaaja voi heikolle jengille parhaimmillaan tehdä ja Kakko voisi olla aika similaari veto tähän. Nyt vetää sitä 10min alaketjuissa, niin meillä voisi päästä hyvinkin tulosyksikköön ja miksi ei YV:llekin.

Jep, Kakko löytyy omaltakin toivelistalta. Menisi kyllä kivasti siihen kategoriaan, millaisia pelaajia toivoisi Davidsonin yrittävän hankkia. Ihan pelaajatyyppinäkin voisi hyvin sopia Bedardin vierelle.

Meillä ei vaan oikein ole hirveästi antaa mitään sellaista vaihdossa, mikä auttaisi Rangersia tässä ja nyt menestymään. Ajattelisin, että jotakin sellaista Rangers vaihdossa hakisi. Kakko on kuitenkin heille näin heikoimmillaankin edullinen syvyyspelaaja, joka ei mitenkään vuoda omiin päin. Pystyy myös vähintään kohtuullisesti paikkaamaan ylemmissäkin ketjuissa, jos tulee poissaoloja. Sinänsä Rangersin ei siis kannattaisi ihan treidaamisen ilosta Kakosta nyt luopua, kun valuekaan ei ihan korkeimmillaan ole ja potentiaalia enempäänkin edelleen on. Aina voi kuitenkin toivoa!

Tuota Granlundin päätymistä Sharksiin on itse asiassa tullut vähän harmiteltua. Oli yksi sellainen pelaaja, jonka olisin hyvin nähnyt sopivan Blackhawksinkin projektiin. Toki on nyt viime aikoina suorittanut odotettuakin paremmin, mutta tuollainen esimerkkipelaajahan Mikke on ollut aina omalle joukkueelle.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
No joo eipä tuota voi kenenkään muunkaan kontolle laittaa:) Kyllä se Kyle Davidson oli joka sontakasaan talikkonsa iski.

Jälkiviisaus on helppo laji. Homma meni itseasiassa niin, että Richardson oli kehunut Perryn mentorointia Montrealissa mm. Suzukin ja Caufieldin kanssa. Varakapteenina useampia kausia eri joukkueissa, mutta ei siitä sen enempää.


Nyt olisi hieno hetki napata Kakko.

Juuri tämän tapaisia hakuja sitä toivoisi tässä kohtaa tapahtuvan. Voisi kuvitella, että Kakon hinta ei nyt varmaan päätä huimaa ja kyllä minä voisin yhden kakkoskierroksen vuoron häneen uhrata. Joku prospekti siihen vaikka kaupan päälle tai vaikkapa koodinimi Raddysh esimerkiksi.
 

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Coloradoa vastaan Reichel sitten ilmoitti, että huhut kuolemastani ovat hieman liioiteltuja, jokohan se tästä ?
Vaikka YV ei vieläkään oikein käynnistynyt, niin voittomaali oli leivos ja vielä YV:llä.
Bedardilta myös hieno peli, selkeästi pelasi myös puolustuksen kautta muutaman tilanteen, missä olisi kuukausi sitten jo varastanut ja lähtenyt sinisten väliin haistelemaan. Sanomattakin on selvää, että Mrazekilta huippupeli ja myös Donato loisti pisteiden lisäksi. Vaikka Murphy täällä saa kuraa tasaisin väliajoin, niin kyllä se nykyrosterissa on erittäin arvokas pelaaja. Nyt vielä, kun Jones puuttuu, niin korvaamaton.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Hienoa nähdä tällaisiakin pelejä kaiken ankeuden keskellä. Mrazek taas hemmetin hyvä ja nostaa treidiarvoaan kivasti. Blackwell tuli takaisin kymmenen kuukauden huililta ja oli heti yksi joukkueen parhaista. Mahtavaa tunnetta ja vääntöä. Tätä on kaivattu. Icehogsin puolustuskin pärjäsi mainiosti. Reichelille äärimmäisen tärkeä maali ja muutenkin tuo Reichel-Bedard-Donato toimi mallikkaasti. Alivoimaan pitäisi keksiä jotain. Aika hutera tuo timantti millä pelaavat.

eiköhän Davidson halutessaan pelaajan tai pari onnistu houkuttelemaan pienellä ylihinnalla höystettynä.
Draftin lisäksi ensi kesän UFA-markkinasta tulee äärimmäisen mielenkiintoinen. Kolmatta kautta tuskin kukaan jaksaa tätä taaperrusta katsoa, joten itse ainakin odotan Davidsonilta kunnon hauiksen näyttöä. Ei enää näitä ylipalkattuja eläkeläismentoreita, vaan ihan oikeita vahvistuksia. Rahaa löytyy ja varmasti Chicago kaupunkina ja kiekkomarkkinana kiinnostaa pelaajia.

Ensi kesän vapaita agenteista omaan silmään osuu pari nimeä.

William Nylander. Totta kai päiväuniosastoa, mutta isäukko on vaikuttamassa taustalla ja häneltähän löytyy vahva haukkatausta. Tiedä sitten, paloivatko sillat Alexin kanssa, mutta Chicagosta Nylanderin leiri saisi haluamansa sopparin, rahat ja aseman. Tällainen signaus olisi juuri tuota kaipaamani hauiksen näyttöä.

Elias Lindholm. Boston on tässä huhujen mukaan ennakkosuosikki, mutta jospa Kyle tekisi Eliakselle tarjouksen, josta ei voi kieltäytyä. Olisi uskottava sentteri tulosyksikköön viemään Bedardilta paineita eikä tarvisi katsella kaiken maailman tylerjohnsoneita.

Teuvo Teräväinen. Olisihan se mahtava nähdä Turbo-Teukka taas haukkapaidassa. Edellinen visiitti jäi harmittavan lyhyeksi.

Matt Grzelcyk. Tuttu mies pakkikoutsi Deanille. Toisi Bostonista kaivattua ryhtiä.

Siinä muutama haku, joiden perässä toivoisin Davidsonin kesällä olevan. Mitä nimiä muilla on mielessä?
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Olikos Kakon osalta vähän puhetta ettei jalka välttämättä riittäisi tämän päivän mittelöihin jos lähdetään kärkikentän miestä hakemaan?
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
William Nylander. Totta kai päiväuniosastoa, mutta isäukko on vaikuttamassa taustalla ja häneltähän löytyy vahva haukkatausta. Tiedä sitten, paloivatko sillat Alexin kanssa, mutta Chicagosta Nylanderin leiri saisi haluamansa sopparin, rahat ja aseman. Tällainen signaus olisi juuri tuota kaipaamani hauiksen näyttöä.
Williamin osalta epäilen että hänellä on kova halu voittaa kannu Toronton jatkuvien pettymysvuosien jälkeen ja valitsee valmiimman joukkueen siihen. William on kesällä jo 28 vee.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös