Chicago Blackhawks 2023–2024

  • 149 091
  • 637

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Hiljainen ajanjakso meneillään siinä kauneimmassa, joten uskaltaudun laittamaan aiheeseen toki liittyen, mutta hieman kevympää kamaa. NHL Shopissa vierailin juuri ja laittelin kamat "suosio järjestykseen. Puhutaan pelipaidoista, kaksi ekaa oli tietysti Bedard ja Jones, mutta kolmantena # 24 Dominik Kahun. Selittäkään nyt herranjumala joku mulle miksi NHL.COM seurakaupassa on edelleen meidän paidoissa tämä herra, joka ihan ok kauden pelasi joskus 5-6v sitten, mutta siihen se muistaakseni jäi.
 

agent082

Jäsen
Hiljainen ajanjakso meneillään siinä kauneimmassa, joten uskaltaudun laittamaan aiheeseen toki liittyen, mutta hieman kevympää kamaa. NHL Shopissa vierailin juuri ja laittelin kamat "suosio järjestykseen. Puhutaan pelipaidoista, kaksi ekaa oli tietysti Bedard ja Jones, mutta kolmantena # 24 Dominik Kahun. Selittäkään nyt herranjumala joku mulle miksi NHL.COM seurakaupassa on edelleen meidän paidoissa tämä herra, joka ihan ok kauden pelasi joskus 5-6v sitten, mutta siihen se muistaakseni jäi.
Siksi koska paita myy.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Edelleen tuntuu ajoittain uskomattomalta, että Connor Bedard päätyi kuin päätyikin lopulta Blackhawksiin. Yhtään peliä ei ole tietenkään vielä ihmepojalla NHL:ssä pelattuna, mutta odotukset ovat pilvissä. Toki on niitäkin, jotka ovat hieman varovaisempia ennustustensa suhteen. Varsinkin mitä tulee ensimmäisen kauteen. Lasken itseni tähän jälkimmäiseen ryhmään jo ihan siitäkin syystä, että kun katsoo tuota Blackhawksin kokoonpanoa, niin Taylor Hallin hankinnasta huolimatta tulituki on aika vähissä.

Ihan vertailun vuoksi esimerkiksi John Tavares teki tulokaskaudellaan 54 pistettä, Nathan MacKinnon 63, Patrick Kane 72 ja Auston Matthews 69 pistettä. Kaikilla heillä oli ympärillään laadukkaampi ryhmä tuolloin kenties Tavaresia lukuunottamatta. Tuosta saa kuitenkin jonkinlaista osviittaa, minkälaista pistepottia Bedardin kohdalla voi odottaa ensimmäiselle kaudelle. Jack Hughes teki 21 pistettä 61 ottelussa tulokaskaudellaan ja voisi olettaa, että Bedard tekee jo maaleja enemmän ensi kaudella, mutta otan mielummin tuon Hughesin kehityskaaren kuin vaikkapa Barzalin.

En ole tippaakaan huolissani siitä, etteikö Bedard nouse aikanaan aivan eliittiluokkaan NHL:ssä terveenä pysyessään. Hän on tosiaan vastannut haasteeseen joka tasolla eikä ole mitään syytä epäillä, etteikö tämä tule onnistumaan myös siellä aivan korkeimmallakin. Nyt hyppy on vaan isompi ja huipulle pääseminen voi ottaa hieman enemmän aikaa. Chicago-fanien kannattaa olla tässäkin suhteessa kärsivällisiä. Mikäli alku on kivinen ja hankala ei mene kauaa, kun ensimmäiset ovat jo epäilemässä nuoren miehen kykyjä. Tämä kertoo kuitenkin enemmän niistä poskettomista odotuksista, joita Connoriin on asetettu, kuin hänestä itsestään.

Jokainen voi käydä katsomassa Patrick Kanen tulokaskauden rosterin ja verrata sitä tähän ensi kauden Blackhawksin vastaavaan. Bedard tulee organisaatioon aivan erilaisessa kohdassa, kun siinä missä Kane ja Toews olivat periaatteessa ne viimeiset pyramidin huipun palaset, puuttuu Bedardin ympäriltä ne Keithit, Seabrookit, Toewsit ja Sharpit.

On todettu, että Bedardin saaminen nopeutti rebuildia noin vuodella. Tämä voi pitää hyvinkin paikkansa. Ensi kesänä Blackhawks varailee edelleen kuitenkin tukevasti kympin sakissa suurella varmuudella, mutta ensi kauden jälkeen toivoisin jo näkeväni hieman aggressiivisempaa satsausta joukkueen vahvistamiseen. Ensi kausi tulee olemaan kuitenkin monin verroin viime kautta mielenkiintoisempi seurata ihan jo pelkästään Connor Bedardin vuoksi.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Tälle päivämäärälle on asetettu Kurashevin välimieskäsittely. Saas nähdä pääsevätkö sopimukseen vielä ennen välimiestä vai mennäänkö asian kanssa päätyyn asti?

Marcel Marcel teki yllättäen vuoden sopimuksen Rockford IceHogsin kanssa eikä näin jatka Quebecin junnusarjassa pelaamista.


Rockford sainasi myös aiemmin kovaotteisen puolustajan Josh Healeyn riveihinsä. Viime kaudella kanukkipakille ei kertynyt kuin 12 ottelua San Diego Gullsin paidassa olkapäävamman takia. Terveenä pysyessään Healeyltä voi odottaa fyysistä peliä, mutta tehopisteitä ei. Healey kävi läpi NCAA-reitin ja on mm. David Gustin vanha joukkuekaveri Ohion yliopistosta.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kaudesta 2015-16 Blackhawksin organisaatiossa maalivahtivalmentajana sekä kehittäjänä toiminut Peter Aubry siirtyy Omahan yliopistojoukkueen apuvalmentajaksi. Aubry työskenteli enimmäkseen Rockfordin puolella Jimmy Waiten hoitaessa päävastuun Blackhawksin maalivahtivalmennuksesta. Varmaan joku tuohon Aubryn tilalle piakkoin palkataan Drew Commesson ja kumppaneiden kanssa toimimaan.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks




Välimies meni ja lätkäisi Kurasheville kahden vuoden lapun 2,25 miljoonan aav:lla. Kohtalaisen kova ansion nousu viime kauden 750K:n lapusta. No nyt on Kurashevilla pari kautta aikaa todistaa olevansa tuon lapun arvoinen ja mikä ettei enemmänkin. Hieman on sveitsiläisen kehitys polkenut paikallaan, mutta toivotaan että se tuosta vielä nytkähtäisi pari napsua eteenpäin.

Tämän sopimuksen myötä kokoonpano alkaa olla täynnä. Ainakin hyökkäyksessä on tarjontaa riittävästi ja pari Blackhawksissa viime kaudella viilettänyttä pelaajaa löytävät itsensä Rockfordista syksyllä. Puolustuksesta löytyy avoimia tontteja ja niitä ollaan nyt tyrkyttämässä ensisijaisesti omille nuorille pelaajille. Davidson saattaa hankkia sinne vielä kokeneen syvyyspelaajan ennen kauden alkua.

Jos nyt pitäisi kyhäillä joku aivan liian ennenaikainen koostumus, niin se voisi näyttää vaikkapa tältä:

Hall-Bedard-Raddysh
Reichel-Athanasiou-Kurashev
Donato-Dickinson-T.Johnson
Folingo-Guttman-Perry
Katchouk, Blackwell

Vlasic-Jones
Korchinski-Murphy
Roos-Zaitsev
Tinordi

Mrazek
Söderblom

Athanasiou pelasi parhaat pelinsä loppukaudesta keskellä ja tuolla ketjulla näytti löytyvän orastavaa kemiaa, niin tästä syystä voisi ainakin kauden alussa kokeilla vielä uudelleen samaa koostumusta. Raddysh Hallin ja Bedardin ketjussa tekisi kaivattavat likaiset työt ja tilaa heille tehdä tuhojaan. Jonesin pariksi laittaisin puolustavamman pelaajan ja tästä syystä Vlasic siihen sekä samasta syystä Korchinskille Murphy varmistelemaan vierelle. Mikäli Korchinskilla ei sitten vielä riitä, niin esim. Kaiseria tai Phillipsiä ylös. Kaikki riippuu nyt pelaajista itsestään ja tässä on monta liikkuvaa palasta vielä ennen avausottelua.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
R.I.P. Rocky Wirtz. Surullinen uutinen tämä on. Rocky nosti Blackhawksin kukoistukseen, jollaista sen historiassa ei olla, eikä ehkä koskaan tulla enää näkemään. Sitten tietenkin on tämä yksi surullisen kuuluisa purkautuminen lehdistön edessä, joka tuntuu leimaavan hänet monien mielessä ja tietyllä tapaa ihan ymmärrettävästi negatiiviseksi sekä myrkylliseksi hahmoksi. On helppo suhtautua etäältä ja kaukaa näihin hahmoihin kuin avatareihin ja ajankuvaan sopii, että yksikin väärä teko tai sanominen värittää sinut lopullisesti johonkin kategoriaan. Aivan kuin kukaan meistä ei koskaan sanoisi tai tekisi jotain, mitä kadumme jälkikäteen. Niin teki Rockykin pyytäessään julkisesti anteeksi käytöstään, mutta damage oli jo done eikä anteeksipyyntö enää ketään kiinnostanut.

Ihmiset ovat nyt menettäneet isän, veljen, isoisän, ystävän ja niin edelleen. Loppuun isänsä menettäneen Dannyn lausunto asiaan liittyen:




Lisätään tähän vielä sellainen mielenkiintoinen yksityiskohta, joka tuli eteen tähän uutiseen liittyen, että isä Bill kuoli juuri ennen Patrick Kanen ja Jonathan Toewsin debyyttejä syyskuussa 2007 ja nyt poika Rocky ei ehtinyt näkemään Connor Bedardin ensipiirtoja NHL-jäillä.
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Tässä on tullut nyt päivä vietettyä enemmän ja vähemmän tämän pysäyttävän sekä surullisen uutisen äärellä. Suosittelen kaikkia, joita asia vähänkin kiinnostaa tutustumaan Rockyn perintöön hieman syvällisemmin. Blackhawks Talk Podcastin vieraina Pat Foley ja Eddie Olczyk muistelevat edesmennyttä Blackhawksin omistajaa. Pat Foley totesi osuvasti, että Rocky pelasti Blackhawksin ottaessaan ohjat isänsä jälkeen. Tuosta alle puolituntinen kuunneltavaa:







Above all else, Rocky was most proud to lead his family's commitment to numerous civic and charitable organizations. His dedication to the Chicago Blackhawks Foundation and its mission to create a healthier, smarter, more secure world for families in and around Chicago was unwavering. The Foundation has donated millions of dollars to dozens of organizations focused on youth programs, education, housing and health and wellness.

When seeking a new practice rink for the Blackhawks, Rocky first considered the needs of the local community and invested $65 million to build a community ice rink first, and a practice rink second. The facility offers numerous benefits to Chicago's youth who may not otherwise have the opportunity or resources to learn the sport of hockey. Since its 2017 opening, thousands of students have participated in programming at Fifth Third Arena, the Chicago Blackhawks Community Ice Rink.

Rocky teki paljon hyvää yhteisölle ja Blackhawksille Chicagossa. Hänet tunteneet tuntuvat arvostaneet häntä suuresti ja monet ovat ilmaisseet pitävän häntä parhaana omistajana, mitä tulee Chicagon joukkueisiin ammattilaisurheilussa koskaan. Täytyy vain toivoa, että seuraava omistaja (Danny?) suhtautuu yhtä intohimoisesti joukkueeseen ja koko yhteisöön Chicagossa.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks




Espn Chicagon The Hockey Show Podcastissa Barstool Chiefin ja Pat Boylen johdolla ruoditaan vielä Rockyn perintöä. Barstool Chief antaa siinä hieman kuraa värikynällä säestäen Mark Lazerusin suuntaan, joka toki tarttui heti rapalaan Twitterin tai X:n (vaimikäsenytoli) puolella. Chief on itsekin hyvin kiistanalainen persoona ja heittelee eetteriin välillä mitä sattuu, mutta tällä kertaa kyllä täytyy olla samaa mieltä miehen kanssa.

Suosittelen kuuntelemaan vähintään tuosta 20 minuutin kohdalta eteenpäin nyt ainakin 28 minuutin paikkeille. Todella hyvin siinä puetaan tuo, että 70 vuotta eläneen ihminen leimataan parin minuutin aivopierun vuoksi on todella epäreilua, kun tiedetään kuinka paljon hyvää Rocky teki ja sai aikaan.





Pakko vielä loppuun todeta, että ainakaan omaan silmään ei ole osunut uutista Jatkoajasta Rockyn kuolemasta. Mikäli tässä on taustalla joku ideologinen valinta, niin ei voi kuin pyöritellä päätään surullisena. Jos taas uutinen on sivuutettu puolihuolimattomasti, niin kyse on ammattitaidottomuudesta. Mikäli taas asiasta on uutisoitu Jatkoajan uutisissa, niin haen takkini ja ajelen pääni jäädyksiin. Ensin kuitenkin pyydän kaikilta anteeksi.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Scott Powersin korviin on kantautunut tieto, että Wirtzin korporaatio olisi ostamassa USHL-liigassa pelaavan Chicago Steelin. Maanantaina tulossa ilmeisesti vahvistus tälle mielenkiintoiselle ratkaisulle. Chicago Steelin riveissä on viime vuosina viilettänyt nimekkäitä nuoria pelaajia Adam Fantillista Owen Poweriin ja mm. ensi kesän todennäköinen kärkivaraus Macklin Celebrini pelasi Steelin riveissä menneellä kaudella. Joukkue on ollutkin viime vuodet yksi USHL:n parhaita. Mestaruuden se on voittanut vuosina 2017 ja 2021.



 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
^^ Aika heppoisilla aineksilla tuossa luodaan tarina "70 vuoden hyvästä" vs. viiden minuutin musta hetki. Vähän anekdoottia ja Rocky oli messias. Ehkä se olisi uskottavampi tarina, jos Rocky olisi tullut median eteen pyytämään anteeksi ja vastaamaan kysymyksiin, mutta anteeksipyyntö oli PR-osaston kynästä ja Rocky piilotettiin sen jälkeen julkisuudesta. Wonder why. Äkkiväärää vanhusta ei haluttu tekemään enempää vahinkoa?

Eniveis, aivan yhtä hyvin tarinan voi kertoa niin, että 70 vuoden kulissit romahtivat viidessä minuutissa. Etuoikeutettu vittupää ei kyennyt edes näyttelemään empaattista: säädyllisen käytöksen perusteita, mikä onnistuu monelta persoonallisuushäiriöiseltäkin.

Oli miten oli, itseäni ihmetyttää, miksi joku täysin ulkopuolinen jaksaa olla huolissaan miljonääriperijän perinnöstä siinä määrin, että pitää puhua paskaa kollegasta. Syvän pään pelikirja kehiin ja toimittajalla agenda. VMP. En ole mulkumman kaverin podcastia vähään aikaan kuullutkaan, kiitos suosituksesta!
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
@larzzon varmaan tietää tarinan parhaiten. Lazerus nyt on mitä on ja saa mitä tilaa.

Mielenkiintoinen havainto on, että ne ihmiset jotka ovat tunteneet, tietäneet tai tavanneet Rockyn luonnehtivat häntä poikkeuksetta positiiviseen sävyyn. Sitten taas nuo ensimmäisen kiven heittäjät löytyvät keskustelupalstoilta ja somesta. He ovat muodostaneet mielikuvansa ja käsityksensä edesmenneestä miehestä tuon yhden tapahtuman kautta. Jokaisella on tietenkin oikeus omiin tunteisiinsa ja vapaus niitä ilmaista. Tässä kohtaa kaiken sen tiedon varassa, jota on saatavissa taivun luottamaan enemmän kuitenkin tuohon ensin mainittuun ryhmään, mutta jokainen tyylillään.

The Athleticin kommenttiosioon oli joku kirjoittanut oman henkilökohtaisen kokemuksensa Rockysta näin:
IN 2005, the spirit company that I worked for was sold and the distribution rights to a number of very large brands were pulled from the Wirtz family business, a loss of $80M in sales revenue. As devestating as that would be to the Wirtz Corporation, Rocky Wirtz did not put one person on the unemployement line, he didn't even give any one of them to be laid off. They worked their way through the tough times and rebuilt their business, when many in the industry would be forced to shut their doors.

In the next year, while on vacation in Southern California, my young daughter suddenly fell ill and was hospitalized. We were told that she had a brain tumor and exploratory surgery was planned the very next morning. Late that evening, one of the top neurosurgeons in the country, who happened to be a resident at this hospital, walked into the room where my daughter was laying and told her that "you have some very powerful friends that really love you. They told us that whatever is needed for her to get through this ordeal, do it and don't worry about the cost." The hospital got a personal call from Rocky Wirtz who reached out to the hospital management to tell them that cost was not an issue, do what needs to be done for my daughter. THE COMPANY THAT I WAS EMPLOYED AT JUST PULLED $80M OF BUSINESS FROM THIS FAMILY AND ONE YEAR LATER, ROCKY WIRTZ IS DOING THIS FOR MY FAMILY.

My daughter goes through the operation and went on chemo. She was a huge Hawks fan and for her birthday, I called the Wirtz Beverage company to buy 5 seats for my family to celebrate her birthday. All tickets for employees had to go through his personal secretary with a credit card paying for the tickets up front. The tickets arrive at my home, with an invoice showing that my credit card was not charged - I find out that Rocky picked up the tab. At the game, a staff member in the BlackHawks office delivers my daughter a signed puck as she sits in center ice seats, 5 rows off the ice.

The next day, my young daughter writes Rocky a thank you letter. I have her put it in the envelope, I do not read the letter. One week later, Mr. Wirtz's secretary calls my phone, verifying my home address - Rocky is sending her a gift. I told her that this is not necessary to do, he has already done a ton! His secretary tells me that my daughter wrote something in the letter that really moved him (she is 11 at that time). One week later, when she was coming home wiht my wife from Children;s Memorial Hospital, a Fedex package is on our front step. Inside is a handwritten letter from Rocky, telling her that he is very happy that she is doing better, and that he is very grateful that she is a Black Hawks fan. "Tell all of your friends about us as we are trying hard to turn this team around and we need all the young fans we can get". Rocky signs the letter and finishes it this way: "P.S. I was telling Patrick Kane about everything you are going through and he has something for you." It was a Patrick Kane signed jersey! WOW.

I have known this man for a long time and I have seen the charity work that he does. He never flaunted his wealth, for a long time, driving a run of the mill car and parking back in the lot at his properties. He was a pivotal figure inside Maryville Academy, a home for abused children and raised significant funding for them to help young children from broken homes - wards of the state. A majority of what he gave back was not known - the family didn't do it for the accolades.

He ran his businesses as an owner that let his employees do the job that they were hired for, he did not micro manage - not his style. Sometimes, that would hurt him as you find out that employees have done or hidden things that were not good for the business, he would get involved and do his best to rectify the issues. I can tell you that he did not have knowledge of the Kyle Beach situation until he ordered an internal investigation and found out what happened. He immediately fired John McDonaugh, never announcing to the press what the reason for his firing was for. The organization was not about to deal with the aftermath in the media, they did their best to deal with this situation from a financial settlement. It doesn't take away the pain that everyone dealt with and that does to show that we all are not perfect - once the Wirtz family found out about this, they were dealing with how to handle this difficult and horrific situation the best they could. Those who knew were released of their managerial positions.

He did his best to treat everyone as if they were special. You could talk to him about anything - he had a great sense of humor. For the people who are attacking this man for something that happened to his organization, where he did his best to address it, you don't have an idea of who this man is. As we go through life, we find out that none of us are perfect. All you can do is to be the best person you can be and I know Rocky did his best at doing that.

Rocky Wirtz - to my family, leaves this world with gratitude from us - we will never forget him. RIP - and thank you.
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Danny Wirtz ottaa sukupolvenvaihdoksessa ohjat käsiinsä.


Rockyn muistotilaisuus järjestetään yleisölle 9. päivä kuluvaa kuuta United Centerissä.


Ja tälle asialle saatiin myös vahvistus:



 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
World Junior Summer Showcase antoi optimismia sen suhteen, että Frank Nazarin kehityspolku on palannut raiteilleen. Myös Oliver Moore sekä Gavin Hayes saivat FloHockeyn Chris Petersiltä erityismaininnat. Sam Rinzel otti myös osaa turnaukseen, mutta hänestä ei nyt jäänyt jälkipolville paljoa kerrottavaa. Rinzelin kohdalla seuraavat pari vuotta kertovat mihin suuntaan tuo projekti tuosta lähtee ja kannattiko pieni riski ottaa ensimmäisellä kierroksella?

 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks




Viime kauden lopussa Buffalon organisaatiosta Chicagoon siirtynyt Bjork jatkaa ensi kaudella Rockfordissa. Kokemukselle on käyttöä sielläkin ja Bjorkista sitä saavat yli 200 NHL-runkosarjapelin verran.

***

Rocky Wirtzin yksityinen muistotilaisuus pidettiin tällä viikolla ja paikalle oli tullut noin 900 ihmistä. Joukossa olivat mm. Patrick Kane, Connor Bedard ja Gary Bettman. Yleisölle järjestetty tilaisuus pidettiin taas United Centerissä keskiviikkona paikallista aikaa ja striimattiin Blackhawksin youtube-kanavalla. Tuo vajaa 50-minuuttinen tilaisuus on siellä nähtävillä. Entisistä pelaajista Chris Chelios, Marian Hossa ja Brent Seabrook jakoivat muistonsa Rockysta.



 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Connor Bedard osallistuu tänäkin vuonna Biosteelin NHL-leirille kohtalaisen kovassa seurassa.





Tässä alkaa jo pikku hiljaa odotella vesikielellä tulevaa kautta ja pakko myöntää, että Connor Bedardin otteet ovat suurennuslasin alla ja vievät luonnollisesti suurimman huomion allekirjoittaneen tutkassa. Bedard vaatimattomasti on asettanut ensimmäiseksi tavoitteekseen ansaita pelipaikan Blackhawksin kokoonpanosta.

"I'm focused on hockey and trying to be better and win games, but I think the best part is just the fanbase," Bedard said. "I'm just really looking forward to seeing that support and everything we have [going into] this year and hopefully I'm playing but that'd be awesome."

Vaatimaton nuorimies, mutta ilmeisen vilpittömästi ei hän automaattisesti itseään kokoonpanoon asettele. No me muut sitten jännityksellä odotamme, että onnistuuko Connor ensimmäisessä tavoitteessaan syksyllä? Virallisilta sivuilta vähän lisää tarinaa:


Blackhawks Talk Podcastissa oli vieraana tällä viikolla Connor Bedardin taitovalmentaja Jon Calvano, joka on tuntenut Connorin jo viisivuotiaasta lähtien. Mielenkiintoinen noin 25-minuuttinen, jossa Calvano kertoo mm. kuinka luistelussa on tapahtunut kehitystä parin viime kuukauden aikana.

 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks

Chris Chelioksen paita hallin kattoon.

“We are entering a new era of Blackhawks hockey on the ice, but the importance of honoring past members of this organization is, and always will be, a priority. Chris Chelios represents not only the Blackhawks, but, given his roots here, the city of Chicago. Rocky wanted Chris to be the next Blackhawk to have his jersey retired and would have loved to see this moment. We look forward to celebrating Chris’ career in February with his family, friends, and sharing it all with Blackhawks fans.”
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Chris Chelioksen paita hallin kattoon.
Vai numero? :)

Mielenkiintoista. Yksi lapsuudensankareita ja NHL-historian parhaita puolustajia, jonka lähdöstä Hawksilla kesti toipua noin vuosikymmen. Chelioksen pitkästä urasta tuo Chicagon pätkä (9/26 kautta) ei ollut lopulta ihan älyttömän pitkä ja siksi en ainakaan itse osannut odottaa tätä. Tässä tosin painaa varmasti myös se, että Chelios on Chicagosta kotoisin ja on palannut uran jälkeen sinne ravintoloineen. Sinänsä mielenkiintoista, että muissa seuroissa Chelios pelasi numerolla 24. Tosin Montrealissa (Howie Morentz) ja Detroitissa (Ted Lindsay) numero 7 löytyikin jo hallin katosta, eikä sen käyttäminen edes ollut vaihtoehto.

Tarkoittanee samalla sitä, että tästä tuoreemmasta kultaisesta sukupolvesta Seabrook jää ilman jäädettyä numeroa, jos ei myöhemmin tehdä samanlaista ratkaisua kuin Piloten ja Magnussonin numero kolmen kanssa. Numerolla seitsemän on pelannut Hawks-paidassa myös muita nimekkäitä NHL-pelaajia. Ted Lindsay, Bobby Hull sekä Phil Esposito lyhyemmät pätkät ja Pit Martin 11 kautta.

Steve Larmer ei taida tätä kunniaa enää saada, kun hänen numeronsa on ollut muutenkin kaikki nämä vuodet käytössä myös kaiken maailman tusinapelaajilla. Periaatteessa Chelioksen numeron jäädytys saattaa avata mahdollisuuden samaan myös Jeremy Roenickin (8/20 kautta) kohdalla, mutta en kuitenkaan oikein jaksa uskoa siihen.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Vai numero? :)

No joo voihan sen noinkin ilmaista :-D

Mielenkiintoista nähdä nouseeko Seabrookin nimi vielä tuohon numeron alle, mutta tietyllä tapaa kyllä ymmärrän mikäli näin ei tapahdu. Larmerin kohdalla juna on tainnut jo mennä ja puhtaasti henkilökohtaisista taipumuksista johtuen Jeremy Roenickin kohdalla tykkäisin erityisen kovasti nähdä #27 nousevan hallin kattoon.

Lisäyksenä tämä:



 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös