Chicago Blackhawks 2023–2024

  • 158 389
  • 663

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Siinäpä ne oikeastaan sitten ovatkin. Mites muut näette ja koette sellaiset omakohtaiset red flagit draftissa?

Hyvin samoilla linjoilla ollaan. Eduard Salesta huokuu luonteen takia, että tulee floppaamaan, sinänsä kiistattomiin, taitoihinsa nähden. Cristall tuntuu olevan taas sellainen liian hyvä junnuihin ja ehkä tulevaisuudessa AHL:ään, mutta shown puolella ei saa rajallisten fyysisten ominaisuuksien takia tuotua taitojaan esille. Venäläisiin mulla on myös vähän vaikeuksia suhtautua, kun ovat nyt entistä suurempia mysteerejä.

Omallakin listalla Nate Danielsson on noussut ihan kärkipäähän. Hänestä voisi Calum Ritchien tapaan saada sellaisen luotettavan middle 6-sentterin. Vähän on kahdenlaisia näkemyksiä toki hänen kiekollisesta potentiaalistaan. Näistä Ritchie olisi kuitenkin edelleen mieluisampi ja on yhä mun suosikki.

Quentin Musty on mielenkiintoinen nimi. Jossain listoilla lähellä jopa Top 10:ä, mutta joissain sitten ykköskiekan loppupäässä. Hyvänkokoinen, taitava ja monipuolinen laituri. Power forward -potentiaalia.

Ruotsalaisistakin pidän aika paljon. Jos tuohon toiselle pickille tipahtaisi Sandin-Pellikka / Willander, niin kyllä harkitsisin puolustajankin ottamista aika vakavasti. Otto Stenberg voisi olla jonkun listan mukaan reach 19. pickillä, mutta en panisi ollenkaan pahakseni, jos pukee tuossa kohti Hawksin paitaa päälle.

Lopulta kuitenkin - jos mun tämän draftin crush Oliver Moore lähtee valumaan jonnekin kympin jälkeisille vuoroille, yrittäisin hyvinkin aggressiivisesti treidata ylöspäin ottamaan hänet.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Dmitri Simashev D
Monien mielestä draftin paras puolustaja. Isokokoinen, vasen käsi alhaalla pelaava venäläinen on raporttien mukaan loistava luistelija ja nimenomaan puolustuspäähän ikäluokkansa parhaita ellei paras talentti. Potentiaalia löytyy jonkin verran hyökkäyspäähän, mutta tässä voisi olla tulevaisuuteen Korchinskille täydellinen tutkapari alakertaan. Simashevia on aseteltu joillakin listoilla kymmenen joukkoon, että saattaa olla hänkin muualle kuulutettu ennen Blackhawksin vuoroa.

Charlie Stramel C/W
Lievähkö crush on tähän jenkkihyökkääjään syntynyt ja hän olisi kenties semi reach tuolla 19. vuorolla, mutta edelleen ottaen kokonaisuuden huomioon, niin tämä valinta olisi hyvin perusteltavissa. Ei tarvitse kuin palata finaaleihin ja Vegasin joukkueeseen, niin näitä Stramelin kaltaisia isokokoisia fyysisiä ja hyvällä tasolla luistelevia pelaajia aina tarvitaan.

En ole nähnyt Stramelilta muuta kuin nuorten MM-kisojen pelit ja eipä oikein vakuuttanut. Viime vuoden turnauksessa hänestä jäi semipositiivinen vaikutelma, mutta vuodenvaihteen turnauksessa hän oli minusta korkeintaan keskinkertainen. Vuodessa ei näkynyt tapahtuneen juuri minkäänlaista kehittymistä, vaan pikemminkin taantumista.

Stramel pelasi samassa ketjussa Kings-varaus Kenny Connorsin kanssa ja Stramel oli siinä ketjussa melkoinen laahusankkuri. ja Connors ei todellakaan ole mikään pikakiituri luistimilla. Jos Chicagossa halutaan kehittää hyvin luisteleva joukkue, niin Stramelin ottaminen ykköskierroksen puolivälissä sotisi tuota linjaa vastaan.

Eduard Sale on "high risk, high reward"-varaus. Jotenkin hänestä tulee Jakub Voracek-fiilikset - eli halutessaan huikean hyvä, mutta aina ei oikein nappaa. Jos olisin tulevaisuuden huippujoukkuetta rakentava NHL-organisaation toimitusjohtaja ja tekisin valintaa Stramelin ja Salen välillä, niin ottaisin kymmenen kertaa kymmenestä Salen.

Järkevin valintahan olisi ottaa tuolla paikalla puolustaja, mutta hyökkääjän valintahan on aina paljon mediaseksikkäämpää kuin jonkun ihmeen venäläisen Simashevin poimiminen.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kuten sanoin niin lievä crush tuohon Charlie Strameliin on kehittynyt ja olen kenties sikäli jäävi arvioimaan häntä. Omat havainnot hänestä ovat kyllä kovin hatarat, mutta pääasiassa erilaisten raporttien pohjalta olen vakuuttunut, että Davidsonin kannattaisi kokeilla onnea. Blackhawksin tilanne on sikäli hyvä, että Bedardin jälkeen voivat yrittää vähän riskillä. Ja kyllä niissä raporteissa lähes poikkeuksetta kehutaan Stramelin nopeutta, mutta ketteryys yms. ovat vielä kehitysasteella. Ymmärrän myös, että Stramelin kausi oli lievähkö pettymys, mutta johtuiko se enemmän ympäristöstä vai pelaajasta?

Eduard Salessa on varmasti roimasti enemmän hyökkäyspään potentiaalia kuin Stramelissa. Saattaa kuitenkin olla aika turhake NHL-tasolle, jos ei pääkoppa ole täysillä mukana. Stramelista voi saada sentään ihan käyttökelpoisen alakenttien jyrän, vaikka hyökkäyspäähän anti jäisikin vajaaksi.

Järkevintähän olisi valita tuolla paikalla bpa, pelipaikasta riippumatta.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
J.T. Compher-spekulaatio, jota jo keskustelupalstoilla talvesta asti on käyty, sai eilen ilmeisesti tuulta alleen. Tuttu osavaltio ja varmasti Chicagokin tuttu paikka, joten käy järkeen kun Davidsonilla on antaa vähän enemmän rahaa kuin muilla muutamaksi vuodeksi. Veikkaan kolmea vuotta.

Kelvollinen keskikaistan esimerkkipelaaja ja kolmannella vuodella varmaan sitten on jo siinä kolmosketjun keskellä.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Legendaarisesti hypetetty Ian Mitchell sekä aikanaan Brendan Perlinin kautta hankittu Alec Regula vaihtuivat päikseen legendaariseen, jo kulttimaineen saaneeseen Taylor Halliin ja Nick Folignoon. Celebrini, here we come!

Jos Hall on kunnossa, niin uskon hänestä olevan hyötyä Bedardin ketjukaverina ja jos kunnon pisteet latoo, niin sopivalla palkanpidätyksellä trade deadlinella pariksi kaudeksi contenderiin.

Folignolle jos saa istutettua ajatuksen, että Blackhawksissa tarvitaan kentälle liideriä ja esimerkkiä joukkuepelaamiselle, niin otan avosylin myös maltillisen sopparin vastaan.

Mä tykkään tästä Davidsonin menosta!

Taylor Hall, Connor Bedard ja Lukas Reichel - aineksia ihan seksikkääksi ykkösketjuksi.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Jännä nähdä, tekeekö Foligno "jatkosopimuksen" Chicagoon. Muussa tapauksessa UFA-pelaajan kauppaaminen on aika turhaa, kun olisi kohta muutenkin markkinoilla. Hän tosiaan toisi nuoreen joukkueeseen kyllä varmasti johtajuutta. Mahdollisessa sopimuksessa voi Hawksin tilanteessa todennäköisesti olla jopa vähän ylihintaakin, kunhan se ei vaan ole kovin pitkä, että sotkisi niitä tulevaisuuden vuosia, kun palkkakaton alle tarvitaan tilaa koville nimille.
 
Näkisin myös, että Folignolla saattaisi olla kiinnostusta tehdä sopimus Chicagoon. Muutenhan tuossa hänen sisällyttämisessä treidiin ei ole kenenkään osapuolen kannalta mitään merkitystä.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
No nyt ei tarvi Bedardin aloitella änärissä Austin Wagnerin kanssa, mistä oltiin huolestuneita vähän aikaa sitten. Hyvä liike Davidsonilta, jossa ei menetetty mitään oleellista vaihdossa.
 

ipaz

Jäsen
Foligno voi hyvinkin jäädä pariksi vuodeksi ylihintaisella esim. 4-5 miljoonaa kaudesta. Chicagolla ei ole cap-huolia, joten tuollainen veteraani tuomassa ryhtiä nuoreen joukkueeseen kannattaa pitää isommallakin rahalla sen parin vuoden ajan kun Bedard, Reichel, Keiser (Nazar ja Korchinski) opettelevat NHL-elämän saloja.

Ja tilanteesta riippuen voi sitten lähettää Cup-juoksuun deadlinella.
 

Crow

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kissapedot
Tykkään tavasta jolla Chicago on lähtenyt muuttamaan joukkueen kulttuuria. Jos Foligno on suostuvainen tekemään sopimuksen, niin hänen kokemuksensa tuo varmasti lisäarvoa nuoreen joukkueeseen, kuten @ipaz yllä totesikin.

Hall puolestaan on erittäin hyvä lisä kärkiketjuihin, ja vaikka joukkue onkin vielä rebuild-vaiheessa, niin Bedardinkaan ei tarvitse tottua pelkkään häviämiseen.

Chicago on ehdottomasti joukkue, jota tulen seuraamaan aktiivisesti tulevalla kaudella. Hyvä pöhinä päällä, tykkään!
 

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Hieno kauppa tosiaan. Hall 6millin papru ei ole edes mikään aivan katastrofi tällä statuksella ja statseilla. 1-ketjun ja 3-ketjun jätkä maistuu toki. Ainoa millä tää saadaan menemään metsään, on tehdä yli 2v lappu Folignolle. Lisäksi pitää muistaa, että kaverit tulee voittavasta jengistä, mikä on mun mielestä tärkeä juttu.
Toki yllämanittu 4-5milliä Folignolle on törkeä ylihinta.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Folignon päättyvän kahden vuoden sopimuksen caphit oli 3,8 miljoonaa Bostonin potentiaaliseen contenderiin eli ainakaan siihen nähden joku 4 miljoonaa ei olisi mielestäni älytön ylihinta Blackhawksissa, jossa kannusta tavoittelemisen sijaan opastetaan junnuja NHL-ammattilaiseksi. Tämä sillä oletuksella, että noin 0,5 pisteen keskiarvolla 60 ottelua pelanneen 35-vuotiaan konkarin taso ei ole romahtanut ihan täysin tässä yhdessä kesässä.

 

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Hyvä pointti, mutta kylmä fakta on, että kyllähän se tossa iässä vaan alkaa laskemaan tasaisesti ja eka kausi varmaan vielä jaksaa painaa, mutta ei varmaan ketään yllätä, jos uuden viehätys katoaa sen jälkeen ja selkä hieman suoristuu.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Nyt kun Chicagolla on tilaa palkkakatossa ja 2/3 ykkösketjusta ovat tiedossa, niin kuka siihen kolmanneksi? Mielestäni vapailta markkinoilta Tarasenko sopisi tuohon kuin nenä päähän
 
Hyvä pointti, mutta kylmä fakta on, että kyllähän se tossa iässä vaan alkaa laskemaan tasaisesti ja eka kausi varmaan vielä jaksaa painaa, mutta ei varmaan ketään yllätä, jos uuden viehätys katoaa sen jälkeen ja selkä hieman suoristuu.

En usko, että Folignolla selkä suoristuu ikinä. Sen sijaan vauhti kyllä hidastuu. Ei nuo kaksi kautta Bostonissa mitään juhlaa olleet ja ylempänä kuvattu puolen pisteen keskiarvo oli kyllä varsin luovasti muotoiltu kun Boston-uran pistekeskiarvo oli oikeasti 0,3.

Mutta johtajuutta ja periksiantamattomuutta Foligno kyllä tuo.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Toki yllämanittu 4-5milliä Folignolle on törkeä ylihinta.

Mutta haittaako se? Capissa on tilaa yllinkyllin niin tulevalla kuin sitä seuraavallakin kaudella, eikä tältä organisaatiolta raha lopu kesken. Jos Folihno nähdään (vaikkapa juuri mentorin roolissa) tärkeänä palasena, niin se nyt ihan se ja sama, mitä se tulee dollareissa maksamaan.

Toki mahdollista deadline-treidiä silmällä pitäen korkea hinta on haaste.
 

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Noissa ylihintaisissa soppareissa ton treidin lisäksi haasteena tahtoo olla uudet sisääntulevat pelaajat. Heidän agenttinsahan tietysti vertaavat suojattinsa palkkaa jo maksettuun saman talon kaveriin. Näillä on tapana hieman tätä kautta kertaantua.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Noissa ylihintaisissa soppareissa ton treidin lisäksi haasteena tahtoo olla uudet sisääntulevat pelaajat. Heidän agenttinsahan tietysti vertaavat suojattinsa palkkaa jo maksettuun saman talon kaveriin. Näillä on tapana hieman tätä kautta kertaantua.

Onko antaa tästä joku esimerkki..? Kyllä mä väitän, että ne agentit ymmärtävät miksi tässä tilanteessa sille Nick Folignolle Chicagossa maksetaan 5M, eikä esimerkiksi Torontoon päästäkseen tavoittelemaan cupia (heh) olisi tuolla liksalla mitään saumaa.

Löytyyhän joka jengistä noita ylihintaisia lappuja monelta pelipaikalta. Eikä ne iancolet ja lukeschennit kuitenkaan tee mitään massiivisia 5M soppareita...
 

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Onko antaa tästä joku esimerkki..? Kyllä mä väitän, että ne agentit ymmärtävät miksi tässä tilanteessa sille Nick Folignolle Chicagossa maksetaan 5M, eikä esimerkiksi Torontoon päästäkseen tavoittelemaan cupia (heh) olisi tuolla liksalla mitään saumaa.

Löytyyhän joka jengistä noita ylihintaisia lappuja monelta pelipaikalta. Eikä ne iancolet ja lukeschennit kuitenkaan tee mitään massiivisia 5M soppareita...
Tähän sen verran, että jokainen kirjoitettu sopimus peilaa muihin sopimuksiin. Ei tästä kuitenkaan enempää, ymmärrän pointin ja varmasti kaikki ymmärtää eri tilanteet.
4milliä ja 1v oli omasta mielestäni hyvä sopimus molemmille puolille.
 

Crews

Jäsen
Suosikkijoukkue
FC Bayern München, Die Nationalmannschaft
Onko antaa tästä joku esimerkki..? Kyllä mä väitän, että ne agentit ymmärtävät miksi tässä tilanteessa sille Nick Folignolle Chicagossa maksetaan 5M, eikä esimerkiksi Torontoon päästäkseen tavoittelemaan cupia (heh) olisi tuolla liksalla mitään saumaa.

Löytyyhän joka jengistä noita ylihintaisia lappuja monelta pelipaikalta. Eikä ne iancolet ja lukeschennit kuitenkaan tee mitään massiivisia 5M soppareita...
Toronton nelikko.
 

Eikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Miami Heat, Manchester United
Kuuluisi ehkä paremmin NHL-matkat -ketjuun, mutta kokeillaan onnistaako täältä, jos Balckhawks-aktiiveilla on tuoretta kokemusta asiasta.

Suunnitelmissa olisi ensi keväänä lähteä Chicagoon vierailemaan siellä asuvan ystävän luona, ja luonnollisesti olisi hinku yhdistää elämän ensimmäinen NHL-ottelu samaan reissuun. Eilen julkaistun otteluohjelman myötä ensisijaisesti kiinnostaisi helmikuun puolivälissä oleva ottelu Penguinsia vastaan. Onko palstalaisilla vinkkejä/tietoa siitä, mistä ottelulippuja kannattaa luotettavasti väijyä, minkä hintaisia liput ovat ja kuinka helppo niitä on saada? Hieman kauhistuttaa Bedard-buumin aiheuttavan kaikkiin peleihin lippukadon.

Jos on mitään vinkkejä, otan mielelläni vastaan!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös