Mainos

Chicago Blackhawks 2023–2024

  • 158 966
  • 663

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Melkein heti kun ehdin julistamaan ettei hyökkääjiä hankita, niin tosiaan Ryan Donato sisään. Nyt vielä sitten Kurasheville jatkosopimus ja Reichel nostetaan varmuudella rosteriin, niin sopimuksen alla on 15 hyökkääjää. Eiköhän tämä tarkoita sitten sitä, että Reese Johnsonin kaltaisille alakentän jyrille ei löydy kokoonpanosta enää paikkaa. Korjataan nyt sen verran, että Bedard tuosta uupuu vielä eli sitten oltaisiin jo 16 hyökkääjässä.

Puolustuksesta puuttuu nyt ainakin kolme nimeä. The Athleticillä ennustettiin kokoonpanoa, jossa rohkeasti aseteltiin Korchinskia jo kokoonpanoon. Hieman skeptisesti suhtaudun KK:n valmiuteen pelata NHL:ssä ensi kaudella, mutta varmasti se mahdollisuus suodaan mikäli leirillä lyödään sellaiset näytöt tiskiin. Veikkaan, että pelaa korkeintaan nuorten kisoihin saakka ja sen jälkeen tehdään Wrightit.

The Athleticin kyhäämä kokoonpano näytti kokonaisuudessaan tältä:

Taylor Hall — Connor Bedard — Tyler Johnson

Lukas Reichel — Andreas Athanasiou — Ryan Donato

Philipp Kurashev — Jason Dickinson — Taylor Raddysh

Nick Foligno — Colin Blackwell — Corey Perry
Extras: MacKenzie Entwistle, Cole Guttman, Reese Johnson, Boris Katchouk
Kevin Korchinski — Seth Jones

Alex Vlasic — Connor Murphy

Jarred Tinordi — Nikita Zaitsev

Extras: Wyatt Kaiser, Isaak Phillips, Filip Roos

Näin siis Lazerus ja Powers ennustavat kenttäpelaajien osalta. Maalille asetellaan Mrazekia ja Söderblomia, joka onkin erittäin todennäköinen tandemi ainakin alkuun. Puolustukseen veikkaan hankittavan yhden kokeneemman luudan vapailta markkinoilta tai sitten treidillä. Tinordin ei kuuluisi olla kuin korkeintaan rotaatiopakki.
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Draftin jälkeinen haippi sekä hämmennys ovat hieman hälvenneet ja on ollut aikaa tutustua hieman lisää vuosikertaan, että koin hyväksi hetkeksi perata vähän itsekin Blackhawksin varausvuosikertaa 2023. On aivan liian aikaista arvioida miten Davidsonin porukka tällä kertaa pärjäsi, mutta onhan tällä ryhmällä mahdollisuus olla jotain aivan ainutlaatuista.

1. Connor Bedard, C
Tuo ainutlaatuisuus voi olla jo pelkästään tämän nuoren lahjakkuuden harteilla. Bedardista nyt ei varmasti tarvitse enempää sanoa. Kaikki tietävät mahdollisen potentiaalin ja koko kiekkoa seuraavan maailman odotukset ovat pilvissä tästä eteenpäin. Odotukset voivat olla jopa hieman epäreilut, mutta tähän mennessä Vancouverin lahja maailman kiekkokartalle on ylittänyt ne jokaisella tasolla. Bedard teki jo 15-vuotiaana WHL:ssä covidin vuoksi lyhyeen jäänellä kaudella toiseksi parhaalla pistekeskiarvolla tuhojaan 3-4 vuotta häntä vanhempia pelaajia vastaan. Seuraavalla kaudella 16-vuotiaana 100 pistettä samassa sarjassa ja niin edelleen. En ole siis huolissani, etteikö hänestä kasva loistava pelaaja NHL-tasollekin. Olisin kuitenkin hieman varovainen hypetyksen suhteen, sillä tämä hyppy tulee olemaan tähänastista siirtymistä se haastavin. Ymmärrän, että juuri tuon hypetyksen vuoksi mielenkiinto keskittyy jo nyt Bedardin tulokaskauden pistesaldoon. Henkilökohtaisesti on aivan sama, mikä se pistesaldo on tulokaskaudella. Oleellisempaa on lopputulema ja joku Jack Hughesin kaltainen kehityspolku otetaan avosylin vastaan. Potentiaalia on johonkin vielä isompaan.

19. Oliver Moore, C
Mooren valuminen Davidsonin syliin täydensi jo lähtökohtaisesti täydellisen ensimmäisen draft-päivän. Davidson oli yrittänyt heti Bedardin varauksen jälkeen kuumeisesti löytää keinot päästä varaamaan aikaisemmin tämän jenkkihyökkääjän. Draftin parhaimmaksi ja nopeimmaksi luistelijaksi tituleerattu Moore on niin prototyyppi Davidsonin ja Donegheyn näköisestä pelaajasta kuin vain voi olla. Hänen offensiivinen potentiaali oli varmaan yksi sellainen tekijä, joka saattoi hieman askarruttaa ja lopulta painaa varausvuoroa hieman alaspäin. Myös pään pysymistä jalkojen tahdissa ovat jotkut epäröineet, mutta ainakaan Donegheyn mukaan tätä ei nähty Chicagossa ongelmana vaan päin vastoin. Oliver suuntaa ensi kaudeksi University of Minnesotan ohjelmaan yhdessä mm. Sam Rinzelin kanssa ja siellä viilettää ensi kaudella myös muuan Logan Cooley, eli hyvään joukkoon pääsee Moore kehittymään.

35. Adam Gajan, G
Ei ollut yllätys, että juuri Blackhawks varasi tämän slovakkimolarin. Kenties pieni yllätys oli näinkin korkealla vuorolla, mutta kuten Gajanin varaamisen jälkeen nähtiin niin maalivahteja alkoi mennä ja toisella kierroksella heitä varattiin yhteensä viisi kappaletta. Blackhawks halusi erityisesti Gajanin ja siksi vuoro oli suhteellisen korkea. Blackhawksin maalivahtiscoutti Dan Ellis oli ollut aktiivisesti Gajaniin yhteydessä hyvissä ajoin ennen draftia. Kokoa ja atleettisuutta ainakin löytyy sekä vahvat otteet junnukisoissa tekivät Blackhawksiin erityisesti vaikutuksen. Donegheyn mukaan ensi kausi menee vielä USHL:ssä Greenbayn riveissä ja sen jälkeen sitten hyppy Minnesota-Duluthin yliopistojoukkueeseen.

44. Roman Kantserov, RW
Seuraava valinta olikin lievä yllätys itselleni ainakin, kun napattiin pieni väkkärä venäläislaituri Magnitogorskista. Hyvät tehot MHL:ssä ja parin youtube-pätkän perusteella taitoa kyllä löytyy sekä laukaus on vallan mainio. Toivotaan, että Kantserov on uusi Kucherov. Sillä tavalla maltillisesti mennään odotusten suhteen siis.

55. Martin Misiak, RW/C
Toisen kierroksen kolmannella vuorolla jälleen USHL:ssä pelannut slovakkipelaaja. Hyvä ja nopea luistelija yllättäen haaviin, jolla on myös offensiivista potentiaalia, mutta sillä puolella tasaisuutta kaivataan lisää. Puolustuspään pelaamista on kehuttu.

67. Nick Lardis, RW
Ja jälleen pienehkö, mutta liukas laituri Kanadasta. Lardis loisti combinen testituloksissa ja oli omaan silmään hyvinkin positiviinen tuttavuus U18-kisoissa. Kesken kauden siirto Peterboroughista Hamiltoniin teki Lardisille hyvää OHL:ssä ja Hamiltonissa loppukaudella 33 peliin 25+21 tehot sekä pudotuspeleissä kuuteen otteluun 5+5 jättivät Lardisin kaudesta hyvinkin nousujohteisen kuvan.

93. Jiri Felcman, C
Kolmannen kierroksen toinen varaus osui kookkaaseen tsekkisentteriin. Felcman on pelannut jo useamman vuoden Sveitsissä Langaun junnutuotannon piirissä ja jatkaa siellä myös ensi kaudella. Isoksi pelaajaksi luistelu on kohtalaisen hyvällä tasolla. Doneghey näkee Felcmanissa potentiaalia bottom six -osastolle.

99. Alex Pharand, RW/C
Neljännen kierroksen ainoa vuoro käytettiin isokokoiseen hyökkääjään OHL-liigan Sundbury Wolvesin joukkueesta. Vahva luistelija, erittäin kilpailullinen ja tuo fyysistä elementtiä nuorten lupausten joukkoon.

100. Marcel Marcel, LW
My name is Marcel. Marcel Marcel. Hieman aikaisempaa saapumiserää tämä isokokoinen 19-vuotias tsekkilaituri, jota Blackhawks näki paljon viime kauden aikana Gatineuassa QMJHL:ssä, jossa Marcel pelasi yhdessä mm. Chicagon kesän 2022 varauksen Samuel Savoien kanssa. Marcel esiintyi edukseen myös U20-kisoissa tehden seitsemään peliin kuusi (2+4) pistettä.

167. Milton Oscarsson, C/RW
Lähes kaksimetrinen Oscarsson on myös hieman vanhempaa ikäluokkaa ja täyttänyt jo 20 vuotta. Doneghey arvosti Oscarssonin kykyä pelata alivoimalla sekä tietysti isoa kokoa, joka tuntui olevan loppupään varausten teema. Puolustuspelaaminen ylipäätään oli tehnyt vaikutuksen tämän valinnan kohdalla.

195. Janne Peltonen, D
Kuten viime vuonnakin päästettiin Mikko Luoma irti viimeisen varauksen kohdalla ja draftin ainoa puolustaja varattiin lopulta Oulun Kärpistä. Mitään hajua ei tästä pelaajasta ollut edes Donegheyllä, mutta luottivat Luoman silmään tässä kohtaa. Ilmeisesti ainakin ihan hyvä luistelemaan tämä Peltosen poika.

Lopulta siis yksitoista varausta kuten viime kesänäkin. Davidson on nyt kahden draftin jäljiltä laittanut organisaation aivan erilaiseen tolaan nuorten lupausten suhteen, kuin mitä se oli vielä vuosi sitten. Tämä ei ole tietenkään tullut ilmaiseksi ja se on vaatinut vaikeita että epäsuosittujakin ratkaisuja. Olen edelleen täysin Davidsonin suunnitelman takana, vaikka edelleen on täysin auki miten tuo suunnitelma tulee lopulta onnistumaan. Arvostan kuitenkin suuresti sitä, että on selkeä plääni ja sitä kohti mennään sekä toimitaan johdonmukaisesti.

Davidson on haalinut tuleville vuosille vielä mukavasti varausvuoroja ja esimerkiksi seuraavien kolmen vuoden aikana Blachawksilla on viisi ykköskierroksen ja kahdeksan kakkoskierroksen vuoroja naftaliinissa. Olen täysin vakuuttunut siitä, että osaa noista vuoroista tullaan käyttämään aikanaan treideissä vaihdossa valmiisiin pelaajiin. Ensi kesän vuorot tullaan veilä todennäköisesti käyttämään, mutta siitä eteenpäin voisi olettaa jo toisentyyppisiä transaktioita.

On helppo nähdä minkälaista joukkuetta tässä halutaan rakentaa. Nopeus ja kilpailuhenkisyys nousevat erityisesti esille ominaisuuksista, joita pelaajilta ensisijassa haetaan. Esimerkiksi Mooren ja Ludwinskin kaltaiset duracell-kiiturit ovat hyviä esimerkkejä tästä. Ja vaikka nyt tuntuukin, että hyökkäykseen on löydetty pienikokoisia pelaajia, niin puolustus taas näyttää ihan toiselta. Vlasic, Korcinski, Rinzel, Del Mastro ja Allan nyt mainitakseni esimerkkeinä ovat kaikki kookkaita puolustajia ja kun takalinjoilla on jo valmiina isokokoiset Seth Jones sekä mahdollisesti Connor Murphykin vielä pari kautta, näyttää pienikokoiset puolustajat puuttuvan lähes tyystin 183-senttisen Wyatt Kaiserin ollessa joukon pienikokoisin.

Näistä 22 Davidsonin aikakaudella varatuista pelaajista suurimmasta osasta ei tule NHL-pelaajia, mutta mikäli onnistuvat lopulta 4-6 mitat täyttävää pelaajaa kehittämään, niin voidaan olla jo ihan tyytyväisiä. Tulevista drafteista siihen vielä pari kolme sekä päälle muutama laadukas täsmähankinta aikanaan ja voidaan jo alkaa elättämään toiveita pudotuspeleistä. Matka jatkuu ja se on vasta alussa.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Jatketaan tarinaa näin sadepäivänä, kun parempaakaan tekemistä ei nyt tahdo keksiä. Nyt kun tuli nuo varaukset perattua, niin tarkastellaan Blackhawksin lupauksia hieman pelipaikoittain. En nyt aivan jokaista Tohilaa ja Peltosta käy läpi, mutta mielestäni ne merkittävimmät nimet tällä hetkellä. Pelipaikoittain ja aakkosjärjestyksessä lähden tykittämään lyhyesti parhaan näkemykseni ja tietämykseni mukaan pelaajan potentiaalin NHL-tasolla mainitakseni. En julista mitään, koska en omaa kristallipalloa enkä tunne suurinta osaa näistä pelaajista kuitenkaan niin hyvin, että voisin väittää pelaajasta kehittyvän sitä tai tuota. Mutta esitän parhaani mukaan arvioni tasosta, jolle parhaimmassa tapauksessa pelaaja voi yltää. Sanomattakin on selvää, että lähellekään kaikki eivät tuolle tasolla yllä ja joku positiivinen yllättäjäkin voi ajan saatossa sieltä nousta, jolta nyt ei osattu odottaa niin paljoa. Listaus siis pelipaikoittain aakkosjärjestyksessä ja perään syntymävuosi sekä pituus että paino rapakon takaisilla yksilöillä ilmaistuna (lähteenä Eliteprospects).

Sentterit:

Connor Bedard, 2005 (5'10, 185)
Potentiaalinen supertähti ja franchise-pelaaja, jonka ympärille tulevaisuuden Blackhawks rakennetaan.

Colton Dach, 2003 (6'4, 196)
Kirbyn pikkuveli saattaa löytää pro-tasolla itsensä myös laidalta, mutta pistetään hänet nyt vielä sentterilupausten joukkoon. Veljeään parempi laukomaan, mutta siihen paremmuus sitten jääkin. Luistelussa suurimmat kehitystarpeet. NHL:ssä kenties kolmosketjun pelaaja on kattona.

Ryan Greene, 2003 (6'1, 174)
Todella hyvän tulokaskauden Bostonin Universityssä pelannut kanadalainen. Hyvä kiekonkäsittelijä ja luistelija oli viimeisiä Kanadan U20-joukkueesta tippuneita pelaajia. Toivotaan, että kehityskäyrä on samansuuntainen ensi kaudellakin. Saa joukkuekaveriksi ensi kaudella mm. Macklin Celebrininin sekä Vancouverin ykkösvarauksen Tom Willanderin. Kolmosketjun sentterinä näkisin potentiaalin NHL:ssä.

Oliver Moore, 2005 (5'11, 194)
Tämä pelaaja tuli jo tuossa aiemmin käsiteltyä. Jo pelkästään luisteluominaisuuksiensa ansiosta voisi veikata, että tulee tekemään varmuudella uraa NHL:ssä. Missä roolissa se tulee tapahtumaan onkin sitten se varsinainen kysymys? Näkisin maksimissaan kakkossentterin potentiaalin, mutta saattaa löytää myös itsensä laidalta ammattilaistasolla. Voisi kuvitella käyttökelpoiseksi pelaajaksi vähän missä roolissa tahansa.

Paul Ludwinski, 2004 (5'11, 172)
Toinen pienehkö polkukone, jonka moottorissa ei ole kuin kaksi vaihdetta; on ja off. Ludwinskin potentiaali on jossain alaketjujen tasolla ja mahdollisesti av-spesialistina. Jo junioireissa tuntuu olevan haastetta tuottaa tehoja, mikä kyllä viittaa siihen ettei niitä kannata odottaa kovin paljoa NHL-tasollakaan.

Ilja Safonov, 2001 (6'4, 205)
Isokokoisella venäläissentterillä on vielä kaksi kautta sopimusta jäljellä Kazanin kanssa, mutta kaudelle 25/26 Blackhawks saattaa saada valmiin pelaajan keskikaistaa vahvistamaan. Näkisin Safonovin katon olevan myös jossain kolmosketjun tasolla, sekä mahdollisesti ylivoimalla maalinedustalla aiheuttamassa harmia vastustajille.

Victor Stjernborg, 2003 (5'10, 203)
Todella hyvällä työmoraalilla varustettu ruotsalainen, joka toimi mm. Ruotsin nuorten joukkueen kapteenina. Davidsonin luulisi arvostan hänen kaltaistaan työmyyrää ja tekevät hänelle sopimuksen viimeistään ensi vuonna. Näkisin, että parhaimmillaan nelosketjun hyrriä sekä alivoiman erikoismiehiä voisi hänestä saada ajansaatossa.

Laiturit:

Gavin Hayes, 2004 (6'1, 176)
41 maalia OHL:ssä viime kaudella osoitti, että Hayesilla on potentiaalia maalinteossa. Varteen lisää voimaa ja kokoa, niin mikä ettei kakkosketjun laidalle parhaimmillaan olisi asiaa? Hieman myös sellaista voimahyökkääjään vikaa hänessä.

Roman Kantserov, 2004 (5'9, 176)
Kantserovia on hieman vaikea arvioida, mutta eiköhän organisaatio nähnyt hänessä top 6 -potentiaalia mikäli tuota varausnumeroa tuijottaa.

Nick Lardis, 2005 (5'11, 168)
Seuraavat vuodet pitää kehittää massaa ja voimaa varteen. Potentiaali huitelee varmaan jossain keskiketjujen tasolla.

Jalen Luypen, 2002 (5'10, 154)
Tämä ajokoira pääsi jo maistamaan viime kaudella Rockfordissa menoa muutaman pelin verran. WHL:ssä hän oli sellainen ppg-tahdin tahkoaja. Työmoraali huippuluokkaa ja tyyliltään muistuttaa hieman Brandon Hagelia. Potentiaalia olla ehkä enimmäkseen sukkulapelaaja AHL:n ja NHL:n välillä.

Martin Misiak, 2004 (6'2, 201)
Hieman isompikokoinen hyrrä. Uskon, että on enemmän laituri kuin sentteri potentiaaliltaan. Tehoilu ei ehkä ole hänen heiniään ja silloin väistämättä alaketjut kutsuvat mikäli ovat kutsuakseen NHL:ssä.

Frank Nazar, 2004 (5'9, 174)
Lonkkaleikkaus vei suurimman osan viime kaudesta ja Nazar aloittaa nyt vähän takamatkalta kohti unelmaansa. Tuleva kausi tulee olemaan erittäin tärkeä ja toivotaan nyt erityisesti ehjää kautta hänelle. Kokonsa vuoksi en usko, että tulee pelaamaan keskellä Blackhawksissa enkä muutenkaan usko keskikaistaa rakennettavan pelkästään alle 180-senttisten pelaajien varaan. Potentiaalia Nazarilta löytyy ihan sinne ykkösketjuun saakka.

Lukas Reichel, 2002 (6'0, 170)
Nostetaan Reichel vielä tänne, vaikka jalat onkin jo kastettu shown puolella. Pelannut AHL:ssä lähinnä sentterinä, mutta ne vajaat 40 ottelua Blackhawksin paidassa ovat menneet laidalla viilettäen. Keskialueella kiekon täyteen vauhtiin saadessaan on kyllä todella vaarallinen vastustajien näkökulmasta. Potentiaalia on olla aivan kärkiketjun laituri. Sentterinä en näe potentiaalia yhtä korkeana.

Samuel Savoie, 2004 (5'10, 190)
Quebecin junnuliigassa lähes ppg-tahdilla rymistellyt todellinen tykinkuula on varmasti todella ärsyttävä vastustaja. Savoiessa voi nähdä hieman samaa kuin Andrew Shawssa ja potentiaali siis jossain siinä rajapinnassa.

Landon Slaggert, 2002 (6'0, 190)
Jenkkihyökkääjän viime kausi oli pettymys, eteenkin ensimmäinen puolisko jäi todella tahmeaksi. Tiettävästi Blackhawksissa ajatellaan Slaggertista vielä hyvin positiivisesti ja päätös jäädä vielä vuodeksi Notre Damen yliopistoon oli tässä tilanteessa paras mahdollinen. Alaketjujen voimahyökkääjää voi parhaimmillaan hänestä odottaa, jos yltää ylimälle tasolle aikanaan. Toisi kaivattua fyysisyyttä kokoonpanoon.

Puolustajat:

Nolan Allan, 2003 (6'2, 194)
Hyvin liikkuva puolustuspään spesialisti. Sellainen köyhän miehen Hjalmarsson voisi Allanista kasvaa eli ehkä vitospakkina voisi joskus viilettää NHL:ssä.

Louis Crevier, 2001 (6'8, 218)
Yli kaksimetrinen kolossi pelasi ensimmäisen täyden ammattilaiskauden Rockfordissa. Kohtalainen luistelija kokoisekseen ja tietenkin ulottuvuus se paras ominaisuus hänellä. Näkisin enemmän farmipakkina kuitenkin hänen tulevaisuuden.

Ethan Del Mastro, 2003 (6'4, 205)
Fyysinen puolustaja, joka osaa kiekkollakin tehdä jotain. Johtajatyyppiä ja top 4 -pakiksi kaikki työkalut olemassa. Jotenkin tulee mieleen Ryan Graves tästä pelaajasta. Del Mastrolla ehkä kiekollista potentiaalia hieman enemmän.

Taige Harding, 2002 (6'7, 229)
Lisää kaksimetrisiä ja isokokoisia puolustajia. Harding pelasi ensimmäisen kokonaisen yliopistokauden Providencessä. Nähtäväksi jää saako koskaan edes sopimusta, mutta kokonsa puolesta mielenkiintoinen hahmo ainakin.

Wyatt Kaiser, 2002 (6-0, 172)
Kaiser pääsi jo pyörähtämään yhdeksän ottelun verran NHL:n puolella. Hyvän yleispakin ainekset olemassa. Liike ja peliäly hyvällä tolalla. Näkisin parhaimmillaan kakkospariin mahdollisuudet, jos kaikki menee hyvin tämän jenkkipakin kehityksen kannalta.

Kevin Korchinski, 2004 (6'3, 185)
Viime kesän ykkösvaraus saa kaikki mahdollisuudet aloittaa kautensa Blackhawksissa, mutta vaikea on nähdä pelaavan ylhäällä vielä kokonaista kautta. Alakerran kiekollisen osaamisen tulevaisuuden toivo. Ykköspariin ja ylivoiman pyörittäjäksi kaikki työkalut olemassa. Runkoon tarvitaan lisää lihaa ja puolustuspään pelaamisessa on vielä tekemistä.

Isaak Phillips, 2001 (6'3, 194)
Jamaikalaistaustainen kanadalaispakki aloittaa jo neljännen ammattilaiskauden nuoresta iästään huolimatta. NHL:n puolellakin jo 20 ottelua takana. Kolmosparin vakiorooliin on kaikki mahdollisuudet vielä kehittyä ja kasvaa.

Sam Rinzel, 2004 (6'4, 176)
Porukan ainoa oikea käsi alhaalla pelaava puolustaja. Ensi kaudelle tosiaan hyppy kovempaan ympäristöön ja silloin nähdään paremmin, missä vaiheessa pitkä ja hoikka puolustajalupaus on menossa kehitystään. Erinomainen luistelu on varmasti se selkein vahvuus tällä projektilla. Potentiaalia on vielä vaikea arvioida, mutta Blackhawksissa se nähdään korkealla jo ihan varausvuoroon peilaten.

Alex Vlasic, 2001 (6'6, 201)
Lähes kaksimetrinen Vlasic on hyvä luistelija kokoisekseen. Lopputuote voisi olla korkeintaan kakkosparissa varmistavan puolustajan roolissa. Koostaan huolimatta ei ole kovin fyysinen, mutta toisaalta ulottuvuudellaan ja hyvällä liikkeellä mailapaineistajana erittäin käyttökelpoinen pelaaja. Oli monien mielestä Rockfordin paras puolustaja viime kaudella ja tulee saamaan kaikki mahdollisuudet ansaita pelipaikka Blackhawksista tulevalla harjoitusleirillä.

Maalivahdit:

Dominic Basse, 2001 (6'6, 179)
En tiedä onko isokokoinen jenkkivahti Blackhawksin suunnitelmissa, mutta nostetaan nyt vielä kuitenkin hänet tähän joukkoon. Pelasi viime kauden hyvillä tilastoilla St.Cloud Staten yliopistossa. Nähtäväksi jää tekeekö Blackhawks hänen kanssaan sopimusta, mutta maalivahtien vaikeasti ennustettavat kehityskaaret huomioiden en jättäisi yhtään kiveä kääntämättä.

Drew Commesso, 2002 (6'2, 181)
Ennakkoon kenties se lahjakkain maalivahtiprospekti organisaation listoilla. Oli Bostonin yliopiston kantavia voimia ja varakapteeni viime kaudella. Nyt ensimmäinen kausi ammattilaistasolla ja tarjolla Rockfordin ykköstorjujan tonttia.

Adam Gajan, 2004 (6'3, 181)
Juuri varattu slovakkimaalivahti on sijoitus vuosien päähän ja siinä onnistuminen täysin mahdotonta arvioida. Nuorten kisojen parhaaksi maalivahdiksi valittu Gajan jatkaa matkaansa rapakon takana ja yliopistoreittiä kohti on hänkin menossa.

Arvid Söderblom, 1999 (6-3, 179)
Vapaana agenttina Blackhawksiin päätynyt ruotsalaisvahti teki juuri kahden vuoden jatkosopimuksen ja hänelle on nyt pedattu Mrazekin varavahdin tonttia Blackhawksissa. Davidson totesi tässä pari viikkoa sitten, että ei ole etsimässä maalivahtia ja näillä mennään toistaiseksi. Mrazekin loukkaantumishistorian tietäen Söderblomille on luvassa torjuntavastuuta tänäkin vuonna. Viime vuonnakin sitä jo tuli, mutta se ei ollut alkuperäisissä suunnitelmissa. Hieman kaksijakoinen oli Söderblomin viime kausi, toissakaudella hän oli yksi AHL:n parhaista maalivahdeista ja hänellä on potentiaalia kasvaa kelpo kassariksi ihan sinne korkeimmallekin tasolle asti.

Jaxson Stauber, 1999 (6'3, 174)
Söderblomin ikäinen ja myös vapaana agenttina organisaatioon päätynyt maalivahti torjui kuudessa NHL-pelissään ennätykselliset viisi voittoa kärkeen, mutta sitten taas Rockfordissa kumi ei tarttunut samalla tavalla. Kenties isä Robbin kaltainen ammattilaisura on ihan mahdollinen Jaxsonin kohdalla.


Siinäpä ne pääpiirteissään. Tiedän, että listalta jäi mainitsematta useampia nimiä kuten nyt vaikkapa Antti Saarela, Michal Teply, Aidan Thompson ja Dominic James, mutta nuo nostamani pelaajat ovat kenties ne mielenkiintoisimmat seurattavat itselleni. Voi hyvinkin olla, että listan ulkopuolelta kasvaa parempia ammattilaisia ja mikäs sen mukavampaa kuin iloiset yllätykset. Joka tapauksessa Blackhawksin altaassa alkaa olla mukava parvi kasvamassa. Mitä enemmän näitä nuoria lupauksia on, sitä todennäköisemmin sieltä aina jokunen kasvaa mitat täyttäväksi NHL-vonkaleeksi. Jäädään seuraamaan mielenkiinnolla näiden pelaajien polkuja.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Sikäli harmi näin fanin kannalta, että junnuleirillä ei jäällä viiletetä. Olisi ollut mukavaa nähdä näitä nuoria tulevaisuuden toivoja luistimilla. Nyt siellä on bondattu mm. nyrkkeilyn, stand upin ja kokkailun lomassa. Oheisia vedetty ja mm. Johnny Oduya käynyt opettamassa nuorisolle hengitystekniikoita. Brock McGillis käynyt myös luennoimassa miten toisia ihmisiä kohdellaan ja niin edelleen.

Muutama nosto sekalaisessa järjestyksessä:

- Phillip Kurashevin jatkosopimus menossa välimiehelle, mutta Davidson uskoo sopimuksen syntyvän ennen sitä

- Davidsonin mukaan rosteri alkaa olemaan tässä ja mahdollisesti lähempänä harjoitusleiriä katsotaan vielä puolustukseen vahvistusta

- Connor Bedardin tulokassopimus on varmasti seuraavana asialistalla

- Martin Misiak varattiin ensimmäisenä CHL:n Import draftissa OHL-liigan Erie Ottersiin

Blackhawksin hankintojen pelinumerot julkistettu:



 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Blackhawks julkaisi viimeisimmän Every Shift -jakson pihalle. Kyle Davidson oli tosiaan kovasti Oliver Mooren perässä heti Bedardin varattuaan ja tässä selviää, että siellä oli jonkun joukkueen kanssa kauppaneuvottelut menossa, mutta Blackhawksin tarjoama 19. ja 41. vuoro ei ollut riittävä vastine. Tiedä sitten mikä joukkue ja vuoro mahtanut olla kyseessä, mutta onneksi Davidson ei lähtenyt korottamaan tarjoustaan ja Moore tuli kuin lahjana syliin tuolla ensimmäisen kierroksen toisella vuorolla.



 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Rauhallisia viikkoja mennään nyt ja odotettavia tapahtumia lähiaikoina on todennäköisesti ainoastaan Bedardin tulokassopimuksen julkistaminen sekä Kurashevin jatkosopimus. Bedard täyttää ensi viikolla 18 vuotta ja sillä hetkellä on odotettavissa myös tuon sopparin julkaiseminen. Kurashevin leiri hakeutui välimiehelle ja päiväkin on jo päätetty käsittelylle sen ollessa 20. kuluvaa kuuta, mutta eiköhän mustetta saada paperiin ennen sitä.

Rosteria mulkoilessa näyttää vahvasti siltä, että hyökkäykseen on tunkua ja puolustuksessa on tilaa. Riippuen tietty harjoitusleirin otteista hyökkääjistä vaarassa tippua ovat lähtökohtaisesti Reese Johnson, Colin Blackwell, Mackenzie Entwistle eikä Boris Katchoukin asemakaan ole kiveen kirjoitettu. Mitään ei ole varmasti päätetty etukäteen ja paikat tulee ansaita, mutta tiukkaa tulee osalla tekemään. Kilpailu on toki aina hyvästä.

Puolustuksessa tontteja onkin sitten tarjolla ainakin kolme kappaletta. Kevin Korchinski tulee saamaan kaikki mahdollisuudet ansaita paikkansa NHL-kokoonpanosta, mutta lopulta kaikki on hänestä itsestään kiinni eikä mitään anneta kärkivarauksellekaan ilmaiseksi. Vlasic, Kaiser ja Phillips kilpailevat tasapäisesti myös paikoista. Allanin ja Del Mastron kohdalla suunnitelma on varmasti kehittyä vuosi tai kaksi AHL:ssä, mutta ei heitäkään voi täysin poissulkea kisasta. Ja mikäli näyttää, että suurimmalla osalla näistä AHL on vielä parempi paikka kehittyä saattaa Davidson vielä yhden syvyyshankinnan puolustukseen etsiä. Noita jäljellä olevia ufa-pakkeja selatessa ei nyt mitään kovin houkuttelevia nimiä esiin tullut, mutta esimerkiksi Cal Foote kolmospariin voisi olla yksi vaihtoehto. Tuntuisi Luke Richardsonin näköiseltä pelaajalta. Olisin ehkä vielä pitänyt Caleb Jonesista kiinni, mutta organisaatiossa asia nähtiin toisin.

Pikakelauksella jos hypätään jo vuoden päähän, niin CapFriendlyn mukaan kesällä 24 Davidson voisi jo tehdä vähintään yhden isomman sainauksen joukkuetta vahvistamaan. Mikäli palkkakatto nousee Bettmanin varovaisen arvion mukaan noin nelisen miljoonaa kaudelle 24/25, niin Davidsonilla on about 50 miljoonaa dollaria varaa operoida katon puitteissa. Toki rosterissa on aukkojakin yli kymmenelle pelaajalle tämän hetkisen tilanteen mukaan. Ensi kesän draft näyttää taas ennakkoon tarjoavan laadukkaita puolustajia ja sieltä voisi yrittää vielä haalia tulevaisuuden kärkinimen alakertaan, mutta noita vuosien 25 sekä 26 varausvuoroja voisivat paketoida jo osaksi kauppoja, joilla hankitaan valmiita pelaajia vahvistamaan nuorta joukkuetta.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Oliko tässä joku sääntö taustalla? Pitää olla 18-vuotias, jotta voi sopimuksen tehdä tms.

Käsittääkseni pitää olla, mutta palstan kävelevä CBA-tietäjä @Bosco voi tulla vahvistamaan asian.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Oliko tässä joku sääntö taustalla? Pitää olla 18-vuotias, jotta voi sopimuksen tehdä tms.
Käsittääkseni pitää olla, mutta palstan kävelevä CBA-tietäjä @Bosco voi tulla vahvistamaan asian.

Ei ole mitään tuollaista sääntöä asetettu työehtosopimuksessa. Esimerkiksi viime kesänä Rangers signasi toisen kierroksen varauksensa Adam Sykoran tulokassopimukseen heinäkuussa kun 18. syntymäpäivä hänellä oli vasta syyskuussa. Matt Dumba puolestaan taannoin teki tulokassopimuksensa viikkoa ennen 18. syntymäpäiväänsä.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Ei ole mitään tuollaista sääntöä asetettu työehtosopimuksessa. Esimerkiksi viime kesänä Rangers signasi toisen kierroksen varauksensa Adam Sykoran tulokassopimukseen heinäkuussa kun 18. syntymäpäivä hänellä oli vasta syyskuussa. Matt Dumba puolestaan taannoin teki tulokassopimuksensa viikkoa ennen 18. syntymäpäiväänsä.

Tämä selvä! Tuolla CHGO Blackhawks Podcastissa Jay Zawaski ja kumppanit näin väittivät, joten sieltä otin tämän "tiedon", joka ei sitten ilmeisesti pitänytkään paikkaansa.

edit. Tälläisen pykälän löysin tähän vielä:

*Signing Age is age on September 15 of calendar year in which first contract is signed, regardless of actual age when contract signed.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Lyhyt ja ytimekäs juttu Chicago Sun-Timesin toimittaja Ben Popelta Oliver Mooreen liittyen. Siellä oli koko perhe pitänyt sormia ristissä, että poika päätyisi Chicagoon. Jutusta käy myös ilmi, että nykyään Blackhawksin amatööriscouttina toimiva Rob Braceful oli aikoinaan poimimassa Mooren Jenkkien kehitysohjelmaan. Hyvin on Moore varmasti tiedetty ja tunnettu.


Not only will Chicago be just a drive away from Minneapolis once Moore makes the NHL leap — he’ll first spend a year or two at the University of Minnesota — but he’ll also get to lead the Hawks’ revival alongside top pick Connor Bedard. They already became fast friends at development camp.

“Right after the draft, [Bedard and I] were already talking about getting in the gym and getting ready to work,” Moore said. “It’s already rubbing off on me, his work ethic and the way he carries himself.”

“I think the same,’’ Bedard said. ‘‘[Moore is] a really hard worker, and he’s really competitive — he wasn’t happy when he lost in spikeball. It was great getting to know him. He’s a special player. His off-ice habits and his work ethic were great to see.”


Davidson was thrilled to read those comments.

“That’s what you want,” Davidson said. “That’s culture. [When] you see players come in, and they’re already dictating positive behaviors, that’s the goal that you seek. And we’ve got a lot of that in the room.”

Mikä ikinä sitten lopputulema onkaan näiden pelaajien kohdalla, niin onhan näitä juttuja aina mukava kuulla että lukea. Toivottavasti kova työ kantaa lopulta hedelmää ja Bedard&Moore ovat aikanaan Blackhawksin kapteenistoa näyttämässä eturivissä suuntaa sekä standardeja Chicagossa tulevina vuosina.
 

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Rauhallisia viikkoja mennään nyt ja odotettavia tapahtumia lähiaikoina on todennäköisesti ainoastaan Bedardin tulokassopimuksen julkistaminen sekä Kurashevin jatkosopimus. Bedard täyttää ensi viikolla 18 vuotta ja sillä hetkellä on odotettavissa myös tuon sopparin julkaiseminen. Kurashevin leiri hakeutui välimiehelle ja päiväkin on jo päätetty käsittelylle sen ollessa 20. kuluvaa kuuta, mutta eiköhän mustetta saada paperiin ennen sitä.

Rosteria mulkoilessa näyttää vahvasti siltä, että hyökkäykseen on tunkua ja puolustuksessa on tilaa. Riippuen tietty harjoitusleirin otteista hyökkääjistä vaarassa tippua ovat lähtökohtaisesti Reese Johnson, Colin Blackwell, Mackenzie Entwistle eikä Boris Katchoukin asemakaan ole kiveen kirjoitettu. Mitään ei ole varmasti päätetty etukäteen ja paikat tulee ansaita, mutta tiukkaa tulee osalla tekemään. Kilpailu on toki aina hyvästä.

Puolustuksessa tontteja onkin sitten tarjolla ainakin kolme kappaletta. Kevin Korchinski tulee saamaan kaikki mahdollisuudet ansaita paikkansa NHL-kokoonpanosta, mutta lopulta kaikki on hänestä itsestään kiinni eikä mitään anneta kärkivarauksellekaan ilmaiseksi. Vlasic, Kaiser ja Phillips kilpailevat tasapäisesti myös paikoista. Allanin ja Del Mastron kohdalla suunnitelma on varmasti kehittyä vuosi tai kaksi AHL:ssä, mutta ei heitäkään voi täysin poissulkea kisasta. Ja mikäli näyttää, että suurimmalla osalla näistä AHL on vielä parempi paikka kehittyä saattaa Davidson vielä yhden syvyyshankinnan puolustukseen etsiä. Noita jäljellä olevia ufa-pakkeja selatessa ei nyt mitään kovin houkuttelevia nimiä esiin tullut, mutta esimerkiksi Cal Foote kolmospariin voisi olla yksi vaihtoehto. Tuntuisi Luke Richardsonin näköiseltä pelaajalta. Olisin ehkä vielä pitänyt Caleb Jonesista kiinni, mutta organisaatiossa asia nähtiin toisin.

Pikakelauksella jos hypätään jo vuoden päähän, niin CapFriendlyn mukaan kesällä 24 Davidson voisi jo tehdä vähintään yhden isomman sainauksen joukkuetta vahvistamaan. Mikäli palkkakatto nousee Bettmanin varovaisen arvion mukaan noin nelisen miljoonaa kaudelle 24/25, niin Davidsonilla on about 50 miljoonaa dollaria varaa operoida katon puitteissa. Toki rosterissa on aukkojakin yli kymmenelle pelaajalle tämän hetkisen tilanteen mukaan. Ensi kesän draft näyttää taas ennakkoon tarjoavan laadukkaita puolustajia ja sieltä voisi yrittää vielä haalia tulevaisuuden kärkinimen alakertaan, mutta noita vuosien 25 sekä 26 varausvuoroja voisivat paketoida jo osaksi kauppoja, joilla hankitaan valmiita pelaajia vahvistamaan nuorta joukkuetta.
Hiljaista tosiaan on ja mielenkiintoista miten tuohon puolustukseen vielä aiotaan suhtautua. Kolme paikkaa junnuille on ehkä hieman liikaa, itse pitäisin enemmän siitä, että Jones, Zaitsev, Murphy olisi pelaava kolmikko, Tinordi 7.puolustaja ja kaksi paikkaa puolustuksesta menisi ryhmälle Vlasic/Kaiser/Phillips/Korchinski. Jos taas tuosta löytyisikin kolme NHL-tason puolustajaa niin Tinordin voi pitää syömässä popcornia tai heittää waivereihin ilman ongelmia. Eli omalla listallani olisi vielä yksi puolustaja joko treidillä tai UFA markkinoita. Listataanpa omat ehdokkaat, ei missään järjestyksessä.

- Cal Foote: Mahdollinen projektipelaaja, jolla saattaa olla realisoitumatonta potentiaalia.
- Ethan Bear: Viime kaudella Vancouverissa 61 peliä. Syvyyspakki, jonka saa varmasti halvalla ja joka ei ota yhtään pelipaikkaa junnujen tieltä.
- Tyler Myers: Viimeinen sopimusvuosi karmealla 6 miljoonan cap hitillä. Kokenut ja isokokoinen puolustaja voisi kuitenkin tuoda mukavasti kokemusta ja puolustuspään osaamista, jotta nuoriso-osasto voi rauhassa kehittyä. Lisäksi tässä on sellainen sopimus, jonka treidaamisessa Chicago saattaisi olla vielä saajapuolella.
- Jeff Petry: Valitettavasti kaksi kautta sopimusta jäljellä 6,25 miljoonan cap hitillä, mutta se ei onneksi ole mikään ongelma Chicagolle. Tässä treidissä oltaisiin myös saajapuolella.
- Cody Ceci: Puhtaasti kolmosparin puolustaja, jolla sopimusta jäljellä kaksi kautta 3,25 miljoonan cap hitillä. Tässä taitaa olla tosin hieman parempi versio Tinordista, mutta hyvin täydennystä kuitenkin puolustukseen, jos Edmonton haluaa lisää tilaa palkkakattoon.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Seurailen tuossa HFBoardsin puolella prospect-äänestystä eli siellä käyttäjät äänestävät nuorukaisia järjestykseen.

Olen aikaisemmin syyllistynyt omien varauksien ylimieliseen haippaukseen ja odottanut kaikilta potentiaalin lunastamista, jollei jopa ylittämistä. Nyt yritän vähän malttaa ajatuksien kanssa.

Fakta toki on se, että on tuossa hurja määrä potentiaalia monissa pelaajissa ja paljon mielenkiintoisia projekteja, mutta toki ilman Bedardia tuo lista olisi paljon köyhempi.

Olettaen kaiken menevän kuin saduissa, Bedardin kanssa keneltäkään ei tarvitse odottaa mitään epärealistista eli potentiaalin reilua ylittämistä ja nousua maailman absoluuttisten parhaiden pelaajien joukkoon, sinne McDavidien ja Draisaitlin tasolle. Bedard sinne nousee. Toki vastaavia pelaajia tarvitaan ja mielellään otetaankin lisää, mutta nykyisille prospecteille ei tarvitse latoa järjettömiä odotuksia.

Riittää, että sieltä omasta poolista löytyy ne markstonet, ondrejpalatit, ryanoreillyt sekä braydenpointit. Se tekee tuosta poolista erittäin mielenkiintoisen ja oikeasti aika kovan.

Omat suosikit ovat Nazar, Kaiser, Kantserov sekä Misiak. Näiden tekemisiä seurailen suurimmalla mielenkinnolla.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Tehdään nyt myös omasta puolesta pikainen ketjuhahmotelma kauden avaukseen. Veikataan myös samalla, ettei isompia hankintoja enää tehdä. En laske mukaan extroja enkä spekuloi maalivahdeillakaan - eiköhän Mrazek starttaa.

Taylor Hall - Connor Bedard - Taylor Raddysh
Lukas Reichel - Tyler Johnson - Ryan Donato
Philipp Kurashev - Jason Dickinson - Andreas Athanasiou
Nick Foligno - Cole Guttman - Corey Perry

Kevin Korchinski - Seth Jones
Wyatt Kaiser - Connor Murphy
Alex Vlasic - Nikita Zaitsev

Kokoonpanosta muutama nosto:

- Taylor Raddysh tuo tuohon ykkösketjuun kokoa ja jos oikein räjähtää lentoon, niin voipi olla halvalla lapulla aikamoinen trade bait jollekin contenderille
- Toivotaan Tyler Johnsonille ehjää kautta ja näkisin hänet mieluusti sentterinä, viimeinen vuosi sopimusta ja on kai hänessäkin mahdollisesti vaihtoarvoa, jos kaikki menee putkeen - todennäköisesti toki ei
- Jason Dickinson ihastutti kuluneella kaudella, toivotaan, että käy samlaffertyt
- Ryan Donatolle sorvattiin kahden vuoden lappu eli hänessä nähdään jotain, Reichel toiselle laidalle tekemään taikoja

- Kolme rookieta vasemmalle puolelle puolustukseen ei ole oikein realistista pidemmän päälle, mutta Korchinskille 9 matsia ja n. 1,5kk stintti NHL-maailmaan voisi tehdä hyvää

Joku pieni perverssi mussa tykkää tuosta kokoonpanosta, johtunee varmaan erityisesti Bedardista ja Reichelista.

Bottom-5 kamaa kuitenkin. Mrazek pitää siitä huolen.
 

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Tässä taitaa olla tosin hieman parempi versio Tinordista, mutta hyvin täydennystä kuitenkin puolustukseen, jos Edmonton haluaa lisää tilaa palkkakattoon.
On muuten melkolailla eri profiilin pelaajia nämä kaksi.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Olettaen kaiken menevän kuin saduissa, Bedardin kanssa keneltäkään ei tarvitse odottaa mitään epärealistista eli potentiaalin reilua ylittämistä ja nousua maailman absoluuttisten parhaiden pelaajien joukkoon, sinne McDavidien ja Draisaitlin tasolle. Bedard sinne nousee. Toki vastaavia pelaajia tarvitaan ja mielellään otetaankin lisää, mutta nykyisille prospecteille ei tarvitse latoa järjettömiä odotuksia.

Riittää, että sieltä omasta poolista löytyy ne markstonet, ondrejpalatit, ryanoreillyt sekä braydenpointit. Se tekee tuosta poolista erittäin mielenkiintoisen ja oikeasti aika kovan.

Omat suosikit ovat Nazar, Kaiser, Kantserov sekä Misiak. Näiden tekemisiä seurailen suurimmalla mielenkinnolla.

Bedardiin asetetut odotukset tuntuvat jopa hieman epäreiluilta nuorukaista kohtaan. Tuntuu, että kaikki alle Crosby/McDavid -taso on jo eräänlaista bustaamista häneltä. Tuollaisen draftia edeltävän junnukauden kun vetää, niin onhan nuo odotukset toisaalta ymmärrettävissä. Bedardin potentiaalissa on kyllä jotain aivan erityistä, eikä kyse ole pelkästään pelillisistä kyvyistä vaan ihan jo tuo, miten nuori mies kantaa itsensä kaiken hulinan keskellä on poikkeuksellista. Kotikasvatukselle menee tuosta kaikki kunnia. Olisin kovin tyytyväinen, jos Bedardista kasvaisi pelaajana NHL:ään lopulta sellainen Stamkosin ja Kanen hybridi. Johtajana Bedardissa on ainesta olla samanlainen liideri kuin Michael Jordan oli Bullsissa aikoinaan. Tietenkin aivan eri tyyliset persoonat kyseessä, mutta vaatimustason nostaminen sekä työkulttuurin luomisessa rooli voi olla samankaltainen.

Kyle Davidsonin mukaan draftista saadaan keskimäärin yksi pelaaja NHL:ään. Mitä useampi vuoro on, sitä isompi todennäköisyys on saada heitä enemmän ja mitä enemmän nuoria lahjakkuuksia organisaatiosta löytyy, sitä paremmat mahdollisuudet sieltä on löytää laadukkaita pelaajia. Tätä alleviivasi myös Mike Doneghey tässä hiljattain. Blackhawksilla alkaa olla määrällisesti, että laadullisesti mukavasti näitä lahjakkaita nuoria pelaajia. Tilanne sen kuin paranee vielä ensi kesän draftin jälkeen, että sikäli ihan positiivisen luottavaisena tässä voi seurata tilanteen kehittymistä.

Tässä kohtaa minulle ei ole kasvanut ketään erityistä suosikkia näistä nuorista pelaajista. Luonnollisesti Bedard on se seuratuin hahmo ja muiden nuorten osalta voi olla jopa hyväkin, että kirkkain valokeila on kohdisettu ysikasiin. Oliver Moore on taas sen tyylinen pelaaja, että mikäli yltää NHL-tasolle niin hänessä on potentiaalia kasvaa henkilökohtaiseksi suosikiksi. Jos jotain saisi toivoa, niin erityisesti tuonne puolustukseen saisi nyt vihdoin kasvaa päteviä pelaajia. Sitten vuoden 2005 jälkeen Blackhawks ei ole onnistunut varaamaan ja kehittämään kärkipuolustajia rosteriinsa. Niklas Hjalmarsson on viimeisin todella laadukas puolustaja, joka tuutista on tullut. Vuosien 2006-2018 välillä Blackhawks varasi ensimmäisten neljän kierroksen sisällä noin 18 puolustajaa, joista yhdestäkään ei ole kasvanut ykkösparin pelaajaa. Adam Boqvist näistä kenties lähinnä, mutta hänellä on ollut haasteita pysyä terveenä eikä ehkä muutenkaan ole kokonaisvaltaisesti aivan ykkösparin potentiaalia. Vuodesta 2019 eteenpäin neljällä ensimmäisellä kierroksella on tarttunut kahdeksan puolustajalupausta matkaan ja toivotaan, että osumaprosentti paranee huomattavasti. Ja miksi rajasin kierrokset neljään? No ihan vaan siksi, että Hjalmarsson oli neljännen kierroksen varaus 2005.

Kuten jo aikaisemmin totesin, niin tämän vuoden draft on onnistunut jo mikäli Bedard saavuttaa lähelleekään häneen asetetut odotusarvot. Kukaan ei varmaan muista, ketkä varattiin vuosina 2006 ja 2007 Blackhawksiin Jonathan Toewsin sekä Patrick Kanen lisäksi? Molempia varausvuosia voidaan pitää loistavina Blackhawksille, vaikka tosiasiassa heidän lisäkseen 14 varatusta pelaajasta ei yhdestäkään kasvanut NHL-pelaajaa. Toewsin lisäksi vain Peter Leblanc pääsi kokeilemaan shown puolella yhden ottelun verran ja Kanen varausvuotena valitut Billy Sweatt sekä Akim Aliu pelasivat yhteensä 10 peliä NHL:ssä.
 

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
On muuten melkolailla eri profiilin pelaajia nämä kaksi.
Nyt kun nostit esiin, niin myönnettäköön, että aika paljon eroa on Tinordin ja Cecin pelityyleissä. Tinordi lähempänä nykyaikaista tappelijaa kun taas Ceci on omien muistikuvieni mukaan aika pehmeä, mutta tunnollinen puolustuspäähän, jolla on kohtuulliset kiekolliset taidot. Lähinnä ehkä tuota roolia ajattelin, eli 3.parin näkymätön puolustaja, joka keskittyy pääasiassa puolustamiseen. Erittäin huono vertaus minulta kuitenkin.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Ilolla olen seuraillut tätä draftin jälkeistä aikaa. On kyllä positiivinen ilmapiiri Blackhawksin organisaatiossa ja tuntuu, että puhutaan jatkuvasti vain oikeita asioita. Miellyttää etenkin tuon oikeanlaisen kulttuurin vahva painottaminen. Halutaan, että pelaajilla on kova sisäinen työmoraali, jota sitten etenkin tulevat johtavat pelaajat, Bedard eturintamassa, jalostavat eteenpäin kaikille muille. Näin sen pitääkin olla. Meillä on myös koutsi, joka tuntuu olevan juuri oikea hlö johtamaan tätä uudelleenrakennusta. Jo viime kauden joukkueeseen onnistuttiin löytämään oikeanlaisia veteraaneja tukemaan toimintaa ja kyllä mä uskon, että nytkin hankitut Hall, Foligno ja Perry ovat hyviä tyyppejä luomaan tuota kulttuuria.

Toki tekeminen lopulta ratkaisee kaiken, ei puheet. Hyviä merkkejä tässä kuitenkin on ilmoilla.
 

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Jos osaisin pukea ajatukset yhtä hienosti sanoiksi, kuin Petr T, niin toi ed. olisi mun teksti :) Lukee pikku artikkeileita mistä hyvänsä, niin hyviä asioita putkahtelee esiin.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Koin positiivisia viboja jo Luke Richardsonin palkkaamisen jälkeen. On tuntunut siltä, että tehtäviin on palkattu oikeanlaisia ihmisiä kautta organisaation. Richardson jo yksistään toi joukkueeseen toivottua kulttuuria ja sitä kautta alkoi vahvistua, että kenties Davidsonkin oli oikea valinta jaktamaan Gm:n tehtävässä. Richardsonin maine pelaajien keskuudessa on erinomainen ja tämä oli yksi syy, miksi esimerkiksi Perry teki sopimuksen Chicagoon. Oli sille varmasti neljä miljoonaa muutakin syytä.

Joka tapauksessa on perusteltua kokea optimismia tulevasta Blackhawksin kannattajana. Unohtamatta kuitenkaan sitä kärsivällisyyttä, sillä matka on vielä kovin alussa ja tällekin tielle tulee mahtumaan vielä omat kuopat että kivikkonsa. Suunta on kuitenkin oikea.

Asiasta viidenteen, tuli mieleen tuossa Toewsin mahdollisesta lopettamisesta kaikkien aikojen suosikki Blackhawksit oman seuraamisen ajalta. On näitä tullut varmaan tehtyä jo aiemminkin, mutta paremman tekemisen puutteessa päivitetään oma All-Time All-Stars Blackhawks (1991-present):

Patrick Sharp-Jeremy Roenick-Marian Hossa
Dustin Byfuglien-Jonathan Toews-Patrick Kane
Brandon Saad-Dave Bolland-Tony Amonte
Tuomo Ruutu-Christian Ruuttu-Dirk Graham

Duncan Keith-Chris Chelios
Gary Suter-Brent Seabrook
Steve Smith-Niklas Hjalmarsson

Ed Belfour
Corey Crawford
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Blackhawksin amatööriscoutingin osastolla on tapahtunut pientä muutosta. Tuossa Moorea koskevassa jutussa mainittu Rob Braceful on valittu USNTPD:n director of player personeliksi ja palaa näin takaisin sinne, mistä pari vuotta sitten Blackhawksin listoille tulikin. Bracefulilla oli tiettävästi merkittävä rooli mm. Nazarin ja Mooren valinnoissa. Uutena scouttina Blackhawksille on aloittanut Cal Filson, joka taas toimi viimeksi Seattle Thunderbirdsin director of player personelina. Filsonilla on ainakin hyvä tuntuma Allanista, Dachista ja Korchinskista olemassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös