secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Jep Jep. Hyvää erityisesti alivoima ja Lankinen, joka oli tietenkin iso osa tuota toimivaa alivoimaa. Myös ylivoimalla tuli nyt tulosta ja siinä Söderberg on loistava täsmäase maalinedustalla. Muuten tuo ylivoimapelaaminen jättää toivomisen varaa. Erityisesti tuo ykkösyv:n pelaaminen on välillä jotenkin todella väkinäistä ja jatkuvat push back entryt on jo niin ennalta-arvattavissa, että jotain muuta voisi välillä kokeilla. Kakkosyv:n pelaaminen on omaan silmään yksinkertaisempaa ja saa kuvion pyörimään jotenkin helpommin, mutta ei taas ole yhtä tehokas. Näin sen näen.

Huonoa oli kiekollinen pelaaminen ja varsinkin omista lähdöt. Dallas katkoi melko isolla prosentilla nuo yritykset. Siinä varmasti iso syy siihen, että Chicago ei saanut tasaviisikoin edes laukauksia Khudobinille. Mitä pidemmälle kausi on edennyt, niin sitä enemmän kokeneet puolustajat nousevat tuolta esiin. Boqvist on toki parantunut otteitaan, mutta vaihtojen välillä hänenkin taso vielä heittelee paljon. Zadorov erityisesti on näistä kokeneemmista puolustajista nostanut tasoaan kauden edetessä.

Tyylipisteitä ei edelleenkään jaeta. Tärkeä voitto edellisen mahalaskun jälkeen ja Lankinen näytti taas oikein hyvältä. Tuo Dallasin jälkimmäinen maali oli pieni kauneusvirhe, mutta annetaan se anteeksi. Mennään eteenpäin.
 
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Tärkeä voitto nelossijaa turvatessa. Aneemisellakin pelillä voi voittaa. Onneksi vedoista maalia kohti ei saa pisteitä vaan maaleista. Kun Duncan Keith latasi kuparisen rikki tältä kaudelta toisessa erässä ajassa 14:37 oli Chicago saanut tuohon mennessä tasakentällisin peräti kaksi laukausta Dallasin maalia kohti. Isokokoista fyysistä joukkuetta vastaan meidän aseet on näköjään helppo riisua. Onneksi ylivoima ja viimeistelyprosenttimme oli tänään kunnossa.

@secord ehti ensin kuittaamaan Söderbergin loistavuuden maskimiehenä ja maalineduspelaajana. Ton tasoista maskimiestä meillä ei ole ollut aikoihin ja tuo homma ei vaan kaikilta luonnistu.
Hagelin esitys oli jälleen sähäkkää ja hän järkkäili muutaman hyvän paikan.

Boqvist on ollut tehokas hyökkäyspäähän mutta aika usein pelottaa myös hänen puolustuspään ratkaisut. Zadorov on parantanut pelaamistaan se on totta ja Murphy & de Haan ovat varmoja suorittajia.
Lankinen oli lukkona etenkin vaikeassa ensimmäisessä erässä pitäen meidät pelissä mukana.
*
Kausi on puolessa välissä ja Chicago köllöttelee edelleen Centralin nelosena. Tämä on ehdottomasti positiivinen juttu, papereita katsellessa jopa melkoinen yllätys. Blackhawksien saldona on 28 peliä ja 33 pistettä.
Puolet peleistä on pelattu ja Lankinen on myös todistanut että rookievahdin hurja suoritustaso vaan kestää.
 
Viimeksi muokattu:
LET'S GO HAWKS !
Offense wins games, defense wins championships #

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Boqvist on ollut tehokas hyökkäyspäähän mutta aika usein pelottaa myös hänen puolustuspään ratkaisut. Zadorov on parantanut pelaamistaan se on totta ja Murphy & de Haan ovat varmoja suorittajia.
Boqvistin kiekollinen peli on nyt parempaa. Se on rohkeampaa ja päättäväisempää kuin alkukaudesta. Uskaltaa pelata enemmän omilla vahvuuksillaan ja väläyttelee paikoin sitä osaamistaan, minkä takia hänet varattiin vuorolla 8. kesällä 2018. Paljon vielä on tosiaan kehitettävää ja kenties hän on ollut omaan päähän jopa odotettua parempi kuin mitä aikoinaan mainostettiin. Mitä pidemmälle kausi on edennyt, niin sitä selvemmin on nähtävissä näillä nuorilla puolustajilla ne kehityskohteet. Mitchellistä alkoi paistamaan läpi, että kova ottelutahti alkoi ottamaan veronsa ja Collitonin päätös pistää poika huilmaamaan oli varmasti täysin oikea. Nuorten pelaajien kohdalla tämä on täysin normaalia. Aikaa kehittyä sekä kasvaa on ja siksi nuo kokeneemmat puolustajat nousevat arvoonsa, mitä pidemmälle kausi etenee.

Blackhawksin tulevaisuuden alakertaa ei voi rakentaa pelkästään nimien Boqvist, Beaudin, Mitchell, Carlsson jne. varaan. Sinne tarvitaan noita Murphyn, de Haanin ja Zadorovin kaltaisia isokokoisia ja fyysisempiä pelaajia myös. Aivan hetkeen tuollaisia ei ole ainakaan omasta takaa tulossa, joten Murphyn ja ainakin Zadorovin pitäminen vähintään parin seuraavan kauden verran olisi tärkeää.

Power&Lazerus kävivät tässä pohdintaa kuukauden päässä siintävästä siirtojen takarajasta. Mitään suuria paljastuksia sieltä ei voinut löytää, mutta tämä kohta oli kenties se oleellisin tuosta artikkelista:

With the team likely to be in a dogfight for the fourth playoff spot in the Central Division this year, Stan Bowman surely has at least an itch to see if the missing piece is out there.

But a league source said Bowman is unlikely to fall into that trap and that he’s still focused on the bigger picture.

“He knows that the success this season is really just a bonus,” the source said. “They’re still looking at another year or two before they’re really done with this rebuilding process.”
Merkittävin takarajan vahvistus saattaa olla Kirby Dachin oletettua nopeampi paluu kokoonpanoon.

Ja tämäkin oli mielenkiintoinen tieto:

• The Blackhawks aren’t in the mix for KHL forward Damir Zhafyarov as of now. Zhafyarov was recently ranked by The Athletic’s Corey Pronman as the top European free agent available.

Zhafyarov is looking to sign with an NHL team to end this season. The Blackhawks aren’t keen on doing that for a few reasons. One is any European free agent who isn’t on a team’s reserve list would have to go through waivers if signed for the current season because the deadline has already passed.

• Another issue with adding players this season is the Blackhawks are already near the 50-contract limit. They’re at 48 now. They’ll want some wiggle room to take on a contract or two at the deadline.

The Blackhawks are still looking to pursue European free agents, but they’d be signed for the 2021-22 season. No specific names were mentioned, but the Blackhawks are believed to be in the mix for a few players. We hope to have more to report on that soon.
Powersille jopa pakkomielteeksi noussut pelaaja Maxim Shalunov saattaa sittenkin vielä tehdä sopimuksen Blackhawksiin. En tiedä onko tämä enemmän Powersin toive vai fakta, mutta mikäli näin tapahtuisi koskisi sopimus ensi kautta.

edit. Drew Commesso valittiin puolestaan Hockey East divisioonan All-Rookie Teamiin. Commesso pelasi vain seitsemässä ottelussa johtuen covid-protokollasta ja voitti noista peleistä kuusi. Torjuntaprosentti oli 93,3 ja päästetyt maalit ottelua kohti 2.75. Commesson ainoa tappio merkittiin kauden ensimmäisessä pelissä, jossa taakse livahti kuusi maalia, mutta loput pelit sujuivat oikein mallikkaasti. Tuosta on hyvä jatkaa.
 
Viimeksi muokattu:
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Florida vaikuttaa vaikealta match upilta tällä kaudella ja viime yön pelistä näkyi haukkojen materiaalin rajallisuus, kun vastassa on divisioonan kärkikolmikon joukkue. Varsinkin keskikaistalla oli suuria ongelmia.

Toinen ongelmakohta oli edellistäkin Floridan vierailua leimannut huono PAPP. Tosin Panthers on juuri nyt niin hyvä joukkue, että se saa luotua tiloja ja virheitä merkkaukseen. Paremmalle hävittiin.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Chicagon pelaaminen on alkanut ottamaan hieman takapakkia, mutta toisaalta syynä voi olla sekin, että vastassa on nyt laadukkaampia joukkueita. Florida oli todella vahva, vaikka Chicagolla oli mahdollisuutensa mm. siirtyä ylivoimalla kahden maalin johtoon ja tiedä sitten miten peli olisi edennyt. Florida nosti kytkintä toisessa erässä ja vei tilan sekä ajan Blachawksilta pois. Valitettavasti tuo materiaalin kapeus näkyy varsinkin kiekollisessa pelaamisessa ja kun vastustaja saa Catin sekä Kanen pidettyä aisoissa, niin vähissä on kiekolliset haastajat haukkojen rosterissa. Aloitukset menivät tällä kertaa Floridalle 67% vs 33%. Pelaaminen helpottuisi jonkin verran, jos noita aloituksia pystyttäisiin viemään vähän paremmalla prosentilla.

Barkovin ketjun ollessa jäällä oli vaikea seurata omia. Jos Dachista kasvaa lähellekään tuollainen kahden suunnan härkä kuin Barkovista, niin siinä sitä olisi jotain. Gustav Forsling on kehittynyt näköjään silmissä sitten Chicagon aikojen. Muutenkin wanha viiksivallu on piiskannut Floridan pojat kovaan lentoon.

En halua olla mikään ilonpilaaja, mutta väitän ettei Chicagolla tule vielä paukut riittämään pudotuspeleihin tällä kaudella. Loppuohjelma on selvästi ensimmäistä puoliskoa kovempi. Kenties nyt on viime peleissä ollut nähtävissä myös sitä, että tuota Collitonin pelitapaa on vaikea toteuttaa pelistä toiseen. Tai sitten se vain näyttää siltä vastustajien ollessa piirun verran parempia. Silti edelleen voi olla optimistinen jatkon suhteen ja suunta organisaatiossa on selkeä sekä oikea. Jos on Mitchellit ja kumppanit vähän kadonneet kuvasta, niin Boqvist tuntuu olevan koko ajan paremmin pelin sisällä. Pelasi mielestäni yhden parhaista peleistään viime yönä. Ja aina kun Hagel iskee maalin niin se on maljan paikka! Kubalik-Hagel kaksikko näyttää pelaavan mukavasti samalla aaltopituudella. Pidetään heidät yhdessä. Ylivoimasta voisi jo ottaa tuon Carpenterin pois kuleksimasta. Ei vaan kädet riitä sinne.

*

Rockford otti maalivahti Matt Tomkinsin johdolla hienon voiton Grand Rapidsistä jatkoajalla maalein 2-1. Tomkins oli oikeutetusti ottelun ykköstähti 42 torjunnallaan. Matej Chalupa sekä jatkoajalla maalannut Dylan McLaughlin vastasivat IceHogsin osumista.

2016 toisen kierroksen varaus Chad Krys on joutunut olkapääleikkaukseen ja on sivussa seuraavat 5-7 kuukautta. Ikävä juttu ja kun ei ole oikein muutenkaan lähtenyt prona homma toimimaan, niin NHL-uraa tuskin tulee tekemään tämä varaus.

Lukas Reichel saalisti 1+1 tehot Eisbären Berlinin murskavoitossa Dusseldorfista 8-1. Reichel oli syöttämässä Eisbärenin voittomaalia sekä viimeisteli 3-1 maalin. Reichel on enää kolmen pisteen päässä viime kauden saldostaan, vaikka pelejä on kertynyt melkein parikymmentä vähemmän tässä kohtaa. Takana on 24 ottelua tehoin 7+14=21. Vastuuta on toki nyt tullut viime kautta enemmän ja rinnalla on laadukkaammat pelaajat, mutta toisaalta Reichel pelaa nyt vastustajien parhaimpia vastaan. Viime kaudella valmentaja vielä suojasi Reicheliä peluutuksessaan.
 
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Columbus on pahin kilpailija pudotuspelipaikkaan ja saa kairata pisteitä Detroittia vastaan Chicagoa enemmän. Maaliskuu on selvästi kova testi ja on alkanut näyttää pelottavalta pudotuspelipaikkaa ajatellen. Pitää mennä peli kerrallaan ja katsoa tilannetta.

Huom: Hawkseilla ei ole yhtään peliä hävittynä ilman maalintekoa, että jtn positiivista tappioista voi hakea, korjatkaa toki jos olen tilastoja lukenut väärin.
 

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Nyt vasta atk:n ääreen. Tuntuu tällä hetkellä, että Boqvist on, kuin Haukat pienoiskoossa. Hyvin usein eka erä hyvää tekemistä, varsinkin hyökkäyspäässä, sitten pikkuhiljaa kadotaan pelistä. Aloitukset 33% omille viime pelissä, ei riitä. YV:kin meni reisille, kun järjestään hävittiin aloitukset ja kiekon ylöskantajia oli yksi, joka otettiin yv:llä 1vs1 pois.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Columbus on pahin kilpailija pudotuspelipaikkaan ja saa kairata pisteitä Detroittia vastaan Chicagoa enemmän.
Väittäisin, että Dallas Stars tuolta tulee hönkimään pahiten niskaan. On pelannut kuusi peliä Columbusta ja viisi peliä Chicagoa vähemmän. Columbuksesta viiden pisteen päässä ja Chicagosta yhdeksän.

Lisätään viestiin pohdintaa vakioaiheesta eli ketjukoostumuksista yms. tyhjänpäivästä lätinää. Dylan Stromen tilanteesta ei ole kuulunut oikein mitään, mutta jossain kohtaa hänkin sieltä kokoonpanoon palaa. Collitonin saappaissa istuttaisin häntä tuohon Hagelin ja Kubalikin väliin, jos vaikka siinä saisi jotain aikaiseksi kun rinnalla viilettää kovaa työtä tekeviä nopeita pelaajia, sekä tulisen pyssyn omaava laituri. Ja jos mennään vielä pidemmälle asioissa ja oletaan, että Kirby Dach on joskus huhtikuun loppupuolella mukana niin siinä on taas lisää pureskeltavaa koostumusten suhteen. Kokeillaan nyt Collitonin puolesta:

DeBrincat-Kurashev-Kane
Hagel-Strome-Kubalik
Janmark-Dach-Söderberg
Suter-Kämpf-Carpenter

Nähtäväksi jää miten Bowman sitten käyttäytyy siirtojen takarajalla. Näkisin, että Lucas Wallmark ei oikein istu isoon kuvaan. Mielelläni pitäisin Janmarkin jatkossakin Chicagossa, mutta voi olla että miehellä on muita suunnitelmia ja saattaa olla yksi täky kauppatavarana. Söderberg samaten, mutta kun/jos Toews ei tällä kaudella pelaa, niin hänet pitäisin ohutta keskikaistaa vahvistamassa. Tuossa hahmotelmassani voisi kaapia Dachin puolesta aloituksia ja Dach voitaisiin ajaa sisään pelitempoon myös laidassa. Kurasheville ehkä vähän turhan kova paikka tuossa ykkösen keskellä, mutta antaisin pojalle nyt muutaman pelin edes yrittää.

Toinen vaihtoehto Dachin palatessa olisi sitten esim. tämä:

DeBrincat-Dach-Kane
Hagel-Strome-Kubalik
Janmark-Söderberg-Kurashev
Suter-Kämpf-Carpenter

Ja mikäli tapahtuisi pieni ihme ja kapteeni palaisi jo tällä kaudella riviin niin tämä:

DeBrincat-Dach-Kane
Hagel-Toews-Kubalik
Janmark-Strome-Kurashev
Suter-Kämpf-Carpenter
 
Viimeksi muokattu:
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Toinen vaihtoehto Dachin palatessa olisi sitten esim. tämä:

DeBrincat-Dach-Kane
Hagel-Strome-Kubalik
Janmark-Söderberg-Kurashev
Suter-Kämpf-Carpenter
Näitähän on aina kiva hahmotella. Aika hyvä balanssi mutta omassa rosterissa Suterin paikka ei ole nelosessa vaikka en sinne Hageliakaan haluaisi laittaa. Näen Suterin tehopotentiaalin kovempana kakkoskentässä kuin Hagelin vastaavassa paikassa. Kämpf on nelosessa oikeimmillaan. Kämpf on viime peleissä ottanut muutamat hyökkäyspään jäähyt ja on muutenkin jäähytilastomme ykkönen Keithin kanssa.

DeBrincat-Dach-Kane
Suter-Strome-Kubalik
Janmark-Söderberg-Kurashev
Hagel-Kämpf-Carpenter
 
Viimeksi muokattu:
LET'S GO HAWKS !
Offense wins games, defense wins championships #

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Näitähän on aina kiva hahmotella. Aika hyvä balanssi mutta omassa rosterissa Suterin paikka ei ole nelosessa vaikka en sinne Hageliakaan haluaisi laittaa. Näen Suterin tehopotentiaalin kovempana kakkoskentässä kuin Hagelin vastaavassa paikassa.
Saattaa olla, mutta juuri tuota balanssia tuossa hain sekä Hagelin ja Kubalikin orastavaa kemiikkaa&fysiikkaa. Siinä näyttää olevan jotain. Suter toisi neloseen sitten hieman hyökkäyspään potentiaalia.

*

Äärimmäisen hyvä artikkeli jälleen Powersilta The Athleticillä Rockfordista ja pelaajien kehittämisestä. Olen välillä sen enempää ajattelematta kritisoinut Kingiä ja epäröinyt hänen kykyään kehittää nuoria pelaajia, mutta Chicagollakin on farmissa nykyään melkoinen arsenaali ihmisiä kehittämässä näitä nuoria pelaajia. Sitä tulee helposti vain katsottua, että jaahas taas on Rockford ottanut kuokkaan ja mieleen juolahtaa ettei tuosta nyt tule lasta eikä paskaa.

Aikoinaan Blackhawksilla oli listoillaan vaan yksi henkilö, jonka vastuulla oli pelaajien kehittäminen. Tuo henkilö on siirtymässä Seattle Krakenin palvelukseen ja Rockfordissa tilanne on nykyään hieman toinen:

Now, player development in Rockford is a product of Bernard, King, IceHogs assistant coach Anders Sorensen, who was previously a development coach, Eaton and his development staff working together. That development staff includes Peter Aubry, Christian Burrus, Brian Campbell, Erik Condra, Kevin Delaney, Yanic Perreault and Kendall Coyne Schofield. Each has their own specialty and most will spend time with prospects on and off the ice.
IceHogsissa ei siis keskitytä joukkueen menestymiseen vaan painopiste on isosti pelaajien kehittämisen puolella:

As the staff has grown, so has the Blackhawks’ approach to development. The IceHogs not only practice, but they also hold skill sessions, usually 45 minutes before practice, to focus on individual development.

“I worked with another team (in the AHL) and I’ve done skill stuff, but this is like a constant,” King said. “Every day, there’s some type of skill going. Some players need different things, other players need this thing, whether it’s skating, stickhandling, shooting. But it’s constant here where every day before we start the full practice, which I guess would be considered the structured stuff or working on building up for the games coming up, we always do skills for 20 minutes to half an hour every day.

“There’s always a group of things to do with forwards, there’s always a group of skills to work with the D and they’re consistent. But then it’ll be down to the individuals. For example, if it’s (MacKenzie) Entwistle and Reese Johnson, maybe they need to work on their skating, on their first two strides. So we’ll take aside Kevin Delaney, one of our skills coaches and power skating guys, and will work with them for 10-15 minutes to get those first strides going.”
Nicolas Beaudin nostetaan yhtenä hyvänä esimerkkinä esiin, jonka kanssa mm. Brian Campbell teki viime kaudella paljon töitä. Beaudinin alku oli farmissa vaikea ja tuli pari kertaa penkitetyksi kauden ensimmäisellä puoliskolla. Beaudinin kohdalla keskityttiin paljon kiekottomana pelaamiseen ja tuijotettiin videoita tunnista toiseen. Vaikka Beaudin on valmiista pelaajasta kaukana, on hän mennyt kuitenkin huimasti eteenpäin viime kaudesta. Jotain tuolla farmissakin kait osataan tehdä oikein, vaikka kovasti olen sitä kyseenalaistanut.
 
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Teemaa kunnioittaen johtoasemasta tappioon on nyt asia mikä pitäisi saada korjattua. Onhan tuo Florida alkanut kantamaan hedelmää Q:n alaisuudessa & Sasha on kehittynyt erittäin vaaralliseksi pelaajaksi enemmän & enemmän. AV/YV ei enään toimi & maaliskuu vaikuttaa näillä näkymin, että Chicago ei kestä edes pudotuspeleihin asti. Toki pelejä on jäljellä & täältä sohvalta turha päätellä mitään sen enempää, mutta sanon vielä tämän omana mielipiteenä: Boqvist voisi käydä hakemassa sieltä ahl:stä vauhtia hieman.

Ps: Secord väittämäsi on oikea, että Dallas sieltä tulee pahasti kiinni, en muistanut katsoa miten kukakin joukkue on pelejä pelannut.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Johtoasema suli jälleen kerran, mutta eipä sitä hyödytä liikaa murehtia. Sen verran mankelissa oltiin taas. Florida on monta piirua parempi ja leveämpi joukkue.

Tietenkin parta voi päristä siitä Floridan voittomaalista. Hävitty hyökkäyspään aloitus, alivoimainen vastustaja päästetään ylivoimahyökkäykseen ja muuten hyvän pelin pelannut Lankinen pomputtaa riparin tarjottimelle. Näihin virheisiin ei ole varaa tällaisissa peleissä.

Isossa kuvassa sillä ei ole kuitenkaan merkitystä. Divisioonan kärkikolmikko menee omissa sfääreissä eikä tämä haukkaparvi ole vielä valmis haastamaan sitä tasoa. Tämä kausi on jo kuitenkin menestys, kun muistelee odotuksia ennen kautta. Pudotuspelit voivat karata, jos Dallas ja Columbus saavat pelinsä kuntoon, mutta ei se haittaa. Organisaation kehitys on saatu oikeille urille parin sekavan kauden jälkeen. Nuoret pelaajat saavat arvokasta kokemusta jokaisesta pelistä ja Bowman vielä arvokkaampaa dataa rebuildin suhteen. Loppukausi pelataan talon rahoilla.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Tappio, Florida taitaa olla meille pahin vastustaja. Kunnon nopea sulaminen jälkeen kahden maalin johdosta harmittaa vietävästi.

Coach Q keitti sellaiset myrkyt millä Pantterit veivät Chicagoa erikoistilannepelaamisessa kaksi matsia kuin mätää kukkoa ja ratkoivat noilla maaleillaan molemmat ottelut.
Chicago tässä matsissa neljä ylivoimaa, joista saldona yksi maali omiin ja ainakaan ensimmäisistä ylivoimista ei edes yhtään vetoa vastustajan maalia kohti. Pantterit kolme YV:tä ja kaksi maalia.
Puolustajien liike ja tilanteisiin meno oli jotenkin halutonta ja hidasta tänään, vai saiko vastustajan hyvä peli sen vaan näyttämään siltä. Floridan pakit näyttivät myös sen että pakit voivat ratkoa pelejä tekemällä maaleja, Ekblad kauden kymmenes ja Forsling eka.
Kylläpä niitä pahoja tilanteita ja vetoja maaliamme kohti tulee varmaan edelleen ihan liigan kärkivauhtia, tuohon asiaan Colliton ei saa korjausta.
Aloitukset Florida veti myös jälleen selkeästi itselleen 61,5%-38,5%.

Eihän nämä matsit nyt hirveesti helpotu kun kohtaamme seuraavaksi Tampan kaksi kertaa vieraissa.


TEAM STATS
Shots2936
Hits2016
Faceoffs Won2540
Faceoff Win Percent38.561.5
 
LET'S GO HAWKS !
Offense wins games, defense wins championships #

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blackhawks
Boqvist voisi käydä hakemassa sieltä ahl:stä vauhtia hieman
Miksi? Poikahan näyttää koko ajan paremmalta. Uskaltaa tehdä enemmän ja alkanut hyökkäyspäässäkin tapahtua hyviä asioita. Onhan tuo puolustaminenkin mennyt eteenpäin.

Ei missään nimessä mihinkään AHL:ään kun suunta on oikeanlainen.

Täydellisyyttä nyt ei tietenkään pidä odottaa.
 
Almuja ei jaeta.

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Miksi? Poikahan näyttää koko ajan paremmalta.
Boqvistin pelillinen käyrä on tosiaan ylöspäin. Olikohan ainoa pakki, joka uskalsi kiekollisena haastaa Floridan sumppua, kun muut heittivät päätyyn. Alkukausi oli hänellä vaikea ja koronan jälkeen AHL-visiitti olisi ollut aiheellinen. Nyt ei ole enää tarvetta.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Boqvist on kyllä pelannut oikein hienosti viime aikoina.

On muuten tuosta meidän Forslingista kasvanut aikamoinen pelimies. Ei ole enää sama arka poika, jota nähtiin vielä Chicagon aikoina. Pelaa nyt sillä tasolla, mitä nähtiin väläyksittäin tuulisessa kaupungissa.
 
Fucking right Chicago

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Boqvist on kyllä pelannut oikein hienosti viime aikoina.

On muuten tuosta meidän Forslingista kasvanut aikamoinen pelimies. Ei ole enää sama arka poika, jota nähtiin vielä Chicagon aikoina. Pelaa nyt sillä tasolla, mitä nähtiin väläyksittäin tuulisessa kaupungissa.
Ei voi kun kompata @Kaner Huikean näkyvä ja vaarallinen pakki oli tuo Forsling molemmissa peleissä. Nyt vaan odottelemaan Boqvistin kehittymistä.
 
LET'S GO HAWKS !
Offense wins games, defense wins championships #

Peppuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Chicago Blackhawks
DeBrincat-Kurashev-Kane
Hagel-Strome-Kubalik
Janmark-Dach-Söderberg
Suter-Kämpf-Carpenter
Mennyt joku peli tässä nyt kiireiden takia niin että ei ole voinut katsoa, pelkästään koosteiden varassa. Suter näytti hyvältä Kanen ja Catin välissä siinä jossain pelissä niin mitä sitten tapahtu? Vai eikö tapahtunut mittään? Kirjottelinkin silloin että sehän vie Calderin sillä tahdilla.

En tiedä uskoakko vai ei playoffseihin, tästä meidän "Discover" lohkosta tuo neljäs tulenee olemaan se heittopussi sielä kuitenkin, jos Dallas ei yhtäkkiä löydä viime vuoden menoa, jota epäilen. En kyllä edes muista miten pleijarit pelataan, oliko se niin että pelataan oman lohkon ykköstä vastaan jos neljänsiä oltaisiin?

Siitä kuitenkin pidän, että ihan ei olla menty sinne syvimpään päähän. Nämä nuoret pakit varsinkin saavat edes vähän sitä voittamisen meininkiä, eikä joka pelissä totuta vain häviään. Pidän tätä itse arvokkaampana kuin sitä että saataisi muutama pykälä parempi varausvuoro.

Ja ihan muuten vain, kuten kaikki muukin, niin Ylen Puheen NHL-katsauksessa oli mukava kun kesken kaiken tulikin Chicagon maalibiisi äijien kehujen jälkeen. Suositus kuuntelulle jos ei ole kuunnellut. Tuli mukava tunne olla Hawks fani. Josta vielä kukkaruukkuun, niin eikö täälä kukaan ole katsonut joku vuosi sitten tehtyä Kanen All-Star "Vote" videota? ( Linkki youtubeen ) Noin 8500 näyttökertaa, ja ite varmaan oon kattonut sitten siitä 500. Tähän joku hymiö. Nyt toki voisivat tehä "vähän" paremman, jonku Kane "Hart" -videon.

Edit: Toewsista toki löytyy samantyylinen video. ( Linkki siihen ).
 
-

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Mennyt joku peli tässä nyt kiireiden takia niin että ei ole voinut katsoa, pelkästään koosteiden varassa. Suter näytti hyvältä Kanen ja Catin välissä siinä jossain pelissä niin mitä sitten tapahtu? Vai eikö tapahtunut mittään? Kirjottelinkin silloin että sehän vie Calderin sillä tahdilla.
Mielestäni kadonnut vähän kuvasta ja osittain siihen voi vaikuttaa se, että on heitelty vähän eri ketjuihin. Viimeiseen viiteen peliin yksi maali ja neljässä viimeisessä jäänyt tehopisteittä. Noita koostumuksia nyt voi pyöritellä joka suuntaan, mutta kun nuo sentterit joskus tuolta palaa kehiin niin siirtäisin Suterin laidalle.

Ei tämä Florida peli ollut mikään totaalinen mahalasku. Toisessä erässä oli paikkoja riittävästi jopa ratkaista peli paitsi, että Chicago näyttää onnistuvan monella eri tapaa menettämään johtonsa. Florida oli hyvä, Bobrovski loistava ja Barkov häikäisevä. Parempi joukkue voitti jälleen ja Florida johtaa tällä hetkellä koko liigaa. Carolina kolmantena ja Tampa neljäntenä, että kovaan divisioonaan on Blackhawks päässyt mukaan. Tämä voi olla joukkueen kehittymisen kannalta hyvä asia jatkoa ajatellen.

Boqvist on tosiaan parantanut ihan valtavasti ja kehittymistä on tapahtunut silmissä. Samalla puhutaan tällä hetkellä liigan nuorimmasta puolustajasta Bowen Byramin jälkeen. Vähän jäitä hattuun myös noihin odotuksiin. Tästä kaudesta jää paljon hyvää dataa toimistolle ja omissa papruissa sellaisia positiviisia huomioita tähän asti on erityisesti Brandon Hagel ja Kevin Lankinen. Ensi kaudeksi tulisi kuitenkin hankkia joku luotettava kassari jakamaan torjuntavastuuta Lankisen kanssa. Moni ensikertalainen on myös näyttänyt pärjäävänsä tällä tasolla. Mutta kuten koko joukkueen otteissa vielä näkyy, niin taso heittelee vielä liiaksi, että pystyttäisiin vakavissaan haastamaan näitä astetta kovempia joukkueita.
 
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Hyvää St Patrick's päivää palstaveljille. Kerran olen ollut todistamassa tuota päivää kohteessa ja kyllä siellä osataan ottaa ilo irti tästäkin päivästä. Tuo Chicago river värjättynä vihreäksi on aika vaikuttava näky, toki kuppiloissa oli myös vihreäksi värjättyä olutta tarjolla ja väki tietenkin vihreisiin pukeutuneena.
 
LET'S GO HAWKS !
Offense wins games, defense wins championships #

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Josiah Slavin:lle 2-vuoden tulokaspahvi. Kyseessä vuoden 2018 7 kierroksen varaus. Carolina Hurricanesin Jaccob Slavinin veli

linkki NHL.com uutiseen: RELEASE: Blackhawks Agree to Terms with Josiah Slavin
Josiah Slavin on yksi mahdollinen alaketjujen työmyyrä kuormaan lisää. Slavin voitti Colorado Collegen sisäisen pistepörssin 5+8=13 tehoilla. Heh. Tuosta vielä liikuvaa kuvaa ja pari sanaa nuoren miehen omasta suusta sopimukseen liittyen:edit. Piti vielä todeta, että IceHogs otti jälleen jatkoaikavoiton Grand Rapidsistä ja jälleen maalein 2-1. Ja jälleen ottelun ykköstähti oli Matt Tomkins 46 torjunnallaan ja jälleen jatkoaikamaalista vastasi Dylan McLaughlin. Toinen IceHogsin osumista merkittiin Gabriel Gagnelle.
 
Viimeksi muokattu:
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks

Tuosta Bowmanin ajatuksia siirtojen takarajaan liittyen. Samalla antoi rohkaisevat kommentit liittyen kapteeniin, Stromeen ja Dachiin.

Toews, 32, has yet to play this season. Bowman said the Blackhawks captain is enjoying watching the young team evolve.

"He seems in good spirits and I know he's liking watching the team and the way we've come out to start the season," Bowman said. "I'm in the same category as everyone. We want him feeling great, not only to help our team but to be back to himself. I don't think he's not quite there, yet but hopefully he will be soon."

Bowman said he believes forwards Dylan Strome (concussion protocol) and Kirby Dach (right wrist), who are skating with the Blackhawks on the road, will be back soon.
 
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Jos Floridaa vastaan ei tappiot haitanneet, kun oltiin niin pahasti jaloissa, niin tästä jäi paha maku suuhun. Hyvin oltiin pelissä mukana, mutta ei riittänyt voittoon asti. Tampan voittomaalissa sattui taas melkoinen virheiden suma ja Lankisen ensimmäinen erä ei ollut kovin hyvä. Pienet virheet käyvät nyt kalliiksi.

Strome palasi kehiin ja oli pirteä. Tykkäsin myös Janmarkin otteista. Tampaa vastaan on pelattu viihdyttäviä pelejä ja Boltsin selostajatkin fiilistelivät mahdollisella pleijarikohtaamisella. Sinne on kuitenkin pitkä matka. Pitäisi päästä pian taas voittokantaan.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Olipa kerrassaan hyvä lätkämatsi. Lopputulos oli tietenkin pettymys, mutta jälleen kerran esitystä ei tarvitse hävetä. Tampa oli maalivahdin verran parempi tällä kertaa. Lankinen lahjoitti kaksi ensimmäistä maalia ikävästi. Paikkoja oli taas vaikka kuinka ja Chicago rakensi monta tilannetta toisen aallon vyöryillään.

Dylan Stromella todellakin vahva paluu ja häneltä yksi kauden parhaimmista peleistä. Stromelta kun saisi useimmiten tuollaisen panoksen, niin hänestä olisi paljon iloa joukkueelle. Zadorovilta nähtiin kenties paras peli haukkapaidassa ja Boqvist oli jälleen hyvä. Tuloksen kautta tarkasteltuna on helppo kaivaa negatiivisia asioita sieltä täältä, mutta Chicago pelasi hyvän pelin tappiosta huolimatta. Tässä kohtaa se ero materiaalissa näkyy tulostaululla.

Vieraskiertue päättyy lauantaina Tampaa vastaan. Sen jälkeen Chicagolla on kuusi kotipeliä putkeen Floridaa, Nashvilleä ja Carolinaa vastaan. Joukkue pääsee kovaan testiin loppukauden ajan. Näin jos pelaavat, niin kyllä sieltä niitä pisteitäkin välillä tulee. Pudotuspelipaikka voi kyllä olla vielä liikaa nuorelle joukkueelle.
 
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy