Chicago Blackhawks 2019–2020

  • 358 289
  • 1 415

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Nyt Chicagon nimen ja logon rasistisuus on taas tullut pinnalle Washington Redskinsin nimikohusta. Chicacon logolla ja nimellä on paljon historiaa, mutta eiköhän vaihdos ole välttämätön, kun katsoo mihin suuntaan maailma on menossa.




Hulluksi menee tää maailman touhu ennen kuin loppuu sanon minä liittyen tähänkin logohöpinään. Logon rasistisuus on turhan kaukaa haettua.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Hulluksi menee tää maailman touhu ennen kuin loppuu sanon minä liittyen tähänkin logohöpinään. Logon rasistisuus on turhan kaukaa haettua.

Täältä on helppo olla samaa mieltä. Ja eiväthän edes paikalliset natiivit pidä nimeä tai logoa loukkaavana (ainakaan kaikki). Silti kun ajan henki on tälläinem niin ei pidä yllättyä, jos nimi ja logo vielä muuttuu. Eikä tämä ole tosiaan ensimmäistä kertaa tapetilla. Joutuihan North Dakotan yliopistojoukkue vaihtamaan nimeään ja logoaan tässä taannoin. Fighting Sioux on nykyään Fighting Hawks.

 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Kyllähän joku stoppi pitäisi tälle pelleilylle saada. Blackhawksin logo on yksi hienoimmista ja aina näitä mielensäpahoittajia riittää. Nyt pitäs vaan asiasta vastaavien pysyä tiukkana ja ilmottaa ettei logoa muuteta vaikka taitaa olla toivotonta.

Jos joku ei mene peliin tai lopettaa seuraamisen logon takia niin sietääki pysyä poissa. Yleisesti ihmeellinen tarve ihmisillä muuttaa historiaa.
 

Lelle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Muistan kuinka ensimmäisiä Nhl ihastuksia -80 luvun lopulla ja -90 luvun alussa oli nimenomaan Chicagon puna-musta väritys ja huikea inkkarilogo, nuori mies oli myyty. Sittemmin kyseisen joukkueen fanitus jäi..ehkäpä osin Belfourin ja Chelioksen mentyä. Joka tapauksessa pakko sanoa että aivan uskomattomaksi touhu on mennyt jos joku päivä tämäkin logo joudutaan vaihtamaan..sääli.
 

ipaz

Jäsen
Olisihan se valtavan suuri harmi näin lätkäfanina, jos Blackhawks joutuisi vaihtamaan ikonisen logonsa. USA:ssa ja Kanadassa monien eri joukkueiden joiden nimi tulee intiaaneista, tai sivuaa intiaanikulttuuria ovat nyt varpaillaan ja selvittelevät yliopistotutkimuksia myöten, onko joukkueen nimi loukkaava vai ei ja onko se syytä vaihtaa.

Sauk-päällikkö Black Hawk (1767-1838) on merkittävä henkilö Illinoisin osavaltion historiassa. Ensimmäinen Amerikan alkuperäisasukas, josta on kirjoitettu elämänkerta. Sotapäällikkö joka taisteli Brittien puolella USA:ta ja eurooppalaisten lännen valloitusta vastaan. Nimi kun voi olla myös ylistys esikuvalleen ja tällä perusteella ne yleensä valitaankin.

Kyse on kuitenkin siis siitä, onko nimi Blackhawks ja intiaaninpäälogo loukkaavia. Ymmärrän todella hyvin sen, että Washington Redskins (alkuperäinen nimi Boston Braves) on loukkaava nimi ja se kaiken järjen mukaan tullaan vaihtamaan - oli nimi kuinka perinteinen tahansa. Mutta kun nimi Redskins viittaa kokonaiseen kansaan (nykypäivänä) halventavalla lempinimellä, niin Blackhawks taasen yhteen merkittävään henkilöön. Myös Canucks on lempinimi kansalaisuudesta, mutta sillä ei ole negatiivista kaikua vaan kanadalaiset ovat yleisesti ylpeitä "kanukkeja".

Elämme mielenkiintoisia aikoja.
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Nyt ymmärrän miksi Chicago on aina vistottanut minua. Koko organisaatio on rasistinen.

Olisiko tässä pari hyvää vaihtoehtoa?

[MEDIA=pinterest]372954412863008868[/MEDIA]

[MEDIA=pinterest]216735800794802261[/MEDIA]
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Olen tässä pohdiskellut näitä nimiin ja logoihin kohdistuvia muutospaineita ja niiden aiheuttamia reaktioita. Tullut päissäni siihen tulokseen, että niin typeriltä kuin joidenkin kohdalla perustelut saattavat kuulostaakin, niin kenties yhtä typerää on vauhkota joidenkin symbolien jne. puolesta. Tavallaan muutoksia kovaäänisesti vastustavat ovat myös aivan yhtä pienisieluisia, kun jäävät roikkumaan johonkin eskimo-puikkoihin ja intiaanilogoihin.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Nimen osalta palattaisiin juurille. Kaudesta 86-87 nimi on kirjoitettu yhteen.

Ei varsinaisesti juurille vaan takaisin siihen virheelliseen kirjoitusmuotoon joka oli vallitsevana sen organisaation ensimmäisen 60 vuoden ajan. Sillä jos edesmennyttä Bill Wirtziä uskoo niin se on aina virallisesti ollut Chicago Blackhawks aina organisaation perustamisesta saakka:

Is it Black Hawks? Or is it Blackhawks?

''Glad you brought that up,'' club president Bill Wirtz was saying.

''We`ve been trying to clear that up, gradually, the last few months. There`s been a lot of confusion, but there shouldn`t be. It`s one word, always has been, on the official National Hockey League charter. Since the franchise was founded. Blackhawks. Period.''

 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Puolustaja Wyatt Kalynuk on signaamassa mitä ilmeisimmin Blackhawksin kanssa. 23-vuotias Flyersin seitsemännen kierroksen varaus ampuu vasemmalta, on toiminut yliopistojoukkueensa kapteenina kuluneena kautena, loistava luistelija sekä ihan kivasti kokoakin. Offensiivinen puolustaja, verrattu Nick Leddyyn.

Mainio hankinta näin nopealla scouttauksella.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Corey Pronman The Athleticiltä listasi helmikuussa junnu-, yliopisto- ja eurosarjojen mahdolliset top vapaat agentit ja Pronman näki Wyatt Kalynukin kolmanneksi parhaana. Näin hän mainitsi Wyattista:

Kalynuk, a seventh-round pick in 2017, looks like he has a chance to be a great value selection if the Flyers can sign him. Kalynuk is different from your usual late round college selection who is usually too slow or too small. Kalynuk has NHL size and speed. He’s a fantastic skater with a high skill level with a game that should translate. The minor quibble in his game is his decision-making can run you the wrong way at times. Kalynuk is a junior but can become a free agent if he chooses. According to LeBrun, the Flyers believe they will get Kalynuk signed, but he might also potentially stay another year at Wisconsin.

Siinä alkaa olla sitten jo määrällisesti aika mukavasti nuoria puolustajia organisaation syvyyskartalla. Jos nyt listataan tähän ihan puhtaasti kätisyyksien mukaan nämä puolustajat, niin saa käsityksen siitä pelaajamäärästä organisaatiossa puolustajien suhteen. Osalla ei toki vielä ole sopimusta ja osa on jo hieman vanhempia (esim. Gilbert):

Left:
Beaudin -99
Carlsson -97
Demin -00
Ess -99
Galvas -99
Gilbert -96
Kalynuk -97
Krys -98
Vlasic -01

Right:
Boqvist -00
Mitchell -99
Moberg -00
Regula -00

Varmaan joku unohtui? Lihavoiduilla on sopimukset taskussaan ja perässä vielä syntymävuosi. Ihan mukavasti siis määrää ja toivottavasti siitä saadaan vähän laatuakin puristettua tulevaisuuden takalinjoille. Osa näistä on jo kastanut varpaansa NHL:n puolella ja enemmänkin ja osa on sitten pidemmän kaavan projekteja. Loput siltä väliltä. Se on silti aina mielenkiintoista seurata minkälaiset urapolut lopulta näillekin nimille kehkeytyy.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lico

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Blackhawks organisaation vastine logojupakkaan on varsin suoraselkäinen. Hyvä näin !
 
Blackhawks organisaation vastine logojupakkaan on varsin suoraselkäinen. Hyvä näin !
Todellakin hyvä näin. Sen nyt ymmärtää, että Neekerin suukot vaihtavat logoa ja nimeä, mutta Blackhawksin kohdalla näin ei ole mielestäni syytä tehdä.

Seuraavaksi varmaan todistamme oikeutta eläimille massabuumia, jolloin kaikki eläimiin viittaavat logot ja nimet on syytä vaihtaa niiden loukkaavuuden vuoksi.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Todellakin hyvä näin. Sen nyt ymmärtää, että Neekerin suukot vaihtavat logoa ja nimeä, mutta Blackhawksin kohdalla näin ei ole mielestäni syytä tehdä.

Seuraavaksi varmaan todistamme oikeutta eläimille massabuumia, jolloin kaikki eläimiin viittaavat logot ja nimet on syytä vaihtaa niiden loukkaavuuden vuoksi.
Blackhawksin etuna on se, että nimi ja logo eivät ole samalla lailla loukkaavia kuin Redskinsin nimi ja Indiansin logo muissa sarjoissa. Silti seuran kannattaa tehdä jatkossa entistä enemmän yhteistyötä alueen intiaaniyhteisöjen kanssa ja tarjota niille kanava oman asiansa esille tuomiseen. Sillä silloin kun seuralle on valittu nimi vähemmistökansoihin liittyen, vieläpä sellaiseen vähemmistöön liittyen jota on poljettu historian saatossa aika kovakouraisesti valkoisten toimesta, joudutaan siitä kantamaan näinä päivinä vastuuta. Halusi sitä tai ei.

Mutta se mitä halusin ennen kaikkea kommentoida, että tajuatko miten alentuva viimeinen kommenttisi on? Tässä puhutaan yhdestä erittäin epätasa-arvoisesti kohdellusta ihmisjoukosta, jolla ei ole sinun mukaasi oikeutta vaatia urheilujoukkueen nimen muuttamista, koska seuraavaksi eläimiin liittyvät logot on syytä vaihtaa kun ne koetaan loukkaaviksi. Eli tavallaan rinnastat alkuperäiskansat ja eläimet toisiinsa, ja viet alkuperäiskansoilta siten tavallaan oikeuden vaikuttaa asioihin, jotka he kokevat omaa kansanryhmäänsä loukkaaviksi. Se tuskin oli tarkoituksesi, ja ajatuksenasi oli varmaan vähän vitsailla asialla, mutta nyt oli silti niin heikkoa argumentointia, että oli pakko tarttua siihen kiinni.
 
Viimeksi muokattu:

Zoidberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi 2019
Siis hetkinen? Ovatko jotkut tyhmät rasistit vaatineet hiljentämään intiaanikulttuurin esillenostamista ja kunnioittamista? Vai miksi tästä asiasta on keskusteltu?

Loistava päätös Chicagon organisaatiolta. Arvostus nousi heittämällä ylös.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Sahtiankat
Blackhawksin etuna on se, että nimi ja logo eivät ole samalla lailla loukkaavia kuin Redskinsin nimi ja Indiansin logo muissa sarjoissa. Silti seuran kannattaa tehdä jatkossa entistä enemmän yhteistyötä alueen intiaaniyhteisöjen kanssa ja tarjota niille kanava oman asiansa esille tuomiseen. Sillä silloin kun seuralle on valittu nimi vähemmistökansoihin liittyen, vieläpä sellaiseen vähemmistöön liittyen jota on poljettu historian saatossa aika kovakouraisesti valkoisten toimesta, joudutaan siitä kantamaan näinä päivinä vastuuta. Halusi sitä tai ei.
Nostaisin esiin vielä sen näkökulman että Blackhawks tekee rahaa hyödyntämällä intiaanikulttuuria nimessään ja logossaan. En tiedä, onko Hawksilla jotain taloudellisia järjestelyjä intiaaniyhteisöjen kanssa, mutta pitäisin harmitusta kohtalaisen oikeutettuna, jos heille ei valu mitään rahallista hyötyä.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Tässä puhutaan yhdestä erittäin epätasa-arvoisesti kohdellusta ihmisjoukosta, jolla ei ole sinun mukaasi oikeutta vaatia urheilujoukkueen nimen muuttamista, koska seuraavaksi eläimiin liittyvät logot on syytä vaihtaa kun ne koetaan loukkaaviksi.

Pelkäänpä pahoin ettei tällä kaltoinkohdellulla alkuperäiskansalla ole ollut mitään vaatimuksia Blackhawks logon muutokseen. Ja edelleen kaikki kunnioitus heitä kohtaan.
Vaan niillä tahoilla jotka tänä päivänä hakemalla hakevat näitä muutettavia kohteita. Ja yllättävän monessa älyttömässäkin vaatimuksessaan ovat jo onnistuneetkin pelottelemaan yrityksiä.
 
Blackhawksin etuna on se, että nimi ja logo eivät ole samalla lailla loukkaavia kuin Redskinsin nimi ja Indiansin logo muissa sarjoissa.

Mutta se mitä halusin ennen kaikkea kommentoida, että tajuatko miten alentuva viimeinen kommenttisi on? Tässä puhutaan yhdestä erittäin epätasa-arvoisesti kohdellusta ihmisjoukosta, jolla ei ole sinun mukaasi oikeutta vaatia urheilujoukkueen nimen muuttamista, koska seuraavaksi eläimiin liittyvät logot on syytä vaihtaa kun ne koetaan loukkaaviksi. Eli tavallaan rinnastat alkuperäiskansat ja eläimet toisiinsa, ja viet alkuperäiskansoilta siten tavallaan oikeuden vaikuttaa asioihin, jotka he kokevat omaa kansanryhmäänsä loukkaaviksi. Se tuskin oli tarkoituksesi, ja ajatuksenasi oli varmaan vähän vitsailla asialla, mutta nyt oli silti niin heikkoa argumentointia, että oli pakko tarttua siihen kiinni.
Ylhäällä vastasit itse siihen, miten näen Blackhawksin tilanteen asian suhteen. Koska Blackhawksin logoa tai nimeä en pidä millään tavalla rasistena tai loukkaavana intiaaneja kohtaan, niin koko asian jalustalle nostaminen on typerää, mutta luonnollista black lives matter -huumassa.

Palataan asiaan uudelleen, mikäli alkuperäiskansalta tulee vetoomus asiaan liittyen runsaalla kannatuksella.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Sahtiankat
Pelkäänpä pahoin ettei tällä kaltoinkohdellulla alkuperäiskansalla ole ollut mitään vaatimuksia Blackhawks logon muutokseen. Ja edelleen kaikki kunnioitus heitä kohtaan.
Vaan niillä tahoilla jotka tänä päivänä hakemalla hakevat näitä muutettavia kohteita. Ja yllättävän monessa älyttömässäkin vaatimuksessaan ovat jo onnistuneetkin pelottelemaan yrityksiä.
Ensimmäisessä virkkeessäsi on asiallinen pointti. Toivottavasti päätöstä tehdessä on todella kuunneltu niitä ihmisryhmiä, joihin se vaikuttaa, eikä pelkästään kylmästi laskelmoitu taloudellisesti järkevintä ratkaisua.
Toiseen virkkeeseen tekee mieli kärjistäen kysyä, että miksi yrityksistä on tullut niin säikkyjä kermaperseitä? :)
 

Pedrito

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pelkäänpä pahoin ettei tällä kaltoinkohdellulla alkuperäiskansalla ole ollut mitään vaatimuksia Blackhawks logon muutokseen. Ja edelleen kaikki kunnioitus heitä kohtaan.

Miller wasn’t pleased with the Blackhawks’ statement.

“It’s also mind-blowing to me that these sports teams are making statements in support of George Floyd but are still holding near and dear to these racist images,” she said. “It’s insane, gross, overtly racist and so tone-deaf that, to me, it just makes their statements complete garbage.”


The Athleticin tilaajille mielenkiintoinen artikkeli Is it time for the Chicago Blackhawks to drop their Native American logo? jossa siis mm. American Indian Center in Chicagon johtaja tylyttää logoa. Jutussa myös vastakkaisia argumentteja.

Pointti siis se että näitä vaatimuksia on tullut alkuperäiskansoilta eikä pelkästään irtopisteitä kerääviltä lumihiutaleilta.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Pelkäänpä pahoin ettei tällä kaltoinkohdellulla alkuperäiskansalla ole ollut mitään vaatimuksia Blackhawks logon muutokseen. Ja edelleen kaikki kunnioitus heitä kohtaan.
Vaan niillä tahoilla jotka tänä päivänä hakemalla hakevat näitä muutettavia kohteita. Ja yllättävän monessa älyttömässäkin vaatimuksessaan ovat jo onnistuneetkin pelottelemaan yrityksiä.
Tuosta @Pedrito n linkkaamasta The Athleticin jutusta käy nimenomaan ilmi, että asia herättää keskustelua alkuperäiskansojen keskuudessa. Jutun perusteella heidän keskuudessaan on jonkun verran ihmisiä, joiden mielestä Blackhawksin logo on ihan jees asia, mutta yhtä paljon myös niitä, joiden mielestä se loukkaa heitä. Eli ei tämä ole mitenkään simppeli asia tästäkään näkökulmasta katsottuna.

Sama The Athleticin juttu tarjoaa myös aika karua kertomaa siitä, miten ankeaa kohtelua Tootoo, Cheechoo ja etenkin Ted Nolan ovat joutuneet kokemaan lätkäympyröissä. Tämä nyt ei tietenkään liity suoraan Blackhawksin logo-asiaan, mutta tarjoaa vähän kontekstia siihen, miten huonosti alkuperäiskansoja on kohdeltu Yhdysvalloissa ja Kanadassa – ja miksi siis osa alkuperäisväestöön kuuluvista ihmisistä saattaa olla vähän herkkiä esim. näissä logo-asioissa.
 

Ronikki73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Redskins nyt ei sovi nykyaikaan, ajatellaan, että vaikka Suomessa olisi jengi nimeltään Perähikiän Punanahkat...
En tiedä onko Washingtonissa ikinä ollut samanlaista yhteistyötä intiaanien kanssa, kuten Chicagossa on ollut...
Clevelandin logo on nyt karkea karikatyyri punanahkasta, ei jatkoon...
Olen aina ajatellut Hawksin logoa kunnianosoituksena, en minään rasistisena... Mielestäni se on aika neutraali kaiken lisäksi...
Toisaalta Blackhawkseilta meni aika kauan, ennen kuin intiaanipäähineet kiellettiin katsomossa...
Mutta toisaalta on koko ajan menty eteenpäin ja muistaakseni Hawksit on lahjoittaneet erilaisiin intiaanikohteisiin rahaa...
Jos Hawksit jatkaa kunnioittavalla tavalla, en näe mitään syytä logon tai nimen vaihtoon...
Ennemminkin näen mahdollisuuksia jakaa tietoa kyseisestä asiasta, koska aika tunnettu brändi on kyseessä...
Toisaalta ymmärrän kyllä intiaanien vatutuksen, aika jaska historia heillä on Amerikan mantereella...
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Itsellä ei ole niin suuria ongelmia Blackhawksin kanssa, mutta toisaalta en ole asianosainen. Nimi ja logo eivät välttämättä ole halventavia, tai ainakaan halventavimmasta päästä, mutta kun kiekossa kyse on bisneksestä, niin helppo tuota on pitää hyväksikäyttönä.

Vrt. Laajasalon LarsLeevit ja logona sitten karikatyyri pappismiehestä neljän tuulen lakki päässä, niin kyllä mulle tulisi ekana mieleen, että internetin syvimmässä ja sakeavetisimmässä päässä on perustettu puulaakijoukkue ennemmin kuin että tämä on kunnianosoitus saamelaisille/lestadiolaisille.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Scott Powersilta informatiivinen pläjäys The Athleticillä. Blackhawksin organisaatiossa on laitettu titteleitä vaihtoon ja muutamille näytetty ovia. Mielenkiintoisia nostoja mm. Danny Wirtzistä, Max Shalunovista ja Ivan Nalimovista. Ja on siellä muutakin kuten esim. ensimmäisestä omistajasta Frederic McLaughlinista maininta, kuinka heppu oli ilmeisen hankala persoona. Vuonna 1937 Blackhawks majaili NHL:n viimeisenä ja Fredreric uhkasi muuttaa joukkueen nimen Chicago Yankeesiksi ja muodostaa joukkueen puhtaasti jenkkipelaajista. No tässä linkki ja vähän kättä taskuun mikäli haluaa koko jutun lukea, mutta on se sen väärti:


Muutama lainaus tähän loppuun:

So, what to make of those changes? It appears to be a demotion for Maciver. He was previously listed as one of six people in the Blackhawks ownership and executives section and is now the sixth person under hockey operations and scouting. It looks like Davidson, Eaton, Stewart, Doneghey and Facca got promotions. Gauthier, Smith and Anderson appear to have more part-time roles.

The Blackhawks also removed eight people from their hockey operations, scouting and coaching sections. The people removed were pro scouts Derek Booth, Greg Hawgood, Steve Leach, Michael Mottau, Allan Power and Tom Younghans, development coach Derek Plante and Rockford IceHogs/European strength and coniditioning coach Kristian Skarphagen.

I have been asking people in the organization about their thoughts and experiences with him so far. The questions were just on background and no one was being quoted directly, but everyone had positive responses about Wirtz. They believed he has a vision for the present and future of the organization. They weren’t sure whether Wirtz would remain in the role of president, but they expected him to see the Blackhawks through this transitional stage and continue to be involved in some capacity in the future.

One person said Wirtz was cognizant that the Blackhawks weren’t very diverse from an organizational staff standpoint and that needed to change. It sounds like steps are being taken behind closed doors to address that. The source said he was encouraged so far by what Wirtz has said and done.

One European free agent I’m still curious about this summer is forward Pius Suter.

Suter, 24, led the NLA, Switzerland’s top league, with 30 goals and 53 points in 50 games this past season. He was teammates with Marcus Kruger in Zurich. Kubalik led the same league with 25 goals and 57 points in 50 games last season.

Suter is signed in the NLA for next season, but he’s able to opt out for an NHL contract. I traded emails with his agent recently, and Suter’s intent is still to sign with an NHL team this summer. I haven’t heard anything specifically on the Blackhawks, but I’d be surprised if they weren’t interested.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lico
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös