Chicago Blackhawks 2019–2020

  • 357 722
  • 1 415

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
"Ketjuissa ei ollut vika" -Jeremy Colliton viime pelin jälkeen.

Nyt Canesia vastaan lyöty koko paketti täysin uusiksi. Sentään Cat-Toews-Kane kolmikko saatu nyt samaan ketjuun ja ihan hyvä vaan. Eihän tässä tilanteessa voi muuta kuin ladata kaikki munat yhteen koriin ja toivoa.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Joo, ulos ja äkkiä. Systeemit ajettu sisään ja pelissä ei järjen hiventä. Bowman menköön samalla ovenavauksella. Tuo pakisto on aivan kammottava nykyänäriin. Näin jälkikäteen on helppo todeta, että oli väärä ratkaisu yrittää tilkitä puolustus hankkimalla pakisto täyteen kovia puolustavia puolustajia. Puolustus ei tullut tilkittyä ja lisäksi tästä aiheutui isoja ongelmia myös kiekolliseen tekemiseen. Nämä puukäsipakit eivät nimittäin osaa toimittaa kiekkoa hyökkääjien lapaan. De Haanilta tämä ei onnistu, vaikka Kane tai Nylander olisi vieressä lapa pystyssä vaatimassa kiekkoa, vaan pakko on yrittää omilla paskoilla taidoilla yrittää tuoda kiekko alueelle. Ja siitähän ei tule hevonpaskaa.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Olis ollut Jokiharjulle käyttöä tässäkin joukkueessa. Isoa tupla-uutista odotellessa.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Ja mitä isot edellä sitä pienet perässä. Rockford otti Clevelandilta toistamiseen kuokkaan. Tällä kertaa 5-0 lukemin ja edellinen päättyi 1-7. Kyllä nyt tuntuu olevan paletti pahasti sekaisin koko puljussa.

Ei kaikkea voi valmentajan piikkiikkän laittaa, mutta taitaa olla niin että Collitonista olisi ollut eniten hyötyä farmijoukkueen käskijänä. Nyt hänet raahattiin isoihin ympyröihin aivan liian aikaisin ja samalla Rockfordin touhu Derek Kingin johdolla ei vakuuta lainkaan. Kyllä tästä kaikesta syyttävä sormi näyttää eniten Stan Bowmanin suuntaan. Kiitos kaikesta ja näkemiin! Tervetuloa joku uusien raikkaiden ideoiden kanssa jostain organisaation ulkopuolelta kiitos.
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Materiaali ei toimi, mutta lähtisin silti ulostamaan tässä kohtaa vaikka koko valmennuksen. Bowmanin voisi myös vaihtaa ja suunnata kohti uutta tosiaan. Jollei jotain ihmettä tapahdu seuraavissa peleissä ja tukkaan tulee, niin kauden pelastaminen kuulostaa vaikealta. Toki Blues tulee mieleen viimekaudelta, mutta salama ja sama paikka, anyone? Toki nyt on myös pientä puristamista havaittavissa, kun tulosta ei synny. Henkistä lukkoa. Riippakiviä valitettavasti löytyy, mutta tää on tätä.

Kings seuraavaksi. Muutama osuma kelpaisi.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Kyllähän tässä on vedetty odotukset pöntöstä alas parissa viikossa ja skeptisesti sitä ei enää jaksa edes elätellä toiveita paremmasta. Mulle on oikeastaan se ja sama tehdäänkö jotain valmennuksen tai toimiston tittelien suhteen mitään, koska lupaa ei kuitenkaan tule ylimmältä tahdolta olla peluuttamatta tiettyjä pelaajia ikonisuuden vuoksi, jolloin erityisesti valmentajavaihdos on todennäköisesti täysin turha. Mulla on edelleen luottoa Staniin, sokeastikin, koska ei tuo kokoonpano ole niin huono miltä se kentällä näyttää. Alisuorittamista, väärät roolit lähes jokaisella pelaajalla ja sitä rataa. Joo, palkkapussit taas nostetaan kauden mittaan esille, mutta ei siellä yksi ihminen niitä päätöksiä valitettavasti tee. Mutta joo, isoja päätöksiä tässä nyt toivoisi kannattajana.

Boqvistia, Kurashevia ja Dachia vaan enemmän kehiin kokeilemaan.
 

God #88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, #88, Saipa
Mun mielestä Bowman ei ole tehnyt mitään hyvää pitkiin aikoihin. Okei Gaggiulan ja Shawn hankinnat ovat poikkeuksia. Lisäksi tuntuu, että Bowmanilla ei ole joko tarpeeksi munaa tai arvostusta treidimarkkinoilla. Mies ei kävele ikinä näistä treideistä ulos voittajana, jollei vastassa ole Chiarelli. Mielestäni ensimmäinen kenet sieltä pitäisi ulostaa on Bowman ja sen jälkeen uusi Gm saa päättää onko Colliton hänen hevosensa vai joku muu.

Olen samaa mieltä, että kylmästi vaan Boqvistia, Kurashevia ja Dachia kentälle opettelemaan. Ylipäätään olisi pitänyt jättää hankinnat tekemättä kesällä ja ajaa väkisin sisään näitä nuoria, etenkin puolustajia. Sitten kun olisi näyttänyt paremmalta, joko ensi kaudella tai seuraavalla kaudella sitten kaikki peliin ja vielä viimeinen yritys tällä rungolla. Nyt kun laitettiin kaikki pelimerkit näihin turhakkeisiin, josta ei voi päästä eroon millään, niin se viimeinen yritys jää nyt tekemättä.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Seabrook vilttiin Kings matsissa. Collitonilta hyvä ja kova veto.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Seabrook vilttiin Kings matsissa. Collitonilta hyvä ja kova veto.

Olisi muuten varmaan ihan hyvä veto, mutta kun tilalle otetaan kaikin puolin huonompi Dennis Gilbert, niin tuosta voi olla montaa mieltä. Toki back-to-back peleissä ihan fiksua pyörittää rotaatiota ja muutenkin, kun ykkösmiehistön takomat tulokset on mitä on.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Jos nämä kentälliset pitävät paikkansa niin Kampf on jo kakkosen sentteri, herätys Jeremy.

DeBrincat — Toews — Kane

Kubalik — Kampf — Nylander

Saad — Dach — Shaw

Caggiula — Carpenter — Strome


Keith — De Haan

Maatta — Koekkoek

Gilbert — Gustafsson

Lehner
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kyllä ongelma on ollut syvemmällä kuin ketjukoostumuksissa. Niitä nyt voi pyöritellä, mutta tuskin tätä kautta peli yhtäkkiä löytyy. Toki noilla voi antaa myös signaaleja pelaajille ja kyllä nyt esim. Stromella on herätyksen paikka. Tosin samaa herättelyä kaipaisi myös Toews.

Näin jälkikäteen on tietenkin helppoa sanoa, mutta kesällä 2015 Stan Bowmanin olisi pitänyt olla rohkeampi. Kolmannen mestaruuden jälkeen olisi markkina-arvo tietyillä pelaajilla ollut huipussaan ja organisaatioon olisi voitu löytää uusia nälkäisiä laadukkaita pelaajia tilalle. No tikulla silmään sitä, joka vanhoja kaivelee. Stanin kesä oli mielestäni edelleen täynnä periaatteessa ihan oikeita siirtoja ja ratkaisuja, mutta edellisvuosien virheet maksavat edelleen hintaa. Ja tuo Jeremy Collitonin hätäinen nosto ylös saattaa maksaa nyt liian paljon koko organisaation leveydellä. Mutta onneksi tämä on vaan hokia.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Hyvä esitys hyvällä ilmeellä. Tärkeät kaksi pistettä jäivät Chicagoon ja laajalti tuli onnistumisia. Stromelle kaksi, Catille, Caggiulalle sekä Kämpfille yhdet.

Paljon taklauksia, hyvää puolustuspeliä ja hyökkäyspelaamisessa näkyi energiaa. Nylander oli jälleen loistava ja pelasi molempiin suuntiin hyvin. Näyttää todella halukkaalta tällä hetkellä ja se on hyvä merkki tulevaisuutta ajatellen. Toivottavasti Strome sekä Cat nostavat tästä tasoaan, jolloin enää nuo kaksi kovapalkkaisinta pitäisi vielä saada hereille. Dachilta myös erinomainen ottelu.

Lehneriltä mainio ottelu ja on tällä hetkellä se ykkösmaalivahti.
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Kings oli tänään huono, osittain toki myös meidän energisyyden johdosta. Tärkeää saada maaleja ja vielä käytännössä ilman Kanen panosta. Nyt vaan tällä ilmeellä seuraaviin koitoksiin. Keith myös pelasi heti paremmin, kun Seabs oli poissa. Brent nyt vaan kiertäväksi pakiksi, niin kausi on vielä pelastettavissa ehkä.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Voitto on aina kiva. Kyllä numerot kertovat myös sen että Lehner on ollut maalivahdeistamme terävämpi.

Kenttäpelureistamme erityisen synkät datat ovat kapullamme 10 1+1=2 -5, samat miikat myös Kanella ja Seabrookilla joka tänään säästyi miikoilta.
Gilbert toi tänään sitä mitä pitikin, 2-blokkia ja kahdeksan hittiä. De Haan ja Määttä hoitavat kyllä mielestäni tonttinsa ihan ok ja Carpenter on jopa hieman yllättänyt allekirjoittaneen.
Dach ja Nylander väläyttelevät mutta jotakin molempien pelistä vielä puuttuu, toki molemmat ovat parantaneet peliään. Mielelläni näkisin kyllä vielä Perlininkin askissa.

Kings pelistä pieni ongelma oli se että meiltä istui viltissä lipo kymppimillin edestä pelureita Seabrookin ja Smithin muodossa. Mitäs näille kaveruksille pitäisi tehdä?
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Jepjep ihan kiva voitto, mutta tiedä sitten johtuiko enemmän Kingsin huonoudesta vai Hawksin hyvyydestä. Cat ja Strome ihan eri ukkoja kun saivat toisensa rinnalleen. Toews yhä unessa ja Kanen huono alkukausi taitaa johtua enemmän miehen omasta tekemisestä kuin ketjukavereista. Toivottavasti Lehner pelaa jatkossakin, sillä on maalivahdeista selvästi parempi. Ylivoimalle pitää tehdä jotain.
 

Ilotollo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bunch of Jerks (Carolina Hurricanes)
Mielestäni ensimmäinen kenet sieltä pitäisi ulostaa on Bowman ja sen jälkeen uusi Gm saa päättää onko Colliton hänen hevosensa vai joku muu.

Näin juuri, ongelmien alkusyy on juuri Bowman. Hedelmät ja sato tulee aina viiveellä, ja usein väärät ryypit saavat niistä kunnian (mestaruudet 2010, 2013 ja 2015). Nyt taas kukaan on puhjennut se mitä Bowman on GMänä kylvänyt. Helppoa varmaan ajatella itsensä virheettömäksi jumalaksi kun kolme mestaruutta tulee tuohon tahtiin kun sattuu olemaan puikoissa. Tietysti jotain pitää uhrata kun ollaan mestaruusjahdissa ja sitä "lainaa tulevaisuudesta" nyt myös maksetaan.
 
Viimeksi muokattu:

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Cat ja Strome yhdessä, Seabrook poppareilla ja heti klikkasi. Toki yhden pelin otannalla vaikea tehdä suurempia johtopäätöksiä, mutta nyt oli Collitonilta hyvä valmistelu peliin. Ketjut toimivat. Caggiula-Toews-Kane olisi minun mielestä pitänyt olla alusta asti yhdessä jo viime kauden näyttöjen perusteella. Strome ja DeBrincat yhdessä juuri näin, että Strome on ketjun määräävä tekijä eikä jonkun junnun statisti. Eniten yllätti kuitenkin Kubalik-Kampf-Nylander, jossa oli tarvittavaa nälkää. Ennen kaikkea joukkueen asenne miellytti. Surkeiden pelien jälkeen löytyi vihdoin selkärankaa. Kings ei kylläkään ollut kovin kummoinen mittari, mutta voitto on aina voitto. Mutta ei tämä vielä poista Collitonia ja Bowmania hot seateilta.
 
En o matseja kerenny seuraamaan valitettavasti koulukiireiden takia, mutta pakko huudella ja kysellä että minkäs takia liigan yksi parhaita alakenttien senttereitä ei pelaa nelos tai kolmoskentän sentteriä? Zack Smithistä siis kyse.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Perlini lähti Detroitiin vaihdossa junnuun nimeltä Alec Regula. Ei tässä nyt mikään voittajafiiliskään vielä ole.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Ei mitään hajua Regulasta, mutta Athleticin analyysin mukaan on kuitenkin mahdollinen tuleva NHL-puolustaja ja pelaa nyt Londonissa isossa roolissa. Keskinkertainen liike ei toki kuulosta kovin hyvältä. Saatiin tästä nyt yksi prospektiarpa lisää puolustukseen.

Perlini ei oikein missään vaiheessa paikkaansa löytänyt tai päässyt Collitonin suosioon. Työkaluja kyllä olisi, isokokoinen ja erittäin nopea pelaaja hyvällä laukauksella. Kiekoton pelaaminen ja peliäly kai ne suurimmat ongelmat. Mielelläni olisin kyllä nähnyt hänen saavan vielä mahdollisuuden Chicagossakin, koska ei tuossa rosterissa liikaa nopeita jalkoja ole.

Siihen nähden kuitenkin ok treidi, että jotain potentiaalia saatiin takaisinkin päin pelaajasta, jonka tulevaisuus Hawksissa oli katsomossa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: reme

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Alec Regula on varmasti Blackhawksille tuttu pelaaja. Brian Campbell mm. pääsi seuraamaan läheltä Regulan otteita olleessaan Boqvistin mentorina Londonissa viime kaudella. Brendan Perlinistä jäi sellainen fiilis, että ei syystä tai toisesta saanut täyttä mahdollisuutta Blackhawksissa näyttää osaamistaan.

Työkaluja kyllä olisi, isokokoinen ja erittäin nopea pelaaja hyvällä laukauksella. Kiekoton pelaaminen ja peliäly kai ne suurimmat ongelmat.

Tässä varmaan se oleellisin syy asian taustalla. Kubalik ja Nylander veivät Perliniltä paikan tällä kaudella. Tiedä vaikka Perlini vielä sen 20-25 maalia kauteen iskee, mutta Chicagossa se ei olisi tapahtunut koskaan joten ei siitä sen enempää. Regula on yksi arpa lisää askissa ja aika näyttää mihin eväät aikanaan riittävät. Sopimus pitäisi sorvata nyt ensin ennen kesää. Joku oli ehtinyt tekemään jo youtubeen tämän kauden pari kohokohtaa Regulan peleistä Londonin paidassa:



 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lico

Wenzel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelikanat
Seabrook tänään healthy scratchinä, ja antoi varsin pettyneitä kommentteja lehdistölle. Erityisesti huomio keskittyy sanavalintaan "for somebody", kun voisi kuvitella Hawksin olevan automaattinen valinta tuohon. Linkki vie Charlie Roumeliotisin twiittiin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: reme

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Regulaa vähän nähneenä näen häntä vähän Gilbertin kaltaisena pelaajana hieman paremmilla kiekollisilla taidoilla. Harmi, että Perlinin kohdalla tilanne oli tämä, mutta jotain oli tehtävä niin organisaation kuin pelaajankin näkökulmasta.

Tulevan yön matsiin ei muutoksia kokoonpanoon. Seabrookin kommentit herättävät kannattajanakin tunteita. Parhaat kuitenkin pelaavat mun papereissa. Aina.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös