Chicago Blackhawks 2019–2020

  • 357 731
  • 1 415

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Kirby Dach lopulta Chicago Blackhawksiin. Oli meikäläisen listalla viiden parhaan joukossa kuluneen kauden alussa, jossain vaiheessa heti Kaapon perässä. Mitä enemmän Turcottea tuli seurattua, sen nopeammin Dach tippui listalta, kun samalla Bowen Byram nosti osakkeitaan rajusti.

En osaa sanoa mitä mieltä olen, mutta minulla on todella vahva luotto Mark Kelleyn ryhmään. Joka tapauksessa, Kirby Dach on Blackhawksin prospect poolin ykkösnimi tällä hetkellä. Sentterin halusin, sentteriä toivoin, sentteri saatiin.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Hyvä valinta tämäkin ilman muuta. Eiköhän jatka junnuissa vielä yhden kauden ennen kuin päästään seuraamaan kaveria the shown puolella.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Ehkä kuitenkin Chicago veti kanin hatusta ja yllätti hiukan fanejaan tällä valinnalla Kirby Dach. Kaveri tuo Chicagolle kaivattua kokoa, omaa myös hyvät kädet eikä pelkää mennä maalille. Centteri oli myös oma toiveeni, se saatiin ja varmasti tästä kaverista tulee kova nimi tähän sarjaan.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Charlie Roumeliotis‏ @CRoumeliotis 3 min3 minuuttia sitten
Stan Bowman on NBCSN when asked about Kirby Dach potentially starting 2019-20 season with #Blackhawks: “We’re going to give him every chance to do it.”

Mulla on tuolla HFBoardsin puolella muutama "tuttu" kirjoittelija ja eräs siellä on entinen scoutti, joka kirjoitti näin:

"Interesting tidbit I read today was that Dach experienced a large, rapid growth spurt last off-season and that his feet and skating should be looked at as an "adjustment year" playing catch up to the growth, and to expect that to improve a lot as a result of getting past that. Very interesting if true...hadn't heard or read that anywhere else yet. If that's true, it's legit and there's something to that, for sure."

Jos luisteluaan kehittää, niin onhan tuossa iso potentiaali.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ihan hyvä ja mielenkiintoinen valinta, kun ei mitään überhyökkääjiä enää Kakon jälkeen ollut tarjolla. Byramia en olisi edes halunnut, kun pakkeja pitäisi olla kasvamassa joukkueeseen jo niin paljon, että päät yhteen kolisee.

Katsotaan mitä tulee, ainakin potentiaalia on nousta pelaavaan kokoonpanoon.

Nyt sitten vaan Duchene-kaupoille.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Tämä draftissa on parasta, kun luulet melkein tietäväsi vaihtoehdot ja sitten lavalta kuuluukin ihan eri nimi. Useimmat mock draftit menivät heti pieleen Chicagon vuorolla ja viimeistään Detroitin kohdalla.

Bowmanin ja Kelleyn johdolla Chicago näki Kirby Dachin parhaana vaohtoehtona ja siihen on tyytyminen. Huvittavaa lukea jotain Hfboardsia, jossa osa Hawks faneista on taas pettyneitä valintaan. Raskas palsta se on pääosin muutenkin ja itse luotan enemmän ammattilaisiin kuin faneihin.

Nähtäväksi jää oliko Dach lopulta parempi vaihtoehto, kuin esim. Byram tai Turcotte. Dachin varaus vaikutti osuvan myös tarvehankintaan, sillä isoa ja taitavaa sentteriä kyllä kaivattiin.

Otan tämän varauksen ilolla ja avoimin mielin vastaan. Ja eikun saunaan.
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Vaikuttaa solidilta varaukselta. Anisimovin kokoluokassa, hieman paremmilla käsillä. Fysiikka, kädet ja sitten näköjään myös "heavy release" rightin puolelta. Highlightien perusteella maalivainua näyttäisi olevan. Luistelun kanssa tekemistä ja todennäköisesti saa sitä työstää vielä seuraavan kauden, ennen Blackhawksiin tuloa. Toki mahikset pelaavaan jo syksyllä löytyy. Liikkeellelähtö ja luistelu ylipäätänsä, sekä hieman pää alhaalla pelaaminen ajoittain nyt työstöön.

Hyvällä aasinsillalla totean myös, että sormet on täällä ristissä, että aiemmin samalla numerolla varattu Dylan Strome on maisemanvaihdon ja sitä seuranneen hyvän loppukauden meillä pelaamisen jälkeen saanut sellaista tatsia ja uskoa itseensä, että kuluva kesä menisi kovassa luistelu-treenissä. Juurikin nuo "first strides" liikkeet ovat monen toivelistalla parannuskohteena herralla. Kova luotto Dylanin ensikauden suhteen jokatapauksessa.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Olen yllättynyt, mutta en järkyttynyt. Uskon, että Byramilla on suurempi tähtipotentiaali ja Turcottesta olisi saanut hyvän mainospojan koko organisaatiolle, mutta Dach tuo pöytään jotain, mille oli Chicagossa tarvetta. Hyökkäys kaipaa kokoa, jotta pystytään haastamaan Winnipegin ja St.Louisin kaltaisia isoja joukkueita. Pidän myös siitä, että Dach on junnuissa ottanut joukkueita reppuselkään. Koppiin tarvitaan aina vahvoja johtajia ja luonnepelaajia.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Tuo Dachin luistelu ei ole mitenkään huonoa tai erityisen hidasta, mutta jos verrataan esim. Cozensiin tai Turcotteen niin kenties sen heikkoukseksi voi laskea.

Luistelua kun nyt saa piirun verran kehitettyä niin onhan tuo paketti aika mukava setti kokoa ja taitoa. Ja vaikka enemmän pelintekijänä profiloitunut niin omaa kyllä hyvän laukauksen, jota voisi jatkossa enemmänkin hyödyntää.

Mitähän sitten tänään luvassa? Siellä on jäljellä vielä useampi ykköskiekalle soviteltu nimi. Perhana, että Boston nappasi sen Beecherin omalla vuorollaan. Sopii kyllä kuin nenä päähän sinne. Olisiko se Vlasic sitten toinen varaus?

Edit. Tänään nähtäneen ainakin yksi Ahokas effect varauksissa?

Edut 2.0. Laitetaan nyt Kirby Dachin highlightit youtubessta tänne, vaikka kaikki on jo ne nähnyt. Mutta nuo kädet ja kyky luoda paikkoja eikä tuo rannelaukaus huonokaan ole: Kirby Dach - WHL Highlights 2018-2019 | HD
 
Viimeksi muokattu:

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Muutaman tunnin yöunien jälkeen vähän lämpeän jo enemmän Dachille. Tosiaan tuosta luistelusta pakko mainita se, että Dach on todella taitava luistelija jo valmiiksi ja potentiaalia on kehittää sitä rajusti. Nopeutta nimenomaan, tämä siis muualta luettuna. Saskatoonia tuli WHL:ssä katseltua jonkun verran ja kyllä Dach sieltä pisti silmään, vaikkei lopulta ehkä tehopisteiden muodossa onnistunut niin hyvin kuin moni odotti. Dach osaa myös olla vähän ilkeä. Sopii oikein hyvin nykyiseen sentterimuottiin ja erityisesti Toewsin sekä Stromen keskelle hieman erilaisena sentterinä.

11 pelaajaa valitaan ennen Blackhawksin toista varausta. Omissa toiveissa on edelleen vahvistusta hyökkäysosastoon ja seuraavat nimet ilman mitään järjestystä houkuttelevat paljon: Raphael Lavoie, Matthew Robertson, Nick Robertson, Yegor Afanasyev, Brett Leason, Bobby Brink, Jamieson Rees, Nils Höglander, Maxim Cajkovic sekä Nathan Legare. Jos puolustajaan päätyvät, Artemi Kniazev sekä Vladislav Kolyachonok kiinnostavat myöskin. Tuossa on 12 nimeä eli joku olisi mahdollista saada.

Brett Leason on mun papereissa NHL-valmis, jos Bowman vähän sitä tässä miettii. Cajkovic oli vielä joskus ennakoissa ihan viiden parhaan joukossa ja Bobby Brink on todella kova maalintekijä. Lavoie on tuosta sakista selkeästi potentiaalisin kaveri ja toimisi oikein hyvin. Rees vaikutti U18-turnauksessa taitavammalta versiolta Andrew Shawista ja molemmat mainitut puolustajat ovat erittäin offensiivisia kavereita. Mutta kuten totesin, kaikki nimetyt houkuttelevat. Kaikilla korkea potentiaali.

Eli eiköhän Kokkosen Mikko varata.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Jatkoaika nimeää Kirby Dachin yhtenä riskialtiiden varausten joukossa ensimmäiseltä kierrokselta.

Tavallaan hauskaa lukea tuommoista, kun joku voisi ajatella Dachin olevan yksi varmimpia NHL-pelaajia koko draftissa pelkästään pelityylin puolesta. Fysiikka on sen verran hyvässä kondiksessa, ajaa maalille ja osaa aloittaa. En ole mitään tutkaa käyttänyt, mutta on vaikuttanut nähdyissä Saskatoonin matseissa nopeammalta kuin Dylan Strome.

Pidän siis itse Dachia jollain tasolla riskaabelina varauksena johtuen omista preferensseistä muiden osalta, mutta on mielestäni selkeästi sitä osastoa, josta voi turvallisella mielellä odottaa NHL-pelaajaa. Tietysti kolmosvarauksesta odotetaan jo franchise-tason kaveria. Kuten minäkin.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Jatkoaika nimeää Kirby Dachin yhtenä riskialtiiden varausten joukossa ensimmäiseltä kierrokselta.

Huvittavaa luettavaa. Jos Blackhawks olisi katsonut parempia vaihtoehtoja olevan tarjolla, niin Bowman ei olisi varannut Dachia. Jokaiseen varattuun pelaajaan liittyy riskinsä, koska kukaan ei voi varmuudella tietää pelaajan lopullista tasoa. Se, että minä tai joku toimittaja väittää tietävän näistä pelaajista organisaation väkeä paremmin on jo vähän sitä itseään.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Scott Powers‏ @ByScottPowers 3 min3 minuuttia sitten
The Blackhawks have traded John Hayden to the Devils for John Quenneville.

Pitihän sitä Quennevillen nimeä pitää yllä Chicagossa. Tykkään tästä kaupasta, Hayden ei oikein tarjonnut mitään ja Quenneville on aika riskitön haku.

Alex Vlasic, local kid on Blackhawksin toisen kierroksen varaus. 198 senttinen, 90 kiloinen vasemmalta ampuva puolustaja.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Pitihän sitä Quennevillen nimeä pitää yllä Chicagossa. Tykkään tästä kaupasta, Hayden ei oikein tarjonnut mitään ja Quenneville on aika riskitön haku.
Täysin samat sanat Quennevillesta. Eli todennäköisesti merkityksetön kauppa kummallekin joukkueelle.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Tykkään vähän salaa tästä, että nyt varataan kookkaampia pelaajia, vaikka sillä koolla ei kuulemma ole niin väliä. Alex Vlasic näyttää Eliteprospectin mukaan siirtyvän Boston Universityn ohjelmaan ensi kaudeksi. Tuo kauppa oli nyt vähän meh ja whatever.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Lisää kokoa tsekkiläislaituri Michal Teplyn muodossa.

https://lastwordonhockey.com/2019/06/17/michal-teply-scouting-report/

Pronmanin listalla sijalla 67:

"I was high on Teply coming into the season and was impressed by his play in the summer. It seemed like he stagnated and, in later international events and club play, did not stand out consistently. On the positive side, he’s a 6-foot-3 forward with very good vision. Teply can run a power play as a playmaker, as well as finish plays. He’s creative on entries and shows great patience waiting for plays to develop. However, he has a lot of warts. His game lacks speed and pace, he doesn’t attack the net or compete for pucks that hard, and he doesn’t always seem that engaged. You’re drafting him knowing he needs work, but the skill/size combination is NHL quality if he puts it all together."
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Ja Ahokas effect: Antti Saarela! Ainahan se on kiva nähdä suomalaisväriä vaikka sitten varausvuorojen muodossa.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Teplyn sijaan olisin valinnut parista muusta, mutta Saarela taas oli oikein kiva valinta. Jossain vaiheessa Anttia pidettiin isoveljeään potentiaalisempana kaverina. Tervetuloa organisaatioon!
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Amerikkalainen Dominic Basse on seuraava Blackhawks-varaus numerolla 167. Maalivahti, jonka tuleva kausi menee USHL:ssä ja on sitoutunut samalla Coloradon yliopistoon.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
2019 draftin sato toi organisaatiolle yhteensä kuusi varausta. Jos yhteen sanaan haluaa tiivistää varaustilaisuuden Blackhawksin kohdalla, niin se on koko. Kaksi sentteriä ja puolustajaa sekä yhdet kappaleet laitureita että maalivahteja. Muutaman vuoden päästä voidaan arvioida osumatarkkuutta, mutta selvää on ettei kaikista tule pelaajia NHL-tasolla. Tulevaisuuden kannalta Kirby Dachin kehitys on organisaatiolle merkittävä. MIkäli kasvaa lähellekään sitä pelaajaa, jota Blackhawks hänessä näkee niin keskusta on joukkueessa hyvällä tolalla pitkäksi aikaa.

3. Kirby Dach, C, 193 cm 90 kg

Isokokoinen, taitava ja monipuolinen sentteri. Stan Bowman totesi jo ennen varausta, että heidän valintansa tulee olemaan helppo ja he näkivät Dachissa suurimman potentiaalin. Aika näyttää miten tuo sitten realisoituu. Tasaisuutta otteisiin tarvitaan lisää ja luistelua kehittää sekä voimaa hankkia. Kun nyt Dachia on verrattu paljon mm. Ryan Getzlafiin, niin mainittakoon Getzlafin tehneen varausvuotenaan WHL:ssä 68 pistettä 70 peliin.

43. Alex Vlasic, D, 198 cm 90 kg

Vasemmalta laukova tornimainen puolustaja. Mark Kelleyn mukaan Hawksin listoilla hänet nähtiin menevän jo ykköskierroksella joten Chicagon vuorolle päätyessään oli ns. no brainer. Boston University kutsuu ensi kaudeksi Vlasicia ja kehittyköön siellä pari vuotta ainakin aivan rauhassa. Saatiin se oman kylän poikakin varattua joka tapauksessa.

105. Michal Teply, LW/RW, 191 cm 85 kg

Neljännellä kierroksella osuma tsekkiläiseen laituriin. Teplyllä on myös mukavasti kokoa ja Kelleyn kehui laukausta suoraan syötöstä. Paransi kuulemma kauden edetessä luisteluaan ja pelaa todennäköisesti ensi kaudella CHL:ssä.

123. Antti Saarela, C/W, 180 cm 83 kg

Saarela oli Blackhawksin varauksista se lyhyin. Kelley kehui Saarelan kahdensuunnan peliä ja tämä seikka oli tehnyt Blackhawksiin erityisen vaikutuksen. Mukava päästä seuraamaan Saarelan otteita Liigassa. Siellä on nyt Chicagon varauksia hänen lisäkseen Jakub Galvas sekä Roope Laavainen. Mielenkiintoista nähdä kuinka Karri Kivi saa Ilveksessä Saarelaa kehitettyä.

167. Dominic Basse, G, 197 cm 84 kg

Maalivahdit ovat aina mysteerejä joten mikä ettei tässä vaiheessa voisi sellaisen varata. Jenkkimolari on nyt ainakin pitkä, jos ei muuta. Jotain midget-sarjaa pelannut viime kaudella ja siellä hyvät tilastot. Ensi kaudeksi kenties USHL:n puolelle ja 2021-22 Coloradon yliopistoon.

194. Cole Moberg, D, 190 cm 90 kg

Rightin pakki WHL:n surkeasta Prince George Cougarsin joukkueesta. Fyysinen, hyvin liikkuva ja lujaa laukova puolustaja on mielenkiintoinen projekti. Oman pään pelaamisessa kuulemma paljon tekemistä, mutta 61 peliiin 13+27=40 pistettä ovat ihan mukavat tehot seitsemännen kierroksen varaukselta. Muuan Dustin Byfuglien pelasi muuten varausvuotenaan samassa joukkueessa.


Siinäpä ne. Vaikea nyt arvioida oliko hyvä vai huono vuosikerta. Se nähdään sitten joskus. Nyt kohti heinäkuun hulluja päiviä!
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Siinähän se kattaus tulikin @secord :n toimesta.

Minähän en esitä mitään scouttia enkä edes yritä olla, mutta vähän jäi valju kuva koko draftista. Olen sitä mieltä, että isokokoisia kavereita on helpompi naarata muualta ja väistämättä tästä tulee mieleen parin vuoden takainen varaustilaisuus, kun mm. Graham Knott varattiin toisella kierroksella. Toki Dach on täysin poikkeuksellinen kaveri eikä häntä olisi käytännössä mistään muualta voinut saada. Lämpiän tähän päivä päivältä enemmän.

Vlasicin kohdalla olen varautuneen positiivinen, sillä hänen kohdallaan oli omia suosikkeja sen verran paljon tarjolla, mutta Vlasic oli omissa papereissani myös suhteellisen korkealla. Muiden kohdalla puhutaankin sitten jo projekteista eikä niistä oikein voi suuttua. Venäläinen Spiridonov olisi maistunut.

Turha tässä on väittää Kelleyn kanssa vastaan. Tiesivät varmasti mitä tekivät ja vastuu on nyt junioreilla itsellään. Tervetuloa organisaatioon tasapuolisesti kaikille!

***

Palkkakatto on $81,5 miljoonaa. Nyt olisi Bowmanilla isot mahdollisuudet tehdä jotain.

Blackhawksille tämä on erinomainen uutinen, vaikka vahvistuksia ei naarattaisikaan.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Vähän tasapaksu drafti minunkin mielestä. Dachiin olen päivä päivältä tyytyväisempi. Nyt avaimet ovat pojalla itsellään, tuleeko hänestä uusi Toews vai uusi Barker. Vlasic maistuu myös hyvältä. Harvoin nuo etukäteen hehkuttamani pelaajat osuvat Chicagon haaviin. Oli oma suosikkini toisen kierroksen alkaessa ja aiheutti spontaanin riemunkiljahduksen, kun hänet lopulta valittiin. Toivottavasti muutaman vuoden päästä aiheuttaa lisää kiljahduksia.

Ahokkaan erikoinen oli Saarela, mutta muuten suosittiin kokoa. Licon kanssa samoilla linjoilla tästä. Kova luotto kuitenkin Chicagon pelaajatarkkailuun ja toivotaan, että joku noista myöhempien kierrosten pojista hioutuu timantiksi.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Stan oli eilen sanonut että Brendan Perlinille tehdään uusi pahvi.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Stan oli eilen sanonut että Brendan Perlinille tehdään uusi pahvi.

Jep! Perlinillä on potentiaalia iskeä se 20 maalia kauteen, mikä ei nytkään niin kaukana lopulta ole ollut kun kolme kautta NHL:ssä ovat tuoneet 14, 17 ja 14 maalimäärät runkosarjassa. Tasaisuutta vaaditaan vaan enemmän ja siinä tietenkin auttaisi pysyvä selkeä rooli kokoonpanossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös