Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Chicago Blackhawks 2019–2020

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Lico, 07.04.2019 klo 07.54.

 1. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Jokiharjun suhteen en olisi huolissaan. Jopa enemmän varovainen enkä asettelisi häntä automaattisesti ykköspariin. Jokiharju on, toivottavasti vielä pitkään vakiokalustoa sen jälkeen, kun Määttä ja de Haan ovat muisto vain. Vielä voi hyvinkin joku puolustajista siirtyä kesän aikana muualle. Ja Määttä voi olla ihan hyvin top 4 puolustaja vielä.

  Erik Gustafsson saattaa olla lähtökuopissa ennen uutta sopimustaan ja Adam Boqvist ottanee ainakin tuon yv-roolin vuoden kuluttua esimerkiksi. Mutta tässä ja nyt parit näkisin näin:

  Keith-Gustafsson
  de Haan - Murphy
  Määttä-Jokiharju
   
 2. Hawk #22 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
  Sen verran minäkin otan kantaa tuohon puolustukseen, että kahden nuoren puolustajan sisäänajo samaan aikaan olisi kyllä karhunpalvelus kaikille nuorille puolustajille. Nyt rotaatiosta löytyy Määttä, Jokiharju ja Seabrook, eikä yksi loukkaantuminen vielä tuhoa tuota pakettia kokoaan. Beaudin ei varmaankaan ole vielä valmis ottamaan pelipaikkaa (en ole varma kumpaa puolta on pelanut), joten tuo kolmas oikean puolustajan paikka ratkeaa käytännössä Jokiharjun ja Boqvistin välillä, jos mitään ihmeellistä ei tapahdu.

  Tosin nyt tuo syvyys alkaa olemaan jo sillä tasolla, että kauppoja hyvin suurella todennäköisyydellä tapahtuu. Kokoonpanosta löytyy vielä Koekkoek ja Dahlström, eli vasemman puolen puolustajia on ainakin yksi liikaa. Ja tässäkin vaihtoehdossakin Gustafsson pelaa oikealla puolella. Paras hinta saataisiin varmasti Gustafssonista, mutta todennäköisesti joku syvyyspuolustaja tulee vaihtamaan maisemaa.
   
 3. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Nuo pakit olivat juuri sellaisia pakkeja mitä Chicagon takalinjat tarvitsivat, puolustavia pakkeja. Muutamassa artikkelissa on vilauteltu ajatusta ettei Chicagon pakisto olisi vielä välttämättä tuo mikä se nyt on kun kausi alkaa.
  De Haanilla ja Collitonilla on yhteistä historiaa pelivuosilta. Colliton oli AHL:n Bridgeport Sound Tigersin kapteenina 2011-12 kun Haan pelasi siellä rookiena.

  Viime kesänä Blackhawkseihin hankittiin veteraanimaalivahti Cam Ward kakkosmaalivahdiksi. Corey Crawford on muuten syntynyt samana vuonna loppuvuodesta kuin Cam Ward ja täyttää tänä vuonna 35-vuotta.
   
 4. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  DeHaan kertoi olleensa todella yllättynyt siirrosta. Mainitsi myös olevansa aikataulua edellä kuntoutuksessaan ja tavoitteena on olla valmiina training campilla. Hyvältä kuulostaa.

  Bowman oli kertonut jossain haastattelussa, että Gustafsson ei liiku ainakaan ennen tulevaa kautta mihinkään, joka on mielestäni hyvä asia. Nämä kaksi hankintaa viittaavat kyllä siihen, että hyökkäykseen uskotaan ja puolustus kun laitetaan kuntoon, on baana auki nostaa päätä kohti pudotuspelejä. Arvostan Bowmanin suoritusta tähän asti varsinkin, kun tulevaisuus tässä ei kärsi - pikemminkin päinvastoin.

  Mun mielestä puolustus on tasapainossa. Hyökkäys näillä nimillä tasapainossa, oletetaan pientä kehitystä viime kaudesta ja muutamaa tason säilymistä. Ei tässä mitään mestarisuosikkia leivota, mutta muutamat nuoret jantterit tarvitsevat merkityksellisiä pelejä vyölleen tulevaisuutta varten. Tavoitteen tulee olla siellä ja hyvä niin. Se Bowmanin asettama 18-24kk:n ikkuna on edelleen oikein realistinen.
   
 5. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Bowmanin mukaan hakusessa on alivoimaspesialisti hyökkäykseen lyhyellä sopimuksella. Kuulostaa järkevältä.

  Entinen haukka ja 2013 ykkösvaraus Ryan Hartmanin oikeudet treidattiin Phillystä Dallasiin. Dallas ei tee Hartmanille QO:ta joten hänestä on tulossa UFA 1. heinäkuuta. Sopimus Dallasin kanssa ei ole kuitenkaan poissuljettu. Treidi Nashvillen kanssa näyttää tällä hetkellä ihan hyvältä, vaikka Ejdsell olikin tyhjä arpa.
   
 6. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Hauska yksityiskohta tässä on se, ettei Hartmanilla ole mitään tietoa treidatuksi tulemisestaan. On jossain mökkeilemässä kalareissulla ja kuulemma äiti kovasti yrittää yhteyttä saada.
   
  secord ja Petr T. tykkäävät tästä.
 7. Kaner Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hawks, SaiPa
  Powers raportoi, että David Kämpf jäi ilman qualifying offeria, mutta osapuolet jatkavat kuitenkin keskusteluja jatkosta. Vähän ehkä hämmentävää, sillä mun makuun Kämpf olisi aikalailla optimaalinen nelossentteri ensi kaudeksi ja miksei pidemmäksikin ajaksi. Tosin voihan se olla, että Bowman saa nyt lukittua Kämpfin hieman halvemmalla sopparilla.
   
  God #88 tykkää tästä.
 8. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Jännä. Myös mm. Blake Hillman, Anthony Louis ja Luke Johnson jäivät ilman qo:ta. Mark Lazerusin mukaan Stan on yhden tai kahden alaketjujen hyökkääjän kintereillä ja kuullut mm. Ryan Carpenterin nimen Vegasista yhtenä kiinnostuksen kohteena.
   
 9. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Huhuja johtoportaan suuntaan. Stan Bowman olisi saamassa jatkosopimuksen:

  https://www.secondcityhockey.com/20...tan-bowman-contract-extension-nhl-rumors-2019

  "If the rumor comes to fruition, look for Bowman to sign his new deal on the 10-year anniversary of him being named GM come July 14."

  Jos tuo pitää paikkansa, niin kovin on outo ajankohta mielestäni. Omistajana katsoisin ensi kauden loppuun ja arvioisin tilannetta uudestaan. Olkoonkin, että Bowman on tehnyt nyt useita hyviä liikkeitä niin en silti kiirehtisi jatkojen suhteen. Toisaalta haluaisin nähdä tämän toteutuvan ihan vaan muutaman hfboardsille kirjoittelevan nimimerkin takia.
   
 10. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Näin aivan free agent frenzyn kynnyksellä nopea katsaus Blackhawksin tilanteeseen. Pari kauppaa jo siis nähty ja sisään Olli Määttä, John Quenneville, Calvin de Haan ja Aleksi Saarela. Ulos Dominik Kahun, John Hayden, Anton Forsberg sekä Gustav Forsling. Vielä muutama RFA ilman sopimusta, mutta eiköhän ne sieltä ajallaan ja toivotaan että Kämpfin kanssa pääsevät yhteisymmärrykseen. Hän on kuitenkin monipuolinen pelaaja, jota voi käyttää myös aivan hyvin laidalla mikäli nelosen keskelle löytyy esimerkiksi häntä parempi aloittaja.

  UFA-markkinoilta ei ole odotettavissa mitään isoa vonkaletta, mutta Stan saattaa kauppojen kautta tehdä vielä jonkun isomman liikkeen. En lähde veikkailemaan tässä nimillä sen enempää, mutta mahdollisessa kaupassa voi hyvinkin olla joku pakkiprospekteista tuomassa lisää vaihtoarvoa. Voi olla, että mitään tällaista ei tapahdu, mutta perstuntuma antaa kutinaa siihen suuntaan. Tämä voi tapahtua myös myöhemmin syksyllä.

  Vapailta verkoilta ilmeisesti haetaan alaketjujen pelaajia kuten tuossa jo aiemmin huhuiltiin ja sopimusten pituudet jäänevät hankinnoilla lyhyiksi. Mikäli tuo Ryan Carpenter on yksi kohde, niin mm. häneen ei kauheasti dollareita ja vuosia tarvinne tuhlata. Täytyy kyllä tunnustaa, että Carpenter on itselleni melko tuntematon suuruus Vegasin joukkueesta. Tilastoja tuijotellessa näytti ottaneen aloituksia viime kaudella runkosarjassa reilut 300 ja aloitusprosentti huiteli päälle viidenkymmenen. Mikäli tosiaan alivoimaspesialisteja on hakusessa niin en osaa sanoa miten Carpenter tuohon muottiin sopii? Keskimäärin peliä kohden 1,15 minuuttia alivoimalla sai vääntää, mikä oli Vegasin hyökkääjistä kuudenneksi eniten. Mutta katsotaan nyt oliko Lazerusin lähteet kohdallaan vai puhdas heitto muiden nimien joukossa.

  Saad-Toews-Kane
  DeBrincat-Strome-Perlini
  Kubalik-Anisimov-Sikura
  Caggiula-Kämpf-Wedin
  Quenneville, Saarela, Nilsson, Highmore, Kurashev

  Keith-Gustafsson
  de Haan - Murphy
  Määttä - Jokiharju
  Seabrook, Koekkoek, Dahlström

  Crawford
  Delia, Lankinen

  Scott Powers skriivasi äskettäin kymmenen pointin kohdan off seasonista tähän mennessä ja arvioita mahdollisista hankinnoista sekä ketjukoostumuksista yms. Laitan linkin tähän (maksumuuri), josta voi käydä tsekkaamassa sen. Taattua Powersin laatua:

  https://theathletic.com/1048572/2019/06/26/10-thoughts-about-the-blackhawks-offseason-so-far/

  edit. laitetaan tähän Powersin koostumukset vertailun vuoksi:

  Brandon Saad – Jonathan Toews – Dylan Sikura
  Alex DeBrincat – Dylan Strome – Patrick Kane
  Dominik Kubalik – Artem Anisimov – Brendan Perlini
  Drake Caggiula – David Kampf – TBD

  Keith-Gustafsson
  De Haan-Seabrook
  Maatta-Murphy

  "Jokiharju is probably a better fit than a few of the defensemen listed there, but best fit likely won’t decide which defensemen are in the lineup. Contracts and experience will probably be factored in too, and that could mean Jokiharju is on the outside looking in next season."
   
  Viimeksi muokattu: 27.06.2019 klo 15.46
 11. Arturo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Kubalik kolmoskentässä kaksi kertaa?
   
 12. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Juu monistin sen. Piti laittaa Dylan Sikura. Sitä kun yrittää nopeasti niin käy näköjään turhapurot tämän tästä..korjataan.
   
  Arturo tykkää tästä.
 13. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Draftin pölyjen jo hieman laskeuduttua on aika tehdä oma listaus Chicagon top 10 prospekteistä. Ihan kuulkaa vaan oman näkemykseni ja mutuni pohjalta listaan nuoret pelaajat potentiaalin mukaan. Alle 25-vuotias tulee olla ja NHL-pelejä ei saa olla yli 50:tä vyön alla. Ne ovat kriteerini ne.

  1. Kirby Dach - kesän ykkösvarauksella on kaikki kalut kehittyä monipuoliseksi ykkössentteriksi NHL:ään
  2. Adam Boqvist - parhaimmillaan tulevaisuuden ykkösparin puolustaja ja ylivoimalla viivapelaajien kuningas
  3. Henri Jokiharju - top 4 ja kapteeni/varakapteeni ainesta
  4. Ian Mitchell - potentiaaliltaan hyvin samaa tasoa kuin Jokiharjukin mutta kenties kiekollisena himpun verran taitavampi
  5. Dylan Sikura - ensi kaudella pitäisi se läpimurto jo tulla tai muuten voi tulla pudotus pois prospect-kartalta kokonaan
  6. Dominik Kubalik - kykyjä on iskeä 20-30 maalia kauteen mutta Sikuran tavoin aikaa ei ole hukattavaksi
  7. Nicolas Beaudin - myös top 4 ainesta mutta ei välttämättä omaa aivan ykkösparin potentiaalia
  8. Phillip Kurashev - sveitsiläinen voi olla organisaation mustahevonen tulevaisuuden kärkiketjuihin
  9. Evan Barratt- parhaimmillaan mahdollisuudet kasvaa sellaiseksi Bollandin kaltaiseksi tärkeäksi haalariosaston pelaajaksi joka pystyy tekemään myös tulosta silloin tällöin
  10. Alex Vlasic - pitkä puolustaja ja todennäköisesti pitkä projekti mutta Blackhawks voi saada itselleen arvokkaan shutdown-puolustajan Vlasicista aikanaan

  Tuskin kaikki parasta potentiaaliaan saavuttavat ja taustalta todennäköisesti tulee muita nimiä ajamaan osan ohi. Jake Wise, Niklas Nordgren, Lucas Carlsson, MacKenzie Entwistle jne. ja taivas varjele keitä sieltä voi aivan yhtä hyvin tehdä uraa NHL:ssä. Kaikki on nyt vain saattaa ja voi tasolla eli mikään ei ole varmaa, mutta eiköhän jokunen nimi noista nähdä Blackhawksissa vielä tärkeässäkin roolissa tulevina vuosina. Tämän saa ottaa haltuun ja naureskella vuosien päästä tai miksi ei jo nyt.
   
 14. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Michal Teply varattiin CHL:n draftissa Winnipeg Iceen (entinen Kootenay Ice). Suunnitelmana on siis pelata tuleva kausi WHL:n puolella. Kiva uutinen, sillä uskon juniorisarjan treenimäärän kehittävän Teplya paremmin ja pienessä kaukalossa noilla avuilla on todennäköisesti helpompi saada tulostakin aikaan.

  Yksi syy ostaa WHL:n paketti jälleen ensi kaudelle. Dach on nyt tietysti ykkösperuste.
   
 15. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Kaksi targettia meikäläiselle treidin kautta: Michael Frolik sekä Jean-Gabriel Pageau. Kyllä, scouttasin idean muualta.

  Molemmat vetävät nykyisten sopimuksiensa viimeistä vuotta. Frolikista on todella hyvät muistot, tekee töitä molempiin suuntiin ja on joukkuepelaaja. Pageau on erinomainen sentteri nelosen keskelle ja näyttää satunnaisesti offensiivista puoltakin. Toinenkin jo, mutta molemmat tekisivät tuosta joukkueesta huomattavasti laadukkaamman puolustussuuntaan. Minä tykkäisin, sillä tällä hetkellä hyökkäyksessä on meikäläisen papereissa helposti korvattava pelaaja (Perlini) sekä yksi täysin vapaa slottikin.
   
 16. God #88 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blackhawks, #88, Saipa
  Lainaus:
  Kämpf olisi mun ykkösvaihtoehto sentteriksi, en tiedä paljon se QO olisi ollut, mutta outoa ettei tarjottu. Ja laituriksi kyselisin mieluummin Grabnerin hintaa.
   
 17. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Mun skenaariossa kokoonpano näyttäisi about seuraavalta:

  Saad - Toews - Sikura
  Kubalik - Dach - Kane
  DeBrincat - Strome - Frolik
  Caggiula - Pageau - Kämpf

  Eiköhän siellä ole diili valmiina Kämpfille.
   
  LostHorizon tykkää tästä.
 18. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Stan puheli että Seabrookin peli tulee näyttämään paremmalta kun hän saa vierelleen laadukkaamman pelaajan kuten Määttä tai de Haan. Tämä saattaa tarkoittaa sitä että Murphy on jopa liipasimella jos sopiva kauppa sattuu hollille. Anisimovin tilanne on myös mielenkiintoinen, mitä tapahtuu hänen osaltaan heinäkuun alussa. Alivoiman erikoismiestä hyökkäykseen ja fyysisyyttä joukkue vielä kaipaisi.
   
 19. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Joko pelipaita on ostettu? Tylsänä kaverina uskaltaisin väittää, että Dach pelaa vielä vuoden Saskatoonin joukkueessa ja nuorten kisat siihen päälle. Antaa hyvän muhia rauhassa nyt. Mutta mikäli jannu on syksyllä valmis nappaamaan NHL-paikan ja pelaamaan vielä vaativaa sentterin tonttia heti kärkeen, niin ottaisin sen ilolla vastaan. Epäilen kyllä vahvasti. Frolikin ottaisin mielelläni takaisin ja samalla voitaisiin vähän avittaa Flamesia palkkojen suhteen, niin saisivat siitä lisää tilaa Tkachukin jatkolle.
   
 20. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Chris Kuc näköjään palkattu Blackhawksin listoille juttuja kirjoittamaan. Mielenkiintoista luettavaa ja tänään on tulossa toinen osa tuosta Bowmanin haastattelusta. Myös kommentit Kirby Dachista saavat kuulostamaan varauksen yhä vaan paremmalta valinnalta, jos alkuun se aiheutti spontaanin yllätysreaktion.

  "I don't look at it as there is only one of these guys who is going to make it or is the right player. It's more [that] he's right for what we're looking for. Kirby brings a skillset to the table that is unique. We don't have anybody like him. We don't have a player coming up like him and I looked back at the last 10 years I've been here and I've never had the ability to acquire a player like that. There are very, very few big, skilled, right-handed centers that can make plays, that can play physically and that can play a two-way game. They're just never available. He's a very driven kid. He's not just sitting here excited he got drafted. He's ready to go to work and make our team and be the best player he can. And I love that about him."
   
 21. Kaner Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hawks, SaiPa
  Sikuralle ja Quennevillelle molemmille kaksivuotiset sopimukset 750 000 dollarin caphitillä. Ensimmäiset vuodet kummallakin vielä kaksisuuntaisina. Vähintäänkin hyvin hoidettu Stanilta nämä.
   
  Lico, mutina & secord tykkäävät tästä.
 22. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Erinomainen uutinen tähän iltaan. Multa ainakin löytyy Sikuran osalta vielä luottoa!
   
 23. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Sikuran ja Quennevillen sopimukset ovat jatkumoa Blackhawksin hyvälle off seasonille tähän saakka. Sikuran näen pelaavan syksyllä kokoonpanossa, Quennevillen roolia on nyt vielä vaikea hahmottaa. Bowman on tehnyt apureineen ihan mallikelpoista jälkeä tähän asti. Tällä hetkellä ei voi olla kuin tyytyväinen. Chris Kucin haastatteleman Stan Bowmanin ajatuksia off seasonista voi lukea osasta kaksi, joka on ilmestynyt virallisille sivuille tänään. Tämän mukaan maanantaina ei tosiaan kannata odottaa mitään "isoja" hankintoja UFA-markkinoilta:

  "The biggest thing we need to improve are the third and fourth lines and we have to get players who can embrace their role as checkers and be really good penalty killers, players that can night in and night out match up against the other team's offensive players and neutralize them.

  Ideally, we don't have to play Jonathan (Toews) against those guys. He can do it, he's been doing it his whole career, but our team would be really good if we can have someone else who was competent and capable so when we're playing the Edmonton Oilers here at the United Center and they start Connor McDavid, then we can put someone other than Toews out there. If they can hold their own, then Johnny can come out next and he's playing not against the best offensive players on the other team and we can hopefully net out better.

  But that's a tough role. It's a player that has to have some experience - it's not going to be a rookie. They have to understand the defensive scheme of the team, they have to be willing to kind of dig in in their own end and not be in a real antsy mood to get going the other way and they have to understand that they're going to get a lot of defensive zone faceoffs against good players. They have to battle to win that puck, they have to get it out of their zone, they have to get in on the forecheck to keep them down there and then change and let the other guys come and hopefully be in a better position on the ice.
  "

  Mielestäni täysin oikea lähestymistapa tämä.
   
 24. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Kyllähän Stanilla ei viime kesän offseasonin jälkeen olekaan kuin yksi suunta. Ja nyt on ollutkin aivan eri meno, hyvät sopparit taas. Aika näyttää kuoriutuuko noista kavereista kunnon NHL-peluria.
   
 25. God #88 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blackhawks, #88, Saipa
  Harmi kun Bowman ei ollut Colin Millerin perässä Määtän tai DeHaanin sijaan, todella halvalla lähti. Tai no toki on voinut olla, mutta olisi tuota tarjousta ollut varaa vähän parantaakin.
  Mitä tulee Sikuran ja Quennevillen soppareihin, niin riskittömiä hyviä soppareita, vaikka en Quennevillestä juuri mitään tiedäkkään. Sikuralla on nyt sitten se viimeinen mahdollisuus näyttää olevansa hyvä nhl pelaaja. Itse uskon että se on mahdollista, mutta en en odota sitä, toivotaan parasta.