Chicago Blackhawks 2018–2019

  • 349 027
  • 1 470

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
@TweetyLeaf

Kiva ensinnäkin lukea viestejäsi pitkästä aikaan! Toivottavasti aika riittää tulevalla kaudella palstalle kirjoittamiseen.

Lehnerin ja muiden suhteen ei varmaan enää kannata haaveilla, sillä niin monesta lähteestä tuo Wardin vuoden sopimus on jo varmistettu, että eiköhän kaveri ole tulossa. Case Hartmaniin ja Wingelsiin sen verran, että ainakin omasta mielestä Hartman ei yltänyt kuin yksittäisissä otteluissa siihen fyysiseen peliin ja vaikutti yrittävän turhan paljon semmoista ns. taitokiekkoa toisin kuin toissa kaudella. Toki hänellä niitä kiekollisia taitoja on, mutta parhaiten hänen ominaisuutensa tulevat esille juurikin mainitsemasi fyysisyyden kautta. Usein hänestä käytetään verrokkina Andrew Shawia ja mielestäni Hartman lopulta jäi kauaksi siitä. Wingelsin suhteen on käsittääkseni vahva huhu, että tekisi paluun, jolloin joukkueessa olisi kaksi selkeästi fyysisyyteen pystyvää hyökkääjää Haydenin sekä Tommyn puolesta. Saad tätä voisi tarjota tulevalla kaudella enemmän - ei hän koskaan ole mikään taklauskone ollut, mutta englannin kielinen sana ”engage”, jolle hyvää suomennosta en keksi, kuvastaa Saadia hyvin, mutta siitä oli viime kaudella puutetta hänen kohdallaan, toisin kuin mestaruuskeväänä esimerkiksi.

Tällä hetkellä varaa on yllättävän paljon verrattuna edelliskesiin, joten siinä mielessä tässä voisi odottaa vahvistuksia, mutta Bowman ei selkeästi halua maksaa potentiaalisille vahvistuksille liikaa. James van Riemsdykin pyyntö oli Powersin artikkelin mukaan esimerkiksi liikaa ja hyvä niin. Hossan sopimuksen kauppaamisella varmasti Bowman hakee lisätilaa, mutta siitä vapautuvasta tilasta osa varmasti hyödynnetään ensi kesänä, kun Schmaltz sekä toivottavasti läpimurtonsa tekevä Forsling tarvitsevat jatkosopimukset.

Olen tässä samaa mieltä kuin teikäläinen, että järjestelyjä tulisi tehdä jo vuoden päähän ja mielestäni Bowmanin liikkeet (tai liikkeettömyys) on viitannut siihen, tänään se tietysti nähdään. Kun tuota nykyistä rosteria katsoo erityisesti hyökkäyksen osalta ja mainitsemiasi alaketjujen ukkoja, niin koen ainakin itse siellä olevan ihan kivaa potentiaalia sekä kyllä niistä nyt muutamat menisivät useampaan joukkueeseen rosteriinkin hei!

Olen myös sitä mieltä, että Calvin De Haanin tyyppinen top-4 puolustaja olisi tervetullut lisä joukkueeseen jopa neljän-viiden vuoden sopimuksella, koska hän pystyy tuosta ajasta realistisesti ainakin kolme vuotta joukkuetta auttamaan kunnolla. Grabner käsittääkseni etsii pitkää sopimusta, Sustr oli ilmeisesti Tampassa aivan älyttömän huono enkä ole aikaisemminkaan kaverista tykännyt ja Yakupov lienee KHL-bound.

Jos Toews, Saad sekä Keith palaavat edes lähelle omaa tasoaan, Kane jatkaa siitä mihin viime kaudella jäi (pelasi käytännössä koko kauden junnujen kanssa ja silti lähes PPG), nuoret kehittyvät lineaarisesti edes hieman ja saadaan terve Crawford takaisin sekä vaikka mainittu De Haan, tuo joukkue on todella kilpailukykyinen ja lähellä pudotuspelejä mielestäni ihan realististisestikin. Jos kaikki menee pieleen, varataan sitten korkealta tulevaisuuden ykkössentteri, sen verran lahjakas ikäluokka taas tulossa.

Katsellaan, tänään todennäköisesti saadaan ensi kauden suhteen linjaus.
 
@TweetyLeaf

Kiva ensinnäkin lukea viestejäsi pitkästä aikaan! Toivottavasti aika riittää tulevalla kaudella palstalle kirjoittamiseen.

Sain vihdoinkin sen yliopistopaikan ja pääsen jatkamaan opintoja kunnolla, niin en osaa sanoa kuinka paljon aika riittää palstalle kirjoittamiseen, viimekaudella tuli katsottua pelejä jonkun verran, mutta niin tuskaisaa tuo katsominen tuntui olevan Chicagon osalta, että tuli katsottua muutamaa muuta joukkuetta enemmän kun oli ajatus.

Itsellä on vaan sellainen... kovin pettynyt olo miten pahasti Bowman on assetteja tuhlannut, olisi kiva saada jotain peli-identiteettiä Hawksin rosteriin, sillä se jos mikä tuntuu olevan eniten hukassa. Kyllä sitä niitä tappiopelejäkin katsoo jos jengillä on yritystä ja vahva pelaamisen identiteetti. Se on nyt hukattu johonkin matkalle, eikä tunnuta tietävän onko Hawks fisu vai haukka.

Muutama sana noista ehdottamistani pelaajista niin Sustrn viimekautta en rehellisesti seurannut, pelaaja tyyppinä ehkä vain semmoinen "iso rauhallinen takalinjojen rauhoittaja" kelpaisi mieluusti hawksiin, Hjalmarssonia on ikävä, mutta sen tason pakkia tuonne lienee mahdoton taikoa tässä tilanteessa. Eli myönnetään Sustrn olevan "mutu haku" omalta osaltani.

Grabnerille voisi 4 vuotta antaakkin jos vaan cap hit olisi kohtuullinen. Tässä tosin on "grabs fanilasit" päässä sillä olen kaveria toivonut Hawksiin ties kuinka kauan, ehkä joku muu voisi sanoa objektiivisemman mielipiteen tuosta.

Yakupov oli listalla sen takia, että joku nuorehko bust or boom pelaaja sopisi tuonne rosteriin, heitetään esimerkkinä vaikkapa se missä Lars Eller onnistui viimekaudella, sen takia Yakupovin nimen heitin esille.

Hartmanissa mielestäni ei ollut kyse näytöistä vaan potentiaalista, ei potentiaalisia kavereita kannata tälläisessä tilanteessa jossa ei edes playoffeihin päästä heittää puoli ilmaiseksi menemään.

Mikähän se Jakupovin 'high reward' voisi olla sitten? Alle miljoonan lapulla 25 pistettä varmaan ihan kiva, mutta vaikea nähdä, ettei tuollaisia pelaajia ole jo nykyisellään täyttämässä halvan rotaatiopelaajan rooleja.

Mainitsin juuri Lars Ellerin tapauksen tuosta "high reward" potentiaalista. En minä 60 pinnan Yakupoviin usko, mutta 35-40 pinnaa miehestä voisi irrota (jos tuuri käy!) ja oikein roolitettuna voisi olla muutenkin hyödyllinen kaveri. Yakupov testi tuskin olisi kovin kallis Hawksille vuoden sopparilla.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Sain vihdoinkin sen yliopistopaikan..

Onnittelut tästä!

Grabnerille voisi 4 vuotta antaakkin jos vaan cap hit olisi kohtuullinen. Tässä tosin on "grabs fanilasit" päässä sillä olen kaveria toivonut Hawksiin ties kuinka kauan, ehkä joku muu voisi sanoa objektiivisemman mielipiteen tuosta.

Hartmanissa mielestäni ei ollut kyse näytöistä vaan potentiaalista, ei potentiaalisia kavereita kannata tälläisessä tilanteessa jossa ei edes playoffeihin päästä heittää puoli ilmaiseksi menemään.

Grabner on ollut meikäläisellekin tietynlainen salainen ihastus tuon monipuolisuutensa vuoksi, mutta se pieni pessimisti itsessäni ikuisen optimistisuuden keskellä säikähtää hieman niiden tyhjien maalien määrää suhteessa tulevaan liksaan. Alivoiman erikoismies sekä erinomainen bottom-6 laitahyökkääjä, mutta 26 maalia viime kaudella, niin kyllä varmaan saa sen $3 miljoonaa kauteen, joka on sitten mielestäni liikaa. Muutenkin tuntuu, että Bowman on erittäin tyytyväinen nykyiseen laituritilanteeseen, kun ei liiemmin heidän perässään ole Zawaskin ja Powersin mukaan ollut. Toki tänään sieltä joku James Neal tietysti tulee, no ei ainakaan kaataisi Blackhawksia enää.

Hartmanin suhteen olen hieman eri mieltä, mutta nää on näitä. Se vastine oli mielestäni luokkaa "ei voi kieltäytyä", vaikka se ykköskierroksen varausvuoro olikin häntäpään varaus. Beaudin sillä kuitenkin napattiin ja Ejdsell siihen kylkeen, jonka perässä Hawks oli jo viime kesänä. Tykkäsin Hartmanista, mutta en viime kauden perusteella näe hänessä kahden ensimmäisen ketjun pelaajaa. Toki sitä väärässä voi olla.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Manning, Kunitz ja Ward joukkueeseen. Aika sanattomaksi vetää. Laitetaanko seuraavaksi Kane ja Toews myyntiin?

Kunitzin cap hit on $1 miljoona, Manningin $2.25 miljoonaa per vuosi ja Wardilla $3 miljoonaa. Ja kuulemma ovat päivän suhteen valmiita.

Kunitz on nelosketjun tasoa, Manning seitsemäs puolustaja Flyersin kannattajien mielestä ja Ward nyt keskivertotasoa oleva kakkosmaalivahti.

Kun katsoo mitä muut joukkueet maksoivat joistakin pelaajista, niin ehkä Blackhawks ei sitten kiinnosta ketään enää. Tämän päivän anti on meikäläiselle linjaus siitä, että re-tool jatkuu ja nuoret toivottavasti saavat edelleen peliaikaa paljon. Totta kai tässä uskotaan pudotuspelipaikkaan, mutta kaukaisemmalta se tällä hetkellä tuntuu kuin aikainen varausvuoro, jälleen.
 
Viimeksi muokattu:

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Adam Boqvistille on myös isketty sopimus eteen ja nuorukainen allekirjoitti kolmen vuoden tulokassopimuksen.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Bowman piti lehdistötiedotteen, jonka anti oli pitkälti seuraava:

- Manning pelasi viime kaudella uransa parhaan kauden, late-bloomeriksi kutsui. Miksiköhän Flyers ei tehnyt sitten jatkosopimusta, kysynpähän vaan.
- Kunitz tuo johtajuutta, 13 maalia viime kaudella pienessä roolissa.
- Crawford nostettiin taas esille ja Wardin ei ole tarkoitus pelata paljoa, joten oliko tämä sitten hyvä merkki?
- Adam Boqvist signattiin pitkälti siksi, että Blackhawks voi määrätä hieman paremmin kehityspolkua.
- Bowman ei ollut valmis antamaan pitkiä sopimuksia kenellekään, koska ei halua tuoda mitään estettä Schmaltzin sekä DeBrincatin jatkosopimuksille.
- Kauppoja silti mahdollisesti tulossa ja kilpailu on nyt kovaa pelipaikoista, joten training campilla saavat viimeistään idean kenestä luovutaan, jos luovutaan.

Mark Lazerus‏ @MarkLazerus
Stan Bowman on balancing the core's window vs. the future: "I don’t think you can win with just a bunch of young guys. You also can’t have just a bunch of older players. You have to have that mixture of the two. The hardest thing is finding those elite players."

Ihan hyvin sanottu ja nyt kun katsoo mitä muille on maksettu, niin periaatteessa ymmärrän pointin. Silti tuolla oli muutama todella hyvä diili, jotka eivät olisi estäneet tulevaisuutta tehden samalla Blackhawksista tulevalla kaudella paremman joukkueen. No mutta, näillä mennään nyt tänään.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Chicago Blackhawks - takana loistava tulevaisuus!

Tämän päivän hankinnat eivät saaneet hyppimään ilosta, mutta ei nyt suurta tuskaakaan tuottaneet. Wardille puoli miljoonaa enemmän huhutusta liksaa ja tietenkin NTC. Kunitz miljoonalla ja vuoden sopimuksella tuo nyt ainakin joukkueeseen kokemusta sekä johtajuutta. Manning on varmasti kolmospariin ihan kelpo ratkaisu, joka tuo pehmeään alakertaa lisää kovuutta.

Näillä liikkeillä ei joukkue kyllä mene mitenkään merkittävästi eteenpäinkään. Toisaalta ne eivät vaaranna Schmaltzin tai DeBrincatin jatkosopimuksia. Siksi tähän päivään voi olla tyytyväinen, mutta pudotuspelihaaveita ajatellen mitään suurta lisäarvoa tämän päivän liikkeillä ei näin ennakkoon tuntunut Bowman saavuttavan. Kesää on vielä jäljellä, että ei nyt kannata vielä tässä vaiheessa päätä pensaaseen tunkea

Boqvistin sopimukselle peukaloa ylös ja toivoa tulevaisuuteen.

@TweetyLeaf, onnea opiskelupaikasta!
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Cam Ward on hyvä veto, etenkin jos Crawfordilla on ongelmia pelikuntonsa kanssa. Kunitz täyttääkin syyskuussa 39 vee, enpä olisi välttämättä tarvinnut. Manning ei ollut ihan sitä mitä puolustus kaipaisi, mutta jospa siellä olisi vielä jotakin tekeillä. @TweetyLeaf onnittelut täältäkin opiskeluputkesta.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Lisää Adam Boqvist-uutisia: hän jättää Brynäsin ja siirtyy tulevalle kaudelle Atlantin yli Pohjois-Amerikkaan pelaamaan. Ruotsin kielisen artikkelin mukaan OHL:ään Boqvistin varannut London Knights lienee se osoite. AHL lienee myös vaihtoehto, mutta onko se sitten liikaa?

Viime kaudella katsoin n. 35 ottelua Jokiharjulta Portlandissa, joten varmasti sama määrä taittuu London Knightsin suhteen. Mielestäni tämä on Boqvistin uralle erinomainen jatkumo, sillä Brynäsin tilanne puolustajien suhteen on suhteellisen täyteläinen ja Londonissa olisi ehkä Bouchardin saappaat täytettävissä.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Viime kaudella katsoin n. 35 ottelua Jokiharjulta Portlandissa, joten varmasti sama määrä taittuu London Knightsin suhteen. Mielestäni tämä on Boqvistin uralle erinomainen jatkumo, sillä Brynäsin tilanne puolustajien suhteen on suhteellisen täyteläinen ja Londonissa olisi ehkä Bouchardin saappaat täytettävissä.

Kuulostaa ihan hyvältä suunnitelmalta. AHL voi olla vielä liian kova fyysisesti raakileelle Boqvistille, mutta pienen kaukalon nikseihin tottuminen OHL:n kautta saattaa olla järkevä vaihtoehto.

Brandon Manningista sen verran, että myös Nashville Predators oli hänen perässään. Keskustelut Bowmanin ja Quennevillen kanssa tekivät mieheen kuitenkin vaikutuksen per Mark Lazerus. Ei hän varmasti mikään hiomaton timantti ole, mutta todennäköisesti kuitenkin parempi kuin keskustelupalstojen narratiivit antaa ymmärtää. The Athleticilta poimuttua tekstiä tämä:

"Perhaps it shouldn’t have been surprising, then, that when Hagg fell out of favor with the coaching staff leading into the playoffs, Manning took up the mantle as second-pair defenseman during Philadelphia’s first-round series versus Pittsburgh. The pairing of Manning and Radko Gudas received the secondary matchups against lines centered by Sidney Crosby and Evgeni Malkin, usage that showcased Hakstol’s apparent trust in the pair as a whole and Manning in particular."

Stan Bowman ei sulje pois lisähankintoja, mutta totesi niiden tulevan todennäköisemmin treidien kautta.
 

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Otetaan jonkin verran kommenttia nyt näistä uusista hankinnoista, vaikka mitään huippupelaajia ei hankittukaan.

Cam Ward: Hieman aliarvostetttu veskari mielestäni. Hänet on koitettu pudottaa kakkoseksi Carolinassa jo monta vuotta, mutta niin vain aina on pelannut paremmin kuin uusi ulkopuolelta hankittu kilpailija (Darling, Läck ja Khudobin). Okei, mitään maailmantähtiä ei ole ollut kilpailemassa, mutta Ward on joka tapauksessa ollut pätevä ykkösveskari Carolinan vuotavan puolustuksen edessä. Yhden vuoden diili, vaikkakin hieman liian kallis, joten riskit ovat aika minimaaliset ja tässä on kuitenkin mahdollisuus saada se pätevä tuuraaja Crawfordille. Forsbergin varaan en laskisi mitään ja Laurikainen tarvitsee ainakin yhden kauden AHL:ssä ennen kun voi pelata NHL:n puolella. Hyvä siirtymävaiheen maalivahti siis, jolle voidaan tehdä jatko, jos näyttää siltä, että Lankinen tai Forsberg ei nouse päteväksi kakkosmaalivahdiksi ensi kauden aikana.

Chris Kunitz: Vähän erikoinen hankinta joukkueelle, joka on keskellä retoolia. Vähän tuollaiset Patrik Sharp -fibat tästä tulee, pykälää pienemmällä upsidella. No, halpa diili ja yksi vuosi, joten täysin riskitön hankinta kuitenkin. Kunitz sopii sillä tavalla hyvin kokoonpanoon, että hänet voi suosiolla pudottaa kolmos- tai nelosketjuun pienelle peliajalle, jolloin farmista ei tarvitse nostaa ketään pelaamaan niitä pieniä minuutteja, vaan voidaan jättää AHL:ään isolle peliajalle. Jos taas pelaa lähempänä 15 minuuttia kuin 10, niin jotain on mennyt pahasti pieleen.

Brandon Manning: En oikein tiedä mitä tästä ajatella. Kahden vuoden diili, eikä mikään halpa sopimus kuitenkaan. Ymmärrän toki miksi Flyers ei tehnyt jatkoa, siellähän on pakisto todella täynnä nuoria pelaajia, jotka tarvitsevat isoa roolia NHL:ssä (Provorov, Hägg, Sanheim). Tuolla sopimuksella 7.pakki olisi vain ollut aivan liian kallis. Sitä taas en ymmärrä miksi Hawks sitten päätti Manningin ottaa tuolla sopimuksella. Mitään muuta miehestä ei ole jäänyt mieleen kuin se, että paremmin menee jos ei huomaa miestä kentällä. Jos on hyvä puolustuspään luutija, niin menköön, mutta yhtään isompaa roolia ei saisi antaa. Olisiko siinä Seabrookin vierellä kolmosparissa hyvä rooli?

Sitten vielä loppuun tämän hetken kokoonpanohahmotelma:

Saad - Toews - DeBrincat
X - Schmaltz - Kane
Hinostroza - Anisimov - Sikura
Kunitz - Kämpf - Hayden

Kahun, Ejdsell

Keith - Murphy
Oesterle - Rutta
Manning - Seabrook

Jokiharju, Forsling, Carlsson

Crawford
Ward

Lankinen, Forsberg

X:n paikalle sitten joko hankinta tai harjoitusleirin esityksillä Kahun tai Ejdsell, jolloin Hinostrozan tai Sikuran roolia pitänee hieman kasvattaa. En usko, että Kahun tai Ejdsell ihan kakkosketjuun asti riittää, joten ilman lisähankintoja tuohon täytyy laittaa Hayden, Hinostroza tai Sikura. Toivottavasti ei kuitenkaan Kunitz...

Puolustus näyttää todella murheelliselta, mutta pientä valopilkkua sieltäkin voidaan nähdä, jos Forsling, Jokiharju ja/tai Carlsson pystyy nousemaan top4 rooliin. Forsling oli viime kauden alussa joukkueen paras puolustaja, mutta joulukuussa meno ei ollut enää lähelläkään alkukauden peliä. Potentiaalia on reilusti ja mielelläni kyllä näkisin Forslingin isossa roolissa. Sitten voi alkaa pyörittää rotaatiota Ruttan, Seabrookin, Manningin ja Oesterlen välillä. Jokiharju ja Carlsson voivat sitten ottaa sen rosteripaikan harjoitusleirin kautta.

Maalivahdit näyttävät hyvältä niin kauan kun Crawford on ykkönen.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Tässä vähän haiskahtaa nyt siltä, että Bowman ei onnistunut siirtämään Hossan sopimusta ja siksi oli otettava käyttöön suunnitelma b, c tai d. Huhujen mukaan Blackhawks oli kiinnostunut Ian Colesta sekä John Mooresta, mutta erityisesti Colen sopimusta kun katsoo, niin ymmärtää ettei kannattanut/voinut kilpasille ryhtyä.

On eilisestä mitä mieltä tahansa, niin rehellisesti on todettava että kakkosvahdin tontille tuli parannusta. Onko Kunitz sitten huonompi pelaaja ensi kaudella kuin viime kauden Sharp ja onko Manning oikeasti huonompi vaihtoehto puolustuspelaamisen näkökulmasta kuin Oesterle tai Gustafsson? Katsotaan nyt ensin ja tuomitaan vasta sitten.

Manningin saamat taalat herättävät vähän ihmetystä, mutta ehkä tämä oli lopulta se syy valita Blackhawks Predatorsin sijaan. Ihan puhtaasti tilastoja tuijottaen Manning sai Flyersissa peliaikaa vajaat 18 minuuttia/ottelu. 113 taklausta, 76 blokkia ja kiekonmenetyksiä 34 (seitsemänneksi vähiten Flyersin pakeista) ja kiekonriistoja 17 (kolmanneksi eniten Phillyn puolustajista). Silmätesti miehestä on omalla kohdalla niin mitätön etten pysty mitään analyysiä tähän heittämään. Muutaman tappelun olen häneltä nähnyt ja nekin melkein kaikki hävinnyt pystyyn sekä McDavidin telomisen toissakaudella. Tässäkin tapauksessa uskon kuitenkin enemmän siihen, että ei ole niin paska kuin kirjoitetaan jos ei niin hyväkään kuin ehkä joku voisi väittää.

Puolustuksesta puuttuu edelleen se top 4 puolustaja ellei sitten Forsling ota tarvittavia askeleita ensi kaudella. Jos nyt puhutaan huippujoukkueesta, niin Chicagolla ei tällä hetkellä ole kuin Duncan Keith selkeä top 4 pakki ja hänenkin uran horisontti on auringonlaskua kohti. Connor Murphy on Chicagossa sellainen, mutta ei mielestäni mikään kovin ideaali tapaus. Murphyn luistelu on hyvin kulmikasta ja siksi hänelle tulee usein kiire omassa päässä. Asenteesta ja muusta ei voi miestä moittia. Seabrookin nykytaso on myös siellä vitospakin tienoilla. On myös parempi pelaaja kuin mitä keskustelupalstoilla kirjoitetaan, mutta sen ymmärtää kun otteita verrataan aina hänen sopimukseensa ja ne eivät tietenkään täsmää. Jan Rutta aloitti viime kauden vahvasti, mutta katosi sitten loukkaantumisten myötä muiden mukana kuvasta. Jännä nähdä missä mennään ensi kaudella? Oesterle sekä Gustafsson ovat kiekollisia ja hyvin liikkuvia puolustajia, mutta omassa päässä lopulta aika lapasia. Hyvässä joukkueessa eivät mielestäni kuuluisi vakiokalustoon, mutta tällä hetkellä näyttävät Chicagossa kuuluvan.

Haluan uskoa, että ensi kauden joukkueen rakennus on vielä kesken. Haluan myös toivoa, että Schmaltz ja DeBrincat vähintäänkin jatkavat siitä mihin viime kaudella jäivät. Toivon myös läpimurtoa Gustav Forslingilta sekä John Haydenilta sekä näiltä runkopelaajilta selkeää tasonnostoa viime kauteen verrattuna. Kun tässä ei tuijottele pelkästään omaan pöytään vaan vilkuilee vähän viereen voi huomata, että läntisessä konferenssissa on aika monta ennakkoon vahvempaa joukkuetta tällä hetkellä. Pelit pelataan toki myöhemmin, mutta Jack Hughes, Alex Turcotte, Kaapo Kakko, Dylan Cozens, Ryan Suzuki ja kumppanit kiiltävät jo vähän silmissä.

Tässä ja nyt on enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Toivottavasti ennen kauden alkua Bowman onnistuu ihan oikeasti vahvistamaan joukkuetta.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Hyviä analyyseja edellä ja pitkälti samaa mieltä!

Minua hieman mietityttää Rockyn sanat, kun artikkelissa mainitsi muutoksien tapahtuvan, jos joulun aikoihin tulos ei ole odotetun kaltainen. Stan Bowmanin eilinen päivä ei oikein viittaa siihen, että siellä olisi painetta tehdä ratkasuita vaan hyvin maltilla managerimme operoi. Olen tyytyväinen tietyllä tavalla eiliseen, mutta Manning oli lähtökohtaisesti turhuuttakin turhempi hankinta, mutta annetaan ukon näyttää eikä varmasti ole niin huono kuin Flyersin kannattajat väittää. Mutta oli siellä mahdollista signata Ian Cole esimerkiksi tuohon älyttömään sopimukseen.

Olisiko siis niin, että Bowmanin asema on edelleen vakaa? Mielestäni Bowman on tehnyt pääosin hyviä ratkasuita viimeisen puolentoista vuoden aikana pl. Panarinin kauppa, joka on käyty läpi ja Saadilta edelleen on varaa odottaa bounce-backia. Toivottavasti Stan ei potkuja saa, jos ensi kaudella mennään tällä rosterilla ja tulos on heikko. Toivottavasti Stan saa potkut, jos kauppaa lahjakkaita nuoria pois vastineen ollessa muuta kuin todellinen ykkösparin puolustaja. Eniten pelottaa Forsling + ykköskierroksen varausvuoro johonkin Faulkiin.
 
Hyviä analyyseja edellä ja pitkälti samaa mieltä!

Minua hieman mietityttää Rockyn sanat, kun artikkelissa mainitsi muutoksien tapahtuvan, jos joulun aikoihin tulos ei ole odotetun kaltainen. Stan Bowmanin eilinen päivä ei oikein viittaa siihen, että siellä olisi painetta tehdä ratkasuita vaan hyvin maltilla managerimme operoi.

Minä näen asian kyllä täysin toisin, hädissään paikataan ensikaudelle reikiä eikä mitään pidemmän tähtäimen suunnitelmaa tunnu olevan. Äkkiä pari veteraania sisään ja toivotaan että nostaa jengin playoff rajan yläpuolelle.

Toisaalta parempi näinpäin kun se, että lähdetään hakemaan aivan järjettömällä hinnalla jotain JVR:iä ja... ainiin eihän Chicagolla ole cappiä moiseen...

Sori että olen tämmönen "doomsayer" mutta sen verran tässä on hassattu noita assetteja viimeisen 3 vuoden aikana, että näytön tällä puolella toivotaan jo Bowmanin lähtöä.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Minä näen asian kyllä täysin toisin, hädissään paikataan ensikaudelle reikiä eikä mitään pidemmän tähtäimen suunnitelmaa tunnu olevan. Äkkiä pari veteraania sisään ja toivotaan että nostaa jengin playoff rajan yläpuolelle.

Toisaalta parempi näinpäin kun se, että lähdetään hakemaan aivan järjettömällä hinnalla jotain JVR:iä ja... ainiin eihän Chicagolla ole cappiä moiseen...

Sori että olen tämmönen "doomsayer" mutta sen verran tässä on hassattu noita assetteja viimeisen 3 vuoden aikana, että näytön tällä puolella toivotaan jo Bowmanin lähtöä.

Itse näen sen pidemmän tähtäimen suunnitelman olevan juuri tulevaisuudessa ja omiin nuoriin luottaessa, joiden tueksi haettiin halvalla isoa kalaa markkinoilta (JVR, Ian Cole). Aika jälkeen Toewsin sekä Kanen siintää jo toimistolla vähän mielessä ja heidän oletetaan sitten olevan toivottavasti seuraavien sopimuksien aikana ns. kakkosviulun kavereita antamassa secondary scoringia.

Mielestäni reikiä ei edes yritetty täyttää paitsi kakkosmaalivahdin virka, johon Ward on parempi vaihtoehto kuin Forsberg ainakin tällä hetkellä. Keväällä 2015 meillä pelasi kolme maalivahtia, tässä haettiin varmaan samaa ja annetaan Lankisen ja Delian pelata paljon farmissa. Kunitz tuo lisäkokemusta ja nuorille esimerkkiä, Manning lisäpalikoita puolustukseen, kun se nyt viime kaudella oli ongelma. Jos reikiä tosissaan olisi yritetty täyttää, niin kyllä Bowmanilla tilaa olisi tommoseen John Mooren tai Ian Colen kaltaiseen diiliin pienillä kikkailuilla.

Nyt niitä assetteja kerätään ja toivotaan, että nuoret kehittyvät ja coren kaverit nostaa tasoaan hiukan. En ole tyytyväinen eiliseen, mutta kun osaa sopimuksista katsoo, niin mielummin seuraan nuorten kehittymistä ja odotan seuraavan aallon puhkeamista kukkaan. Tässä voi käydä Oilersit, Detroitit tai Blackhawksit. Ken tietää. Systeemi nyt ensimmäisenä kuntoon ja sitten etiäpäin katsomaan onko se syy materiaalissa vai ei.

Ja omat mielipiteet ovat aina tervetulleita, oli sitten doomsayeriä tai ei!
 
Viimeksi muokattu:

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Manning ei todellakaan ole mikään syvyys pakkia kummempi kaveri, Sen takia vähän ihmettelen sopimuksen hintaa. Toivotaan että Chicago saa Brandonista jotain "lunastamatonta" potentiaalia irti mutta epäilen. Joutui pelaamaan välillä vähän turhan suuressa roolissa Flyers nutussa, yhdessä vaiheessa tuntui ettei ikinä ota edes sitä seuraavaa askelta ja pääse pelaamaan vakituisesti ylös. Kaikkea hyvää toivoo kaverille kummiskin, symppis tyyppi ja asenne on kohdillaan.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Tällä nykyisellä aikakaudella on selvää, että suhdannevaihteluja tulee eikä mikään joukkue pysy aallon harjalla määräänsä pidempään. Kilpailu on kovaa eikä mikään tule helpolla. Pelaajien on oltava jatkuvasti huippuiskussa niin fyysisesti kuin henkisesti ja ihmisistä kun on kyse, niin moni asia vaikuttaa taustalla miten lopulta homma toimii. Siitä näille pelaajille miljoonia tosin maksetaankin, että jaksavat kaudesta toiseen fyysisen sekä henkisen rääkin ja mieluiten aina siellä ihan kirkkaimmassa kärjessä.

Chicagon pysyminen vajaat kymmenen vuotta liigan ehdottoman eliitin puolella on loistava saavutus erityisesti tällä aikakaudella. Näyttää siltä, että nuo eliittivuodet ovat nyt takanapäin ja täytyy vain toivoa ettei edessä ole jälleen kymmenen laihaa vuotta. Tähän en usko, koska joukkue on paremmissa käsissä kuin edellisen korpivaelluksen aikana. Omat odotukset lähivuosille ovat maltilliset. Ehkä pudotuspelit ovat mahdollisia, mutta tällä rungolla mestaruuden voittamiseen ei ole enää pelimerkkejä. Tulevaisuuden suhteen on niin paljon muuttujia, että en lähde ennustamaan mitä on odotettavissa neljän tai viiden vuoden kuluttua. Mielestäni on kuitenkin selvää, että hyökkäyksessä pitää olla Schmaltzia tai DeBrincatia kovempia tekijöitä mikäli kannusta haluavat taistella. Hyviä ja potentiaalisia pelaajia molemmat, mutta eivät missään nimessä mitään Toewsin ja Kanen manttelinperijöitä.

Ehkä parasta mitä tälle organisaatiolle voi nyt tapahtua tulevaisuuden kannalta on jäädä pudotuspelien ulkopuolelle ja varaamaan kerran tai pari korkealla tulevissa varaustilaisuuksissa?
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Stanin sunnuntain kaupat olisivat melkein Wardia lukuunottamatta saaneet jäädä tekemättä. Manningin $2,250,000 palkkaa en ymmärrä lainkaan, jos kyseessä on lähinnä pelipaikastaan kolmosparissa taisteleva pakki.

Ja aiempiin virittelyihin pakkipareista, en vaan millään näe edelleenkään Murphyä ykkösparin pakkina. Liike eikä pelilliset ominaisuudet eivät vaan riitä tuohon tehtävään. Ehkä Blackhawksin tulevaisuuden johtohahmot ovatkin juuri puolustuksessa, koska niitä on varailtu nyt pooliin aika paljon. Ja kyllähän Vegas osoitti että tuossa sarjassa voidaan pärjätä hyvin roolitetulla joukkueella ilman suuriakin tähtiä.
 

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Ja aiempiin virittelyihin pakkipareista, en vaan millään näe edelleenkään Murphyä ykkösparin pakkina. Liike eikä pelilliset ominaisuudet eivät vaan riitä tuohon tehtävään. Ehkä Blackhawksin tulevaisuuden johtohahmot ovatkin juuri puolustuksessa, koska niitä on varailtu nyt pooliin aika paljon. Ja kyllähän Vegas osoitti että tuossa sarjassa voidaan pärjätä hyvin roolitetulla joukkueella ilman suuriakin tähtiä.

En usko, että kukaan muukaan näkee, mutta tällä hetkellä vaihtoehdot ovat aika vähissä. Oesterle, Rutta, Seabrook ja Manning ovat ihan hyviä kolmosparin puolustajia, Murphy siinä 4-5 pakkina hyvässä joukkueessa. Samaan aikaan en uskaltaisi lyödä mitään Forslingin, Jokiharjun tai Carlssonin varaan, vaan pidän heidän nousua pelaavaan kuusikkoon puhtaana voittona. Forsling noista ehkä ainoa, jolta odotan selkeää nousua top4 rooliin jo ensi kaudella. Ei sillä, että se mikään vaikea tehtävä olisikaan.

Eli ideaalitilanne olisi suunnilleen tällainen:

Keith - X
Forsling - Murphy
Rutta - Seabrook

Oesterle, Manning (rotaatiossa kolmosparin kanssa)

X:n paikalle sitten joku nuorista pelaajista tai hankinta muualta. Realistista on varmaankin odottaa, että joku tuosta mainitsemastani kolmikosta pelaa täyden kauden NHL:ssä ja muut kaksi sitten hieman vähemmän. Ainakin tämä kausi joudutaan siis peluuttamaan kolmea puolustajaa liian suuressa roolissa, ennen kuin nuoret toisin todistavat.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Odotellaan Seabrookilta raikasta paluuta että saataisiin kammettua vielä kakkospariin vanha ratsumme. Kolmoseen turhan hinnakas capin sitoja ellei otteet edellytä enää ylemmäs.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Median edessä sunnuntaina Bowman kertoi, että joukkueessa on kymmenen puolustajaa, jotka ovat kintaalla kärkkymässä NHL-paikkaa. Tähän kun lasketaan Boqvistin mahdollinen 9 pelin koeaika nyt kun Pohjois-Amerikkaan siirtyy, hieman unohdetut Luc Snuggerud sekä Dennis Gilbert ja NHL-peliaikaa viime kaudella saanut Carl Dahlström, lukema on jo 14.

Pidän todennäköisenä ilman kauppoja, että Blackhawksilla on jatkuvasti kahdeksan puolustajaa ylhäällä, ansaitsi Jokiharju sitten paikkansa training campilta tai ei. Bowman mainitsi kuitenkin jo, että kauppoja saatetaan nähdä ja korosti myös sitä, ettei poissulje kauppojen tekemistä training campin jälkeen. Joka tapauksessa ilman kauppoja NHL:n puolella ovat Keith, Murphy, Forsling, Rutta, Seabrook, Manning, Oesterle sekä Gustafsson. Jos Jokiharju ansaitsee paikkansa, joko Oesterle tai Gustafsson pelaa farmissa tai löytää itsensä toisesta joukkueesta. Gustafsson pelasi nousujohteisen kauden ja sai kahden vuoden jatkosopimuksen, joten oletan edgen olevan tällä hetkellä hänellä.

Oman ideaalikokoonpanoni ilman kauppoja puolustuksen osalta:

1. pari: Keith - Murphy (oli sitten ihmiset mitä mieltä tahansa, Murphy ei ollut niin huono ja edelleen potentiaalia on parempaan, näytti jo MM-kisoissa kuinka hyvin pystyy oikeasti pelaamaan, on todistanut myös pystyvänsä pelaamaan Oliver Ekman-Larssonin kanssa niin miksei myös Duncan Keithin?)
2. pari: Forsling - Rutta (viime kaudella pari toimi, odotan molemmilta paljon)
3. pari: Gustafsson - Seabrook (mielestäni paras vaihtoehto Seabrookin rinnalle, koska jälkimmäinen kuitenkin tulee pelaamaan jatkuvasti)
(Oesterle, Manning)

Toivon Jokiharjun riistävän paikan NHL:stä, mutta realistisempaa on, että Henri pelaa AHL:ssä, joskin Bowmanilta saadun viimeisimmän tiedon mukaan heille oli epäselvää saako hän edes pelata farmissa. Omien tulkintojeni mukaan saa, mutta katsellaan sitä.

Rockfordissa on mielenkiintoinen tilanne puolustajien suhteen ja toivoisin itse näkeväni jotain seuraavaa:

Carlsson - Jokiharju
Snuggerud - Gilbert
Hillman - Raddysh
Dahlström
Tuulola

Odotellaan Seabrookilta raikasta paluuta että saataisiin kammettua vielä kakkospariin vanha ratsumme. Kolmoseen turhan hinnakas capin sitoja ellei otteet edellytä enää ylemmäs.

Sillä ei ole oikeastaan yhtään mitään merkitystä pelaako kuuden miljoonan mies ykkös- vai kolmosparissa, kunhan kokonaiskustannukset ovat ideaalilla tasolla. Jos tuijotetaan vuosiansioita ja sen perusteella peluutetaan ukkoja, niin metsään mennään. Toki toivotaan, että vähän systeemi suosisi Seabrookin peliä jatkossa ja joku liikkuva puolustaja kompensoisi hänen hitauttaan, jotta Seabrook nousisi edes vitospuolustajan tasolle.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Sillä ei ole oikeastaan yhtään mitään merkitystä pelaako kuuden miljoonan mies ykkös- vai kolmosparissa, kunhan kokonaiskustannukset ovat ideaalilla tasolla. Jos tuijotetaan vuosiansioita ja sen perusteella peluutetaan ukkoja, niin metsään mennään. Toki toivotaan, että vähän systeemi suosisi Seabrookin peliä jatkossa ja joku liikkuva puolustaja kompensoisi hänen hitauttaan, jotta Seabrook nousisi edes vitospuolustajan tasolle.

No ei tietenkään väkisin peluutetta missään ykkösparissa jos ei ukko enää kykene. En sitä tarkoittanutkaan sitä, vaan jos hän tulisi kesän jälkeen sen verran tuoreena että ansaitsisi vielä kakkosparista paikan peliotteillaan. Seabrook on hyvä esimerkki siitä miten pitkä palkintosoppari voi sulaa taskuun.

Edit:paha kilpakumppanimme STL se lisäsi keskustaansa syvyyttä Tyler Bozak ja Ryan O'Reilly nimisillä kavereilla.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Median edessä sunnuntaina Bowman kertoi, että joukkueessa on kymmenen puolustajaa, jotka ovat kintaalla kärkkymässä NHL-paikkaa. Tähän kun lasketaan Boqvistin mahdollinen 9 pelin koeaika nyt kun Pohjois-Amerikkaan siirtyy, hieman unohdetut Luc Snuggerud sekä Dennis Gilbert ja NHL-peliaikaa viime kaudella saanut Carl Dahlström, lukema on jo 14.

Pidän todennäköisenä ilman kauppoja, että Blackhawksilla on jatkuvasti kahdeksan puolustajaa ylhäällä, ansaitsi Jokiharju sitten paikkansa training campilta tai ei. Bowman mainitsi kuitenkin jo, että kauppoja saatetaan nähdä ja korosti myös sitä, ettei poissulje kauppojen tekemistä training campin jälkeen. Joka tapauksessa ilman kauppoja NHL:n puolella ovat Keith, Murphy, Forsling, Rutta, Seabrook, Manning, Oesterle sekä Gustafsson. Jos Jokiharju ansaitsee paikkansa, joko Oesterle tai Gustafsson pelaa farmissa tai löytää itsensä toisesta joukkueesta. Gustafsson pelasi nousujohteisen kauden ja sai kahden vuoden jatkosopimuksen, joten oletan edgen olevan tällä hetkellä hänellä.

Oman ideaalikokoonpanoni ilman kauppoja puolustuksen osalta:

1. pari: Keith - Murphy (oli sitten ihmiset mitä mieltä tahansa, Murphy ei ollut niin huono ja edelleen potentiaalia on parempaan, näytti jo MM-kisoissa kuinka hyvin pystyy oikeasti pelaamaan, on todistanut myös pystyvänsä pelaamaan Oliver Ekman-Larssonin kanssa niin miksei myös Duncan Keithin?)
2. pari: Forsling - Rutta (viime kaudella pari toimi, odotan molemmilta paljon)
3. pari: Gustafsson - Seabrook (mielestäni paras vaihtoehto Seabrookin rinnalle, koska jälkimmäinen kuitenkin tulee pelaamaan jatkuvasti)
(Oesterle, Manning)

Toivon Jokiharjun riistävän paikan NHL:stä, mutta realistisempaa on, että Henri pelaa AHL:ssä, joskin Bowmanilta saadun viimeisimmän tiedon mukaan heille oli epäselvää saako hän edes pelata farmissa. Omien tulkintojeni mukaan saa, mutta katsellaan sitä.

Rockfordissa on mielenkiintoinen tilanne puolustajien suhteen ja toivoisin itse näkeväni jotain seuraavaa:

Carlsson - Jokiharju
Snuggerud - Gilbert
Hillman - Raddysh
Dahlström
Tuulola



Sillä ei ole oikeastaan yhtään mitään merkitystä pelaako kuuden miljoonan mies ykkös- vai kolmosparissa, kunhan kokonaiskustannukset ovat ideaalilla tasolla. Jos tuijotetaan vuosiansioita ja sen perusteella peluutetaan ukkoja, niin metsään mennään. Toki toivotaan, että vähän systeemi suosisi Seabrookin peliä jatkossa ja joku liikkuva puolustaja kompensoisi hänen hitauttaan, jotta Seabrook nousisi edes vitospuolustajan tasolle.
Boldaus oma. Eekun vain kaudeksi kotoisaan Liigaan pelaamaan miestenpelejä. Onhan tuolta moni näin jo tehnyt ja sit palanneet NHLään. Toki näin vain jos vaihtoehtoina ovat WHL/NHL. Viime kaudeltakin taisi ainakin Palmu ja Juolevi näin tehdä? Sekä Tolvane meni KHLään. Tälle kaudelle ainakin jo Heponiemi tullut pelaamaan miesten pelejä Liigaan ja Kärppiin.

KalPassa olisi jopa ykköspakkiparin roolia tarjolla. Rightin kätisyys olisi vielä plussaa ja takaisi myös paikan ykkösylivoimaan.
Viimeisen kahden kauden aikana KalPan pakistosta ovat NHL sopparin napanneet Lyytinen, Mikkola sekä nyt Juuso Riikola. Toki kaikki 3 pelaavat lähtökohtaisesti AHLssä. Hyökkäyksessäkin ovat tulevalla kaudella viimeistä steppiä ottamassa Eetu Luostarinen, Joni Ikonen sekä Alexandre Texier.
Olosuhteet ovat hyvät (urh. lukio vieressä) ja ehkä se tärkein palanen on kuitenkin päävalmentaja Sami Kapanen. Moni KalPaan tullut onkin sanoneet sen olevan suurin syy. Turha liene avata sen enempää, että miksi näin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös