Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Pattyn menoa on kyllä hienoa katsoa. Uran toinen Art Ross hyvinkin mahdollista ja jos pisteitä ukko napsii samaan tahtiin nyt keväällä, niin varmaan joukkuekin kairaa pisteitä. Ilman mitään matemaattista hifistelyä on Wild card spottiin toki tekemistä, mutta katsotaan nyt jos duurivoittoinen tulos-suorittaminen jatkuu.
 
"Fortune favors the bold. Of course, so does Death."

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Olihan muuten ihmeellinen peli, oltiin mm. eka erä täysin purjeissa vaikka hoideltiinkin itsemme johtoon. Ward oli ekassa erässä tukemme ja turvamme. Saad on lämmennyt viime peleissä ja antaa hyviä näyttöjä treidiä ajatellen. Kasikasi on yksinkertaisesti liekeissä ja ratkoo lähes yksin näitä matseja.
 
LET'S GO HAWKS !
Offense wins games, defense wins championships #

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Hieno taisteluvoitto jälleen Minnesotasta. Ja onhan se pyyntö tullut Seabrookille treidisuojasta luopumiseen, mutta mies on tainut kohteliaasti kieltäytyä halukkuudesta siirtyä muualle.
 
Viimeksi muokattu:
LET'S GO HAWKS !
Offense wins games, defense wins championships #

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Muutama piste wild cardiin ja käytännössä jokainen ottelu ennen trade deadlinea on vastustajien osalta voitettavissa. Ei tässä itsekään enää tiedä mitä toivoo, kunhan tulevaisuutta ei uhrata.

Ihmeellinen tilanne, mutta kertonee läntisen konferenssin tasosta. Todella heikko vuosi, jos kokonaisuutta katsellaan.
 
"My goal? There is only one goal." - Jonathan Toews

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
On tosiaan ihmeellinen tilanne. Chicago on edelleen läntisen toiseksi viimeinen, mutta pudotuspeliviivaan sekä konferenssin jumbosijaan molempiin on matkaa viisi pistettä. Dallas läntisen kuudennella paikalla ja 58 pisteellä ei mahtuisi itäisen kahdeksan parhaan joukkoon. Melkoisen auki on tilanne nyt läntisen suhteen, kun pelejä on vähän joukkueesta riippuen sellaiset kolmekymmentä jäljellä. Helmikuussa on vielä 11 ottelua jäljellä, joista seitsemän United Centerissä. Pari kertaa Detroit vastassa, kerran Anaheim, New Jersey, Ottawa ja Vancouver. Näiden jälkeen ollaan taas vähän viisaampia tämän joukkueen suhteen.

Vaikka sitä korkeaa varausvuoroa toivookin, niin silti on aina mukavampi nähdä oman suosikin voittavan pelejä. Kuten jo on todettu niin ylivoimapeli on mennyt harppauksin eteenpäin. Alivoimapelissä on toki toivomisen varaa sekä siinä viisikkopuolustamisessa, mutta paljon hyviäkin asioita tapahtuu väkisinkin kun joukkue voittaa. Näkisin yhtenä tärkeänä tekijänä, että ketjukoostumukset ovat pysyneet lähes samoina jo pidemmän aikaa ja jonkinlainen balanssi peluuttamiseen on löytynyt.

Erik Gustafsson on iskenyt jo 10 maalia ja on seitsemän pisteen päässä 40 pisteen rajapyykistä. Vaikea noilla otteilla on lähteä kaveria kauppaamaan, mutta yhtä hyvin voi olla, että Gustafsson pelaa nyt ns. elämänsä kevättä eikä vaihtoarvo hänestä tule olemaan enää koskaan näin korkealla. Tai sitten kehittyy vielä kokonaisvaltaisessa pelaamisessa ja hänen mahdollista kauppaamista voidaan vielä katua syvästi jälkikäteen. Minä pitäisin hänet vielä joukkueessa ja näin esim. Boqvist saisi kehittyä rauhassa tuolle tontille.

Uskon myös, että Bowmanin katsoo tätä kautta pidemmälle eikä mene retkuun tämän kauden pudotuspelihaaveiden sokaisemana. Tulevat mahdolliset kaupat tehdään pidemmän tähtäimen painotuksella. Näin minä haluan ainakin uskoa.

edit. Fredrik Olofsson oli viikonlopun nimi Chicagon varauksista yliopiston puolella. Kahteen peliin 2+3 tehot ja nyt ruotsalaislaiturilla on kasassa 10+20=30 pistettä 26 pelatun ottelun jälkeen. Neljättä kauttaan Omahassa pelaavalla vuoden 2014 neljännen kierroksen varauksella on menossa tehokkain kausi. Toki ikääkin on jo 22 vuotta. Maanmies Adam Boqvistille OHL:n puolella 1+1 tehot Londonin voittaessa Kitchenerin 4-2.

Jokiharju jäi toisessa ottelussaan IceHogsin paidassa pisteittä, mutta yhdeksän laukausta kirjattiin suomalaiselle IceHogsin jatkoaikavoitossa Admiralseista. Darren Raddysh iski jatkoajalla ja sai myös syöttöpisteen Dylan Sikuran tekemään ottelun avausmaaliin.
 
Viimeksi muokattu:
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
OntarioHockeyLeague on Twitter

Siinä linkki Boqvistin maaliin ja tuttuun maalilauluun. Ehkä parin kolmen vuoden päästä voidaan odottaa tältä kaverilta näitä sitten inkkaripaidassa. Maltetaan odottaa nyt vuosi tai pari, mutta pojat että tuossa kaverissa on potentiaalia. Jos tuosta sellainen Chicagon oma Tyson Barrie kasvaisi, niin voisi olla enemmän kuin tyytyväinen. Barriella otti sellaiset neljä vuotta varauksen jälkeen breikata kunnolla NHL-tasolla. Varauksen jälkeen pari vuotta WHL:ssä ja sen jälkeen pari vuotta pääasiassa AHL:ssä.
 
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

skuuran

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, Kärpät, Hurricanes
Media kertoi Seabrookilta kysytty Keithin tapaan josko NMC lähtisi, mutta nyt mies väittää eriä. Tiedä näistä sitten.

Charlie Roumeliotis on Twitter

Ikävä olisi nähdä kumpaakaan herroista toisten pelipaidoissa, Seabrookin tapauksessa sopimus on hintava, mutta Keith varmaan kelpaisi muillekin. Hieno tottakai punanutussa olisi nähdä herrat uran loppuun asti.
 
"For the third time in six seasons, it's one goal achieved!"

-John Wiedeman

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Jay Zawaskin uusimman podcastin mukaan Blackhawks on tosiaan kysymässä, jollei jo kysynyt Duncan Keithin sekä Brent Seabrookin halukkuudesta jatkaa matkojaan muualle. Elliotte Friedmann backuppasi itseään eilen Seabrookin ulostulon jälkeen ja näitä voi nyt jokainen itsenäisesti sitten ajatella miten tahtoo. Seabrookin kohdalla on kuitenkin turha tästä edes haaveilla, sillä ei NHL:ssä ole tällä hetkellä GM:ää, joka hänet joukkueeseen ottaisi, kun Chiarelli nyt monon kuvan takamukseen sai. Ei sillä, kuten @skuuran yllä totesi, kannattajana ja nostalgikkona sitä katsoisi mielellään molempien viimeisen matsin NHL:ssä haukkanutussa kunhan se muu joukkue ympärillä ei siitä samalla kärsisi. Yhtälönä se kuulostaa mahdottomalta.

Podcastissa mainittiin myös Blackhawksin olevan edelleen myyjänä trade deadlinella ja kyllähän se oikea päätös on. Katsotaan mitä käy, pari viikkoa vielä aikaa.
 
"My goal? There is only one goal." - Jonathan Toews

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Kyllähän se Seabrookin osalta tarkoittaisi houkuttelevan paketin kasaamista kylkeen sekä ehkä jonkun turhakkeen ottamista vaihdossa jos kaveri sattuisi ensin treidaukseen suostumaan.
 
LET'S GO HAWKS !
Offense wins games, defense wins championships #

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Jos Brian Campbell on saatu aikoinaan kaupattua sillä hirvittävällä sopimuksella, niin ei Seabrookin kauppaaminen mikään mahdottomuus ole. Vaikka Seabs paljon paskaa saakin niskaan, osin aiheesta ja osin aiheetta, niin en itse miestä lähtisi edes kauppaamaan ellei ole takuuvarmasti tiedossa, että jostain olisi jollain aikavälillä parempaa saatavissa tilalle. Seabs on kuitenkin ihan pelimies vielä puutteistaan huolimatta ja iso johtaja kopissa, mitä ei myöskään ole syytä väheksyä.

*

Yön matsia katsellessa tekisi mieli lausua taikasana pudotuspelit... mutta ehkä maltan vielä. Hyviä aihioita leijuu kuitenkin ilmassa.
 
Fucking right Chicago
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lico

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Yön matsia katsellessa tekisi mieli lausua taikasana pudotuspelit... mutta ehkä maltan vielä. Hyviä aihioita leijuu kuitenkin ilmassa.
Vaikka pudotuspeleihin tuo joukkue ei etenisi, niin ensi kaudesta voi innostua jo tässä vaiheessa. Pohjaa sille rakennetaan tällä hetkellä.
 
"My goal? There is only one goal." - Jonathan Toews

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Olipa mielenkiintoinen matsi ja etenkin tuo kolmannen erän superboost missä tultiin rinnalle ja ohi hetkessä. Aika harvinaista herkkua sekin, että hyökkääjistä ainoastaan jalkansa loukannut David Kampf jäi tässä ottelussa ilman tehopisteitä. Itseluottamus on löytynyt jälleen joukkueeseen ja kaikki tuntuu olevan mahdollista.
 
LET'S GO HAWKS !
Offense wins games, defense wins championships #

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Onhan tämä nyt melkoinen vuoristorata ollut koko kausi... Edelleenkin kolme pistettä pudotuspeleihin ja kolme pistettä konferenssin viimeiseen sijaan. Toki esitykset ovat olleet sen verran hienoja, että pudotuspelien ulkopuolelle jääminen ei sinänsä harmittaisi ihan kauheasti. Joukkue on jo osoittanut, että hyökkäyksen core (Toews, Kane, Strome, DeBrincat, Saad) on aivan riittävä pudotuspeleihin, varsinkin kun alempaa löytyy vielä kivasti syvyyttä tukemaan (Kahun, Caggiula, Anisimov jne.). Vielä kun puolustus- ja maalivahtipelaaminen saataisiin kuntoon, niin tuolla joukkueellahan voi jopa menestyä. Delia on edelleen pitkällä tähtäimellä iso kysymysmerkki ja puolustuksesta puuttuu tällä hetkellä kärki kokonaan. Ehkä sellaista ei sitten lopulta tarvita, jos nuorisosta (Jokiharju, Boqvist, Beaudin, Forsling, Carlsson, Mitchell, jne.) löytyy riittävät palaset tasaiseen kuusikkoon hieman erilaisilla vahvuuksilla. Vielä on toki mahdotonta sanoa, että saadaanko Boqvistista uusi Erik Karlsson tai kehittyykö jostain muusta pelaajasta top10 puolustaja. Tällä hetkellä tuosta ryhmästä saa jotenkin sellaiset fibat, että Carolinan kuusikko voisi olla se malliesimerkki, jota voidaan lähteä rakentamaa noilla palasilla pitkällä tähtäimellä. Kuusi erittäin tasaista, hyvin liikkuvaa puolustajaa, jotka voi heittää melkeinpä mihin tilanteeseen tahansa kentälle. Tämä saattaa kylläkin olla aikaa jälkeen Seabrookin ja ehkä Keithin, mutta tällä hetkellä ainakin vaikuttaa oikein hyvältä.
 
"Häviäjilla on usein selitys, voittajilla suunnitelma." -Vesa Rantanen

skuuran

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, Kärpät, Hurricanes
Toisaalta ei kiinnosta tippua ensimmäisellä kierroksella playoffeissa jollekin Winnipeg/Nashville-akselin joukkueelle neljässä tai viidessä pelissä. Ei siellä menestystä kuitenkaan ole tarjolla. Parempi jatkaa epävirallista tankkausta ja napata korkea draft pick.

Ja taas toisaalta jo se että jos playoffeihin pääsy on epävirallinen vaatimus sille että Kane saa Hart-trophyn, niin sata lasissa antaa mennä vaan; kyllä niitä drafteja tulee myöhemminkin. Kaikki kokemus on plussaa nuoremmille ja varmasti kiinnostaa vanhempaa kaartia taas pelata 'kunnon pelejä' pienen tauon jälkeen, ja centralia vastaan on ihan hyvin pärjätty tällä kaudella joten tiedä häntä jos sieltä tulisikin jotain.
 
"For the third time in six seasons, it's one goal achieved!"

-John Wiedeman

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Kyllähän pleijarit tekisivät aina hyvää nuorelle kaartillekin. Saadaanko Gustafssonista meille kiekollinen pakki, onhan tuo kaveri ollut viime aikoina aika kova pistelinko pakiksi. Ja ei kaikkien puolustajien tarvitse olla kiekollisia. Murphy on tuonut loukista palattuaan ryhtiä, blokkeja ja fyysisyyttä muuten pehmeään pakistoomme.
 
LET'S GO HAWKS !
Offense wins games, defense wins championships #

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Onhan tämä nyt melko kummallinen tilanne, että vielä vähän aikaa sitten näytti täysin selvältä ettei pudotuspeleistä kannata edes haaveilla. No nyt tilanne on mikä on ja peli täysin auki. Seitsemän joukkuetta kolmen pisteen sisällä. Chicagon "nousussa" pudotuspelitaistoon ei ole ollut kyse pelkästään Blackhawksin hyvyydestä, vaan siellä on samaan aikaan takunnut mm. Anaheimin, Coloradon ja Edmontonin pelit. St.Louis on taas ollut hyvässä vireessä viimeisen kymmenen pelin kuntopuntarin mukaan.

Jos Chicago mielii pudotuspeleihin, niin mitään pidempää tappioputkea ei voi enää tulla. Sen verran syvää kuoppaa kuitenkin ensimmäisellä puoliskolla kaivoivat itselleen. Tällä hetkellä näyttää lupauksia herättävältä, mutta kautta on vielä runsaasti jäljellä. Itseluottamus on merkittävä tekijä ja tällä hetkellä kentällä voi nähdä joukkueen, joka luottaa itseensä ja mahdollisuuksiin voittaa otteluita. Synkimmän jakson aikana tuo itseluottamus loisti poissaolollaan. On Chicago pudotuspeleissä tai ei, niin tämän päälle on hyvä rakentaa jatkoa ja erityisesti juuri näiden nuorten sekä hieman kokemattomien pelaajien osalta.

Erityisesti Dylan Stromea ajattelen tässä. Vielä muutama kuukausi sitten orastava NHL-ura näytti takkuiselta, mutta siirto Chicagoon ja mahdollisuus pelata mm. Patrick Kanen kanssa on auttanut Stromea luottamaan itseensä sekä kykyihin NHL-tasolla. Tuo kauppa saattoi olla Stan Bowmanin parhaita ellei jopa paras. Kylkiäisenä tullut Brendan Perlini ei ole löytänyt roolia Chicagossa ja nähtäväksi jää kokeeko Duclairin kohtalon kesällä. Mikäli Strome tuosta vielä hieman kehittyy ja kykenee iskemään vähintään nykyisellä tahdilla tehoja taululle niin sulka hattuun Stanille tuosta kaupasta, vaikka Perlini ei ensi kaudella Chicagossa pelaisikaan.

Tässä kohtaa posia myös Jeremy Collitonin suuntaan, joka uskalsi antaa mahdollisuuden mm. Stromelle, Gustafssonille, Dahlströmille sekä nosti DeBrincatin ykkösylivoimaan.
 
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Edelleen suhtaudun pessimistisesti varsinkin jinxauksen pelossa, mutta jälleen voitto ja millä tavalla. Selkäranka oli alkukaudella niin ohut, ettei kahden maalin johtoaseman menetyksestä olisi noustu, mutta mitä vielä. Pettersson tasoitti ennen päätössummeria vielä tasoihin, mutta Jonathan Toews hoiti ekstrapisteen Chicagoon huiman yksilösuorituksen jälkeen.

Dylan Stromelle pari ihan kivaa syöttöpistettä DeBrincatin maaleihin ja Saadille yksi sinne ensimmäiseen erään. Ylivoimaosumia kaksi, on se vaan jotenkin.

Kaikki tässä on outoa, mutta nautitaan nyt. Merkitykselliset matsit ovat tällä hetkellä käynnissä.
 
"My goal? There is only one goal." - Jonathan Toews

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Hyvä esitys jälleen, vaikka tämä olisi pitänyt naulata pakettiin jo varsinaisella. Anisimovin hukkaamaan paikan jälkeen olin aivan varma, ettei tämä tule päättymään hyvin ja lopulta Canucks kairasi tasoihin ylivoimalla Perlinin huolimattoman hyökkäyspään jäähyn jälkeen. Onneksi kuitenkin kaksi pinnaa kotiin lopulta kapteenin soolomaalilla. Harmi vaan, ettei tuossa pleijariviivan tuntumassa oikein kukaan jäänyt tänä yönä pisteittä. Millä ilveellä joku Blues kairaa W:n Tampasta huhhu? No joo, kovaan lentoon on Berube saanut tuon jengin ja vaikuttaa pomminvarmalta playoffs-jengiltä tällä hetkellä. Minnesota on se targetti tuossa viivan tuntumassa Pacificin joukkueiden lisäksi, Avsin meininkiin en jaksa uskoa.
 
Fucking right Chicago

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Jonathan Willis‏@JonathanWillis
"As of right now, both MIN and STL are on pace for 87-point seasons, and the last two Western wild card slots. Here's the record their pursuers need to match that: VAN: 15-10-2 COL: 16-11-2 EDM: 15-9-4 CHI: 16-9-2 ARI: 16-8-4* ANA: 17-8-2 *assuming L to CBJ tonight"

St.Louisin nykytahdilla voi pistemäärä olla enemmänkin. Toisaalta Wildin käyrä näyttää nyt alaspäin eikä Koivun loukkaantuminen ainakaan helpota savottaa. Aivan kuten @Lico tuossa totesi niin merkityksellisiä otteluita edessä. Eipä olisi vielä kuukausi sitten uskonut. Ristiriitainen fiilis tässä on, koska aina kivempi nähdä oman suosikin voittavan, mutta toisaalta se korkea varausvuorokin olisi kiva. Tästä on joka tapauksessa hyvä rakentaa jatkoa Jeremy Collitonin johdolla.

**

Ottelu Vancouveria vastaan oli kaukana täydellisestä pelistä. Ensimmäisessä erässä näytti hyvältä ja ylivoima toimi kuin rasvattu. Toisessa erässä Vancouver oli niskan päällä ja vei erän ansaitusti maalein 1-2. Kolmannessa erässä oli paikat ratkaista ottelu jo varsinaisella ajalla ja tavallaan voitto roikkui jo ilmassa, mutta Brendan Perlini ei saanut mailaansa kuriin. Petterssonin ruoska toi lopulta Canucksin tasoihin ja ottelu venyi jatkoajalle. Jatkoajallakin Pettersson oli osua, mutta tällä kertaa Delia vei läpiajotilanteessa pidemmän korren. Toewsin upea yksilösuoritus takasi extrapisteen ja ero pudotuspeliviivaan kaventui entisestään.

Vancouverilta Markström oli vahvassa vireessä ja otti monta tärkeää torjuntaa. Mikäli oikein kuulin niin hän ei ole vielä hävinnyt kertaakaan Chicagolle varsinaisella peliajalla. Delia oli myös hyvä, vaikka Leivon maali menikiin hieman huonon sijoittumisen piikkiin. Stromen ja DeBrincatin välinen kemia oli hyvin nähtävissä ja erityisesti Catin toinen maali oli tästä loistava esimerkki. Brendan Perlini on jotenkin aivan hukassa tuolla. Mielestäni hän pelasi parhaan pelinsä Chicagon paidassa tuossa Winter Classicissa, mutta muuten on ollut iso pettymys. John Hayden on pelannut viime peleissä vahvasti. Hayden on ollut kauppahuhujen kohteena, että saa nähdä pelaako kauden loppuun Blackhawksissa.

Ja niin:
Mark Lazerus‏@MarkLazerus
"The next five months could shape the next five years for the Blackhawks. And John McDonough says Stan Bowman "absolutely" will be the guy to guide the team through them. "He’s going to be the architect of our future."
 
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Totta, Hayden vaikuttaa energiseltä ja liukkaalta. Saad on löytänyt itsensä ja tehojakin on syntynyt viimeiseen kymmeneen otteluun ihan kunnolla. DeBrincat on YV:ssä löytänyt pitkälti saman roolin mistä Panarin pelejä ratkoi aikanaan. Strome viime yönä 0+3, kaveri on hyvin sisässä Chicagon tekemisissä ja samalla on myös tärkeä lenkki uudessa tehokkaassa ylivoimassamme. Gustafsson on myös uuden YV:n tärkeä hahmo vaikka aamulla puolustuspäässä oli jälleen vaikeaa. Ja tuo kapteeni vakavan tahtomaali jatkoajalla, se oli niin #19 maali kuin vaan voi olla. Täältä myös vahva veikkaus sille että Wild luovuttaa paikkansa jollekin muulle pikapuoliin ilman Koivua.
 
LET'S GO HAWKS !
Offense wins games, defense wins championships #

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Jonathan Willis‏@JonathanWillis
"As of right now, both MIN and STL are on pace for 87-point seasons, and the last two Western wild card slots. Here's the record their pursuers need to match that: VAN: 15-10-2 COL: 16-11-2 EDM: 15-9-4 CHI: 16-9-2 ARI: 16-8-4* ANA: 17-8-2 *assuming L to CBJ tonight"
Joulukuun puolivälin jälkeen Chicagon saldo on 12-6-3, eli Blackhawks on ollut kohta kahden kuukauden ajan vähän yli 100 pisteen kausikohtaisella tahdilla pelaava joukkue. Alkukausi oli vain niin synkkä, että kirittävää riittää, mutta ei tuo playoff-paikka tosiaan mikään mahdottomuus olisi jos peli pysyy tuollaisena.

Jos katsotaan noista joukkueista viimeistä kahta kuukautta (mielestäni tuo aikajakso, noin reilu 20 peliä, on usein riittävän pitkä aika mitata joukkueiden kuntoa ja samalla tasoa yleisemmin):

St. Louis: 16-9-1 (1.26 pistettä pelissä)
Chicago: 13-8-4 (1.2)
Minnesota: 11-11-3 (1.0)
Edmonton: 10-13-3 (0.88)
Colorado: 5-15-4 (0.58)
Vancouver: 12-8-4 (1.16)
Arizona: 10-14-3 (0.85)

Anaheimin (viimeisistä 20 pelistä kaksi voittoa) laskisin itse nyt pois tuosta kisasta. Toki aina voi tulla yllättävä piristyminenkin.

Chicago ja St. Louis tuolla on olleet noista nyt kovimmassa vedossa joulukuun puolenvälin jälkeen. Blues on ollut nyt aivan viime aikoina kuitenkin kovempi.

Tällä hetkellä Chicagon tilanne vaikuttaisi olevan paremmassa kunnossa tuosta ryhmästä kuin ykköspakkinsa menettäneen ja kapealla ratkaisijoiden rintamalla pelaavan Vancouverin. Myös Minnesotalla vaikuttaisi olevan tulossa aika vaikea tilanne ilman Koivua. Edmonton ja Colorado ovat puolestaan pelanneet ailahdellen eikä Arizonakaan suosikki tuossa ryhmässä ole. Chicago on ollut terve (Crawfordia lukuun ottamatta, mutta maalivahtipelissä joukkue ei anna tasoitusta) ja saanut yksilötasolla kärkiosastolla laajalti onnistumisia, mikä poikii usein lisää onnistumisia.

Viimeisten kahden kuukauden aikana Patrick Kane on ollut koko NHL:n tehokkain pelaaja ja paras maalintekijä. Pelkästään tuollaisen supertykin mukana oleminen auttaa joukkuetta paljon. Chicagollahan tuo ei kuitenkaan lopu Kaneen, vaan Kanen lisäksi Jonathan Toews on ollut samassa ajassa NHL:n 12. tehokkain pelaaja, DeBrincat on tuossa pörssissä NHL:ssä 25. sijalla ja Dylan Strome 47. sijalla. Puolustajien pörssissä Erik Gustafsson on ollut viimeisten kahden kuukauden aikana NHL:n kahdeksanneksi tehokkain puolustaja ja pelannut piste/peli -tahdilla (22 pistettä viimeisistä 23 pelistä).

Tuo kärki alkaa olla jo niin laaja, että kyllä tuolla moni peli kääntyy omille. Pelaajat tukevat hyvin toisiaan ja onnistumiset lisäävät itseluottamusta. Tulevaisuutta ei voi tietenkään ennustaa, mutta juuri nyt tuo kisa playoff-paikasta näyttää minun mielestä ihan kohtalaisen lupaavalta Chicagolle. Ja erittäin lupaavalta vaikuttaa juuri nyt tuo Stromen pelaaminen.

Chicago on tehnyt kauden aikana parikin hyvää kauppaa ja noiden perusteella organisaatiolla näyttäisi olevan selkeä tavoite. Tuosta Stromesta veikkasin tuollaista onnistunutta hankintaa jo kaupan aikaan, mutta myös Caggiula on pelannut minun näkemissä peleissä hyvin ja tehnyt paljon töitä joukkueen eteen. Hyvä tasapainottava pelaaja Toewsille ja Kanelle.
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Strome päässyt hyvin systeemiin kiinni ja tekee mielestäni todella vähän virheitä. Pelin lukeminen, syötöt ja miksei nyt sitten maalinteko, ovat hyvällä mallilla. Luistelu näyttää kankealta, mutta kaippa tuohon tottuu ajan kanssa.

Puolustus pärjännyt viime aikoina hyvin ja kokonaisvaltainen koomaus on poissa. Murphy pelaa varmaan uransa parasta hokia just nyt. Delia saa varmuutta otteisiinsa ja Gus tykkää käyttää ominaisuuksiaan ja ratkoo pelejä siinä sivussa.
 
"Fortune favors the bold. Of course, so does Death."

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Tuo kärki alkaa olla jo niin laaja, että kyllä tuolla moni peli kääntyy omille. Pelaajat tukevat hyvin toisiaan ja onnistumiset lisäävät itseluottamusta. Tulevaisuutta ei voi tietenkään ennustaa, mutta juuri nyt tuo kisa playoff-paikasta näyttää minun mielestä ihan kohtalaisen lupaavalta Chicagolle. Ja erittäin lupaavalta vaikuttaa juuri nyt tuo Stromen pelaaminen.
Hyvää tekstiä sieltä jälleen kerran! Tällä hetkellä näyttää tosiaankin hyvälle ja kärki vaikuttaa laajalta. Stromesta olen vielä varovaisen tyytyväinen, toki enemmän kuin tyytyväinen tähän asti nähtyyn, mutta takeita ei ole että jatkaa samalla tahdilla kokonaisia kausia useamman vuoden ajan. Optimismin puolelle vie se seikka, että kyseessä on vielä nuori ja todennäköisesti kehittyvä pelaaja.

Tuosta kärjen laajuudesta tullaan kysymykseen, kun Panarin on todennut testaavansa markkinat kesällä, että onko Blackhawksilla polttavaa tarvetta hankkia Artemi Panarinia tuonne? Panarin kun tuntuu olevan useamman fanin haaveissa. Edustan varmaan vähemmistöä tässä asiassa, mutta kokonaisuutta tarkastellen Chicagolla näyttää nyt olevan akuutimpaa tarvetta muualla rosterissaan kuin kalliin tähtipelaajan tontille.

Siinä missä Brendan Perlini ei ole onnistunut löytämään paikkaansa ja sopivaa roolia joukkueessa on Drake Caggiula sopinut kuin nyrkki silmään kokoonpanoon. Monikäyttöinen hyökkääjä ja näköjään ihan ykkösketjussa asti toimiva palanen. Tekee loistavalla asenteella työtä kentällä ja helpottaa Kanen sekä nuoruuden idolinsa Toewsin pelaamista.

Todennäköisyydet ja mahdollisuudet näyttävät nyt hyvältä, mutta ei tässä voi kuin mennä ottelu kerrallaan. Muuttujia on niin paljon ja esimerkiksi loukkaantumiset saattavat sotkea suunnitelmia. Joukkue näyttää kuitenkin olevan täysin eri planeetalta kuin vielä pari kuukautta sitten ja loppuohjelma ei ole Chicagon kohdalla mikään kovin mahdollinen. Organisaation tavoite on kuitenkin olla pudotuspeleissä eikä tankata. Helppo tie tuon tavoitteen saavuttamiseksi ei edessä ole.

***

Adam Boqvistille 1+2 ja valinta ottelun kakkostähdeksi viime yönä. Boqvist on pelannut nyt 37 peliä Londonissa ja tehnyt 13+27=40 pistettä. Rockford IceHogs voitti myös kuudennen peräkkäisen ottelunsa ja nousi keskisen divisioonan neljänneksi. Jokiharjulle 0+1 viime yöltä 3-1 voitossa Tusconia vastaan. Jokiharjulla neljän pelin jälkeen 1+1=2 pisteet farmissa. Kevin Lankiselle 23 torjuntaa ja myös kakkostähti valinta.
 
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Tuosta kärjen laajuudesta tullaan kysymykseen, kun Panarin on todennut testaavansa markkinat kesällä, että onko Blackhawksilla polttavaa tarvetta hankkia Artemi Panarinia tuonne? Panarin kun tuntuu olevan useamman fanin haaveissa. Edustan varmaan vähemmistöä tässä asiassa, mutta kokonaisuutta tarkastellen Chicagolla näyttää nyt olevan akuutimpaa tarvetta muualla rosterissaan kuin kalliin tähtipelaajan tontille.
Näin minäkin tuon ehkä näkisin. Toki aina riippuu hinnasta, saatavista pelaajista jne. mutta itse koittaisin saada puolustukseen vahvistusta ja ehkä (Delian hyvistä peleistä huolimatta) maalivahtitontti kaipaisi nyt kipeämmin vahvistusta kuin tuo hyökkäys. Lisäksi Chicagon pitäisi alkaa jo vähän miettiä ensi kauden jälkeistä aikaakin, kun Stromelle, DeBrincatille, Gustafssonille, Caggiulalle, Kahunille ja Haydenille(?) pitäisi tarjoilla uusia sopimuksia. Tämän hetken otteilla ainakin DeBrincat, Strome ja Gustafsson tulevat saamaan selvät nostot noihin sopimuksiin.

Kane, Toews, DeBrincat ja Strome vaikuttaa olevan laadukas ryhmä top6-hyökkääjiä tällä hetkellä. Saad'kin voisi olla lisänä tuolla vielä. Mielestäni tuo on jo riittävä jos pelaajat pitävät tasonsa ja etenkin siinä tapauksessa, jos nuoret DeBrincat ja Strome kehittyvät kuten varmasti odotetaan. Siksi en myöskään näkisi välttämättömänä tähtihyökkääjän hankintaa (toki jos halvalla saisi, mutta kun ei saa). Caggiula, Kahun ja Perlini tuovat täydentäviä palasia ja ehkä tuonne joku "silfverberg" menisi vielä hyvänä playoff-pelaajana ja kahden suunnan hyökkääjänä hyvin.

UFA-markkinoilta koittaisin hankkia Chicagona yhtä top4-pakkia. Tällä hetkellä joukkueella vaikuttaisi olevan neljä kelvollista top4-pakkia (Keith, Seabrook, Gustafsson ja Murphy), mutta Keithin ja Seabrookin urat eivät tuosta välttämättä enää mene ylöspäin ja Gustafsson on kaikesta huolimatta kuitenkin vielä kysymysmerkki. Jokiharju on nuorista tulossa tuonne lupaavalla tahdilla ja hänestä Chicago saanee pysyvän top4-pakin tulevaisuuteen, mutta aika on vielä arvoitus. Boqvist, Mitchell, Beaudin ja kumppanit ovat vielä tässä vaiheessa isompiakin kysymysmerkkejä ja saisivat kehittyä vielä rauhassa.

Kaupoissa voisin miettiä Anisimovin, Perlinin, Saadin ja ehkä yhden pakkiprospectin myyntiä puolustajaan tai maalivahtiin mikäli löytyy kiinnostusta. Barratt voisi tulla keskelle ehkä jo ensi kaudeksi ja Saadille pitäisi löytyä paikka kahdesta ensimmäisestä ketjusta tuolla sopimuksella (mitä ei välttämättä nyt löydy). Pidän häntä edelleen 25 maalin ja yli 50 pisteen hyökkääjänä, vaikka viime kausi menikin reisille. Sopimus nyt voi vähän syödä tuota vaihtoarvoa kuitenkin, mutta ainakin tällä kaudella Bowman on osoittanut osaavansa tehdä sopivia kauppoja.

Tämä näin ulkoapäin tulevana ajatuksena tilanteesta.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Ihan hyviä pointteja jälleen ja joskus vähän etäämmältä voi nähdä asiat jopa paremmin. Alex DeBrincatin sekä Dylan Stromen jatkosopimukset ovat tosiaan ne tärkeimmät tässä, olettaen Stromen jatkavan tähän tahtiin myös ensi kaudellakin. Pitkästä aikaa Chicagolla ei ole palkkakaton kanssa ongelmia ja Bowman voi tehdä kauppoja ilman, että pyrkii niillä epätoivoisesti pääsemään palkkakaton alle.

On totta, että Saadin palkalla olisi pelattava kahdessa ensimmäisessä ketjussa. Toisaalta kokonaisuus ratkaisee ja mikäli kokonaisuuden kannalta on perusteltua peluuttaa tasakentällisin Saadia kolmosessa ja Anisimovia nelosessa (molemmat pelaavat taas kakkosylivoimaa) niin en näe ongelmaa tuossa. Kategorisesti noilla dollareilla pitäisi pelata ylemmissä ketjuissa, mutta tällä hetkellä Caggiula 1,5 ja Kahun 0,925 miljoonan vuosittaisilla hiteillään tasapainottavat asiaa. Viime pelien tulosten mukaan tämä on ollut toimiva ratkaisu. Saad on tosiaan parhaimmillaan sellainen 20 maalin ja 50 pisteen voimalaituri, jota voi peluuttaa kaikissa tilanteissa. Nauttii tasoonsa nähden hieman liian kovaa vuosiliksaa, mutta ei ole ainoa sarjassaan kautta liigan. Pidän mahdollisena kauppatavarana, mutta saattaa olla arvokkaampi Chicagolle kuin mitä vastineeksi olisi tarjolla. Pelaa nyt kuudetta kokonaista kauttaan liigassa ja ainoastaan viime kausi oli selkeästi huonompi. Melko tasainen suorittaja siis ollut, mutta koska oli se vastine Panarin-kaupassa, niin on tuosta syystä suurennuslasin alla varsinkin Hawks-fanien silmissä.

Artem Anisimov on pelaaja, jonka näkisin siirtyvän kesällä muualle. Erik Gustafssonista pitäisin kiinni vielä ainakin ensi kauteen asti. Hänelle en olisi valmis maksamaan mitään isoa palkankorotusta ja mikäli jatkaa tätä tahtia, niin sellaiseen on varmasti oikeutettu. Luokittelen Gustafssonin pelaajaksi, joka antaa organisaatiolle mahdollisuuden edetä esim. Boqvistin kanssa maltillisesti ja ei kuulu pitkällä tähtäimellä runkopelaajiin. Näin minä koen häntä kohtaan ja se kokemus voi olla täysin väärä. Brendan Perlinin näen ilman muuta mahdollisena kauppatavarana, mutta vaihtoarvo on varmasti tällä hetkellä olematon. Viimeaikaisten otteiden perusteella pitäisin Haydenin joukkueessa. Mikäli Anisimov lähtee ja samalla Krugerin sopimuksen päätyttyä, jää alaketjuihin vajetta eikä voida olettaa Rockfordista vaan nostettavan nimiä tilalle ja homman toimivan entisellään. Kruger on hoitanut oman tonttinsa myös kelvollisesti ja voisi olla hyvä lisä jollekin keväällä pitkälle hamuavalle joukkueelle.

Seuraavat kuukaudet näyttävät missä lopulta mennään, mutta sekin on tässä nähty, että muutoksia voi tapahtua nopeallakin tahdilla ja mikään ei ole varmaa - kuin muutos. Hieman jo ensi kautta silmällä pitäen voisi kokeilla Saadia kakkosketjuun Catin ja Stromen kanssa. Voihan sen Panarinin sitten käydä hankkimassa, jos Chicagoon haluaa ja mitään 10 miljoonaa per kausi ei tarvitse pulittaa.

HockeyBuzz-sivustolle Blackhawksin blogia pitävä Justin Lowen viimeisimmän kirjoituksen otsikko on mielestäni oikein osuva: "This Team Is Built For Fun, Not The Playoffs". Näin sen itsekin näen. HockeyBuzz saattaa herättää vahvoja reaktioita monissa, mutta Justin Lowe on ollut raikas tuulahdus ja kirjoittaa erittäin hyviä näkemyksiä Blackhawksista. Pieksee edeltäjänsä John Jaeckelin mennen tullen.
 
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy