Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Chicago Blackhawks 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Lico, 23.04.2017 klo 17.33.

 1. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Laitetaan itsekin hahmotelma, puolustus on mun mielestä aika selkeä jo, joskin ymmärrän, jos joku veteraani sinne hommataan.

  Ilman mitään hankintaa toiveissa olisi:

  Saad - Toews - Panik
  DeBrincat - Anisimov - Kane
  Hayden - Schmaltz - Hartman
  Dauphin - Kero - Hinostroza

  Ideaalitilanteessa, ja koska periaatteessa mahdollista:

  Saad - Toews - Panik
  DeBrincat - Anisimov - Kane
  Sharp - Schmaltz - Williams
  Hayden - Kero - Hartman

  NHL on mennyt siihen suuntaan yhä syvemmin, että nelosketjunkin tulee pystyä pelaamaan jääkiekkoa. Tuo nelonen olisi kyllä rasittava pelata vastaan.

  Jotain tolta väliltä tullaan varmaan näkemään. Tuskin sekä Sharp että Williams kuitenkaan tulevat, mutta saa sitä lapsi toivoa. Sharp on muutenkin ilmaissut ainakin jonkun lähteen mukaan, ettei Chicagoon enää halua, nuo viimeisimmät huhut ovat siis vain Blackhawksin omia intressejä. Williams on varmaan semmonen $3.5 miljoonan ukko ja mielestäni korvaisi Hossan erinomaisesti. Erilainen pelaaja, mutta varmasti hyödyllinen.

  Jos DeBrincat ei ole valmis, niin haluan nähdä Haydenin siinä Kanen kanssa. Mini-Saad ja tulee pistämään 20 häkkiä tulevalla kaudella, sanon ma.
   
 2. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
 3. Apheu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Mielestäni Blackhawks alkaa näyttämään hitaasti romahtavalta dynastialta. Kovasti vielä yritetään, mutta Toewsin ja Kanen hirmupalkat näkyvät selvästi joukkueen rakenteessa, ja etenkin playoffseissa syvyys ei ole sillä tasolla, mitä monella muulla joukkueella.

  Viime kauden runkosarja sujui toki hienosti, mutta itse ihmettelin kuitenkin sitä, miten monet rankkasivat Hawksin ihan finaaliin, jopa SC-voittajaksi ennustuksissaan. En olisi uskonut 4-0 pudotusta ensimmäisellä kierroksella, mutta sen aavistelin, että Hawksin syvyys ei tule riittämään playoffseissa, Hartmanit, Schmaltzit ja Kerot eivät ole valmiita, ja tasollisesti eivät välttämättä koskaan tarpeeksi hyviä SC-voittajan 2-3 ketjuihin.

  74 pinnaa lähti Panarinin muodossa, ja Saad on mielestäni hivenen yliarvostettu.

  Kaukana ollaan pitkälle menneestä 2014-2015 rosterista, jossa mm. Hossa ja Sharp olivat vielä pari vuotta nuorempia, Shaw toi erinomaista playoffpelaamista ja Brad Richards pelasi hyvät playoffit. Myös mm. Teräväinen toi kivaa syvyyttä 10 pisteellään playoffseissa.

  Kyllähän Chicagossa kaikki on vielä mahdollista hyvillä hankinnoilla, mutta itse uskon, että Blackhawksin suuruuden aika on ohi. Jo pelkästään lännessä on nousemassa kovia joukkueita, kuten Jets, Preds ja Oilers, joista kaksi jälkimmäistä pelasivat jo kovat viime kaudet. Hankalaa alkaa olemaan Blackhawksilla rimpuilla, kun Seabrookilla ja Keithillä alkaa pikkuhiljaa ikäkin jo painamaan. Saatika parin viimekauden Penguinsia vastaan en näe Hawksilla olleen mitään palaa, jos olisivat kohdanneet.

  Ymmärrettävästi kahden viime vuoden 1. kierroksen tippumiset on sellainen juttu, että jotain on muutettava, mutta tällä Panarin - Saad -treidillä mentiin omasta mielestäni yhä kauemmaksi, ja siitä treidistä huokui pakonomainen tarve tehdä muutos, kun ei vain enää riitä.
   
 4. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  @Apheu , olet todennäköisesti ihan oikeassa. Itseasiassa vuosien 2009-2015 välinen menestys on sitä luokkaa, että vaikea tuota on enää toistaa tai ylläpitää. Erityisesti vielä palkkakaton tehdessä jatkuvasta menestymisestä entistä hankalampaa. Hieman utopistista odottaa jatkuvaa marssia aallonharjalla. Totta sekin, että siinä kun Chicago yrittää jotenkin riutua mukana menossa jatkuvasti paperilla heikentyen, tulevaisuuden joukkueet rakentuvat ja vahvistuvat samalla tahdilla. Haastetta on kerrakseen pysyä mukana.

  Mitä taas tulee Hartmaneihin, Schmaltzeihin ja kumppaneihin, niin tuo nyt on osaltasi puhdasta arvailua ja mutuilua. Kun kesän 2010 jälkeen korttitalon piti romahtaa, niin sieltä vaan nousi uusia vastuunkantajia korvaamaan Byfuglienit, Laddit ja niin edelleen. Kukaan ei osannut etukäteen arvata, että jotkut viidennen kierroksen varaukset kuten Kruger ja Shaw esimerkiksi antaisivat riittävästi taustatukea vielä pariin lisäpokaaliin.

  Voiko Blackhawks vielä voittaa Toewsin, Kanen ja Keithin aikakaudella kannun? Mielestäni se on täysin realistista, mutta silloin on kaiken mentävä nappiin ja matkassa oltava hippunen onneakin mukana. Todennäköisempää on, että mestaruutta eivät enää voita eikä sekään mikään katastrofi olisi. Ehkä jopa helpottavaa näin fanin kannalta, että onnistunut kausi voi olla joskus muutakin kuin mestaruus.

  Otan ilolla ja avosylin Saadin vastaan, jos hän pystyy pelaamaan edes samalla tasolla kuin viimeksi inkkarinutussa esiintyi. Panarinin hyökkäyspään taitoa ja näyttävyyttä jää toki kaipaamaan, mutta kovista tehoista huolimatta hänenkin pelissä on omat heikkoutensa. Ehkä hän vielä kehittyy Tortorellan alaisuudessa ja voittaa vaikka pistepörssin joku vuosi? Silti olen sitä mieltä, että erityisesti Hossan jättämän aukon jälkeen Chicago tarvitsee nyt enemmän nimenomaan Saadin kaltaista pelaajaa.
   
 5. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Se olisikin mielenkiintoinen spekulaatio jos Toews ja Kane olisivat ottaneet sen ~1,5m per naamari vähemmän ja Seabrookille ei oltaisi tehty tuommoista järjetöntä sopimusta. Omasta mielestä Toewsille ei olisi ikinä edes pitänyt tarjota tuommoista mahtisopparia (LA Kingsin toimistolla oltiin varmaan todella tyytyväisiä tuohon ja varmaan Barkovikin voi tulevaisuudessa vielä vedota noihin numeroihin kun tulee olemaan UFA sopparinsa jälkeen).

  Nyt siellä voisi kuitenkin olla Saad todella hyvällä sopparilla (näköjään halunnut pitkää lappua +4m aav Hawksilta) sekä Panarin vielä sen muutaman vuoden mahdollisesti. Tiedä vaikka tuo Shawikin olisi saatu pidettyä mukana.
   
 6. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Jos ja jos..aina voi jossitella ja jälkeenpäin on helppo viisastella. On sikäli huvittavaa, että nimenomaan Kane oli se jolle ei pitänyt missään nimessä antaa tuota sopimusta, laituri kun on. Tämä oli aika yleinen mielipide tuolloin. Toewsin ja Kanen sopimuksesta on jauhettu jo niin paljon, että en jaksa enempää laittaa omaa lusikkaani tähän loputtomaan soppaan. Näillä mennään.
   
 7. mehupoika Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks, HPK
  Lainaus:
  Lainaus:
  Näkisin, että Tuulola on profiloitumassa enemmän all-around -puolustajaksi, joten ehkäpä jonkun ~20 pisteen liigakauden jälkeen farmiin kokeilemaan voisi juuri olla se best case scenario hänen kohdallaan, joskin viime kausien perusteella sekin tuntuu todella epätodennäköiseltä. Mutta kuten @Lico totesikin, onhan poika vielä nuori.
   
 8. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  Juu ei tarkoitus ollut viisastella, omasta mielestä vaan hauska spekuloida vaihtoehtoisella skenaariolla varsinkin kun yksi iso syy Pensin menestykselle on tuo Crosbyn edullinen caphit tällä hetkellä ja sivuvaikutuksena nyt ainakin Kopitar sai aivan liian ison sopparin. Muistelisin itse sanoneeni tuohon aikaan ettei kukaan pelaaja noin mittavaa tilipussia ansaitse menestystä tavoittelevassa joukkueessa.
   
 9. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Juu no problem. Lähinnä tämä aihe on spekuloitu loppuun jo niin monet kerrat, että ei vaan jaksa enää. Toisaalta joskus vuosien päästä, kun Toews ja Kane ovat hhof-jäseniä, paidat roikkuu hallin katossa ja muistona vähintään kolme kannua niin niistä nuo kaverit muistetaan. Eikä mistään jättisopimuksista. Mikään tae ei ole sekään, että niitä mestaruuksia olisi yhtään sen enempään pienemmillä liksoilla.
   
 10. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Lainaus:
  Tuokin on niin totta, vauhtisokeus iskee. Mestaruuden pitäisi tulla joka vuosi tai muuten se on tuon kaksikon vika. Ja nuo kolme kannua näin lyhyessä ajassa ovat sellaisia saavutuksia ettei suurin osa pelaajista saa koskaan. Me Blackhawks fanit olemme saaneet elää kulta-aikaa noiden tähtien aikaan.
   
 11. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Anton Forsbergille kahden vuoden ja Tomas Jurcolle vuoden diilit. Lähelle sitä minimiliksaa kiitos.

  EDIT: Jurco $800k ja Forsberg $750k, yhteensä $250k liikaa. Höh.
   
  Viimeksi muokattu: 27.06.2017 klo 08.03
 12. KimpisenKaner Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks, Jokerit
  Pientä mutuilua luin, että Hawks ja Habs olisivat olleet yhteydessä Karl Alzneriin. Siitä sen aiemmin mainitun veteraanipakin saisi tosin niin lähellä kattoa mennään, että tuskin on meille tulossa.
   
 13. Wiesellike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blackhawks & Kärpät
  Lainaus:
  Ottaisin Alznerin mieluummin kuin huhutun Sharpin. Bottom sixiin on lupaavia nuoria tyrkyllä ja Sharpin hankinta menisi nostalgian puolelle. Mutta aika sidotut kädet on Stanilla kilpailla näistä katon takia. Pitäisi taas tehtailla blockbuster-kauppoja. Toewsin, Kanen ja Seabrookin idioottisopimukset tulevat tässä tosiaan mieleen, mutta niistä on jauhettu kyllästymiseen saakka ja lisäävät vain ketutusta.
   
 14. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Täysin samaa mieltä. Mielelläni näkisin, että joukkue menisi eteenpäin eikä näitä 30+ ikäisiä vanhoja haukkoja enää takaisin haalittaisi. Campbell, Ladd ja Oduya, mitään kauhean hyviä kokemuksia näistä nyt ei toisella kierroksella saatu. Vai mikä jottei yritetä Versteegiä kolmannen kerran?

  En ole CBA:n asiantuntija, mutta ymmärtääkseni kesällä voi katon ylittää 10 prosentilla? Mikäli Krugerin kauppa julkistetaan heinäkuun puolella, kun bonukset on Rockyn lompakosta hoidettu, niin kyllähän siellä on jonkin verran varaa hankkia syvyyttä joukkueeseen. Ja mikäli NHL antaa Blackhawksille luvan laittaa kauden alussa Hossan LTIR-listalle niin sitä kautta saadaan hieman helpotusta myös.

  Tällä hetkellä ns. varmoja pakkeja voidaan sanoa olevan Keith, Seabrook, Murphy, Kempny ja tietenkin Rozsival. Näiden jälkeen Forsliing ja Rutta tässä kohtaa olisivat vahvimmin ehdolla kokoonpanoon. Farmista Gustafsson ja Pokka haastanevat, jos sopimuksiin heidän kanssaan päästään.
   
 15. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Kyllä maar. Käytännössä kesän katto on se $82,5 miljoonaa, Hossa mukaan luettuna.

  Karl Alznerin kiertäisin kaukaa, varsinkin kun hakee pidempää diiliä selkeällä palkankorotuksella. Menisi kyllä tuohon puolustukseen, ei siinä, mutta tässä tilanteessa koen Alznerin olevan enemmänkin luksusta eikä täsmähankinta.

  Mun mielestä Sharp todella halvalla ennemmin kuin Alzner hintavalla jatkolla. Huhujen perusteella Sharpia kosiskeltaisiinkin siis tuommoiseen Campbell-tyyliseen diiliin.
   
 16. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Pokalle kuulemma yhden vuoden diili. Rasmussen ei saanut sittenkään qualifying offeria eli lienee sitten UFA:na aina heinäkuulle asti, noista Powersin twiiteistä päätellen diiliä ei ole tulossa.
   
 17. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Lainaus:
  Pokalle pääsee ainakin vielä kerran näyttämään kyntensä. Ihmeellinen veto tuo Rasmussenin jättäminen ulos. Bottom six puolelle on siis tulossa jotakin uutta verta. Rasmussen olisi sinne ollut kuitenkin Jurcoa varmempi ja monipuolisempi tapaus.

  Pleijareissa meitä vietiin rajusti aloituksissa, eiköhän siihen tule mitään parannusta... toki viimeisimmissä huhuissa Sam Gagner olisi myös Chicagon kiikarissa.

  Mark Lazerus‏@MarkLazerus
  Doesn't make sense to me. Rasmussen is versatile, can play C or W, kills penalties, and really well-liked in the room
   
 18. reme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -Chicago Blackhawks-
  Pokalle tehtiin maltillinen vuoden ja 650,000$ diili.

  IceHogs rosteriin on sainattu mielenkiintoisen kaverimme Eddie Olczykin poika Tommy Olchyk. Tommy on pelannut viime kaudella ECHL:ssä 44 peliä tehden kuusi maalia, hän on pelannut myös 220 AHL peliä.
  Mistään pelaajasuuruudesta ei taida olla kyse mutta vanhan liiton fanille Eddie O oli pelimies.
   
 19. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Tosiaan kuten @reme totesi, Sam Gagner näyttää tällä hetkellä vahvasti Blackhawksin mieheltä. En oikein tiedä mitä mieltä tässä olisi, kun niin löysä kuva jäänyt kaverista ja todennäköisesti istutettaisiin Kanen kanssa samaan ketjuun. London Knightsin aikainen kemia toki olisi hauska nähdä NHL:ssä ja ehkä Gagner pystyisi viime kauden suoritukseen tuloksellisesti, mutta onkohan kuitenkaan ihan sitä mitä lääkäri määrää?

  Halvalla lapulla, miksi ei, mutta tuo viime kauden uras paras sesonki painanee aika paljon vaakakupissa ja eiköhän se liksa ala kakkosella. Jos joskus optimistisuuteni ei riitä, niin Sam Gagner on se keissi.
   
 20. VilleLeino Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Canada, CHI&PIT, Pats, Barca&Pep, SASpurs
  Lainaus:
  Lakatkaa nyt vetämästä tuota Sidin sopparia tähän keskusteluun, kun sillä ei ole mitään tekemistä Kanen ja Toewsin soppareiden kanssa. Sidin soppari tehtiin eri työsopparin alla, jolloin saatiin tehdä pidempi soppari joka oli pingviineille (alempi caphit) ja Sidille (turvaa aivotärähdyksiltä) parempi vaihtoehto.
  Jos Sidin diili oltaisiin tehty Toewsin ja Kanen kanssa samaan aikaan, summa olisi Sidin ottaessa alennusta ollut juuri Toewsin ja Kanen luokkaa. Kane ja Toews ovat top5-hyökkääjiä liigassa ja palkka on täysin oikeutetusti sen mukainen.
   
 21. FutureHockey Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, NYI, Junnut ja Tilastot
  Lainaus:
  Kane on toki, mutta Toewsista kuulisin mielelläni perusteluita, että millä perusteella Toews on Liigassa top-5 hyökkääjä? Itse ainakin saan tämän hetken tilanteella jo pelkästään senttereistä heitettyä helposti viisi parempaa pelaajaa (McDavid, Crosby, Malkin, Scheifele, Bäckström), puhumattakaan sitten jos puhutaan kaikista hyökkääjistä (tuolloin esiin astuvat esim. Jamie Benn, Nikita Kucherov, Brad Marchand, Vladimir Tarasenko yms.).

  Ja ei, tämä ei ollut mikään provo taikka vähätellyä Captain Seriousia kohtaan vaan ihan mielenkiinnosta kysyn, että josko BilleBeinolta saisi jotain ihan konkreettisia perusteluitakin sille, että mitenkä se Toews on Top-5 hyökkääjä NHL:ssä, ketkä jäävät esimerkiksi noista mainitsemistani pelaajista taakse ja miksi?
   
 22. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Gagner olisi tosiaan mielenkiintoinen haku. Olisiko hän kuitenkin parempi laidalla kuin keskellä? Viime kauden perusteella voi jo taas vähän enemmän fyrkkaa pyytää ja epäilen, että saa kyllä muualta paremman tarjouksen rahan mitassa arvioituna. Ellei sitten kovasti halua Chicagoon ja verestämään vanhoja Kanen kanssa, niin mikä jottei maltillisella lapulla. Gagner-Anisimov-Kane maybe? Ainakin rankkareihin saataisiin lisää käsiä:

  Sam Gagner Slick Shootout Goal vs Boston Bruins - Sep 26, 2016 (1080p - 60FPS) - YouTube
   
 23. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Vähän googlettelin, niin ilmeisesti jonkun raportin mukaan oikealla laidalla pelasi pääsääntöisesti viime kauden, mutta tähän en täysin sokeana luottaisi. En tiedä kuinka vaikeaa sitten olisi siirtyä vasemmalle.

  Harvoin tulee potentiaalisesta pelaajasta todella karvainen esimaku.
   
 24. Nickelback Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NHL yleisesti
  Lainaus:
  Oikealla laidalla kyllä. Miltei koko kauden Sedlak keskushyökkääjänä ja Hartnell toisella laidalla. Ykkösylivoimassa napsi 18p joten tasakentällisin 32p tuossa kentässä ei ole mikään niin huono tulos. Oli kuitenkin Columbuksen viidenneksi kovin pistemies.
   
 25. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Ok! No mitenkäs nosto suoraan ykköseen; Saad-Toews-Gagner? Mites jos odotellaan rauhassa miten esim. tällä viikolla asiat etenee ja palataan sitten uudestaan.