Mainos

Chicago Blackhawks 2014–2015

  • 387 038
  • 1 382

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kesäloman vedellessä pahasti ehtoopuolella ja viinitonkan viimeisillä pussin puristuksilla sain inspiraation kirjoitella oman näkemykseni Blackhawksin nuorista pelaajista näin mukavan ajankohtaisesti prospect campin 2014 ollessa loppumetreillä.

Blackhawskilta puuttuu siis Teräväisen lisäksi todelliset profiilipelaajan lahjat omaavat prospectit, mutta toisaalta haalariosaston ja roolipelaajien saappaisiin olevia kykyjä löytyy listalta runsain mitoin. Toki listalta puuttuu myös nimekäs nuori maalivahti, mutta jos muutenkin nuorten pelaajien kehitys ja lopullinen taso on mysteeri, niin maalivahdit ovat tässä vielä ihan omassa kastissaan. Ja kun nyt näyttää vahvasti siltä, että Crawford on ykköstorjuja seuraavat kuusi vuotta ilman yllättäviä kauppoja tai muita mutkia matkassa, niin mitään kiirettä organisaatiolla ei ole kasvattaa vastuunkantajia tolppien väliin.

Ehkä paras tilanne on mielestäni puolustuksessa, jonne löytyy muutamia hyviä kiekollisia pelaajia, pari fyysisempää hahmoa sekä myös näitä näkymättömiä puolustustyön sankareita ja heitä on löytynyt varsinkin tuolta länsinaapurin suunnalta. Keskushyökkääjissäkin leveyttä on mukavasti ja osa heistä saattaa löytää tonttinsa laidalta, jossa taas sitten määrällisesti on vähiten tarjolla pelaajia. Mutta tässä on nyt sitten makuasia haluaako laittaa esim. Teräväistä, McNeilliä, Danaultia ja kumppaneita tässä kohtaa laitureiksi vai senttereiksi. Noin päin homma vielä hoituu, mutta harvoin niin, että laiturina junnuissa pelanneesta pelaajasta kuorituu pro tasolle yhtäkkiä keskushyökkääjä.

Tässä omat mielivaltaiset listani pelipaikoittain. Laitureihin en enää laskenut Jeremy Morinia, joka tuon uuden sopimuksensa myötä on lähes varmuudella ns. valmistunut NHL-pelaaja. Myös David Rundbladia en laske enää prospectiksi, vaikka läpimurtoa vakipelaajaksi ei ole vielä tehnytkään. Kevin Hayesiä en katso enää Blackhawksin organisaatoon kuuluvaksi, vaikka teknisesti sinne vielä lasketaankin (ja mielelläni siellä näkisin jatkossakin), mutta eiköhän sopimukseen olisi jo hänen kanssaan päästy, jos Hayes vaan Blackhawksiin haluaisi tulla. Jätin pois myös kaikki tänä kesänä varatut pelaajat, sillä heistä on vielä niin vähän tietoa ja näkemystä, että menisi jo muutenkin perstuntumalla tehty listaus puhtaasti lottoamiseksi.

Keskushyökkääjät:
Teuvo Teräväinen, Phillip Danault, John Hayden, Joakim Nordström, Dennis Rasmussen, Alex Broadhurst, Vincent Hinostroza, Tyler Motte, Anthony Louis, Luke Johnson

Yksi on ylitse muiden, mutta onko Teräväinen tulevaisuudessa sentteri vai laituri? Blackhawks toivoo hänestä varmasti pysyvämpää ratkaisua kakkosketjun keskelle, vaikka nyt leirillä on menty myös laiturina Rasmussenin laidalla. Kaikki muut ovat nähdäkseni enemmän tai vähemmän kahden alemman ketjun pelaajia tulevaisuudessa, jos kehitys siihen pisteeseen joskus etenee.

Laitahyökkääjät:

Mark McNeill, Ryan Hartman, Garret Ross, Matt Carey, Chris Calnan

Aika laiha lista edelliseen verrattuna ja mm. McNeill sekä Carey voivat pelata myös keskellä. Toisaalta näistä viidestä mainitsemastani pelaajasta jo neljä on pelannut AHL-tasolla. Ykkösketjuun pelaajia ei näistä varmastikaan kasva. McNeill sekä Hartman voivat parhaassa mahdollisessa tapauksessa olla kakkosketjun pelaajia, mutta todennäköisempää on roolit alemmissa ketjuissa heilläkin. Maxim Shalunovin olisi voinut listalle laittaa, mutta hän taitaa palata äiti Venäjälle jatkamaan uraansa.

Puolustajat:
Adam Clendening, Stephen Johns, Klas Dahlbeck, Trevor Van Riemsdyk, Dillon Fournier, Michael Paliotta, Carl Dahlström, Robin Norell, Sam Jardine, Nick Mattson, Viktor Svedberg

Puolustuksessa on mukavasti syvyyttä ja erilaisia pelaajia. Puhtaasti kiekollisia offensiivisia pelaajia kuten Clendening, TVR sekä Fournier. Johns ja Paliotta ovat sieltä fyysisemmästä päästä ja ruotsalaiset Dahlbeck, Dahlström että Norell yrittävät kulkea Hjalmarssonin viitoittamalla tiellä syventyen enemmän puhtaasti puolustamaan kuin kiekolliseen pelaamiseen. Asia, joka toki pitää osata, jos mielii joskus Blackhawksin pelipaitaa pitää yllä muuallakin kuin kuvauksissa ja harjoitusleireillä.

Maalivahdit:
Kent Simpson, Mac Carruth, Matt Tomkins

Lyhyt ja ei niin maritteleva lista kassareita. Simpsonin ja Carruthin otteet eivät ole mitenkään erityisesti antaneet aihetta toivekkuuteen ja Tomkinsinkin kohdalla olisi varmasti huikea saavutus löytää paikka luukkuvahtina NHL:ssä jossain hamassa tulevaisuudessa. Ei näistä osaa sanoa kyllä oikein yhtään mitään eikä Blackhawksin uusi maalivahtivalmentaja Jimmy Waitekään nyt mihinkään ihmeisiin pysty.

Tässä vielä oma näkemykseni Blackhawksin tämän hetken top 10 prospecteistä, ilman siis tämän kesän varattuja nuorukaisia. Listalla painottuu ensisijaisesti potentiaali, mutta myös NHL- ja AHL-kokemus painaa vaakakupissani:

1. Teräväinen
2. Clendening
3. McNeill
4. Hartman
5. Johns
6. Danault
7. Dahlbeck
8. Nordström
9. Ross
10. Hayden

Teräväistä ei tarvitse selitellä listan kärjessä. Clendening on pelannut kaksi kautta AHL:ssä ja molemmilta kerroilta on valinnat tähtikentälliseen. Parhaimmillaan hänestä voisi kehittyä pisteitä tekevä ylivoimaspesialisti, joka tasakentällisin vääntäisi nelospakin roolissa jonkun puolustavamman toverin rinnalla. McNeilliä pidetään vähän samantyyppisenä kuin Ben Smithiä eli ei sinällään häikäise millään ominaisuudella, mutta on käyttökelpoinen pelaaja tilanteessa kuin tilanteessa. Hartmanin kohdalla upside on jossain Adrew Shawn tasolla, mutta hieman tehokkaampana versiona. Johns kun oppii pelaamaan NHL-tasolla puolustuspään hyvin, niin hänestä voi olla vielä paljon iloa Blackhawksille. Upside jossain nelospakin tietämillä, mutta todennäköisesti kolmosparin miehiä. Danault on Kruger 2.0 ja Dahlbeckistä toivotaan vastaavaa versiota Hjalmarssonista. Ross on myös Shawn tyylinen pelaaja ja Haydenin halusin nyt nostaa listalle ihan vaan hyvin sujuneen leirin takia, mutta tuon kokoisena pelaajana voi vielä hyvinkin tehdä uraa NHL:ssä.

Varmaan tuli taas vitusti virheitä, muitakin kuin kieliopillisia, mutta menkööt nyt ihan vaan huvin vuoksi tällä kertaa tällainen jätös. En väitä, että näistä pelaajista lähellekään kaikki tulevat potentiaalinsa täyttämään vaan päinvastoin. Suurin osa ei tule tekemään merkittävää uraa NHL:ssä ja osa ei saa pelata peliäkään, mutta ihan mukavasti noita nappuloita on taustalla ja kilpailutilanne on aina hyvästä, sillä sen tulisi puskea nuoria pelaajia harjoittelemaan entistä kovemmin ja hakemaan niitä rajoja joita on lahjakkuuden suhteen geeneissä annettu. Vai mitä Kyle Beach?
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Tuon suosikkijoukkueen all star team -ketjun innoittamana linkitän tänne jutun omasta kaikkien aikojen suosikkipelaajastani Jeremy Roenickista. Viihdyttävin kiekkoilija niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin, jota olen saanut seurata. Juttu on lastwordonsports.com -sivustolta ja hehkutetaan vielä kerran myös Doanerin tekemällä youtube-pätkällä Roenickin ajoista Blackhawksin paidassa. Huikea pelaaja kerta kaikkiaan:

The Best of the Rest: Chicago Blackhawks – Jeremy Roenick

Jeremy Roenick - The Blackhawk Years
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Ajankuluksi otan tarkasteluun tämän hetkisen kokoonpanon, joka tulee väistämättä muuttumaan ennen kauden avausta - pakostakin - Blackhawksin ollessa tällä hetkellä yli palkkakaton. Siitä huolimatta otetaan tämän hetken ns. epävirallinen kokoonpano, joka on nyt merkitty mm. Blackhawksin kotisivujen syvyyskarttaan. Käyn läpi lyhyesti pelaajakohtaisesti kokoonpanon ja arvioin millä lähtökohdilla ja odotuksilla ensi kauteen lähdetään, niin yksilö- kuin pelipaikkakohtaisesti. Kyseessä siis puhtaasti oma näkemys tämän hetken tilanteesta eikä mitään rajua faktaa. Olkaa siis helliä, mutta räikeät virheet saa ja pitää korjata.

Aloitetaan maalivahdeista,

#50 Corey Crawford (Kanada, 2003 varaus 52. vuoro)
Crawfordin hieman ylimitoitettu sopimus on lähtenyt käyntiin ja tästä syystä mainettaan parempi maalivahti on entistä tarkemman suurennuslasin alla ensi kaudella.
Kukaan ei voi kuitenkaan kiistää sitä tosiasiaa, että 2013 Stanley Cupia ei olisi voitettu ilman Coreyn huippuvirettä ja tämän kevään lännen finaalissa olisi nähty Minnesota Wild Blackhawksin sijaan, jos maalinsuulta Crawfordin huipputorjunnat olisivat puuttuneet.

Saattaa olla, että Blackhawks palkkasi Jimmy Waiten uudeksi maalivahtivalmentajaksi juuri Crawfordin takia. Coreyn ja Montrealiin siirtyneen maalivahtivalmentajan Stephane Waiten (Jimmyn isoveli) yhteistyöllä oli merkittävä tekijä Crawfordin kehityksessä ja Jimmyllä on hyvin todennäköisesti samanlainen lähestymistapa valmentamisessa kuin isoveljellään ja suora yhteys löytyy helposti Stephaneen konsultointiapua tarvittaessa.

Epäilen, että Crawford ei koskaan pysty esittämään sellaisia otteitta, joilla saisi fanien vankkumattoman tuen taakseen, mutta tähän mennessä hän on osoittanut olevansa mentaalisella puolella erittäin vahva ja noussut aina jaloilleen huonojen jaksojen ja otteluiden jälkeen. Raportit pukukopista ja hallin käytäviltä kertovat, että Crawfordin asenne on samalla tasolla legendaarisen Tony Espositon kanssa. Crawford ottaa kuulemma aina jokaisen tappion omaan piikkiinsä, oli siihen sitten syytä tai ei. CC, Topfemma ja jne., rakkaalla lapsella on monta nimeä.

#31 Antti Raanta (Suomi, vapaa agentti 2013)
Kahden vuoden jatkosopimus takaa suomalaiselle varman kakkostorjujan paikan. Viime kausi oli hieman kaksijakoinen; Crawfordin loukkaannuttua Raanta paikkasi häntä loistavasti ja Blackhawks napsi voittoja toisen perään Antin ollessa maalilla, mutta loppukautta kohden otteet jättivät toivomisen varaa ja näytti luottamus rakoilevan lopulta myös valmennuksen suunnalta. Pudotuspeleissä hän ei päässyt kertaakaan jäälle. Ehkä joku 25-30 ottelua voisi olla realistinen määrä ensi kaudella Antille runkosarjassa.

Yhteenveto: Tähän osastoon ei pitäisi Chicagon kaatua, jos vain pahoilta loukkaantumisilta vältytään. Mikäli Crawford loukkaantuu pitkäksi ajaksi ja Raanta ei pysty parantamaan viime kaudesta, saattaa joukkue olla pahassa pulassa. Farmistakaan kun ei ole odotettavissa ketään pelastamaan tuota kauhuskenaariota. En yllättyisi, vaikka Bowman hankkisi vielä yhden kokeneen maalivahdin Rockfordiin pahan päivän varalle.

Sitten puolustajat,

#2 Duncan Keith (Kanada, 2002 varaus 54. vuoro)
Keithillä on huippukausi alla Norris-pystineen kaikkineen ja ilman mitään ihmeempiä sattumuksia samalla tasolla mennään ensi kaudellakin. Norrisin voittaminen voi olla liikaa pyydetty toisen kerran perättäin, mutta odotettavaa on, että hän on puolustuksen pelillinen liideri ensi kaudellakin.

#4 Niklas Hjalmarsson (Ruotsi, 2005 varaus 108. vuoro)
Todellinen työn sankari Ruotsista, joka syö kiekkoja aamupalaksi. On makuasia ketä pitää Keithin jälkeen Chicagon toiseksi parhaana puolustajana, mutta jos puhutaan puhtaasti puolustamisesta niin väittäisin sen olevan Hjalmarsson. Tärkeä osa Blackhawksin alivoimaa ja uskoisin miehen olleen eniten mustelmilla Blackhawksin pelaajista viime kauden jälkeen. Tärkeä osa puolustuksen runkoa ja pelaa hyvin cap-ystävällisellä sopimuksella vielä pari vuotta.

#5 David Rundblad (Ruotsi, kaupassa Coyotesista 2014)

Siirtorajalla tullut Rundblad oli jo pitkään Stanin tutkassa ja hän yritti kauppoja Kojoottien kanssa pari kertaa aiemmin ilman tulosta, mutta nyt toisen kierroksen varausvuoro tämän kesän draftista kelpasi vihdoin Phoenixiin/Arizonaan. Mitään suuria odotuksia häneen ei kohdistu, mutta saanee mahdollisuuden näyttää kyntensä Blackhawksin systeemissä, johon saa uppoutua nyt rauhassa jo harjoitusleiriltä alkaen. Motivaatiosta ei pitäisi olla kiinni, mutta mihin taidot todella riittävät? Tämä saattaa olla viimeinen mahdollisuus luoda uraa NHL:ssä tälle hurjat tehot parikymppisenä Elitserienissä tehneelle puolustajalle. Pohjois-Amerikassa läpilyönti on saanut odottaa - ainakin vielä toistaiseksi.

#7 Brent Seabrook (Kanada, 2003 varaus 14.vuoro)
Monen mielestä Blackhawksin henkinen johtaja. Monipuolisuudessaan harvinainen puolustaja Chicagon mittapuulla. Iso, fyysinen, hyvin liikkuva ja kiekolliseen peliin pystyvä pelaaja, joka täydentää ja helpottaa Keithin pelaamista sekä ansaitsee osan siitä kunniasta, jonka virkaveli on pysteineen kaikkineen saanut. Lievästi ailahtelevainen pelaaja, mutta osoitti taas pudotuspeleissä todellisen tasonsa.

#8 Nick Leddy (USA, kaupassa Wildista 2010)
Edelleen nuori puolustaja on parhaimmillaan kiekollisena. Ehkä joukkueen paras luistelija ja hyvä ylivoimapelaaja ei ole kuitenkaan täysin saanut Q:n luottamusta puutteellisen puolustuspelaamisen vuoksi. Sopimusvuosi käynnistyy ja nähtäväksi jää käynnistyykö se intiaanipaidassa, vai jossain muussa joukkueessa?

#27 Johnny Odyua (Ruotsi, kaupassa Jetsistä 2012)
Aivan kuten Seabrook täydentää Keithin parina Oduya tekee samoin Hjalmarssonin rinnalla. Sellainen "köyhän miehen Campbell" ilman kummoisia tehoja, mutta samalla tavalla hyvällä liikkeellä varustettu pelaaja sopii Q:n systeemiin kuin erkka lapaan. Leddyn tavoin kauppahuhujen kohteena, mutta miehellä on muokattu NTC ja viihtyy loistavasti Chicagossa. Q:n luottamus voi painaa vaakakupin Oduyan jatkamiseen organisaatiossa Leddyn sijaan.

#32 Michail Rozsival (Tsekki, vapaa agentti 2012)
Vanha tsekkiläinen sotaratsu on varmasti hyvä joukkuepelaaja ja mentori nuoremmilleen, mutta jäällä hänellä ei ole enää NHL-tasolle paljoakaan annettavaa. Varsinkaan kun puhutaan 82 ottelun runkosarjasta ja siihen pudotuspelit päälle. Seitsemäntenä/kahdeksantena puolustajana voisi vielä mennä, mutta 2,2 miljoonan vuosittaisella palkallaan on yksinkertaisesti liian kallis tässä tilanteessa. Mutta kuka nyt huolisi vuodeksi hänet ja kun sekään ei olisi riittävän hankaloittava asia, niin löytyyhän tältäkin mieheltä joku muokattu NTC-pykälä paperista.

Bubbling under
Kesällä vapaana agenttina hankittu NHL-paluumuuttaja Kyle Cumiskey saattaa olla pelaaja, jota kaavaillaan nopealla aikajänteellä esim. Leddyn korvikkeeksi. Sitten on tietenkin nämä nuoret puolustajat, joista olen jauhanut riittämiin eli Adam Clendening, Klas Dahlbeck ja Stephen Johns. Kilpailutilanne on hyvästä, mutta kovin montaa avointa paikkaa tuskin kokooonpanosta löytyy ilman loukkaantumisia.

Yhteenveto: Puolustus on kunnossa ja top 4 saattaa säilyä täysin viime kauden muotissa eikä siinä asiassa ole mitään huonoa - päinvastoin. Kolmosparissa tapahtunee suurimmat muutokset ja en sulkisi pois sitäkään vaihtoehtoa, että Sheldon Brookbank löytyy vielä ensi kaudellakin joukkueen kokoonpanosta. Pelillisesti uskon hänen tarjoavan enemmän kuin Rozsival tässä kohtaa. Kaipaisin puolustukseen ainakin yhtä Seabrookin tyyppistä, joskaan nyt ei yhtä hyvä tarvi olla, fyysistä puolustajaa hoitamaan mm. maalinedustalta vihulaiset muille maille.

jatkuu..
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Viimeisenä hyökkääjät,

#10 Patrick Sharp (Kanada, kaupassa Flyersista)
Tänä kesänä siirtohuhuissa esiintynyt Sharp on tunnettu ns. joukkueen liimana ja on tärkeä kasvo myös kentän ulkopuolisissa yhteyksissä ja yhteisöissä. Pisteellisesti penkin alle menneet pudotuspelit saivat monen unohtamaan, että runkosarjassa Sharp oli kuitenkin joukkueen tehokkain pelaaja ja on ollut liigan tehokkaimpia maalintekijöitä pudotuspeleissä viimeisten kuuden kauden aikana 37 maalillaan. Neljä kertaa urallaan vähintään 30 maalia tehnyt laituri ei ole mikään ikäloppukaan, mutta vaikuttaa ehkä siltä nuorten pelaajien ympäröimänä. Sopimusta 5,9 miljoonan caphitillä ei ole jäljellä ikuisuuksia, mutta hyvin todennäköisesti tuleva kausi on Sharpin viimeinen Blackhawks-paidassa - väittäisin näin. Modified NTC on merkitty capgeekin mukaan myös Sharpin sopimukseen, mutta hänen kauppaamisensa nyt tuskin tuottaa suurtaa tuskaa sitten aikanaan.

#11 Jeremy Morin (USA, kaupassa Trashersista/Jetsista 2010)
Morin onkin sitten viimeinen jäljellä oleva kappale Byfuglien-kaupasta, kun Kevin Hayes jättää sopimuksen tekemättä Chicagon kanssa. Morin saanee ensi kaudella vakiopaikan kokoonpanossa ja toivotaan, että 23-vuotias jenkkilaituri pystyy tuomaan parhaat avunsa esiin NHL-tasolle pysyvästi. Loistava laukaus voi poikia hetkittäin minuutteja jopa ylivoimalla ja Morinilta löytyy myös mukavasti aggressiviisuutta, jota Blackhawksissa ei ole viime vuosina liikaa esiintynyt. Puolustuspelaamisessa on parannettavaa ja liike ei ole edelleenkään paras mahdollinen, mutta omilla vahvuuksillaan voi olla erittäin hyödyllinen alakenttien tahkoaja.

#12 Peter Regin (Tanska, kaupassa Islandersista 2014)

Ehkä vähän hajuton ja mauton tanskalainen ihastui lyhyessä ajassa Chicagon meininkiin ja sai kuin saikin jatkosopimuksen kesällä. Luvassa enemmän stuntin roolia ja varamiehen palveluja. Muodosti toimivan ketjun kauden lopussa Bickellin sekä Morinin kanssa.

#16 Marcus Kruger (Ruotsi, 2009 varaus 149.vuoro)
Luotettava ja peloton puolustusspesialisti meni viime kaudella eteenpäin erityisesti aloituksissa. Viimeistä sopimusvuottaan pelaavalta Krugerilta on lupa odottaa enemmän tehoja hyökkäyspäässä, mutta nelosketjun minuuteilla lähes 30 pistettä runkosarjassa oli hyvä saldo. Pisteitä tärkeämpää työtä on hänen väsymätön uurtaminen puolustussuuntaan sekä tietenkin alivoimapelaaminen. Tärkeä osa kokonaisuutta ja edelleen uskon kasvupotentiaalia kiekollisessa pelistä löytyvän tältä 24-vuotiaalta Djugårdenin kasvatilta. Pisteiden tekeminen Blackhawksissa on kuitenkin muiden kuin Krugerin vastuulla, joten puolustuspelaaminen on hänen tärkein tehtävä joukkueelle.

#19 Jonathan Toews (Kanada, 2006 varaus 3. vuoro)
Kapteeni totinen johtaa joukkojaan esimerkin voimalla. Tahtotaso huippuluokkaa ja edessä toivottavasti vasta ns. uran primetime-vuodet. Olen ainakin henkilökohtaisesti ajatellut niin, että kun joukkueessa on Toewsin kaltainen tähtipelaaja ja kapteeni, ei siinä muut oikein kehtaa vierellä lonkkaa vetää. Loistava esimerkki nuorille pelaajille.

#20 Brandon Saad (USA, 2011 varaus 43. vuoro)

Tulokassopimuksen viimeinen vuosi lähtee käyntiin ja jos tahti jatkuu samanlaisena, kuin kevään pudotuspeleissä, niin ensi kesänä tehdään tiliä Saadin leirissä. Organisaatiossa hänessä nähdään Hossan manttelinperijä ja mikään ihme se ei ole, kun seuraa Saadin kokonaisvaltaista pelaamista kentän molemmissa päissä. Nuori pelaaja vielä kyseessä ja viime kausikaan ei ollut pelkkää tähdenlentoa, mutta potentiaali on lähes rajaton.

#23 Kris Versteeg (Kanada, kaupassa Panthersin kanssa 2013)
Toinen Tallonin loistokaupoista Sharpin ohella silloin joskus on nyt toisella kierroksella Blackhawksissa. Stan Bowmanin mukaan Versteegin hankinta oli viime kaudella se iso kauppa ja tästäkin syystä uskoisin Versteegin pukevan kauden avauksessa Blackhawksin paidan ylleen. Paha polvivamma on hidastanut Versteegin menoa jäällä ja itseluottamus on kadonnut olemattomiin siinä matkalla. Jos saa hyvän kesän alleen ja löytää jalkansa sekä kadonneen itseluottamuksen, voi hänestä olla kuitenkin iloa 2,2 caphitillä jatkossa.

#28 Ben Smith (USA, 2008 varaus 169.vuoro)
Boston Collegen yliopistosta farmiin ja pitkän kaavan mukaan sieltä vakiokokoonpanoon vasta viime kaudella (Kuuleeko Kevin Hayes?). Hyvä yleispelaaja, riittävät taidot pelata silloin tällöin kakkoskentässä ja vaikka keskellä, mutta parhaimmillaan kuitenkin alemmissa ketjuissa laidalla. Toivottavasti jatkaa siitä mihin viime kaudella jäi. Käyttökelpoinen jokapaikan höylä.

#29 Bryan Bickell (Kanada, 2004 varaus 41.vuoro)
Runkosarjassa nukkuva karhu, mutta pudotuspeleissä oli taas parhaimmillaan. Vaikka hieman katosikin Kingsiä vastaan kuvasta, oli joukkueen kolmanneksi paras maalintekijä keväällä heti Batmanin ja Robinin jälkeen. Iso, vahva ja riittävän taitava pelaamaan ykkösketjua myöten, mutta muistettava pelata niillä omilla avuillaan. Eli yksinkertaista pelaamista aktiivisella taklauspelaamisella ja maalinedessä rouhimalla. Heti kun BB alkaa leikkimään liiaksi taitopelaajaa, homma menee reisille. Runkosarjassa ei pelannut sopimuksensa mukaisesti, mutta taas pudotuspeleissä löysi vireen jolla toivoisi pelaavan jatkuvasti. Parempi kuitenkin, että noin päin. Yksi mahdollinen kauppattava pelaaja, mutta Blackhawksin kokoonpanossa ei enää hänen kaltaisiaan pelaajia löytyisi. Keväällä kun tarvetta olisi.

#42 Joakim Nordström (Ruotsi, 2010 varaus 90.vuoro)
Sai yllättävän paljon vastuuta viime kaudella ylhäällä. Pystyy pelaamaan sekä laidalla, että keskellä ja voi olla yksi mahdollinen korvaaja tulevaisuudessa nelosketjun keskellä mikäli Marcus Krugerista Blackhawks joutuu luopumaan. Lisää voimaa yläkroppaan ja Nordströmista saattaa kasvaa arvokas palanen tulevaisuuden joukkueen kokonaisuutta. Jos jossain on maamiestään parempi tällä hetkellä, niin laukaus on huomattavasti parempi kuin Krugerilla. Se nyt ei tietenkään paljoa vaadi, mutta mainitaan nyt kuitenkin.

#65 Andrew Shaw (Kanada, 2011 varaus 139.vuoro)
Tituleerattu mm. läntisen konferenssin Brad Marchandiksi. Ei ehkä yhtä taitava kiekollisena, mutta minkä taidoissa häviää sen asenteella korvaa. Henkilökohtaisesti näen hänessä häivähdyksen sitä vanhaa Blackhawksia, joka oli tunnettu ahkerista työmyyristään. Adrew Shawn ansiosta Dave Bollandia ei ole enää niin ikävä. Ehkä kuitenkin parempi laidalla, mutta läntisen finaaleissa kakkosketjun keskellä muodosti hetkellisesti Blackhawksin parhaimman ketjun Saadin ja Kanen kanssa. Tärkeä osa Chicagon ylivoimapelaamista maskimiehen roolissa.

#81 Marian Hossa (Slovakia, vapaa agentti 2009)
Slovakialainen työhevonen, jonka otteissa ei ole näkynyt lainkaan vanhenemisen merkkejä. Ehkä jotkut ovat pettyneet Hossan maalimääriin, mutta se työmäärä mitä hän koko kentän säteellä tekee hyökkäys- ja puolustussuuntaan, on mittaamatton arvokasta. Hossa on tunnettu myös ahkerana harjoittelijana kentän ulkopuolella, mikä voisi kieliä pitkästä urasta ilman pahempia loukkaantumisia. Näin ainakin on toivottava jo pelkästään hänen sopimuksensa takia, mutta myös sen pelillisen annin vuoksi. Varmasti ikä alkaa jossain vaiheessa näkyä ja ehkä valmennuksen on harkittava Hossan peluutusta runkosarjassa, jotta pudotuspeleissä mies olisi parhaassa iskussa. NHL-ura päättyy hyvin todennäköisesti Blackhawksin paidassa.

#88 Patrick Kane (USA, 2007 varaus 1. vuoro)

Kädet vailla vertaa. Hienosti on mies kypsynyt henkisesti uran NHL-uran alkupuolelta ja kentälläkin on huomattavasti kokonaisvaltaisempi pelaaja nykyisin, mutta mikään Hossa hän ei puolustussuuntaan ole. Toivottavasti myös Kanella uran parhaat vuodet ovat vielä edessäpäin. Mikäli pysyy terveenä koko ensi kauden, 100 pistettä ei ole mahdoton saavutus Kanerille runkosarjassa.

#91 Brad Richards (Kanada, vapaa agentti 2014)

Koska Kesler jäi haaveeksi, siksi Richards. Mietin Richardsia vaihtoehdoksi kakkosen keskelle jo siinä vaiheessa, kun Rangersin ulosostosta alettiin puhumaan. Toivotaan, että Richards saa paremmin juonesta kiinni Chicagossa kuin isossa omenassa. Niitä harvoja pelejä joita häneltä näin Rangersin paidassa, Richardsin pelaaminen oli melko kuraa. Se on selvää, että hyökkäyspäähän Richards on vahvistus Handzusiin verrattuna, mutta hänestä tuskin on alivoimalla ja puolustussuuntaan yhtä paljon iloa? Richards voi kuitenkin pelata Chicagossa ilman suurempia paineita harteillaan ja tämä tekijä saattaa jo yksistään vapauttaa Richardsin pelaamista. Uskoisin, että hänelläkin on vielä haluja näyttää olevansa parempi pelaaja, kuin mitä viime vuosina on nähty.

jatkuu..
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Bubbling under
Teuvo Teräväinen saa varmasti pelata ylhäällä ensi kaudella ja mikäli harjoitusleiri menee hienosti, voi paikka kauden avaukseen löytyä. Pelipaikka voi löytyä myös laidalta. Teräväisen kohdalla olen monesti miettinyt, että ketä pelaajaa hän tyyliltään muistuttaa ja usein häntä on verratu omiin idoleihinsa Patrick Kaneen ja Pavel Datsyukiin, mutta ne ovat tuntuneet jokseenkin väkinäisiltä vertauksilta eikä niin tarkoiltakaan. Eräällä keskustelupalstalla joku vertasi häntä Alexei Zhamnoviin ja kuin salamaniskusta vertaus tuntui paljon osuvammalta kuin nuo edelliset. Mikäli vain lähellekään tuon tasoiseksi pelaajaksi Teuvo kasvaa, niin en laittaisi pahitteeksi kakkosketjun keskellä viilettävän Zhamnovin tyylisen pelaajan.
Muita mahdollisia "ylöskutsuttavia" pelaajia ovat kesällä hankittu Dennis Rasmussen, Mark McNeill sekä Philip Danault. Näin etukäteen ajateltuna ainakin, mutta toki sieltä voi muitakin nimiä nousta esiin vielä syksyn harjoitusleirin aikana. Mielenkiintoista on nähdä myös miten vapaana agenttina keväällä hankittu Matt Carey kehittyy.

Yhteenveto: Näkisin hyökkäyksen olevan nyt paremmin tasapainossa ja Q:lla on enemmän syvyyttä pyörittää neljää ketjua kuin viime kaudella. Tämä tosin vaatii mm. Versteegiltä tasonnnostoa kuten myös Bickelliltä, erityisesti runkosarjasta puhuttaessa. Mikäli Teräväinen vielä pelaa itsensä sisälle joukkueeseen on Q:lla käsissään jälleen kerran positiivinen ongelma peluutuksen suhteen. On kuitenkin hyvä muistaa, että tämä kokoonpano on nyt vielä tosiaan sen reilun kaksi miljoonaa dollaria yli palkkakaton, joten lopullisessa rosterissa ei näitä kaikki pelaajia tulla näkemään ja ehkä joku uusi kasvokin tuohon vielä löytyy?

Tuo 23 pelaajan ryhmä tuossa yläpuolella käsittää muuten 12 omaa varausta, joista vain kolme on varattu ensimmäisellä kierroksella. Päästäkseen palkkakaton alle tuo "omavaraisuusaste" voi tuosta vielä nousta ja siinä vaiheessa ensimmäisellä kierroksella varattuja pelaajia voi olla enemmänkin. Jos jossain vaiheessa Adam Clendening, Klas Dahlbeck, Philip Danault ja Mark McNeill raivaavat paikan Blackhawksin vakiokokoonpanoon, voidaan vuoden 2011 varaustilaisuutta pitää Blackhawksin historian yhtenä parhaista. Nyt tuosta varausvuodesta joukkueessa pelaavat siis jo Saad ja Shaw eikä nuo aiemmin mainittujen NHL-urat välttämättä mitään utopiaa ole.

Koskemattomia pelaajia ei välttämättä runkopelaajistakaan kaikki ole, mutta on hyvin epätodennäköistä Bowmanin lähtevän nyt kauppaamaan esim. Sharpia. Mikäli Kesler olisi Chicagoon tullut, niin tilanne voisi olla eri. Todennäköisemmin kaupattavia pelaajia tänä syksynä ovat puolustuksessa Leddy, Oduya tai Rozsival ja hyökkääjistä ehkä Bickell sekä mahdollisesti Versteeg, jos vain sellainen tarjous tulee, josta Bowman ei voi kieltäytyä. Mutta Versteegin vaihtoarvo ei tällä hetkellä ole varmastikaan kovin kummoinen ja kuten aiemmin perustelin, niin Bowman haluaa antaa vielä hyvin todennäköisesti hänelle mahdollisuuden petrata viime kaudesta. Tuskin mitään blockbuster-tyyppistä treidiä muutenkaan on luvassa, mutta jotain on tehtävä ja henkilökohtaisesti veikkaan liikkuvien palasten löytyvän noista mainitsemistani pelaajista.

Nyt vaan ollaa hiljaa, että saadaan kalaa ja katsotaan kuinka oikeaan omat näkemykset sitten todellisuuden kanssa kohtaavat. Elokuu on tunnetusti hyvin hiljaista aikaa NHL-rintamalla, joten ehkä joutuu vielä palaamaan tänne keksimään tikusta asiaa.
 

torskine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jets, NHL
Olipa hieno Chicagon kokoonpanon esille tuominen Secordilta, ja kiitos siitä. :) Äijä on täysin valmis scoutti. Chicago on kyllä mielestäni yksi niistä 5-6 contender joukkueesta. Uskon myös että Roszival on pelaaja joka kaupataan, että joukkue pääsee palkkakaton alle.
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Bubbling under
Teuvo Teräväinen saa varmasti pelata ylhäällä ensi kaudella ja mikäli harjoitusleiri menee hienosti, voi paikka kauden avaukseen löytyä.
Muita mahdollisia "ylöskutsuttavia" pelaajia ovat kesällä hankittu Dennis Rasmussen, Mark McNeill sekä Philip Danault. Näin etukäteen ajateltuna ainakin, mutta toki sieltä voi muitakin nimiä nousta esiin vielä syksyn harjoitusleirin aikana. Mielenkiintoista on nähdä myös miten vapaana agenttina keväällä hankittu Matt Carey kehittyy.

Yhteenveto: Näkisin hyökkäyksen olevan nyt paremmin tasapainossa ja Q:lla on enemmän syvyyttä pyörittää neljää ketjua kuin viime kaudella. Tämä tosin vaatii mm. Versteegiltä tasonnnostoa kuten myös Bickelliltä, erityisesti runkosarjasta puhuttaessa. Mikäli Teräväinen vielä pelaa itsensä sisälle joukkueeseen on Q:lla käsissään jälleen kerran positiivinen ongelma peluutuksen suhteen. On kuitenkin hyvä muistaa, että tämä kokoonpano on nyt vielä tosiaan sen reilun kaksi miljoonaa dollaria yli palkkakaton, joten lopullisessa rosterissa ei näitä kaikki pelaajia tulla näkemään ja ehkä joku uusi kasvokin tuohon vielä löytyy?

Tuo 23 pelaajan ryhmä tuossa yläpuolella käsittää muuten 12 omaa varausta, joista vain kolme on varattu ensimmäisellä kierroksella. Päästäkseen palkkakaton alle tuo "omavaraisuusaste" voi tuosta vielä nousta ja siinä vaiheessa ensimmäisellä kierroksella varattuja pelaajia voi olla enemmänkin. Jos jossain vaiheessa Adam Clendening, Klas Dahlbeck, Philip Danault ja Mark McNeill raivaavat paikan Blackhawksin vakiokokoonpanoon, voidaan vuoden 2011 varaustilaisuutta pitää Blackhawksin historian yhtenä parhaista. Nyt tuosta varausvuodesta joukkueessa pelaavat siis jo Saad ja Shaw eikä nuo aiemmin mainittujen NHL-urat välttämättä mitään utopiaa ole.

Koskemattomia pelaajia ei välttämättä runkopelaajistakaan kaikki ole, mutta on hyvin epätodennäköistä Bowmanin lähtevän nyt kauppaamaan esim. Sharpia. Mikäli Kesler olisi Chicagoon tullut, niin tilanne voisi olla eri. Todennäköisemmin kaupattavia pelaajia tänä syksynä ovat puolustuksessa Leddy, Oduya tai Rozsival ja hyökkääjistä ehkä Bickell sekä mahdollisesti Versteeg, jos vain sellainen tarjous tulee, josta Bowman ei voi kieltäytyä. Mutta Versteegin vaihtoarvo ei tällä hetkellä ole varmastikaan kovin kummoinen ja kuten aiemmin perustelin, niin Bowman haluaa antaa vielä hyvin todennäköisesti hänelle mahdollisuuden petrata viime kaudesta. Tuskin mitään blockbuster-tyyppistä treidiä muutenkaan on luvassa, mutta jotain on tehtävä ja henkilökohtaisesti veikkaan liikkuvien palasten löytyvän noista mainitsemistani pelaajista.

Capgeekin 23 miehen rosteriin sisältyy myös Teräväinen ja jos TT (tai kukaan mukaan ELC-pelaaja Saadin lisäksi) ei aloita kautta ylhäällä, niin silloin ei olla kuin reilun miljoonan yli katon.

En usko myöskään, että Versteeg treidattaisiin tässä tilanteessa, sillä kausi ja pleijarit meni lievesti sanottuna penkin alle, joten vaihtoarvoa ei ole. Bickelilläkään ei tuolla sopimuksella ole juuri vaihtoarvoa ole, jos ollenkaan. Ennen pleijareita se oli negatiivinen. Näistä lähtökohdista uskon, että treidataan joku puolustaja pickiin/pickehin. Etenkin Glendening on ilmeisesti ollut todella vakuuttava ja saattaisi olla valmis Leddyn korvaajaksi. Oduyan korvaajaa ei taida omista junnuista ainakaan suoraan löytyä. Jos joudutaan valitsemaan Oduyan ja Leddyn väliltä, niin en haluaisi kyllä olla tuota valintaa tekemässä.

Toews, Kane, Saad, Keith ja Hjalmari + TT pysyvät nyt alkavan kaudenkin jälkeen varmasti. Sharp saattaa viimeistään tämän 14-15 jälkeen olla liipaisimella, kun Toews/Kane jatkosopparit alkavat. Riippuu osittain siitä, paljonko katto nousee ja kuinka arvokas Saadin jatko on, mutta käytännössä kaikkia nykyisiä runkopelaajia ei ole mahdollista pitää.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Torskinelle kiitokset positiivisista sanoista! Harvemmin jos koskaan jaksan keskittyä noin pitkiin viesteihin, kiitos aikuisiän adhd:n, mutta nyt jostain syystä iski inspiraatio purkaa ajatuksiaan ilmoille. Ehkä kiekon kaipuu ja tylsyys tekivät tehtävänsä. Olenkin jo tarjonnut Chicagolle itseäni scoutin hommiin, mutta vielä ei ole ainakaan mitään sieltä päin kuulunut ;-)


Capgeekin 23 miehen rosteriin sisältyy myös Teräväinen ja jos TT (tai kukaan mukaan ELC-pelaaja Saadin lisäksi) ei aloita kautta ylhäällä, niin silloin ei olla kuin reilun miljoonan yli katon.

Tiedän, että capgeek on listannut Teuvon tuohon 23 pelaajan rosteriin, mutta otin pelaajat suoraan Blackhawksin virallisten sivujen syvyyskartalta, joka on toki epävirallinen sekin. Siinä Nordström on merkitty ylhäälle ja TT Rockfordin ykkössentteriksi.

Tuolla kokoonpanolla ollaan karvan alle kaksi miljoonaa yli palkkakaton, jos tarkkoja ollaan. Täytyy muistaa, että Bowmanin on jätettävä hieman tilaakin palkkakattoon, jotta voi tarvittaessa nostaa pelaajia Rockfordista kesken kautta ylös. Eli sellainen 2,5 miljoonaa olisi vielä vähintään nipistettävä.

Toews, Kane, Saad, Keith ja Hjalmari + TT pysyvät nyt alkavan kaudenkin jälkeen varmasti. Sharp saattaa viimeistään tämän 14-15 jälkeen olla liipaisimella, kun Toews/Kane jatkosopparit alkavat. Riippuu osittain siitä, paljonko katto nousee ja kuinka arvokas Saadin jatko on, mutta käytännössä kaikkia nykyisiä runkopelaajia ei ole mahdollista pitää.

Pitkälle samoilla linjoilla kanssasi noista pelaajista, jotka saisivat jatkaa ensi kauden jälkeenkin. Lisäisin siihen vielä Seabrookin tai ainakin näin toivoisin asian olevan.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Andrew Shaw

Niin ja toki tämänkin pelaajan mielelläni näkisin vielä pitkään Chicagossa. CSN Chicago haastatteli miestä ja tämä haastattelu on nähtävissä heidän sivullaan kolmessa osassa. Mielenkiintoista tietoa Shawn taustoista jne.(linkistä siis mainitun sivuston mainittuun haastattelupätkiin):

Inside Look: Blackhawks forward Andrew Shaw
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Pistetään nyt näin hiljaiselon aikana tiedoksi tännekin, että Rockford IceHogs on tehnyt sopimuksen puolustaja Justin Hollin kanssa. Holl on Blackhawksin kolmas varaus vuodelta 2010 heti ykköskierroksella varatun Kevin Hayesin ja toisella kierroksella huudetun Ludvig Rensfeldtin jälkeen. Holl oli myös toisen kierroksen varaus ja 54. varattu pelaaja kaikista tuolloin.

Hollin kehitys ei ottanut sellaisia askelia, että se olisi riittänyt sopimukseen Blackhawksin kanssa, mutta nyt on vielä hyvä mahdollisuus korjata tuokin asia, jos farmissa homma alkaa toimimaan. Holl edusti neljä kautta Minnesota Gophersin yliopistojoukkuetta. Kauden 2012-2013 hän pelasi poikkeuksellisesti laitahyökkääjänä, mutta palasi viime kaudeksi taas tutulle pelipaikalleen puolustukseen.

Hyvänä luistelijana hänestä odotettiin enemmänkin hyökkäävää, pisteitä tekevää puolustajaa, mutta rooli muuttui pysyvämmin puolustavampaan suuntaan. Viime kaudella Holl onnistui tekemään vain yhden maalin, mutta se oli sitäkin maukkaampi. Frozen Fourin semifinaalissa North Dakotaa vastaan Holl onnistui tekemään alivoimalla Minnesotan finaaliin vieneen voittomaalin varsinaisen peliajan viimeisellä sekunnilla.

Ylemmästä linkistä tuohon maalin youtuben kautta ja jälkimmäinen on Rockfordin tiedote Hollin sopimuksesta.

Gopher Hockey Stuns North Dakota in Frozen Four with Last Second Goal

HOLL SIGNS WITH THE ICEHOGS
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Pistetään nyt näin hiljaiselon aikana tiedoksi tännekin, että
...
Frozen Fourin semifinaalissa North Dakotaa vastaan Holl onnistui tekemään alivoimalla Minnesotan finaaliin vieneen voittomaalin varsinaisen peliajan viimeisellä sekunnilla.

Gopher Hockey Stuns North Dakota in Frozen Four with Last Second Goal

Näin hiljaiselolla epämääräiset Hollit (en tiennyt hänen olevan hawksin systeemissä, en oo nähnyt missään depth chartissa tai prospects-listoilla) ovat miljoona kertaa paremmat kuin f-vitosen hakkaaminen. Aivan uskomaton paikka laittaa se kauden eka maali :D Eiköhän hän tule muistamaan tuon maalin vielä aika kauan!
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Näin hiljaiselolla epämääräiset Hollit (en tiennyt hänen olevan hawksin systeemissä, en oo nähnyt missään depth chartissa tai prospects-listoilla) ovat miljoona kertaa paremmat kuin f-vitosen hakkaaminen.

Oli varmaan jo sieltä listoilta poistettu, kun ei aiottu sopimusta solmiakaan. Rockford kiinnitti jo aiemmin AHL-sopimuksella Valko-Venäjältä kotoisin olevan puolustaja Kiril Gotovetsin. Gotovets tuli Tampa Bayn organisaatiosta vaihdossa hyökkääjä Philippe Paradiseen keväällä 2013, mutta myös Gotovets jäi ilman sopimusta Blackhawksin kanssa. Nyt sitten Hollin kanssa yrittävät saada nostetta uralleen AHL:n puolella tai sitten mahdollisesti ECHL:n - kuka tietää.

Kyle Cumiskey, Adam Clendening, Klas Dahlbeck, Stephen Johns, Viktor Svedberg, Mathieu Brisebois, Trevor Van Riemsdyk, Dillon Fournier sekä AHL-sopimuksella kiinnitetyt Holl sekä Gotovets kisaavat IceHogsin puolustuksessa peliajasta keskenään. Joku heistä nousee melko varmasti Blackhawksin vahvuuteen vielä ennen kauden alkua, kun Bowman on tehnyt siirtonsa palkkakaton alle.

Kirill Gotovets eliteprospects.com
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Chicago kun kerran on ainoa joukkue joka on capin yläpuolella tällä hetkellä (ilman pitkäaikaispotilaita), ja pakotettu kaupoille, niin mielenkiinnosta katsoin millaisen pelaajan siirtoa se vaatii. Tässä Capgeekissä tekemäni hahmotelma:

CapGeek Armchair GM Roster
FORWARDS
Patrick Sharp ($5.900m) / Jonathan Toews ($6.300m) / Marian Hossa ($5.275m)
Brandon Saad ($0.764m) / Brad Richards ($2.000m) / Patrick Kane ($6.300m)
Bryan Bickell ($4.000m) / Andrew Shaw ($2.000m) / Kris Versteeg ($2.200m)
Jeremy Morin ($0.800m) / Marcus Kruger ($1.325m) / Ben Smith ($1.500m)
Brandon Mashinter ($0.563m) / Peter Regin ($0.650m) /
DEFENSEMEN
Duncan Keith ($5.538m) / Brent Seabrook ($5.800m)
Niklas Hjalmarsson ($4.100m) / Johnny Oduya ($3.375m)
David Rundblad ($0.785m) / Michal Rozsival ($2.200m)
Klas Dahlbeck ($0.613m) /
GOALTENDERS
Corey Crawford ($6.000m)
Antti Raanta ($0.750m)
BUYOUTS
Steve Montador ($0.000m)
Rostislav Olesz ($0.000m)
BONUS OVERAGE
$60,000
------
CAPGEEK.COM TOTALS (follow @capgeek on Twitter)
(estimations for 2014-15)
SALARY CAP: $69,000,000; CAP PAYROLL: $68,798,462; BONUSES: $283,333
CAP SPACE (23-man roster): $201,538

Nick Leddy kaupattu pois tuosta rosterista, ja se pelkästään riittää viemään Chicagon capin alle, kun vastineena on jotain prospecteja ja varausvuoroja. Siinä voisi hyvin olla joku Clendening tai Johns myös Dalhbeckin tilalla, ja taistelemassa kuutospuolustajan paikasta Rundbladin kanssa.

Onko palstan Chicago-kannattajien näkemyksen mukaan Leddy se pois kaupattava puolustaja, vai lähteekö esimerkiksi Oduya tai hyökkäyksestä Bickell? Pelkkä Versteeg tai Roszival yksinään ei riitä (olettaen että ylhäällä pidetään täysi 23 pelaajan rosteri), vaan jos jompi kumpi noista on capin uhri niin sitten pitäisi tehdä lisäksi toinenkin siirto. Eli siltä osin Leddy lienee helpoimmiten uhrattavissa oleva palanen? Tämän qualifying offer ensi kesänä on lisäksi $3.4 miljoonaa, ja noiden Kanen ja Toewsin uusien sopimusten myötä Leddylle tuskin on varaa tuollaisia maksella sitten ensi kesänä?
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Onko palstan Chicago-kannattajien näkemyksen mukaan Leddy se pois kaupattava puolustaja, vai lähteekö esimerkiksi Oduya tai hyökkäyksestä Bickell?

Itse luopuisin ensin Versteegistä, Oduyasta ja Rozsivalista, mutta tuskinpa ottajia löytyy, joten luultavasti joudutaan odottamaan, että sopimukset vain loppuvat. Leddy on jossain heikommassa joukkueessa top 4-pakki, joten hänelle luulisi riittävän kysyntää. Kolmosparissa hän menee tällä hetkellä hukkaan. Sinällään harmi, koska Leddy sopii hyvin Chicagon pelityyliin ja olisi ajan kanssa kehittynyt isompiin saappaisiin. Mutta nyt sitä aikaa ei ole. Varsinkaan kun Saadille pitää myös tehdä uusi sopimus ja näistä kahdesta otan mielummin hänet. Näistä meidän pakkiprospekteista on jauhettu kohta iät ja ajat. Aika heittää poikaset veteen.
 

Defensefirst

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Gylfi Sigurdsson
Itse luopuisin ensin Versteegistä, Oduyasta ja Rozsivalista, mutta tuskinpa ottajia löytyy, joten luultavasti joudutaan odottamaan, että sopimukset vain loppuvat. Leddy on jossain heikommassa joukkueessa top 4-pakki, joten hänelle luulisi riittävän kysyntää. Kolmosparissa hän menee tällä hetkellä hukkaan. Sinällään harmi, koska Leddy sopii hyvin Chicagon pelityyliin ja olisi ajan kanssa kehittynyt isompiin saappaisiin. Mutta nyt sitä aikaa ei ole. Varsinkaan kun Saadille pitää myös tehdä uusi sopimus ja näistä kahdesta otan mielummin hänet. Näistä meidän pakkiprospekteista on jauhettu kohta iät ja ajat. Aika heittää poikaset veteen.

Kyllähän se siltä vaikuttaa että Leddy tulee lähtemään, ei ole selvästikään ollut Quennevillen suosikkipelaaja, myös Rundbladin hankinta voi kertoa siitä että häntä koitetaan Leddyn tilalle laittaa kun ainakin hyökkäyspotentiaalia on. Varmaan aika moni toivoisi Bickellin tai Versteegin lähtevän, Bickellillä kuitenkin NTC ja en usko että Bowman haluaa myöntää olleensa väärässä Versteegin hankinnan suhteen. Jos loukkaantumiset ovat Versteegiä haitanneet haluaa Blackhawks varmaan tulevan kauden katsoa josko miehestä olisi vielä johonkin.

Itsekin haluaisin nähdä Leddyn Hawkseissa vielä ja poispäin voisi laittaa Versteegin ja Roszivalin, mutta se on fantasiahaihattelua ja todennäköisimmältä näyttää Leddyn lähtö.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Leddyn kauppaamisen ongelma on se, että vaikka hänellä varmasti on kaikki edellytykset pelata top-4-roolissa, ei hän sellaisessa (oikeastaan edes lähelläkään) ole pelannut kahtena viimeisimpänä kautena.

Hänen QoC-lukemansa on joukkueen selvästi huonoimmassa päässä - ero top-4 porukkaan (Hjalmarsson, Oduya, Keith ja Seabrook) on todella iso ja hän vielä saa todella paljon o-zone-startteja. Tähän päälle sitten vielä muutenkin keskimääräisesti melko alhaiset minuuttimäärät, menee hänen kauppaamisensa hankalaksi, jos tavoitteena on saada top-4-puolustajaa vastaava hinta.

Toisaalta Chicagon on melko turha pitää Leddyn hintaista puolustajaa pelaamassa niitä vähäisiä helppoja minuutteja, kun samaan rooliin voi melko varmasti löytää kaverin halvemmalla, joka myös selviytyy savotasta kuivin jaloin.
 

Defensefirst

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Gylfi Sigurdsson
Leddyn kauppaamisen ongelma on se, että vaikka hänellä varmasti on kaikki edellytykset pelata top-4-roolissa, ei hän sellaisessa (oikeastaan edes lähelläkään) ole pelannut kahtena viimeisimpänä kautena.

Leddyn kauppaamisessa ei ole sitten pienintäkään ongelmaa, jokainen joukkue jonka palkkakaton alle kaveri sopii on valmis antamaan varausvuoron ja/tai prospectin hänestä. Siinä ei ole ole noilla sinun tilastoanalyyseillä sitten yhtään mitään merkitystä, koska Blackhawkseilla ei ole varaa ottaa yksisuuntaista sopimusta vaihdossa eli potentiaalistakaan ei tarvitse maksaa kun on pakko myydä.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Leddyn kauppaamisessa ei ole sitten pienintäkään ongelmaa, jokainen joukkue jonka palkkakaton alle kaveri sopii on valmis antamaan varausvuoron ja/tai prospectin hänestä. Siinä ei ole ole noilla sinun tilastoanalyyseillä sitten yhtään mitään merkitystä, koska Blackhawkseilla ei ole varaa ottaa yksisuuntaista sopimusta vaihdossa eli potentiaalistakaan ei tarvitse maksaa kun on pakko myydä.

Keskustelun taso voisi hieman nousta, jos oppisi ensiksi lukemaan niitä tekstejä.

Minähän nimenomaisesti sanoin, että myynti voi olla hankalaa, jos vaihtohintana haluaa top-4-puolustajaa vastaavan vastineen. Jos taas miehestä ollaan valmiita luopumaan John Scottin pelikalsareita vastaan, ei hänen kauppaamisensa tokikaan varmasti ongelmia tuota. Uskoisin vain Stan Bowmanin olevan ainakin yhtä Chicagon kannattajaa fiksumpi ja ymmärtävän jotain myös asset managementin päälle.

Sellainen knoppi muutes vielä, että pickeissa ja prospecteissa on eroa ihan näiden ryhmien sisällä. On myös eroa, onko kyse "ja" "tai" -asetelmasta. Sitten kun opitaan tämä alkeiskurssin asia, voidaan miettiä, miten tähän seikkaan suhteutuu tämä "tilastoanalyysi".
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Onko palstan Chicago-kannattajien näkemyksen mukaan Leddy se pois kaupattava puolustaja, vai lähteekö esimerkiksi Oduya tai hyökkäyksestä Bickell? Pelkkä Versteeg tai Roszival yksinään ei riitä (olettaen että ylhäällä pidetään täysi 23 pelaajan rosteri), vaan jos jompi kumpi noista on capin uhri niin sitten pitäisi tehdä lisäksi toinenkin siirto. Eli siltä osin Leddy lienee helpoimmiten uhrattavissa oleva palanen? Tämän qualifying offer ensi kesänä on lisäksi $3.4 miljoonaa, ja noiden Kanen ja Toewsin uusien sopimusten myötä Leddylle tuskin on varaa tuollaisia maksella sitten ensi kesänä?

Jos itse pääsisin Stan Bowmanin saappaisiin tekemään päätöksiä, olisivat nimet Versteeg ja Rozsival ensimmäisenä liipaisimella. Tosin Steegerille on kuulemma luvattu reilu näytönpaikka ja on hintalaatusuhteeltaan hyvä lisä laituriosastolle, mikäli pääsee kunnolla coach Q:n pelisysteemiin sisään. Tämä kielii sitä, että juurikin Leddyä tässä ollaan ulostamassa, kun tosiaan tshekkiläisen dumppaamisella ei palkkakaton alle päästä (23 pelaajan rosterilla).

Henkilökohtainen mielipiteeni Leddystä on vähän kaksijakoinen. Top-4 Blackhawks-puolustuksessa on täynnä enkä lähtisi rikkomaan kumpaakaan paria, vaikka Leddystä voisi saada enemmän irti runsaammalla peliajalla. Pidän hänen pelityylistään, mutta niin kuin muutamat ovat jo maininneet ennen allekirjoittanutta, hän on korvattavissa. Clendening sekä Rundblad etunenässä.

En vihaa Bowmania, jos Leddy ulostetaan. Rozsivalin ja Versteegin poistaisin mielummin, mutta aina ei saa mitä haluaa. Varausvuoro kuulostaa omaan korvaan hyvältä, vaikea sanoa millä kierroksella Leddyn arvo liikkuu.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Onko palstan Chicago-kannattajien näkemyksen mukaan Leddy se pois kaupattava puolustaja, vai lähteekö esimerkiksi Oduya tai hyökkäyksestä Bickell? Pelkkä Versteeg tai Roszival yksinään ei riitä (olettaen että ylhäällä pidetään täysi 23 pelaajan rosteri), vaan jos jompi kumpi noista on capin uhri niin sitten pitäisi tehdä lisäksi toinenkin siirto. Eli siltä osin Leddy lienee helpoimmiten uhrattavissa oleva palanen? Tämän qualifying offer ensi kesänä on lisäksi $3.4 miljoonaa, ja noiden Kanen ja Toewsin uusien sopimusten myötä Leddylle tuskin on varaa tuollaisia maksella sitten ensi kesänä?

On älyttömän vaikea veikata mihin ratkaisuun Bowman lopulta päätyy. Varmasti taustalla vaikuttaa myös se, mitä näistä erilaisista palasista on tarjolla. Jos saisin päättää, niin kallistuisin myös Rozsivalin sekä Versteegin "uhraamiseen".

Nick Leddy on varmasti yksi todennäköisin kaupattava ja Leddyn kauppaaminen ei olisi millään muotoa vaikea tehtävä. Kysymykseksi nouseekin sitten se, että Bowman ei välttämättä ole valmis kauppaamaan häntä ihan hinnalla millä hyvänsä. Leddyn vaihtoarvoa on tosin vaikea lähteä arvioimaan, koska siihen liittyy täyttämätöntä potentiaalia ja kuinka muut organisaatiot sitten tuon potentiaalin näkevät ja arvostavat on silkkaa arvailua.

Tietyllä tapaa haluaisin nähdä mihin Leddyn rahkeet jatkossa riittävät Blackhawks-paidassa ja Hjalmarssonin parina. Kuitenkin ikää on vasta 23 vuotta ja kolmosparissa häntä nyt ei enää kannata/voi pitkään roikottaa. Stan käy varmasti muutaman palaverin Q:n kanssa asiasta ja hänen mielipiteensä on varmasti painava, jos valinta käydään esim. Leddyn ja Oduyan jatkon välillä.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Varausvuoro kuulostaa omaan korvaan hyvältä, vaikea sanoa millä kierroksella Leddyn arvo liikkuu.

Leddyn vaihtoarvoa on tosin vaikea lähteä arvioimaan, koska siihen liittyy täyttämätöntä potentiaalia ja kuinka muut organisaatiot sitten tuon potentiaalin näkevät ja arvostavat on silkkaa arvailua.

Sanoisin Leddyn vaihtoarvon olevan siellä jossain Bollandin ja Frolikin viime kesäisten vastineiden tasolla. Eli muutama varausvuoro, joista korkein sitten parhaillaan toiselta kierrokselta. Ykköskierroksia on sen verran vähän siirrelty tämän vuoden puolella, vaikka draftinkin piti olla heikkotasoinen, joten seuraavan kahden kauden etukäteen kovempina pidettyihin drafteihin niitä tuskin yhtään helpommin liikutellaan Leddyn kaltaistakaan pelaajaa vastaan. Onko tuollainen sitten hyväksyttävä vastine Bowmanin mielestä, niin jäänee nähtäväksi.

Winnipegiinhän tuo Leddy menisi hyvin kakkospakkiparin leftin puolustajana joko Bogon tai Trouban rinnalla, ja Jetsin ja Hawksin toimistoilla on tunnetusti hyvät suhteet, että ei olisi mikään yllätys jos sinne päätyisi. Tuskin Jetsiä vielä niin kovana uhkana pidetään, etteikö oman divisioonan sisälle kaupattaisi, kun viime kesänäkin Frolik uskallettiin sinne antaa?

Mutta mielenkiintoinen tilannehan tämä on seurattavaksi, ja variaatioita Chicagolla on paljon capin alle pääsemiseksi. Bowman taisi mainita jossain vaiheessa, että katsoo tilanteen rauhassa, joten nopeaa siirtoa sieltä tuskin on tulossa. Ja tämä cappiongelma voi ratketa myös itsestään siinä training campin aikana, kuten tapahtui viime kaudella Pittsburghissa, vaikka tuollainen tilanne ei missään tapauksessa ikinä toivottavaa ole. Mutta yksi osoitus siitä, että ei näiden asioiden kanssa välttämättä kannata kiirehtiä, jos oikeaa kauppaa ei ole heti saatavilla.
 

Defensefirst

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Gylfi Sigurdsson
Keskustelun taso voisi hieman nousta, jos oppisi ensiksi lukemaan niitä tekstejä.

Minähän nimenomaisesti sanoin, että myynti voi olla hankalaa, jos vaihtohintana haluaa top-4-puolustajaa vastaavan vastineen. Jos taas miehestä ollaan valmiita luopumaan John Scottin pelikalsareita vastaan, ei hänen kauppaamisensa tokikaan varmasti ongelmia tuota. Uskoisin vain Stan Bowmanin olevan ainakin yhtä Chicagon kannattajaa fiksumpi ja ymmärtävän jotain myös asset managementin päälle.

Pointti on se että Blackhawksin tilanteessa ei ole realistista mahdollisuutta hankkia vaihdossa top-4-puolustajaa vastaavaa vastinetta. Keskustelun taso pysyy korkealla niin kauan kuin jätetään fantasiahöpinät omiin ketjuihinsa. Ostajan markkinat.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Sanoisin Leddyn vaihtoarvon olevan siellä jossain Bollandin ja Frolikin viime kesäisten vastineiden tasolla. Eli muutama varausvuoro, joista korkein sitten parhaillaan toiselta kierrokselta. Ykköskierroksia on sen verran vähän siirrelty tämän vuoden puolella, vaikka draftinkin piti olla heikkotasoinen, joten seuraavan kahden kauden etukäteen kovempina pidettyihin drafteihin niitä tuskin yhtään helpommin liikutellaan Leddyn kaltaistakaan pelaajaa vastaan. Onko tuollainen sitten hyväksyttävä vastine Bowmanin mielestä, niin jäänee nähtäväksi.

Tuskin kukaan tulee Leddystä ykkösvuoroa antamaan, varsinkaan ensi vuoden varaustilaisuudesta. Oduya ulostettavana vaihtoehtona voisi olla siinä mielessä parempi , että hän vapauttaisi kattoon sen puoli miljoonaa enemmän ja hänestä saisi vielä ulosmitattua jotain varausvuorojen muodossa. Jos ensi kesänä käy kylmät, eikä häntä pystytä joukkueessa pitämään. Se kysymys nyt taitaa vaan olla, että uskaltaako Blackhawks luottaa ja nostaa Leddyn kakkospariin?

Kuten Bosco mainitsi, niin Bowman voi rauhassa vielä katsoa harjoitusleirillä tilannetta ja tehdä sitten siirtonsa. Stan viittasi myös siihen, että tällä hetkellä kaikki tykkäävät omasta joukkueestaan, mutta harjoitusleirillä mielipide saattaa usein muuttua. Mielenkiintoinen tilanne tosiaan ja vielä mielenkiintoisemmaksi se muuttuu vuoden päästä. Eipä käy ainakaan tylsäksi Blackhawks-faneilla.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Pointti on se että Blackhawksin tilanteessa ei ole realistista mahdollisuutta hankkia vaihdossa top-4-puolustajaa vastaavaa vastinetta. Keskustelun taso pysyy korkealla niin kauan kuin jätetään fantasiahöpinät omiin ketjuihinsa. Ostajan markkinat.

Ei herranjestas vieköön.

Minkäköhän ihmeen takia Blackhawksilla ei ole "realistista mahdollisuutta" saada pelaajan tason mukaista vastinetta? Markkinat tietenkin viimekädessä määrittelevät hinnan, mutta onhan tuo nyt täyttä paskaa väittää, että sormuksen omaavasta ja 23-vuotiaasta puolustajasta, jolla on yli 250 runkosarjaottelua ja puolisensataa playoff-matsia vyöllä, ei olisi realistista odottaa kuin John Scottin kalsareita vaihdossa. Eihän Buffalollakaan pitänyt olla mitään mahdollisuuksia saada rental-Millerista kuin kassillinen kiekkoja vastineeksi, kun maalivahtien kysyntä oli ja on olematon. Buffalon vieläpä oli pakko myydä hänet, koska olisi muuten kävellyt pois ilman vastinetta. Kuitenkin pientä luovuutta käyttämällä (paketoimalla Miller Ottin kanssa) sekä kärsivällisyyttä osoittamalla (Murray antoi Armstrongin soitella jatkuvasti Millerista omien sanojensa mukaan mm. olympiatauolla) Millerista tuli aivan helvetin kova vastine (kannattaa verrata tuota vastinetta (toki Ottin arvo "siivoten") esim. Spezzasta ja Keslerista saatuihin), vaikka markkinoiden ei pitänyt moista mahdollistaa.

Muutenkin osoitat aika kovaa ymmärtämättömyyttä, jos vakavissasi väität, että Chicagon olisi pakko Leddy kaupata. Yhtään mitään pakkoahan sille ei ole. Asiansa osaava GM puntaroi eri vaihtoehtoja ja näiden nettohyötyjä. Jos esimerkiksi Oduyasta (joka on osoittanut tasonsa vaativilla minuuteilla) olisi saatavissa hyvä vastine, ja Leddy pystyisi hänen saappaansa riittävän hyvin täyttämään, voisi tämän kokonaissaldo olla huomattavasti parempi kuin ne John Scottin pelikalsarit, joka olisi se vastine Leddyn pakonomaisella myynnillä. Yksinkertaistettuna siis se mahdollinen pelillisen panoksen lasku, joka tulisi Oduyan vaihtumisesta Leddyyn olisi pienempi kuin sen vaihtoarvon erotus, joka Oduyan ja Leddyn kauppa-arvolla olisi. Täten Leddya ei vain kannata myydä alemmalla hinnalla kuin hänestä irtiotettava taso Chicagossa olisi. Se olisi juuri sitä Jay Feastermaista surkeaa asset managementtia. Oduya voi vieläpä hyvinkin lähteä hakemaan isoja rahoja UFA-markkinoilta ensi vuonna. Noilla näytöillä 5-6 miljoonaa ei ole yhtään mikään mahdottomuus, kun katsotaan, mitä jokin MacDonaldkin sai Flyersilta.

Aivan pöyristyttävää, että joku Chicago-fani voi olla noin kassalla Chicagon omasta tilanteesta ja sen GM:n vaihtoehtovalikoimasta. Chicago on yksinkertaisesti tilanteessa, jossa sen on pakko pyrkiä löytämään tietyissä asioissa kompromisseja ja otettava tiettyjä riskejä. Valintoja on pakko tehdä - hyvä puoli siinä on se, että myös vaihtoehtoja on.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös