Chicago Blackhawks 2014–2015

  • 386 741
  • 1 382

JToews

Jäsen
Loistava uutinen! Tärkein tehtävä saatu alta pois. Eihän näistä kahdesta, kahden mestaruuden takuumiehistä voinut vaan luopua. Enemmän todellakin harmittaa tuo Crawin sopimus tällä hetkellä, kuin nämä. Muun joukkueen rakennus hankaloituu ensi kesästä alkaen, mutta sen kanssa on vain elettävä. Tällä tulevalla kaudella on joukkue vielä hyvin kasassa, sitten parilla seuraavalla kaudella tulee joukkueeseen pakon edessä vaihtuvuutta.
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
No niin, tärkein on saatu pois päiväjärjestyksestä ja ukot saatu re-signattua, vaikkakin kirvelivillä summilla. Kuten Secord kirjoittikin, on muistettava kuitenkin mitä nämä kaverit ovat jo organisaatiolle tuoneet. Pari kannua, pari Con Smythea. Lisäksi he ovat organisaation kasvot. Näillä mennään ja ei täällä ainakaan liiemmin murehdita tulevaa, antaa front officen hoitaa, luotto sinne suuntaan on solidi. Kuten jo todettukin, oikeastaan kaikki muut voi laittaa lihoiksi tarvittaessa, mutta Saad father täytyy pystyä pitämään. Nuoria tullaan tulevina vuosina rosterissa näkemään ja kilpailu noista paikoista tulee olemaan kiivasta. Tämähän sopii fani-pojalle paremmin kuin hyvin. Toki draftaamisen tärkeys korostuu, mutta sillä saralla ollaan pärjätty hyvin viimevuosina.

Nyt vaan odotellaan kuka lähtee ja milloin.

Patrick Kane Sabresissä ja Jonathan Toews Jetseissä. Fuck it!
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kannattaa kuitenkin muistaa että cap on tulevalla kaudella 69 milj, mutta ei kukaan pysty vielä sanomaan tarkasti mitä se on kun sopimukset astuvat voimaan vuoden päästä syksyllä. Katto voi hyvinkin nousta sen viisi miljoonaa per kausi ja joskus kolmen vuoden päästä nämä sopimukset alkavat näyttämään jopa edullisilta.

Ja vaikka näiden kahden capit on 10,5 niin heidän palkkansa on myös sama. Shea Weber tulee tienaamaan tulevalta kaudelta 14, Crosby 12, Parise, Suter ja Lundqvist 11, Ovie, Datsyuk, Kessel ja Giroux 10 miljoonaa.

Näissä capin nousuarvioissa jo ihan pelkkä inflaatio vaikuttaa todella paljon tulevaisuusennustuksiin. 2% inflaatiolla 10 vuoden kokonaisvaikutus on noin 22% ja 3% inflaatiolla 34%. 69 millin cap siis nousisi noilla luvuilla 10 vuodessa jonnekin 84-92 miljoonan hujakoille, ihan ilman että NHL ei kasvata tulojaan millään ihmetempuilla. Muutenkin kuin että korottaa hintoja inflaation tahdissa.

Ja jos se NHL sitten vaikka kasvaattaakin niitä lisäksi muuta kautta, ottamalla sisään vaikka pari laajennusjoukkuetta. Nämä tuovat jakopottiin satojen miljoonien liiganliittymismaksunsa ja jos vaikka nämä kaksi joukkuetta tulevat suoraan Winnipegin kaltaiselle "rahantekokone"markkina-alueelle, niin sieltä voi hyvinkin tulla lisävauhtia liigan tulojen keskimääräiseen kasvuun.

Vaikea nähdä niitä capin nousua hidastavia tai pysäyttäviä tekijöitä. Maailmanlaajuinen lama tietysti voisi olla, mutta sitä ennen nähdään aina raju nousukausi, jossa cap nousisi todella rajusti ja sitten tulee stoppi, kuten viimeeksi kävi (2009 -->2010).

Myös tuolla Kanadan dollarin arvon laskulla on peloteltu, mutta tuo valtion taktisesti tekemä maan vientiteollisuutta USA:han päin edistävä muuvi on jo takanapäin. 2014 maaliskuun pohjista kanukkidollarin arvo on ollut taas nousemaan päin vs US dollari. Jo 50% viime NHL-kauden aikaisesta arvon laskusta on kuitattu takaisinpäin.

Jos Toews ja Kane siis kaudella 2015-16 nielevät arvioidusta 74 millin capista 10.5 miljoonallan sen 14,2% per ukko, niin eihän se ole oikeastaan paljon paskaakaan. Esim. Nicklas Lidström otti kausilla 2005-06, 2006-07 ja 2007-08 hänen 7.6 millin palkallaan suhteellisesti Red Wingsin capista heidän tulevia soppareitansa isomman osan (19,5% - 17,3% - 15,1%). Ja siitä etiäppäin, kun se cap jatkaa kasvuaan, niin heidän suhteellinen osuutensa capista vain pienenee. Saattaa olla, että Lidström tienasi myös kahdesta seuraavasta kaudesta suhteellisesti enemmän, mutta se nähdään vasta tulevaisuudessa miten meni.

Jotekin tuo maailmanlopun jeesustelu näistä ökykalliista soppareista on näiltä pohjin aika helvetin turhaa mesoamista. Pelaajayhdistyksen suunnalta on tullut kommenttia, että johtavien supertähtien tulee saada markkina-arvonsa mukaiset sopimukset, joita käytetään sitten muiden pelaajien ohjenuorana. Alipalkatut home-town discountit ovat tavallaan pannassa, koska se on sitten muiltakin pois. Jotkut väliinputoajat näitä voivat edelleen tehdä, mutta johtavien supertähtien niitä ei ehdottomasti haluta tekevän, koska se vaikuttaa sitten muiden palkkoihin ja on heiltä pois. Soppareita kun neuvotteluista vertaillaan muihin vastaaviin esimerkkeihin ja näiden perusteella päästään jonkinlaiseen yhteisymmärrykseen.

Toews ja Kane kahden Stanley Cupin johtavina pelaajina ja Conn Smythe -voittajina ja nuorina kärkivarauksina nyt vain toimivat näinä liigan vetonauloina aivan automaattisesti ja heidän lappunsa asettavat standardit tuleville vastaaville jatkolappusille. Ja lisäksi ottaen suhteellisen vaikutukset capiin huomioon. Kun 2015 draftin kärkinimet Connor McDavid ja Jack Eichel aikanaan saavat vastaavat lappunsa, niin heidän paperinsa 9 vuotta nuorempina jannuina 9 vuoden päästä ovat sitten jotain 15 miljoonan hujakoilla pyöriviä soppareita, tai kenties enemmän. Eikä siinä ole mitään ihmeellistä, paitsi ehkä että numerot näyttää suurilta ja keskustelupalstoilla jeesustellaan...
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Näissä capin nousuarvioissa jo ihan pelkkä inflaatio vaikuttaa todella paljon tulevaisuusennustuksiin. 2% inflaatiolla 10 vuoden kokonaisvaikutus on noin 22% ja 3% inflaatiolla 34%. 69 millin cap siis nousisi noilla luvuilla 10 vuodessa jonnekin 84-92 miljoonan hujakoille, ihan ilman että NHL ei kasvata tulojaan millään ihmetempuilla. Muutenkin kuin että korottaa hintoja inflaation tahdissa.
Jos pelkkää inflaatiota funtsii ja suhteuttaa sopimukseet niiden keskivaiheille, silloin kahden pinnan inflaatiolla herrojen palkat olisivat viiden vuoden jälkeen 9,7 miljoonaa. Kolmen pinnan inflaatiolla puolestaan sopimusten arvo nykyrahassa olisi noin 9,3 miljoonaa. Eli iflaation perusteella arvioitaessa sopimukset ovat edelleen kalliita viiden kauden kuluttua. Miten herrojen suoritustason laita mahtaa olla kuuden vuoden kuluttua?

Itselläni suurin ongelma näissä älyttömän pitkissä ja arvokkaissa sopimuksissa on pelaajien suoritustasoon liittyvät riskit. Montako pelaajaa nykyliigassa on, jotka ovat pysyneet huipulla sen yli 10 vuotta? Nämä super pitkät ja arvokkaat sopimukset eivät tietenkään ole mikään iso ongelma rikkaille organisaatioille, mutta tiukkojen taloudellisten rajoitteiden puitteissa toimiville organisaatioille ne ovat. Nämä taloudellisesti tiukoilla olevat organisaatiot eivät pysty rikkaisiin verrattuna kantamaan sopimusten aiheuttamaa pelillisen suoritustason / hinnan aiheuttamaa riskiä yhtä hyvin. Tälläisistä ongelma soppareista esimerkkinä voisi ottaa Ehrhoffin ja Brad Richardsin sopparit.

Uuden CBA:n myötä capin kiertomahdollisuudet vähenivät ja compliance buyoutit ovat käytetty, mutta siitä huolimatta kiertoon löytyy aina keinoja. Nykyinen CBA on voimassa enää 6-8 kautta ja sen jälkeen uudet compliance buyoutit tai muut uudet keinot ovat taas mahdollisia.
 
Vaikea nähdä niitä capin nousua hidastavia tai pysäyttäviä tekijöitä. Maailmanlaajuinen lama tietysti voisi olla, mutta sitä ennen nähdään aina raju nousukausi, jossa cap nousisi todella rajusti ja sitten tulee stoppi, kuten viimeeksi kävi (2009 -->2010).

Kun 2015 draftin kärkinimet Connor McDavid ja Jack Eichel aikanaan saavat vastaavat lappunsa, niin heidän paperinsa 9 vuotta nuorempina jannuina 9 vuoden päästä ovat sitten jotain 15 miljoonan hujakoilla pyöriviä soppareita, tai kenties enemmän. Eikä siinä ole mitään ihmeellistä, paitsi ehkä että numerot näyttää suurilta ja keskustelupalstoilla jeesustellaan...

Heh heh, näille voi kyllä naureskella...

Kyllä jääkiekko varmasti tulevaisuudessa kasvattaa suosiotaan Yhdysvalloissa ja Kanadassa ja kerää yhä suurempia yleisöjä television ääreen. Tavallisen kansan palkat nousevat selvästi, ja halvimpien lippujen hinnat voidaan nostaa 150-200 dollariin paikkakunnasta riippuen. Joskus 20 vuoden päästä cap hit on vähintään 150 miljoonaa dollaria eli parhaille voidaan maksaa 30 miljoonaa kaudessa. No, ehkä silloin maitolitrakin maksaa kaksi tai kolme kertaa enemmän kuin tänään.

Mikään ei voi pysäyttää meitä, edessä on loistava tulevaisuus.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Edelleen tyytyväisyyttä myhäillen näiden sopimusten takia mennyt tämäkin päivä. Jonathan Toewsista kasvoi minulle ensimmäinen todellinen suosikkipelaaja Blackhawksissa sitten Jeremy Roenickin jälkeen. Roenick oli/on persoonana ja pelaajana täysin erilainen hahmo kuin kapteeni totinen. JR oli sen perinteisen Blackhawks-kiekon, sellaisen jona sen olen mieltänyt, ilmentymä; tulta, taitoa ja tappuraa. Siksi yksi suurin kohtaamani tragedia kiekon parissa oli Roenickin kauppaaminen pois Chicagosta.

Jos oikein muistan, JR tienasi viimeisellä Blackhawks kaudellaan muhkeat 1,4 miljoonaa dollaria. En muista paljonko tuo toivottu summa oli jatkosta, mutta Bill Wirtz teki yhden suurimmista virheistään päästäessään Roenickin pois. Eikä mennyt kauaa, kun hän yritti paikata virheitään ja antoi luvan hankkia Doug Gilmourin 6 miljoonan vuosipalkkaa vastaan. Gilmour oli hyvä pelimies vielä tuolloinkin, mutta ei kyennyt täyttämään sitä identiteettiaukkoa, joka syntyi Roenickin ja kumppaneiden poistuttua.

Nyt identiteetti on luotu uudelleen ja se on huomattavasti erilainen. Sen identiteetin kasvot ovat Jonathan Toews ja Patrick Kane. Toews on hyvin samantyyppinen persoona kuin esimerkiksi Joe Sakic tai Steve Yzerman ja pelityyliltäänkin huomattavasti lähempänä näitä kahta kuin esimerkiksi Roenickia.

Patrick Kane on mailataituri vailla vertaa. Kane on kasvanut niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin merkittävästi NHL-uran ensimmäisistä vuosistaan. Vielä jossain vaiheessa olin sitä mieltä, että Kane tulisi kaupata pois ja luoda syvyyttä joukkueeseen tätä kautta. En uskonut hänen olevan pelaajatyypiltään sellainen, joka auttaa joukkueen menemään päätyyn asti. Väärässä olin ja pahasti. On täysin makuasia kumpi on parempi pelaaja. Itse arvostan enemmän Toewsin tyylistä pelaajaa, mutta Kanen henkilökohtainen taitotaso on vertaansa vailla. Parhaana päivänä mies on täysin pysäyttämätön. Mutta mikä sen mukavampaa kuin että molemmat edustavat Blackhawksia.

Vielä näissä hyvissä fiiliksissä tekee mieli muistella molempien parhaita hetkiä, tai oikeastaan laitetaan tähän molemmilta yksi suoritus, joka on koskettanut eniten tähän mennessä. En osaa selittää miksi juuri nämä tulevat mieleen, mutta näissä oli vaan sitä jotain. Pilkahdusta jostain paremmasta:

https://www.youtube.com/watch?v=obp8G2JFgkM@youtube

Tuo selostajien hehkutus nostaa vieläkin ihokarvat pystyyn!

https://www.youtube.com/watch?v=HRGpCRhzzpc@youtube

Näitä tuli nyt kolme, mutta ehkä tuo viimeinen on se juttu tässä.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Bowmanin oli pakko saada jatkosopimukset aikaiseksi ja nähdäkseni olosuhteet huomioiden lopputulos oli molempien osapuolien kannalta OK.

Olisihan se hienoa, jos jo kymmeniä miljoonia dollareita urallaan tienanneet tähdet auttaisivat kasaamaan dynastiaa pelkällä mailasopimuksella. Tuollainen haaveilu on kuitenkin kaukana todellisuudesta, kuten tässäkin ketjussa on jo ehditty aukaisemaan tähtipelaajien sopimusten lainalaisuuksia. Täytynee itsekin myöntyä, vaikka olenkin toisinaan taipuvainen urheiluromantiikkaan.

Tulevaisuudesta on mahdotonta sanoa varmuudella mitään. Franchise-kaksikon sopimukset ovat kalliita ensimmäisten vuosien aikana ja aiheuttavat varmasti pään vaivaa leveän joukkueen kasamisessa. Sopimusten viimeiset vuodet saattavat olla suhteellisen edullisiakin, mutta sitä ei voi vielä tietää erilaisista valistuneista laskentamalleista huolimatta.

Blackhawksin historiasta löytyy kauempaa ja ei ihan niin kaukaa lukuisia esimerkkejä, joissa rikkaan ja menestyvän joukkueen saita omistaja lähetti yksi kerrallaan suurimpia tähtiään muualle. WHA:han lähtenyt miljoonan dollarin mies Bobby Hull on ehkä kuuluisin esimerkki, mutta myös 1990-luvun Hawks-kasvot Jeremy Roenick, Ed Belfour yms. menevät samaan kategoriaan. Näin ei siis käy nyt, vaan Chicagossa saadaan nauttia Toewsin ja Kanen palveluksista vielä pitkään.

Hawksin tämän vuosikymmenen mestaruuksien takana on ollut leveä ja laadukas kokoonpano. Näiden sopimusten myötä rahaa on entistä enemmän kiinni kärkipelaajissa ja myös mestaruuksien takeena ollut aiemmin koskematon core-pelaajisto saattaa pienentyä lukuumäärältään. Ehkä se on väistämätöntä, vaikka toistaiseksi organisaatio onkin pystynyt tuottamaan alaketjuihin laadukkaita pelaajia edullisesti. Tämäkään ei ole jatkossa itsestäänselvää, mutta nautitaan nyt vielä ainakin ensi kaudesta, jolloin on edelleen hyvät lähtökohdat marssia leveällä materiaalilla päätyyn saakka. Eikä näillä näkymin edes kaudella 2015-16 kannata vielä heittää tomahawkia kaivoon.

Nähdäkseni Chicagossa koittaa isommat haasteet vasta sitten, kun kaiken voittanut core alkaa vanheta käsiin isojen sopimuksiensa kanssa. Tuohon asti riittänee, että organisaatio saa jatkuvasti kehitettyä kärkipelaajien taakse laadukkaita alakentällisten pelaajia. Franchise-luokan pelaajia on kaikista vaikein hankkia ja siksi Hawksin olikin nyt pidettävä Toewsista ja Kanesta kiinni lähes hinnalla millä hyvänsä.

Nyt täytyy pitää kädet kyynärpäitä myöten ristissä, että kaksikko saa pelata uuden sopimuskautensa loppuun terveenä. Eikä palkkakaton nousukaan haittaisi Blackhawksia.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Vielä näissä hyvissä fiiliksissä tekee mieli muistella molempien parhaita hetkiä, tai oikeastaan laitetaan tähän molemmilta yksi suoritus, joka on koskettanut eniten tähän mennessä. En osaa selittää miksi juuri nämä tulevat mieleen, mutta näissä oli vaan sitä jotain. Pilkahdusta jostain paremmasta:

https://www.youtube.com/watch?v=obp8G2JFgkM@youtube

Tuo selostajien hehkutus nostaa vieläkin ihokarvat pystyyn!

https://www.youtube.com/watch?v=HRGpCRhzzpc@youtube

Näitä tuli nyt kolme, mutta ehkä tuo viimeinen on se juttu tässä.

Toews tosiaan teki heti tulokaskauden syksyllä yhden uransa hienoimmista maaleistaan Coloradossa. Jostain syystä näyttävistä harhautuksista ja muista hienouksista huolimatta mieleen on jäänyt parhaiten tämä Toewsille hyvin tyypillinen tahtomaali, joka syntyi Canucksia vastaan. Symbolisesti tasoitus syntyi alivoimalla seitsemännen ottelun varsinaisen peliajan viimeisillä minuuteilla. Samanlaisia venymisiä on nähty sittemmin useaan kertaan. Kapteeni nostaa aina vaikeimmalla hetkellä päätään ja pistää peliin enemmän kuin kaiken. Aika usein se on tuottanut tulostakin, vaikka juuri tuossa videoklipin ottelussa kävikin huonosti.

Kanen uskomattomista kikoista ja highlight-suorituksista huolimatta ensimmäiseksi tulee aina mieleen kevään 2010 päättänyt epätodellinen jatkoaikamaali. Chicagossa oli odotettu 49 vuotta. Itse olin odottanut 18 vuotta. Kello oli jotain viisi aamulla ja pelin ääressä valvotun yön jälkeen tunne oli hölmistynyt:"Siinäkö se nyt sitten oli? Menikö kiekko maaliin? Saako juhlimisen aloittaa?" Pitkä odotus ei varmaan olisi voinut päättyä mitenkään muuten.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Hawksin tämän vuosikymmenen mestaruuksien takana on ollut leveä ja laadukas kokoonpano. Näiden sopimusten myötä rahaa on entistä enemmän kiinni kärkipelaajissa ja myös mestaruuksien takeena ollut aiemmin koskematon core-pelaajisto saattaa pienentyä lukuumäärältään. Ehkä se on väistämätöntä, vaikka toistaiseksi organisaatio onkin pystynyt tuottamaan alaketjuihin laadukkaita pelaajia edullisesti. Tämäkään ei ole jatkossa itsestäänselvää, mutta nautitaan nyt vielä ainakin ensi kaudesta, jolloin on edelleen hyvät lähtökohdat marssia leveällä materiaalilla päätyyn saakka. Eikä näillä näkymin edes kaudella 2015-16 kannata vielä heittää tomahawkia kaivoon.

Nähdäkseni Chicagossa koittaa isommat haasteet vasta sitten, kun kaiken voittanut core alkaa vanheta käsiin isojen sopimuksiensa kanssa. Tuohon asti riittänee, että organisaatio saa jatkuvasti kehitettyä kärkipelaajien taakse laadukkaita alakentällisten pelaajia. Franchise-luokan pelaajia on kaikista vaikein hankkia ja siksi Hawksin olikin nyt pidettävä Toewsista ja Kanesta kiinni lähes hinnalla millä hyvänsä.

Nyt täytyy pitää kädet kyynärpäitä myöten ristissä, että kaksikko saa pelata uuden sopimuskautensa loppuun terveenä. Eikä palkkakaton nousukaan haittaisi Blackhawksia.

Tämä on aivan totta. Mestaruuksia ei voiteta yhdellä tai kahdella pelaajalla, mutta ilman Toewsia ja Kanea Chicago ei olisi todennäköisesti voittanut mestaruutta vieläkään sitten vuoden 1961 jälkeen. Erityisesti 2010 Blackhawksin kokoonpano oli todella leveä ja mikäli palkkakattoa ei olisi, tuolla ryhmällä dynastia olisi ollut realistinen saavuttaa. Samalla kuitenkin molemmat pelaajat ovat sellaisia, jotka tekevät ympärillä olevista pelaajista entistä parempia.

Nyt erityisesti tällä aikakaudella menestyvän joukkueen pitäminen pitkässä juoksussa on haasteellista ja menestyksellä on hintansa. Normaali suhdannevaihtelu voimasuhteissa on aina väistämättä edessä ja Blackhawksin kannattajienkin tulee olla valmiita hyväksymään se tosiasia, että joku vuosi vielä pudotuspelipaikkakaan ei ole itsestäänselvyys.

Toivotaan kuitenkin, että tuleva mahdollinen matalasuhdanne ei vaikuta niin pitkään kuin viimeksi 90-luvun loppupuolelta alkanut rämpiminen. Tosin sen rämpimisen ansiosta saadaan nyt nauttia näiden kahden huippupelaajan otteista suosikkijoukkueen paidassa. Ei koskaan niin pahaa ettei jotain hyvääkin ja päinvastoin. Kävi miten kävi niin joukkueen takana seistään aina hamaan tappiin saakka.
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
2014 Prospect Camp

Nuoret miehet viiksekkäät lähtevät leirille Johnny´s IceHousessa pidettäviin kekkereihin sunnuntaista perjantaihin. Paikalle on saapumassa mm. ykkösvaraukset Teuvo Teräväinen, Ryan Hartman sekä Nick Schmaltz. Vapaana agentteina kutsun saaneista osuu nyt ainakin nimi Joni Nikko silmään.

Ohessa infoa leiristä Blackhawksin virallisten sivujen siivittämänä:

2014 Prospect Camp On-Ice Schedule

2014 Prospect Camp Roster
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Myös Dissonassi voi unohtaa haaveilut Patrick Kanen Buffaloon siirtymisestä.

Kyllähän tässä itsensä lähes etuoikeutetuksi väkisinkin tuntee, kun näinkin merkittävien sopimusten julkaistamista koskevan viestin melkein heti alussa tulee ilmi, että erityisen tärkeää, vähintäänkin mainitsemisen arvoista, oli lainattu seikka.

Anyway, kyllä tätä haaveilua kieltämättä näin jälkikäteen "madalsi" aika tavalla tuo caphit, joka olisi ollut Buffaloon siirtyessä vieläkin kovempi. Jopa rebuild-joukkueelle tuollaiset sopimukset ovat yksinkertaisesti vain aivan liikaa tuollaisesta "vain" yksipuolisesta laitahyökkääjästä, vaikka parhaimmistoon, ellei ihan ykköspaikalle jopa, kuuluukin. Buffalossa kuitenkin pyritään kaikesta päätellen rakentamaan 4-kentän varaan joukkue.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kyllähän tässä itsensä lähes etuoikeutetuksi väkisinkin tuntee, kun näinkin merkittävien sopimusten julkaistamista koskevan viestin melkein heti alussa tulee ilmi, että erityisen tärkeää, vähintäänkin mainitsemisen arvoista, oli lainattu seikka.

Lighten up, Francis! Olisi pitänyt laittaa joku nikkaava hymiö perään.

Anyway, kyllä tätä haaveilua kieltämättä näin jälkikäteen "madalsi" aika tavalla tuo caphit, joka olisi ollut Buffaloon siirtyessä vieläkin kovempi. Jopa rebuild-joukkueelle tuollaiset sopimukset ovat yksinkertaisesti vain aivan liikaa tuollaisesta "vain" yksipuolisesta laitahyökkääjästä, vaikka parhaimmistoon, ellei ihan ykköspaikalle jopa, kuuluukin. Buffalossa kuitenkin pyritään kaikesta päätellen rakentamaan 4-kentän varaan joukkue.

No katsotaan sitten, kun teidän McDavidien ja kumppanien tilipäivät koittaa missä mennään. Eiks niin?
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Lighten up, Francis! Olisi pitänyt laittaa joku nikkaava hymiö perään.

Samoin. :)



No katsotaan sitten, kun teidän McDavidien ja kumppanien tilipäivät koittaa missä mennään. Eiks niin?

Kyllä kokonaisvaltaisille ykkössenttereille ja ykkösparin puolustajille maksaa täytyykin. Mutta ei siihen yhtälöön enää mahdu yli 10 miljoonan tienestejä nauttivat laiturit, jos halutaan pitää syvyydestä kiinni.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Mikäs on Kevin Hayesin tilanne? Oli ilmeisesti kieltäytynyt Development Camp kutsusta.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Mikäs on Kevin Hayesin tilanne? Oli ilmeisesti kieltäytynyt Development Camp kutsusta.

Ei mitään uutta. Bowman haluaisi tehdä sopimuksen nuoremman Hayesin kanssa, mutta ilmeisesti Kevin agentteineen näkee paremmat mahdollisuudet murtautua kokoonpanoon jossain toisessa organisaatiossa. Elokuun 15:nnen päivän jälkeen Hayesista tulee UFA ja solminee sopimuksen Flamesin kanssa. Tämä on oma vähemmän villi veikkaukseni. Ja Chicago saa kompensaationa toisen kierroksen varausvuoron 2015 draftista (54. vuoro).
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kyllä kokonaisvaltaisille ykkössenttereille ja ykkösparin puolustajille maksaa täytyykin. Mutta ei siihen yhtälöön enää mahdu yli 10 miljoonan tienestejä nauttivat laiturit, jos halutaan pitää syvyydestä kiinni.

Paitsi jos laituri on Kanen tasoa, niin silloin voidaan jo maksaakin. Stan Bowmankin totesi sen, että Patrick pelaa kuin sentteri; on paljon kiekossa kiinni ja tekee itse peliä. Kyllä sä ymmärrät sitten, kun Sabresilla on samantasoinen laituri- ;-)
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara
Samaa mieltä secordin kanssa. Kanen merkitys on joka suhteessa valtava, sen näkee vaikkapa noista playoffien voittomaaleista. Ei häntä voida asettaa stereotypiaan taitolaitureista, jotka löysäilevät välillä kun ei nappaa ja katoavat tärkeillä hetkillä kuvasta. Ei Kane häviä playoffsoturina esimerkiksi näille Dissonanssin ylistämille Cartereille ja Bergeroneille, näytöt ovat samaa luokkaa tai kovemmat.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Samaa mieltä secordin kanssa. Kanen merkitys on joka suhteessa valtava, sen näkee vaikkapa noista playoffien voittomaaleista. Ei häntä voida asettaa stereotypiaan taitolaitureista, jotka löysäilevät välillä kun ei nappaa ja katoavat tärkeillä hetkillä kuvasta. Ei Kane häviä playoffsoturina esimerkiksi näille Dissonanssin ylistämille Cartereille ja Bergeroneille, näytöt ovat samaa luokkaa tai kovemmat.

En lähde vertaamaan muihin pelaajiin, mutta puhtaasti pisteillä mitattuna Kanella on hitusen verran kovempi pistekeskiarvo pudotuspeleissä kuin runkosarjassa. Ero on marginaalisen pieni, mutta paljon puhuva.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Paitsi jos laituri on Kanen tasoa, niin silloin voidaan jo maksaakin. Stan Bowmankin totesi sen, että Patrick pelaa kuin sentteri; on paljon kiekossa kiinni ja tekee itse peliä. Kyllä sä ymmärrät sitten, kun Sabresilla on samantasoinen laituri- ;-)

Kane on caphitilla arvioituna tällä hetkellä liigan jaetulla ykkössijalla hintansa suhteen. Mielestäni sitten Jagrin 90-luvun ja Ovechkinin uran alun jälkeen ei olla laitureilta nähty niin selkeää, monta kautta kestävää dominointia, että pelaaja voitaisiin caphitilla arvioida liigan ykköseksi (tai jaetulle ykkössijalle) - jopa selkeästi. Hän on eittämättä shown parhaita pelaajia tällä hetkellä, mutta kyse on ehkä enemmän siitä, että sellaisia oikeasti dominoivia laitureita ei olla liikaa nähty.

Tuo Kanen vertaaminen sentteriin oli nyt varmaan aika kieliposkella heitetty? Siellä nyt tuo hymiö on, niin täytyy nyt varmistaa, ettei aivan turhaa aloita itsestään selvyyksistä tässä jauhamaan.

Kanen osalta on vähemmissä määrin muutes ollut huomiossa se, että hänhän viime kaudella pelasi niin runkosarjassa kuin playoffeissa _huomattavasti_ helpompia minuutteja kuin esim. Toews ja Hossa. Tätä tietenkin "kompensoi" se seikka, että Kanen ketjukaveritkaan eivät olleet aivan A-luokkaa (sentterin puutehan nyt sikäli ei voi toimia perusteena, jos kerta Kane sellaista jo itse vastaa =) ) ja kyse on luonnollisesti myös peluutuksellisista ratkaisuista valmennuksen osalta. Kyllä kuitenkin tämä seikka on ehdottomasti otettava huomioon tätäkin sopimusta arvioitaessa. Toisaalta itselläni ei ole syytä epäillä, etteikö niitä tehoja syntyisi ykköskentässä parhaitakin vastaan. Kuitenkaan viime kaudella emme tätä päässeet arvioimaan oikeastaan missään vaiheessa kautta.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Tuo Kanen vertaaminen sentteriin oli nyt varmaan aika kieliposkella heitetty? Siellä nyt tuo hymiö on, niin täytyy nyt varmistaa, ettei aivan turhaa aloita itsestään selvyyksistä tässä jauhamaan.

No se oli sellaisen huumorihahmon kuin Stan Bowmanin toteama seikka. Toki joku anonyymi tyyppi keskustelupalstalla on kovempi auktoriteetti ja tietää asioista muutenkin enemmän.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Tuo Kanen vertaaminen sentteriin oli nyt varmaan aika kieliposkella heitetty? Siellä nyt tuo hymiö on, niin täytyy nyt varmistaa, ettei aivan turhaa aloita itsestään selvyyksistä tässä jauhamaan.

Sen verran kieli on siellä poskella, että mm. Chicago Blackhawksin päävalmentaja sekä General Manager ovat mediassakin toitottaneet sitä, että Patrick Kane ei välttämättä tarvitse itselleen laadukasta sentteriä omien ominaisuuksiensa vuoksi, jotka muistuttavat, yllätys yllätys, juuri sentteriä. Se ei tietenkään poista sitä faktaa, että laadukas sentteri tekisi koko ketjusta huomattavasti vaarallisemman. Eikä Patrick Kane muistuta sentteriä puolustuspäässä, mutta hyökkäyspään taidoista hänet tunnetaankin.

Sen verran täytyy edellissivun viestiisi palata, jossa mainitset, että Patrick Kanen jatkosopimus on Buffalo-värilasien takaa pettymys. Kuitenkin caphitin noustua noin suureksi, et nähnyt siinä mitään järkeä rebuild-joukkueen palkkarakenteelle (lisätään toki, että mainitsit epäileväsi caphitin nousevan jopa 12:een miljoonaan, mikäli Sabres olisi Kanen naarannut). Tämän kappaleen pointti olikin seuraava (löytyy ensimmäiseltä sivulta tästä ketjusta):

Nimittäin Kane agentteineen tietää sen, että Buffalo on valmis nokittamaan selkeällä kädellä Chicagon tarjoukset. Buffalolla vieläpä on niin omistajatahon kuin joukkueen cap- ja ikärakenteen osalta oikeastaan kaikki edellytykset tarjota aivan mottipäistä summaa ilman, että se aiheuttaa vakavia ongelmia edes pitkällä aikavälillä.

Pointtina ei nyt ole mikään muu kuin se, että havaitsen hieman ristiriitaa. Tietysti lainaamassani kappaleessa et suoraan kerro omaa mielipidettäsi. Kuitenkin jää fiilis, että pettymys oli kovempi mitä annat ymmärtää.

Ihan no hard feelings, jäi vain jotenkin soimaan korvaan tuo "eikanellebuffalonkannatamaksaatuommoista", kun muistin lukeneeni sinulta jotain muuta.

Keep it going, tämä ei ole hyökkäys sinua kohtaan, itseasiassa pidän suurimmasta osasta viesteistäsi. Mutta jätetään se toiseen ketjuun. Tai ei jätetä toiseenkaan.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
No se oli sellaisen huumorihahmon kuin Stan Bowmanin toteama seikka. Toki joku anonyymi tyyppi keskustelupalstalla on kovempi auktoriteetti ja tietää asioista muutenkin enemmän.

Sen verran kieli on siellä poskella, että mm. Chicago Blackhawksin päävalmentaja sekä General Manager ovat mediassakin toitottaneet sitä, että Patrick Kane ei välttämättä tarvitse itselleen laadukasta sentteriä omien ominaisuuksiensa vuoksi, jotka muistuttavat, yllätys yllätys, juuri sentteriä. Se ei tietenkään poista sitä faktaa, että laadukas sentteri tekisi koko ketjusta huomattavasti vaarallisemman. Eikä Patrick Kane muistuta sentteriä puolustuspäässä, mutta hyökkäyspään taidoista hänet tunnetaankin.

Tässähän on siis kyse enemmänkin Kanesta pelaajatyyppinä. Eli hän on peliätekevä laituri, jollaiset ovat eittämättä vähemmistössä, mutta eivät tokikaan mikää täydellinen harvinaisuus.

Noin muuten jokainen pelistä hieman ymmärtävä kyllä tietää, että sentterillä on monessa suhteessa huomattavasti merkittävämpi rooli kuin laiturilla. Tämä koskee peliä jokaisella kentän osa-alueella, mutta luonnollisesti eniten puolustusalueella, kun verrataan laitahyökkääjään. Sentterin vastuulla ovat yleensä myös aloitukset. Kane ei pelaa myöskään lainkaan alivoimaa. Hän on siis kaikinpuolin "pure offense" -pelaaja, jonka hyöty joukkueelle ei ole kummoinen, ellei hänellä ole kiekkoa. Kiekon kanssa hän on toki erittäin hyvä, vaikka ei aivan dominoiva (kuten esilletuomani pelaajat olivat heidän prime-timensa aikana).

Sen verran täytyy edellissivun viestiisi palata, jossa mainitset, että Patrick Kanen jatkosopimus on Buffalo-värilasien takaa pettymys. Kuitenkin caphitin noustua noin suureksi, et nähnyt siinä mitään järkeä rebuild-joukkueen palkkarakenteelle (lisätään toki, että mainitsit epäileväsi caphitin nousevan jopa 12:een miljoonaan, mikäli Sabres olisi Kanen naarannut). Tämän kappaleen pointti olikin seuraava (löytyy ensimmäiseltä sivulta tästä ketjusta):



Pointtina ei nyt ole mikään muu kuin se, että havaitsen hieman ristiriitaa. Tietysti lainaamassani kappaleessa et suoraan kerro omaa mielipidettäsi. Kuitenkin jää fiilis, että pettymys oli kovempi mitä annat ymmärtää.

Tämä nyt ihan vilpittömänä kysymyksenä, mutta mikä tuossa nyt tarkalleen edustaa ristiriitaa?

Lainauksessasihan toin esille tuota silloin spekuloimaani sopimusdynamiikkaa, minkä vuoksi uskoin juuri Kanen nostavan tuon kaksikon sopimusarvoa. Näin melko varmasti myös kävi.

Olisinko siis vedellyt veitsellä ranteeni auki, jos Kane olisi siirtynyt Buffaloon 12 miljoonan sopimuksella? No en todellakaan. Kuitenkin siinä olisi ollut erittäin isoja riskitekijöitä, eikä siihen olisi voinut suhtautua 100% tyytyväisyydellä, vaikkakin kokonaisvaltaisesti se positiivinen ainakin sillä hetkellä varmasti olisi ollut (sitten oltaisiin oltu vain kädet ristissä capin nousun suhteen). Eihän Kane missään tapauksessa olisi ollut sen 12 miljoonan arvoinen - todennäköisesti ei edes lähellekkään. Tämän vuoksihan käytin tuossa sanaa "mottipäinen", mikä juuri kuvastaa sen suhteettomuutta. Mielestäni Kane ei ole tällä hetkellä sen arvoinen, että ansaitsisi noin ison caphitin kuin sai. Toewsin osalta tämä on paljon perustellumpaa. Tämä johtuu pääasiassa näiden eroista pelaajatyyppeinä, ja siitä, että toinen pelaajatyyppin yksinkertaisesti on sellainen, jollaisia ilman tässä liigassa on melko mahdoton voittaa mitään. Kanen tyyppiset pelaajat ovat taas sellaista luksusta,mikä ehdottomasti helpottaa, mutta ei ole välttämätöntä.

Ihan no hard feelings, jäi vain jotenkin soimaan korvaan tuo "eikanellebuffalonkannatamaksaatuommoista", kun muistin lukeneeni sinulta jotain muuta.

On kaksi eri asiaa, kannattaako tietyn joukkueen tietyssä vaiheessa maksaa pelaajalle jokin summa, ja onko tämä pelaaja sitten arvoltaan tätä summaa vastaava. Kane olisi hyvinkin saattanut olla Buffalon kallein pelaaja koko sopimuksensa ajan - jopa ylivoimaisesti, mutta pidemmälle mentäessä hän tuskin olisi se tärkein ollut.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
-> Hyvät sopimukset molempien osapuolien kannalta. Puhtaasti urheilullisesta näkökulmasta sopimukset ovat tietysti seuran kannalta haasteellisia ja joku kunnianhimoisempi ja riskivalmiimpi GM olisi voinut päätyä toisenlaiseenkin ratkaisuun. Toews ja Kane kahden kupin myötä taatusti ansaitsivat sopimuksensa, nähtäväksi jää ovatko he sen arvoisia jatkossa. Yhtä kaikki, he ovat Blackhawks ja täyttävät hallin, vaikkei joukkue lähivuosina aivan runkosrjan terävintä kärkeä olisikaan.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Noin muuten jokainen pelistä hieman ymmärtävä kyllä tietää, että sentterillä on monessa suhteessa huomattavasti merkittävämpi rooli kuin laiturilla. Tämä koskee peliä jokaisella kentän osa-alueella, mutta luonnollisesti eniten puolustusalueella, kun verrataan laitahyökkääjään. Sentterin vastuulla ovat yleensä myös aloitukset. Kane ei pelaa myöskään lainkaan alivoimaa. Hän on siis kaikinpuolin "pure offense" -pelaaja, jonka hyöty joukkueelle ei ole kummoinen, ellei hänellä ole kiekkoa. Kiekon kanssa hän on toki erittäin hyvä, vaikka ei aivan dominoiva (kuten esilletuomani pelaajat olivat heidän prime-timensa aikana).

Näinhän se toki on. Tästä syystä Kanelle riitti mm. Handzusin kaltainen varmistava ja aloituksissa hyvä sentteri (tosin viime kaudella aloitusprosentti painui alle 50 sekä runkosarjassa että pudotuspeleissä). Onkin mielenkiintoista nähdä miten Richardsin sekä Kanen yhteistyö toimii käytännössä. Richards ei ole Handzusin tasoinen puolustuspäähän, mutta hyökkäyspäässä onkin huomattavasti enemmän tarjottavaa.

Quenneville tykkää peluuttaa Toewsia sekä Kanea eri ketjuissa (5vs5), koska se antaa mahdollisuuden heittää kahteen kenttään kaksi hyökkäyspään huippupelaajaa ja se taas tuo syvyyttä joukkueen peluuttamiseen. Henkilökohtaisesti tykkään Toewsista ja Kanesta yhdessä, koska he täydentävät hienosti toisiaan kentällä. Heidän kemiansa on jo useasti tullut todistettua. Mutta eihän se huono lähtökohta ole, että on kahdessa kentässä tuon tasoisia pelimiehiä. Varmaan taas muutama eri ketjuvariaatio saadaan ensi kaudellakin kuitenkin nähdä.

Mukavana valkkuna voisin kokeilla esimerkiksi tällaista ryhmistystä:

Sharp-Toews-Kane
Saad-Richards-Hossa
Bickell-Shaw-Morin
Versteeg-Kruger-Smith
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Näin Prospect Campin alla voinee vielä linkittää Hockey's Futuren yhteenvedon Blackhawksin tämän vuoden draftista. Söderbergiä lukuunottamatta kaikki kesän varaukset näyttäisivät löytyvän secordin linkittämältä listaltakin. Sen sijaan leiriltä löytyy vain yksi Broadhurst. Rockfordissa lähes koko kauden samassa ketjussa pelanneista veljeksistä viisi vuotta vanhempi laitahyökkääjä Terry jäi ilman qualifying offeria ja hänestä tuli sopimuksen päätyttyä rajoittamaton vapaa agentti. Pikkuveli-Alex oli Rockfordin sisäisen pistepörssin kolmas 45 pisteellä. Lähes identtiset pisteet saalistanut Terry keräsi yhden syötön vähemmän ja oli pörssin neljäs. Blackhawksilla ei siis näyttäisi olevan hänen varalleen enää suunnitelmia. Suora AHL-sopimus Rockfordiin on toki mahdollista, mutta ei mitenkään automaatio, koska Blackhawksilla on sopimuksen alla olevia lupauksia runsaasti jo IceHogsin tarpeisiinkin. Yliopistossa pelaavista varauksista osa aiheuttanee viimeistään jo keväällä lisää kilpailua pelipaikoista ammatilaiskaukaloihin siirtyessään.

Stephen Johnsin tavoin 2010 draftissa toisella kierroksella varattu Justin Holl päätti yliopistouransa täyden neljän kauden jälkeen. Puolustajan ja laitahyökkääjän tonttien välille seilaamaan joutuneen lupauksen kehitys jäi kuitenkin jossain vaiheessa polkemaan paikalleen, eikä Blackhawks tarjonnut hänelle sopimusta tänä kesänä. Häntä ei siis luonnollisesti löydy leirin kokoonpanostakaan.

Myös kesällä 2013 neljännellä kierroksella varattu hyökkääjä Tyler Motte on jostain sivussa leirin kokoonpanosta. En äkkiseltään löytänyt mitään erityistä syytä. Tulokaskausi Michiganin yliopistossa sujui lupaavasti ja hän oli myös viimeinen pelaaja joka pudotettiin Yhdysvaltojen nuorten maajoukkueesta ennen MM-kisoja. Poissaolo on siis pieni yllätys.

ESPN Chicagon Scott Powers laati kesäkuussa ennen draftia ytimekkäät yhteenvedot Blackhawksin vuosina 2010-2013 varaamien pelaajien tilanteista. Nekin ovat ihan hyvää luettavaa näin Prospect Campin alla:

Blackhawks draft review: 2013 class
Blackhawks draft review: 2012 class
Blackhawks draft review: 2011 class
Blackhawks draft review: 2010 class
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös