Chicago Blackhawks 2013–2014

  • 292 891
  • 811
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Dale Tallon
Onhan tuo itsenäinen aiheensa ehdottomasti, mutta tuota vain ei oikein voi sivuuttaa, jos on tarkoitus arvioida jotakin sopimusta.

Havainnollistakaamme asiaa juuri Chicagon osalta, jolle tämä voi iskeä naamaan kovallakin kädellä.

Jos näiden herrojen agentit osaavat hommansa, he iskevät välittömästi kesällä pöytään oman vaatimuksensa mikä on tietenkin täydet 8 kautta ja sanotaan 10,5 miljoonaa.

Aikamoisia AASINsiltoja rakennat, ja todellakin yritetään pysyä aiheessa.

Näiden herrojen agenttien täytyy myös ottaa huomioon se, että todennäköisesti herrat haluavat pelata voittavassa joukkueessa ja kovin monella joukkueella ei olisi varaa miehiä palkata, varsinkaan Cup Contender joukkueella. 2 Cupia 2010-luvulla, ja vähintään parina seuraavana vuonna erittäin potentiaalisia ehdokkaita, eli suoraan sanottuna täytyy olla idiootti jos edes miettii että veijarit eivät jatkaisi Hawks-organisaatiossa.

Saa nähdä mikä tämä kakkossentterin tilanne on, toivottavasti Teräväisellä on sanansa sanottavana tähän ensi vuonna. Kylläkai Shawkin pystyisi hätätapauksessa tuon tontin hoitamaan, kiitos loistavien laiturien. Tässä tapauksessa oltaisiin sitten taas alemmissa kentissä sentteriä vajaana. Handzus oli kyllä loistava haku syvyyssentteriksi, mutta ei taida ensi vuonna olla enään NHL-tason pelaaja.

Tuo alivoima on ainoa huolestuttava asia, tosin ei se näytä kauheasti vaikuttavan sijoitukseen ja playoffseissa yleensä vielä vähemmän. Mutta muutokset mitä viime kauden alivoima pelaamiseen on tehty: Handzus noin peliajallisesti on ottanut Frolikin paikan Krugerin takana 2.-alivoimamiehenä, ja Shaw ottanut Sharpin paikan. Sharpin AV-minuutit/peli tällä kaudella: 00.02min ja viime kaudella: 00.53min.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Aikamoisia AASINsiltoja rakennat, ja todellakin yritetään pysyä aiheessa.

Näiden herrojen agenttien täytyy myös ottaa huomioon se, että todennäköisesti herrat haluavat pelata voittavassa joukkueessa ja kovin monella joukkueella ei olisi varaa miehiä palkata, varsinkaan Cup Contender joukkueella. 2 Cupia 2010-luvulla, ja vähintään parina seuraavana vuonna erittäin potentiaalisia ehdokkaita, eli suoraan sanottuna täytyy olla idiootti jos edes miettii että veijarit eivät jatkaisi Hawks-organisaatiossa.

Tuollainen pyyntö olisi aivan täysin (ja muutes aika tasan prosentilleen) suhteessa Malkinin sopimukseen (huomioiden siis cap nousu). Mielestäni on vähintäänkin erikoista ajatella, että tuo kakskikko jostain syystä pelaisi aivan täysin alle markkina-arvonsa. En toki itse pidä todennäköisenä, että he pyytäisivät sen McKenzien ja Dregerin arvioiman 12 miljoonaa, mutta en näe mitään syytä, miksi ei yli 10 miljoonaa olisi pyyntö helposti.

Jos nuo capit nousis tuollaista vauhtia, niin aivan varmasti jokin contender olisi valmis tekemään tilaa tuon verran (oli se järkevää tai ei), jos jompi kumpi olisi saatavissa. Ja Kanelle ainakin yksi joukkue (ei toki, vielä, contender) olisi valmis maksamaan enemmän mitä Chicago kotiseutuedulla. (oli se järkevää tai ei).

Eipä sillä, mielenkiintoista se on seurata, mitä tapahtuu. Kuitenkin korotukset tulevat olemaan pienimmilläänkin sitä luokkaa, että hankaluuksia se aiheuttaa väkisin.
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
NHL Coach Register | Hockey-Reference.com

Onnittelut Q:lle, joka on valmentanut joukkueensa voittoon runkosarjapeleissä nyt 684 kertaa ja sivuaa sillä Pat Quinnin voitettujen pelien määrää. Seuraava päänahka häämöttää jo.

Maple Leafsin telkkari-HBO-runtelun jälkeen näytettiin Kuninkaille kaapin paikka, yllätys-yllätys, kapteenin johdolla. Toews ollut hieman vaisuhko viimeaikoina, kun Kane ja Sharp on mättänyt häkkejä, mutta silloin kun vaaditaan on #19 mies paikallaan. Steegerille jälleen uuni.

Linkki vie NHL-valmentajien statseihin.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
15.12.2013 Los Angeles @ Chicago: 1-3

10 Sharp - 19 Toews - 81 Hossa
23 Versteeg - 26 Handzus - 88 Kane
20 Saad - 65 Shaw - 17 Brookbank
52 Bollig - 16 Krüger - 28 Smith

2 Keith - 7 Seabrook
27 Oduya - 4 Hjalmarsson
8 Leddy - 32 Rozsival

31 Raanta 21/22 - 95,5%
(40 Simpson)

Kahden väsyneen joukkueen huippukohtaaminen ei tarjonnut paljon hienouksia. Molemmat joukkueet pelasivat edellisenä iltana Kanadan puolella ja Blackhawksin paluumatka oli vielä venynyt tullimuodollisuuksissa tapahtuneen viivästyksen vuoksi vielä pikkutunneillekin. Torontossa nöyryytetty Hawks jatkoi kuitenkin loistavaa back-to-back-settien jälkimmäisten pelien sarjaa (nyt 7-0-2). Isännät latoivat avauserässä kolme häkkiä, eikä Kings toipunut tyrmäyksestä koko pelin aikana.

Vierailla oli Chicagoon saapuessa 18 pelin jakso, jonka aikana joukkue oli oli jäänyt vain kerran kokonaan ilman pisteitä (13-1-4). Yksikään vastustaja ei ollut onnistunut tuon jakson aikana tekemään maalia avauserässä Kings-vahtien taakse. Tällä saavutuksella Kings sivusi alkuperäisen Ottawa Senatorsin kaudella 1928-29 tekemää NHL-ennätystä. Saman jakson aikana yksikään vastustaja ei ollut tehnyt kahta maalia ylipäätään varsinaisella peliajalla Kings-verkkoon. Nyt Hawks teki siis kerralla kolme yhteen erään.

Vaikka Hawks onnistuikin kolmesti avauserän aikana, peliä ei mitenkään pelattu pelkästää vieraspäädyssä. Pikemminkin painopiste oli alkuun hieman jopa Hawks-päädyssä, mutta vastaisku alivoimalla viiden minuutin jälkeen ja vastaisku erän puolivälissä tasakentällisin muutti tilanteen nopeasti isäntien kahden maalin johdoksi. Avausosumassa kapteeni-Toews päätti näyttää joukkueelleen mallia riistämällä alivoimalla kiekon Kings-päädyssä ja Hossalla olikin helppo työ jatkaa Scrivensin edestä kiekko maaliin: 1-0. Toisessa maalissa Kane jatkoi Seabrookin purkukiekon keskialueelle, josta Versteeg ja Handzus karkasivat 2–1-hyökkäykseen. Kahden markan Eminem tulitti itse kiekon tarkalla rannelaukauksella etukulmasta: 2-0. Hawks käytti Kingsille tyypillistä tiivistä puolustusta koko pelin ajan toisin kuin Torontossa. Kotijoukkue pääsi vielä avauserän lopulla iskemään ylivoimamaalin, kun Toews ei laukonutkaan kaikkien olettaessa, vaan syötti kiekon ovelasti hyökkäysalueen poikki oikealle B-pisteelle, josta Sharpilla oli helppo työ laukoa kiekko maaliin: 3-0.

Toisessa erässä ei nähty maaleja, vaikka molemmilla joukkueilla oli loistavat paikat Martinezin jäähyn aikana. Kopitar oli maksaa potut pottuina alivoimamaalin muodossa, mutta Raanta sai jäässä maatessaankin venytettyä vielä patjansa vasempaan kulmaan. Tilannetta seuranneessa vastahyökkäyksessä Sharp laukoi kiekon tolppaan.

Kolmannessa erässä jännitettiin lähinnä Blackhawksin kauden ja Raannan NHL-uran ensimmäistä nollapeliä. Se jäi tulematta, sillä Martinezin viivalaukaus upposi ruuhkan takaa maaliin, kun pelikellossa oli enää alle neljä minuuttia jäljellä: 3-1. Kings sai pian kavennuksen jälkeen vielä ylivoimankin, mutta lähimpänä maalintekoa oli läpiajoon karannut Smith, jonka laukaus epäonnistui ratkaisevalla hetkellä pystyyn nouseen kiekon vuoksi.

Pelin aikana nähtiin myös ikävä Shaw'n päähän/niskaan osunut kyynärpää Greeneltä, mutta pippurinen kolmossentteri pystyi pelaamaan pelin loppuun. Toivottavasti tömäys ei pelin jälkeen poikinut mitään oireita.

Huomioita

Toews pelasi huikean pelin ja ratkaisi lähes yksin ottelun Hawksille: 0+2, 10/13 (77%) aloitusympyrässä, 5 kiekonriistoa. Voynov oli kahdella riistolla Toewsin lisäksi ainoa pelaaja, joka onnistui viemään lätkän vastustajalta useammin kuin kerran.

Raanta pelasi myös hyvän pelin, eikä Torontossa nähdystä pienestä haparoinnista näkynyt merkkiäkään. Harmi, että nollapeli meni noin lähellä ottelun loppua.

Hawksin leveässä hyökkäyksessä on nyt todella hyvä tasapaino, kun Versteegin, Kanen ja Handzusin kemiat kohtaavat. Näin ollen kolmosketjuunkin jää vielä huikean paljon taitoa ja asennetta Saadin, Shaw'n sekä oikealla laidalla vaihtelevan statistin muodossa.

Kane (36. 19+26=45) keräsi tosiaan yhden syötön ja on edelleen pisteen päässä pistepörssiä johtavasta Crosbysta (34.18+28=46) ja neljän pisteen karkumatkalla Malkiniin (32. 9+32=41). Niin ikään syöttöpisteen jälleen saalistanut Keith (36. 2+28=30 +14) on tasapisteissä pakkien pistepörssiä viime viikot johtaneen Karlssonin (34. 9+21=30 -6) kanssa.

Hawks on pystynyt napsimaan pisteitä melkoisella tasaisuudella, vaikka otteluohjelma onkin ollut viime viikot varsin raskas. Vertailun vuoksi kuuden pisteen päähän jäänyt Blues on pelannut jopa viisi ottelua vähemmän. Tällä hetkellä ei olisi ihme, vaikka kevään moraalinen Stanley Cup -finaali nähtäisiin jo toisella kierroksella mahdollisessa Central-divisioonan finaalissa näiden kahden rivalry-joukkueen välillä. Yksi kolmesta jäljellä olevasta runkosarjakohtaamisesta odottaakin jo nurkan takana, kun joukkueet ottavat yhteen St. Louis'ssa lauantaina 21. päivä. Ottelu pelataan sopivasti muutama päivä ennen kuin Brinkkalan parvekkeelta julistetaan rauhaa ja hyvää tahtoa kaikille turkulaisille.

Hawks hengähtää nyt yhden välipäivän ja matkustaa Smashvilleen petojahtiin tiistaiksi. Predators on voittanut kolme peliä putkeen ja yrittää kuroa kahdeksan pisteen takamatkaa pudotuspeliviivalle. Kauden toistaiseksi ainoa kohtaaminen päättyi marraskuun puolivälissä Hawksin 7-2 tappioon Nashvillessä.

- - -

Onnittelut Q:lle, joka on valmentanut joukkueensa voittoon runkosarjapeleissä nyt 684 kertaa ja sivuaa sillä Pat Quinnin voitettujen pelien määrää. Seuraava päänahka häämöttää jo.
692 runkosarjavoittoa valmentanut Dick Irvin aloitti ja lopetti muuten 27 vuotta kestäneen NHL-valmentajauransa Black Hawksissa (3 kautta). Välissä kävi kyllä voittamassa yhden kannun Torontossa (9 kautta) ja kolme kannua Montrealissa (15 kautta).

- - -

Krügerin kohentuneesta aloitustaidosta onkin jo usean kirjoittajan toimesta mainittu tässä ketjussa. Tässä vielä CSN Chicagon juttu, josta löytyy kommentteja niin itse sentteriltä kuin valmentajaltakin.

- - -

Onhan tuo itsenäinen aiheensa ehdottomasti, mutta tuota vain ei oikein voi sivuuttaa, jos on tarkoitus arvioida jotakin sopimusta.

Havainnollistakaamme asiaa juuri Chicagon osalta, jolle tämä voi iskeä naamaan kovallakin kädellä.
Noita Hawksin sopimustilanteita tuli pyöriteltyä kesällä, kuten tämän ketjun alustakin voi lukea. Mitään konkreettista ei ole tapahtunut kesän jälkeen, joten en hirveästi jaksa vaivata päätäni spekuloimalla asioita, jotka loksahtavat johonkin suuntaan vasta aikaisintaan ensi kesänä. StanBo murehtikoon minunkin puolestani.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Morin lähetettiin Rockfordiin Bickellin tieltä. IR-listalla 14 peliä huilannut laituri saattaa palata kaukaloon jo Nashvillessä, sillä hän luisteli tiistain aamujäillä Shaw'n ja Saadin ketjussa. Raanta aloittanee jälleen tolppien välissä, sillä hän luisteli aamujäiltä ensiksi pukuhuoneeseen. Predatorsin tolppien välissä saattaa torjua Blackhawksin hylkäämä Carter Hutton, joka on torjunut isännille kolme voittoa putkeen ja 7-3-1 / 91,3% / 2,76 GAA -saldolla saatuaan Marek Mazanecin kanssa vastuuta Pekka Rinteen loukkaannuttua.

NHL.com - Hutton, Predators chase fourth consecutive win
NHL.com kirjoitti:
Chicago activated forward Bryan Bickell off injured reserve Monday. Bickell had five goals and one assist in 22 games before a lower-body injury sidelined him for the past 14 games. He was on a line with Brandon Saad and Andrew Shaw at the morning skate Tuesday.
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Hyvä peli Music cityssä. Pelattiin joukkueena ja vaikka jälleen laukaukset menivät miltei tasan, ei meillä mitään hätää ollut ja oikeastaan Raantakin joutui kunnolla duuniin vain ekassa erässä, missä Preds laukoi 17 kertaa (koko matsissa 27 vetoa). Preds tuli kauhealla fore-checkillä alkuun (keys to the game) ja saikin pidettyä peliä tasaisena osittain juuri tämän energisyyden johdosta. Patterien loppumisen jälkeen kiekko olikin sitten Blackhawkseilla todella paljon ja pojat teki tarvittavat kaapit.

Bickell tosiaan askissa jälleen ja toiveissa olisi nyt pienen huilin jälkeen pientä buustia secondary scoring osastolle.

Pari päivää "taas" tärkeää huilia ja sitten väännetään himassa kovassa iskussa olevaa vihua vastaan.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Noita Hawksin sopimustilanteita tuli pyöriteltyä kesällä, kuten tämän ketjun alustakin voi lukea. Mitään konkreettista ei ole tapahtunut kesän jälkeen, joten en hirveästi jaksa vaivata päätäni spekuloimalla asioita, jotka loksahtavat johonkin suuntaan vasta aikaisintaan ensi kesänä. StanBo murehtikoon minunkin puolestani.

Tuo uutinen capin todennäköisestä kasvusta ei sitten ollut mikään konkreettinen asia?

Mitä luulet, kummasta skenaariosta tuo kaksikko saa enemmän vipuvartta neuvotteluilleen ja vaatimuksilleen kesällä; palkkakatto nousee ensi kesänä 10% ja sitä seuraavana kesänä 2%; palkkakatto nousee ensi kesänä 6% ja sitä seuraavana 6%?

Minkä lisäksi se on tietenkin sinun oikeus olla jaksamatta tai jaksaa, mutta täällä nyt oli keskustelua (mikä lienee näin keskustelupalstalla aika luonnollista) Crawfordin sopimuksesta ja siitä, onko se kannattava myös pidemmän päälle. Tällaiset aiheet nyt väkisinkin synnyttävät spekulaatiota, jollaista ilman tällainenkin palsta olisi aika yksipuolinen sisällöltään (otteluraportteja on ihan kiva lueskella, mutta ei niiden tuottaminen ja lukeminen ole välttämättä kaikille se ainoa homma).
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
17.12.2013 Chicago @ Nashville: 3-1

Yleisön pyynnöstä huolimatta ottelusta hieman myös minun näkemyksiäni.

Tässä ottelussa piti olla joko puolustaja tai Patrick Kane päästäkseen maalintekijöiden joukkoon. Viime aikojen runsasmaalisten hurlumhei-otteluiden vastapainoksi Hawks jatkoi Kingsiä vastaan esittämällään tehokkaan tiiviillä puolustamisella. Hawks saikin tärkeä avausmaalin, eikä joutunut koko ottelun aikana takaa-ajoasemaan. Puolustuspelin lisäksi onnistuneet erikoistilanteet olivat voiton avain tällä kertaa: YV 2/5, AV 6/7.

10 Sharp - 19 Toews - 81 Hossa
23 Versteeg - 26 Handzus - 88 Kane
29 Bickell - 65 Shaw - 20 Saad
52 Bollig - 16 Krüger - 28 Smith

2 Keith - 7 Seabrook
27 Oduya - 4 Hjalmarsson
8 Leddy - 17 Brookbank

31 Raanta 27/28 - 96,4%
(40 Simpson)

Avauserä ei ollut ehtinyt vielä kunnolla käyntiin, kun toisesta aallosta noussut Keith laukoi Hawksin johtoon: 0-1. Krüger sai heti maalin jälkeen jäähyn aloitusrikkeestä. Alivoimaa kesti puolitoista minuuttia, kun Seabrook epäonnistui purussa ja Weber sai lopulta toisella yrityksellään onetimerin sivuttaisliikkeessä olleen Raannan ohi: 1-1. Hawks sai ensimmäisen ylivoimatilaisuuden erän loppupuolella ja suora hyökkäys poikikin maalin. Kane lainasi kiekkoa siniviivalla Sharpille ja viiletti kohti maalia saatuaan kiekon takaisin. Toews seurasi samassa rintamassa keskellä, mutta Kane yllättikin Huttonin näyttävällä rystynostolla: 1-2. Edellisessä kohtaamisessa Hawksin murskannut Preds oli ensimmäisellä kolmanneksella niskan päällä, mutta erätauolle lähdettiin kuitenkin tiiviisti puolustaneiden vieraiden johdossa.

Toinen erä sujui ensimmäistä tasaisemmissa merkeissä. Kotijoukkue otti usean jäähyn ja erän toinen Hawks-ylivoima tuottikin tulosta. Saad laukoi keskeltä, mutta Hutton ehti kiekon eteen. Paluukiekko kimposi kuitenkin vasemmalle, jossa Leddy laukoi B-pisteeltä kumilaatan maalin katossa olevaan takarautaan. Maali hyväksyttiin lopulta videotarkistuksen jälkeen: 1-3. 14 minuutin jälkeen Sharp sai korkeasta mailasta 2+2 minuuttia, kun ylivoiman viivamiehenä hänen mailansa osui Spalingia kasvoihin. Tasavajaan jälkeen Preds sai kolme minuuttia ylivoimaa, mutta suurimman osan ajasta Hawks sai leikitellä kiekon kanssa. Kotijoukkueen tilaisuus nousta peliin valuikin hukkaan.

Kolmas erä oli Hawksilta varsin tiivistä puolustamista ja onnistunutta pelin jäädyttämistä, joka tukahdutti alkuunsa isäntien kiriaikeet. Predators pääsi kahdesti ylivoimalle, joista toinen ihan erän loppuun, mutta enempää maaleja ei enää nähty.

Huomioita

Jos alivoimapeli onkin ollut täysin erilaista kuin viime kaudella, niin samaa on edelleen sanottava myös ylivoimasta. Onneksi kuitenkin myönteisessä mielessä. Hawksille jo kymmenes peli putkeen, kun joukkue onnistui rokottamaan vähintään kerran vastustajaa jäähyilystä. Yhdestä takaiskusta huolimatta toimiva alivoima oli myös tärkeässä roolissa tällä kertaa. Raanta torjui alivoimalla 13/14, mikä on varsin hyvin, kun saa huhkia noin paljon miehistöä vastaan, josta löytyy Weberin tasoisia kanuunoita.

Kane rikkoi 20 maalin rajan ja Norris-pystistä jälleen realistisesti kisaava Keith nousi pakkien pörssikärkeen 1+1 pistein. Duncanilla oli 33 ottelun jälkeen lukuisien syöttöjen kaverina vain yksi maali, mutta nyt hän on tehnyt neljässä ottelussa kaksi lisää.

Joukkueiden välisissä kohtaamisissa Hawks on viime vuosina ollut yleensä vievä osapuoli Predsin keskittyessä tiiviiseen puolustamiseen. Tällä kertaa laukaukset olivat melkein tasan (NSH 28-27) ja Hawks-pelaajat uhrautuivat kiekon eteen useammin (CHI 19-13). Sen sijaan taklaukset (NSH 19-5) ja aloitukset (NSH 19-34) menivät odotetusti kotijoukkueelle. Krüger olikin ainoa Hawks-sentteri joka voitti yli puolet aloituksistaan (6/8 - 75%).

Hawksilla on varsin vakuuttava saldo avausmaalin tehdessään: 19-0-3. Vastustajan onnistuessa ensiksi on tuottanut saldon 6-7-2, mikä on sekin NHL:n kärkipäätä. Hawks on myös voittanut kaikki ottelut, joita se on johtanut avauserän jälkeen (14-0-0). Kahden erän jälkeisistä johdoista on jäänyt yhtä pistettä lukuunottamatta kaikki omalle joukkueelle (18-0-1).

Blackhawks-kommentaattori Steve Konroydin mukaan Raanta oli jututettaessa sanonut, että NHL-kiekko on järjestelmällisempänä ja kurinalaisempana hieman AHL:n kaoottisuutta helpompaa maalivahdille. Toisaalta nelosketjusta asti löytyy kuulemma vaarallisia maalintekijöitä, jotka paikan saadessaan laukovat kovaa ja nopeasti juuri siihen, mihin aikovatkin laukoa. Eipä tuossa sinänsä mitään uutta ole.

Hawksin tiukka otteluohjelma hellittää hieman ja seuraavat kolme ottelua pelataan United Centerissä: pe VAN, ma NJD, pe COL ja la @STL.
 

Tarsso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Pitääpä näin välikommenttina kysyä palstaveljiltä, että oletteko harkinneet tuon One Goal II / 17 Seconds- setin tilaamista? Jos joku on, niin mikäköhän on paras tapa saada paketti kulkeutumaan Suomeen asti (nettisivuilta en ainakaan löytänyt Amerikan mantereen ulkopuolelle tapahtuvaa toimitusta)?

Yleensä en näistä muistelurahastuksista pahemmin perusta mutta nyt kun tuota on syksyn ajan buffattu suurinpiirtein joka pelissä katkojen aikana, niin on alkanut allekirjoittanuttakin kiinnostamaan.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Pitääpä näin välikommenttina kysyä palstaveljiltä, että oletteko harkinneet tuon One Goal II / 17 Seconds- setin tilaamista? Jos joku on, niin mikäköhän on paras tapa saada paketti kulkeutumaan Suomeen asti (nettisivuilta en ainakaan löytänyt Amerikan mantereen ulkopuolelle tapahtuvaa toimitusta)?
Olen harkinnut, mutta toistaiseksi olen sinun tavoin törmännyt vain täällä periferiassa asuvalle fanille pyllistämiseen.

One Goal II and 17 Seconds - FAQ - Chicago Blackhawks - Blackhawks Store
I live outside of North America and wish to order 17 SECONDS. Can I?
International online ordering is not currently available, but you can contact the Blackhawks Store at (800) GO-HAWKS to inquire about possible shipment. The Blu-ray edition should play fine on all players, regardless of region.

Vuoden 2010 mestaruuselokuva minulla löytyy hyllystä Region I DVD:nä. Se tosin taitaa löytyä YouTubestakin vähemmän virallisesti. Tuon One Goal II mainostuksen jalkoihin on tainnut jäädä NHL:n tuottama "perinteinen" mestaruusdokumentti, joka jätettiin vähemmän perinteisesti tänä vuonna pelkän nettijakelun varaan. Suomen iTunesissa tuo ei taida olla edes valikoimassa, mutta Amazonin Instant Video-palvelusta mestaruusvideo näyttäisi löytyvän. En ole aiemmin palvelua käyttänyt, mutta saatan jouluna haaskata kympin kokeilemiseen. Ohjelmaa koskeva palaute on täynnä raivoa pelkän nettijakelun varaan jättämisestä, mutta muutaman sisältöäkin koskevan kommentin perusteella kyse on tosiaan mestareiden runkosarjaa ja pudotuspelejä valottavasta kertauksesta. Saapa nähdä. Ilmoittelen, miten käy, jos/kun ehdin tutustua palveluun paremmin.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
20.12.2013 Vancouver @ Chicago: 3-2 SO

Ei voi olla täysin tyytyväinen kahden maalin johdon menettämisestä joukkueelle, joka pelasi edellisenä iltana Dallasissa asti. Näin kuitenkin kävi taas pienen tauon jälkeen ja lisäksi Hawks menetti ensimmäistä kertaa tällä kaudella pisteitä ottelussa, jossa joukkue johti ottelua avauserän jälkeen (14-0-1). Molempien joukkueiden maalivahdit pelasivat hyvin, mikä venytti ratkaisun aina voittomaalikilpailun kahdeksannelle kierrokselle asti. Pienenä lohtuna kuitenkin piste, jonka ansiosta Hawks on nyt kerännyt pisteitä seitsemässä kahdeksasta edellisestä ottelusta.

10 Sharp - 19 Toews - 81 Hossa
23 Versteeg - 26 Handzus - 88 Kane
29 Bickell - 65 Shaw - 20 Saad
52 Bollig - 16 Krüger - 28 Smith

2 Keith - 7 Seabrook
27 Oduya - 4 Hjalmarsson
8 Leddy - 32 Rozsival

31 Raanta 22/24 - 91,7% - rankkarit: 6/8
(30 LaBarbera)

Ensimmäisessä erässä Hawks oli selvästi hallitsevampi osapuoli ja Nucks keskittyi suojelemaan oman maalinsa edustan. Kertaalleen kotijoukkue sai kuitenkin kiekon maaliin, kun Versteegin ohjaama Kanen laukaus lirui Läckin suojuksien kautta juuri ja juuri maaliviivan yli: 1-0. Nucksilla oli erän aikana yksi läpiajo, jonka Raanta torjui eleettömästi.

Toista erää pelattiin vajaat viisi minuuttia, kun Kane upotti Rozsivalin laukauksen paluukiekon maaliin: 2-0. Kavennus nähtiin kolme minuuttia myöhemmin, kun Kassian käytti Seabrookin muodostaman maskin hyväksi ja laukoi puolustajan jalkojen välistä ja etukulman tolpan kautta kiekon maaliin: 2-1. Erän lopulla vauhdikkaasti vastaiskuun kiitänyt Smith kiersi Bickellin jäähyn päättyessä Hamhuisin kuin pujottelukepin ja pääsi nokikkain Läckin kanssa. Kevään 2011 kuudennen ottelun jatkoaikasankarin laukaus pysähtyi tällä kertaa kuitenkin ruotsalaisvahdin patjan kärkeen. Nucks vei toisen erän laukaukset 14-7 ja olikin selvästi niskan päällä.

Kolmatta erää pelattiin puolet, kun vieraat onnistuivat lopulta tasoittamaan ottelun. Bieksan laukaus kimposi kumilaatan eteen syöksyneestä Smithistä onnekkaasti takatolpalle. Raanta venyi takatolpalle vielä eteen, mutta Daniel Sedin sai polvillaankin lauottua kiekon raumalaisen käsivarren kautta maaliin: 2-2. Vieraat olivat korjata koko pistepotin yksinään viimeisellä minuutilla, kun Hawks-päätyyn syntyi Seabrookin kaatumisen seurauksena 3–1-hyökkäys. Henrik Sedinin laukaus meni kuitenkin maalin ohi.

Jatkoajan alussa Nucks sai myös vaarallisen maalipaikan. Mutta Raanta pysäytti Higginsin yrityksen kulmalta. Viisiminuuttisen lopulla Santorelli oli ujuttaa toiselta kulmalta kiekon maaliin, mutta Raanta sai estettyä sen verran Nucks-sentteriä, että laukaus päätyi sivurautaan. Hossa oli vielä lopussa karata läpiajoon, kun Hamhuis kaatui alimpana pelaajana, mutta Nucks pakki sai huitaistua kiekon väljemmille vesille ennen slovakkilaiturin riistoa.

Voittomaalikilpailu alkoi kotijoukkueen kannalta huonosti, kun NHL-uransa ensimmäistä rakkarikilpailua torjunut Läck sai Kanen harhautuksen jälkeen napattua kiekon ilmasta hanskaansa ja puolestaan Santorelli ujutti kiekon Raannan patjojen välistä maaliin. Raannan uratilasto ei ollut tässä vaiheessa kovin mairitteleva: 3 yritystä - 3 kolme maalia. Sharp onnistui kolmannella kierroksella selkä seinää vasten pistämään kiekon Läckin varusteiden kautta maaliin ja siten venyttämään ratkaisun ekstrakierroksille. Neljännellä kierroksella Hossa yritti tuttua lämäriään oikealta B-pisteeltä, mutta valitettavasti kiekon toivottu matka maaliin pysähtyi etukulman tolppaan. Kun Raantakin kasasi itsensä ja peitti Nucks-pelaajien yritykset rauhalliseen tyyliinsä, ratkaisu venyi lopulta kahdeksannelle kierrokselle. Handzusin yritys oli vaatimaton. Sen sijaan Kesler ravisti vettä korvastaan ja nosti kiekon Raannan hanskan ohi yläkulmaan.

Huomioita

Eihän siitä ole kuin hetki, kun Kanen pisteputki katkesi 12 ottelun jälkeen. Nyt putki on kasvanut uudelleen 11 ottelun pituiseksi (6+14=20). Tällä vauhdilla Kane (38. 21+27=48) on suurin piirtein samassa tahdissa kuin 93-94 kauden Jeremy Roenick (84. 46+61=107). Kasikasin hurjan kauden harvinaisia epäonnistumisia on rankkarit, joissa taituri ei ole onnistunut vielä kertaakaan kahdeksasta yrityksestä huolimatta. Kane ei ole yhden kikan varassa, mutta jostain syystä kiekko ei ole vielä löytänyt tietään maaliin tällä kaudella.

Hawks oli onnistunut ylivoimalla kymmenessä pelissä putkeen, mutta nyt vastassa oli maalinedustan tiukasti puolustanut liigan paras alivoima ja tuo putki katkesi. Niin ikään Hawks selvitti kaikki neljän alivoimaansa takaiskuitta.

Joukkueiden lähihistorian huomioiden varsin siisti peli. Onko rivalry kuolemassa? Jännitteen ylläpitämistä ei ainakaan auta vaatimattomat kolme kohtaamista kaudessa.

Luukkuvahtina istui LaBarbera, joka nostettiin ylös samalla, kun Simpson palautettiin Rockfordiin keräämään torjuntavastuuta.

Hawks pelaa ennen joulun pyhiä vielä yhden ottelun, kun Devils saapuu aatonaattona vieraaksi United Centeriin ex-Nucks Schneiderin johdolla. Kolmesta edellisestä ottelusta pisteitä ottanut paholaislauma on koko kauden vähämaalisia otteluita pelattuaan nyt pisteen päässä Metropolitan-divisioonan kolmannesta pudotuspelipaikasta. Idän viimeiseen villin kortin pudotuspelipaikkaan on matkaa neljä pistettä.
 
Viimeksi muokattu:

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
2014 Stadium Series Jersey Unveiled - Chicago Blackhawks

Blackhawks julkaisi peliasunsa maaliskuun 1. päivä Chicagon Soldier Fieldillä pelattavaan Stadium Series -ulkoilmaotteluun. Peliasu muistuttaa hyvin paljon mustaa kolmosasua, joka Hawksilla oli ennen Winter Classic -peliasun päätymistä kolmospaidoiksi. Palkkakaton nostamiseen tähtäävä Stadium Series ei ole uudenvuodenpäivän Winter Classicin kaltainen menneisyyden kunnioittamiseen omistettu tapahtuma, joten lienee ihan OK käyttää tuollaista uudempaakin paitadesignia. Selän numerot ovat tavanomaista suuremmat ja hihanumerot on ommeltu hieman vinoon, että ne näkyisivät paremmin valtaisan jenkkifutisstadionin katsomoihin. Lisäksi etupuolelta löytyvä intiaanilogo on saanut kromikäsittelyn, joka näyttää omiin silmiini hieman liikaa päälleliimatulta kiiltokuvalta. Sopinee rahastukselta haisevaan muoviseen tapahtumaan täydellisesti kuin Bolligin nyrkki Antoine Rousselin silmään.
 

Cramer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Pitääpä näin välikommenttina kysyä palstaveljiltä, että oletteko harkinneet tuon One Goal II / 17 Seconds- setin tilaamista? Jos joku on, niin mikäköhän on paras tapa saada paketti kulkeutumaan Suomeen asti (nettisivuilta en ainakaan löytänyt Amerikan mantereen ulkopuolelle tapahtuvaa toimitusta)?

Tällä hetkellä ainoa vaihtoehto on ottaa se rahtiputken (Rahtiputki) kautta ellei joku Amerikan serkku osta ja lähetä sitä. Tosin yhtä kirjaa ja levyä ei vielä kannata tilata tuon kautta, mutta isommalla porukalla tämä olisi ok. Samaan rahtiin saisi myös Blackhawks storesta mukaan kamaa.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Tällä hetkellä ainoa vaihtoehto on ottaa se rahtiputken (Rahtiputki) kautta ellei joku Amerikan serkku osta ja lähetä sitä. Tosin yhtä kirjaa ja levyä ei vielä kannata tilata tuon kautta, mutta isommalla porukalla tämä olisi ok. Samaan rahtiin saisi myös Blackhawks storesta mukaan kamaa.

Itse olen käyttänyt MyUS.com palvelua ja sekin on toiminut hyvin.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Karvaaja Jack Skille ei vakuuttanut Columbuksessa ja jatkaa siten uraansa AHL:ssä (Springfield Falcons).
Kissa pöydälle. Karvaaja Skille tarvitsee noin 19 minuuttia jääaikaa yhtä maalia kohden. Saa ilmoittaa tähän alle, jos sarjasta löytyy tehokkaampia maalipyssyjä. :) Kaikki uunit vielä highlight reel tasoa.

*

Rutiinivoitto Devilsistä. Pelinä perusnyhjäys, josta ei jälkipolville jäänyt paljoakaan kerrottavaa. Kane jatkoi pisteputkeaan, siinä kai oleellisin. Hawks on niin hurjassa tikissä, että eipä tässä ole alkukauden aikana tarvinnut muuta tehdä kuin ottaa mukava asento ja nauttia lennosta.
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Jep, pisteet kotiin dominoivalla tyylillä. Vaikea peli varmasti Antille, kun vihu pääsee laukomaan vain 12 kertaa koko matsissa. Tosin nuo päästetyt pari uunia olivat sellaisia mille ei oikein mies mitään voinut. Meiltä löytyy tulivoimaa isolla kauhalla, mutta Toews lentää jostain kumman syystä below the radar. Tänäänkin tosin otettiin pusuja vastaan ja raadettiin yhden syöttöpojon edestä tuloksellisesti, mutta maalinteko on vaikeaa ja pientä harmituksen merkkiä on luettavissa kapteenin niin vakavalta naamalta. Nooh, kausi on vielä pitkä ja ei sen niin väliä ole kuka nuo kaapit tekee. Bickeliltä tänään osuma ja ihan ok matsi muutenkin. Patty Kane maali ja pari rautaa.

Eka lahja siis nyt avattuna ja kinkkukin tuli juuri sopivasti uunista. Happy holidays folks.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Kissa pöydälle. Karvaaja Skille tarvitsee noin 19 minuuttia jääaikaa yhtä maalia kohden. Saa ilmoittaa tähän alle, jos sarjasta löytyy tehokkaampia maalipyssyjä. :) Kaikki uunit vielä highlight reel tasoa.

Aah Skillekin on päässyt vaihteeksi jämäminuuteille ylös.
2013-14 Springfield Falcons* AHL 6 2 1 3
2013-14 Columbus Blue Jackets NHL 9 4 0 4

On tuo Blackhawks joukkue vaan siinä iskussa että oksat pois. Ja voi pyhä Patrick noita meidän Patrickeja missä iskussa he ovatkaan. Sharp on nakutellut kymmenen maalia viimeisissä neljässätoista matsissaan ja Kanella on sitten ihan omat pisteputkensa menossa. Crawfordin puuttumista ei huomaa. Raanta tekee riittävän hyvää työtä voittojen eteen tämän joukkueen takana. Kaikki hyökkäysketjut sekä pakkiparit ovat hyvässä blanssissa.

Muutama erityismaininta:
Shaw on noussut joukkueemme parhaaksi maskimieheksi.
Saad kiekollinen rohkeus ja juonikkuus on kehittynyt uudelle tasolle.
Krüger on noussut luottoaloittajaksi mestarin opein kesken kauden (uskomatonta).

Jätkät tämä joukkuehan on parempi kuin viimevuotinen mestaruusjengi !

Hyvää Joulua kaikille murjaaneille tasapuolisesti !

Edit:
Hossa johtaa NHL:n kiekonriistotilastoa lukemalla 47.
Versteeg on latonut 9 pistettä (4+5) viimeisessä kymmenessä ottelussaan.
 
Viimeksi muokattu:

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Avalanche tyrmättiin näyttävällä esityksellä ja Antti päästi jälleen sen kaksi (vedot 37-18). Avalanchen pojat ilmeisesti tulivat matsiin ilman aamujäitä ja eihän se nyt vetele varsinkaan kolmen huilipäivän jälkeen, liigan kärkijengiä vastaan. Toewsille tärkeät onnistumiset ja Sharpie jatkaa lentoaan kohti olympiakiekkoa. Toews ja Sharp neljä pojoo mieheen, Norrisia jahtaavalle Duncan Keithille kolme syöttöä ja Kanen pisteputkea kasvatettiin yhdellä syötöllä tuossa Zeus-Kaner-Steeger kiss-kiss-bang-bang-maalissa.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Sharpin alustus suuren johtajan toiseen maaliin oli luokkaa play-of-the-year. Oon tänään keilaillu tuota tilannetta nauhalta noin miljoona kertaa ja tuulettanut ihan hulluna. Kymppi nousee UC:n kattoon vielä joku päivä, remen kämpän seinä ei riitä. Book it.
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Ihan hyvät synttärit oli kyllä kympillä. Pirulainen.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
27.12.2013 Colorado @ Chicago: 2-7

10 Sharp - 19 Toews - 81 Hossa
23 Versteeg - 26 Handzus - 88 Kane
29 Bickell - 65 Shaw - 20 Saad
52 Bollig - 16 Krüger - 28 Smith

2 Keith - 7 Seabrook
27 Oduya - 4 Hjalmarsson
8 Leddy - 32 Rozsival

31 Raanta 16/18 - 88,9%
(30 LaBarbera)

Olipa melkoinen ilotulitus, jossa Blackhawks maksoi potut pottuina Denverissä marraskuussa kärsityn 5–1-tappion. Peli oli Kuopiosta palattuani jo 3–0 Hawksille. Siitä oli kiva jatkaa pelin seuraamista. Päivän sankari oli tosiaan 3+1 tehot kerännyt Sharp, joka tosiaan vietti samalla myös 32-vuotissyntymäpäiväänsä. Hän on näin ollen Blackhawks-historian ensimmäinen pelaaja, joka on juhlistanut syntymäpäiväänsä hattutempulla. Kaiken kaikkiaan kolmen maalin ilta oli kolmas sharpshooterin uralla. Ensimmäinen synttärihattutemppu NHL:ssä sitten marraskuun 2002, jolloin nykyään pilven päällä pelaavaa tähtisikermää vahvistava slovakkilegenda Pavol Demitra onnistui vastaavassa pelatessaan Quennevillen valmentamassa Bluesissa.

NHL.comissa on tänään ollut päivän sitaattina Sharpin kommentit pelin jälkeen:
It was a fun Christmas with my girls, and it's kind of neat that my parents could see it. They sat in the airport 15 hours [Thursday] waiting for a flight to come to Chicago, with delays and stuff, so it's special they could make it in for my birthday. I don't usually score too many goals when my dad's in the crowd. I don't know why, but it was nice to get [three] tonight.

Viiden maalin kotivoitto oli myös suurin voittomarginaali Avsia vastaan United Centerissä. Aiemmat neljän maalin voitot olivat tammikuulta 2011 (4-0) ja marraskuulta 2008 (6-2).

Tänään vastus kuitenkin kovenee, kun Hawks matkaa divisioonan kärkikamppailuun St. Louisiin. Blues on sarjataulukossa 7 pisteen päässä, mutta nuottipaidoilla on toistaiseksi keveämmän otteluohjelman ansiosta neljä ottelua vähemmän pelattuna. Eli kaikki rästipelit voittamalla divisioonan johtaja vaihtuisi. Hawks on hävinnyt kauden kaksi aiempaa kohtaamista numeroin 3-2 (jälkimmäinen harhalaukauskilpailulla). Näistä näkökulmista katsoen olisi aika näyttää hauista rakkaille, joskin usein varsin huonokäytöksisille, kilpakumppaneille.

Jos halutaan mennä asioiden edelle neljän kuukauden verran, niin divisioonan voittaminen ei välttämättä olisi hyvä juttu, jos sillä saa pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle palkintomatkan Tyynenmeren uuvuttavalle aikavyöhykkeelle. Toki mahdolliseen divisioonafinaaliin kotietu saattaisi olla kultaakin arvokkaampi.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Sharpin alustus suuren johtajan toiseen maaliin oli luokkaa play-of-the-year. Oon tänään keilaillu tuota tilannetta nauhalta noin miljoona kertaa ja tuulettanut ihan hulluna. Kymppi nousee UC:n kattoon vielä joku päivä, remen kämpän seinä ei riitä. Book it.

Saas nähdä nouseeko kympin paita muualle kattoon kuin tosiaan meikäläisen seinälle, mutta onhan siellä toki tänään hyvin onnistuneen kapunkin paita ja jokunen muukin haukka-aiheinen ripustus.
Mutta olihan se Sharpille ehdottomasti nappipeli. Ja tuo Kanerin mainitsema kelailukohta on tosiaan huikeaa settiä, niin huikeaa ettei ihan heti tule vastaavaa mieleen.
Tässä Sharpin hattutemppu.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
28.12.2013 Chicago @ St. Louis: 5-6 SO

Kuten oli odotettavissa, tämäkin ottelu oli tiukka klassikko näiden joukkueiden välillä. Valitettavasti Hawksille juotettiin jälleen kitkerää kalkkia, vaikka ei ihan yhtä karvaasti kuin kauden ensimmäisessä ottelussa. Piste jäi ottelusta käteen laihana lohtuna, mutta kauden kolmas tappio Bluesille on tosiasia. Kahden maalin johdon menettäminen kahdesti ei myöskään ole kovin hyvä suoritus. Hawksilla oli edellisenä päivänä peli alla ja Bluesilta puuttui useampi avainpelaaja, joten sikäli molemmilla joukkueilla oli omat haasteensa peliin lähdettäessä.

10 Sharp - 19 Toews - 81 Hossa
23 Versteeg - 26 Handzus - 88 Kane
29 Bickell - 65 Shaw - 20 Saad
52 Bollig - 16 Krüger - 28 Smith

2 Keith - 7 Seabrook
27 Oduya - 4 Hjalmarsson
8 Leddy - 17 Brookbank

31 Raanta 20/25 - 80,0% + rankkarit: 2/5
(30 LaBarbera)

Avauserän ensimmäinen puolikas pelattiin enimmäkseen Blues päädyssä. Ensimmäisten seitsemän minuutin aikana ei nähty vaarallisia maalipaikkoja joukkuieiden pelatessa tarkasti. Tuon jälkeen kuitenkin kiekko pelattiin keskialueella tulikuumalle Sharpille, joka viiletti Bouwmeesterin ja Pietrangelon välistä läpiajoon ja upotti kiekon rystyllä maaliin: 0-1. Yhdeksän minuutin kohdalla Tarasenko kaatoi Versteegin ja Hawks pääsi ylivoimalle. Ylivoima ei meinannut käynnistyä kunnolla, mutta jäähyn lopulla Keith ampui etukulmalle ja Kanen ohjaama kiekko löysi tiensä maaliin Halakin hetkeksi nousseen patjan alta: 0-2. Shaw sai lopulta osuman nimiinsä, kun hän ehti koskemaan kiekkoon ennen maaliviivan ylitystä. 14 minuutin kohdalla Krügerin ketju jäi vastahyökkäyksen jälkeen jumiin omaan päähän. Lopulta Colaiacovon viivalaukaus upposi melkoisen ruuhkan takaa Lapierren ohjaamana Raannan taakse: 1-2. Hawks joutui pian maalin jälkeen alivoimalle, mutta selvitti jäähyn suuremmitta vaikeuksitta. Sen sijaan pitkästä vaihdosta uupunut Keith lähetti tuoreilla jaloilla varustetun Kanen oikealta laidalta hyökkäykseen ja terävä rannelaukaus upposikin Halakin kilpikäden puolelta maaliin: 1-3. Seuraavassa vaihdossa Shaw hankki kampitusjäähyn. Hawks selvitti jäähyn ja Smith karkasi puolittain läpiajoonkin. Avauserä päättyi Hawksin kahden maalin johdossa yllättävän vaisua Bluesia vastaan.

Toinen erä ei alkanut kovin hyvin, kun parin minuutin jälkeen Tarasenkon syöttö kimposi Versteegin mailasta Schwartzille, joka laukoi lätkän yläkulmaan: 2-3. Viiden minuutin kohdalla Toewsin ketju järjesti melkoisen myllytyksen, mutta toiseen erään Blues-maalille vaihdetty Elliott ei joutunut antautumaan. Seitsemän minuutin kohdalla kiekko pomppasi onnekkaasti pleksistä Bluesille, mutta Raannan hanska heilahti kiekon eteen. Seuranneen puolustuspään aloituksen jälkeen kiekko kuitenkin löysi tiensä Hawks-maaliin. Jaskin ehti ensimmäisenä laittamaan paluukiekon kulmalta sisään, kun Raanta oli tullut Bowmeesterin viivalaukausta vastaan: 3-3. Venäläisen NHL-uran ensimmäinen osuma. Quenneville otti tässä vaiheessa aikalisän hidastaakseen Blues-vyörytystä. Hawks pääsi aikalisän jälkeen hyökkäämään, mutta erän puolivälin jälkeen Sharp ohjattiin jäähyaitioon. Blues ei kuitenkaan saanut tälläkään kerralla ihmeitä aikaan ylivoimalla. 14 minuutin kohdalla Raanta joutui venymään pahan Blues-hyökkäyksen edessä. Keith tarjoili samassa tilanteessa myös poikittaista Oshielle, joka näytti ottavan osumaa rysähtäessään maalikehikkoa päin. 17 minuutin kohdalla kiekko pomppi vaihteeksi onnekkaasti myös Hawksille. Smithin laukaus kimposi Blues-puolustajista keskellä luistelleelle Saadille, jonka laukoma pyörivä kiekko yllätti ensimmäistä kertaa Elliottin: 3-4. Blues sai erän viimeisillä sekunneilla maalipaikan, mutta Raanta vei joukkueensa maalin johdossa toiselle erätauolle.

Kolmatta erää ehti kulua vain minuutti, kun Seabrook katkaisi Blues-purun siniviivalla. Pakinjärkäle laukoi ranteella kiekon maalille, jossa Elliott kauhoi tyhjää ja punalamppu syttyi selän takana: 3-5. Pelin painopiste siirtyi johtoa puolustaneen vieraiden päätyyn, mutta Blues ei saanut erän ensimmäisen puolikkaan aikana tehtyä kavennusmaalia muutamasta vaarallisesta paikasta huolimatta. 12 minuutin kohdalla Versteeg pääsi hyvään maalipaikkaan, mutta Elliott piti isännät vielä mukana voittotaistelussa. Bluesin yritys tuotti lopulta tulosta 16 minuutin kohdalla, kun Tarasenko pääsi Hawks-viisikon keskeltä laukomaan kiekon Raannan varusteiden kautta maaliin: 4-5. Hawks joutui 17 minuutin kohdalla alivoimalle, kun Hjalmarsson kaatoi Morrow'n. Valitettavasti ottelun neljännellä yrityksellä Blues sai tehtyä ylivoimamaalin ja tasoituksen. Seabrook sai kaksi kertaa yrittää purkamista, mutta kiekko jäi Hawks-alueelle. Lopulta Berglund laukoi kulmalta heittäytyvän Keithin luistimen kautta kiekon maaliin: 5-5. Hawks sai viimeisille sekunneille vielä hyökkäyspään aloituksen, mutta Elliott torjui summerin soidessa Hossan laukauksen.

Jatkoajalla kiekko pysyi enimmäkseen Hawks-pelaajien hallussa, mutta se ei poikinut juurikaan maalipaikkoja. Toews pääsi neljän minuutin kohdalla läpiajoon, jonka Elliott torjui. Lopulta ratkaisu siirtyi voittomaalikilpailuun.

Voittomaalikilpailussa nähtiin näyttäviä maaleja. Kannattaa katsoa pilkkukisa kokonaisuudessaan NHL:n YouTube-tililtä.

+ Oshie (rystyllä ylärimaa kilauttaen)
+ Toews (rystyllä längistä)
+ Tarasenko (Forsberg-rankkari juuri ja juuri viivan yli patjan imussa)
+ Sharp (tavaramerkkirankkari oikeaan yläkulmaan)
- Stewart
- Kane (kauden 9. tulokseton yritys)
- Schwartz
- Hossa
+ Shattenkirk (rannelaukaus kilpikäden puolelta)
- Saad

Huomioita

Kanen pisteputki kasvoi jo 14 ottelun pituiseksi. Keith (41. 3+35=38 +15) siirtyi kahden syötön turvin puolustajien pistepörssin kärkeen ja syöttöpörsissä toiseksi Joe Thorntonin (37 syöttöä) jälkeen.

Hieman yllättäen Krügerin shutdown-ketju tuntui olevan eniten vaikeuksissa Bluesin kanssa. Monestihan tuota ketjua peluutetaan vastustaja tähtiä vastaan. Myös fyysinen Shaw'n ketju oli välillä suurissa ongelmissa.

Olen varmaan maininnut aiemminkin, mutta tykkään Scottrade Centerin urkujen soundista.

Hawks täydentää jälleen yhden kolme peliä neljään päivään -setin, kun viime yönä Nashvillessä hävinnyt Kings saapuu maanantaina United Centeriin.
 
Viimeksi muokattu:
Minä en tiedä mikä noissa Nääsville peleissä on, mutta nykyään mielummin teen melkein mitä tahansa muuta kun katson nuo pelit. Jotenkin tuntuu niin tervaselta aina.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös