Chicago Blackhawks 2010-11

  • 362 559
  • 1 186

Cibbura

Jäsen
Matsin aikana kattelin että Pominville huomaa Hjalmarssonin tulevan, mutta onhan se hyvin mahdollista että hän huomasi vain Kopeckyn siinä oikealla. Ei kai tässä nyt auta mikään kiistely, tehty mikä tehty. Saa nähdä tuleeko liigalta jotain sanomista.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Vedetään puhtaasti värilaseilla peräaukon kautta ja todetaan, että Hjalmarssonin taklaus oli sellainen semi-puhdas/pikkutuhma. Ja koska Pominville valitettavasti loukkaantui tuossa tilanteessa, on Hjalmarssonille luvassa yhden ottelun panna.

Seabrookista on sanottava, että Brentillä on tapana kyllä silloin tällöin olla täysin kuutamolla. Varsinkin kauden alussa häneltä on totuttu näitä näkemään. Tiedä sitten mikä on Hossan alun rentouden salaisuus, mutta ehkä tutumpi ympäristö sekä pelitapa ja saavutettu mestaruus on antanut tiettyä rentoutta ja itsevarmuutta miehen otteisiin? Kolme peliä vasta pelattu, joten mitään syväanalyysejä ei vielä voi vetää. Mutta pelattujen pelien perusteella Chicagon mvp, which is nice.

edit. Laitetaan vielä Bob McKenzien näkeymys Hjalmarssonin taklauksesta:

Bob McKenzie kirjoitti:
Hjalmarsson's hit was touch early, borderline from behind, absent of malice, but injury a factor. Be surprised if he gets more than 1 game.
 
Viimeksi muokattu:

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Hieno peli Buffaloa vastaan siis takana ja voittosarakekin saatiin avatuksi. Ja millä tavalla vielä. Totaalisen loistavaa joukkueen yhtenäistämistä kesäisen harvesteroinnin jälkeen on näin heti kättelyyn tulevat takaatulotahtovoitot. Peli oli muutenkin varsin vauhdikasta, jollakin ehkä jopa liian vauhdikasta. Hammerin taklausta en jaksa sen enempää puida, kuin todeta, että varmaankin matsin huili saattaa tulla. Näitä varmasti tulee pitkin siisonia, kun pelin intensiteetti kapoisessa kaukalossa kohoaa.

Kanelle sopivaan paikkaan häkki ja Leddylle siis kimpoilujen kautta uran avausmaali. Toewsiltä vielä apina selästä pois ja Skillen poika myöskin vauhtiin. Täytyy Kaneriä kompata ja suitsuttaa Skilleä. Vauhtia ja voimaa, väännöstä puhumattakaan on vaikka muille jakaa, kun vielä oppii tekemään oikeita asioita oikeaan aikaan lisää alkaa tulosta varmasti syntyä.

Crawfordilta esimerkillinen 60 minuuttinen vaikean alun jälkeen.
 

HIFK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL, Barcelona, Miami Heat
Joo, eli itse olen nyt katsellut ja vääntänyt tuota taklausta, joten tässä oma mielipiteeni:

Mielestäni Pominville ei näe Hammeria tilanteessa. Katsoo kyllä oikealle, mutta ei niin paljoa taaksepäin kuitenkaan, että näkisi Hammerin.

Kiekko ei ollut vielä Pominvillella, joten kiekottomaan osui.

Ja kyllä, nimimerkki garantie on oikeassa, en näe molempia numeroita lainkaan. Taklaus osuu käytännössä yläselän oikealle puolelle, jossa Pominville sitten ajautuu kasvon laidan suuntaisesti. Pominville on sen verran etukenossa, että taklaus osuu hieman viistosti.

Ajoitus oli mielestäni aika huono. Jos kiekko olisi tullut Pominvillelle asti, niin taklaus olisi voinut ollakin täysin puhdas, koska silloin myös Pominvillen selkä olisi todennäköisesti suoristunut.

Tämä siis mitä itse näin.
 

CGLN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Routasydän, #17 Wendel Clark, #8 Cam Neely, TML
Mielestäni Pominville ei näe Hammeria tilanteessa. Katsoo kyllä oikealle, mutta ei niin paljoa taaksepäin kuitenkaan, että näkisi Hammerin.

Taklaajahan on vastuussa monestakin asiasta, mutta sitä en ymmärrä pätkän vertaa miten taklaajan tulisi olla tietoinen siitä, näkeekö/tietääkö taklattava tulevansa taklatuksi? Jokainen pelaaja joka kaukaloon menee tietää tasan tarkkaan että siellä saattaa tulla niittejä. Kaikki niistä eivät ole ennakoitavissa, ja itse en tunne yhtään henkilöä, jolla olisi 360 asteen näkökenttä. Loppupeleissä ei ole mitään väliä, tietääkö joku että taklaus on tulossa juuri sillä hetkellä, koska oletusarvoisesti se taklaus on tulossa jossain vaiheessa joka tapauksessa.
 
Tapelkaa te täällä taklauksesta minäpoika mennen nurkkaan hihittelemään 4-3 voittoa.

PS: Kaner älä nolaa meittiä.

Palataan asiaan savun hälvettyä.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Yritän olla nolaamatta, mutta todetaan nyt vielä, että esim. Quenneville ei pitänyt koko tilannetta edes jäähynarvoisena ja Hjalmarsson oli itse sitä mieltä, että shoulder to shoulder. Tietenkään noilla lausunnoilla ei ole painoarvoa, koska eiväthän he olisi voineet sanoa mitään muutakaan ja plaa, plaa, plaa... ihan sama. En vain jaksa uskoa, että tuosta annetaan Hammerille lisähuilia. Jos olen väärässä, niin sitten olen. Ei olisi ensimmäinen eikä edes viimeinen kerta.

E. Kahden peli huili tuli, heh.
 
Viimeksi muokattu:

BaronFIN

Jäsen
Noh, kaksi matsia sieltä tuli penalttia Hjalmarsonnille ja täysin ansaitusti. Kaveri on kuitenkin poissa todennäköisesti pidempään, joten ei pitäisi olla valittamista.
 

Cibbura

Jäsen
Aijai... Illan matsiin mennään varmaan seuraavalla pakistolla:

Keith-Seabrook
Leddy-Boynton
Scott-Hendry

eli sama kuin Sapelleja vastaan Hjalmarssonin poistumisen jälkeen.

Vastustajaltakin puttuu Rinne, Erat, Kostitsyn ja Lundmark. Nashvillen maalissa siis Lindback jolla ei juurikaan NHL-kokemusta.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Crawford gets 2nd straight start. Yllättävä päätös, mutta ei lainkaan huono sellainen. Ilmeisesti viime kaudesta on opittu jotain, kun nyt annetaan etukäteen kakkosvahdiksi tuomitulle toinen startti putkeen jo näin aikaisessa vaiheessa. Niemellähän kesti jotain puoli kautta ennen kuin pääsi aloittamaan toisen peräkkäisen ottelun tolppien välissä, vaikka otteiden perusteella tuon olisi pitänyt tapahtua jo huomattavasti aikaisemmin.
 

Bael

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suurin ja kaunein
Takkiin tuli.

Ja vielä mahdollisimman vittumaisella tavalla. Tasanen ja jännä peli, joka sitten viimesellä minuutilla ratkeaa, ois nyt jatkoajalle mennyt nii olisi edes se yks pongo saatu kotiin. Ja mitä liikkuu Nick Boyntonin päässä? Roiskasu katsomoon ihan matsin lopussa. Luulis, että tohon ikään mennessä olisi jo vähän sitä malttia tullut peliin mukaan. No, kai niitä virheitä sattuu kaikille, mutta aina ei voi ymmärtää.

No, olihan siinä pelissä hyvääkin. Crawford oli välillä lähes ilmiömäinen, pari todella komeaa torjuntaa. Tokassa maalissa huonoa tsägää. Kapteenille maalitili auki ja vielä syöttö päälle. Muutenkin tähtiosasto parantanut koko ajan. Hossalla vauhtia piisasi ja Kanelle toinen häkki putkeen. Keithillä vielä pari ihme harhasyöttöä, joita nyt ei ihan kauheesti ole kaverilta tottunut näkemään. Stålbergilla ja Skillella taas hyvä meininki päällä, oli kiva katsoa. Paremmalla tuurilla molemmat ois heittäny kiekon kertaalleen häkkiin.

Ihan jees peli, ois vaan vähän paremmin voinut loppua. Striimi alko puolessa välissä pätkimään ja siksi jotain olennaista saattoi jäädä näkemättä. Kehnon katselukokemuksen aiheuttama ärsyynnys sitten kruunautui 30 sekuntia ennen loppua ja ei ole kyllä taas vähään aikaan urheilun merkeissä niin paljoa vituttanut. No, eihän se yhtä mestaruusjuhla aina voi ollakaan.

Columbus matsi sitten vielä ilman Jalmaria (paluupeli Buffaloa vastaan ;)). Välillä vähän kaipasi (sitä viime kauden Hjalmarssonia), vaikka Hendry pelasi ihan kelpo pelin. John Scott on kyllä ihan turha jätkä välillä, tai useimmiten, näkemäni perusteella.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Tiukasta matsista niukin mahdollinen tappio sapettaa aina.

Sharpilla on ilmeisesti lievän aivotärähdyksen jälkeisiä vaivoja yhä ja mies ei ole entisellään. Parjatut pelurit Scott +1 , Boynton 0 ja Kopecky +4 ovat ainoat pelurit neljän matsin jälkeen jotka ovat Hossan +5 ja Toews +3 lisäksi vailla miinuksia +- tilastossamme.
Sanokaapa onko Bolland jatkanut siitä mihin viime vuonna jäi, minun mielestäni ei?
Q:lta kummia temppuja kuten Stalbergin ja Skillen vähäinen peliaika miesten hyvistä otteista huolimatta.
Oman pään aloitukset haisevat, meillä ei ole kuin yksi oikea centteri tällä hetkellä !!!
 
Sanokaapa onko Bolland jatkanut siitä mihin viime vuonna jäi, minun mielestäni ei?

Ei. Bolland on pelannut varsinkin alivoimalla kiitettävää peliä mutta heti kun mennään punaviivan toiselle puolelle homma rupeaa tökkimään, varsinkin kiekollisena, jopa kiekon vastaanotto epäonnistuu turhan usein.
Kiekottomana mies on puolustussuuntaan edelleen yksi hawksin parhaista ellei paras hyökkääjä.

Toivotaan että tämä nyt on jotain alkukauden mestaruuskrapulaa ja tästä toivutaan nopeasti, ihan käsittämättömän vapaasti sai Nashvillen hyökkäyskalusto seisoskella slotissa ja sen tietämillä, jos esim washingtonia vastaan pelattaisiin noin löysää puolustusta niin turpiin tulisi 10-0. Onneksemme se oli Nashville vastassa tälläkertaa.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Ihan hyvältähän tuo peli näytti kahden ensimmäisen erän ajan. Varsinkin hyökkäyspelin osalta. Valmennusjohto kuitenkin pilasi mahdollisuudet kolmannessa erässä typerillä penkityksillä ja ketjumuutoksilla. Pelihän oli täyttä puuroa sen jälkeen, kun jälleen kerran pirteästi esiintyneet Skille ja Stålberg (+ vaisu Bickell) heitettiin penkin päähän ja Bolland otti paikan Sharpin ja Kanen välistä.

Skillen omat kommentit viltitykseen johtaneesta vaihdosta:

“It was a system error,” Skille said of the sequence that led to the deflected shot off of Jordan Hendry. “We didn’t forecheck the right way. That’s a bad play on our end, our line. We didn’t play well defensively on that play. Obviously, as a coach, when the players aren’t playing well defensively like that, on that single play, he’s going to be [ticked] off.” Lähde.

Hendry oli tässä ottelussa kaikkea muuta kuin vakuuttava. Tuosta pitää pystyä parantamaan todella paljon, jos meinaa Hammerin ja Soupyn palatessa päästä vielä pelaamaan. Scott jatkoi olemalla oma paska itsensä eikä tuossa Boyntoninkaan pelissä ollut hirveästi kehumista. Crawford sentään rokkasi tolppien välissä. Aivan jäätävä esitys.

Bollandista samaa mieltä remen ja Tweetyn kanssa. Ei oikein kulje tällä hetkellä. Alivoimalla hän toki muodostaa erinomaisen kaksikon Pisanin kanssa, mutta kyllä hyökkäyspäässäkin pitäisi ruveta pikkuhiljaa tapahtumaan jotain.

*

Turco aloittaa huomenna maalilla ja Kanen pelaaminen on epävarmaa kuumeilun takia. Lähde.
 
Viimeksi muokattu:

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Bollandista samaa mieltä remen ja Tweetyn kanssa. Ei oikein kulje tällä hetkellä. Alivoimalla hän toki muodostaa erinomaisen kaksikko Pisanin kanssa, mutta kyllä hyökkäyspäässäkin pitäisi ruveta pikkuhiljaa tapahtumaan jotain.

Samaa mieltä veljien kanssa Bollystä, ettei vaan Bollandillakin olisi jotakin vaivaa vai syttyykö tuo veijari vasta tosipeleissä.
Vika erä oli tosiaan haukoilta heikoin ja pitkälti Q:n muutosten ansiosta.

Nyt vaan Turcolle voitto alle.
 

Bael

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suurin ja kaunein
Hendry oli tässä ottelussa kaikkea muuta kuin vakuuttava. Tuosta pitää pystyä parantamaan todella paljon, jos meinaa Hammerin ja Soupyn palatessa päästä vielä pelaamaan

Samaa mieltä, ehkä turhaa intouduin kehaisemaan, kun Scott ja Boynton pelasivat vielä huonommin. Tai no Boyntonista en edes muuta muista, kun sen viimeisen fataalin sähläyksen.

No ei siinä, katse tulevaan. Tänään vastassa Blue Jackets. Pelasivat ihan vakuuttavaa peliä Sharkseja vastaan kauden avauksessa Tukholmassa, mitä nyt vähän vilkuilin. Varsinkin YV pyöri ihan nätisti. Eli John Scott, ei typeriä jäähyjä, kiitos. Eikä tarvitse muidenkaan ottaa. Hyökkäykseen samaa meininkiä kuin Nashvillea vastaan alussa niin kyllä nyt yks Columbus kaatuu. Puolustukseen lisää järkeä ja rauhallisuutta. Turcolle avausvoitto tekis varmasti hyvää. Ei ihan hirveän tyytyväiseltä penkin päässä näyttänyt Nashvillea vastaan.

Buffalon Patrick Kaleta ilmeisesti uhkaillut Hammeria kostolla... Saa nähdä onko kaveri valmis tekoihin, taitaa olla lähinnä suunsoittaja. No ehkäpä Scottista voi olla lauantaina ensimmäistä kertaa jotain konkreettista hyötyä ;)
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Bollandista samaa mieltä remen ja Tweetyn kanssa. Ei oikein kulje tällä hetkellä. Alivoimalla hän toki muodostaa erinomaisen kaksikon Pisanin kanssa, mutta kyllä hyökkäyspäässäkin pitäisi ruveta pikkuhiljaa tapahtumaan jotain.

*

Turco aloittaa huomenna maalilla ja Kanen pelaaminen on epävarmaa kuumeilun takia. Lähde.


Kausi on niin tuore vielä, ettei kannata kauheasti panikoida yksittäisten pelaajien otteista - vielä. Nyt kun syvyyttä ei ole entiseen malliin, tarvitaan tietenkin runkopelaajilta vieläkin suurempaa roolia kuin aikaisemmilla kausilla. Ajattelin kuitenkin rauhassa katsoa ensimmäiset 20 peliä ja arvioida sitten missä mennään. Sekä kokonaisuutena, että yksittäisten pelaajien kohdalta.

*

Chicago Tribunen mukaan Kane ei matkaa Columbukseen ja Rockfordista joudutaan pelaaja kutsumaan matkalle. Beach, Morin vai Makarov?
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Buffalon Patrick Kaleta ilmeisesti uhkaillut Hammeria kostolla... Saa nähdä onko kaveri valmis tekoihin, taitaa olla lähinnä suunsoittaja. No ehkäpä Scottista voi olla lauantaina ensimmäistä kertaa jotain konkreettista hyötyä ;)
Kyllä noilla jutuilla ainakin minut saa pelin katsomaan, ainakin jos on mahdollisuus että Scott saa Kaletan näppeihinsä. Hjalmarssonin kohdalla homma tulee menemään perinteisesti: joku haastaa ja muutaman lyöntiyrityksen ja nojailun päätteeksi asia on kuitattu. Pienen mahdollisuuden isompaankin kapinaan tuo Buffalon valmentaja Lindy Ruff jolla on repertuaarissaa muitakin taktiikoita kuin trapin pelaaminen.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Chicago Tribunen mukaan Kane ei matkaa Columbukseen ja Rockfordista joudutaan pelaaja kutsumaan matkalle. Beach, Morin vai Makarov?
Vastaus kysymykseen on ... rumpujen pärinää ... Jassen Cullimore. Ei hyvää päivää. Mitä täällä oikein tapahtuu? No, jos tästä pitää jotain positiivista hakea, niin Scott taitaa pelata tänään hyökkääjänä. Toinen vaihtoehto on Hendry.
 

TML

Jäsen
Ruottin oma poika Viktor Stahlberg teki yön CBJ pelissä maalin. Kun juttuja olen lukenut niin pojan peli on Hawksissa ollut ihan pirteää. Jalkahan hänellä tuttuun tapaan liikkuu, mutta onko pelissä ollut älyä ja onko käsistä ollut mihinkään?
 

Cramer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Ruottin oma poika Viktor Stahlberg teki yön CBJ pelissä maalin. Kun juttuja olen lukenut niin pojan peli on Hawksissa ollut ihan pirteää. Jalkahan hänellä tuttuun tapaan liikkuu, mutta onko pelissä ollut älyä ja onko käsistä ollut mihinkään?
Näyttävä maalihan se oli. Tosin BJ:n puolustajat näytti pelaavan aika kevyesti tilanteen. Tai siten Viktor on vaan niin vahva ja nopea että pakit näytti selvästi heikommilta. Viktorin maali oli tärkeä onnistuminen koko kentälle.
 

ipaz

Jäsen
Vastaus kysymykseen on ... rumpujen pärinää ... Jassen Cullimore. Ei hyvää päivää. Mitä täällä oikein tapahtuu? No, jos tästä pitää jotain positiivista hakea, niin Scott taitaa pelata tänään hyökkääjänä. Toinen vaihtoehto on Hendry.

Jassen Cullimore is back!! Ensimmäinen NHL-ottelu yli vuoteen tälle 37-vuotiaalle ja heti melkein 20 minuuttia peliaikaa, syöttä ja plussa. Hei!
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Toisen erän velttoa alkua lukuun ottamatta hyvä esitys Hawksilta. Valmista tuo peli ei ole vielä, mutta suunta on koko ajan ollut oikea. En epäile yhtään, etteikö tämä joukkue pystyisi jossain vaiheessa samanlaiseen dominointiin kuin viime kauden poppoo.

Ykkösketjun yhteispeli toimii kuin rasvattu tällä hetkellä. Hossa dominoi kenttää lähes joka kerta, kun astuu jäälle ja Kopeckylla voi olla jopa ainekset kunnon läpimurtoon kiekollisessa roolissa, jos otteet vain jatkuvat tällaisina. Detroit-peli on ollut tähän mennessä ainoa ottelu, jossa Kopeeka ei ole pelannut hyvin.

Stålbergin maali oli huikea yksilösuoritus. Tosin tuosta pömpelistä voi antaa myös vähän krediittiä Skillelle, joka ei suosiolla vain roiskassut kiekkoa pois omalta alueelta vaan pisti hyvän avaavan syötön Stålbergille, joka sitten paineli rakettimaisella nopeudellaan läpi Voracekin ja Tyutinin välistä.

Pelin aikainen ratkeaminen antoi hyvän mahdollisuuden muutaman avainpelaajan lepuuttamiseen. Esim. Keith kellotti lähes kymmenen minuuttia vähemmän kuin mitä neljän ensimmäisen pelin keskiarvo oli.

Cullimore ei ollut ollenkaan niin huono kuin etukäteen pelättiin. Ei tehnyt näkyviä virheitä vaan pelasi varmaa peruspeliä. Hendrykin paransi paljon heikosta viime ottelusta ja hyökkääjäksi siirretyn Scottin vastuu jäi (onneksi) muutamaan hassuun vaihtoon.

Edit. Niin. Se piti vielä sanoa, että Turco pelasi hyvän pelin tolppien välissä, vaikka Blue Jacketsin ensimmäinen maali upposikin miten upposi. Vastapainoksi hän otti kuitenkin joitain isoja koppeja ja muutenkin torjui paria tilannetta lukuun ottamatta varmasti. Ei valittamista.
 
Viimeksi muokattu:

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Kanerin kommentteja kompaten ja vielä lisäten, Boynton pelasi myös ehjän ottelun ja täytti täysin paikkansa, saipa vielä syötönkin tililleen 23-minuutin peliajaallan.
Sharpilla huikea ilta 13-laukausta, kaksi maalia ja 67% startit, hienoa.

Turcolle hieno voitto ja suht varmaa peruspeliä Columbus matsissa.

Ja kun seurailen ahkerasti noita centtereiden aloituksia, niin Bolland teki kyllä pohjat. 14 aloitusta ja voittoprosentti peräti 14,3%, on siinä meillä centteri;)

Pitäpää itsekin ihmetellä tuota Cullimoren suoritusta tässä pikakomennus matsissa. Eilen kun huomasin, että hänet nostetaan rosteriin karvat nousivat pystyyn mutta mieshän suoriutui erinomaisesti

Terve Hossa on tällä hetkelllä meidän paras pelaaja, hän on alati vaarallinen jäällä ollessaan ja pelaa erinomaisesti joka osa-alueella ! Ko. herra johtaa muuten koko NHL:n pistepörssiä viiden pelaamansa matsin jälkeen
tehoin 4+4 ja +-tilasto +6. Kopeekkakin hienosti sijalla 11, kuudella pisteellään.

Joukkueemme vahvistuu illan kotimatsiin Buffaloa vastaan Hjalmarssonin ja Kanen verran.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Buffalo kaatui vaisun esityksen jälkeen 4-3. Marty Turcon huippupeli, Dave Bollandin kauden avausmaali ja kaksi pistettä ovat ainoat asiat, jotka lämmittävät mieltä edes vähän. Muuten olen lähinnä vain hämmentynyt ja vittuuntunut Quennevillen toimiin. Tuomareiden puuhastelu ei myöskään hurraa-huutoja herättänyt. Hawksilta hylättiin yksi täysin selvä maali väärin perustein.

Jack Skillen katsomokomennuksesta ei varmaan edes kannattaisi alkaa sen enempää paahtoamaan, koska ilmeisestikään en näe jotain mitä valmennusjohto näkee. John Scottin fyysinen preesens oli se syy, jonka vuoksi Skille istui katsomossa. Scottin peluuttaminen oli toki ymmärrettävää edellisen Sabres-matsin tapahtumat huomioiden, mutta katsomoon olisi kuulunut joku muu kuin joukkueen parhaimpiin kuulunut Skille.

Jassen Cullimore pelasi hyvin Blue Jacketsia vastaan... MUTTA MIKSI HELVETISSÄ HÄN OLI VIELÄ PELAAVASSA KOKOONPANOSSA?!?! Itseltä alkaa kyllä huumori loppumaan, jos tämä hasardialtis fossiili pelaa enää yhtään ottelua Hawksin paidassa. Luulisi, ettei tällaisista asioista tarvitsisi olla huolissaan 2010-luvulla, mutta ei.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös