Mainos

Chicago Blackhawks (2) - Vancouver Canucks (3) Playoffs 2010, Länsi, 2. kierros

  • 35 473
  • 156

Sambody

Jäsen
Ihan mielenkiinnosta keneen maalivahtiin sinä pystyisit luottamaan kun vuoreen jos lasketaan yli 3 kautta pelanneet nhl maalivahdit ?

Siis kysehän ei ole siitä, että silloin tällöin lipsahtaa vaan siitä ettei huonoja pelejä tule kovin montaa kaudessa. Lisäksi hatara sananparsi "antaa joka ilta joukkueelleen mahdollisuuden voittaa" on omalla tavallaan hyvä määre(vaikka erittäin häilyvä onkin). Voi olla, että tuo letkautukseni "luottaa kuin vuoreen" on hieman harhaanjohtava. Tarkoitin sillä lähinnä sitä, että pelin alla voidaan olla lähes varmoja, että maalivahti ottaa otettavissa olleet kiekot kiinni. Nyt, kun oikein asiaa pyöritellään niin avainsanaksi muotoutuu varmuus. Nimenomaan varmuus pelata omalla huipputasolla.

Itse kysymykseesi. Brodeur, Lundqvist, Miller, Ward, Rinne, Kipper, Bryzgalov, Lehtonen ja Thomas. Sitten on tietynlaisin varauksin Luongo, Vokoun, Bäckström ja Fleury. Saattaa olla, että jotain unohdinkin.
 
Siis kysehän ei ole siitä, että silloin tällöin lipsahtaa vaan siitä ettei huonoja pelejä tule kovin montaa kaudessa. Lisäksi hatara sananparsi "antaa joka ilta joukkueelleen mahdollisuuden voittaa" on omalla tavallaan hyvä määre(vaikka erittäin häilyvä onkin).

Ideani olikin osoittaa että Antti Niemi ei tällä kaudella ole kovin montaa huonoa peliä pelannut. Sitävastoin helkutin hyviä löytyy jokusen kappaletta.

Toinen asia on se että Andy on edelleen rookie maalivahti ja se mitä kaverista tälläkaudella saadaan irti ei tarkoita sitä että pitäisi tehdä "Dipietrot" ja signata kaveri 15 vuodeksi eteenpäin tai jotain sen suuntaista.

Jos Antti vie meidät loppuun asti tänä vuonna niin hyvä, mutta en vielä yhden kauden perusteella löisi jättisopparia kehiin koska tason pysyminen on täysi mysteeri tulevaisuudessa.

Ehkä se mitä yritän sinulle ja muille viestittää on että jos tuo Antin varmuus ei riitä siihen että kaveriin voi "luottaa kun vuoreen" siinä määrin miten sinä sen ymmärrät niin mikään ei riitä.
 

Sambody

Jäsen
Ehkä se mitä yritän sinulle ja muille viestittää on että jos tuo Antin varmuus ei riitä siihen että kaveriin voi "luottaa kun vuoreen" siinä määrin miten sinä sen ymmärrät niin mikään ei riitä.

Niin mielestäni vain peliä analysoitaessa liian usein tällä kaudella on Antin kohdalla tullut vastaan konditionaali "olisi voinut torjua, mutta..." Kuten jo mainitsin alkuperäisessä viestissäni niin ehkä sillä tyylillä on jotain merkitystä asiaan. Jos vaikka otetaan esille ainiaan puhuttava rebound kontrolli. Monet maalivahdit vain näyttävät olevan jatkuvasti tilanteen tasalla vaikkei se kiekko tartukkaan varsinaisesta laukauksesta. Eli siis, jos annetaan se irtikiekko niin tiedetään mihin se kimpoaa jolloin voidaan lähteä tasapainoisemmin torjumaan mahdollista jatkotilannetta. Niemen kohdalla se tilanne näyttää yleensä siltä, että kiekko kimpoaa mihin kimpoaa ja sitten toivotaan, että ehditään eteen, jos toinen laukaus tulee. Tämä lisää epävarmuutta minun silmissä, kun on enemmän sattumalla sijaa. No joo, itse puhun vain omista kokemuksista ja on ihan vahva kutina, jotta sinä olet nähnyt enemmän Nemon peliä tältä kaudelta, mutta näin minä tämän asian näen.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Jotenkin tämän kevään Canuckseista on jäänyt hyvin valju maku. Etenkään puolustuspäässä ei pudotuspeleissä vaadittavaa tasaisuutta ole löytynyt missään vaiheessa ja kun erikoistilanteetkin ovat olleet perseestä, niin kyllä itselleen saa valehdella, jos on uskonut tämän porukan menestymiseen tänä keväänä.

Uskoa löytyy aina omaan suosikki jengiin mutta pakko ajatella vain yksi peli kerrallaan koska kokonaisen sarjan kääntäminen tässä vaiheessa varsinkin näillä näytöillä näyttää lähes mahdottomalta asialta pohtia.

Luongo voisi pelata vaikka nyt sen huippupelinsä ja Sedinit sekä Samuelsson voisi pistää tuulemaan kuten runkosarjassa. Sitä tosiasiaa ei muuta mikään että Canucks on ollut nyt pleijareissa varsinkin alivoimalla ihan paska, mutta yv-prosenteissa ei kuitenkaan ole suurta eroa Hawksiin. Joten ensimmäisenä jäähyt pois ja sitten palataan siihen samaan pelikirjaan kuinka pelit meni tammikuun lopulla seitsemän matsin voittoputkessa. (Tammikuun saldo oli muuten 10 voittoa ja 3 tappiota joista yksi tappio tuli CGY:a vastaan rankuissa)

Pakkohan tämä peli on suorana katsoa vaikka väsyttääkin ja pyörin huomisen sitten vitutuspäissää silmät ristissä kokopäivän. Mutta mielummin niin että pyörin koko päivän ekstaasissa nauttien Canucksin voitosta. Alkais jo prkl...

EDIT: Tästä biisistä vaikka vähän mallia Canucksin pelaajille. ;)

EDIT2: Kaatui muuten myös Chicago Blackhawks tuossa voittoputkessa lukemin 5-1.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Game five in Chicago - jääkiekkojumalien väliintulo ja esiinmarssi

Ne tuli taas. Ne tuhosi. Ne pirulaiset.

Unohdetaan ne nyt kuitenkin ja on todettava, että Roberto Luongo pelasi melko varmasti parhaimman ottelunsa tällä kaudella. Sitä korostaa se, että syliin tulleita vetoja ei nyt kovin montaa ollut, vaan ihan tekemälle tehtyjä torjuntoja Pertti otti.

Pelin kulku: nucks teki ekasta vaarattomasta tilanteestaan maalin, tämän jälkeen käytännössä koko peli oli Chicagon hallintaa. Sanoisin, että pelin hallinta prosentit Hawks 70, Canucks 30. Edelliset prosentit pätee myös maalipaikkoihin. Nyt oli kylmää viimeistelyä nucksittarilta ja Niemi ei yksinkertaisesti pystynyt tekemään niitä kuuluisia gameseivareita.

Inkkareiden illan onnistujat: Campbell, Kane ja Keith. Campbellilta omaa sulavaa suklaata, Kane taituroi ja kynäsi, mutta tuloksetta. Keithiltä muutamia kommelluksia lukuun ottamatta tuttua kethiä eli fiksuja ratkaisuja.

Big Brother taisi sitten näin nopeasti loppua. Buffy oli surkea. Sharp T&K:n akseliin kolmanneksi pyöräksi ensi peliin, kiitos.

Luongolta siis halakmainen päällä seisonta. Canucks ryöväsi potin. Silti en näe, että Hawksilla on mitään hätää tämän sarjan kanssa, kun tuota pyöritystä katsoi. Salon loukkaantuminen heikentää entisestään heikkoa nucks-puolustusta ja oliko muitakin joutunut tämän pelin aikana lasarettiin, en tiedä.

Let's go Inkkarit!
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Blackhawks - Canucks game 5 (1-4)

Canucks sai heti ottelun alkuun tärkeän maalin, pitkälti Versteegin älyttömän tarpeettoman pitkänkiekon ja Bollandin taatun omanpään aloitustappion jälkeen. Bollandille annan piiitkääääät miikat tästä matsista, sillä hän oli kentällä myös pienen vaihtovirheen tiimoilta toisessakin maalissa. Hänen aloitusprosentti tässä matsissa huikeat 15% (2-11).
Vancouverin kolme ensimmäistä maalia syntyivät puolustajien toimesta.

Pelin aikana mainittiin Luongon päästetyt maalit 3,62 ja torjuntaprosentti 0,884% edellisistä kymmenestä pleijarimatsista Chicagoa vastaan.
Tänään tuo parraton kaveri vei kuitenkin maalivahtikisan Niemen nenän edestä.

Kuten aiemmin todettua peli oli Chicagon täydellistä hallintaa, mutta maalinteko oli tänään tehotonta ja vedot tulivat pääosin kaukaa.
En silti näe että Vancouver voisi viedä kolmea ottelua putkeen Chicagolta, joten täällä lähdetään töihin ainakin täysin luottavaisin mielin ajatellen tätä sarjaa.
Meillähän on kuitenkin kotietu/haitta :)
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Kuten aiemmin todettua peli oli Chicagon täydellistä hallintaa, mutta maalinteko oli tänään tehotonta ja vedot tulivat pääosin kaukaa.

Canucks onnistui puolustusalueen pelissään siten miten olisi pitänyt kotipeleissäkin onnistua (muutamia virheitä lukuun ottamatta), ja Chicago ei tosiaan päässyt parhaille maalintekosektoreille. Luongo myös pelasi erinomaisesti, erityishuomiona nostaisin esille juuri nuo kauempaa tulleet vedot joiden reboundeista Chicago pääsi rankaisemaan edellisissä peleissä ihan liikaa. Tällä kertaa Luongo oli itse varmuus maalilla, sijoittautui erinomaisesti, otti kiinni suurimman osan laukauksista, ja ohjasi ne harvat reboundit kontrolloidusti kulmiin.

En silti näe että Vancouver voisi viedä kolmea ottelua putkeen Chicagolta, joten täällä lähdetään töihin ainakin täysin luottavaisin mielin ajatellen tätä sarjaa.

Tähän on vaikea itsekin uskoa. Kun Salo vielä loukkaantui, Rome ei ole pelikunnossa ja muutama tärkeä yksilö pelaa loukkaantuneena (saa nähdä saako D. Sedin luistinta jalkaan ensi peliin Bollandin hakkuun jälkeen, tai kuinka paksu on Ehrhoffin ranne Eagerin loppusekuntien tomahawkin jälkeen), vaatisi kahden ottelun voittaminen jonkin sortin ihmettä.

Oli muuten tuo G5 ehkä surkeimmiten tuomittu NHL-ottelu jonka olen nähnyt piiiiitkään aikaan. Miten tällainen on playoffeissa edes mahdollista, kun tuomareina pitäisi olla "ne parhaat"? Huh, aivan käsittämätöntä puhaltelua puolin ja toisin.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Big Brother taisi sitten näin nopeasti loppua. Buffy oli surkea. Sharp T&K:n akseliin kolmanneksi pyöräksi ensi peliin, kiitos.
Itse taas olen sitä mieltä, ettei Byfuglien ollut mitenkään erityisen surkea. Ei tosin erityisen hyväkään. Yhden hieman heikomman pelin jälkeen on kuitenkin aika turha ruveta rikkomaan muuten niin loistavasti toiminutta ykkösketjua. Ja jos Sharp siirrettäisiin ykkösen laitaan, niin kuka ottaisi paikan kakkosen keskeltä? Kopecky? Fraser? Bolland? Madden? Niinpä, Sharp on tällä hetkellä ainut pelaaja, joka pystyy tuon roolin klaaraamaan riittävän hyvällä tasolla. Vaikka Quenneville teki kolmannen erän aikana joitain pieniä ketjukokeiluja (mm. Hossa ja Burish kävivät vetämässä vaihdot Toewsin ja Kanen rinnalla), niin eiköhän seuraavaan otteluun lähdetä näillä samoilla ketjuilla, joilla on pelattu viimeiset neljä matsia. Toivottavasti ainakin.

Pahimpia epäonnistujia olivat tänään Hossa, Versteeg ja Bolland. Hossan pelistä tulevat ensimmäisenä mieleen pari erittäin typerää jäähyä, tehottomuus hyökkäyspäässä ja huono pelaaminen Canucksin kolmannen maalin aikana. Steegerin esitystä tuskin tarvitsee sen suuremmin kommentoida, hyvä se ei ainakaan ollut. Tähän asti vahvan sarjan pelanneen Bollandin heikko ilta sapettaa ehkä kaikkein eniten. Sitä ehti jo hieman luulemaan, että se viime kauden hyvä ja varma taso olisi pikkuhiljaa löytymässä. No, nyt tuntuu siltä kuin joku olisi lyönyt märällä rätillä päin näköä.

Niemi hävisi maalivahtien taiston melkein yhtä selvästi kuin sarjan avausottelussa. Varsinkin ensimmäinen maali sellainen, joka olisi yksinkertaisesti vain pitänyt ottaa. Ei tämä ottelu kuitenkaan kaatunut Niemeen, vaan lähinnä luokattomaan viimeistelyyn hyökkäyspäässä.

En silti näe että Vancouver voisi viedä kolmea ottelua putkeen Chicagolta, joten täällä lähdetään töihin ainakin täysin luottavaisin mielin ajatellen tätä sarjaa.
Samma här. Fiilikset ovat ihan luottavaiset, vaikka nyt tulikin hieman lunta tupaan.
 
Viimeksi muokattu:

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Itse taas olen sitä mieltä, ettei Byfuglien ollut mitenkään erityisen surkea. Ei tosin erityisen hyväkään. Yhden hieman heikomman pelin jälkeen on kuitenkin aika turha ruveta rikkomaan muuten niin loistavasti toiminutta ykkösketjua. Ja jos Sharp siirrettäisiin ykkösen laitaan, niin kuka ottaisi paikan kakkosen keskeltä? Kopecky? Fraser? Bolland? Madden? Niinpä, Sharp on tällä hetkellä ainut pelaaja, joka pystyy tuon roolin klaaraamaan riittävän hyvällä tasolla.

Niin tuo kakkosketjun sentteryys tosiaan estää luultavasti sen, että Sharpia ei laiteta ykkösvitjaan. BB:ltä aika vaisu peli, mutta nimenomaan maskipelaajana aiheuttaa tuhoa ja käy kolmantena pyöränä ihan hyvin Toewsin ja Kanen akseliin.

Olisi tuo peli ollut niin erilainen, jos Blackhawks olisi tehnyt maalin aikaisemmin kuin se Moraalimiehen maali loppuvaiheessa.
 
Itse taas olen sitä mieltä, ettei Byfuglien ollut mitenkään erityisen surkea...

...Vaikka Quenneville teki kolmannen erän aikana joitain pieniä ketjukokeiluja (mm. Hossa ja Burish kävivät vetämässä vaihdot Toewsin ja Kanen rinnalla)...

Burish sai tuon vaihdon ykkösen kanssa varmaan hyvästä maski pelaamisesta meidän maalissamme ja muutenkin kaveri oli pirteällä tuulella.
Buffyn pelistä olen samaa mieltä että vaikka ei erityisen hyvä ollut niin pelin alkupuoliskolla taklasi ahkerasti ja teki töitä kuitenkin, eli yritystä oli ainakin jossain määrin.

Plussat

+ + + Hossa: Itseasiassa tässä pelissä ei kukaan varsinaisesti noussut muiden yli mutta Hossa ehkä oli se näkyvin paketti tänä iltana, nyt vaan pitäisi ruvet laattaa saamaan häkkiin koska siitä me kaverille maksetaan ensisijaisesti.

+ + Seabs: Isäntä oli hyvällä pelipäällä tänäänkin ja erityisesti tuo yksi tilanne missä Seabrook joutui pelaamaan useamman minuutin pääsemättä vaihtoon ja kykeni silti pelaamaan fiksusti ja varmasti jäi mieleen.

+ Sharp: muun joukkueen taso laski hieman niin Sharpin oma peli ponnahtaa välittömästi esiin.

(Erityismaininta Gingerille mutta plussaa ei vielä tipu).

Miinukset

- - - Versteeg: kuka vittu jaksaa katella tän kaverin toilailuja illasta toiseen, Nyt saisi antaa Beachille tai Brouwerille yhden mahiksen pelata tuossa Checking linessä, Steeger jos kuka on ongelma pelaaja tällähetkellä, ei syötä vaikka olisi kaveri avopaikassa maalin kulmalla vaan vetelee niitä löysiä rannareitaan suoraan Luongon syliin. Jotain rotia nyt. Toisaalta näissäkin playoffeissa on ihmeenkaupalla onnistunut muutamassa ratkaisevassa hetkessä tekemään sen oikean ratkaisun. Nyt tasoa perkele ylös siellä!

- - Bolland: Se Bolland kenestä Tweety ei tykkää.
"turhia" virheitä, huolimattomuutta, tuntui että kaverilla ei ihan focus pysyny pelissä. Eikä niitä alotuksia tuommoista määrää ole lupa hävitä vaikka kuinka olisi vastustajan ykkösaloittajaa vastaan aina.

-Kane: Nyt ennenkun itku ja poru alkaa niin Kane pystyy olemaan gamebreaker dude Chicagolle, muutamassa vaihdossa avaimia miehlle tarjottiin mutta tänään ei kelvannut. Kyse siis ei ole siitä että Kane olisi ollut varsinaisesti huono vaan siitä että tänään olisi ollut se ilta kun Kanelta olisi tarvittu enemmän.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
nuck kirjoitti:
Vielä yksi toive minulla olisi kuitenkin tätä kautta kohtaan: toivottavasti Canucks saisi mahdollisesti kauden viimeisessä pelissä aikaan edes ehjän ja järkevän esityksen. Onkohan toiveeni liikaa toivottu?

Ei onneksi ollut liikaa toivottu, ja sieltä tuli paitsi järkevä peli, mutta myös voitto. Nyt voidaankin sitten aloittaa kumiankkojen puhaltelut, itsensä rasvaukset ja suunnistaa rannoille, kun tuo puolustuksen tilannekin on mikä on - sivussa nyt ykköspakin lisäksi toinen top4 pakki ja lisäksi pari syvyyspakkia, joille olisi juuri nyt käyttöä.

Vai annetaanko sittenkin vielä mahdollisuus ja katsotaan jos Luongo pystyisi pelaamaan näitä pelejä pidempäänkin parhaalla tasollaan, Canucks saisi kotipelinsä kulkemaan ja venyisi yllätykseen viemällä sarjan seitsemään peliin. Voittohan tässä sarjassa on edelleen todella kaukana, mutta näitä pelejä on ainakin hieno katsella pitkän runkosarjan jälkeen. Aika erikoista muuten, että sarjassa on vastakkain kaksi erinomaista kotijoukkuetta, mutta pelit ovat päättyneet vierasvoittoihin yhtä lukuun ottamatta.

Viidennestä pelistä sen verran, että Canucks meni pelisssä ensimmäisellä minuutilla johtoon ja pelasi sen jälkeen järkevän ja hyvän vieraspelin - joukkue pelasi selvästi järkevämmin kuin kotonaan kahdessa edellisessä pelissä. Vancouver ei antanut montaakaan kertaa vapaita kaistoja keskialueen ylitykseen, pakotti johtoasemassa pelatessaan tasoitusta hakevan Chicagon heittämään kiekkoja päätyyn aikaisempia pelejä enemmän, tukki oman ykkössektorinsa paremmin kuin kahdessa edellisessä pelissä, eikä ottanut tyhmiä jäähyjä.

Vancouverin jäähyherkkyys on ollut sarjassa tähän saakka yksi iso tekijä, mutta nyt Canucks ei päästänyt Chicagoa ylivoimalle kuin neljä kertaa. Pitää antaakin tuossa asiassa kiitosta niille pelaajille, jotka ovat aikaisemmin kurittaneet meitä jäähyjen kautta. Bieksa, O'Brien, Alberts... kiitos siitä, että ymmärsitte tyhmien jäähyjen merkityksen viimein kun pelissä oli koko kausi - teissä voi olla vielä toivoa (ja nyt kun sanoin tämän, joku tuosta kolmikosta ottaa isoa roolia jäähyjen kautta seuraavassa pelissä).

Bieksalle lisäksi kiitos kauden ehkä parhaasta pelistä. Omassa päässä annoit edelleen tilaa, mutta blokkailit kuteja hyvin ja hyökkäyspäässä kaksi maalia on pakille aina kova suoritus, erityisesti tällaisessa pelissä. O'Brienille kukkapuska ja pokaali siitä, että typerä ja vääriin paikkoihin osuva kostonhimosi ei näkynyt tällä kerralla. Pieni rähinä halonhakkaaja-Eagerin kanssa oli tällä kerralla vain paikallaan. Alberts'kin oli jäähytön (eikä ole muuten ottanut kuin kaksi kakkosta viimeisiin seitsemään peliin!), mutta heitti yhden aivan hirveän avauksen laidasta suoraan Chicagon karvaavien lapaan keskelle - onneksi siitä ei tullut maalia.

Ottelussa nähtiin ennen kaikkea siis pääosin järkevä esitys Canucksilta ja vaikka Chicago takaa-ajajana peliä näennäisesti veikin, ykkössektorin vedot menivät tasan 9-9, ja tuo kertoo paljon siitä miten joukkue pystyi tiivistämään keskustansa huonon neljännen pelin jälkeen. Toisaalta tuossa saattoi näkyä myös ottelun panos. Ehkä kaudestaan pelannut Vancouver oli nyt joukkueista se, joka oli valmiimpi maksamaan hintaa menemällä sinne sota-alueelle ja pelaamalla järkevämmin.

Yksittäisistä pelaajista Luongo nosti tasoaan kahden edellisen pelin epävarmasta maalivahdista hyväksi kauden tärkeimmässä paikassa - Luongon tämän kevään epätasaisuus näkyi samalla tuossa jälleen kerran. Suuri kiitos Luongon peliin menee tosiaan myös puolustukselle, joka pelasi viidellä pakilla hyvän pelin omaan päähän ja iski Niemen taakse kolme osumaa.

Hyökkääjistä nostaisin esiin kaksi syöttöä antaneen Wellwoodin, joka tuntuu pelaavan jälleen hyviä playoffeja. Aika erikoista muuten, että myös kaksi syöttöä antanut pistepörssin voittaja Henrik Sedin (17:09) jäi peliajoissa sekä Wellwoodin (17:32), että Keslerin (20:41) taakse Vancouverin sentterihierarkiassa. Myös Grabner pelasi tehottomuudesta huolimatta mielestäni pirteän pelin. Hän näytti kovaa nopeuttaan pari kertaa ja laukoi noin 11 minuutin peliajalla kiitettävän paljon: yhteensä 10 kutia, joista viisi meni tosin ohi tai yli.

Ja vielä tuosta Salosta... hän on noiden kaikenlaisten ihmeellisten loukkaantumisten vuoksi ylivoimaisesti epäonnekkain ihminen, jonka tiedän tai josta olen edes kuullut. Puolet Samin loukkaantumisista on loukkaantumisia, joilla ei ole mitään tekemistä "loukkaantumisherkän pelaajan" kanssa, vaan ne ovat tulleet ihan puhtaasti huonosta tuurista.

Mahdoton sanoa tuosta tämän kertaisesta loukkaantumisesta ja hänen kiveksestään mitään (pitäisi varmaan kysyä asiaa Tom Larcheidilta...), mutta pyörittelin päätäni pitkään kun vammasta alkoi tulla tietoa ensimmäisen kerran. Se olisikin ollut kai hänen ainoa paikkansa, joka ei ole vielä loukkaantunut?
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Blackhawks on pakannut Vancouveriin mukaan normaalia enemmän kampetta, sillä mikäli ottelu voitetaan jatketaan matkaa palaamatta lähtöruudun kautta kohti San Josea. Mutta eipä nuolaista ennen kuin peli on pelattu. Blackhawksin on laitettava tässä pelissä sarja poikki tai muuten henkinen yliote siirtyy liikaa vastustajalle. Ja tuosta kotiedusta ei liiemmin apua ole ollut.


ps. Nuckilta hyvää analyysiä eri "kuvakulmasta" siitä, miksi Chicagon peli oli tehotonta.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Täällä on sellanen kutina että ensiyönä sarja jyrätään vaan poikki, saas nähdä...
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Täällä on sellanen kutina että ensiyönä sarja jyrätään vaan poikki, saas nähdä...

Samat vibat. Luongo ei toista kertaa kykene tuollaiseen suoritukseen, mitä viime pelissä esitti.

Miten muuten olisi Verteeg Buffyn tilalle, jos Buffy alkaa slumppaamaan?

Niemeltä odotan vahvaa peliä.

Huomenna Haukka liitää vihaisesti ja vaarallisesti!
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Kun Salo vielä loukkaantui, Rome ei ole pelikunnossa ja muutama tärkeä yksilö pelaa loukkaantuneena (saa nähdä saako D. Sedin luistinta jalkaan ensi peliin Bollandin hakkuun jälkeen, tai kuinka paksu on Ehrhoffin ranne Eagerin loppusekuntien tomahawkin jälkeen), vaatisi kahden ottelun voittaminen jonkin sortin ihmettä.

Pitää toivoa, että Chicago keskittyy jatkossakin näihin epäolennaisuuksiin ja cheap shotteihin. Sekä sitten valmistautuu jo San Josen paisteeseen. Kostetaan cheap shotit sitten pelin ratkettua tai ens kaudella.

Eipä tiedä taas mitä odottaa yön peliltä - on jo yllätytty positiivisesti että negatiivisesti. Vancouver tuntuu voittavan kun sitä ei odota ja häviävän kun odottaa voittoa. Joten ehkäpä nyt pitää taas odottaa ja valmistautua siihen tappioon.

Vähiin käy kyllä Vancouverissa ehjät pelaajat varsinkin pakiston osalta. Pitää toivoa Salon paranemista, vaikka näytti kyllä niin tuskaiselta, että vaikea uskoa noin nopeaan toipumiseen.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Samat vibat. Luongo ei toista kertaa kykene tuollaiseen suoritukseen, mitä viime pelissä esitti.

No aivan varmasti kykenee, mikäli Blackhawks ei onnistu järjestämään "kuolleita kulmia" Luongon eteen.

Tweetyn kanssa kyllä samoilla linjoilla Versteegin suhteen. Voisi jäädä neppailemaan katsomoon, vaikka välillä onnistuukin hienoilla yksilösuorituksilla, mutta suhde spedeilyn ja onnistuneiden ratkaisujen välillä on jossain 70/30 tasolla. Usein meikäläisen papereissa otteluiden herran tähden pelaaja.
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Jänskättää jo nyt.

Viime pelin surfailut on toivottavasti jo unohdettu huolella ja valmistauduttu eliminoimaan vastustaja, niinkun aikuisten oikeesti.

Boksista pysyttävä pois, kuuleeko Marian?

Tuli aamulla katsottua tuo öinen Pens @ Habs vääntö ja olihan tekemisen meininkiä (kuten muissakin tuon sarjan otteluissa). Samankaltaista tunnetilaa kaipaisin nyt Hawkseilta. NI
Nimittäin jos tässä tulee pataan, niin momentumi on samantien Nuckseilla, vaikka olisi puolijoukkuetta lazaretissa.

Jokainen GM-Placen jäälle luisteleva Indianhead visualisoi nyt pienessä päässään sen Lord Stanleyn hohtavan maljakon ja pitää tuosta imagesta kiinni aina siihen saakka kun kiekko putoaa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Eipä tiedä taas mitä odottaa yön peliltä - on jo yllätytty positiivisesti että negatiivisesti. Vancouver tuntuu voittavan kun sitä ei odota ja häviävän kun odottaa voittoa. Joten ehkäpä nyt pitää taas odottaa ja valmistautua siihen tappioon.
Minullekin sopii parhaiten tässä sarjassa tuo käänteinen psykologia. Asennoidun siis tappioon, mutta olen sen verran masokistinen luonne, että pakkohan tämä seuraavakin peli on katsoa. Lähtökohdat peliin ovat tietyllä tavalla hyvät: voitto tässä kuudennessa pelissä tietäisi ainakin sitä, että viime kaudesta oltaisiin menty eteenpäin. Tappio taas... no, hävittiin ennakkosuosikeille.

Mielenkiinnolla pitää seurata miten Canucks tulee pelaamaan. Lawrence Nycholat tulee pelaamaan uransa ensimmäisen playoff-pelinsä Sami Salon paikalla, ja tuo vaihdos tuo lisää epävarmuutta alakertaan sekä kasaa peliminuutteja avainpakeille normaalia enemmän. Siksi hyökkääjien on pakko tukea aikaisempaa enemmän puolustusta ja koko joukkueen pitää pelata järkevästi puolustuksen kautta edellisen pelin tavoin.

Annetaan Chicagolle näennäinen hallinta, kunhan huolehditaan siitä, että omassa päässä ykkössektori pelataan tarkasti, annetaan Luongon nähdä kauempaa tulevat laukaukset, ei oteta turhia pakkeja kuluttavia jäähyjä ja tiivistetään keskialue. Noilla ohjeilla meillä voisi olla mahdollisuus, vaikka haastajina peliin lähdetään joka tapauksessa.

Tähän mennessä sarjassa kumpikin joukkue on tehnyt muuten 16 maalia, kun lasketaan tyhjiin tehdyt osumat pois laskuista. Maalivahtien tilastot tässä sarjassa puoltavat Luongoa:

Niemi:

3.45GAA / .883SV%

Luongo:

3.22GAA / .905SV%

...Mutta silti Luongolta pitää saada enemmän etenkin irtokiekkojen suhteen. Toivottavasti hän pystyisi jatkamaan tässä kuudennessa pelissä viidennen pelin tasolla ja olemaan keskittynyt koko pelin. Se taso ei ole Luongolta liikaa vaadittu, vaikka tämän sarjan alussa sitä A-peliä ei nähtykään.
 
Tweetyn kanssa kyllä samoilla linjoilla Versteegin suhteen. Voisi jäädä neppailemaan katsomoon, vaikka välillä onnistuukin hienoilla yksilösuorituksilla, mutta suhde spedeilyn ja onnistuneiden ratkaisujen välillä on jossain 70/30 tasolla. Usein meikäläisen papereissa otteluiden herran tähden pelaaja.

Ongelma lienee se että kuka tilalle ?

Jos oikeasti pohditaan hieman tätä tilannetta niin mitä kaverilta tuossa Bollandin vasemmalla laidalla pelaavalta kaverilta vaaditaan mielestäni tässä tämänhetkisessä roolituksessa:
1. Kiekonhallinta taitoja, Bolland ja Ladd molemmat ovat enemmän kiekon siirtelijöitä kun hallitsijoita ja kolmas tämmönen samaan kenttään "takaisi" vastustajalle kiekonhallinnan, ei hyvä juttu Sedineitä vastaan.
2. Hyvää puolustus pelaamista ja kavereiden auttamista kulmissa.
3. Edes jonkunnäköstä NHL kokemusta
4. Kohtuullinen laukaus plussaa.

Nyt jos ruvetaan miettimään tuota Hawksin pressiaitio pelaajistoa niin Brouwer, Bickell, Fraser, Dowell, Skille, Beach on porukka josta sopivin pitäisi valita

Brouwer: Henkilökohtaisten ongelmien takia ei vaihtoehto, ehdottomasti se kenet valitsisin jos ongelmia ei olisi.
Bickell: Oma valinta olisi, toisaalta nhl playoff kokemus on tasan 4 peliä tältä kaudelta mutta lienee luotettavin kaveri puolustus suuntaan, ei juuri kiekonhallitsija mutta kuti on kohtuullinen
Beach: Voidaan ihan rauhassa unohtaa, miehen pitää saada opetella uuteen vauhtiin runkosarjassa, yhteenkään aivopieruun ei ole varaa playoffeissa.
Fraser, Dowell, Skille: Ei missään tapauksessa.

Joten pidemmän mietinnän tuloksena nostaisin Bickellin vielä kokoonpanoon koettamaan onneaan, ensi toki kysyisin Brouwerilta että mitä herra ajattelee tällä hetkellä ja kuinka paljon henk.koht. tilanne vaikuttaa vielä.

Jos mietitään jo kokoonpanossa olevia kavereita niin (muut) ketjut toimivat juuri niin hyvin ettei niihin kannata nyt koskea.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Toivoisin Chicagolta erityisesti malttia. Pelin alussa heti tarkkana ja aivan kuten nuck toivoo Vancouverilta tiivistä puolustamista, niin samaa odotan Blackhawksilta. Vancouver on kuitenkin tässä pelissä se, joka tarvitsee kipeämmin voittoa ja pelattava tietyllä tapaa enemmän "reunalla". Tosin Chicagon vahvuudet piilevät nimenomaan kiekollisessa pelissä ja liikaa kiekollista otetta ei saa Vancouverille antaa. Mutta erityisesti keskialueella puolustaminen syyniin, ettei Canucksin tuulennopeat laiturit pääse rynnimään liikaa Niemen maalille.

Liian useasti tässä sarjassa on Vancouver päässyt ottelun alussa iskemään maalin ja nyt siis heti pelin alusta on oltava paremmin hereillä. Minkäänlaista kutinaa tästä ottelusta ei ole etukäteen, mutta nyt maalivahdit astuvat erityisasemaan. Antista ei oikein koskaan voi olla varma, mitä on luvassa ja Luongo taasen on niitä maalivahteja, että fiilikseen päästessään pystyy lamaannuttamaan vastustajan torjunnoillaan.

Ja sellainen vielä, että se kumpi voittaa tämän ottelun vie hyvin todennäköisesti koko sarjan nimiinsä.

edit:

Hyvä kysymys Tweety. En ehkä lähtisi nyt muuttamaan koostumuksia ollenkaan, sillä ne ovat myös toimineet tässä sarjassa. Annetaan Versteegille mahdollisuus korjata virheensä ja kaupataan kesällä pois. Quenneville on kuitenkin tekemässä muutoksen kokoonpanoon:Maybe one lineup change?
 
Viimeksi muokattu:
Hyvä kysymys Tweety. En ehkä lähtisi nyt muuttamaan koostumuksia ollenkaan, sillä ne ovat myös toimineet tässä sarjassa. Annetaan Versteegille mahdollisuus korjata virheensä ja kaupataan kesällä pois. Quenneville on kuitenkin tekemässä muutoksen kokoonpanoon:Maybe one lineup change?

Jos Q tekee yhden muutoksen toivon että se tosiaan on tuo Brouwerin palaaminen kentälle "täysikuntoisena" ja Versteegin tiputtaminen pois.

Brouwerissa (onnistuessaan) on meille yksi ase jota Canucks ei välttämättä kykyne huomioimaan: kakkos ylivoimaan maskimieheksi.
Mieshän tykkää paukuttaa varsin kovaa tulosta ylivoimalla hyvänä päivänä (22 maalista 7 oli ylivoimalla runkosarjassa, vasta kahdeksas chicagon sisäisessä avg PP toi/game tilastossa).
Miehellä on myös paha tapa saada kiekko ohi maalista avopaikoista aina aika ajoin.

Mikäli Brouwer ei kykene antamaan 110% joukkueelle niin Bickell kehiin vaan.

------

Maltin sijasta toivon liikettä heti alussa, se kiekko kontrolli on tärkeää mutta niin on se "draivin" saaminen päällekkin heti alusta.
Hirveä tappaja meininki heti alkuun, alotetaan vaikka silllä että Rubish tai Eager vetää Burrowsin/Sobin/ihansamakenenkunhansilläonsininenpaita hampaat kurkkuun tappelussa ennenkun 30 sekunttia ollaan pelattu. Kaikki hereille nyt perkele.

------------

Yllättäen rupean olemaan samaa mieltä Steegerin kauppaamisesta.
 

Sambody

Jäsen
En tiedä onnistuiko Canucks vai epäonnistuiko Hawks, mutta se Luongon(ja myös Niemen) vartioiman maalin edessä huseeraus oli aika puolivillaisen näköistä Hawksin kannalta. Siis, että sielä oltiin kyllä, mutta kuitenkin Luongon annettiin nähdä laukaukset. Sitten vielä kaupan päälle huippuiskussa pelannut Luongo ei pomputellut vaan liimasi varmasti kiekot ja jos ei liimannut niin ohjasi väljemmille jäille.

Sitten taas toisessa päässä Vancouverin pelaajat todella menivät asenteella sinne sota-alueelle eikä vain sen takia, että valmentaja oli käskenyt. Tätä asiaa on jankutettu kyllästymiseenkin asti, mutta oliko loppujen lopuksi edes ihme, että kolme neljästä maalista maalivahdin taakse olivat enemmän ja vähemmän 'net presencen' (Tamin sanoin) aikaansaannoksia.

Ei sielä jumalauta voida vain seisoskella! Big Buffyn johdolla sen oman ahterin pitää vain jollain konstilla löytää tiensä Luongon syliin. Ja mielellään "vahingossa" otetaan pientä kontaktiakin sillä sääntöjen rajamailla pelattaessa tuppaa Luongon keskittyminen karkaamaan välillä vähän vääriin asioihin. Näyttää siltä muutenkin, että pelin vie joukkue, joka tekee tuon likaisen duunin maalinedessä paremmin. Tai no ensimmäisessä pelissä Canucks luisteli yli ja pari kertaa ympärikin ruususenunta uinuneesta Blackhawks laumasta.

Kyllä se vaan niin on, että tämä peli on pakkorako katsoa vaikka huominen meneekin vaihteeksi niin sanotusti pitkät päällä.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Minullekin sopii parhaiten tässä sarjassa tuo käänteinen psykologia. Asennoidun siis tappioon, mutta olen sen verran masokistinen luonne, että pakkohan tämä seuraavakin peli on katsoa. Lähtökohdat peliin ovat tietyllä tavalla hyvät: voitto tässä kuudennessa pelissä tietäisi ainakin sitä, että viime kaudesta oltaisiin menty eteenpäin. Tappio taas... no, hävittiin ennakkosuosikeille.

Täällä mennään samalla kaavalla kuin toissa yönäkin, eli Luongon paita päälle ja sitä rataa. (taikauskoinenko?) Kovasti kyllä uskotaan siihen että ensi yön matsi hoidetaan jos kaksi seikkaa on kunnossa. Eli pysytään sieltä boksista pois, ja jos sinne mennään niin hoidetaan alivoimat kuten viime matsissakin. Toinen asia mikä pitää olla kunnossa niin Luongon varmojen otteiden pitää jatkua, niin eiköhän siinä ole aseet. Hyökkäyksessä Sedinit saa luvan jatkaa vähintään samalla tasolla ja muut voisi vaikka vielä vähän lyödä lisää löylyä niin eiköhän se siitä. Ai niin, onhan meillä Bieksa joka tekee tarvittaessa pari häkkiä jos hyökkääjät eivät onnistu. Ja Niemi kuitenkin ailahtelee, tai sitten ei.

Suurin arvoitus tällä hetkellä on Canucksin puolustus kuten kaikki sen varmasti hyvin tietää, mutta tosiaan jos Luongo pelaa yhtä varmasti kuin viimeksi niin ei sota yhtä (eikä kahta, eikä kolmea...) miestä kaipaa.

Nyt muutama tunti unta tähän väliin ja let's play hockey!

EDIT: Eihän tässä nyt enää malta/viitsi nukkua, samoilla silmillä mennään. Ja sellainen lisäys vielä että noi Chicagon äijät jos laukoisi yhtä paljon maalin ohi kuin viime matsissa niin sekään ei yhtään haittaa. ;)
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös