Championship Manager 4

  • 47 381
  • 475

Bif

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brynäs IF, Pelicans
Kertokaa tietämättömälle että kannattaako mun lähtee hakeen peli omaksi, kun omistan pena 3:sen, 733mhz muistia 256kb.

Otan peliin mukaan yleensä yleisimmät sarjat eli Eng, Ita, Esp, Ger, Hol, Fra.

Pyöriikös kuinka?

Halut olis hurjat päästä peliä hakkaan. Huomenna siis kaupoissa? Mistähän sen täältä hämeenlinnasta vois noutaa?
 

Kotkafani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kysyin tuosta pelin toimivuudesta (kun demo kerran pelittää) "alitehoisella" PC:llä maahantuoja Toptronicsilta. Vastaus oli seuraavanlainen:

"Voi olla, että lopullinen pelikin toimii koneessanne kunnolla, mutta mitään takeita sille ei voida tietysti antaa koska se alittaa pelijulkaisijan antamat vähimmäisvaatimukset. Viime kädessä vastuu on siis teillä, jos koneenne ei täytä kaikkia laitteistovaatimuksia. Pelijulkaisija emmekä me voi antaa teknistä tukea pelille jos se ei täytä näitä minimivaatimuksia,
vaikka tehot käytännössä pelin pyörittämiseen riittäisivätkin."

Vähän jotain tuon suuntaista arvelinkin sieltä vastattavan. Nyt olisi ihan kiva juttu, jos tähän ketjuun saisi huomisestä lähtien kommentteja, jos joku on koettanut pelata peliä alle minimivaatimukset täytävällä koneella. Antaisi varmasti monelle kullanarvoista tietoa, kannattaako lähteä päivittämään konetta.
 

wirtanen17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Kalannin Pallo -65, Jääkotkat
Olisi itselläkin kauhea hinku ostaa tuo peli, mutta mikä olisi se kauppa joka on lähimpänä Uuttakaupunkia josta CM 4:sen voisi noutaa?!!??!! ja paljonko pelin hinta on (noin)?? Itselläni on Championship Manager 3 ja olen jäänyt koukkuun siihen... Mitä kaikkia uudistuksia peliin lopulta tuli???
 

Kotkafani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Hinta tulee olemaan ilmeisesti n. 45-50 euroa.

Itse ostin pelin viimeksi VSP:n myymälästä.

Signaalimaailmasta kannattaa kysellä myös. Muutoin lähimmät paikat ovat Turku ja Rauma.

Netin kautta voi tietysti myös tilata, mutta siihen tulee yleensä 6-9 euroa lisähintaa postikuluista.

Suurin uudistus on mielestäni 2D-animaatiot pelin kulusta. Käyttöliittymä on mielestäni pikkuisen heikompi kuin edellisessä versiossa. Dataa on tietysti tullut lisää, mutta ei minua mitkään Japanin ym. liigat kiinnosta.

Tekisipä joku samanlaisen pelin jääkiekosta, niin voisi ottaa kerrankin Mestis mestaruuden Jää-Kotkille, ihan noin virtuaalimaailmassa.
 

Voittaja

Jäsen
No niin, koeajo on nyt ajettu, ja ihan hyvältä näyttää. Ehkä hieman hidastempoisempi kuin edelliset versiot, mutta näyttää ihan kivalta. Meikäläisen kone menee kyllä kohta uusiksi, ei ollut ihan jouhevaa tuo pelin toimivuus...ja näyttää pahasti siltä, että joutuu tuon ohjekirjankin lukemaan, no kerta se on ensimmäinenkin. Mutta kannatti hankkia.
 

Gleb

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti Kotkafani

Tekisipä joku samanlaisen pelin jääkiekosta, niin voisi ottaa kerrankin Mestis mestaruuden Jää-Kotkille, ihan noin
virtuaalimaailmassa.

Sellainen pelihän on tulossa ja vielä samalle pelirungollekin. Hakua käyttämällä löytyy varmaan tietoa tulevasta pelistä nimeltä Eastside Hockey Manager: Franchise edition. Tai sitten pelin kehittäjä Riz kertoo lisää.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Kyllä tuohon on lisätty mielestäni oikein hyviä liigoja. Esim. Meksiko on oikein mukava lisä. Samoin Jugoslavian ja Romanian. Ja henkilölle joka tahtoi Uudenkaupungin läheltä. Suosittelen www.verkkokauppa.com ja sieltä pelien kautta tilausta. Postiennakolla tulee sitten sinne Uuteenkaupunkiin saakka.
 

VTVH

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Viestin lähetti eagle
Kyllähän 256mb muistia riittää ihan kivasti.

ja sitten kun vieläkin välillä tuli tuo kommentti laskin resoluution pelin minimiin eli 1024x768x32bit wintoosassani ja hyvin taas toimi. Joudun siis vaihtamaan aina suuremman resoni pienempään(tuohon 1024...) kun tahdon pelata.

Tästä tosiaan oli kysymys. Kiitos. Kai lopullinen peli osaa sentään itse vaihtaa resoluutionsa sopiviksi, ettei tarvitse koko aikaa vaihdella. No kohtahan se selviää.
 

Riz

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers
Niille jotka miettivat pyoriiko CM4 nykyisella koneella, neuvoisin latailemaan tuon Gold Master demon (www.sigames.com ja muut pelisaitit) ja kokeilemaan silla. Paketissa ilmoitettu minimi on se milla pelia on minimissaan testattu SI:n puolesta. Huhut kertovat etta jotkut kiihkeat fanit ovat jopa todella alitehoisilla koneilla saaneet pelin pyorimaan mutta mitaan takuita minimin alle meneville koneille ei voi antaa. Mutta siksi juuri kannattaa kokeilla tuota Gold Master demoa, silla jos se pelittaa niin pitaisi lopullisenkin pyoria. Nopeudessa saattaa sitten olla toivomista noilla minimikoneilla ja sen alle menevilla. Useampien liigojen kanssa demolla ei voi tietysti testailla mutta toivottavasti demosta saa jonkin verran osviittaa.

Latkan peraan kysyneelle kotkafanille kerrottakoon etta tulossa ollaan. Joskus loppuvuodesta nailla nakymin. Lisatietoja loytyy kun haeskelee netista tuossa ylla mainituilla hakusanoilla. *ja tahan se virnuileva hymio*
 

wirtanen17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Kalannin Pallo -65, Jääkotkat
Täytyypi alkaa säästää rahaa...=) Olen jo kauan odottanut samanlaista peliä jääkiekosta... Koskas tälläinen Eastside Hockey Manager: Franchise edition ilmestyy?? vai onko ilmestynyt jo??
 

Cujo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Viestin lähetti wirtanen17
Täytyypi alkaa säästää rahaa...=) Olen jo kauan odottanut samanlaista peliä jääkiekosta... Koskas tälläinen Eastside Hockey Manager: Franchise edition ilmestyy?? vai onko ilmestynyt jo??




Cm4 on loistava!
 

NorthenAxe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, DFB, LFc, TML, FC Bayern, RoPs
Kyllähän nuo laitteistovaatimukset ovat oikeastikin aivan helvetin kovat. Omani: 2200 AMD Xp 512mb:n muistilla suositteli kuutta divaria pelattavaksi. Eli Normaali britannian saari ala-divareineen vie jo koko resurssin.

Oon pelannut Liverpoolilla nyt noin kolme kuukautta ja voin sanoa että peli on todella hidas edellisiin verrattuna, mutta en väitä eikö alta voisi löytyä vielä hyväkin peli...................


NA
 

Sampe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins/Turun PalloSeura/Kiekko-Vantaa
Viestin lähetti wirtanen17
Koskas tälläinen Eastside Hockey Manager: Franchise edition ilmestyy?? vai onko ilmestynyt jo??

Näillä näkymin tämän vuoden lopussa. Mutta mitään tarkkaa päivämäärää ei tietenkään ole lyöty lukkoon.

edit: sokeuspeikko iski
 
Viimeksi muokattu:

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Niin toimiiko tämä CM4 nyt sitten alitehoisella koneella edes jollain lailla? Minimi tais olla 600 ja mulla on 500, muistin suositus 256 löytyy. Tänään saan kyseisen pelin, mutta kiinnostaisi tietää kuinka se on toiminut, hitaus ei meikäläistä haittaa, kunhan vaan toimii
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Ihan hyvin tuo minulla ainakin toimii, kunhan ei ahnehdi liigoja. Paras kun ottaa vaikka db:ksi normaalin/tai minimumin ja sitten vain sen oman liigansa ja siihen kuuluvat divarit mukaan.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
APUA!! PLEASE! :)

Tarvitsen apua peliin liittyvään ongelmaan. Hankin juuri kyseisen pelin, se toimii hieman hitaasti, mutta sinänsä ongelmattomasti. Mutta iso ongelma on se, ettei peliä pysty tallentamaan. Kun sitä yrittää niin silloin tallennuskohdassa ei pysty valitsemaan kansiota, johon pelin voisi tallentaa ja jos yrittää painaa vain ok-nappia niin peli valittaa että "can not create competitions-folder" eli ilmeisesti tallennuskansiota ei jostain syystä pysty luomaan, tässä vaiheessa peli ja ruutu mustenee hetkeksi, jonka jälkeen tietokone palaa desktop-tilaan ja tulee ilmoitus että "could not save game" tai vastaavaa. Luonnollisesti myöskään autosave-toiminnon käyttäminen ei auta, peli kaatuu samalla tavoin kun tallennus alkaa.

Prosessori minulla on 600 hertsinen, muistia 128 mb ja kovalevy tilaa löytyy tarpeeksi, directX on myös, ainoa missä saattaisi hieman olla häiriötä on resoluutio, mutta sitäkin on mahdollisuus tarkentaa joten olettaisin pelin minimilaitteistovaatimusten täyttyvän, joten ongelman ei pitäisi olla siltä puolelta lähtöisin.

ONKO JOILLAIN TIETOA TAI EHDOTUKSIA SIITÄ MITEN TALLENNUKSEN SAISI TOIMIMAAN KOSKA PELIÄ ON TYLSÄ PELATA JOS SITÄ EI VOI TALLENTAA...

Olisin kiitollinen kaikenlaisista kommenteista, koska peli sinänsä vaikuttaa hyvin lupaavalta.
 

Kotkafani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Oletko hakenut Sigamesin sivulta pelin ensimmäisen päivityksen ja toinenkin taitaa olla tulossa. Se voi auttaa.

Ainakin keskustelupalstan jutuista päätellen tämä versio on todella buginen. Eli yllätyksiä voi sattua.

EDIT: Niin, ja pistäppäs pelin alussa autosave päälle. Muistakseni minimi oli kaksi viikkoa pelin ajassa laskettuna. Pystyisiköhän se sitten tekemään sen kansion - no tämä on vain arvailua.
 
Viimeksi muokattu:

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Peli on mahtava, mutta ikäviä pikkubugeja on valtava määrä. Esim. Rankassa kun aloittaa liigan, niin pelejä on pelattu 4(!). Ei kovin hauskaa aloittaa sarja kesken, vielä kun pelit on pelattu tyyliin 15.1.2002, jne. Aika ikävä bugi. Tuon lisäksi valtaisa määrä muitakin bugeja, kunhan nämä saadaan kuntoon, niin kyllä tulee taas pelattua. Ihanasti noita eri liigoja kyllä. Vielä kun olisi saanut urugayn mukaan, odotin kieli pitkällä jo Penarollia :)
 

Kotkafani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Nyt se sitten pyörii. Toimii näköjään (mitä yhden harkkapelin perusteella voi sanoa) alle 600MHz koneellakin.

Ajoin heti kättelyssä ensimmäisen päivityksen ohjelmaan. Uusia varmasti tulee roppakaupalla lisää.

Ihan mukavalta peli nyt tuntuu, kun on pelannut vajaat kaksi demo-peliä ennen tätä varsinaista. Homma on jo tuttua ja manuaalista pitää tsekata oikeastaan vain muutokset.

Kaikkeahan voi vielä tapahtua ja peli jämähtää totaalisesti, mutta koetetaan raportoida tilannetta kehityksen mukaan.

Ja muuten, tallennus onnistui ihan hyvin. Ainakin kun teki sen oletushakemistoon. Ja kannattaa sitten ottaa kaikenmoiset virusohjelmat sun muut muistia syövät taustaohjelmat pois kun alkaa pelaamaan - etenkin jos kone ei ole viimeisintä huutoa.

Ja että mikäkö aloitusjoukkue? Kun Pallo-Iirot ei ole enää divarissa, piti tyytyä VG-62:een ;).
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Kyllä se todella toimii alitehoisellakin koneella, pelaan Suomen veikkausliigaa FC Jazzilla, ja hyvin rullaa, kun ei ole muita liigoja mukana, eihän Suomen liigaa pelatessa oikeastaan edes tarvitse paljon muita liigoja. Aika hauska tuo vedonvälittäjät juttu, kun ne antavat kertoimia mestaruudesta ja yksittäisistä otteluista. Itselleni tuli kertoimeksi reilut 1000, ja vedonvälittäjien mukaan voin valmistautua pitkään ja raskaaseen kauteen, joka saattaa päättyä putoamiseen. Putosin muuten heti kättelyssä Suomen Cupista, joku NP-H tai joku pudotti maalein 4-1, joten muutoksia luvassa. Ensimmäinen hankinta Ivan Cesar Gabrich, Argentiinalainen kärkimies, vapaalla siirrolla, ei ole esittänyt kummoisia kahdessa harjoituspelissä (MuSa, TPS), eikä sen enempää Cupissakaan, harmittaa vain kun tein Gabrichin kanssa 3 vuoden sopimuksen, eikä mies ole saanut palloa muutakuin muutaman kerran reilusti yli maalin. Kaikin puolin tuntuu aivan mahtavalta peliltä.
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Kyllä se todella toimii alitehoisellakin koneella, pelaan Suomen veikkausliigaa FC Jazzilla, ja hyvin rullaa, kun ei ole muita liigoja mukana, eihän Suomen liigaa pelatessa oikeastaan edes tarvitse paljon muita liigoja. Aika hauska tuo vedonvälittäjät juttu, kun ne antavat kertoimia mestaruudesta ja yksittäisistä otteluista. Itselleni tuli kertoimeksi reilut 1000, ja vedonvälittäjien mukaan voin valmistautua pitkään ja raskaaseen kauteen, joka saattaa päättyä putoamiseen. Putosin muuten heti kättelyssä Suomen Cupista, joku NP-H tai joku pudotti maalein 4-1, joten muutoksia luvassa. Ensimmäinen hankinta Ivan Cesar Gabrich, Argentiinalainen kärkimies, vapaalla siirrolla, ei ole esittänyt kummoisia kahdessa harjoituspelissä (MuSa, TPS), eikä sen enempää Cupissakaan, harmittaa vain kun tein Gabrichin kanssa 3 vuoden sopimuksen, eikä mies ole saanut palloa muutakuin muutaman kerran reilusti yli maalin. Kaikin puolin tuntuu aivan mahtavalta peliltä.
 

Kotkafani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Sellainen muutos näköjään olisi tullut, että pelaajan kanssa ei voi tehdä muutaman kuukauden pituisia sopimuksia. En ole vielä tarkemmin tsekannut sitä , mutta vaikuttaa ainakin siltä.

Se oli hyvä ominaisuus, kun ei ollut varma uuden pelaajan kyvyistä. Teki parin kuukauden sopparin ja jos kaveri oli hyvä, niin parin vuoden kontrahti heti jatkoksi.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Kyllä 5-vuotta taitaa olla vielä mahdollinen. Muistaakseni se maksimi. En tiedä mitä sitten olet tehnyt väärin, mutta kyllä pitempiä sopimuksia pystyy tekemään. Kiintoisaa muuten tuo kun voi ostaa pelaajaan option. River Platella pelatessa aika monesta kaverista Euroopan seurat ehtivät jo maksaa option.
 

Kotkafani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jep jep. Viisi vuotta on mahdollista, mutta kokeileppas viittä kuukautta. Tarkoitin edellisessä ettei alle vuoden sopimuksia voi tehdä.

Nytkin pelin alussa, huhtikuussa 2003, lyhin sopimuksen päättymisaika on huhtikuussa 2004. Jos haluaisin tehdä sopimuksen vaikka vuoden 2003 elokuuhun asti, niin se ei onnistu.

Eli jos ostan pelaajan josta en ole varma onko hän floppi tai vahvistus, tein ed. versiossa hänen kanssaan about 2-3 kk:n sopimuksen ja jos hän pelasi hyvin, tein jatkosopimuksen vuodeksi tai kahdeksi eteenpäin. Jos hän oli huono, hänestä pääsi eroon sopimuksen päättymisen jälkeen ilman korvausta eikä joukkueeseen jäänyt makaamaan turhia pelaajia. Näin se kai käytännössäkin toimii.

Uusi peli: Pari ulkomaalaista on saatu vapaalla siirrolla joukkueeseen ja kotiturnaus on järjestetty myös. Toimivat kuten pitääkin. Peli etenee aika hitaasti näin alussa, kun on paljon tsekattavaa ja pitää koko ajan kytätä kaikista mahdollisista paikoista (player search, scoutit, kaikki siirrot maailmalla ja vastustajajoukkueet ym.) uusia vahvistuksia joukkueeseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös