Aston Villalla menossa kausi 2005/2006
Edellisinä kausina ei suurempaa menestystä ole tullut, 2004 vuoden liigacup voitto suurin saavutus. UEFA-cupissa 2004/2005 kaudella Villa tipahti välierässä Manchester Unitedille, tylyin yhteismaalein 5-1.
Suurimpia pelaajasiirtoja:
2003/2004
Olof Mellberg > FC Bayern (3,4milj + 2milj/24kk)
Mark Delaney > Arsenal (800k + 500k/12kk)
Puoli-ilmaiseksi myin Marcus Allbäckin, Mustapha Hadjin, Hassan Kachloulin ja Bosko Balabanin.
Hankintapuolella oli ekalle kaudelle Brechinin lahjakas laituri Charlie King, joka irtosi 100 000 punnalla, halpa hankinta, sillä King pääsi ensimmäisellä kaudellaan English Premier Division Players Select joukkueeseen. Pelaa edelleen Villan riveissä, ja on kovassa vireessä yhä. Muita hankintoja oli mm. Ipswichin nuori puolustaja Matt Richards, jolle ei ole oikein paikkaa avauksessa löytynyt, koska peluutan Gareth Barrya samalla paikalla. Barrysta on muuten tullut suhteellisen kovia tarjouksia, mm. Arsenal tarjosi miehestä 5 miljoonaa + Ray Parlouria, Dennis Bergkampia ja Martin Keownia. Eipä kelvannut tämä tarjous, Barry on liian tärkeä lenkki myytäväksi. Julian Gray oli kaappaus, maksoi vajaat kaksi miljoonaa, ja on lyönyt itsensä läpi Englannin maajoukkueessakin. Muutama nuori lupaus tuli hankittua, mm. Lasse Qvist ja Kasper Schmeichel.
2004/2005
Hankintoihin kuului mm. ilmaisella siirrolla Sylvain Legwinski, Sunday Oliseh, sekä totaalisesti flopannut Mauricio Pellegrino, joka ehti olla kuusi viikkoa joukkueessa (average rating 5.5), kunnes kauppasin miehen Tottenhamiin 50 000 punnalla. Tottenham näkyi kaupanneen Pellegrinon pari kuukautta myöhemmin River Plateen, ilmaisella siirrolla. Muutkin kauden hankinnat olivat suhteellisen epäonnistuneita, lukuunottamatta veteraanivahti Mart Poomia, joka pelasi tasaisen varmaa peliä koko kauden. Alexander Zickler oli hankintapuolella myös positiivinen yllätys. Myyntipuolella oli hiljaista, paljon lähti pienellä rahalla turhia pelaajia.
2005/2006
Tälle kaudelle satsasin hankinnoissa, kun aiemmilta vuosilta oli jäänyt reilusti rahaa sukan varteen. Leedsistä saapui maalivahti Paul Robinson, Interistä argentinalaislaituri Kily Gonzales, Portosta Marco ja Paulo Ferreira, Benficasta Petit, Leverkusenista pakki Zoltan Sebescen, Manchester Citystä nuori ja potentiaalinen Joey Barton. Kärkeen hankin parille Dairus Vassell - Stefan Moore tukea veteraaniosastolta, Dwight Yorken ja Robbie Fowlerin. Vapailla siirroilla kaappasin myös muutaman kokeneen puolustajan. Thomas Hitzlsperger oli pakko myydä, Chelsea tarjosi tarpeeksi, 5 miljoona, sekä lisäkorvauksia ajan myötä, mm. maaotteluista ja liigaotteluista, lisäksi Chelski joutuu maksamaan seuraavasta Hitszlspergerin siirtosummasta 25%.
Taistelu mestaruudesta on alkanut lupaavasti, kymmenen kierroksen jälkeen olen pisteen perässä kärjessä olevaa Manchester Unitedia.
Tämän hetken ykkösjoukkue näyttää seuraavalta:
GK: Paul Robinson (Mart Poom)
DC: Traianos Dellas, Johan Mjällby (Wes Morgan)
DL: Gareth Barry (Matt Richards)
DR: Paulo Ferreira (Zoltan Sebescen)
DM: Sunday Oliseh, Petit (Joey Barton, Sylvain Legwinski)
AML: Julian Gray (Kily Gonzales)
AMR: Charlie King (Marco Ferreira)
SC: Stefan Moore, Darius Vassell (Alexander Zickler, Robbie Fowler, Dwight Yorke)
Tämän hetken paras maalintekijä on hieman yllättäen vaihtomies Dwigt Yorke, joka on iskenyt 7 maalia, vaikkei ole pelannut kuin kaksi kertaa avauskokoonpanossa, vaihdosta tullut kentälle viisi kertaa. Vassell ja Moore ovat molemmat iskeneet neljä maalia. Parhaiten kauden on aloittanut keskikenttämies Sunday Oliseh, joka on valittu jo 4 kertaa ottelun parhaaksi.