Champions Hockey League

  • 655 346
  • 3 181

Meeps

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Frölunda
Tapparalle samaan lohkoon EV Zug ja Djurgården. Ei mitään järin mielenkiintoisia porukoita.

Äläs nyt. Djurgården on hieno seura, jolla on pitkät perinteet ja fanitkin haluavat todennäköisesti tapella Tappara-fanien kanssa, jos niitä Tukholmaan asti eksyy.
 

Fancy Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
IceHearts
HIFK ja Lukko saivat kovia vastustajia. Luulajan ois toivonut erityisesti Kärpille paikallishegemonia kannalta. No, eipä noilla nyt niin merkitystä ole. Samaa EU:ta edustavat.
 
Laitetaampa kaikki lohkot nyt tänne:

Lohko 1:

SC Bern (Sveitsi)
Linköping HC (Ruotsi)

IFK Helsinki (Suomi)

Lohko 2:

Tappara Tampere (Suomi)
EV Zug (Sveitsi)
Djurgården Stockholm (Ruotsi)

Lohko 3:

Red Bull Salzburg (Itävalta)
HV71 Jönköping (Ruotsi)
Sønderjyske Vojens (Tanska)

Lohko 4:

Skellefteå AIK (Ruotsi)
Bili Tygri Liberec (Tsekki)
HK Nitra (Slovakia)

Lohko 5:

HC Davos (Sveitsi)
HC Pardubice (Tsekki)
Färjestad Karlstad (Ruotsi)

Lohko 6:

HC Litvinov (Tsekki)

Espoo Blues (Suomi)
Grenoble (Ranska)

Lohko 7:

Black Wings Linz (Itävalta)
Düsseldorf EG (Saksa)

TPS Turku (Suomi)

Lohko 8:

Red Bull Munich (Saksa)
Kac Klagenfurt (Itävalta)
HC Kosice (Slovakia)

Lohko 9:

Adler Mannheim (Saksa)
Vitkovice Ostrava (Tsekki)
Neman Grodno (Valko-Venäjä)

Lohko 10:

Kärpät Oulu (Suomi)
Vienna Capitals (Itävalta)
Krefeld Penguine (Saksa)

Lohko 11:

Lukko Rauma (Suomi)
Luleå Hockey (Ruotsi)
Fribourg Gotteron (Sveitsi)

Lohko 12:

Ocelari Trinec (Tsekki)

KalPa Kuopio (Suomi)
Stavanger Oilers (Norja)

Lohko 13:

Sparta Prague (Tsekki)
Geneve-Servette (Sveitsi)
Storhamar Hamar (Norja)

Lohko 14:

Frölunda Gothenburg (Ruotsi)

JYP Jyväskylä (Suomi)
Sheffield Steelers (Iso-Britannia)

Lohko 15:

Vaxjö Lakers (Ruotsi)
ERC Ingolstadt (Saksa)
Braehead Clan (Iso-Britannia)

Lohko 16:

ZSC Lions Zürich (Sveitsi)
Eisbären Berlin (Saksa)
GAP Rapaces (Ranska)
 

axe

Jäsen
En kyllä tykännyt arvontatuloksesta tapparalaisena yhtään. Aina samat vitun Ruotsi ja Sveitsi siellä seisoo. Enkä tykännyt tuosta systeemistäkään, kun Tappara kakkoslohkoon arvottuna ei saanut edes mahdollisuutta saada niitä exoottisempia maita vastaansa, kun rupesivat lykkäämään niitä C-korin hurreja ja sveduja ja ruotsalaisia suoraan ykköslohkosta alaspäin. En tykkää, en yhtään.
 

Meeps

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Frölunda
Kärppien lohko on ihan järkyttävän tylsä, mutta Frölundalle en olisi paljon parempaa lohkoa voinut toivoa. JYPiä vastaan tulee olemaan oikeasti hyvää ja toivottavasti tasaista peliä ja Sheffield Steelers taas on mielenkiintoinen eksoottisuutensa vuoksi.
 

karotenoidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Canucks, PYRY
Enkä tykännyt tuosta systeemistäkään, kun Tappara kakkoslohkoon arvottuna ei saanut edes mahdollisuutta saada niitä exoottisempia maita vastaansa, kun rupesivat lykkäämään niitä C-korin hurreja ja sveduja ja ruotsalaisia suoraan ykköslohkosta alaspäin. En tykkää, en yhtään.
Mä näin arvonnasta vain alun, jossa selitettiin, että kolmoskori on jaettu kahteen osaan myöhemmin selitettävästä syystä. Kertoisiko joku, millä perusteella ne lohkot kovimmille kolmoskorilaisille valikoitui?
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Mä näin arvonnasta vain alun, jossa selitettiin, että kolmoskori on jaettu kahteen osaan myöhemmin selitettävästä syystä. Kertoisiko joku, millä perusteella ne lohkot kovimmille kolmoskorilaisille valikoitui?

Joukkue meni ensimmäiseen mahdolliseen lohkoon kuitenkin niin, että samanmaalaisia ei voinut kohdata. Jos lohko tuli skipatuksi, siihen ei palattu kovempien maiden korista.

Tuo jako oli tehty helpottamaan arvontaa, jotta samanmaalaisten konfliktit saataisiin helpommin vältettyä.

Ensimmäisenä nousi HIFK - lohkoon 1
Toisena nousi Djurgården - lohkoon 2
Kolmantena nousi Färjestad - lohkoon 5, koska 3:ssa oli HV71 ja 4:ssä Skellefteå
Neljänenä nousi TPS - lohkoon 7, koska 6:ssa Blues
Viidentenä nousi Krefeld - lohkoon 10, koska 8:ssa München ja 9:ssä Adler Mannheim
Kuudentena nousi Fribourg-Gotteron - lohkoon 11.

@axe Eksoottisempiin joukkueisiin olisi ollut Tapparalla mahdollisuus, jos toisena olisi nostettu TPS tai Fribourg, koska lohkossa oli jo suomalainen ja sveitsiläinen joukkue. Mahdollisuudet tuossa vaiheessa eksottisempiin joukkueisiin olivat siis 2/5.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mä näin arvonnasta vain alun, jossa selitettiin, että kolmoskori on jaettu kahteen osaan myöhemmin selitettävästä syystä. Kertoisiko joku, millä perusteella ne lohkot kovimmille kolmoskorilaisille valikoitui?
Kun se C1 kori saatiin arvottua, ei ollut enää national clashin vaaraa, en tiedä olisiko sen kanssa voinut tulla ongelmia, eli valmiita lohkoja olisi jouduttu muuttamaan tms. Sillä lailla noita C2-joukkueita koitettiin hajauttaa, että C1-joukkueita ei laitettu clashien takia vajaiksi jääneisiin lohkoihin vaan aina seuraavaan vapaaseen. Vaikea selittää.

Tuomas Tahvanainen siellä oli studio-isäntänä ja melkein se meni ulkomaalaisesta, mitä ne meistä ajattelee. Lukkoa luonnehti Hasekille sanoilla "a small club, a bumblebee that should'nt fly but flies anyway", jonka otin kohteliaisuutena
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Näitä lohkoja kun katsoo niin eipä varmaan esimerkiksi Kalpalla tai Bluesilla tarvitse ihmetellä vähäisiä yleisömääriä. Sen verran tylsän oloisia lohkoja on, ehkä 4 joukkueen lohkot on siitä parempia että on ainakin joku tasokkaampi seura yleensä sarjassa. Toisaalta kun nyt on vaan pari joukkuetta sarjassa niin pelejä on helpompi markkinoida kausikortin mukana joten halliin varmasti eksyy porukkaa vaikka onkin tylsemmät joukkueet vastassa. Viimekaudella kun ei tainnut ainakaan suomalaisilla joukkueilla CHL sisältyä kausikortin hintaan, oli jopa aika hinnakkaitakin kausikortin päälle tuo 4 ottelun paketti. Nyt saadaan ainakin kausikorttilaiset halliin ja muille voidaan suunata erilaisia tarjouksia ja houkutuksia että saadaan halliin enemmän porukkaa. Toki sisäänvirtaava rahamääräkään ei kovin iso ole täten ainakaan noissa ekoissa peleissä, tosin jos saadaan ne kausikorttilaiset sitten pudotuspeliin ostamaan lippu niin silloin tulot viimekausiin nähden voi kasvaa.
 

karotenoidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Canucks, PYRY
Kiitokset selvityksestä. Kyllähän tuo arvontasysteemi oli sitten ihan järkevä ja tasapuolinen. Eikä tuossa lohkossakaan vikaa ole minusta. Bern vältettiin luonnollisesti, kun oltiin samassa korissa. Heidät oltiin kohdattu vuodesta 2010 laskien joka vuosi poislukien 2011. Sveitsiläisistä Zug on uusi tuttavuus, siitä plussaa. Kolmoskorista nyt olisi voinut jonkun muunkin saada kuin Djurgårdenin, mutta ainakin nyt on pelattava tosissaan alusta asti. Saapa nähdä, huvittaako, vai lähdetäänkö taas leikkimään.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mielestäni tämä kolmen joukkueen lohkoihin jakaminen asettaa väkisinkin joukkueita hyvin epätasaisiin asemiin, joka osaltaan hieman vesittää koko liigan ideaa. Tässä käy aika herkästi niin, että joistain lohkoista putoaa pois joukkueita, jotka olisivat lähtökohtaisesti paljon parempia, kuin monet muista lohkoista jatkoon päässeet. Tällaisten minilohkojen jälkeen kun aloitetaan heti pudotuspelit, niin mielestäni joukkueiden paremmuuksia ei testata tarpeeksi perusteellisesti.

Tuskin olen ainoa, jonka mielestä 16 hyvin pientä lohkoa on varsin erikoinen idea. Kai tässä on päällimmäinen idea siinä, että pienessä lohkossa kaksinkertainen sarja on mahdollista toteuttaa ja se nähdään tärkeänä tekijänä tasavertaisuuden vuoksi. Mielestäni tässä nyt vain maksetaan liikaa siitä "tasavertaisuudesta", joka taas johtaa entistä isompiin ongelmiin.

Ihmettelen, jos samalla systeemillä jatketaan myös seuraavalla kaudella.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Ihmettelen, jos samalla systeemillä jatketaan myös seuraavalla kaudella.

Tää kilpailuhan on nuori ja vasta toista kautta aloitellaan, ensimmäisen kolmen vuoden stintistä. Eli varmaan ihan normaalia kokeilua, millasella konseptilla toimii parhaiten. Eiköhän tässä nyt koiteta vaan kiinnostusta herätellä/kasvattaa, aikaisella pudotuspelivaiheella ja sitten jos/kun tämä alkaa lyömään läpi Euroopassa ja muuttuu merkittäväksi tulonlähteeksi osallistujilleen, niin painotusta lohkovaiheeseen tullee lisää.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Koko tarkoitushan taitaa ollakin siinä että niitä heikompia seuroja pääsisi myös pudotuspeleihin. Viimekaudella 16 joukossa taisi suurin osa olla suomalaisia ja ruotsalaisia seuroja. Vaikea saada turnauksen jalansijaa jos joukkueet eivät "menesty". Nyt pakosti jossain lohkossa pääsee jotain heikompia myös jatkoon. Myös se että viimekaudella oli ehkä liikaa pelejä alkulohkossa ennenkuin "tosipelit" alkoi.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Koko tarkoitushan taitaa ollakin siinä että niitä heikompia seuroja pääsisi myös pudotuspeleihin. Viimekaudella 16 joukossa taisi suurin osa olla suomalaisia ja ruotsalaisia seuroja.

Taisi vissiin olla 11/16 joukkueesta Ruotsista tai Suomesta, viimekauden pudotuspeleissä. Tämä pudotuspelien paikkamäärän nostaminen 32 tuo jo automaattisesti sen, että vähintään puolet joukkueista, ensi kauden pudotuspeleissä, on muualta, kuin Ruotsi-Suomi akselilta.


Myös se että viimekaudella oli ehkä liikaa pelejä alkulohkossa ennenkuin "tosipelit" alkoi.

Olihan se varmasti näin, tuon ensimmäisen kauden osalta, mutta uskoisin, että jos tästä kilpailusta saadaan missään vaiheessa merkittävä tulonlähde osallistujilleen, niin palataan tuohon neljän joukkueen lohkoihin tai voitaisiinko mennä jopa kahdeksaan kuuden joukkueen lohkoihin? Tarkoittaisi osallistujilleen 10 lohkopeliä kaudessa ja mahdollisesti enintään 9 pudotuspeliä, jos tällä samalla pudotuspelimallilla mentäisiin.

En tiedä, miten mahdoton rasti olisi kyseessä taloudellisessa mielessä, mutta kun nämä pudotuspelit ovat nyt menneet siten, että kotiedun saavuttanut joukkue pelaa jälkimmäisen ottelun kotona, niin voitaisiinko mennä paras kolmesta järjestelmään siten, että ensimmäinen peli pelattaisiin vieraan hallissa. Toka ja mahdollinen kolmas sitten peräkkäisinä päivinä, kotietu joukkueen hallissa..
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olihan se varmasti näin, tuon ensimmäisen kauden osalta, mutta uskoisin, että jos tästä kilpailusta saadaan missään vaiheessa merkittävä tulonlähde osallistujilleen, niin palataan tuohon neljän joukkueen lohkoihin tai voitaisiinko mennä jopa kahdeksaan kuuden joukkueen lohkoihin? Tarkoittaisi osallistujilleen 10 lohkopeliä kaudessa ja mahdollisesti enintään 9 pudotuspeliä, jos tällä samalla pudotuspelimallilla mentäisiin.

Sitä voi laskea jos hallissa oli viimekaudella monella joukkueella ehkä se 1000-2000 maksanutta katsojaa ja lipunhinta hinta monella suhteellisen alhainen niin eipä siinä ainakaan isoa voittoa tule kulujen jälkeen mitä ottelun järjestäminen vie + lentokulut vierasmatkalle. Lisäksi pelit vielä meni runkosarjan päälle joka lisäsi ruuhkaa kalenterissa. Nyt taitaa mennä vain pudotuspelit runkosarjan pelien aikaan.

Varmasti ottelumäärät tulee nousemaan, mutta nyt tosiaan tärkeintä taisi olla että pienemmätkin maat pääsee pudotuspeleihin ja enemmän jalansijaa Ruotsin ja Suomen ulkopuolella. Kärkisijat menee varmaan noille maille, mutta nyt mahdollisuuksia sinne 8 joukkoon on muillakin. Pelkällä Suomella ja Ruotsillahan tässä ei tarpeeksi iso juttu tule. Nyt pelit on aika lähellä plusmiinusnollaa taloudellisesti ellei sitten tarpeeksi pitkälle pääse pudotuspeleissä. Tosin pudotuspeleissä taisikin jo tulla matkakorvauksiakin myös, että pelkillä lipputuloilla ei tarvii elää.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Otteluohjelma, lohkovaiheen osalta julkaistu. Löytyy muunmuassa kilpailun sivuilta. Nyt vaan kaikki porukalla reissuja suunnittelemaan. Jos kaikenmaailman lento ja koripallot saa massoja liikenteeseen, niin luulisi jääkiekonkin jonkin verran liikuttavan =)
 

trivekku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, IFK
Laitoin viestin Jyp-osioon kanssa, onko tarkempaa tietoa kellään, EIHL, eli britannian liigan Sheffieldin joukkueesta?
Itse yhdistän EIHL paljon tappeluita, b-luokan kanukkeja, vähän pelitaitoa.
Saa korjata ennakkoluuloni :-)
 

IceBlacks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uusi-Seelanti, Islanti, Espanja, Viro, Tanska, JYP
Laitoin viestin Jyp-osioon kanssa, onko tarkempaa tietoa kellään, EIHL, eli britannian liigan Sheffieldin joukkueesta?
Itse yhdistän EIHL paljon tappeluita, b-luokan kanukkeja, vähän pelitaitoa.
Saa korjata ennakkoluuloni :-)

Tällä hetkellä kokoonpano on hieman vajaa, mutta parhaimmistoon kuuluvat brittipelaajista maajoukkueen kapteeni, hyökkääjä Jonathan Phillips, ja selkeästi paras brittipelaaja nykyään, puolustaja Ben O'Connor, kuka väläytti rankkariosaamistaan Eindhovenissa kuukausi takaperin tähän malliin: https://www.youtube.com/watch?v=YksPuQMqt1w (youtubeen). Phillips on jo 32-vuotias ja pelaa n. 0,5 pistettä per peli tahdilla. Erittäin hyväasenteinen, työteliäs ja esimerkkiä näyttävä pelaaja. Ben O'Connor on 26-vuotias kiekollinen puolustaja. Pelannut junnuna kaksi kautta OHL:ssä ja neljä kautta Kazakstanissa. Palasi kesken viime kauden EIHL:ään. Kazakstanissa parhaalla kaudellaan 51 peliin 56 pistettä. Suht raamikas, 185 cm ja 90 kg, mutta ei tarjoile niin paljon makuupaikkoja kuin voisi.

Niin ikään 26-vuotias Robert Dowd kuuluu maajoukkueen vakiohyökkäyskalustoon vaikkei kaikkein fyysisin pelaaja olekaan. Silti painaa menemään hyvillä tehoilla EIHL:ssä. Pääasiassa "jämäkanukit" hoitavat fyysisen pelin ja sikailun. Viime kaudella eniten jäähyjä ottanut brittipelaaja, Robert Farmer, keräsi 180 minuuttia ja oli kokonaistilaston sijalla 8. Voittoon tarvittiin 371 minuuttia. Seuraava brittipelaaja onkin jäähypörssissä vasta sijalla 22. Muuten kärjessä on vain kanadalaisia, jenkkejä ja mahtuu yksi ukrainalainenkin listalle. Huomionarvoista top10 jäähypörssissä on, että Farmer oli heistä eniten pisteitä kerännyt, 16+28, joten eivät brittipelaajat aivan hyödyttömiä ole :)

Ensi kaudelle kiintiö nousee 13 pelaajaan ja lähes joka joukkueella on ulkomaalainen molari. Joukkueiden omistajilla on ajatusmalli, että enemmän brittipelaajia parempia ulkomaalaisia -> enemmän katsojia.

Summa summarum: jos Phillips ja Dowd, O'Connorista puhumattakaan, painavat oikealta ja vasemmalta ohi Yonkmanista, niin kenkää samantien ja sopparia kouraan O'Connorille. Fyysisyydestä ei ole kauheasti iloa jos ei saa ketään kiinni :)
 

trivekku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, IFK
Kiitos kattavasta vastauksesta.
Fiksu strategia omistajilla paremmat ulkomaalaiset.

Onkohan rähinäkulttuuri syntynyt liigaan, että se tuo katsojia lisää, muistelisin kun Nashville sai NHL-joukkueen, yleisö ei alkuvuosina niin pelistä ymmärtänyt, suosituimmat pelaajat olivatkin enforcer-osastoa. Raju yleistys, mutta joku haastattelu vuosia sitten Nashvillen alkutaipaleelta.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Tulevan kauden Continental Cup kilpailun lohkot on julkaistu CHL:n sivuilla ja jos ensi vuonnakin mestareiden liigaan jaetaan villit kortit samalla tavalla, kuin tänäkin vuonna, niin peräti 25 maasta voi karsia kauden 2016-17 mestareiden liigaan. Pääosa maista löytyy Euroopasta, mutta on siellä myös Turkki, Kazakstan ja jopa Israel.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tulevan kauden Continental Cup kilpailun lohkot on julkaistu CHL:n sivuilla ja jos ensi vuonnakin mestareiden liigaan jaetaan villit kortit samalla tavalla, kuin tänäkin vuonna, niin peräti 25 maasta voi karsia kauden 2016-17 mestareiden liigaan. Pääosa maista löytyy Euroopasta, mutta on siellä myös Turkki, Kazakstan ja jopa Israel.

Israelin joukkue kun pääsisi mukaan niin voisi tulla eksoottinen fanimatka sinne :)
 

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Top Scorer paitoihinhan oli mahdollisuus saada nimensä tykkäämällä joukkueesta Cramon sivuilla. Taitaa tosin olla jo umpeutunut tämä juttu. Itse yritin valita sieltä mahdollisimman epäsuositun joukkueen ja nimi helposti paitaan.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Israelin joukkue kun pääsisi mukaan niin voisi tulla eksoottinen fanimatka sinne :)

Pakko oli käydä google mapsissä vaklaa ja näköjään ko. joukkue (Rishon Devils) pelaa ilmeisesti Tel Avivin naapurikaupungissa ja ko. kaupunki olisi ilmeisesti vielä ihan lentokentän vieressä. Paikallinen Vantaa? Eli siellä sitten pelin jälkeen pääsisi pulahtamaan vaikka Välimereen.
 

Hoitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Onko jollakin tietoa kuka näitä 2015-2016 CHL kauden matseja televisioi täällä Suomessa? Soneralla oli CHL kanava viime kaudella, mutta nyt Soneralta ei löydy mitään tietoa tästä kaudesta
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Onko jollakin tietoa kuka näitä 2015-2016 CHL kauden matseja televisioi täällä Suomessa? Soneralla oli CHL kanava viime kaudella, mutta nyt Soneralta ei löydy mitään tietoa tästä kaudesta

Mä olen elänyt siinä käsityksessä, että maikkarilla se sopimus olisi ja heillä sitten oli jotain yhteistyökuviota Soneran kanssa, jolla oli "resurssit" näyttää sitten kaikki matsit. Heittomerkit, koska pari ensimmäistä kierrosta oli kyllä aika kuraa, eikä pelejä meinannu saada näkymään millään, ainakaan siinä nettipalvelussa..

Edit. iltasanomien juttu aiheesta, viime vuoden tammikuulta
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös