Champions Hockey League

  • 655 590
  • 3 181

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Missäs tilanteessa tällä hetkellä mennään CHL:n ja KHL:n suhteen?

Käsittääkseni CHL haluaisi KHL:n mukaan ja se oli yksi kolmesta tulevaisuuden haasteesta, joita pohtivat jossain tapaamisessa, tässä vähän aikaa sitten. Erilaisia ehdotuksia on myös tullut ja muistelisin, että KHL:n uusi presidentti ehdotti jotain lopputurnausta Pietariin, jossa pelaisi CHL:n ja KHL:n parhaat. Mutta yhteistä säveltä ei ole vielä löydetty ja täten ensi kausi mentäneen ilman KHL joukkueita.

Tietysti CHL mahdollistaisi myös Helsingin paikalliskamppailut
Tämän se kyllä teoriassa mahdollistaisi, mutta kun joukkueet ainakin tällä hetkellä arvotaan lohkoihin, niin tuuria siinä tarvittaisiin. Viime vuonna esim. IFK:lla ei osunut neljän joukkueen lohkoon yhtään, (siis omasta näkökulmasta) ennalta toivottua matkakohdetta, vaikka kyllä se kalja Vojensissa ja Krefeldissä luultavasti maistuu aika samalta, kuin Tukholmassa, Berliinissä, Zürichissä tai Prahassa.

KHL:n mukaantulo on kuitenkin ennemmin tai myöhemmin vähän pakollinen asia, mikäli meinaavat itseään tosissaan kutsua mestareiden liigaksi. Toisaalta, eihän siellä Jokerit silloin välttämättä pelaisi.

Tästä kyllä jokseenkin erimieltä. Kilpailun nimihän on Champions Hockey League ja esim. viime kaudella siellä oli edustettuina yli kymmenen erilaista mestaruus titteliä. Yksi titteli, siihen kirjavaan joukkoon, ei kyllä nimen suhteen, merkitse tuon taivaallista tai anna nimelle merittävästi enempää tai vähempää oikeutusta.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Missäs tilanteessa tällä hetkellä mennään CHL:n ja KHL:n suhteen?

Jos olen venäläisiä yhtään oikein ymmärtänyt, CHL ei tarjoa taloudellisesti mitään sellaista jonka takia kannattaisi aientaa kautta elokuulle. Suomen Liigassa on sellainen käytäntö, että ennen liigakauden alkua pelattavista otteluista ei tarvitse maksaa palkkaa. Jos KHL lähtisi mukaan CHL:ään, palkanmääritys olisi varmasti normaali kuten ymmärtääkseni monissa muissakin CHL-maissa. Eli elokuun otteluista maksetaan täyttä tai lähes täyttä palkkaa ja tämä tulee huomioida pelaajasopimuksissa. Kun rikkaat venäläis- ja Venäjällä toimivat ulkomaisten yhtiöiden sisaryhtiöt maksavat jo miljoonakaupalla (euroina laskien) KHL:n pyörittämisestä mm. laita- ja jäämainoksina sekä markkinointikuluina, osallistuminen CHL:ään ei ole kovin ajakohtaista. Osaltaan intoa karsii vielä se, että mm. Rotenberg on julkisesti todennut CHL:n olevan KHL:n kilpailija joista vain toinen jää henkiin. Enpä sen takia usko että ruplapääoma euroina lähtee isompaan panostukseen CHL:n suhteen.

Urheilullisesti CHL voisi olla kuitenkin vielä nykyistäkin hienompi juttu KHL:n ollessa mukana, mutta taitaa olla käytännössä aika vaikea saada tarvittavat muutokset ja rahoitus edellä mainituista syistä.
 

Chambza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Flyers
Edit. Jahas, wikipediaanki on saatu jo ensivuoden kilpailusta juttua. 34/48 joukkueesta näyttää olevan jo selvillä ja pelipäivätki alustavasti jo sovittuna.
Alkulohkojen pelipäivät oli tässä alustavasti järjestetty kolmelle peräkkäiselle viikonlopulle (no, torstaista sunnuntaihin) kaksi peliä kunakin viikonloppuna, joten voisi ilmeisesti toivoa, että kukin kolmesta joukkueesta käy tekemässä aina oman vierasturneensa muiden kahden luona. Tällainen sopiva keski-Euroopan kierros olisi ainakin sivuunkirjoittaneen kesälomatoiveissa. Lohkojen arvonta oli kirjattu taas MM-kisojen välipäivälle 13.5., sitä odotellessa.
 

zunter

Jäsen
Tuo CHL tullaan lakkauttamaan muutaman vuoden sisällä, kummallista kun noita perustajajäseniä pitää olla automaattisesti mukana.

Kohtuudella niitä joukkueita:
2 joukkuetta: suomesta, ruotsista, saksasta, tsekistä, venäjältä, sveitsistä (12)
1 joukkue:
slovakiasta, norjasta, tanskasta, ranskasta, britanniasta, italiasta, itävallasta, ja villi kortti
 

Schröder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Augsburger Panther, Torpedo Nizhny Novgorod, JYP
Niin no miten sen nyt ottaa, tämä perustajajäsen juttukin on käyty niin monesti jo läpi. Ovat mukana sarjan ensimmäisinä neljänä(?) vuonna ja sen jälkeen tavoitteena olisi, että paikat menisivät vain sarjojen parhaille. Taloudelliset realiteetit edellähän tässä mennään, on sääli ettei pelit ole vielä Suomessa ja Ruotsissa saaneet katsojissa tuulta alleen ja päässet pois harjoitusotteluleimasta, joka on kuvitelmaan. Kovia pelejä oli nuo CHL pelit jo nyt, ja uskon että sarja kehittyy entistä kovemmaksi.

En nyt muista oliko se norjalainen vai tanskalainen joukkue, mistä Kari Tyni kertoi, että kun katsomot oli joka pelissä lähes täynnä + oheismyynnit niin tekivät ensimmäisellä CHL-kaudella yli puolen miljoonan voitot, normaalin verrattuna ja samanlaista oli ainakin brittejen joukkueella. "Pikkumaat" kun tekee tuollaista tuottoa sarjassa, niin ei tarvitse montaa vuotta mennä, että rahat näkyy seurojen hankinnoissa ja siten sarja tasossa. Mikäli Suomessa ei ala yleisömäärät nousta niin kotoisen liigan kuin CHL-pelejen osalta niin sieltä oikeasti tulee Tanskat ja Norjat ohi. Siellä on taustalla enemmän resursseja ja kova halu mennä eteenpäin ja siihen vielä lisäsä CHL:stä kovat tuotot niin...

Uskon ja toivon, että seuraavalla eli toisella CHL-kaudella niin suomalais kuin ruotsalaisyleisökin löytäisi paikalla. Onhan tässä sarjassa puutteita yms, mutta on tässä myös helvetin paljon potentiaalia.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Niin perustajajäsenet ovat alunperin rahoittaneet ja laittaneet koko puljun pystyyn. Onhan tämä jauhettu jo niin monta kertaa, mutta tätä sarjaa ei olisi ilman perustajajäseniä. Sehän kaikki alkoi Nordic Trophystä ja on kehittynyt tähän pisteeseen. En tiedä montako kertaa näitä Eurokilpailuja on yritetty aina uudestaan ja uudestaan, kunnes ne lopulta ovat kaatuneet rahoituksen puutteeseen jopa silloin taloudellisesti parempina aikoina.

Uskokaa nyt jo hyvällä, että tämä pytinki pyörii perustajajäsenten ansiosta. Ne ovat sitä porukkaa, jotka haluavat kansainvälisyyttä omaan tekemiseensä ja siksi ovat pistäneet omaa rahaansa peliin. Ainahan saa uskoa vaikka joulupukkiin tai muihin vastaaviin, mutta minä en usko, että nykyisistä perustajajäsenistä kukaan tai ainakaan suurin osa, on valmis luopumaan paikasta kansainvälisissä otteluissa. Siihen on yksinkertainen syy. He ovat alunperin rahoittaneet koko homman ja näin ollen on heidän ansiotaan, että tätä pelataan. Ja kuten on nähty, ilman sitoutuneita organisaatioita tälläinen pulju ei vain euroopassa ota tuulta siipiensä alle. Koittakaa jo hyväksyä tämä yksinkertainen fakta. Jos siirrytään typistettyyn kilpailuun, kuten tuossa ylempänä toivottiin, se cuppi menee nurin muutamassa vuodessa.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Sveitsissä pudotuspeleissä edetty jo puolivälierien ohi ja mukana on enää kaksi perustajajoukkuetta ja kaksi muuta, joten Sveitsin CHL edustajat, ensikaudelle lienevät selvillä. A-lisenssillä lähtee Zürich, Bern, Zug ja Fribourg. B-lisenssejä tarjotaan ensimmäiseksi kaiketi Genevelle ja Davosille.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Ruotsin CHL joukkueet ovat selvillä (tai siis ne, jotka ensimmäisinä saavat kutsun) ja siinä kävi siten niin, että samat joukkueet selvittivät tiensä kilpailuun, kuin viimekin vuonna. Suomessakin näyttäisi, että perustajien lisäksi Lukko olisi vahvoilla. Toisesta paikasta kilpailee käytännössä Blues ja Saipa, eli kait Suomessakin mahdollista, että samat joukkueet kilpailisivat ensikin vuonna. Tosin jos sellainen tilanne tulisi, että Lukko jatkaisi seuraavalle kierrokselle ja Blues ja Saipa tippuisivat, niin miten noista kahdesta pudonneesta sitten ratkaistaan CHL paikka? Parempi runkosarja sijoitus vai kumpi on pistänyt oman sarjansa tiukimmalle?
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Eiköhän tuo mene lopullisen sijoituksen perusteella eli tässä tapauksessa Blues saisi paikan CHL:ään ensi vuodeksi.

Brittien edustajina ensi vuonna toimivat Sheffield Steelers ja Braehead Clan, joten CHL levittäytyy ensi kaudella myös Skotlannin puolelle.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
SönderjyskE voitti Tanskan mestaruuden ja tämän myötä viimeinen avoinna ollut paikka, ensivuoden kilpailuun, meni kilpailuun jo viime kaudella osallistuneelle tanskalaisjoukkueelle. Ensi vuodelle osallistumisoikeuden lunastaneet joukkueet löytyvät tosiaan wikipediasta. Ensi kausi mennään tosiaan 48 joukkueella ja nämä joukkueet jakautuvat ensivaiheessa 16 kolmen joukkueen lohkoihin. Lohkossa joukkueet pelaavat molempia vastustajia vastaan sekä kotona, että vieraissa. Alkusarja pelataan elokuun puolesta välistä syyskuun alkuun. Jokaisesta lohkosta menee jatkoon kaksi joukkuetta, eli yhteensä 32 joukkuetta aloittaa pudotuspeleissä, syyskuun lopussa ja mestaruus ratkeaa sitten helmikuun 9. pelattavassa finaalissa.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Arvontakorit, lohkoarvontoja varten on julkaistu ja löytyvät kilpailun sivuilta. Joukkueet siis rankattu ja jaettu kolmeen koriin. Vaikkei continental cupin voittaminen välttämättä ole Euroopan isoin asia, niin jännältä tuntuu, että se on kuitenkin tässä tapauksessa rankattu viimeiseksi.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Voikohan toisesta korista tulla kuka tahansa, myös saman maan joukkue? Eli tyyliin Kärpät, JYP ja HIFK voiko olla vaikka tuommoinen lohko mahdollinen?
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tuntuisi että hieman järkevämmältä tuo systeemi kuulostaa kun viimekaudella, kun pelataan alkulohkossa vain kaksi kotipeliä niin ainakin suurimmalla osalla seuroista näyttäisi pelit sisältyvän kausikorttiin kun viimekaudella piti ostaa erillinen 4 pelin kortti. Eli katsojamäärät varmaan tulee jonkin verran nousemaan tuon takia vaikka olisikin tylsemmät vastustajat vastassa.Saatetaan samalla sitten houkutella seuraaviin peleihin enemmän maksavia asiakkaita myös kun viimekaudella kynnys kausikortillaisilla ostaa näitä pelejä saattoi olla turhan iso. Samalla 2 ekaan peliin saadaan ehkä erilaisilla tarjouksilla myös niitä satunnaiskatsojia houkuteltua. Sitten ne rahat otetaan jatkopeleistä.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Aika epätasaisiin lohkoihin luotiin kyllä mahdollisuudet tuollaisella ripottelusysteemillä. Olisin kyllä kannattanut tasaisempaa maakohtaista jakoa (esim. kaikki ruotsalaiset ja suomalaiset ykköskoriin), jotta lohkoista tulisi tasaisemmat.

Nythän on mahdollista, että yhdessä lohkossa pelaavat Tappara, Pardubice ja Färjestad ja toisessa esimerkiksi Linz, Düsseldorf ja Sheffield.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös