Champions Hockey League

  • 655 750
  • 3 181

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Onhan tämä uusin viritelmä nyt aika surkuhupaisa. EHL ja se edellinen CHL olivat nyt sentään edes jotenkin uskottavia sarjoja, vaikka ne eivät yleisöä ja sponsoreita riittävästi kiinnostaneetkaan mutta tämä nyt on ihan naurettava viritelmä. Mikä Mestareiden liiga se sellainen, johon pääsee kabinettipelillä eikä menestymällä oman maan pääsarjassa? Ja kyllähän jonkun keskinkertaisen Allsvenskan-seuran mukanaolo on vielä ihan kirsikka kakun päälle.

Jokereiden KHL-siirron yhteydessä on heitetty näitä argumentteja, että ketä kiinnostaa jonkun Magnitogorskin vierailu, mutta nyt sitten ilmeisesti uskotaan, että Liberecin tai Ingolstadtin vierailu kiinnostaakin ihmisiä. Logiikka voi kyllä ihmetellä, mihin tämä usko perustuu. KHL nyt sentään on urheilullisesti ihan eri kategorian touhua, kun taas nämä ingolstadtit ja liberecit eivät ole yhtään sen kummempia kuin joku SaiPa tai Ilveskään.
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kyllähän tällaista kansainvälistä "sarjaa" pelata voidaan mutta miksi nimeksi on otettu "mestareiden liiga", kun valtaosa osallistujista eivät maansa hallitsevia mestareita ole. Turnaus olisi voitu aivan hyvin totetuttaa pelkkien hallitsevien mestareiden kanssa.

Vahva ja hyvätasoinen kansallinen Liiga on silti se paras sarja ja siitä olisi pidettävä kiinni, oli sitten rinnalla mikä sarja tahansa.

Tuo Hjalliksen purkautuminen ihmetyttää. Haluaa, että Jokerit pelaa KHL:a mutta samalla valittaa sitä, kuinka Jokereita ei kelpuuteta CHL:n. Mikäli Euroopan liiga lähivuosina totetutuu niin näinköhän Hjallis alkaa katsoa CHL:n suuntaan.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onhan tää ollut tietyllä tavalla sarkastista seurata viestejä ja suhtautumista CHL:ään liittyen, kun katsonut tässä menneiden kuukausien aikana samojen henkilöiden heittämiä kommentteja KHL:stä.

"Houkutteleeko enemmän mennä kaljalle pelin jälkeen Salzburgissa vai Vladivostokissa?"
Niin... Tohon voisi myös vastata "Houkutteleeko enemmän mennä kaljalle pelin jälkeen Prahassa, kuin Luulajassa?"

Samalla lailla kummassakin sarjassa on niitä kiinnostavia vastustajia ja täysin yhdentekeviä vastustajia. Mä en todellakaan koe jotain Krefeldia Pingiunea tai Tsekkiläistä Liberecia kovin paljon mielenkiintoisemmaksi vastustajaksi, kuin vaikkapa Amuria KHL:stä. Itse asiassa tossa vaiheessa ratkaisee enemmän joukkueen taso ja sitä ei kai kenelläkään ole kiistämistä löytyykö kovemmat pelaajat Amurista vai Krefeldistä?

KHL on monien viestin perusteella ollut joku selvä uhka Liigalle. Niin toki onkin, tietyissä määrin, mutta ei Jokerit siitä nyt niin paljon isompaa uhkaa tee kuin mitä se on jo tähän mennessä ollut. Jokerit ei myöskään tule olemaan se seura, joka ryöstökalastaa Liigaseuroilta parhaat pelaajat kesken kauden. Siihen ei vaan yksinkertaisesti tule riittämään Jokereitten budjetti.

Voi myös miettiä onko CHL uhka vai mahdollisuus Liigalle. Osallistuville joukkueille toki kumpaakin, mutta ulkopuolelle jääville se on lähinnä vain uhka. Pieni mahdollisuus niillekin jää siltä kantilta, jos menestys Liigassa hieman helpottuisi kovasta pelirasituksesta kärsiviä CHL-joukkueita vastaan. Tämä kuitenkin todella hypoteettinen mahdollisuus. Pelin yleinen taso voi jopa laskea Liigassa väsyneiden CHL-joukkueiden pelatessa kahta liigaa samaan aikaan. Loukkaantumisriski luonnollisesti kasvaa pelimäärien lisääntyessä, sitä nyt on ihan turha edes yrittää kenenkään kieltää. Saattaako CHL viedä yleisön kiinnostusta liigapeleistä enemmän CHL:n suuntaan? Siinä jo yksi selvä uhka, mikäli CHL menestyy. Voihan tota nopeesti miettiä plussilla ja miinuksilla:

CHL:stä tulee menestyvä konsepti:
-Liigassa seurojen budjettien erot tulevat kasvamaan merkittävästi ja osalla seuroista taloudellisesti huomattavasti paremmat mahdollisuudet kovempiin pelaajiin. Seurauksena taas epätasaisempi liiga, joka on myös vähemmän kiinnostava. Toki nytkin on suuria eroja taloudellisissa tilanteissa, mutta CHL:n onnistuessa, tulee ero vain kasvamaan.
-CHL:ssä mukana olevien joukkueiden kiinnostus nimenomaan CHL:ää kohtaan kasvaa ja siitä johtuen siihen satsataan panoksia ja aletaan pelaamaan Liigaa kakkosmiehistöllä tai lähdetään jopa kokonaan Liigasta pois. Tämä nyt ei ole lähivuosien mahdollinen uhka varsinaisesti, mutta realistinen uhka kuitenkin.

CHL on täysi susi:
-KHL edelleen polkee pelaajamarkkinoilla pienempien päälle ja laajenee lisää länteen.
-Mukanaolevat liigaseurat tekevät kovat tappiot ja niitä korjaillaan vuosikaudet.

Hyvinkin paljon loppupeleissä samankaltaisia uhkia Liigalle ja muille Liigaseuroille kyseessä myös CHL:ssä, kuin on Jokereitten siirtymisessä KHL:ään. Jonkun verran sinisilmäinen saa toki tietenkin olla, mutta joku järki kannattaa myös pitää mukana.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vielä pieni lisäkysymys. Kertokaa millä tavalla Liiga hyötyy CHL:stä vai onko se kuitenkin enemmän myös uhka Liigalle?

Jokereitten lähtöä Liigasta kritisoitiin esimerkiksi sillä, että siitä on suurta haittaa Liigan toiminnalle. Onko tässä nyt selvä ero CHL:ään, ettei siitä taas olisi mitään haittaa Liigan toiminnalle?

Selvennyksenä oma suhtautuminen KHL:ään. Mulle käy oikeen hyvin, että Jokerit pelaa KHL:ssä ja kiinnostaa todella paljon kohtaamiset kovien KHL-joukkueiden kanssa, kuin myös pitkästä aikaa (todennäköisesti) oikeasti kovien pelaajien näkeminen myös Jokereitten paita päällä. Toisaalta, mulle olis käynyt aivan hyvin sekin, että Jokerit olis jatkanut Liigassa ja samalla ollut mukana CHL:ssä. Kyseiset liigat on taas omalta näkökannalta ainakin tässä vaiheessa toisensa pois sulkevia ja olen tyytyväinen, että Jokerit ei ole nyt mukana CHL:ssä. KHL:ssä yksinään on aivan varmasti riittävästi tekemistä ja haastetta Jokereille ensi kaudella.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Kyllähän tällaista kansainvälistä "sarjaa" pelata voidaan mutta miksi nimeksi on otettu "mestareiden liiga", kun valtaosa osallistujista eivät maansa hallitsevia mestareita ole. Turnaus olisi voitu aivan hyvin totetuttaa pelkkien hallitsevien mestareiden kanssa.

Tuon liigan valmistelu on vienyt varmasti aikaa enemmän kuin tämän vuoden, joten olisi ollut hiukan hankalaa lähteä tekemään valmistelutyötä ilman tietoa mukaan tulevista joukkueista, saatika siitä ovatko ne halukkaita lähtemään mukaan.

Onhan tämä uusin viritelmä nyt aika surkuhupaisa. EHL ja se edellinen CHL olivat nyt sentään edes jotenkin uskottavia sarjoja, vaikka ne eivät yleisöä ja sponsoreita riittävästi kiinnostaneetkaan mutta tämä nyt on ihan naurettava viritelmä.

Tarkistetaanpa niitä faktoja, edellinen CHL kiinnosti yleisöä, jopa Espoon Blues sai lehtereille yli 6000 katsojan keskiarvon ja muidenkin joukkueiden halleissa puhuttiin keskimäärin 6000-8000 katsojan lukumääristä(Eisbären Berlinillä 13 000), eli huomattavasti paremmin kuin tämä nykyinen syksyturnee. Kuten jo totesin Gazprom laittoi tapahtuman pääsponsorina tuohon rahaa ihan mukavasti ja muistelmpa että esimerkiksi JYPiä korpesi koska seuraavan CHL-kauden peruuntuessa heiltä jäi merkittävä summa rahaa saamatta. Edellisen CHL:n ongelma oli vain se että sitä pyöritettiin venäläisten rahoituksella ja venäläiset taisivat tajuta että heidän on tyhmää rahoittaa tätä kautta KHL:n kanssa kilpailevia liigoja.
 

wloff

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt kun tätä on ehtinyt vähän sulatella niin fiilikset ovat jopa aika optimistiset.

Minusta tämä CHL-viritelmä tuntuu paljon uskottavammalta yritykseltä kuin aiemmat. Aiemminhan homma kaatui lähinnä rahan puutteeseen kun sponsorit katosivat, joten siihen on selvästi haluttu varautua ihan eri lailla alusta lähtien - ei olla riippuvaisia sponsoreista, vaan joukkueet itse sitoutuvat hommaan ja maksavat valtaosan viuluista itse.

Everi vihjasi haastattelussa, että perustajajäsenillä on varmat paikat CHL:ssä ensimmäiset kolme vuotta, ja sitten katsotaan miten jatketaan. Minusta tuo kuulosti siltä, että ainakin tahtoa olisi siirtyä asteittan "oikeaan" champpariin, johon paikat jaetaan pelkän urheilullisen menestyksen perusteella, mutta sitä kohti mennään rauhassa asteittain eikä isolla ryminällä. Ryminää ollaan jo koitettu eikä onnistunut.

Ei tämä systeemi ole todellakaan täydellinen, ainakaan vielä, mutta se on hyvä alku jonka päälle rakentaa. Toivotaan parasta.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Everi vihjasi haastattelussa, että perustajajäsenillä on varmat paikat CHL:ssä ensimmäiset kolme vuotta, ja sitten katsotaan miten jatketaan. Minusta tuo kuulosti siltä, että ainakin tahtoa olisi siirtyä asteittan "oikeaan" champpariin, johon paikat jaetaan pelkän urheilullisen menestyksen perusteella, mutta sitä kohti mennään rauhassa asteittain eikä isolla ryminällä. Ryminää ollaan jo koitettu eikä onnistunut.

Uuden CHL:n synnyttäminen on ollut vuosien työn tulos ja homman pohjaksi on vaadittu useiden seurojen sitoutuminen asiaan, tältä pohjalta konseptia olisi ollut vaikea ruveta kokoamaan pitkällä tähtäimellä jos mukaan lähtevät seurat olisivat olleet tiedossa vasta viime keväänä, eikä välttämättä olisi ollut kirkossa kuulutettua että viime kevään menestyjät olisivat olleet kaikki innostuneita asiasta, eli tarvittiin mukaan seuroja jotka ovat valmiita sitoutumaan asiaan vähintään tuon 3:n kauden ajaksi. Urheilullisesti paska systeemi, mutta en usko että tuota muuten oikein oltaisiin saatu kasaan.
 

Carlos

Jäsen
Doddi, ehkä sitten olisi aika lopettaa jaskanpauhanta, ja alkaa keskittyä olennaiseen.

Eli CHL:ssä pelaa alkaen Elokuusta 2014 yhteensä 40 joukkuetta, uusi mestari on selvillä 149 ottelun jälkeen.

Ennen kansallisten sarjojen alkua pelataan alkukarsinnat, joissa on siis yhteensä 10 lohkoa, kussakin neljä joukkuetta. Lohkoissa kaikki joukkueet ovat eri maista, eli jokainen suomalaisseura esim. pelaa muita kuin suomalaisia vastaan. Lohkot pelaavat keskenään yhden kierroksen, jonka jälkeen 10 lohkovoittajaa + 6 parasta lohkokakkosta pääsevät kahdeksannes-finaaleihin.

Varsinaisen kauden aikana sitten nämä 16 parasta ratkovat keskinäisen paremmuuden, uusi mestari kruunataan helmikuussa 2015.

Tarkka ohjelma, alkulohkot jne julkistetaan 20. Joulukuuta 2014 Berliinissä.

CHL:n omistaa Sveitsiin perustettu yhtiö, jonka osakkeista 63% omistaa joukkueet, 25% kansalliset liigat, sekä 12% IIHF.


Itse tosiaan odotan suurella mielenkiinnolla tätä uutta sarjaa, hienoa nähdä eri maiden joukkueita ottamassa toisistaan mittaa. Ja jos sarja jatkuu useamman vuoden, samalla saadaan ehkä vähitellen selvyyttä myöskin siihen kysymykseen että minkä maan sarja on kovin.

Let's Play Hockey!
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Doddi, ehkä sitten olisi aika lopettaa jaskanpauhanta, ja alkaa keskittyä olennaiseen.

Eli CHL:ssä pelaa alkaen Elokuusta 2014 yhteensä 40 joukkuetta, uusi mestari on selvillä 149 ottelun jälkeen.

Ennen kansallisten sarjojen alkua pelataan alkukarsinnat, joissa on siis yhteensä 10 lohkoa, kussakin neljä joukkuetta. Lohkoissa kaikki joukkueet ovat eri maista, eli jokainen suomalaisseura esim. pelaa muita kuin suomalaisia vastaan. Lohkot pelaavat keskenään yhden kierroksen, jonka jälkeen 10 lohkovoittajaa + 6 parasta lohkokakkosta pääsevät kahdeksannes-finaaleihin.

Varsinaisen kauden aikana sitten nämä 16 parasta ratkovat keskinäisen paremmuuden, uusi mestari kruunataan helmikuussa 2015.

Tarkka ohjelma, alkulohkot jne julkistetaan 20. Joulukuuta 2014 Berliinissä.

CHL:n omistaa Sveitsiin perustettu yhtiö, jonka osakkeista 63% omistaa joukkueet, 25% kansalliset liigat, sekä 12% IIHF.


Itse tosiaan odotan suurella mielenkiinnolla tätä uutta sarjaa, hienoa nähdä eri maiden joukkueita ottamassa toisistaan mittaa. Ja jos sarja jatkuu useamman vuoden, samalla saadaan ehkä vähitellen selvyyttä myöskin siihen kysymykseen että minkä maan sarja on kovin.

Let's Play Hockey!

Hetkinen, eikö tän pitänyt nyt olla joku uudistus Euro Trophyyn verrattuna ja puhuttiin ihan jostain mestareitten liigasta? Nythän tossa pelataan lohkovaihe yksinkertaisena harjoitushöntsänä ennen liigakauden alkua (3 peliä) -> Ei eroa Euro Trophyyn. Ja siitä suoraan pudotuspelit? Onko nekin kerrasta poikki vai millä tavalla pelataan? Krhm.... Onpas tosiaan melkoinen liiga. Euro Trophy uudella, vähemmän osuvalla, nimellä.

EDIT: Käytännössä siis voittaja pelaa mestareitten liiga-kauden aikana 40 osallistujajoukkueesta peräti 7 vastustajaa vastaan. Jepjep..
 

ftr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Huuhkajat, Borussia Dortmund
Hetkinen, eikö tän pitänyt nyt olla joku uudistus Euro Trophyyn verrattuna ja puhuttiin ihan jostain mestareitten liigasta? Nythän tossa pelataan lohkovaihe yksinkertaisena harjoitushöntsänä ennen liigakauden alkua (3 peliä) -> Ei eroa Euro Trophyyn. Ja siitä suoraan pudotuspelit? Onko nekin kerrasta poikki vai millä tavalla pelataan? Krhm.... Onpas tosiaan melkoinen liiga. Euro Trophy uudella, vähemmän osuvalla, nimellä.

EDIT: Käytännössä siis voittaja pelaa mestareitten liiga-kauden aikana 40 osallistujajoukkueesta peräti 7 vastustajaa vastaan. Jepjep..

Eiköhän pelata kaksinkertaisena sarjana, joka aloitetaan noin viikkoa ennen Liigakauden alkua. Onko jalkapallonkin puolella Mestarien Liiga täyttä paskaa, kun pelataan 32 osallistujajoukkueesta (+karsinnat) 7 vastustajaa vastaan? Jepjep..

Kannattaisi tuo kritiikki kuitenkin pitää asiallisena, eikä keksiä mitään turhia liioitteluja.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eiköhän pelata kaksinkertaisena sarjana, joka aloitetaan noin viikkoa ennen Liigakauden alkua. Onko jalkapallonkin puolella Mestarien Liiga täyttä paskaa, kun pelataan 32 osallistujajoukkueesta (+karsinnat) 7 vastustajaa vastaan? Jepjep..

Kannattaisi tuo kritiikki kuitenkin pitää asiallisena, eikä keksiä mitään turhia liioitteluja.

Kertonet seuraavaksi missä kohdassa liioittelin?

"Ennen kansallisten sarjojen alkua pelataan alkukarsinnat, joissa on siis yhteensä 10 lohkoa, kussakin neljä joukkuetta. Lohkoissa kaikki joukkueet ovat eri maista, eli jokainen suomalaisseura esim. pelaa muita kuin suomalaisia vastaan. Lohkot pelaavat keskenään yhden kierroksen, jonka jälkeen 10 lohkovoittajaa + 6 parasta lohkokakkosta pääsevät kahdeksannes-finaaleihin."

Eikö tossa nimenomaan puhuta yksinkertaisesta sarjasta? Tarkoittaa 4 joukkueen lohkossa 3 peliä. Eikö samassa myös mainita, että lohkovaihe pelataan ennen kansallisten sarjojen alkua? Joku voisi näitä jopa väittää Euro Trophy tyyppisiksi harjoituspeleiksi.

Jos nyt haluat kuitenkin vertaus futiksen mestareitten liigaan, niin tässä muutama ero:
-Pelit pelataan kansallisten sarjojen kanssa päällekkäin, eikä "harjoitusotteluina" ennen kauden alkua.
-Mestareitten liigaan pääsee joukkueet kansallisen menestyksen perusteella, osa karsinnan kautta.
-4 joukkueen lohkoissa pelataan kaksinkertainen sarja = 6 ottelua.

Voittaja toki pelaa yhtä montaa vastustajaa vastaan niin futiksen mestareitten liigassa, kuin lätkässä. Siinä yhtäläisyyttä. Tosin pelimäärät kansallisissa liigoissa futiksen ja lätkän osalta ovat aika erilaiset, lätkässä noin 1,5 kertainen määrä pelejä kaudessa verrattuna futikseen. Tosin vielähän ei kerrottu millä periaatteella pudotuspelit pelataan.

Toistan itseäni. Kyseessä siis Euro Trophy uudella, vähemmän osuvalla, nimellä. Kerrot varmaankin myös missä kohtaa sanoin uutta liigaa täysin paskaksi? Se on jotakuinkin juuri niin hyvä tossa muodossaan, kuin ET on aiemminkin ollut. Jotkut tykkää ja jotkut ei.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Jos kokonaisottelumäärä on 149, alkulohkot pelataan varmasti kaksinkertaisina:
- alkulohkot 10 x 12 ottelua = 120 ottelua
- neljännesvälierät 8 x 2 ottelua = 16 ottelua
- puolivälierät 4 x 2 ottelua = 8 ottelua
- välierät 2 x 2 ottelua = 4 ottelua
- loppuottelu 1 ottelu
Yhteensä 120+16+8+4+1 = 149 ottelua
 

SjV

Jäsen
Tossa Carlosin lyhennelmässä taitaa olla sellainen virhe, että CHL alkaa noin viikkoa aiemmin kuin kansalliset sarjat, ei kokonaan kesähötsänä ennen kansallisia sarjoja. CHL peli päiviksi on valitti ti ja ke, ja ottelut sovitellaan kansillisen sarjojen sekaan sekä mj-tauoille. Lopullinen kuvio paljastetaan ensi viikolla Berliinissä tämän vuoden ET finaalin yhteydessä.

Tuokin voi olla päin mäntyä, kun nettilehtilähteet puhuu vähän sitä ja tätä.
 

wloff

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eihän tuosta systeemistä tiedetä vielä yhtikäs mitään, paitsi että joukkueita on 40, pelejä 149 ja liiga alkaa viikkoa ennen kansallisia sarjoja.
 

Carlos

Jäsen
"Ennen kansallisten sarjojen alkua pelataan alkukarsinnat, joissa on siis yhteensä 10 lohkoa, kussakin neljä joukkuetta. Lohkoissa kaikki joukkueet ovat eri maista, eli jokainen suomalaisseura esim. pelaa muita kuin suomalaisia vastaan. Lohkot pelaavat keskenään yhden kierroksen, jonka jälkeen 10 lohkovoittajaa + 6 parasta lohkokakkosta pääsevät kahdeksannes-finaaleihin."

Eikö tossa nimenomaan puhuta yksinkertaisesta sarjasta? Tarkoittaa 4 joukkueen lohkossa 3 peliä. Eikö samassa myös mainita, että lohkovaihe pelataan ennen kansallisten sarjojen alkua? Joku voisi näitä jopa väittää Euro Trophy tyyppisiksi harjoituspeleiksi.

Tuo kyseinen tekstinpätkä on siis minun eri lähteistä referoimaa, virallinen ohjelma julkistetaan vasta tosiaan 20. päivä. Jossain oli ohimennen maininta 6 ottelusta alkulohkossa per joukkue, mutta taas tuo kokonaismäärä pelejä ei sovi sen kanssa yhteen. (EDIT: sopii sittenkin, olen tyhmä, sorry)

Loogista olisi toki se kaksinkertainen sarja, eli molemmilla yksi kotipeli samaa vastustajaa vastaan. Ja tarkemmin miettien niin sen on pakko olla.

Siitä samaa mieltä että alkulohkotkin saisi olla kauden aikana. Muuten näyttää hyvältä.
 

ftr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Huuhkajat, Borussia Dortmund
Kertonet seuraavaksi missä kohdassa liioittelin?

"Ennen kansallisten sarjojen alkua pelataan alkukarsinnat, joissa on siis yhteensä 10 lohkoa, kussakin neljä joukkuetta. Lohkoissa kaikki joukkueet ovat eri maista, eli jokainen suomalaisseura esim. pelaa muita kuin suomalaisia vastaan. Lohkot pelaavat keskenään yhden kierroksen, jonka jälkeen 10 lohkovoittajaa + 6 parasta lohkokakkosta pääsevät kahdeksannes-finaaleihin."

Eikö tossa nimenomaan puhuta yksinkertaisesta sarjasta? Tarkoittaa 4 joukkueen lohkossa 3 peliä. Eikö samassa myös mainita, että lohkovaihe pelataan ennen kansallisten sarjojen alkua? Joku voisi näitä jopa väittää Euro Trophy tyyppisiksi harjoituspeleiksi.

Jos nyt haluat kuitenkin vertaus futiksen mestareitten liigaan, niin tässä muutama ero:
-Pelit pelataan kansallisten sarjojen kanssa päällekkäin, eikä "harjoitusotteluina" ennen kauden alkua.
-Mestareitten liigaan pääsee joukkueet kansallisen menestyksen perusteella, osa karsinnan kautta.
-4 joukkueen lohkoissa pelataan kaksinkertainen sarja = 6 ottelua.

Voittaja toki pelaa yhtä montaa vastustajaa vastaan niin futiksen mestareitten liigassa, kuin lätkässä. Siinä yhtäläisyyttä. Tosin pelimäärät kansallisissa liigoissa futiksen ja lätkän osalta ovat aika erilaiset, lätkässä noin 1,5 kertainen määrä pelejä kaudessa verrattuna futikseen. Tosin vielähän ei kerrottu millä periaatteella pudotuspelit pelataan.

Toistan itseäni. Kyseessä siis Euro Trophy uudella, vähemmän osuvalla, nimellä. Kerrot varmaankin myös missä kohtaa sanoin uutta liigaa täysin paskaksi? Se on jotakuinkin juuri niin hyvä tossa muodossaan, kuin ET on aiemminkin ollut. Jotkut tykkää ja jotkut ei.

Koko viestisi sävy oli täynnä vähättelyä ja "kaikki on paskaa, paitsi kusi"-tyyppistä settiä.

Onko jossain faktaa, että pelataan vain yksinkertainen sarja? Esimerkiksi tässä puhutaan 149 pelistä: New era dawns for Europe[backPid]=955&cHash=e0c49813df En keksi, miten yksinkertaisella runkosarjalla (=60 peliä) saataisiin noin monta ottelua pelattua pleijareiden jälkeen. Kaksinkertaisella sarjalla tuo 149 peliä toteutuisi runkosarja 120 ottelua+pleijarit 29 ottelua.

Pelit eivät ole siis mitään alkukauden harjoitushöntsiä, vaan kesken sarjan pelattavia otteluita suurimmaksi osaksi. Voittajalle taitaa tulla sama määrä otteluita kuin futiksen puolella. Muuten en ole sarjoja verrannut kuin ottelumäärän puolesta.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ok, käy enemmän järkeen pelien kokonaismäärän kanssa kaksinkertainen sarja. Se ei silti tota kokonaiskuvaa muuta juurikaan mihinkään Euro Trophystä eri nimellä.
 

wloff

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos kokonaisottelumäärä on 149, alkulohkot pelataan varmasti kaksinkertaisina:
- alkulohkot 10 x 12 ottelua = 120 ottelua
- neljännesvälierät 8 x 2 ottelua = 16 ottelua
- puolivälierät 4 x 2 ottelua = 8 ottelua
- välierät 2 x 2 ottelua = 4 ottelua
- loppuottelu 1 ottelu
Yhteensä 120+16+8+4+1 = 149 ottelua

Tämä tosiaan tuntuu ainoalta yhtälöltä, jonka saa sopimaan järkevästi tuohon mainostettuun 149 peliin.

Jännä tuo yksi finaalipeli muuten. Mitenköhän kotiedun kanssa toimitaan? Jos finaali yritetään viedä futiksen tapaan johonkin neutraaliin maahan, voi olla että jää nolon tyhjiksi katsomot...
 

Dale Cooper

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Mother Nature Hockey
Nyt tuntuu olevan vähän kahdenlaista tietoa tuosta tulevasta sarja/turnausrakenteesta. Toisen mukaan (Everin haastattelu) CHL-ottelut alkaa noin viikkoa ennen kansallisia sarjoja, ja toisen mukaan lohkovaihe pelataan kokonaisuudessaan ennen kansallisia sarjoja (en tiedä, mistä tämä tieto on peräisin).

Oli niin tai näin, yksi rakenne voisi olla tämä:

- Lohkovaiheessa (10 x 4 joukkueen lohkoa) kunkin lohkon joukkueet pelaavat keskenään kaksinkertaisen sarjan. Jokaiselle joukkueelle kertyy näin kuusi ottelua (Otteluita kertyy tästä vaiheesta 120)

- Lohkojen ykköset ja kuusi parasta lohkokakkosta menevät jatkoon

- Jatkosarjassa joukkueet jaetaan neljään ryhmään, jossa pelataan yksinkertainen sarja. Jokainen joukkue pelaa näin ollen kolme ottelua. Kunkin ryhmän kaksi parhaiten "seedattua" joukkuetta saa kotietuna pelata kaksi kotiottelua ja eniten pisteitä kerännyt joukkue on ryhmänsä voittaja (Otteluita kertyy tästä vaiheesta 24)

- Kunkin ryhmän voittaja etenee välieriin

- Välierät pelataan kaksiosaisina. Molemmat joukkueet saavat näin ollen kotiottelun (Otteluita kertyy tästä vaiheesta 4)

- Lopulta finaalissa kohtaa välieränsä voittaneet joukkueet. Ottelu pelataan mahdollisesti "puolueettomalla" (ennalta valitulla) areenalla. Näin ollen saamme ottelumääräksi 120+24+4+1 = 149

Finaalissa pelaaville joukkueille kertyisi näin ollen CHL:sta 12 ottelua. Jokaiselle osallistuvalle joukkueelle kertyisi vähintään kuusi ottelua. Mielestäni tämä olisi aika reilu systeemi, vaikka varsinaiset pudotuspelit olisivatkin verrattain lyhyet.

Sen verran sanon, että mikäli tämä alkulohkovaihe pelataan kokonaisuudessaan ENNEN liigakauden alkua, syö se mielenkiintoa valtavasti. Valitettavasti tällöin ei minusta oteta tarpeeksi irtiottoa European Trophysta, vaan ikävä "harjoitusturnaus" -fiilinki jää ilmaan leijumaan. Toivottavasti siis Everiin/Iltaroskaan on uskominen ja maksimissaan kaksi ottelua pelataan ennen liigakauden alkua. Loput sitten kauden aikana. Tällöin saadaan jotain erityislaatuisuutta niihin CHL-matseihin ja markkinointi helpottuu.


EDIT: Niin, tai sitten siirrytään tosiaan suoraan pudotuspeleihin tuon alkulohkovaiheen jälkeen, niin kuin nimimerkki blackhawk yllä havainnollistaa. Pitäisin tätä jopa erityisen todennäköisenä.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Koko viestisi sävy oli täynnä vähättelyä ja "kaikki on paskaa, paitsi kusi"-tyyppistä settiä.

Onko jossain faktaa, että pelataan vain yksinkertainen sarja? Esimerkiksi tässä puhutaan 149 pelistä: NEWS SINGLEVIEW [backPid]=955&cHash=e0c49813df En keksi, miten yksinkertaisella runkosarjalla (=60 peliä) saataisiin noin monta ottelua pelattua pleijareiden jälkeen. Kaksinkertaisella sarjalla tuo 149 peliä toteutuisi runkosarja 120 ottelua+pleijarit 29 ottelua.

Pelit eivät ole siis mitään alkukauden harjoitushöntsiä, vaan kesken sarjan pelattavia otteluita suurimmaksi osaksi. Voittajalle taitaa tulla sama määrä otteluita kuin futiksen puolella. Muuten en ole sarjoja verrannut kuin ottelumäärän puolesta.

Myönnän pienen vähättelyn, mikä ehkä rivien välistä paistaa. Valitettavasti tosta CHL:stä ei vaan mitään muuta kuvaa saa kuin Euro Trophyn eri nimellä. Koko homma lähtee alusta asti jo lapasesta siinä vaiheessa, kun laitetaan sarjan nimeksi "Mestareitten liiga" ja mukana on Allsvenskan joukkue ja Liigan kaksi häntäpään joukkuetta. Myöskään lisäkunnioitusta ei herätä puhuminen Mestareitten liigasta sarjasta, joka alkaa jo ennen kansallisten sarjojen alkua ja karsintavaiheessa näinollen käytännössä kaikki joukkueet ovat vielä täysin kesäterässä pelin osalta. Itselläni kuvitelma Mestareitten liigasta on peleistä, joissa on panosta ja jotka ovat hyvätasoista viihdettä senhetkisten parhaiden joukkueitten kesken. Näinhän selvästikään ei tapahdu nyt lätkässä. Lisäksi vielä kyseisessä Mestareitten liigassahan pelaa maanosan toiseksi parhaasta liigasta parhaimmillaan joukkueita ja samalla maailman kolmanneksi kovimmalta sarjatasolta, ellei nyt vielä AHL:ää laita tohon KHL:n jälkeen ennen Liigaa esimerkiksi. Ideana ja lähtökohtana yhtä uskottava, kun laitettaisiin Euroopan maiden kakkos sarjoista yhteinen liiga pystyyn ja sitä kutsuttaisiin myös Mestareiden liigaksi. Onhan Mestiskin eräänlainen Mestaruus sarja.

Myönnän, en vaan pääse tosta nimestä yli. Miksi kyseinen liiga ei voinut olla vanhaa lainaten vaikkapa European Hockey League? Veikkaisin, että haluttiin raflaavampi ja tukijoiden hankkimista varten seksikkäämpi nimi, millä ei todellisuuden kanssa ole mitään tekemistä.

Myönnän toki virheeni sanoessani sarjaa yksinkertaiseksi, tai siis kopioidessani toisen kirjoittajan kirjoittamaa tiivistelmää asiasta.
 

Carlos

Jäsen
Myönnän, en vaan pääse tosta nimestä yli. Miksi kyseinen liiga ei voinut olla vanhaa lainaten vaikkapa European Hockey League? Veikkaisin, että haluttiin raflaavampi ja tukijoiden hankkimista varten seksikkäämpi nimi, millä ei todellisuuden kanssa ole mitään tekemistä.

Tämä CHL:n viimeisin yritys oli menestys osaltaan juurikin siksi, että tuo "Champions League" tuo heti kaikilla mieleen assosiaation jalkapallon UEFACL:aan. Se on iskostunut jokaisen taaperon ja mummon mieliin hienona gladiaattoreiden kohtaamisena, nyt sitten kun otetaan sama nimi + jääkiekko, on jo lähtökohta hyvä.

Joku EHL tai ET tai whatever ei vaan toimi, ylipäätänsä termillä "euro" missään yhteydessä ei ole varsinkaan enää nykyään positiivista sointia. Se on synonyymi käsitteille "2. luokka", "b-posti", "economy-luokka", "tylsä", "merkityksetön", "se turnaus jossa valmentajat valitsevat viimeisiä jämäpelaajia vielä MM-kisakoneeseen".

Sen sijaan champion, champions, we are the champions, fanfaarit soi, yleisö ulvoo, gladiaattorit taistelee, siinä sanassa on vaan adrenaliinia ja fiilistä.

Hieno veto, hyvä nimi, nyt vaan kiekko äkkiä jäähän. Ja tosiaan olisi parempi ettei lohkovaihe tule päätökseen samaan aikaan kun junnuilla alkaa jäätreenit, muuten on ajoitus vähän pielessä.
 

Dale Cooper

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Mother Nature Hockey
Myönnän, en vaan pääse tosta nimestä yli. Miksi kyseinen liiga ei voinut olla vanhaa lainaten vaikkapa European Hockey League? Veikkaisin, että haluttiin raflaavampi ja tukijoiden hankkimista varten seksikkäämpi nimi, millä ei todellisuuden kanssa ole mitään tekemistä.

Korostan, että faktana en tätä asiaa tiedä, mutta uskoisin, että tulevaisuudessa tätä CHL:a yritetään muuttaa enemmän "Mestarien Liigaksi" ja liiga on nyt nimetty näin, koska sitä ei haluta enää myöhemmin alkaa muuttamaan.

Kun yritykset muodostaa Mestarien liiga heti aluksi on aiemmin epäonnistunut, niin nyt yritetään ensin rakentaa vakaa pohja perustajajoukkueihin tukeutuen ja vasta sitten aletaan muovaamaan CHL:sta todellista parhaiden liigaa. Se, että KHL tässä vaiheessa on ulkona kuvioista ei tarkoita sitä, etteikö sitä myöhemmin otettaisi mukaan. Uskoisin näin jopa tapahtuvan myöhemmin, mikäli CHL ottaa tuulta purjeisiin.

Itse olisin hyvin iloinen, mikäli tulevaisuudessa IFK ja Jokerit voisivat kohdata toisensa CHL:ssa. Uskoisin, että kun pariin vuoteen ei oltaisi keskenään ainakaan mistään panoksista pelattu, niin voisi olla aikamoinen karnevaalitunnelma ennen matsia, matsissa ja vielä pitkään matsin jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
En viitsinyt lukea koko ketjua, mutta mites pelaajien palkat ja onko pelaajilta/pelaajayhdistykseltä ylipäätään kysytty mielipidettä rinnakkaisen sarjan pelaamiseen? CHL:n osallistuvien seurojen budjetit kasvavat aikalailla vai meinaavatko, että pelaajat pelaavat samalla palkalla kahta sarjaa ja entäs mistä katsojat? Lippujen hinnat on jo nyt pilvissä ja hallit puolityhjinä! Eiköhän tässä yritetä pidemmällä tähtäimellä ampua Liiga alas ja Kummola Faselin seuraajaksi...
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tämä CHL:n viimeisin yritys oli menestys osaltaan juurikin siksi, että tuo "Champions League" tuo heti kaikilla mieleen assosiaation jalkapallon UEFACL:aan. Se on iskostunut jokaisen taaperon ja mummon mieliin hienona gladiaattoreiden kohtaamisena, nyt sitten kun otetaan sama nimi + jääkiekko, on jo lähtökohta hyvä.

Tässähän on juuri se kohta missä ollaan eri mieltä. Nimenomaan nimen assosioiminen futiksen mestareitten liigaan aiheuttaa lähinnä oksennuksen lätkän vastaavaa kohtaan. Mietis nyt kun meet joukkueen edustajana mahdollista sponsoria tapaamaan ja kerrot sille:

"Moi, kato meillä alkaa tällanen Mestareitten liigakin ens kaudella!"
"No sehän kuulostaa hyvältä, siellä on varmaan kovia pelejä ja Euroopan kovimmat joukkueet, hieno juttu! Oonki kova seuraamaan sitä sarjaa futiksen puolella, siellähän pelaa Barcelona ja kaikkea!!"
"Joo niin on! Meillä on samassa lohkossa Allsvenskanissa pelaava Djurgården ja saksasta joku joukkue jonka nimeä mä en oikeen ees muista! Tulee kovia pelejä hei! Ja kaiken lisäksi tää tärkeä lohkovaihe kato pelataan jo ennen Liigakauden alkua, ni ei pääse nää Liigajutut niinku häiritsemään! Voidaan keskittyä hei ihan satalasissa!"
"Öh, joo. Tota. Jos mä mietin vielä hetken..."

Mä oon kyllä oikeasti yhtenäisen Eurooppalaisen sarjan kannalla. Mut tää toteutus ja puheet jostain mestareitten liigasta ei vaan vakuuta mua millään tapaa. Ehkä tää kuitenkin on vielä vaan alkua ja kokeilua ja vuosien mittaan rupee muodostumaan sit vähän kunnollisemmaksi. Ellei oo ehtinyt jo kuivua kasaan ennen sitä.
 

ftr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Huuhkajat, Borussia Dortmund
Saksasta on kuitenkin mukana kolme kertaa peräkkäin mestaruuden voittanut joukkue, jonka katsojakeskiarvo on 10000+. Tsekeistä on mukana Sparta Praha, jolla on perinteet kunnossa, ja joka on yleisömäärissä huomattavasti Lev Prahaa suositumpi. Ruotsista (toki Djurgården toivottavasti nousee takaisin korkeimmalle sarjatasolle), Sveitsistä ja Itävallasta joukkuevalinnat ovat hyviä. Tuohon mestarit kaikista maista päälle, niin harva alkulohko täysin mitäänsanomattomaksi jää. Kolmen vuoden päästä sitten kiintiöpaikkoja jokaiselta maalta pois, niin tulee vielä parempi liiga.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös