Ceska Pojistovna Cup 2008

  • 43 192
  • 218

Habardinho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Salmelasta on tulossa yksi suosikki pelaajistani, asenne on todella kohdallaan ja taitoakin löytyy. Väänäsen jäähyistä ainakin pari oli aika heppoisesti vihellettyjä, enpä noista juuri kritisoisi Ossia.

Sama! Salmela pelaa kovaa ja rohkeasti, lisäksi kaveri oli ainoa, joka "suojeli" kunnolla omaa maalivahtia. Vituttaa sellainen "mene pois siitä tai kerron valkulle" asenne. Kunnolla äijä helvettiin siitä maalin edestä, vaikka sitten jäähyn arvoisesti. Hyvä Anssi!!
Mun mielestä Rämö pelas hyvin, ehkä viimeinen rankkari oli vähän väärin sijoittunut, mutta muuten aika hyvä suoritus. Varsinkin kun mies pelasi ensimmäisen pelin pitkään aikaan isommassa kaukalossa. (en tiedä, mutta olen kuullut, että sillä on aika iso merkitys)
Leino ei yllättänyt. Olihan se tiedossa, että tuollaisella pyörimisellä ei pärjää maajoukkueessa, saatika sitten NHL:ssä. Juuh, Ville on helvetin taitava ja kaikkee, mutta se kulmissa pyöriminen toimii suomessa, ei kapeassa kaukalossa. Tästä kommentista kaikki "Ville Leino forever fanit" varmasti ovat toista mieltä, mutta itse olen sitä mieltä, että kaveri ei NHL:ssä pelaa 20 peliä enempää.
Tästä on KAI hyvä jatkaa...
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Eiköhän se ole niin päin, että Suomessa on alettu puhua itse pelistä ja sen rakenteessa vasta viime vuosina. Fakta on se että Suomen viisikkopeli on ihan sekaisin.

On ehkä alettu puhua, mutta valitettavan suuri osa tästä keskustelusta on ihan silkkaa roskaa. Keskusteluun on pulpahtanut tällaisia mahtavia termejä kuten "suomalainen pelitapa", "pelikirja" ja "lyhytsyöttöpeli".

Käsittääkseni esimerkiksi tässä vallankumouksellisissa lyhytsyöttöpelissä on tarkoitus toimia niin, että kiekkoa syötellään oman joukkueen pelaajien kesken ja lopuksi se lyödään vastustajan maaliin. Veikkaisin, että tämä lyhytsyöttöpeli ei tosin ole ihan Sihvosen tai edes Bengt-Åke Gustafssonin keksimä juttu, vaan saattaa olla kotoisin 1920-luvun Kanadasta.

Suomalainen pelitapa taas on mielestäni riippunut siitä, kuka milloinkin on ollut päävalmentajana. Mielestäni Aravirta suosi hyökkäysvoittoisempaa peliä kuin häntä seuranneet valmentajat. Mutta yksi ja ainut suomalainen pelitapa... tuskin.

Summasen ja Sihvosen huomattavin vaikutus suomalaiseen jääkiekkoretoriikkaan on mielestäni ollut se, että he ovat olleet taitavia keksimään uusia, hämäriä nimiä vanhoille asioille. Isossa kuvassa Meidän päivänä voitetaan pelikirjan sivulla 27, joka on päivitetty 17.5. 2008 ihan uudelle tasolle ja huimaava Lyhytsyöttöpeli 3.2 murskaa vihdoin Kanadan puolustuksen.

Joskus aiemmin vain toivottiin, että voitettais mekin kerran sitä kultaa...


--

Ja tosiaan, kun Pirneksen nimi nousi esiin, niin täytyy kyllä todeta, että mielestäni hän on ollut tämän turnauksen pahin pettymys tähän saakka.
 

mayra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slava Ukraini
Rämö pelasi oikeastaan ihan hyvän pelin, ainoastaan viimeinen sijoittuminen rankkareissa meni hiukan poskelleen, jolloin puoli maalia jäi tyhjäksi.

Harvoin näkee noin surkeaa sijoittumista maalilla kuin Rämöllä oli tuossa viimeisessä torjuntayrityksessä.

Samaa ihmettelin itsekin. En ole koskaan nähnyt vastaavaa virhettä tuolla tasolla.
 
Ja kieltämättä Ville Niemiseen liittyy aina tietty rasittavuus, minkä vuoksi hän ei ilmeisesti missään organisaatiossa kovin pitkään ole ollut.

Kaikki on suhteellista, mutta kyllä pitäisin nykypäivänä jo ihan hyvänä suorituksena viittä kautta samassa organisaatiossa kuten Niemisellä kausina 1997-2002.

Tämä nyt ei sinänsä itse Tsekin turnaukseen liity, mutta Niemiseen kuitenkin. Itse en näe hänessä mitään rasittavaa myöskään.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Samaa ihmettelin itsekin. En ole koskaan nähnyt vastaavaa virhettä tuolla tasolla.
Niklas Bäckströmin esitykset kolme vuotta sitten Itävallassa olivat hyvinkin paljon samankaltaisia.

Itse pelistä ei juurikaan uutta sanottavaa. Kuten kerrottu, Rämö pelasi itsensä viimeistään nyt Sinkun ohitse ja Salmela, Pesonen, Leino kohtuullisia. Kukaan (ehkä Rämöä lukuunottamatta) ei erityisemmin kyllä loistanut.
 

amok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Bäckströmiä pidetään muuten ihan yleisesti Wild-fanien keskuudessa erittäin heikkona rangaistuslaukauskisassa. Ihan yhtenä liigan heikoimmista... Varsinaisella peliajalla hän on kuitenkin hyvä.

Ja sen verran vielä OT:ta, että sellainen Bäcksi oli myös Kärpissä. Läpiajot pelin aikana ja rankkarit upposivat muuten loistavalle maalivahdille luvattoman korkealla prosentilla.

Ilmeisesti Ruotsi -peli tänään (YLE TV2 12.50) tulee suorana?
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Ilmeisesti Ruotsi -peli tänään (YLE TV2 12.50) tulee suorana?
No tulee. Kellohan on Tshekeissä muutenkin tunnin perässä meitä, joten harvinaisen aikaisin ottelu alkaa. Puolelta päivin ei mielestäni muissa turnauksissa ole koskaan aloitettu.

Palautumisaikakin pelaajilla jää lopulta aika lyhyeksi, kun eilinen peli loppu vasta noin 18.30 paikallista aikaa, ja nyt siis pelit jatkuu klo 12.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Bäckströmiä pidetään muuten ihan yleisesti Wild-fanien keskuudessa erittäin heikkona rangaistuslaukauskisassa. Ihan yhtenä liigan heikoimmista... Varsinaisella peliajalla hän on kuitenkin hyvä.

Jep, mutta parannusta on tapahtunut. Heikko tuo rankkariprosentti Nikellä vieläkin on, mutta nyt menee enää harvoin sellaisia oikeasti helppoja. Mukana siis on hyvin miltei aina, pienestä kiinni.
 

Quagmire

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, SoJy
Naurettava ajankohta kyllä matsille. Sattuumalta huomasin et peli tulee kun ylimääräisiä uutisia piti katsella.

Ja mikä vitun torvisoittokunta siel just äsken pauhasi?
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Todella vaisun näköistä peliä kummaltakin joukkueelta. Ehkä hieman kärppälasien takaakin uskallan sanoa, että Pesonen ehkä näkyvin hyökkääjä tähän mennessä. Toivottavasti pelaa koko pelin hyvällä tasolla ja varmistaa kisapaikan :)
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Todellinen hegemoniaottelu meneillään. Jos Suomi voittaa, lähden ilman paitaa Jyväskylän keskustaan Suomen lipun kanssa hillumaan. Hymiö.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Hallin yleisömäärästä johtuen luulin ensin, että ottelu pelataan turussa.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Alkaako Leinokin pikkuhiljaa herätä kv-peleihin? :) Hienot harhautukset.

Edit. Yleisesti ottaen aika kädettömiä ratkaisuja hyökkäyspäässä ja syöttöjen tarkkuus surkea.

Edit. Hehe, Väänänen antaa kovuutta. Ei niin kovin ruman näköinen taklaus omasta mielestäni, mutta toki hipaisuistakin lähtään boksiin näissä höntsyissä.
 

Nakkikastike

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Mikko Pukka & Valencia CF
Puhdas taklaus. Katotaan mitä dumarit arpoo..
 
Voisiko joku selittää mitä Mika Pyörälä tekee maajoukkueen ykköskentässä. En pysty käsittämään...

Siksi, että hän on hyvä pelaaja. Siinä sinulle selitystä. Veikkaanpa muuten, että Pyörälä on hyvin lähellä lopullista kisajoukkuetta. Jopa niin lähellä että hinaa itsensä mukaan.

Yhtä järkevä kysymys olisi, että miksi Vehanen on Suomen ykkösmolari? En pysty käsittämään.
 
Ehkä hieman kärppälasien takaakin uskallan sanoa, että Pesonen ehkä näkyvin hyökkääjä tähän mennessä. Toivottavasti pelaa koko pelin hyvällä tasolla ja varmistaa kisapaikan :)

Hieman värilasien takaa juu. Itse en ole huomannut Pesoselta kuin tuon yhden lämärin sinisen jälkeen. Ei sillä vielä kisalippua saa. Parempaa odotellessa...

E: Hyvä pommi Vänskältä.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
"Todella ruma taklaus"... Kyllä Mertsi tietää.

Ykköskentänkin voisi kai mainita lainausmerkeissä. Neloskenttä lienee suunnilleen tuossa koostumuksessa kisoissakin (Pyörälä - Hahl - Bergenheim?) ja sitä siksi peluutetaan yhdessä... Tiedä sitten, miksi sille pitää jatkuvasti YV-aikaa tarjota.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Jäätävää toimintaa tshekkitoimitsijoilta. Syytön mies 12min jäähyboksissa :D.
 
Vaikka suomalaiset tuomarit aika kovaa kritiikkiä saavatkin, on kyllä pakko todeta Eurooppalaisten, ei suomalaisten, tuomareiden tason olevan osastoa ei tiedä itkeäkkö vai nauraakko.

Hyvönen on ilmeisesti vieläkin krapuloissaan? Vanhalla miehellä palautuminen kestää hieman kauemmin. Ei ole tainnut saada kymmentäkään onnistunutta syöttöä koko turnauksessa. Melkoisen monta Pesosen ja Immosen rakentamaa hyvää hyökkäyksen alkua on katkennut Hyvösen harhasyöttöön.

Osala taas jatkaa siitä mihin Bluesissa jäi. Kohtalaisen hyvää pelaamista, mutta kun intoa on liikaa tulee mahdoton määrä "helppoja" paitsioita. Hieman malttia, jotta ehtii odottaa sen kiekon siirtymisen hyökkäysalueelle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös