Canal+ pelit 2005-06

  • 282 424
  • 2 151

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Baawo kirjoitti:
Tiedustelin tuota NHL-otteluiden "suorien" lähetysten pientä viivettä Canalin Petra Olamolta. Vastauksena oli että Pohjois-Amerikan lähetysten mainoskatkoihin yms. oleva aika on syynä viiveeseen ja sain käsityksen, että nimenomaan suodatus/leikkaus tapahtuu Pohjois-Amerikan päässä, ja signaali välitettäisiin täällä sellaisenaan, kuin se sieltä tulee.
USA:n kohdalla olen ajatellut myös "ennakkosensuuria" sillä käsittääkseni monet tapahtumathan tulevat siellä aina pienellä viiveellä, ettei katsojille pääse vahingossa enää "väärää" kuvaa, tyyliin super bowlin tissiepisodi... Toisaalta Kanadan kohdalla en tällaista ennakkkosensuuria toisaalta usko... No pääasia että pelit näkyy...

Yhdysvalloissa tosiaan saatetaan näyttää suoria lähetyksiä joskus viiveellä mutta tuo viive on 7 sekuntia joten siitä nyt ei ole kyse.

Aika outo selitys, mutta voihan se niin ollakin. Itseäni vain ihmetyttää että viive vaihtelee eikä ole mikään standardi, mutta toki lähetyksen lähettäjäkin on usein eri. Sitä en taas ymmärrä että millä oikeudella Canal+ ilmoittaa näyttävänsä suoraa kuvaa jos viive on 15 minuuttiakin, NBA peleissä lähetysajaksikin ilmoitetaan suoraan 15 minuuttia myöhempi aika kun ottelun aloitusaika mutta silti pokkana väitetään lähetyksen olevan suora.
 
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, HIFK
Tuo on nimenomaan katsojan huijaamista kun väitetään viivästettyä lähetystä suoraksi. Eniten käytännön haittaa on kuitenkin siitä, ettei voi pitää mitään live-seurantaa netistä peliä katsoessa päällä. Siinä samalla tulee sitten spoilattua TV-pelikin. Ero on monesti tehokkaassakin peliajassa jokunen minuutti, mikä tarkoittaa reaaliajassa useita minuutteja. Sitä paitsi satelliittifeedit ovat myös Canalin lähetyksiä edellä. Tuota asiaa pitäisi varmaan kysyä joltain tekniseltä asiantuntijalta, en jaksa uskoa että tiedottaja osaisi kysymykseen asiantuntevasti vastata.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Maaginen mailavirtuoosi kirjoitti:
Saanko kysyä mikä siinä on niin hirveetä, että peli tulee sen vartin myöhässä.

Kuten Windy-City tuossa yllä jo LIVE-seurannasta sanoi. Se siinä häiritsee, kun netistä seuraisi samalla myös muiden matsien tilanteita ja saa sitten vahingossa tilannetietoja etukäteen tästä tv-matsista.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät & NHL
Alotusvoittotilastojako te sieltä netistä haette kesken kuuman pelin? Canalihan näyttää nykyään väliaikatietona muista peleistä maalintekoajan, maalintekijän ja vielä ne syöttäjätkin, joita täällä jossakin välissä taidettiin kaipaillakin. Eikö meinaa tämäkään riittää?
 
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, HIFK
Pistinpä minäkin juuri palautetta suoraan Canal+:lle kolmesta eri asiasta:

1) Lähetysten suuri viive haittaa muiden pelien live-seurantaa netistä.

2) Pentti on aikansa elänyt, alkuperäisselostus vaihtoehtoiseksi.

3) Myös läntisen konfrenssin pelejä ruutuun. Nykyinen tilanne on lähinnä naurettava ja jos se ei muutu, kaikki joukkueet eivät millään ehdi ruutuun kertaakaan kauden aikana. En jaksa uskoa, että ruotsalaisetkaan jaksavat ikuisesti katsoa samoja joukkueita, eiköhän suosikkikirjo ole sielläkin aika laaja.

Erikoista muuten, että Detroitin pelejä ei tule juurikaan, onhan siellä kuitenkin peräti seitsemän(!) ruotsalaista.
 
Viimeksi muokattu:

Baawo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers
Penalle eläke

The Windy City kirjoitti:
Pentti on aikansa elänyt, alkuperäisselostus vaihtoehtoiseksi.

Pentin voisi kyllä jo eläkettä ansaitsemaan laittaa.. Vaikkakin kaikki kunnia hänelle, Penan myötä minäkin NHL:ään opin tutustumaan televisiolähetysten muodossa. Joten Pena olisi kyllä eläkkeensä ansainnut. Monitorista, studiossa selostamiseen tarvitaan todella paljon selostajalta. Joten vaikea olisi korvaajaakaan äkikseltään löytää, joten..alkuperäiskieli on monille kielitaidon vuoksi ongelma, toisaalta, siinä se hokisanasto karttuisi parempaan suuntaan...
 

TPS # 11

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, FC Barcelona
"Vaikka tuntuu, että kaikki vihaavat Linkkua, niin minä pidän hänestä. En ehkä kaikista selostuksista, mutta miehen asiantuntemus, jopa niissä "hiljaisissa hetkissä" on kohdallaan. Elämänkokemusta on kertynyt NHL:n ympärillä niin paljon, että haluan kuulla Lindegreniä ainakin omasta puolestani vielä ainakin tämän kauden."

Minäkin pidän Linkun selostuksesta. Linkku on legenda ja tietty kunnioitus säilyy aina, vaikka vanhapää joskus tekeekin tepposia. Niille jotka eivät pidä Linkun selostuksesta voisi antaa mahdollisuuden kuunnella myös alkuperäistäselostusta.

Kuten jo aiemmin sanoin: minäkin käyttäisin joskus mahdollisuutta alkuperäisselostukseen. Kyseessä olisi lähinnä Linkun huonot päivät ja testailu kumpi kuulostaa paremmalta. Itselläni ei kuitenkaan ole niin hyvä kielipää, että ymmärtäisin englantia sanasta-sanaan, mutta kyllä niistä englanninkielisistä selostuksista tarpeeksi hyvin selvän saan. Linkku tuo selostuksiin aina tietyn suomalaisnäkökulman ja se on plussaa mielestäni.
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Eipä tämän illan pelissä ainakaan ekassa erässä ollut tietoakaan tiukennetusta tuomarilinjasta.
Sai jo aika huoletta ottaa mailalla vauhtia pois, ja heittää poikittaista selkään.

Tosin joukkueiden tasokin on niin huono, että peli oli lähinnä laidan vieressä nyhjäämistä.
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Penttis Lindegrens sekoilee ehkä sanoissaan mutta ainakaan hänellä ei ole post-mertaranta -tyylistä tarvetta olla koko ajan kertomassa "#€€# vitsejä mikä oli tautina vaikka Hockey Nightissä, eikä Linkku myöskään venyttele aakkosiaan joka maalin takia. Jos ei parempaa suomalaista löydy niin Penttis jääköön. Se alkuperäiskielinen matsi oli turhan työläs seurattava minun makuuni paikallisen hockey-jargonin ja epäselvän ääntämisen takia. Tietoa Penalla kai on myös riittämiin, käsittääkseni.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
ti 11.10. klo 02.30 TORONTO-PHILADELPHIA (alkuperäinen selostus)
to 13.10. klo 04.00 CALGARY-DALLAS (alkuperäinen selostus)

Seuraavat pari peliä on sitten alkuperäis selostuksella ja hyvä niin, näyttäisi tuo tahti olevan niin että Linkku selostaa lauantai pelit ja varmaan nämä aikaisemmin alkavat. Tosin siinä vaiheessa kun lauantaisin tulee kaksi peliä niin Linkku varmasti selostaa noista vain toisen. Joten siinä vaiheessa voimme saa mahdollisesti 3/4 pelistä alkuperäisellä selostuksella.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Ferris kirjoitti:
Laitetaas tää nyt vaikka tänne:

NHL Signs Deal With European TV Network
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2005/10/10/AR2005101001193.html

Siinä meni sitten se Canalin väite ainoana joka Euroopassa näyttää yli 500h koska NASN näyttää yli 200 peliä kaudessa. No samapa tuo.

Mielenkiintoisin kohta artikkelissa oli.

"The network hopes that having NHL games will help it secure more carriage deals in Nordic and Eastern European countries, where ice hockey interest is higher."

Eli saataisiinkohan kanava saataville myös Suomeen tulevaisuudessa. Olisi melko unelma kanava ainakin minulle kun ohjelmistoon sisältyy myös NFL ja NBA.
 

crosby

Jäsen
Suosikkijoukkue
kalapa
Ferris kirjoitti:
Laitetaas tää nyt vaikka tänne:

NHL Signs Deal With European TV Network
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2005/10/10/AR2005101001193.html
Voisi noita muitakin vaihtoehtoja kuin Canal+ änärin katsomiseen rantautua suomeen.. En halua valittaa, mutta oikeasti jos jokaisessa pelissä pelaa Philly, Toronto tai Rangers, niin kyllä se varmaan jouluun mennessä alkaa jo puulta maistua. Onneksi torstaina tulee Calgary - Dallas peli, tuona yönä tulee taas valvottua.

Tämän lisäksi ruotsalainen studio ja muu heikon suomialueen panostus ottaa päähän kun maksaa ilosta 27€/kk.

(steepler: 200 peliä * 2h/per peli = 400h < 500h, tai vaikka 2,5h niin 200 * 2,5 = 500, joka ei ole enemmän kuin 500 tuntia.)
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
crosby kirjoitti:
Voisi noita muitakin vaihtoehtoja kuin Canal+ änärin katsomiseen rantautua suomeen

(steepler: 200 peliä * 2h/per peli = 400h < 500h, tai vaikka 2,5h niin 200 * 2,5 = 500, joka ei ole enemmän kuin 500 tuntia.)

No riippuu miten asian laskee mutta Canal+ ilmoittaa pelin kestoksi aina 2:45h joten jos tuolla laskee niin 200 peliä ylittää 500h ja NASN näyttää yli 200 peliä. Mutta en tiedä tarkalleen minkälaiseen laskutoimitukseen Canal+ väitteensä perusti, mutta yksi lysti ei se minua häiritse vaikka väite ei pitäisikään paikkaansa.

Saa nyt nähdä onko NASN:n nhl panostuksella tai mahdollisella tulemisella pohjoismaiden markkinoille mikätasoista vaikutusta. Canalin sopimushan oli yksivuotinen joten tämän kauden ajan Canal+ on ainoa joka pohjoismaissa nhl:llää näyttää, mikä tilanne on ensi kaudella se jää nähtäväksi. En kuitenkaan usko että sellaiseen tilanteeseen tultaisiin jossa sekä Canal+ että pohjoismaiden markkinoille tullut NASN kummatkin nhl pelejä näyttäisivät, uskon että molempien kanavien intresseihin kuuluisi yksinoikeuksien hankkiminen tai sitten jaettu oikeus esim. jonkun kanavan kuten Eurosportin kanssa mutta ei toisen vastaavalla perjaatteelle toimivan maksullisen kanavan kanssa mikä siis minun ymmärtäekseni NASN on.
 
Viimeksi muokattu:

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Muutamia lisäyksiä otteluohjelmaan.

Tiis 22.11 02:00 Philadelphia - Tampa Bay
Suora lähetys. Wachovia Center.

Tor 24.11 05:00 Vancouver - San José
Suora lähetys. General Motors Place.

Lau 26.11 21:10 Philadelphia - NY Islanders
Suora lähetys. Wachovia Center.

Lau 26.11 02:00 Toronto - Montreal
Suora lähetys. Air Canada Center.
 

jorkki_87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Colorado Avalanche,Kups,Fiorentina,Atl Mad
crosby kirjoitti:
Voisi noita muitakin vaihtoehtoja kuin Canal+ änärin katsomiseen rantautua suomeen.. En halua valittaa, mutta oikeasti jos jokaisessa pelissä pelaa Philly, Toronto tai Rangers, niin kyllä se varmaan jouluun mennessä alkaa jo puulta maistua. Onneksi torstaina tulee Calgary - Dallas peli, tuona yönä tulee taas valvottua.

Tämän lisäksi ruotsalainen studio ja muu heikon suomialueen panostus ottaa päähän kun maksaa ilosta 27€/kk.

(steepler: 200 peliä * 2h/per peli = 400h < 500h, tai vaikka 2,5h niin 200 * 2,5 = 500, joka ei ole enemmän kuin 500 tuntia.)
Niin no jos odottaa Canalilta pelkästään nhl-lätkää niin kyllä toi 27euroo/kk on aika paljon, mutta en kyllä henkilökohtaisesti lähtenyt hankkimaan canalia änärin ja leffojen takia kyllä siinä muutakin oli takana. Pelejä tulee kyllä runsaasti, mutta ei kyllä niin paljon, että viitsisi änärin takia hankkia canalin. Futistakin sieltä tulee katottua ja sitten tota suomalaista kahvausta.
 

OneBigRed

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
steepler kirjoitti:
Siinä meni sitten se Canalin väite ainoana joka Euroopassa näyttää yli 500h koska NASN näyttää yli 200 peliä kaudessa. No samapa tuo.

Mielenkiintoisin kohta artikkelissa oli.

"The network hopes that having NHL games will help it secure more carriage deals in Nordic and Eastern European countries, where ice hockey interest is higher."

Eli saataisiinkohan kanava saataville myös Suomeen tulevaisuudessa. Olisi melko unelma kanava ainakin minulle kun ohjelmistoon sisältyy myös NFL ja NBA.

Ei taida ihan heti tulla NASN Suomeen, ainakaan siinä muodossa että sitä viitsisi kukaan katsoa. NFL, NHL, ja NBA-oikeudet on täällä jo jaettu, joten NASN ei saisi niitä näyttää. Tämä tilanne heillä taitaa oman FAQ:nsa perusteella olla jo joissain paikoissa jossa näkyvät.

Hintaa ko. kanavalla näyttää Englannissa olevan 16-20€/kk, riippuen mistä ja miksi ajaksi tilaa. Tuokin hinnoittelu on sisäänheittomallia, joten uskoisin että jalansijaa saatuaan taitaa hinta pompsahtaa.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
OneBigRed kirjoitti:
Ei taida ihan heti tulla NASN Suomeen, ainakaan siinä muodossa että sitä viitsisi kukaan katsoa. NFL, NHL, ja NBA-oikeudet on täällä jo jaettu, joten NASN ei saisi niitä näyttää. Tämä tilanne heillä taitaa oman FAQ:nsa perusteella olla jo joissain paikoissa jossa näkyvät.

Ei nyt ehkä ihan heti mutta ei siihen kovin kauan mene kun NHL ja NBA ovat saatavilla koska Canalin sopimukset kummastakin loppuu tähän kauteen. Viasatin NFL sopimuksesta ja sen pituudesta en tiedä mutta ainakin MTV3 on pystynyt Konfferenssi finaaleja ja Super Bowleja näyttämään joten tuskin lienee täydellinen yksinoikeussopimus ja muutenkin näyttävät melko vähän pelejä ja sunnuntai pelejä ei ollenkaan joten voi siinäkin olla saumaa saada oikeudet.

Enpä minäkään odota että kanava olisi saatavilla mutta jotain suunnitelmia heillä kai on pohjoismaiden osalta tai niin ainakin voisi kuvitella lausunnon perusteella.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Kuuntelemmeko ensi yönä (Tor-Phi) Linkun Penaa vaiko paikallista ääntä? En oikein C+:n sivuilta hahmottanut tai sitten en vain osannut.

E: Näyttäisi olevan alkup. selostus, hyvä näin.
 

Alesis

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Turder kirjoitti:
Kuuntelemmeko ensi yönä (Tor-Phi) Linkun Penaa vaiko paikallista ääntä? En oikein C+:n sivuilta hahmottanut tai sitten en vain osannut.

E: Näyttäisi olevan alkup. selostus, hyvä näin.

ti 11.10. TORONTO-PHILADELPHIA (alkuperäinen selostus)
to 13.10. CALGARY-DALLAS (alkuperäinen selostus)
la 15.10. PHILADELPHIA-NY ISLANDERS
ti 18.10. MONTREAL-BOSTON (alkuperäinen selostus)
to 20.10. NY ISLANDERS-NY RANGERS (alkuperäinen selostus)
la 22.10. TORONTO-PHILADLEPHIA
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Noniin, Canal+:lta tuli vastaus mailiin jonka pistin suoraan sveduihin sille urheiluyksikön chiiffille. Vastaaja lienee joku hänen alaisistaan.

Ilmeisesti viesti alkaa mennä perille!

------------------

Hallo XXXX. Thank you for your well written comments. We will take your views
seriously. The first thing that happens is that three of our four games per week
will have american commentators. Most of our night games will hav american
commentators.

Med vänlig hälsning
_________________________
Mats Taxén
Redaktionschef, Sporten
CANAL+
mats.taxen@canalplus.se
Tel: +46 (8) 459 28 06
Mob: +46 (70) 358 28 06
Fax: +46 (8) 459 28 60
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Daespoo kirjoitti:
Noniin, Canal+:lta tuli vastaus mailiin jonka pistin suoraan sveduihin sille urheiluyksikön chiiffille. Vastaaja lienee joku hänen alaisistaan.

Ilmeisesti viesti alkaa mennä perille!


Mitä asioita tarkalleen kommentoit, ilmeisesti ainakin Linkusta mutta oliko jotain muutakin. Sillä vaan kysyn kun viittaavat tuossa viestissä ensimmäiseen asiaan joka tapahtuu, mikäköhän olisi toinen asia mahdollisesti jonkun toisen suomalaisen selostajan hankkiminen vai koskiko viestisi myös jotain muita asioita.
 

TML

Jäsen
steepler kirjoitti:
Lau 26.11 21:10 Philadelphia - NY Islanders
Suora lähetys. Wachovia Center.

Lau 26.11 02:00 Toronto - Montreal
Suora lähetys. Air Canada Center.

Suoraan voi sanoa että ei tuu baari reissua ainakaan tuona lauantaina. ;)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös