Calgary Flames 2022–2023

  • 27 006
  • 96

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Kapteenin natsat ehdottomasti Backlundille, sanon minäkin.
Tuossa Huberdeaun agentilta kommentteja. Pääpointtina toisti sen, mitä Huberdeau sanoikin jo, eli Hubi on avoin neuvottelemaan useamman vuoden jatkosta Calgaryssä. Ja että agentin tehtävä siinä välissä on tehdä töitä sen eteen, mitä pelaaja haluaa, ja katsotaan sitten, mihin tämä lopulta johtaa. Ja tulihan tuossa sillekin vahvistus, että ennen treidiä ei oltu missään yhteydessä agenttiin tai pelaajaan, joten Trelivingillä ei ole kaupan aikaan ollut tietoa siitä, mitä pelaajat jatkosopimusneuvotteluista tykkäävät.
 

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern

Skoutti Jason Bukala avaa Weegarin ja etenkin Schwindtin taustoja tässä jutussa.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Näköjään ihan Jatkoajassa pitkähköä luettavaa Calgarystä. Kyllähän tuossa ihan pointtinsakin oli, mutta alle lainatuista kohdista olen itse eri mieltä:

Flames on viimeisinä vuosina myös käynyt vaihtokauppaa sillä seurauksella, että sillä ei ole ollut paljoa korkeita varausvuoroja.
Flamesilla ei ole ollut paljoa korkeita varausvuoroja, koska joukkue on on ollut tarpeeksi hyvä playoff-kamppailuun, muttei tarpeeksi huono lottosijoille. Toffolin treidi on ollut ainoa lähihistoriasta, jonka myötä ykkösvuoroa ei ole Calgaryssä ollut. Toki jos lähihistoriaan lasketaan myös v. 2015, kun Hamilton hankittiin, niin siinä on sitten edellinen ykköskieppi liikkunut. Enemmänkin Treliving on sutannut alempien kierrosten vuoroja noihin turhakkeisiin (Fantenberg, Gustafsson, Forbort, Shore, ja toki tänä vuonna myös Järnkrok).
Tosin jos Treliving onnistuisi työstämään Huberdeaulle ja Weegarille keskipitkät sopimukset, voisi kauppatavarana kuitenkin olla esimerkiksi Tyler Toffoli ja Mikael Backlund.
Etenkin, jos Flames saa Floridasta tulleen kaksikon jatkamaan, niin en näe järkiperusteita kaupata potentiaalisinta Flamesin seuraavaa kapteenia sekä sellaista laituria, joka on tällä hetkellä yksi Flamesin potentiaalisimmista maalintekijöistä. Eri juttu tietenkin, jos lähdetään enemmän myyntilinjalle ja rebuildia kohti.
Uskon, että Flames on menossa kohti uudelleenrakennusta ja sitä palapeliä ei ole kasaamassa Brad Treliving.
Tähän saataneen vastaus vasta parin vuoden kuluttua, ellei sitten tuleva kausi mene jo vihkoon. Uskaltaisin kuitenkin sanoa, että Treliving on suoriutunut tähänastisella GM-urallaan hommistaan paremmin, kuin valtamediat ehkä antaa ymmärtää. Lähtökohta on ollut aika vaikea, ja Treliving on varsinkin treidirintamalla onnistunut pääasiassa hyvin (Boston-treidi ja Hamilton, Carolina-treidi ja Lindholm + Hanifin sekä tämä Tkachuk-treidi selkä seinää vasten tehtynä ainakin tämän hetken perusteella). Ongelman ydin on ollut se, että huippusentteriä ja -pakkia ei ole joko pystytty varaamaan tai sitten, kun sellainen on varattu, niin hyvissä ajoin on ollut kuitenkin selvää, että kyseinen tapaus ei muualla kuin NYCissä halua pelata. Isoimmat pyyhkeet Trelivingin suuntaan menee muutaman treiditakarajan asset managementista, joissa draftien jonkinlaista lisäarvoa on tuhottu playoffeja kohti sellaisilla vastineilla, jotka eivät ole osoittautuneet menestymisen kannalta hyviksi ratkaisuiksi. Tämän ohella ehkä isoimpana miinuksena ovat nuo parit UFA-markkinoilta naarattua ongelmasopimusta (Brouwer, Neal), joista toki Nealin kohdalla Treliving hiukan pelasti tilannetta, kun sai halvemman Lucicin ja varausvuoron takaisinpäin. Kolmas ja eniten mediahuomiota saanut keissi oli tietysti tämä Gaudreau, ja vaikka siitä on myös perusteltua syyllistää Trelivingiä, niin Gaudreaun kertoman perusteella Calgaryllä näytti olevan ihan realistinen sauma saada Johnny myös jatkamaan Calgaryssä, kunnes sitten kalkkiviivoilla perhesyyt ajoivat Johnnyn bussin kohti USA:ta ja Columbusta.

Niin kauan kun Treliving on Flamesin GM:nä ja Sutter päävalmentajana, niin mitään totaaliräjäytystä ja rebuildia ei nähdä. Ja vaikka tuossa ennen Tkachukin tilanteen ratkeamista itsekin liputin rebuildia, niin yllättävän hyvän treidivastineen myötä tulevaan kauteen lienee järkevintä lähteä katsomalla, miten kausi lähtee käyntiin, ja sen perusteella sitten tehdä päätöksiä suunnasta isossa kuvassa. Tuossa Jatkoajan artikkelissakin puhuttiin epätodennäköisyydestä kannujahdin kannalta, niin tottahan se tällä rungolla on, mutta jos, varsinkin mikäli Huberdeau ja Weegar jatkavat Calgaryssä, ruvetaan ajamaan rebuildia sisään, niin en näe siinä senkään vertaa järkeä. Jonkinlaisessa välitilassa tässä ehkä nyt ollaan, ja ensi, tai viimeistään sitä seuraavan kauden jälkeen lienee tarkemmin selvillä, että saako Sutter pidettyä tämän nipun lännen kärkikahinoissa + vahvistettua sitä, vai jatkaako Darryl epäonnistuneiden yritysten päätteeksi matkaa takaisin omalle farmilleen, ja samalla ruvetaan laittamaan nykyrunkoa lihoiksi. Offseason on vielä pahasti kesken, ja olen sitä mieltä, että mikäli joukkueeseen saataisiin nykypelaajien päälle joku laatusentteri (ehkä se vaikein palanen löytää, mutta mielestäni tärkein osa-alue vahvistettavaksi), niin joukkue voisi olla jopa parempi kuin viime kaudella (mitä en kuvitellutkaan tapahtuvan sen jälkeen, kun Gaudreau lähti ilman vastinetta).
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Mukavaa, ettei ollut ihan tynkä tuo Mangiapanen sopimus. Vuoden-pari pidempi tuolla hinnalla olisi tietysti kelvannut, mutta toisaalta kaikkea ei voi saada, ja toki nuo pidemmän termin sopparit myös lisäävät riskejä. Nyt saadaan ainakin nauttia Eat Breadin parhaista vuosista, ja täytyy kyllä sanoa, että työteliäisyydellään ja hyvällä maalivainullaan kuuluu omiin suosikkipelaajiin.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Mangin kohdalla oli toiveissa pidempi soppari, mutta eipä noiden kummankaan osalta ole muuten mitään moitittavaa. Aika vahvasti tuntuu siltä, ettei kumpikaan ole enää tekemässä jatkosopparia Flamesin kanssa, mutta se on sitten tulevaisuuden ongelmia. Puolustajia on edelleen aika paljon, joten saa nähdä mitä tulee tapahtumaan.
 

Käräppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja Calgary Flames
Eiköhän se kokoonpano ala olla aikalailla tuossa. Ilman muutoksia:

Huberdeau - Lindholm - Toffoli
Mangiapane - Backlund - Coleman

Bottom 6: Kiintiöpaikoilla Lucic, Lewis, Rooney, Dube. Loput 2 paikkaa Pelletier, Monahan, Bishop, Scwindt, Duehr, Jones ja Rucizka.

Pelletierille toivoisin hyviä esityksiä, että pystyisi kolmosketjun paikan ottamaan ja Monahinille ihmeparantumista, ettei maalimäärät kauheasti tuosta tipu. Muuten näyttää ettei maalijuhliin ainaki pystytä vastaamaan.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Montreal Canadiens, HIFK
Sieltähän tuli mukava uutinen tähän aamuun.
Saattaa sopparin loppuvuodet mennä kärvistellessä, mutta sitä voi murehtia myöhemmin.
Tuo oli varmaan pakko kuitenkin tarjota, että sai kaverin jäämään. Ensi kesänä olisi kuitenkin vapailta markkinoilta saanut vähintään saman.

Kunhan Tre tai hänen mahdollinen seuraajansa välttää tekemästä idioottimaisia sopimuksia (tyyliin Monahanin ja Lucicin nykyiset sopimukset, joista viimeksi mainitusta ei tosin voida syyttää Tretä), niin asioiden pitäisi mennä ihan hyvin.
 
Juuri eilen luin Sean McIndoelta artikkelin "Shiny New Toy". Eli lyhyesti ottaen homma menee niin, että vaihdossa tulee sellainen tähtipelaaja, jolta ihan kohta päättyy sopimus (joko heti tai vuoden päästä) ja sille maksetaan sitten ihan helvetisti liikaa. Harvassa on ne tapaukset, joissa sopimus olikin ihan hyvä. Tämmöisiä ovat esim. Buffalon Ryan O'Reilly (joka toki meni sittemmin St. Louisiin) ja Calgaryn Dougie Hamilton. Sen sijaan niitä pieleen menneitä onkin sitten enemmän tai vähemmän kaikki loput, karmeimpina nykyesimerkkeinä San Josen Erik Karlsson, Chicagon Seth Jones tai Buffalon Jeff Skinner.

Toivon todellakin Calgaryn kannalta, että Huberdeau on tilinsä arvoinen.
 

Del Pieru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Kunhan Tre tai hänen mahdollinen seuraajansa välttää tekemästä idioottimaisia sopimuksia (tyyliin Monahanin ja Lucicin nykyiset sopimukset, joista viimeksi mainitusta ei tosin voida syyttää Tretä), niin asioiden pitäisi mennä ihan hyvin.
En kyllä sanoisi, että Monahanin sopimuskaan olisi mitenkään idioottimainen. Ei kukaan olisi voinut ennustaa, että Monahanin ura menisi pilalle loukkaantumisten takia. Monahanin nykyisen sopimuksen ensimmäiset vuodet näytti jopa siltä, että reilulla 6m kaudesta se olisi halpa sopimus. Sitten alkoi loukkaantumiskierre ja tässä ollaan.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Se oli sitten se sama sopimus, jonka Gaudreau hylkäsi. Erona siis se, että tämä soppari päättyy vuoden verran myöhempään. Onhan se toki täysin selvä asia, että riskejä on olemassa, kun lähdetään tekemään tuollainen sopimus pelaajan kanssa, joka ei ole pelannut peliäkään joukkueen riveissä. Mielestäni kuitenkin se ainoa oikea ratkaisu ja nyt ei ainakaan tarvitse miettiä mitään rebuildia. On myös hieno asia, että tuollainen 115 pisteen pelaaja haluaa oikeasti pelata joukkueessa, vaikka olisi ensi kesänä voinut itse valita joukkueensa.
 

Paridae

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJD
Tykkään tästä sopimuksesta joukkueen menestystähtäimen takia. Selvä signaali, että yllättävää rebuildia ei tule, vaan samalla – runkosarjassa – hyväksi todetulla rungolla haetaan menestystä, kuten nähdäkseni Sutterilla, Tanevilla, Colemanilla, Markströmillä ynnä muilla oli tarkoituskin.

Gaudreau korvattiin yksi yhteen Huberdeaulla, joten joukkueen ainoa menetys/muutos viime kauteen on Tatsukki. Tilalle löytyy kuitenkin Weegar, joka tuo erilaista osaamista runkoon.

Hienoa, että liekki ei sammu ainakaan johtoportaan osalta!
 
Tykkään tästä sopimuksesta joukkueen menestystähtäimen takia. Selvä signaali, että yllättävää rebuildia ei tule, vaan samalla – runkosarjassa – hyväksi todetulla rungolla haetaan menestystä, kuten nähdäkseni Sutterilla, Tanevilla, Colemanilla, Markströmillä ynnä muilla oli tarkoituskin.

Gaudreau korvattiin yksi yhteen Huberdeaulla, joten joukkueen ainoa menetys/muutos viime kauteen on Tatsukki. Tilalle löytyy kuitenkin Weegar, joka tuo erilaista osaamista runkoon.

Hienoa, että liekki ei sammu ainakaan johtoportaan osalta!
Mites, onko Kadri jo pois mahdollisuuksista? Minusta Flames olisi edelleen ihan ylivoimaisesti loogisin paikka Kadrille.
 

Ralph

Jäsen
Mites, onko Kadri jo pois mahdollisuuksista? Minusta Flames olisi edelleen ihan ylivoimaisesti loogisin paikka Kadrille.
Flamesilla ei ole palkkakatossa tilaa Kadrille, eikä Kadri halua siirtyä Flamesiin.
 

Käräppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja Calgary Flames
Flamesilla ei ole palkkakatossa tilaa Kadrille, eikä Kadri halua siirtyä Flamesiin.
Onko Kadri nyt viimeisen kahden viikon aikana sanonut, että ei halua Flamesiin? Vai mistä tämä juttu edelleen jatkuu? Kadri itse sanonut, että esti siirron Flamesiin vain siitä syystä, koska halusi pelata vain ja ainoastaan Torontossa ja vielä samaan putkeen korosti, että ei ollut mitään Calgaryn joukkuetta tai kaupunkia vastaan.

Kadrille on sekä tilausta ja mahdollisesti tilaakin jos Monahanista päästäisiin eroon, vaan ei taida helpolla päästä. Lucicin dumppaamiseen en myöskään ihan heti usko.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, U20, Hiihto
Eikös se mennyt niin, että alunperin toiveissa oli Gaudreau & Tkachuk jatko. Ei huudiduu & weegar pitäisi niin kallis kaksikko olla, etteikö olisi realistista puhua vielä Kadrista.

Eli 9.75 & 9.5 vs. 10.5 & 3.3

Siinä nyt on jo pelkästään 5,5 miljoonaa tilaa.
Totta, ja huberdeauhan tienaa vaan vajaa 6m ens kaudesta, eli nuo huberdeau&weegar meni palkallisesti aika yks yhteen tkachukin kanssa kun puhutaan vain ensi kaudesta. Sitä en tiedä miten Gaudreau tohon olis vielä mahtunut.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Montreal Canadiens, HIFK
Eikös se mennyt niin, että alunperin toiveissa oli Gaudreau & Tkachuk jatko. Ei huudiduu & weegar pitäisi niin kallis kaksikko olla, etteikö olisi realistista puhua vielä Kadrista.

Eli 9.75 & 9.5 vs. 10.5 & 3.3

Siinä nyt on jo pelkästään 5,5 miljoonaa tilaa.
Kyllä ja noiden puheiden aikaan huhuttiin, että Kylington, Välimäki sekä mahdollisesti myös Monahan ja Lucic olisivat kauppatavaraa. Kauppoja ei kuitenkaan sattuneista syistä syntynyt, joten nyt capissa on vähemmän tilaa, kun Mangiapane ja Kylington saivat uudet sopimukset. Sellainen tunne kuitenkin on, että Tre ei ole vielä valmis.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös