Calgary Flames 2022–2023

  • 27 083
  • 96

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Matthew Tkachuk has notified the Calgary Flames that he won’t be re-signing with the club, multiple sources tell The Athletic, making a trade of the 24-year-old All-Star forward likely to happen soon.

Tkachuk has not officially asked for a trade, but the fact that the restricted free agent is unwilling to make a long-term commitment to Calgary would be the driving force behind the decision to move him now.

In addition to making the Flames aware that he won’t be re-signing with the organization that picked him at No. 6 in the 2016 NHL Draft, Tkachuk has supplied them with a list of teams with whom he would agree to a long-term contract, according to multiple sources. Tkachuk does have some power over where he might land, given that teams likely won't want to pay as large of a trade price for him as a rental.

One source familiar with Tkachuk’s list said that St. Louis, Vegas, Florida, Nashville and Dallas are options. New Jersey and the New York Rangers are also among the other teams that have expressed interest in the past.

Tämä ei enää edes yllättänyt. Flames on tehnyt aikoinaan hyvää duunia, kun ovat varanneet Gaudreaun ja Tkachukin kaltaiset supertähdet Calgaryyn, mutta todellisuus on tämä. Jenkkipoikia ei ilmeisesti kiinnosta pelata Kanadassa (Fox nyt tietenkin vielä yhtenä hyvänä esimerkkinä). Minkäs teet? Tuossa edellä tulikin jo Gaudreaun jutustelut tänne, ja varmastikin voi siitä olla totta joka sana, mutta valitettavasti se ei kauhean paljon lämmitä. Tässä Tkachukin tapauksessa olen ihan sinut sen kanssa, että pelaaja itse on mitä ilmeisimmin seuraa näistä asioista tiedottanut, joten nyt ei ainakaan pitäisi tulla mitään yllätyksiä. Toki voi myös olla niin, että Calgaryn päästä on seurajohdossa tajuttu vauhdittaa prosessia ja saada asiat selville, toisin kuin Gaudreaun kohdalla. Ja toki tässä puhutaan myös RFA vs. UFA -kuviosta.

Gaudreaun homma meni vituralleen, mutta Tkachukin keissistä voi lopputulema olla vielä ihan siedettävä. Riippuu tietenkin vastineesta, ja siitä, kuinka kovan lapun Tkachuk uudelta seuralta saa, ja miten peli kulkee tulevaisuudessa. Jos huhu Bluesin tarjouksesta Kyrou-Krug-1st pitää paikkansa, niin antaa ainakin aihetta optimismille siitä, mitä Tkachukista voisi irrota. Nythän tilanne on Flamesin kannalta siltä osin ihan hyvä, että myös jonkinlainen cap dump, joka myös osaa vielä pelata, mahtuu palkkakaton alle, kun se parikymmentä miljoonaa irtoaa Plan A:sta, eli Tkachukin ja Gaudreaun jatkosopimuksista käyttöön. Imagollisesti tämä on toki todella surullista aikaa, mutta toivotaan, että näiden tapahtumien ansiosta niillä, jotka liekkipaidan vetää ensi kaudella päälle, on erityisen kova nälkä pelata logolle ja näyttää näille lähtijöille.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Tietenkin kun asiat ovat tulleet julki Tkachukin fiiliksistä, ei välttämättä enää tuollaista vastinetta edes tarjota mitä huhuillaan Bluesin tehneen. Saattaa olla että Calgaryn suunnalla saadaan pettyä ja varsinkin mitä pidempään homma kestää.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Mulla oli tässä tallennettuna viesti, että jos Treveling ei halua luovuttaa ja re-jotakin, niin Tkachukista Bratt/Kyrou ja Klingberg vapailta sisään: heikohkossa divarissa edelleen erinomaiset saumat Sutter-kiekolla pudotuspeleihin.

Huberdeau + Weegar on aika sama, paitsi että Huberdeau on vähän yksipuolinen ja sen verran iäkäs, että jatkolappu on kyseenalainen. Weegar toisaalta Klingeriä reilusti parempi 5vs5 -kiekossa, mutta yv:llä heikompi.

Eniveis, sen verran hyvä kauppa Tkachukista, että Flamesilla on kaikenlaisia mahdollisuuksia jatkon suhteen. Ehkä lähtökohta voisi olla, että Weegarille jatko, Huberdeau viimeistään DL:llä lihoiksi, mutta tietysti alkukausi voi antaa perusteita muihinkin ratkaisuihin.

edit: Panthers -fanien analyyseissä Weegarista näkyy ohut kiekkokulttuuri ja kasuaalifanitus. Ei kannata uskoa sanaakaan. 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Täytyy kyllä myöntää, että en olisi ikinä uskonut näin hyvään vastineeseen. Flames sai mielestäni kaupan parhaan pelaajan ja tulihan siihen lisäksi paljon muutakin. Iso asia on myös se, että molemmat pelaajat ovat kanadalaisia ja Huberdeau oli valmis siirtymään Flamesiin, joten ehkä ne jatkosopparit ovat myös ihan mahdollisia. Ensi kauden jälkeen palkkakaton suhteen on ainakin tilaa, kun Lucic ja Monahan poistuvat eli ei se ainakaan rahasta jää kiinni. Jos taas jatkosopparit eivät kiinnosta tai kausi menee pahasti penkin alle, niin onhan siinä sitten ainakin hyvää kauppatavaraa deadlinen aikaan. Tuskin Tre ainakaan enää tekee sitä virhettä, että päästäisi nämä pelaajat ilmaiseksi pois.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Montreal Canadiens, HIFK
Huberdeau Flamesin nutussa! Ei helvetti, miten hyvä uutinen näin päivän alkajaisiksi. Aina pitänyt hänen pelityylistään ja elättänyt pientä toivetta, että jos Flames jossain vaiheessa saisi nauttia hänen palveluksistaan. Nyt tuo päivä on sitten koittanut. Joo, Huberdeau on neljä vuotta vanhempi kuin Chucky, mutta on silti oivassa pelikunnossa, kuten viime kauden tehot kertovat.
Weegarin hankinta on myös suuri plussa, sillä se pitää Flamesin pakiston edelleen yhtenä liigan parhaimmista.

Onhan se toki surullista nähdä Chuckyn häippäsevän joukkueesta, mutta onneksi hän pääsee pelaamaan contenderiin ja vieläpä Barkovin rinnalle, joten hänenkin puolestaan olen iloinen. Harvinainen diili siinä mielessä, että kummatkin osapuolet lienevät tyytyväisiä saamaansa vastineeseen.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Mitä enemmän tuota treidiä miettii, niin sitä paremmalta se tuntuu. Gaudreau+Tkachuk ulos piti olla Flamesin kannalta lähes täydellinen katastrofi ja joukkueen tason piti romahtaa suuresti. Mielestäni tuossa osittain jopa paikattiin samalla Gaudreaun menetystä. Itse olen ollut sitä mieltä, että Huberdeau on ollut tasollisesti ihan samalla viivalla Gaudreaun kanssa. Saman ikäiset pelaajat kyseessä ja ei kukaan ainakaan kritisoinut Gaudreaun kohdalla sitä Flamesin tarjoamaa 8x10,5M sopparia. Jos nyt Huberdeaun kohdalla tarjotaan jotain vastaavaa, niin onko siinä jostain syystä paljon enemmän riskiä?

Nyt ainakaan palkkakaton suhteen ei ole niitä isoja ongelmia ja Mangi+Kylington on helppo kiinnittää.

Weegar ei nyt ole itselleni oikein mitenkään tuttu pelaaja, mutta ainakin videoiden perusteella tuollaiselle hyökkäyspään pelaamiselle on ollut joukkueessa tarvetta. Mitä taas sitten tulee ilmeisesti heikommalle puolustuspään pelaamiselle, niin Sutter on ainakin oikea henkilö tekemään asialle jotain.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Erittäin mielenkiintoinen kauppa, johon olen varovaisen tyytyväinen. Hauskaa on varsinkin seurata, kuinka paljon erilaisia kommentteja tämä siirto on saanut. Jotkut huutavat, että Flames ryösti Panthersin, ja toisaalla sanotaan, että paska kauppa Flamesilta, kun kumminkin Hubi+Weegar kävelee ilmaiseksi vuoden päästä, ja ovat vieläpä playoff-floppeja (vaikka esimerkiksi Huberdeau on playoff-urallaan ollut tehokkaampi kuin Tkachuk, enkä kehuisi Tkachukia tämän kevään playoffeissa onnistujana, vaikka playoff-sonniksi häntä monesti kutsutaan). Varmaa siis on, että ainakin näissä ääripäissä tulee jotkut ihmiset ottamaan sanojaan takaisin, kun tästä jälleen peleille päästään. Kauppaa ja syitä sen taustalla sulateltuani näen tässä kuitenkin järkeä molempien osalta. Panthers sai 24v voimalaiturin, jota kissalauma on kaivannutkin, ja vastaavasti Flames, oltuaan selkä seinää vasten tämän kesän tapahtumien myötä, sai vastalahjaksi aika monipuolisen paketin. Panthers näyttäytyy tällä hetkellä sen osalta voittajana, että joukkueessa on nyt pitkällä sopimuksella 24v pelaaja, siinä missä Flamesilla on 2023-UFA-statuksen ukkoja + pick + prospekti. Jotkut pitivät tätä ratkaisua Flamesin näkökulmasta "krapularyyppynä", jossa ongelma vain siirtyy eteenpäin. Omasta mielestäni tämä ei pidä paikkaansa, vaan pikemminkin tällä saatiin tässä ja nyt huippupelaaja (Huberdeau) ja hyvä pakki (Weegar), ja tämän lisäksi lisää armonaikaa rakentaa tulevaisuutta. Tarkoitan tällä sitä, että jos Flames saa järkevillä sopimuksilla toisen/molemmat jatkamaan, niin hyvä tietysti, mutta jos pelaajilla ei ole intressiä tehdä jatkoa, niin se on ensi vuoden siirtotakarajaan mennessä takuuvarmasti hyvä vastine, koska sekä Huberdeaulla että Weegarilla on rental-pelaajiksi myös sopivan halvat sopimukset. En näe mitään mahdollisuutta sille, että Trelivingin alaisuudessa Gaudreaun jälkeen myös Huberdeau päästettäisiin ilmaiseksi yhden kauden jälkeen pois.

Huberdeau on mielestäni enemmänkin Gaudreaun korvaaja, ei niinkään Tkachukin. Peliä tekevä laituri, joten nopeasti saatiin Gaudreaun saappaisiin mitat täyttävä kaveri tilalle. Weegar on taasen mielenkiintoinen, ja ihan helvetin polarisoiva pelaaja, kun hänestä lukee kommentteja. Silmätestien perusteella kuulemma paska, ja tilastojen mukaan Panthersin paras pakki. Kuulostaa lupaavalta, kun näki viime kaudella, mitä Sutterin systeemi sai aikaan pakkien pelaamiselle. Mutta ei tuomita kumpaankaan suuntaan vielä. En viitsi sen monipuolisemmin noista tarinoida, koska Panthersin pelejä on tullut katsottua murto-osa siitä, mitä se Flamesin kohdalla on. Highlighteja toki on nähtynä, mutta niiden perusteella olisi aika typerä lähteä vetämään mutkia suoriksi.

Tkachukin avoimilla korteilla pelaamiseen pitää olla tyytyväinen, koska tällainen vastine ei olisi ollut mahdollista, jos hän olisi venyttänyt neuvotteluita, välillä esittänyt kiinnostunutta ja välillä olla hiljaa. Hänen pelaamisesta on kyllä pääosin saanut tykätä, mutta playoffeissa keskittyminen oli mielestäni liikaa muissa asioissa kuin itse jääkiekon pelaamisessa. Todella mielenkiintoista on nähdä, miten Chuckyn ura Panthersissa kehittyy, ja miten hän pärjää 8v pätkän, kun tuo luistelu on jo tässä vaiheessa hänen uraa aika heikkoa. Maalinedustapelaamisessa ja päätypelaamisessa (ahtaissa paikoissa) pystynee olemaan huipputasoa, vaikka toinen jalka olisi proteesi, mutta mitään play driveria hänestä tuskin ikinä tulee. Kommentit NHL:n yksisarvisesta ovat myös hänen kohdallaan paikallaan, sillä niin monipuolisella tavalla hän osaa olla viihdyttävä pelaaja.

Jännä myös nähdä, mitä Flames meinaa näiden siirtojen myötä. Tulevan kauden palkkakattokuorma muuttui Gaudreaun ja Tkachukin yhteenlasketusta olettamasta (~20M$) oikein urakalla, kun kerran Huberdeaukin pelaa ensi kauden alle kuudella miljoonalla taalalla. Ja jos Huberdeaulle jatkolappua saadaan (ja samaten Weegarilla), niin Flamesin palkkakattorakenteen suurimmat taakat, Lucic ja Monahan vapautuvat sieltä, joten tulevaisuuttakin ajatellen palaset loksahtavat aika nätisti. Ja jos näitä herroja ei jatkosopimuksilla saada pidettyä, niin kuten jo edellä mainittua, siirtotakarajaan mennessä ainakin Huberdeau lihoiksi, oli tilanne mikä tahansa. Siinä skenaariossa puhuttaneen enemmän rebuildista kuin re-toolista.
 
Viimeksi muokattu:

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Weegar ei nyt ole itselleni oikein mitenkään tuttu pelaaja, mutta ainakin videoiden perusteella tuollaiselle hyökkäyspään pelaamiselle on ollut joukkueessa tarvetta. Mitä taas sitten tulee ilmeisesti heikommalle puolustuspään pelaamiselle, niin Sutter on ainakin oikea henkilö tekemään asialle jotain.
Weegar on itse asiassa erinomainen puolustamaan. Top5 pitämään omaa sinistä, erinomainen pitämään kiekon puolustusalueella laidassa. Kierretäänkö välillä? Kyllä kierretään, mutta jos pakotat ensin vastustajan 19 kertaa menetykseen tai dumppiin omalla siniselläsi, niin siinä voi antaa sitten yhden maalitilanteen vastineeksi.

Siniviivan puolustamisella on vahva yhteys kiekonhallintaan ja maalipaikkojen suhteeseen kaukalon eri päissä. Pidät sinistä, viet vastustajan tilanteet, luot omia ja voitat jääkiekko-otteluita. Annat entryjä, häviät jääkiekko-otteluita.

Weegarin voi myös nähdä täsmälääkkeenä McDavidia vastaan. Varsinkin pudotuspeleissä Flamesin ongelma oli, että viiva annettiin ja omissa ei edes yritetty painostaa, lähinnä vain katseltiin maalin edestä minkälaisen paikan #97 värkkää. Weegar oli luultavasti paras saatavilla oleva vaihtoehto puolustamaan Oilersin transitiota vastaan. Liigassa on parempiakin, McAvoy ainakin, mutta tuskin saatavilla.

Jos yhden asian soisi jääkiekossa muuttuvan, niin puolustajien arvioinnin. Maalin edustalla poikittaisen jakaminen on häviävää kiekkoa. Kun joutuu puolustamaan oman maalin edustaa, on jo epäonnistunut: vastustajalla on kiekko hyökkäysalueella ja kiekko on muualla kuin laidassa kamppailtavana. Silti fanit ja ihan päättäjätkin arvostavat hyvinä puolustajina isokokoisia koheltajia, joiden luistelu ja sijoittuminen eivät riitä eväämään vastustajan entryjä ja pakottamaan kiekollista vastustajaa laitaan.

Sama kuin maalivahdissa arvostaisi eniten kykyä palautua itsensä ulospelaamisen jälkeen, ts sitten kun kaikessa muussa on jo epäonnistuttu.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Siniviivan puolustamisella on vahva yhteys kiekonhallintaan ja maalipaikkojen suhteeseen kaukalon eri päissä. Pidät sinistä, viet vastustajan tilanteet, luot omia ja voitat jääkiekko-otteluita. Annat entryjä, häviät jääkiekko-otteluita.

Weegarin voi myös nähdä täsmälääkkeenä McDavidia vastaan. Varsinkin pudotuspeleissä Flamesin ongelma oli, että viiva annettiin ja omissa ei edes yritetty painostaa, lähinnä vain katseltiin maalin edestä minkälaisen paikan #97 värkkää. Weegar oli luultavasti paras saatavilla oleva vaihtoehto puolustamaan Oilersin transitiota vastaan. Liigassa on parempiakin, McAvoy ainakin, mutta tuskin saatavilla.

Aamen tähän. Tämä "entryn estopeli" on aika oleellista nykypäivän kiekossa. Oikein hyvä, jos Weegar pystyy tässä olemaan hyvä. Calgaryllä ei ole TJ Brodien lähdön jälkeen ollut yhtä hyvää puolustajaa tällä osa-alueella. Kylingtonilla kyllä jalka kulkee, mutta on vielä läksyjä opittavana pakin kokonaisvaltaisessa pelaamisessa. Saa nähdä, pelaako Weegar Hanifinin vai Zadorovin parina, koska Kylington lienee aika selvä pari Taneville...
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Weegar on itse asiassa erinomainen puolustamaan. Top5 pitämään omaa sinistä, erinomainen pitämään kiekon puolustusalueella laidassa. Kierretäänkö välillä? Kyllä kierretään, mutta jos pakotat ensin vastustajan 19 kertaa menetykseen tai dumppiin omalla siniselläsi, niin siinä voi antaa sitten yhden maalitilanteen vastineeksi.

Siniviivan puolustamisella on vahva yhteys kiekonhallintaan ja maalipaikkojen suhteeseen kaukalon eri päissä. Pidät sinistä, viet vastustajan tilanteet, luot omia ja voitat jääkiekko-otteluita. Annat entryjä, häviät jääkiekko-otteluita.

Weegarin voi myös nähdä täsmälääkkeenä McDavidia vastaan. Varsinkin pudotuspeleissä Flamesin ongelma oli, että viiva annettiin ja omissa ei edes yritetty painostaa, lähinnä vain katseltiin maalin edestä minkälaisen paikan #97 värkkää. Weegar oli luultavasti paras saatavilla oleva vaihtoehto puolustamaan Oilersin transitiota vastaan. Liigassa on parempiakin, McAvoy ainakin, mutta tuskin saatavilla.

Jos yhden asian soisi jääkiekossa muuttuvan, niin puolustajien arvioinnin. Maalin edustalla poikittaisen jakaminen on häviävää kiekkoa. Kun joutuu puolustamaan oman maalin edustaa, on jo epäonnistunut: vastustajalla on kiekko hyökkäysalueella ja kiekko on muualla kuin laidassa kamppailtavana. Silti fanit ja ihan päättäjätkin arvostavat hyvinä puolustajina isokokoisia koheltajia, joiden luistelu ja sijoittuminen eivät riitä eväämään vastustajan entryjä ja pakottamaan kiekollista vastustajaa laitaan.

Sama kuin maalivahdissa arvostaisi eniten kykyä palautua itsensä ulospelaamisen jälkeen, ts sitten kun kaikessa muussa on jo epäonnistuttu.
Yksi parhaista viesteistä hetkeen tällä palstalla, kiitokset. Ei mitään lisättävää tuohon.
 

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Paljon on jo sanottu, mutta todetaan, että tilanteeseen nähden hyvä kauppa. Tällä saatiin myös melko pitkälle fanikunta ehkä rauhoittumaan.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jets & Jellonat
Huberdeau - Lindholm - Mangiapane
Coleman - Backlund - Toffoli

Menisikö kutakuinkin noin vai vaihtaako Mangiapane ja Toffoli paikkaa? Kyllä tuossa aihioita on. Tuossa kun olisi napsun kovempi kakkosen sentteri, niin voisi myös rakentaa pari aika kovaa kenttää. Toki viime kaudella siihen olisi ollut vielä paremmat edellytykset.
 

Viljami84

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Buffalo,Leijonat, altavastaajat
Huberdeau - Lindholm - Mangiapane
Coleman - Backlund - Toffoli

Menisikö kutakuinkin noin vai vaihtaako Mangiapane ja Toffoli paikkaa? Kyllä tuossa aihioita on. Tuossa kun olisi napsun kovempi kakkosen sentteri, niin voisi myös rakentaa pari aika kovaa kenttää. Toki viime kaudella siihen olisi ollut vielä paremmat edellytykset.
En oo pahemmin Kipperin jälkeen Calgaryn pelejä seurannut tai kovin tiiviisti, mutta mitä tapahtui Monahanille? Eikö se ollu aivan pätevä 1/2 sena?
 

Mattila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston ja kotimaiset
Mikäs Välimäen tilanne on? Onko ensi talvena kokoonpanossa? Ennen tuota pitkää loukkaantumistaan kaveria hehkutettiin kovin..
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
En oo pahemmin Kipperin jälkeen Calgaryn pelejä seurannut tai kovin tiiviisti, mutta mitä tapahtui Monahanille? Eikö se ollu aivan pätevä 1/2 sena?
Kroppa hajosi ja ei enää riitä liike, eikä ranteet taivu.
 

Kruuvamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72
Yksi parhaista viesteistä hetkeen tällä palstalla, kiitokset. Ei mitään lisättävää tuohon.
Vahva sama. Täällä on kiimassa katsottu pantterien kevätjuoksua ja nähty pari räikeää virhettä. Weegar oli muuten kahden viimeisen kauden norris-äänestyksissä kahdeksas ja neljästoista, vaikka jatkoajan raati on todennut sysipaskaksi. Jos Flamesissa irtoaa ylivoima-aikaa niin voi olla melkoisen tehokas ukko käsissä. Ei aivan aukea, millä mittarilla Florida on voittaja tässä treidissä.
 

Vogoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, NHL, Tappara
MacKenzie Weegar on seitsemännen kierroksen jätkä vuodelta 2013. Harvoinhan noilta sijoilta noustaan Norris-äänestykseen (ja sitten on Mark Giordano ei varausta ollenkaan) tai edes vakituiseksi NHL-pelaajaksi. Ei paras mahdollinen luistelija, minkä vuoksi voisi ajatella, että varaus on tippunut noin alas. Tosin luistelu on parantunut vuosi vuodelta. Osaa puolustaa, osaa ja tykkää pitää kiekkoa ja siitä syystä on päässyt virhelistoille. Kiekollisille pelaajille, kun sattuu näyttäviä virheitä. Pääsi yllättämään Florida Panthersissa, kun nousi isoon rooliin. Toisaalta taidot on ollut tiedossa, mutta liike rajoittanut uraa.
 

Del Pieru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Weegarin tulon jälkeen selkeä top4 pakistossa on Hanifin, Andersson, Weegar ja Tanev. Kolmosparissa sitten lähes neljän miljoonan Zadorov.. Oliver Kylingtonin seuraavan sopimuksen vuositason liksa tullee olemaan 3 miljoonan paikkeilla tai päälle. Kylingtonin kanssa oli jo edellisenkin sopparin tekeminen vääntämistä, niin tuskin sieltä puolelta vastaan tullaan sopparissa enää läpimurtokauden jälkeen. Tämä yhtälö ei oikein toimi. Kolmospari vie 7+ miljoonaa palkkakatosta?! En näe että Kylingtonilla on tulevaisuutta joukkueessa, vaan treidataan kesän aikana pois.
Mikäs Välimäen tilanne on? Onko ensi talvena kokoonpanossa?
Mikäli Kylington kaupataan, Välimäelle avautuu pieni sauma murtautua 6-7 pakiksi. Heikon viime kauden ja Connor Mackeyn vahvan tekemisen myötä tippunut Mackeyn taakse depth chartissa, mutta training camp voi tilannetta muuttaa. Nyt on Juusolla näytön paikka! Välimäen myös täytyy läpäistä waiverlista jos farmiin halutaan lähettää, niin näen vaihtoehtoina että joko murtautuu joukkuueeseen, roikutetaan mukana ylimääräisenä pakkina tai treidi.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Trelivingin eilistä lehdistötilaisuutta puitu tuolla. Löytyi myös koko reilun parinkymmenen minuutin video ainakin Facebookista, mutta jostain syystä ei Twitter/YouTube -akselilla näkynyt. Aika asiallista ja painavaakin puhetta paikoitellen.

Huberdeaulle taisi treidi tulla puskista...
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Huberdeau ja Weegar olivat juuri Sportsnetin Zoom-haastattelussa, jossa toimittajat pääsivät pommittamaan heitä kysymyksillä.

- Molemmat avoimia neuvottelemaan jatkosopimuksista Calgaryyn, mitä se sitten käytännössä tarkoittaakaan. Huberdeaun mukaan hänen agenttinsa on jo ollut Trelivingin kanssa juttusilla. Hubi totesi myös, että sellaisessa joukkueessa on haluja pelata, joka todella haluaa hänet. Weegar puolestaan sanoi "looking forward to it", eli siellä ei ole vielä vissiin agentti ja GM olleet juttusilla.
- Huberdeau vaihtanee pelinumeronsa, muttei vielä sen tarkempaa juttua ollut, että mihin. Backlund kun kantaa hänen #11:aan Flamesissa. Sanoi myös Lindholmista, että "hopefully he can score 50 with me", kun joku toimittaja kysyi mielipidettä Eliaksen 40 maalin kaudesta.

Weegar vaikutti aika asialliselta kaverilta ulosanniltaan. Nyt sitten vaan odotellaan, että tuleeko näiden osalta jotain konkreettista.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames

Athleticilla juttua Tkachukista ja tästä treidistä. Ehkä kiinnostavinta antia on, että huhujen mukaan tässä Tkachukin treidilistassa viimeisinä joukkueina oli Panthers, Hurricanes sekä Blues. Hurricanesin ja Bluesin treidineuvotteluista mainittiin seuraavaa:

But it appears that it never got that far because offers from St. Louis and Carolina didn’t measure up to what Calgary eventually received from Florida. One source said the Blues’ proposal included Vladimir Tarasenko, Marco Scandella and a high draft pick; the team officially declined comment.

As far as Carolina, a source said that the Hurricanes put together a package that included forward Martin Necas, 23.

+ Treliving taisi sanoa lehdistötilaisuudessaan jotain, että Panthersin kanssa oli lopulta helppo päätyä kaupoille muihin tarjokkaisiin verrattuna. Voitaneen siis todeta, että onneksi Pantherskin löytyi Tkachukin listalta, vaikka nämä eivät mitään vahvistettuja tietoja toki olekaan.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Molemmat avoimia neuvottelemaan jatkosopimuksista Calgaryyn, mitä se sitten käytännössä tarkoittaakaan.

No Flamesin kohdalla se on viime aikoina käytännössä tarkoittanut sitä, että pelaaja on lähdössä pois.
Pelaajien kansalaisuus tuo kuitenkin vähän toivoa jostain paremmasta. Hanifinin kohdalla olen esimerkiksi lähes varma siitä, että jatkosopparia ei ole tulossa.

Mielestäni ainakin Huberdeaun kohdalla päätöksiä pitäisi tehdä mahdollisimman pian. Pelaaja on ainakin todistanut jo tasonsa, että sen suhteen on ihan turha arpoa mitään. Eli nopeasti vaan sitä isoa sopimusta tai sitten pelaaja eteenpäin, jos jatko ei kiinnosta. Ilmeisesti muut joukkueet ovat jo kyselleet Huberdeaun tilanteesta.

Puolustuksen tilanne on aika mielenkiintoinen. Jos nyt Weegaria peluutetaan kätisyydestä huolimatta vasemmalla puolella, niin sille puolelle on todella paljon ylitarjontaa. Kuten jo mainitsin, niin Hanifinin kohdalla niitä ongelmia voi olla tulevaisuudessa edessä ja Kylingtonin kohdalla on riski, että tulee saamaan liian ison sopparin tasoonsa ja tulevaan rooliinsa nähden. Jotain liikkeitä voi olla vielä tulossa.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Hanifinin kohdalla olen esimerkiksi lähes varma siitä, että jatkosopparia ei ole tulossa.

Kuten jo mainitsin, niin Hanifinin kohdalla niitä ongelmia voi olla tulevaisuudessa edessä ja Kylingtonin kohdalla on riski, että tulee saamaan liian ison sopparin tasoonsa ja tulevaan rooliinsa nähden. Jotain liikkeitä voi olla vielä tulossa.

Toisaalta muistan lukeneeni, että juuri Hanifin olisi erittäin tyytyväinen näistä Flamesin viime kauden joukkueen jenkkipojista siihen, että on Calgaryssä (tämä oli joku juttu, jossa pohdittiin, että kannattaako USA:n pelaajia enää hankkia Kanadan puolelle, ja kyseisessä jutussa oli joku maininta, että pelaajat ovat loppujen lopuksi yksilöitä, ja että Flamesin nipusta juuri Hanifin olisi sellainen tapaus, joka todella tykkää siitä, missä hän tällä hetkellä on). En valitettavasti muista, että oliko Athleticin, Sportsnetin vai minkä teksti, ja toki skeptisesti näihin saa aina suhtautua, varsinkin tämän kesän jälkeen.

Flamesin tilanne on juuri siitä mielenkiintoinen, että paria poikkeusta lukuunottamatta jokaisen runkopelaajan sopimus päättyy 1-3v sisällä. Pakistoa kun tuijottaa, niin Hanifinin uskon olevan vaihtoarvon kannalta kaikkein arvokkain palanen, ja sen myötä onkin aika oleellista, että hänen tulevaisuutensa selvitetään aikanaan hyvissä ajoin ennen kuin nykyinen sopimus päättyy.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Montreal Canadiens, HIFK
Kenestä voisi tulla Flamesin seuraava kapteeni? Tällä hetkellä C ei korista kenenkään pelaajan rintaa, joten kyseessä on siksi ajankohtainen asia. Muun muassa Flamesnation on ehdottanut Mikael Backlundia kapteeniksi ja hän olisikin varsin erinomainen valinta siihen tehtävään, sillä onhan hän ylivoimaisesti eniten pelejä liekkipaidassa pelannut pelaaja nykyrosterissa. Toinen vaihtoehto voisi olla vaikkapa Tanev, joka on yksi pelillisistä johtajista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös