Mainos

Calgary Flames 2020–2021

  • 54 899
  • 230

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Ihan tyytyväinen olen myös esitykseen. Ensimmäinen erä oli jälleen aika hyvä, ei nyt ehkä ihan Jets-pelin veroinen. Toinen erä meni sitten jäähyjen takia todella rikkonaiseksi, ja sen takia myös pelin taso kärsi hiukan. Tuskin kumpikaan joukkue voi olla tyytyväinen tuon erän antiin, sillä jäähyjä tuli keskialueella/hyökkäyspäässä melkein jatkuvalla syötöllä. Jos Flamesilta Bennett onnistui tällä saralla, niin Flamesin kannalta onneksi Canucksin Motte säesti samalla tasolla.

Loppujen lopuksi kuitenkin aika hyvä esitys, kun alivoima toimi, ja mitään jäätäviä ryöstöjä Markström ei joutunut ottamaan, vaikka mustaa tulikin maalille ihan riittävästi. Ja tosiaan ennen tuota Dubén tärkeää 2-0 -maalia Flamesilla oli ollut kolme tolppalaukausta, joten lähellä käytiin useaan otteeseen, vaikkei se mitään puhdasta dominointia ollutkaan.

Tanev oli kyllä mies paikallaan erityisesti alivoimalla Gion pakkiparina, ja rikkaan miehen travishamoniciksi häntä voi kyllä kutsua (totesinkin tuossa aiemmin, että Hamonicista Nucks sai köyhän miehen christanevin). Muutenkin pakisto herättää sellaista luottamusta, että kyllä kelpaa. Vähissä oli virheet joka pakilla, ja Nesterovkin uskaltaa pysyä kiekossa paineen alla, eikä lähde heti roiskimaan sitä plekseihin.

Lucic paransi ekasta pelistä myös, vaikka aika kankeaa menoa. Hieno maalineduspeli kuitenkin Dubén maalissa (sai oikeasti hieman vääntää, ettei ajautunut veskarin alueelle) ja komea taklaus Rousseliin. Noin muuten tässä pelissä ei mitään hirveää rivalry-meininkiä ollut.
 
Viimeksi muokattu:

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Flames signasi Michael Stonen vuoden kaksisuuntaisella minimipahvilla. Selvästi taksiainesta kasipakiksi.

Ensi yönä jälkimmäinen peli Nucks-minisarjaa, ja voittoa toivotaan, ettei tarvitse tuota viiden päivän breikkiä venailla tappio niskassa. Sikäli saa joka jannu laittaa urut täysillä auki. Canucks on varmasti parempi kuin viime pelissä, ja saanevat Millerin takaisin ykköseen, joten vähintään viime pelin tasolla pitää pelata, ja Bennett viime pelistä oppineena toivon mukaan jättää tyhmät jäähyt pois. Ymmärrän, että mikäli joukkue pelaa hyvää, aktiivista ja aggressiivista peliä, niin välillä voi niitä vahinkojäähyjä tulla, mutta viime pelissä ei ollut ainakaan Bennyn kohdalla siitä kyse.

Loppuun vielä:




Tuostakin jo seitsemän vuotta, huhhuh. Muistan kuin eilisen, kun Torts rupesi Hartleylle huutamaan kuin hyeena, kun coach Bob oli heittänyt Westgarthin, McGrattanin ja Jonesin avaamaan pelin, ja Tortorella vastasi heittämällä Canucks-nelosen sisään (ainakin Sestito siellä oli). Lopputulemana joukkotappelu, ja kaukaa toiselta puolelta mannerta Kellan Lainin NHL-debyyttiä katsomaan tulleet pojan vanhemmat saivat todeta, että poika teki NHL-historiaa (nopeimmin suihkuun lentänyt NHL-pelaaja omalla urallaan + nopein tappelu, lukee myös tuossa twiitissä. Muistaakseni Lain ei sentään aloitukseen kyyristynyt, vaan taisi olla Kevin Bieksa pakin tontilta, joka tuli aloittamaan Westgarthia vastaan). Tämän matsin kruunasi tuo ensimmäisen erätauon kähinä pukukoppikäytävällä, kun Tortorella pyrki Flamesin pukukoppiin, McGrattan toimi Flames-ovella turvamiehenä, Flames-maalivahtivalmentaja Clint Malarchuk kiehui myös raivosta, ja Hartley kävi välillä kurkkimassa ovelta, että mitä täällä tapahtuu. Lopputulosta ja voittajaa en muista, mutta oli kyllä aikamoinen tapahtuma, ja tietyllä tapaa myös viimeinen kunnon line brawl, mitä itse viime vuosilta muistan.

Oi aikoja. Onneksi nyt on vähän pelaavampi jengi, vaikka Brian McGrattan onkin helvetin hieno mies.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Harvemmin näkee tällä tasolla tuollaista sulamista, mutta onneksi tänään sellainen nähtiin. Canucks hallitsi avauserää melko täydellisesti, mutta sen jälkeen pystyivät vain lähinnä ottamaan turhia jäähyjä. Flames puolestaan vei toisen erän laukaukset 20-3 ja teki siinä samalla kolme maalia. Kolmannessa erässä ei sitten enää tarvinnut juuri muuta tehdä, kuin odotella ajan loppumista.

120 minuutin aikana ei yksikään Nucks-pelaaja ole kyennyt tekemään maalia Markströmin selän taakse. Gio ja Välimäki puolestaan tekivät omat maalit mieheen. Välimäki muutenkin makseli vähän oppirahoja, kun otti turhan jäähyn ja teki omalla alueella pari virhettä. Eipä niillä nyt ollut lopulta tuloksen kannalta mitään merkitystä ja virheistä opitaan, joten ei siinä mitään.

Tällä kertaa Lucic puolestaan otti ne pari turhaa jäähyä ja muutenkin tuo touhu näyttää välillä aika huonolta. Oli kuitenkin myös osallisena parissa Flames-maalissa, joten kyllä tuo kokonaisuutena plussan puolelle jäi. Dube jätti pelin kesken toisen erän alussa, mutta toivottavasti ei ole mistään isommasta vammasta kyse.

Nyt sitten se pidempi tauko ja sitten Leafs seuraavana vuorossa.
 

Del Pieru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Välimäki muutenkin makseli vähän oppirahoja, kun otti turhan jäähyn ja teki omalla alueella pari virhettä.

Oli kyllä melkoisen heppoinen tuo Välimäen jäähy ja Lucicinkin toinen jäähyistä tuli naurettavan helposti, kun kaveri näytti jo olevan kaatumassa ennen kun Lucic hipaisi mailallan. Onneksi tänään todella typerät jäähyt jäivät vähiin.
Välimäellä oli myös tuhannen taalan paikka tällätä kauden avausrysä, kun pääsi Demkon nenän edestä pommittamaan. Vielä ei kelvannut, mutta eiköhän se sieltä vielä tule.

Harvemmin näkee tällä tasolla tuollaista sulamista, mutta onneksi tänään sellainen nähtiin. Canucks hallitsi avauserää melko täydellisesti
Täytyy sanoa, että onneksi näin. Ensimmäinen erä oli Flamesilta niin karmeaa, että jälleen saa kiittää Markströmiä ettei peli ei karannut käsistä jo avauserässä. Loppumatsi oli sitten jo paljon parempaa tekemistä koko joukkueelta, mutta tällaiset ääripään ailahtelut otteissa on saatava kuriin. Maalivahtikaan ei ihmeisiin pysty loputtomiin, vaikka tähän asti Markströmin otteet ovat kyllä olleet vakuuttavampia kun osasin edes odottaa.
 
Viimeksi muokattu:

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Nyt sitten se pidempi tauko ja sitten Leafs seuraavana vuorossa.
Tämä on kyllä todennäköisesti todella hyvä juttu tynkäkaudella kun harjoitusleirit oli niin lyhyitä. Pelit vieläpä jatkuvat kotona, joten videoita ja hyvää treeniä saadaan heti kolmen matsin jälkeen.

Markström on kyllä ollut vakuuttava ja haastattelujen mukaan merkittävä tekijä joka matsissa. Gaudreaulle(ym.) on varmaan tehnyt hyvää, ettei kaikki median Fokus ole hänessä vaan maalivahdissa.

Siitäkin oli jossain kommentoitu, että lähes kaikki kärkimiehet ovat avanneet myös maalitilinsä ja nyt alussa ainakin vaikuttaa siltä, että Flamesilla on kaks hyvää yv-viisikkoa.

Viime kauteen verrattuna ollaan on nyt voitettu myös kotona.
Saa nähdä millaista peliä on luvassa, kun Toronto ja Montreal tulevat vastaan. Montreal on ainakin ollut vakuuttava.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Aika lailla oleelliset jo edellä lueteltu. Haluan kuitenkin vielä erikseen haukkua tuon ensimmäisen erän lammaslauman, ja myös ylistää Markströmiä. Oli meinaan sellainen työpuhde ekassa erässä ruotsalaisvahdilla, että vähän kehnommalla maalivahtipelillä olisi peli ollut ohi jo tuossa erässä. Ainoat maalin taa menneet kiekot olivat kimmokkeita omista pakeista maalinedustalla, joten voisi sanoa, että täydelliset kaksi peliä pelasi entistä seuraansa vastaan.

Ja posia toki, että myös kenttäpelaajat saivat tehtyä täydellisen 180-käännöksen tuon ensimmäisen erän jäljiltä. Flames ei ottanut enää niin paljon tyhmiä jäähyjä kuin ekassa Nucks-pelissä (ehkä Lucicin yksi jäähy meni tähän kategoriaan). Vastaavasti ottelun kulminaatiopisteen aikaan, tuossa toisen erän loppupuoliskolla, herpaantui vastustaja. Ensin Pettersson turhautui kulmaväännössä, ja löi mailalla Monahania, josta erän loppuun ylivoima. Siinä Andersson kilautti kertaalleen tolppaan, ja kun eka pyöritys lopulta päättyi Demkon räpylän alle, veti Myers Tkachukia nyrkillä nassuun, ja siitä 5vs3-yv. Gaudreaulta loistava, kova lätty poikittain Lindholmille, ja todella maukas 3-1 -maali ennen erän päättymistä. Vikatikki oli sitten tuo 4-1 -maali, josta krediitit Lucicille. Edler olisi varmaan pelannut kiekkoa, jos sieltä olisi tullut joku Mangiapane tai muu pienempi poika tilanteeseen, mutta pari taka-askelta otti, eikä päässyt kunnolla kiekkoon, kun Lucic oli rymistelemässä kohti, ja lopulta Giordano pääsi mälläämään pelin pakettiin. Dubé siis tippui kesken pelin pois, ja vielä ei taida olla missään tietoa, että mikä tuli. Toivottavasti on kuitenkin nopeasti kunnossa, sillä sopii ihan kivasti Tkachukin ja Lindholmin ketjuun.

Canucksista tullut trio Markström-Tanev-Leivo sai kyllä aika onnistuneen minisarjan vanhaa seuraansa vastaan. Markström torjui kaiken otettavissa olevan, Leivo teki uran ekan tehopinnan tässä viimeisimmässä pelissä, ja Tanev on ollut omassa päässä rautaa. Tanevilla tuohon ekaan Nucks-peliin uran kovin noteeraus, 8 blokkia yhdessä pelissä, joista osassa huomasi, että Tanev osasi lukea vanhojen joukkuekavereiden laukomisaikeet aika hyvin. Alivoimissa Giordanon parina ollut myös erinomainen.

Kolme peliä takana, joten ei avata takkia minkään suhteen, mutta mukava startti ainakin.

E: Jotain käsivekkiä ilmeisesti Dubélla, Boeserin mailapuolustamisesta taisi tulla:




E2: Pettersson näköjään sai sakot Monahaniin mailahuitaisustaan.
 
Viimeksi muokattu:

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Calgaryssä treenipäivä, ja samalla tiedotettiin, että Dubélla alavartalovamma, ja day-to-day. Gelinas oli ilmeisesti sanonut Dubén tilanteesta, ettei ihan heti ole pelaamassa, ja että olisi vissiin nivusvamma kyseessä, joten sen perusteella kuulostaisi enemmän week-to-weekiltä, mutta toivottavasti on mahdollisimman nopeasti takaisin rosterissa. Mielestäni Mangiapane pitäisi nostaa nyt ykköseen Tkachukin ja Lindholmin rinnalle, Simon Johnnyn ja Moneyn kanssa, Leivo ja Bennett Backlundin laidoilla, ja Nordströmiä sitten Ryanin ja Lucicin viereen.

Gilbertson twiittaa, että päävalmentaja Ward ei salli treeneissä perseilyjä, vaikka kausi onkin startannut pisteiden valossa kivasti:



Treeneissä Markströmillä noita Reverse Retro -kamoja päällä. Kiehuva Blasty-heppa nähdään ensi kertaa tulessa helmikuun alussa Oilersia vastaan. Hyvältä näyttää..:



..., tosin itselleni tämän kauden vieraspeliasu on ehdoton ykkönen (iso posi, että ollaan retro-hengellä liikkeellä sekä koti- että vierasasuissa). Ja täytyy kyllä sanoa noista Reverse Retro -patjoista ja muista kamoista, että aika paljon muistuttaa sitä Canucksin musta-kelta-punaista retroasua. No mikäs siinä, ensin pelaajat sieltä, ja sitten vielä peliasutkin.
 

Del Pieru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Mielestäni Mangiapane pitäisi nostaa nyt ykköseen Tkachukin ja Lindholmin rinnalle, Simon Johnnyn ja Moneyn kanssa, Leivo ja Bennett Backlundin laidoilla, ja Nordströmiä sitten Ryanin ja Lucicin viereen.
Nämä kolme ensimmäistä kenttää maistuisi kyllä enemmän kuin hyvin. Tuo neloskenttä nostattaa sitten karvat pystyyn. Toki jos heille annetaan se max 5min pelissä, niin ehkä sen kanssa voi elää. Erikoistilanteissa sitten voi näitä kavereita peluuttaa, mutta 5vs5 pelissä en uskaltaisi heille paljoa vastuuta antaa.

itselleni tämän kauden vieraspeliasu on ehdoton ykkönen
Täysin samaa mieltä. Tuo valkoinen vieraspaita on kenties koko sarjan upein paita. Ja kun aikaisempi vierasnuttu oli yksi rumimpia, niin nämä uuden retrot olivat todella tervetullut muutos.
Itse ihastuin niin paljon, että oli pakko tilata omaa seinää koristamaan... Ja kun vielä saatiin vihdoin Calgaryyn suomalainen kenestä voi odottaa isoja, niin tämä oli no-brainer.


 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Flames harjoitellut taas tänään, seuraavassa koostumuksessa:

Mangiapane-Lindholm-Tkachuk
Gaudreau-Monahan-Simon
Bennett-Backlund-Leivo
Lucic-Ryan-Nordstrom

Giordano-Andersson
Hanifin-Tanev
Välimäki-Nesterov
Mackey-Kylington

Eli näköjään arvaus/toive osui nappiin hyökkäystriojen osalta.

Nämä kolme ensimmäistä kenttää maistuisi kyllä enemmän kuin hyvin. Tuo neloskenttä nostattaa sitten karvat pystyyn. Toki jos heille annetaan se max 5min pelissä, niin ehkä sen kanssa voi elää. Erikoistilanteissa sitten voi näitä kavereita peluuttaa, mutta 5vs5 pelissä en uskaltaisi heille paljoa vastuuta antaa.

Sanoisin, että nelosen osalta pitäisi nähdä ennen, kuin tuomitsee, vaikka toki näin, ettei odotuksia voi liikaa antaa. Ryan on luotettava kahteen suuntaan tuossa roolissa. Nordström on pelannut vasta yhden pelin, ja muistaakseni Bruins-miehistä moni kertoi kaverista ihan positiivista. Aina, kun on rosterissa, niin saadaan se alivoimahyöty ainakin käyttöön. Lucic sitten taklaa aina, kun ehtii, mutta 5vs5-pelissä ei voi tietenkään liikoja odotella kiekollisen pelin kannalta. Kiekollinen osaaminen kokonaisuutena on ennakkoon tuossa triossa aika vähäistä, mutta todennäköisesti tuo ketju nähdään pelaamassa, joten kommentoidaan uudestaan sen jälkeen.


Täysin samaa mieltä. Tuo valkoinen vieraspaita on kenties koko sarjan upein paita. Ja kun aikaisempi vierasnuttu oli yksi rumimpia, niin nämä uuden retrot olivat todella tervetullut muutos.
Itse ihastuin niin paljon, että oli pakko tilata omaa seinää koristamaan... Ja kun vielä saatiin vihdoin Calgaryyn suomalainen kenestä voi odottaa isoja, niin tämä oli no-brainer.



Vastaavan näköinen paita on aika lähellä löytää tiensä myös allekirjoittaneen kaappiin, tosin katsellaan kauden jälkeen, josko lähtisi rapakon takaa oikein game wornia tavoittelemaan...
 

Del Pieru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Sanoisin, että nelosen osalta pitäisi nähdä ennen, kuin tuomitsee, vaikka toki näin, ettei odotuksia voi liikaa antaa. Ryan on luotettava kahteen suuntaan tuossa roolissa. Nordström on pelannut vasta yhden pelin, ja muistaakseni Bruins-miehistä moni kertoi kaverista ihan positiivista.
Avauspelissä Lucic - Bennett/Ryan - Nordström kenttä oli niin pahasti helisemässä, että sen takia tuo yhdistelmä pelottaa. Toki Nordströmillä se oli vasta ensimmäinen peli, kuten mainitsit ja Ryan keskellä saattaa muuttaa koko kentän dynamiikan, nyt kun saavat harjoitella yhdessä. Toivottavasti pelkoni osoittautuu vääräksi ja pystyvät yhdessä olemaan laadukas puolustuspään erikoiskentällinen.
 
Viimeksi muokattu:

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames

Maksumuurin takana Athleticin juttu Flamesin parantuneesta ylivoimasta sen jälkeen, kun Ray Edwards tuli penkin taakse vastaamaan ylivoimapelaamisesta. Viime kaudella Flames ehti vetää 40 runkosarjapeliä 25 % tehokkuudella, playoffeissa 10 peliä 28,6 %:lla, ja tämän kauden saldo on kolme peliä, ja yv-prosentti 37,5 %. Kun nuo ynnäilee yhteen, niin 53 pelin otannalla ylivoimaprosentti 27,2 %.

Kivoja lukemia, ja aika hyvältä se on jo jonkun aikaa myös näyttänyt. Gaudreau on se kiekon ylöstuoja ja pelintekijä, Lindholm tykkää laukoa ahnaasti, Monahan on neliön keskellä terävä, jos kiekkoa tulee lapaan, ja Tkachuk on erinomainen maalinedustalla/maalin kulmalla. Pakkina tuossa oli Edwardsin aloittaessa Giordano, playoffeissa Gustafsson, ja nyt Andersson. Anderssonin tekeminen on mielestäni ollut siinä ihan hyvää, ja veto kyllä lähtee lujaa, ja aika usein saa ekan blokkaajan ohi kiekon toimitettua. Kemiat siis kohtaavat aika hyvin, koska jokainen pelaaja omaa tietynlaiset vahvuudet, ja jokaiselle on löytynyt järkevä tontti tässä viisikossa. Kakkosylivoiman osalta kausi on myös startannut hyvin, sillä sekin viisikko on iskenyt jo kaksi maalia. Mielestäni tämä kvintetti on viime kautta parempi, sillä Dubé ja Mangiapane vaikuttavat asiallisilta kavereilta tähän rooliin, Lucic on maalinedustalla vahva, ja Giordano on erinomainen kakkosyv-pakiksi. Backlund sitten täydentää. Jatkoa ajatellen toki harmi, että Dubé ei varmaan ihan heti pelaa, joten saa nähdä, olisiko siellä Leivo vai Bennett sillä paikalla. Itse asiassa tuossa artikkelissakin nostettiin esiin kakkosyv:n parempi paletti Dubé-Mangiapane -kaksikon ansiosta. Dubésta Edwards tokaisi, että hän osaa vetää kiekollisena av:n painollisen puolen pelaajaa lähemmäs, ja sen kautta jakamaan repivää syöttöä joukkuekavereille nopeilla käsillään. Mangiapanen selkeänä vahvuutena on ainakin antaa nopeasti painetta päädyssä, mikäli kiekko menetetään.

Ray Edwards on painanut Calgaryssä pelaajakehitysduunia vuodesta 2016, ja Geoff Wardin noustua päävalmentajaksi Edwards nousi myös penkin taakse. Edwards on ennen Calgary-aikoja koutsannut ECHL:ssä, CHL:ssä ja AHL:ssä yhteensä 17 vuotta, josta viisi kautta Portland Piratesin päävalmentajana. Haynesin artikkelissa Edwards sanoo, että riippumatta siitä, missä sarjassa hän on koutsannut, on ylivoimapelaamisesta vastaaminen mennyt aina hänen kontolleen, josta Edwards sanoo myös nauttivan intohimoisesti. Mielenkiintoisena aspektina on, että Edwards pitää hänen yv-osaamisen oppi-isänään Newell Brownia, joka on Canuckin apukoutsi, ja vastaa siellä ylivoimasta (näiltä kahdelta löytyy yhteistä historiaa Arizona-ajoilta).

Edwards kertoo, että välittömästi valmentajaksi noustuaan muutokset ylivoimassa olivat ensin pienempiä, mutta kesän ja post-seasonin lähestyessä Edwardsin kädenjälki saatiin paremmin näkyville, joka sai Wardin juttusilla tuoda omia asioitaan tuohon erikoistilannepelaamiseen. Sitä kautta Edwards tuli totta kai myös tutummaksi pelaajien näkökulmasta, ja näin ollen yhteistyö on-ice on syventynyt. Edwards antaa isosti kehuja nimenomaan Wardin suuntaan. Jutussa oli mukavasti avattu myös Calgaryn molempien yv-viisikoiden pelaamista. Monesti tuo on ihmetyttänyt, miksi rightin pelaajaa pidetään ylivoimalla oikealla puolella, ja leftiä vasemmalla, kun ei pääse suoraan syötöstä lataamaan. Flamesin ykkös-yv:n osalta täytyy kuitenkin sanoa, että tämä on yksinkertaisesti toiminut paremmin, ja en näe mitään syytä muuttaa sitä mihinkään (osasyynä on varmasti myös se, ettei tuolla ole mitään Ovechkinin/Laineen tasoista suoraan syötöstä lämäriä tarjolla, vaikka esim. Lindholm ihan kivasti pystyy noita tykittelemään). Edwardsin näkökulmasta erityisen tärkeää on, että ykkösylivoiman pelaajat osaavat lukea toisiaan riittävän hyvin, ja ennakoivasti, jotta pelitilanteet päätyvät maaliin. Artikkelissa oli listattuna yhteensä kahdeksan aspektia ylivoimapelaamisesta, jota Edwards kommentoi, ja en nyt niitä lähde tähän erittelemään, mutta lukusuositus, jos tuo kiinnostaa.

Ennen Edwardsin tuloa, Flamesin ylivoima laahasi 17,2 %:n yv-tehokkuudessa, joten kyllä siellä selvää kehitystä on saatu. Kun katsotaan NHL:n eri joukkueiden ylivoimaprosentteja per kausi, niin vuodesta 1990 ainoastaan kolmetoista kertaa joukkue on pystynyt vetämään kauden läpi yli 25 %:n ylivoimatehokkuudella (kärkinoteeraus tuli viime kaudella, kun Oilersin yv-tehokkuus oli 29,5 %). Eli tuohon tilastoon suhteutettuna erinomaista statistiikkaa Edwardsin vetämänä, ja seurataan suurella mielenkiinnolla, miten tämä kauden edetessä tulee kehittymään.

E: Tämä vielä quoteen, koska aiheutti jokusen kerran kirosanoja nuo Flamesin kiekon ylöstuonnit ennen Edwardsin tuloa:

“They can all play every position and you’ll see them move around,” said Edwards. “They have the freedom to be able to improvise and to read defences and figure out what they think will work the best.”

That applies to the zone entry, too. No longer is bump it back to Gaudreau the only page in the playbook.

“You can only do certain things so many times, and then they’ll have an answer for you. So you have to have different options.”
 
Viimeksi muokattu:

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Ihan kohtuullinen peli Leafsia vastaan, mutta tällä kertaa ei pomppinut. Sen sijaan omaan päähän pomppi, ja tuntui ikävältä jatkumolta jälkimmäiseen Canucks-peliin, kun siinäkin molemmat Vancouver-maalit meni omista äijistä sisään. Tällä kertaa eka maali kimposi Simonin kautta takayläkulmaan, toisessa maalissa Simmonds yritti syöttöä, mutta pistin vahingossa omasta luistimesta kiekon tolpan juureen, ja kolmas maali sitten Anderssonin jalasta sisään. Enpä muista aikaisemmin tällaista "pomppumaaliputkea", mutta jotain olisi varmasti voitu tehdä paremmin joissakin noista tilanteista.

Paremminkin Flames olisi toki voinut pelata, ja Markström otti pari aika hyvää koppia (nähdäkseni jälleen jokainen pysäytettävissä ollut kiekko pysähtyi). Flames painoi lopussa ihan kohtuu kovaa päälle, mutta olisi varmaan pitänyt löytyä vielä yksi ekstravaihde, kun tolppaa lähemmäs ei päästy, ja Campbell Leafs-maalilla esiintyi myös vahvasti. Iltapäiväpelit on yleensä aina hävitty, joten siihen nähden mielestäni ihan kohtuullista peliä, mutta ei vaan tällä kertaa riittänyt.

Dubé olisi mukava saada takaisin nopeasti. Nelosketjusta mielestäni Ryan ja Nordström pelasivat ihan hyvin, mutta Lucic ansaitsisi yhden pelin huilin tuon yhden tyhmän jäähyn sekä keskialueen kiekonnenetyksen takia (josta Marner pääsi läpi). Gaudreaun peli näyttää tällä hetkellä todella hyvältä, ja pakiston puolelta antaisin kehut Anderssonille sekä Hanifinille, sillä myös jenkkipakin pelaaminen on viime kauteen nähden mielestäni pelirohkeampaa.
 

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Lisäisin edelliseen vielä sen, että Välimäki oli hyvä ja sai lopussa pelata ilman maalivahtia.
Samoin pakkien peluutus on todella tasaista ja se lupaa hyvää. Noin kolme ketjua pelaa tasaisesti suorittaen ja sitten nelonen ei oikein toimi.

Edit. Tässä muuten linkki juttuun, jossa Flamesin peluutusta pohditaan pkolmen pelin jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Iltapäiväpeli ja noin pitkä tauko peleistä. Tosiaan ainakin siihen nähden ihan kohtuullisen hyvä suoritus. Jotenkin silti matsia katsoessa oli koko ajan sellainen tunne, että Leafs tuon matsin tulee lopulta viemään ja ainakin itse olisin ollut ihan tyytyväinen yhteenkin pisteeseen. Ei se ainakaan maalipaikkojen puutteesta jäänyt kiinni ja vaikka Campbell pelasikin hienosti, niin olihan noissa Flames-pelaajien laukausten laadussa paljon toivomisen varaa. Vähän myös liikaa virheitä, joita Markström sitten joutui paikkaamaan hyvillä torjunnoilla.

Se on ainakin positiivista, että kaikki joukkueen top-4 hyökkääjät ovat aloittaneet kauden hyvin ja ovat vähintään piste per peli tahdissa. Samassa tahdissa on myös Andersson, joka on noussut jopa yllättävän suurella erolla joukkueen ykköspakiksi. Oli alunperinkin ihan selvää, että tuo soppari tulee olemaan Flamesin kannalta hyvä, mutta jo ekan kauden perusteella sen voi todeta olevan mallia loistava.

Jos nyt pettymyksiä pitäisi listata, niin Bennett ja Lucic tulevat ensimmäisenä mieleen. Hyvät pudotuspelit ovat enää vain pelkkä muisto. Varsinkin Bennyn kohdalla sitä aina vaan jaksaa toivoa, että jospa se lähtisi kulkemaan myös runkosarjassa. Ei vaan lähde.
 

Del Pieru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Toronton vierailun saldona oli sitten pyöreät 0 pistettä Flamesille ja jokainen noista pisteistä oli täysin ansaittuja.
Peli ailahtelee pelien sisällä ja sen seurauksena Markström joutuu pitämään joukkuettaan pystyssä illasta toiseen.
Parhaimmillaan Flames pärjäisi mille tahansa joukkueelle, mutta pelin kääntöpuoli näyttää taas puulaakijoukkueelta.
Toronton tasoista joukkuetta vastaan ei saisi erääkään pelin olla tuolla nurjalla puolella, mikäli voittoja halutaan tasaisesti kerätä.
Markström on onneksi sellainen maalivahti, joka Kiprusoffin tavoin pystyy voittamaan pelejä itse joukkueelle, mutta pitkässä juoksussa tuolla kaavalla ei tule pärjäämään.
Joukkueessa on paljon hyvää ja odotuksissa on että homma vielä hitsautuu kauden kuluessa. Paljon uusia naamoja ja harjoituskausi jäi hyvin lyheksi, niin ehkäpä tällainen ailahtelu oli myös odotettavissa. Ailahtelua on vaan nähty jo useamman vuoden, niin toivoisi jo pikkuhiljaa touhun tasaantuvan.

Kun Dubé toivottavasti palaa huomenna Montrealissa tositoimiin toivoisin, että Ward levittäisi taitoa kokoonpanossa neljään kenttään, koska en edelleenkään ole nähnyt juurikaan positiivisia asioita neloskentän pelaamisessa.
Jos itse saisin kasata kentät, niin yhdistäisin kuplan väriläiskäkentän takaisin yhteen ja vaikka tuo paperilla näyttäisikin Dubén kohdalla törkeältä alennukselta, niin näin saatettaisiin saada jokaisesta kentästä vaarallinen myös hyökkäyspäässä.
Milan Lucicin sopimus kantaa vielä vuodelle 2023 ja jos hänestä halutaan olevan muutakin kuin pelkkää haittaa joukkueelle olisi hyvä löytää rooli jossa hänestä on hyötyäkin. Bennettin ja Dubén kanssa homma on toiminut aikaisemmin, niin tätä olisi hyvä senkin valossa koittaa uudemman kerran.
Tasaisella peluuttamisella pysyisi kärkiukot tuoreena ja pelien ollessa tiukkoja viimeisessä erässä voitaisiin tiivistää kolmeen kenttään, jolloin saataisiinkin sitten jo aika mehukkaat kentät kasaan:

Ketjuhahmotelma:
Tkachuk - Lindholm - Leivo
Gaudreau - Monahan - Simon
Mangiapane - Backlund - Ryan
Lucic - Bennett - Dubé

3 kentän tiivistelmä:
Tkachuk - Lindholm - Dubé
Gaudreau - Monahan - Simon/Leivo/Ryan/Bennett
Mangiapane - Backlund - Simon/Leivo/Ryan/Bennett

Samassa tahdissa on myös Andersson, joka on noussut jopa yllättävän suurella erolla joukkueen ykköspakiksi.
Itse en ole täysin tyytyväinen Anderssonin alkukauteen. On ollut kyllä hyvä, mutta ei vielä todellisen ykköspakin tasolla. Giordano-Andersson pari ei ole vielä mielestäni ollut parhaimmillaan, mutta parempaa varmasti on vielä luvassa.
Pitkään olen toivonut Hanifinin kauppaamista ja nyt on pakko sanoa, että olen ollut todella positiivisesti yllättynyt kaverin otteista. Parasta Hanifinia mitä olen koskaan nähnyt ja ovat Tanevin (joka myös on yllättänyt allekirjoittaneen täysin) kanssa muodostaneet parhaimman pakkiparin toistaiseksi. Mielenkiintoisena nippelitietona mainittakoon, että Hanifin-Tanev pari ei ole ollut jäällä yhdenkään takaiskun aikana tasakentin. Välimäki-Nesterov on myös ollut vahva, vaikka miinuksella ovatkin. Paljolti viimeisimmän pelin takia, jossa vaikka hyvin pelasivatkin niin jokainen virhe kostautui omassa päässä.
 
Viimeksi muokattu:

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Giordano-Andersson pari ei ole vielä mielestäni ollut parhaimmillaan, mutta parempaa varmasti on vielä luvassa.

Oheisessa podcastissa tulee myös esiin se, että Flamesin pakeista Gio ja Andersson eivät vielä pelaa tasollaan. Muutoinkin hyvä analyysi Flamesin tilanteesta.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Itse en ole täysin tyytyväinen Anderssonin alkukauteen. On ollut kyllä hyvä, mutta ei vielä todellisen ykköspakin tasolla. Giordano-Andersson pari ei ole vielä mielestäni ollut parhaimmillaan, mutta parempaa varmasti on vielä luvassa.

Kirjoitinkin ihan tarkoituksella, että Flamesin ykköspakki, enkä siis tarkoittanut, että olisi jo todellinen ykköspakki samalla tavalla, kuin vaikka Hedman ja vastaavat omissa joukkueissaan. Mikä tuossa Anderssonin pelaamisessa on ollut mielestäsi vialla, kun et ole ollut täysin tyytyväinen? Itse en vaan oikein näe kaverin pelaamisessa mitään heikkouksia. Ei tietenkään ole vielä 24-vuotiaana mikään täysin valmis pelaaja, mutta itse olen ollut tuohon kehitykseen erittäin tyytyväinen. Joukkue on myös pelannut tähän mennessä yhtä lukuunottamatta pelkkiä kotipelejä, joten ykköspari on pelannut ne vaikeimmat minuutit. Seuraavaksi vuorossa viisi hankalaa vieraspeliä putkeen, joten myös muut parit joutuvat kokemaan hankalampaa peluutusta. Itse pahoin pelkään, että Gion taso on juuri tuo mitä on nähty tähän mennessä. On ainakin omasta mielestäni hidastunut sen verran paljon siihen Norris-kauteen verrattuna. Ja tulee tuosta vaan hidastumaan.

Pitkään olen toivonut Hanifinin kauppaamista ja nyt on pakko sanoa, että olen ollut todella positiivisesti yllättynyt kaverin otteista. Parasta Hanifinia mitä olen koskaan nähnyt ja ovat Tanevin (joka myös on yllättänyt allekirjoittaneen täysin) kanssa muodostaneet parhaimman pakkiparin toistaiseksi. Mielenkiintoisena nippelitietona mainittakoon, että Hanifin-Tanev pari ei ole ollut jäällä yhdenkään takaiskun aikana tasakentin. Välimäki-Nesterov on myös ollut vahva, vaikka miinuksella ovatkin. Paljolti viimeisimmän pelin takia, jossa vaikka hyvin pelasivatkin niin jokainen virhe kostautui omassa päässä.

Otanta on toki vielä erittäin pieni, mutta tähän mennessä nähdyn perusteella täysin samaa mieltä Hanifinin suhteen. Jos pystyy vetämään koko kauden samalla tasolla, niin eipä siinä kauppaamisessa enää olisi mitään järkeä.

Ei se nyt tietenkään ihan putkeen mennyt omassa päässä, kun Välimäki oli kentällä kolmen Leafs-maalin aikana, mutta saatiin tuossa matsissa sentään mukavasti esimakua siitä, että miltä tuo hyökkäyspään pelaaminen tulee tulevaisuudessa näyttämään.
 

Del Pieru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Mikä tuossa Anderssonin pelaamisessa on ollut mielestäsi vialla, kun et ole ollut täysin tyytyväinen?
Ei siinä mitään suurempaa vikaa ole ollut, odotukset vain itselläni ehkä vieläkin korkeammalla Anderssonin suhteen. Hyökkäyssuuntaan Andersson on erittäin hyvä. Hieman on häirinnyt se, että omaan päähän on tasakentin tullut paljon vaarallisia tilanteita Giordanon ja Anderssonin ollessa kentällä. Sen osittain selittää kyllä juuri tuo että ovat kehissä vastustajien parhaita vastaan ja suurempi syypää taitaa olla Giordano, jolla ikä vaan alkaa lopulta tehdä tehtäviään. Mutta eiköhän molemmat petraa vielä puolustussuuntaan pelaamistaankin.
 

Del Pieru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Nyt kun on saanut päivän tuulettaa suurimmat v*?u+#k@et ja höyryt päästä pois uskaltaa taas kirjoittaa ylös ajatuksia.



Hieman huojentavaa tilastoa Flamesin pelaamisesta...
Tosin itseäni tuo ei hirveästi edellisen pelin esityksen jälkeen lohduta.
Flames saa näennäisesti tilanteita ja laukauksia, mutta moniko niistä on vaarallinen? Varmasti osa, mutta viimeinen puristus tilanteissa loistaa poissaolollaan 5vs5 pelaamisessa.
Eilen ensimmäinen erä oli ihan ok pelailua, vaikka parit jäähyt kostautuivatkin. Kahden maalin takaa-ajomatka ei ole vielä mitään mikäli Flames pelaa vain niinkuin parhaimmillaan osaa.
Loppupelin ajan jäällä olikin sitten aneeminen ryhmä, jolta puuttui tarvittava yritys. Harhasyöttöjä ja yleistä kruisailua. Tunne puuttui pelistä totaalisesti. Onko syyttäminen pelaajia vai taktiikkaa. Sanoisin että molempia. Ward tykkää ilmeisesti että kiekkoja heitetään päätyyn ja mennään perään... Ongelma on se, ettei joukkueessa ole pelaajatyyppejä toteuttamaan tuollaista muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Liian usein näkee tilanteita missä tilanteita ei viedä loppuun hyökkääjien osalta. Karvaaminen ylös- ja alaspäin on hidasta. Kaikki tuntuu olevan vain kiinni yrityksestä. Kun joukkueella on "flow" päällä, niin pelaajat Gaudreauta myöden luistelevat alaspäin karvaamaan kiekkoja pois, mutta kun vajotaan aneemisuuteen jäävät puolustajat yksin ottamaan hyökkäyksiä vastaan.
Mitä asialle sitten voi tehdä? Sama trendi on jatkunut useamman valmentajankin ajan, joten ei Wardin pelitaktiikka voi olla ainoa syy.
Treidata Gaudreau ja katsoa kyynel silmässä perään kun hänen ura ottaa uuden harppauksen jossain muussa joukkueessa? Vaihtaa jälleen kerran valmentajaa, jonka jälkeen on hetken taas tilanne että joukkueessa on intoa ja joka vaihtuu samaan epätasaisuuteen kun aikaisempienkin valmentajien kanssa?
Vaikeita kysymyksiä ja Treliving varmasti miettii päänsä puhki etsien ratkaisuja ongelmiin.

Pelaajat järjestivät keskenään palaverin jossa toivottavasti saivat jotain rotia tilanteeseen, mutta saa nähdä miten pitkälle se kantaa. Ensi yönä olisi parempi nähdä joukkue, joka antaa kaikkensa jäällä jotta kelkka saadaan käännettyä.

Ehkä tässä itsekin menee liikaa tunteella, mutta sellaista se fanittaminen on. Odotukset joukkuetta kohtaan ovat korkealla, kun näkee sen potentiaalin mikä tuossa olisi. Nykyisellä ytimellä alkaa sopimukset lähenemään loppujaan, joten nyt olisi se aika näyttää mihin potentiaali riittää.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Paljon hyvää pohdintaa siinä yllä.

Mielestäni juuri tuo laukausten huono laatu on ollut yksi tämän kauden suurimmista ongelmista. Muistan ajatelleeni tuossa Habs-matsissa vielä muutama minuutti ennen loppua, että tästä Price saa yhden uransa helpoimmista nollapeleistä. Siitä sitten vastustajan epäonnistuneen kolikonheitto-haaston jälkeen pari merkityksetöntä maalia.

Tosiaan tunne ja todellinen voitontahto tuntuu tällä hetkellä puuttuvan täysin. Ei pitäisi olla edes mahdollista tällä tasolla. Tkachuk on nyt parissa viime pelissä näyttänyt jonkinlaista tunnetta, mutta vasta siinä vaiheessa, kun ottelu on ollut jo ohi.

Joukkueen potentiaali on tosiaan ainakin paperilla hyvin korkealla, mutta ei vaan toimi oikein käytännön tasolla. Miksi niin usein ollaan siinä tilanteessa, että joukkue tajuaa vasta 20min jälkeen, että matsi on muuten jo alkanut?

Tuossa on jo tullut pitkään mietittyä sitä, että ehkä tuo viime vuosien hyvä mv-peli on antanut vähän väärää kuvaa joukkueen todellisesta tasosta. Smith, Rittich ja Talbot ryöstivät joukkueelle todella paljon voittoja. Aika paljon vähemmän oli niitä matseja, joissa mv-peli petti, mutta pelaajat onnistuivat tekemään tarpeeksi maaleja.
 

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Samanlaisia ajatuksia täälläkin.
Viime kausina tauot eivät ole olleet Flamesille(esim. Byeweek, allstarweekend..) hyväksi. Taas oli pidempi tauko ja sitä edeltänyt draivi on hukattu johonkin.
Toivotaan, että henkinen kantti kestää tän 3 ottelun tappioputken, muutoin tulee raskas kausi.

Ei oo isoja odotuksia seuraavaan matsiin, mutta...
 

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Onneksi joukkue vastasi huutoon näin.
Markströmillä 2 nollapeliä tähän mennessä. Hyvällä maalivahdilla oli kyllä tuuriakin Montrealissa.
JG näyttää reboundanneen. Tehnyt nyt monta maalia tarkalla vedolla, kun viime kaudella jäi moni laukaus senttien päähän.
Dube tuo kyllä paljon lisää tuohon hyökkäykseen.
Puolustaminen näytti pääosin todella hyvältä.
Ylivoima toimii ja nyt av ei päästänyt yhtään, joten tyytyväinen saa olla.
Consistensy. Tätä toivon.


Toinen asia: Elliotte Friedman kertoi Sam Bennettin ilmeisesti ihan nyt juuri toivoneen treidiä. Lähdettä en saanut kopioitua, kun on Sportsnetin NHL etusivulla pikkuvideona..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös