Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Jaahas, erikoiseen aikaan saa lähteä uuden kauden asioita miettimään, jos sellainen jossain vaiheessa pelataan. Stars siis päätti Flamesin matkan viime viikolla, ja meni lopulta ansaitusti siitä parista jatkoon. Viime kauden ketjun avauksen tavoin otetaan noita playoffien jälkeisiä mietteitä vahvasti tässä esille, koska siellä on jälleen kerran monta asiaa, jotka varmasti mietityttävät myös organisaation sisällä.

Sopimustilanne

MV

David Rittich $2,750,000, UFA 2021
P
Mark Giordano $6,750,000 UFA 2022
Noah Hanifin $4,950,000 UFA 2024
Rasmus Andersson $4,550,000 UFA 2026
Juuso Välimäki $894,166 RFA 2021
H
Matthew Tkachuk $7,000,000 RFA 2022
Johnny Gaudreau $6,750,000 UFA 2022
Sean Monahan $6,375,000 UFA 2023
Mikael Backlund $5,350,000 UFA 2024
Milan Lucic $5,250,000 UFA 2023
Elias Lindholm $4,850,000 UFA 2024
Derek Ryan $3,125,000 UFA 2021
Sam Bennett $2,550,000 RFA 2021
Dillon Dubé $778,333 RFA 2021
------------------------------------------------------------------
RFA

P

Oliver Kylington
H
Andrew Mangiapane
Mark Jankowski
--------------------------------------------------------------------
UFA

MV

Cam Talbot
P
TJ Brodie
Travis Hamonic
Derek Forbort
Erik Gustafsson
Michael Stone
H
Tobias Rieder
Zac Rinaldo
------------------------------------------------------------------

Nostetaan nyt ihan ensi alkuun esille se teema, mitä tässä on jo viime vuoden keväästä lähtien pitänyt kaikkein eniten miettiä: Kärkipelaajien tason riittävyys tosipeleissä. Selittelylinjalle jos lähtee, niin aina voi harmitella Tkachukin tippumista Stars-sarjan alkupuolella, tai sitä, että ykköskorin pelaajiin kuuluvat kaverit saivat kuitenkin jotain aikaiseksi, jos halutaan tilastoja tuijottaa (Gaudreaun 4+3 ja Monahanin 2+6 kymmeneen peliin eivät periaattessa näytä miltään sysipaskoilta, jossei tiedä, mitä tilastojen taakse kätkeytyy). Vaan kun siihen ei enää ole varaa. Nyt on näköjään jo jotkut suomimediatkin huomioineet tämän tilanteen, jota jo kauemmin on joutunut miettimään. YLE Urheilun etusivujuttuna komeilee tällä hetkellä tämä Tommi Seppälän kirjoitus: Kommentti: Alati alisuorittavan Calgaryn tehtävä kovia ratkaisuja – tähtilaituri liipaisimella! Hyvä kirjoitus, ja miltei koko tekstistä voi kyllä olla samaa mieltä.

Mitä tässä sitten pitäisi tehdä? Sopimuksissa on kiinni 9+4+1 NHL-tason pelaajaa, ja varsinkin hyökkäyksen osalta isot nimet ovat käytännössä kaikki jatkosopimuksissa kiinni. Selvää on myös se, että RFA-statuksen hyökkääjistä Mangiapane saa jatkoa, joten hyökkääjäpuolen tilanne on aika muuttumaton. Paitsi että. Kärkikaliiberin kavereista nuo naamat, joiden pitäisi saada myös playoffeissa jotain aikaiseksi, eivät ole olleet toivotulla tasolla. Sekä Monahan että Gaudreau ovat saaneet jo riittävän usean näyttöpaikan tutkaparina NHL:n playoffeissa. Se vuoden 2015 Canucksin pudotus selkeänä altavastaajana sai positiivista pöhinää aikaiseksi, mutta loppujen lopuksi tuo duo on jäänyt taka-alalle tosipeleissä. Ja tässä ei pidä nyt tuijottaa vaikkapa tämän kauden playoffien pisteitä. Ylivoimalla kaverit saivat jotain aikaiseksi, mutta 5vs5-peli oli surkeaa. Ja se ei valitettavasti edes tullut mitenkään kovinkaan suurena yllätyksenä, viime kauden playoffeista viisastuneena. Ison treidin tekemiseen vaadittaisiin sopiva vastapuoli ja tietysti sopiva vastine, joten nähtäväksi jää, tuleeko edes mitään huhuja seuraavien kuukausien mittaan joko Gaudreaun tai Monahanin osalta. Ja jos tässä jotain isoa suunnitteilla on, niin eiköhän se sitten ole nimenomaan Gaudreau eikä Monahan. Voisi tietysti sanoa, että Gaudreaun peli kärsii hiukan siitä, kun Monahan on Gaudreaun kokoisen pelaajan rinnalle turhan pehmeä ja vähän hidas, mutta yhtä lailla voi sanoa, että Monahan ei saa laituriltaan riittävästi tukea kahden suunnan pelaamisessa sekä laitaväännöissä. Gaudreaun treidaamista itsekin toivon, koska oletan hänen markkina-arvon olevan kaikesta huolimatta aika jees. Onhan hänestä todella paljon hyötyä runkosarjassa, joten näkisin sopivimmaksi treidipartneriksi jonkun sellaisen joukkueen, joka haluaisi nyt ensinnäkin playoffeihin, ja joka tulee idästä. Mutulla varmaan joku Devils tai Sabres voisi olla tällainen, mutta en lähde tätä kuviota nyt sen pidemmälle arvailemaan. Phillyä tietysti koko ajan myös heitellään, koska Johnny on lapsuudessaan ollut Flyersin mies, mutta en näe todennäköisenä, että Flyersilla olisi tarvetta alkaa sellaista siirtoa kyhäilemään.

Lähdetään siis siitä liikkeelle, että Gaudreau saataisiin treidattua, ja vastine olisi joko a) sellainen, että Flames pystyisi tosissaan mahduttamaan UFA-statuksen omaavaa, Calgaryn omaa poikaa Taylor Hallia soppaansa, tai b) "hockey trade", jossa Gaudreau vaihtuisi päittäin, tai jossain Hurricanes-Flames -tyylisessä diilissä pakettiin, josta molemmat joukkueet voisivat hyötyä. Prioriteetteina olisi rightin kavereita joko hyökkäykseen tai puolustukseen, tai ihan vaan joku riittävän nuori sentterin alku, jolla Monahanin ja Backlundin merkitystä kärkisenttereinä pystyisi vähän pienentämään (vaikka esim. Backlundille ei mielestäni kauheaa rapaa tarvitse antaa). Hall kuulostaa tietysti helpoimmalta ison profiilin haulta monesta syystä. Itse en mitenkään riemusti hyppien ottaisi sitä hankintaa vastaan, johtuen Hallin loukkaantumishistoriasta ja kysymysmerkeistä johtavana pelaajana, mutta pakkohan tässä on jotain tehdä, ja en pistäisi sen kortin kääntämistä pahitteeksi, jos muutakaan heurekaa Treliving ei saa. Propsit Bradille kuitenkin siitä, että yritystä on ainakin ollut. Varsinkin se viime kesänä kariutunut Kadrin hankinta olisi ollut todennäköisesti aika hyvä naaraus. Sama pätee siihen soppaan, jossa Flames oli myös jollain tapaa Mark Stonen perässä, mutta Välimäkeä ei haluttu heivata pakettina niiden kaikkien varausvuorojen joukkoon. Tällaisia uutisia kuulee kyllä mielellään, että jotain yritetään, vaikkei mitään isompaa konkreettista olekaan tapahtunut Lindholmin ja Hanifinin tulon jälkeen (jos Looch-Neal -siirtoa ei lasketa). Siksi olen itse sitä mieltä, että Treliving saa vielä jatkaa GM:n paikalla.

Gaudreau olikin jo treidispekulaatioita ehtinyt kommentoida Steinbergin Twitterin mukaan seuraavasti:

"Calgary has been a second home to me. I love playing there. It's a team I could see myself playing for for the remainder of my career."
Pari vuotta sitten tuo kommentti olisi ollut ilolla vastaanotettavissa ja toivottava skenaario, mutta mieli on lukuisten playoff-mahdollisuuksien myötä muuttunut. Gaudreau ei kuitenkaan suurella todennäköisyydellä enää nopeammaksi ja taitavammaksi kehity, ja ihan jo fysiikan lakien perusteella tuo pelityyli ei riitä ihan huipulle, vaikka kuinka hieno neloskierroksen löytö ja hieno persoona Gaudreau onkin Calgarylle ollut.

Hyökkäyspään depth-pelaajiin voi olla ihan tyytyväinen. Dillon Dubé ja Andrew Mangiapane ottavat askeleita eteenpäin, ja taas voi toivoa myös sitä, että tuo Bennett saisi vähän enemmän irti itsestään runkosarjassa. Lisäksi veteraaneista Lucic pelasi erittäin nousujohteisen kauden, ja Backlund-Ryan -akseli tuo luotettavuutta sentteripeliin. Tkachuk ja Lindholm ovat sitten ne Flamesin varmimmat kärkihyökkääjät, vaikka Lindholm vähän vaisu olikin tuossa Monahanin ja Gaudreaun rinnalla pelatessa. Monipuolisuutensa vuoksi kuitenkin varmasti hyödyllinen pelaaja myös jatkossa tuolla sopimuksella. Ehkä suurin kehityskohta hyökkäyspäässä tuon kärjen mylläämisen lisäksi on se haalariosasto. Toby Rieder pelasi hienot playoffit, ja en nyt torppaa täysin, jos saa vielä jonkun jatkolapun, mutta kyllähän sinne vähän raameja ja pelivarmuutta kaipaisi Jankowskin ja Rinaldon tilalle. Hathawayn tyyliselle jätkälle sieltä löytyisi taas paikkaa.

Mielenkiintoa tuottaa myös Flamesin pakiston rakentuminen tulevalle kaudelle. Giordanon taso laski odotetusti Norris-kaudesta, ehkä vähän enemmänkin kuin olisi veikannut. Ensi kaudella voipi olla jo niin, että Giordano on kakkosparin pakki. Näen itse asiassa jo nyt, että loistavaa ja tasaista kehittymistä ottava Rasmus Andersson on jopa Flamesin ykköspakki ensi kaudella. Jos johonkin sopimukseen voi olla todella tyytyväinen, niin kyllä ensimmäisenä heittäisin tämän Anderssonin ensi kaudella starttaavan sopimuksen, jossa pahvi jatkuu vuoteen 2026 ja caphit ottaa tuon reilut 4,5 M$ rasitetta. Ei paistattele pahemmin lehtien otsikoissa, mutta on niin tasapainoinen ja suoritusvarma kaveri, että tätä kaveria katsoo mielellään kauan. Andersson jatkanee Hanifinin pakkiparina, jolta voi myös odottaa kehitysaskeleita jo pelkästään sen takia, että ikää Noahilla on vasta 23v. Välimäki on sitten se neljäs tällä hetkellä sopimuksenalainen nimi, ja viime kevään otteilla taso ehdottomasti riittää NHL:ään. Pitää nyt vaan katsoa, että miten on toipunut siitä ikävästä jalkavammasta. Potentiaalia on kuitenkin erittäin paljon. RFA-statuksella jatkosopimusta odottelee Oliver Kylington, joka varmasti saa myös jatkaa, ellei sitten tule treidin kohteeksi. Flamesilla on ollut "ylipainoa" noissa leftin pakeissa jo aika kauan, ja uskoisin, että sinne halutaan Anderssonin lisäksi myös toinen oikea käsi alhaalla pelaava vakionaama TOP6:een, joten sikäli Kylington voisi olla sopiva treidipalanen vaikkapa Gaudreaun kylkeen, jos jenkkihyökkääjää tosiaan kaupitellaan. Tällä kaudella Flamesissa pelanneista, nyt UFA-statuksella olevista pakeista uskoisin, että joko Brodie tai Gustafsson kiinnitetään varmasti, koska molemmista oli niin paljon hyötyä näissä playoffeissa. Brodieta toivon ehkä kaikista Flamesin UFA-nimistä jatkamaan eniten, vaikka viime kauden jälkeen miestä tuli haukuttua aika paljonkin. Tuollaisella luistelulla varustettu pakki kuitenkin, ja suoritusvarmuus oli ihan eri luokkaa viime kauteen nähden, niin pakko kehaista häntä tähän väliin. Derek Forbort on ihan jämäkkä nimi, kuten myös Travis Hamonic, mutta en usko kummankaan jatkoon. Flames toki tarvitsisi jonkun rightin pakin tuohon vielä, mitä Hamonic esimerkiksi edustaa, mutta eiköhän se ole parempi, että Hammer jatkaa matkaa, ja katsotaan tämän suhteen muualle.

Hyökkäyspäähän toivotaan siis mylläystä, ja pakistossa sellaista tulee väkisin ainakin jossain määrin. Maalivahtikaksikosta voisi myös sanoa niin, että ei tässä taas tiedä, mikä on homman nimi. Esimerkiksi Seppälä sanoi tuossa YLE:n jutussaan, että Flamesin maalivahtiosaston rauhoittaminen on agendalla. Tuo on klassikkoesimerkki tilanteesta "helpommin sanottu kuin tehty". Kipperin jälkeen tuolla ei ole vieläkään ollut sellaista kaveria, johon voisi pomminvarmasti luottaa. Yrityksiä on ollut vaikka ja kuinka: Hiller, Rämö, Ortio, Elliott, Smith, Rittich, Talbot. Kukaan näistä yrityksistä ei ole ollut sellainen iso nimi, johon olisi lyöty isoa rahaa kiinni. Olisiko siis vihdoinkin aika ottaa joku korkeamman profiilin nimi sisään? Ei sellaisiakaan tietenkään hirveästi saatavilla ole, jos tarkemmin alkaa perkaamaan. Vegasin Fleury sellainen taitaa olla, mutta hänelläkin rupeaa jo ikää olemaan sen verran, että siinäkin olisi omat riskinsä. Rittich pelasi syyskaudella loistavasti ja oli tähdistöottelussakin, mutta tasonpudotus oli valtava uudelle vuosikymmenelle tultaessa. Talbot pelasi niin hyvät playoffit, että saanee jatkosopimuksen, mikäli mitään muuta kuningasideaa ei tähän löydy. Talbot itse sanoi tuon game sixin ja kauden päättymisen jälkeen tuoreeltaan jotakuinkin niin, että tappio ja putoaminen satuttaa erityisesti siksi, että tämä viime kauden porukka oli joukkuehengeltään paras nippu, missä hän on koskaan pelannut. En nyt sanasta sanaan muista hänen puheitaan sillä videolla, mutta sanoma oli ainakin tuon suuntainen. Se kuulostaa sentään ihan positiiviselta, ja viittaa myös siihen, että Talbotiakin kiinnostaisi Calgaryssa jatkaminen. Selvää on kuitenkin se, että jos ensi kaudella veskarikaksikko on sama kuin mitä tällä kaudella oli, niin kauden alkuun lähdettäessä voidaan jälleen aloittaa puheet siitä, millainen kysymysmerkki Flamesin veskariosasto on.

Sokerina pohjalla on Flamesin valmentajatilanne, joka koki suunnanmuutoksen Bill Petersin lähdön jälkeen. Geoff Wardin uran eka tynkäkausi on takana, ja miestä ei sen perusteella voi lytätä, muttei myöskään hehkuttaa maasta taivaisiin. Propsit siitä, että pelaajat ovat selvästi tykänneet hänen meiningistään, mutta toisaalta sitä miettii, olisiko rutinoituneempi ja kokeneempi päävalmentaja parempi juttu tälle porukalle tulevaisuuteen. Itse toivon jo lähtökohtaisesti näiden playoff-pettymysten myötä kovaa ravistelua ja muutoksia, joten olen myös tässä asiassa sillä kannalla, että kauteen 2020-21 lähdetään uudella valmentajanimellä. Pääkäskijäksi Gerard Gallant ja Ward apukoutsin ruutuun takaisin, jos "Turk" niin haluaa.

En laita loisteliaaksi lopuksi mitään ketjusommitelmaa, koska odotuksissa on tällä kertaa vähän isompi myllääminen tuon terävämmän kärjen osalta. Seuraava pysäkki on NHL Draft -20, ja Flamesin ykköskierroksen vuoro sementoitui sijalle 19. Sen verran matkaa on varausten kärkipäähän, että mahdotonta arvailla sen tarkemmin pelaajaa, jonka Flames sieltä voisi napata, mutta joukkueen tämänhetkinen tila kaipaa etenkin high end talenttia sekä toisaalta myös maalipuiden taakse vakautta. Täten vaikkapa todella korkean peliälyn kaverina pidettyä, mutta loukkaantumisista kärsinyttä Hendrix Lapierreä voisi pitää ihan mielenkiintoisena nimenä. Ja jos tuolta nyt joku Askarov jostain syystä tippuisi alaspäin, niin mielestäni olisi melkeinpä no-brainer napata siitä draftin kärkiveskaprospekti Calgaryyn, vaikken kaverista mahdottomia tiedäkään. Heitetään nyt vielä huvin vuoksi kolmantena nimenä tapetille Dylan Holloway, koska on Calgaryn poikia, ja raameiltaan sekä avuiltaan sellainen kaveri, joka tulisi draft poolissa tarpeeseen.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames

Athleticin Pronmanin maksumuurin takana oleva juttu, jossa Flames on rankattu nuorten pelaajien (22v tai alle 15.9.2020) osalta NHL:n 12. parhaaksi. Huomionarvoista on, että viime vuonna Flamesin sijoitus oli viimeinen eli 31. Pronmanin listaus oli seuraavanlainen:

1. Tkachuk
2. Dubé
3. Välimäki
4. Emilio Pettersen
5. Pelletier
6. Mackey
7. Gawdin
8. Nikolaev

+ NHL-potentiaalia omaavat:

Ruzicka
Phillips
Wolf
Zavgorodniy
Tuulola

Rankingin muutoksessa varmaan suurimmat syyt ovat Dubén nousujohteinen kausi, Emilio Pettersenin vakuuttaminen yliopistokiekossa sekä Mackeyn hankinta. Itse odotan suurimmalla mielenkiinnolla norjalaisen Emilio Pettersenin kehitystä, Välimäen paluuta sekä Mackeyn mahdollista NHL-debyyttiä jo tulevalla kaudella. Emilio Pettersenillä osakkeiden nousu johtuu pitkälti parantuneesta luistelusta verrattuna parin vuoden takaiseen, jonka kautta älykäs norski on noussut innostavaksi prospektiksi. NHL-potentiaalilistasta CHL:n kovinta jälkeä veskariosastolla tehnyt Wolf on tietysti erityisen mielenkiintoinen ja tärkeä nimi tulevaisuuden kannalta, ihan jo pelkästään tästä Flamesin vuosia jatkuneesta maalivahtirallista johtuen. Toivotaan sarosmaista nousua kohti parrasvaloja. Varausvuotena tuli jo hiukan ihmeteltyä sitä hänen myöhäistä varausta statistiikkaan nähden, joka selittyy tuolla pienellä koolla. Tuulolasta siellä oli oikeastaan ne mietteet, mitä odotinkin, eli vähän jalkaa vaatisi, että nousisi stepin eteenpäin urallaan. Tuosta top8-listasta paistaa ainakin se läpi, että erityisesti peliälyä Pronman pitää noiden kavereiden vahvuuksina.

E: Nousu rankingissa selittyy myös sillä, että Pronmanin systeemi muuttui viime vuodesta, jolloin tuo Flamesin kärkitrio ei ollut mukana.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Tuohon listan jatkoksi voisi vielä mainita 23-24-vuotiaat pelaajat: Bennett, Mangiapane, Andersson, Hanifin ja Kylington. Eli ainakin sillä osastolla Flamesin tilanne on vähintäänkin hyvällä tasolla.

Jos mietitään tulevaa top-4 puolustusta, niin ilmeisesti Matt Dumba olisi nyt tarjolla. Ikää 26v, rightin kätisyys ja 15-20 maalin potentiaali, joten olisi ainakin vahvasti sen näköinen pelaaja, jolle olisi tarvetta. Cap Hit on tosin 6M, mutta eipä sen suhteen olisi mitään ongelmaa, jos Brodie ja Hamonic olisivat lähdössä. Wildillä olisi varmaan ainakin tarvetta sentterille, joten toiseen suuntaan voisi liikkua Monahan. Itselläni ei ainakaan olisi mitään ongelmaa lähteä tulevaan kauteen kolmikolla Lindholm-Backlund-Bennett.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames

Jee, joku pytty Flamesillekin.

Viime kauden päättymisen jälkeen Calgaryn suunnalta ei ole kuulunut oikeastaan mitään ihmeellistä. Paitsi että Elliotte Friedmanin mukaan "There is no comment from the Flames, but word is beginning to seep out that it's trending towards Geoff Ward returning as the Head Coach of the team for next season. The word is, again with no comment from the team, that it seems to be trending in that direction ". Tuo nyt ei mikään järisyttävä yllätys olisi, varsinkin kun korona jyllää ja muuallakin pyritään palkoissa ym. säästämään. Uuteen koutsiin investoiminen voipi tämän myötä jäädä tapahtumatta, vaikka sitä vähän tuossa tuli toivottua. Wardiin ei sataprosenttista luottoa vielä ehtinyt syntymään, mutta ei spekuloida vielä sen enempää, kun mitään lopullista tietoa asiasta ei vielä ole.

Huhupuolella Matt Murray on pyörinyt eri medioissa ja keskustelupalstoilla Pensistä lähtijänä, ja myös Calgary on tietysti ollut mukana näissä turinoinneissa, mikä ei ole mikään ihme tämän vuosia jatkuneen veskaritilanteen myötä. Tähänkään ei jaksa sen kummempia kommentoida, kun mitään selkeää nimenomaan Flamesiin yhdistettyä huhua ei ole. Joka tapauksessa siellä on veskarimarkkinoilla useampi mielenkiintoinen nimi, joiden perään lähteä (osittain siitä tulevasta Seattlen laajennusdraftista johtuen).
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Ja sieltähän se Wardin statuksen päivitys vakipäävalkuksi toteutui 2v pestillä, kuten @Toby Dammit koutsikaruselliketjussa totesikin. Kuten jo pariin kertaan sanoin, niin täyttä luottoa ei Wardoon ehtinyt syntyä, vaikka pisteprosentit runkosarjassa oli ihan jees, ja vaikeaan tilanteeseenhan mies joutui hyppäämään. Playoffien loppua kohti joukkue osoitti hyytymisen merkkejä, ja tiedä sitten, paljon siitä pitää pyyhkeitä heittää valmennuksen suuntaan. Peleistä ainakin jäi mieleen se, että kiekkoa dumpattiin mielestäni aivan liikaa päätyyn. Sellainen pelaaminen ei mielestäni tämäntyyppiselle rosterille muutenkaan sovi kuin muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, eikä ihme, että Bennett ja Lucic esiintyivät siinä parhaiten edukseen. Vielä kun tietää Dallasin pakiston, niin vielä järjettömämmältä se dump 'n chase tuntui. No, Wardin aikakautta on takana vasta alle yksi kausi, joten ei häntä lynkata voi. Tämän playoff-huomion lisäksi eniten jäi vaivaamaan pelien alut, joissa Flames oli ihan surkea runkosarjassa Wardin aikana. Eli peleihin valmistaminen ja varsinaiset pelitavalliset asiat tulevat saamaan erityistä suurennuslasia.

Nyt sitten vaan odottelemaan draftia ja sen perään vahvaa coren mylläämistä. Jos jälkimmäisenä mainittua ei tapahdu, olen hyvin pettynyt.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Draft ensi yönä, ja siitä parin päivän päästä alkaakin vapaiden pelaajien markkinat. Luvassa siis ehkäpä jopa todella räväkkää menoa liekkilasien takaa katsottuna. Gaudreau-siirtohuhuja tuli viime viikolla laitettua treidispekulaatioketjuun, joten saa nähdä, tapahtuisiko siellä suunnalla mitään. Hanifin voi myös olla sellainen liikkuva nimi, tai sitten ei. UFA-puolella katseet kääntyvät tietysti maalivahteihin ja oikean puolen pakkeihin, joissa myös Trelivingin mukaan on eniten päätettäviä asioita (luonnollisesti, kun veskari tarvitaan, ja oikealta kaistalta ei löydy kuin Anderssonin nimi paperista). Olisiko veskapuolella esimerkiksi Markström, Murray tai Kuemper napattavissa? Entä pakiston osalta, mites Pietrangelo? Ja Taylor Hall sitten höökipuolella. Mukavaa seurattavaa ja jännättävää, kun periaatteessa jokaisen kovan UFA-nimen kohdalla voidaan spekuloida, miksi Flames olisi kutakin tarvitsemassa.

Draft koostuu seuraavista varausvuoroista:

CGY 1st round - 19th OA
CGY 2nd round - 50th OA
SJS 4th round - 96th OA acquired when Flames traded Frolik
CGY 5th round - 143rd OA
CGY 6th round - 174th OA
CGY 7th round - 205th OA

(EDM 3rd round - 76th OA Oilers have until the start of the 3rd round to surrender this pick else they give up their 2021 3rd pick to the Flames)
(CGY 3rd round - 81st OA traded to CHI in Gustavsson trade)

(Sulkuihin laitetut vuorot riippuvat siis Edmontonista. Jos Oilers käyttää tämän kauden oman 3rd rounderinsa, niin Flamesilla ei ole kolmoskierroksen varausvuoroa. Jos taas Oilers luovuttaa tuon tämän vuotisen pickin Calgarylle, niin se jatkaa matkaa Chicagoon ja Flames saa varata tuolla 81st:lla).

Ensi yönä eka kierros, ja 19th overalliin asti on tässä kohtaa vielä kovin vaikea nähdä, että ketä on tarjolla. Noita "Final Mock Drafteja" on putkahtanut jonkin verran, joten listataan Flamesiin viliseviä nimiä tähän:

Corey Pronman (Athletic): Connor Zary, C, Kamloops-WHL (Lundell oli muuten tässä vasta sijalla 21...)
Craig Button (TSN): Justin Barron, D, Halifax-QMJHL
Ryan Wagman (McKeen's): Kaiden Guhle, D, Prince Albert Raiders (WHL)
Lyle Richardson (Spector's Hockey): Jeremie Poirier, D, Saint John-QMJHL
Sam Cosentino (Sportsnet): Connor Zary, C, Kamloops-WHL

Jos näitä toimittajia vielä erikseen kommentoi, niin sehän tässä on aina hauska yksityiskohta, että Craig Buttonin velipoika Tod painaa Flamesin skouttiosaston piikissä duunia. Mutulla muutenkin Craig Button on ollut jotenkin vähän keskimääräistä paremmin käryllä Flamesin suhteen näissä... Kivahan se olisi saada joku pirun kova sentteri sisään, mutta noilta sijoilta varattaessa ei ole helppoa. Lisäksi pitää muistaa, että Flames on varannut 0 puolustajaa viimeisessä kahdessa draftissa, joten siksi näissä mock drafteissakin näkyy lähinnä sentterejä ja pakkeja. Tuo pakkien vähäinen varausmäärän on tässä vähän jopa unohtunut, kun sieltä on puskenut useampaa nuorta kaveria viime vuosina sisään, ja pakiston runko on kuitenkin hyvin kasassa.

Jos unohdetaan kaikki mock draftit, ja katsotaan puhtaasti noita rankingeja, niin McKenzien "draft-raamattu" tulee tietenkin ekana paikkana mieleen. Se on tosin kesäkuulta, joten sen luotettavuus tässä kohtaa voipi olla vähän vajavainen. Flamesin vuoron molemmin puolin senttereistä löytyy siellä Lapierre, Holloway, Jarvis, Zary, Greig ja pakeista Guhle, Schneider ja Barron. Vastaavasti tuoreempi tapaus, tuo Buttonin final ranking tarjoaa Lundellia juuri sijalle 19 (muista sentterinimistä läheltä löyty Mercer ja Brisson, pakeista Wallinder ja Poirier).

Summa summarum: ei mitään hajua, keneen varaus kohdistuu, mutta tällä tutkimuksella varattava pelaaja löytyy tältä nimilistalta:

Zary
Lapierre
Holloway
Jarvis
Greig
Lundell
Mercer
Brisson
Barron
Guhle
Poirier
Schneider
Wallinder

Aikaisempinakaan kausina ei ole arvaus ollut siellä päinkään 1st round pickista puhuttaessa, mutta kun kerran pakko on taas veikata, niin heitetään arvaukseksi kylmän viileästi Anton Lundell. Zarysta Pronman sanoo, että on kuullut huhuja (samassa asiayhteydessä mainitsee myös Schneiderin). Sitä ei siis kehtaa veikata, kun on kahdessa edellä mainitussa mockissakin, ja jotain savua on havaittu. Lisäksi Lapierren stock näyttää nousseen, kun vertaa näitä rankingeja muutaman viikon takaiseen (painoi kahdessa QMJHL-pelissä viisi pojoa, joten on ilmeisesti tullut aika vakuuttavasti takaisin peleille). Holloway on Calgary native, joten tylsä veikkaus, ja noita pakkeja en ole oikeastaan yhtään skoutannut. Askarov sen sijaan vaikuttaa menevän TOP10:ssa. Lundellia kukaan ei ole tainnut laittaa mock drafteissa Calgaryyn, ja onhan hän keskimäärin rankingeissa ollut selvästi tuota 19th pickiä korkeammalla arvioissa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Eepi

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
#19 <-> #22 Connor Zary, #72, #80.

Hyvin olivat toimittajat hajulla, koska Zary osui Flamesin varauksen kohteeksi. Mutta se tapa, miten Zary varattiin, oli kyllä mielenkiintoinen, ja nähdäkseni hyvää duunia Trelivingiltä.

Conroy said the Flames have 8 players they liked in the range at 19. He said they would consider trading down if several of them were still on the board
Yllä olevan tekstin sai lukea ennen draftia, ja ei se Craig näköjään paskaa puhunut. Eikä ainoastaan kertaalleen, vaan kaksi kertaa treidattiin alaspäin. #19 -> #22 -treidin jälkeen varattiin Flamesin uuden ykkösvuoron edestä kaksi pakkia ja Keklun venäläishaku, joten aika varmasti voi sanoa, ettei nämä kolme nimeä Calgaryä kiinnostaneet. Sitten tuli tuo #22 -> #24 -pudotus, jonka jälkeen Flames pääsi vihdoin oman varauksensa tekemään, ja Zaryn nimi sieltä loppujen lopuksi myös huudettiin.

Zaryn verrokkipelaajaksi nostettiin Sportsnetin lähetyksessä Canucksin tykkisentteri Bo Horvat, ja Craig Button vertasi häntä Elias Lindholmiin. Zarylla on vielä hieman matkaa tuohon Horvatin painoluokkaan, mutta samankaltaisuuksia voi jonkin verran heistä löytää. Luistelu ei ole mikään ykkösvahvuus, mutta pelikäsitystä, kamppailupelaamista ja käsiä kehutaan (ja erikoislaatuisesti monessa paikkaa on myös sanottu, että Zarylla on hyvä rysty..?). Näitä kärkivarauksia, jossa compete level ja work ethic ovat erityisesti tapetilla, Flamesiin on virrannut vuosi toisensa perään (Pelletier, Välimäki, Tkachuk, Bennett...), joten siinä erottuu aika selvä konsensus sille, millaisia pelaajia tuonne ollaan haluttu varata. Zary kuulostaa sellaiselta kahden suunnan middle-six -sentteriltä, parhaassa tapauksessa erittäin hyvältä kakkossentteriltä. Button taisi puhua "Swiss Army Knifesta", joten kuulostaapi aika kokonaisvaltaiselta kaverilta.

Ekasta kiekasta jäi siis hyvä maku, ja loppudraftista tuli myös kertaheitolla entistä mielenkiintoisempi, kiitos Trelivingin 3rd rounderien haalimisen. Seitsemän pickiä vielä käytettävissä, tai jopa kahdeksan, jos Oilers antaa tämän vuoden 3rdin tänne.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Olisin itse ainakin ollut jo siihenkin oikein tyytyväinen, jos Zary olisi varattu sillä alkuperäisellä vuorolla, joten Tre tiimeineen teki kyllä ekan kierroksen suhteen erittäin hyvää työtä. Ainakin videoiden perusteella vaikuttaa aika lupaavalta pelaajalta, eikä tuo luistelukaan nyt niin huonolta näytä.

Saapa sitten nähdä, että käyttääkö Flames nuo loput vuorot varaamiseen vai olisiko sieltä tulossa jotain kauppaa vielä tänään.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Conroy saying that they have some players targeted at 50 but if there is a chance to move up he could see Brad doing it.
Taas voidaan siis odotella treidaamista, tällä kertaa ylöspäin? Nyt on ainakin paukkuja myös kolmoskiekalla. Kohta mennään. Oilersin 3rd jää ilmeisesti heille tältä vuodelta, joten lopulliset vuorot ovat:

1st round - 24th OA - Connor Zary, C, Kamloops-WHL
2nd round - 50th OA
3rd round - 72nd OA
3rd round - 80th OA
4th round - 96th OA
5th round - 143rd OA
6th round - 174th OA
7th round - 205th OA
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
1st round - 24th OA - Connor Zary, C, Kamloops-WHL

Tämä perattiin jo edellä.

2nd round - 50th OA - Yan Kuznetsov , D, Univ. of Connecticut-NCAA

15 varausvuoroa Flames käytti putkeen, kunnes varaus kohdistui ensimmäiseen puolustajaan sitten Juuso Välimäen. Kuznetsovilla haetaan prospect pooliin puolustus ensin -tyylin venäläistä isokokoisa isäntää. Kuznetsov oli koko 2010-luvun yksi neljästä alle 18-vuotiaana pelanneista pakeista (muut olivat Zach Werenski, Noah Hanifin sekä Dillion Simpson), joten sikäli aika harvinainen tapaus. Tätä varausta vasten en lähtisi liikaa noita tehopisteitä tuijottamaan, tosin silläkin saralla näköjään kehitystä on tullut, vaikka hyppäsi huonommasta sarjasta NCAA-kiekkoon. Verrokeiksi annettiin Jake Muzzin sekä Esa Lindell. Potentiaali arvioitu TOP4-pakiksi, jolla on iso vastuu alivoimapelissä. Vaatii lihaa luiden ympärille, tosin jo nyt isokokoisena pystyy moderniin, fyysiseen ja rauhalliseen puolustuspeliin omassa päässä.

3rd round - 72nd OA - Jérémie Poirier, D, Saint John-QMJHL

Jos Kuznetsovin nimi huudettiin konsensusta hieman aikaisemmin, niin tässä repäistiin sitten eri tavalla:

Corey Pronman (Athletic): Connor Zary, C, Kamloops-WHL (Lundell oli muuten tässä vasta sijalla 21...)
Craig Button (TSN): Justin Barron, D, Halifax-QMJHL
Ryan Wagman (McKeen's): Kaiden Guhle, D, Prince Albert Raiders (WHL)
Lyle Richardson (Spector's Hockey): Jérémie Poirier, D, Saint John-QMJHL
Sam Cosentino (Sportsnet): Connor Zary, C, Kamloops-WHL
Richardson veikkaili siis, että Flames nappaa 1st rounderillaan Poirierin. No, tavallaan sitä first rounderia tässä hyödynnettiin, kun alaspäin treidattiin, ja Poirier sieltä sitten tulikin, mutta vasta tuolla hankitulla 3rd rounderilla. Poirier oli yksi rajuimmin pudonneista pelaajista tässä draftissa, joten isolla numerolla pääsevät tämän kortin kääntämään.

Kiekollinen ja jalkava, "hyökkäys ensin" -pakki, joka on ilmeisesti ollut melko hasardi omassa päässä. Videoita kun kaverista tuossa äsken katsoi, niin on kyllä melkoiset kädet ja komea rannelaukaus. Huomion arvoista on myös tuo, miten katse on aika lailla koko ajan ylhäällä, poissa kiekosta, ja lätty pysyy silti nätisti hallussa. Saa nähdä, oppiiko puolustamaan. Taisi olla koko QMJHL:n eniten maaleja tehnyt pakki viime kaudella. Craig Buttonin rankingeissa Poirier oli koko draftin #22 ja McKenziellä #33. Näihin suhteutettuna ne eiliset alaspäin treidaamiset antavat mielenkiintoista täytettä tänne junnupooliin, ja Poirier, jos joku, on mielenkiintoinen seurattava tulevaisuuteen. Potentiaalia jopa draftiluokan parhaaksi hyökkäysorientoituneeksi pakiksi, mutta oma pää tosiaan isona kysymysmerkkinä.3rd round - 80th OA - Jake Boltmann, D, Univ. of Minnesota-NCAA

...ja kun pakkien varaamisiin päästiin, niin annettiin palaa edelleen samalla linjalla. Boltmann ei soittanut nimen tultua esille mitään hälytyskelloja, joten tutkintaan lähti. Ennen draftia Boltmannista sanottiin, että taitaa olla siinä ja tässä, saako varauksen. Noh, se lävähti jo kolmoskierroksella. Ei oikeastaan nettiskouttauksenkaan jälkeen mitään parempaa tietoa tästä. Ilmeisesti skoutti Jim Cumminsin haku, jolla oli roolinsa mm. Gaudreaun, Foxin, Pettersenin ja Nodlerin varauksissa. Kai siellä Cummins sitten näkee jotain (jos tosiaan oli hänen hakunsa), koska haluttiin jo kolmoskierroksella napata. Ja tietty kun sieltä on aika hyviä hakuja takavuosilta irronnut, niin luottokin Cumminsin tekemiseen lienee kova. Alla vielä Twitteristä löydetty reaktio, kun Boltmann sai kuulla varauksesta kesken joukkueen harjoitusten:4th round - 96th OA - Daniil Chechelev, G, Russkie Vityazi Chekhov-MHL

Pakkistreakin jälkeen sieltä tuli myös veskaria sisään 1v yli-ikäisen Chechelevin muodossa. Vajaa satayhdeksänkymmentäsenttinen, isokokoinen kassari, jolla oli viime draftin jälkeen kova kausi Venäjällä, ja näköjään aloittanut tilastojen puolesta vahvasti myös uusimman kauden. Olisi siis voinut tulla varatuksi jo viime draftissa. Turha lässyttää tästäkään sen enempää, kun tietoa ei ole. Varmaan ihan hyvä lisä veskapooliin Wolfin ja Parsonsin seuraksi.

5th round - 143rd OA - Ryan Francis, RW, Cape Breton-QMJHL

Francis oli konsensuksena arvioitu menevän siinä 3-4 kierroksen tienoilla, mutta lopulta siis sijalla 143 meni. Pienehkökokoinen rightin laituri, joka vaikuttaa ihan kohtuulliselta varaukselta tähän väliin noiden pakkien, sentterin ja veskan perään. Rightin laitureita Flamesilla ei muutenkaan liikaa ole, joten ihan perusteltu nosto jo senkin perusteella. Francis on kaikkien aikojen ensimmäinen Beaver Bankista varattu pelaaja. Pelaajatyypiltään Francis on pelinrakentaja, jonka vahvuuksiksi on nimetty nopeus ja paine-/karvauspelaaminen, mutta pienen varren myötä kamppailupelaamisessa on tekemistä. Verrokiksi oli joku keksinyt Tyler Ennisin.

6th round - 174th OA - Rory Kerins, C, Sault Ste. Marie-OHL

Tämä hieman latvialaistyylistä nimeä kantava, Bolton, Ontariosta alun perin ponnistava kaveri on tuoreeltaan kunnostautunut OHL:ssa 30 maalin kaudella. Kaveria pidetään kahden suunnan sentterinä, joka pystyy ampumaan kiekkoa maaliin pienestä tilasta. On itse asiassa treenannut samassa porukassa Mangiapanen kanssa, ja lisäksi Monahanin suunnalta on sellaista historiaa, että Monahanin faija on joskus koutsannut Kerinsiä.

http://instagr.am/p/CGD_ATuJ3Rq/


7th round - 205th OA - Ilya Solovyov, D, Dinamo Minsk-KHL

Viimeisenä hakuna Flames nappasi kookkaan valkovenäläisen, pari vuotta yli-ikäisen Iljan. Viime kausi OHL:n Saginaw Spiritissä oli häneltä vahva. Sieltä tie vei Minskin KHL-rosteriin, ja sitä kautta tähän varaukseen asti. Solovyov on kokoisekseen hyvin liikkuva pakki, jonka pelityyliä on tituleerattu todella aggressiiviseksi ja aktiiviseksi etenkin hyökkäyssuuntaan. Varmasti tällä hetkellä jo ihan hyvällä tasolla pelaava jantteri, kun kerran kaksi vuotta yli-ikäisenä kaveri on varauksen saanut. Buttonin mukaan suunnitelmana olisi, että Solovyov hyppäisi seuraavalla kaudella AHL:ään.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Se oli mielestäni Flamesin osalta aika hyvin onnistunut drafti. Ehkä Boltmann ja Chechelev olisi voitu varata myöhemminkin, mutta ei lähdetä tuomitsemaan ainakaan vielä tässä vaiheessa. Kuznetsov on juuri sen tyylinen pakki, joita ei ole nähty ainakaan liikaa viime vuosien aikana Flamesin rosterissa. Poirier puolestaan voi olla se seuraava Adam Fox ja ehkä tällä kertaa on paremmat saumat saada nimi soppariin.

Mitä taas tulee tulevan kauden 1-maalivahtiin, niin ainakin omalla kohdalla Markström olisi se paras vaihtoehto. Hinta on toki kova, mutta ainakaan sen jälkeen ei tarvitsisi harrastaa enää sitä maalivahtilottoa.

Janko ei sitten odotetusti saanut tarjousta ja matka jatkuu UFA-markkinoille. Maisemanvaihdos voi tehdä hyvää ja eiköhän joku joukkue katso tuon kortin pienellä sopparilla.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
TJ Brodielle sitä jatkopahvia täällä myös on kaikessa hiljaisuudessa toivottu, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että ottaa kohta alkaviin vapaiden pelaajien markkinoihin osaa.

Markström/joku selkeä maalivahtiupgrade sekä hyvä oikean puolen pakki ovat tässä kohtaa ne isoimmat toiveet. Jos Brodie ei jatka, niin saa nähdä, mitä sitten keksitään. Barrie on kuulemma Flamesia kiinnostanut, mutta ottaisin Brodien mieluummin.

Lisäksi tuossa juteltiin, että Simmonds kiinnostaisi Flamesia. Jos tänne liikkuu, niin aika minimipalkalla sitten, muuten ei sytytä.

Koko offseasonille oli toiveissa isompi mylläys kärjen suhteen. Tässä on kuitenkin niin paljon liikkuvia palasia, että eiköhän first priority ole selvittää nuo maalivahti- ja RD-puolen asiat.

E: Simmonds siis ilmeisesti TOR tai MTL. Hyvä näin.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Jacob Markström 6x6M
Zac Rinaldo 1x700k two-way
Byron Froese 2x725k two-way
Buddy Robinson 1x700k one-way
Alex Petrovic 1x700k two-way

Brodie Leafsiin 4x5M sopparilla

Markström oli Flamesin osalta erittäin harvinainen hankinta, kun yleensä ollaan oltu niiden pienempien kalojen perässä (Frolik, Brouwer,Neal). Hinta oli odotetusti kova ja riskejä on ilmassa, mutta nyt Flamesilla on ensimmäistä kertaa se oikea 1-maalivahti sitten Kipperin. Markström-Rittich ja Wolf tulossa, joten mv-osasto alkaa vihdoin olemaan kunnossa.

Leafs tullee olemaan tyytyväinen tuohon Brodien soppariin. mutta Flamesin kannalta ihan hyvä juttu, että muutosta tulee tapahtumaan. Barrie olisi aika looginen korvaaja ja Pietro aivan liian kallis.

Markström sisään ja Brodie ulos ei tule viemään Flamesia juurikaan lähemmäksi kannua, joten edelleen olisi odotuksissa, että hyökkäyksen suhteen olisi tulossa jotain isompaa muutosta.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Noniin, ja Chris Tanev Markströmin vanavedessä Flamesin (4v, 4,5M$ AAV). Brodie oli itsellä kyllä toiveissa, mutta halusi näköjään lähemmäs kotiseutua. Tanevin otan kyllä mieluummin kuin Barrien, vaikka tuo loukkaantumishistoria hiukan huolettaakin. Sopimus olisi saanut olla vuoden lyhyempi, mutta frenzyssä nämä ovat usein turhia toiveita (samaten Markströmin pahvista vuosi pois olisi ollut kiva). Varsinkin, kun siirron estävää pykälää Tanevillekin ilmeisesti annettiin. Ei toki vaadi automaattista suojausta draftissa.

Tanev täyttää kuitenkin siinä mielessä tuon oikean kaistan tarpeita, että alivoima- ja maalineduspelaamiseen saatiin selkeää parannusta. On myös oltava Travis Hamonicia parempi pelaaja (jos on 2.0, niin voivoi). Ilmeisen pidetty kaveri myös pukukoppimaailmassa, eikä näytä nopealla lukemisella Canucksin miehillä olevan pahaa sanottavaa hänestä. Istuttaisin hänet mielellään Välimäen pakkipariksi.

Maalivahtipuolella pitää olla todella iloinen siitä, että sitä asiaa ei tarvitse viime vuosikymmenen tavoin nyt liikaa miettiä lähivuosille.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Ilmeisen pidetty kaveri myös pukukoppimaailmassa, eikä näytä nopealla lukemisella Canucksin miehillä olevan pahaa sanottavaa hänestä. Istuttaisin hänet mielellään Välimäen pakkipariksi.
Tanev on pelatessaan erinomainen pakki oman sinisen sisällä ja alivoimilla. Antaa aina kaikkensa joukkueelle ja huonot pelit ovat harvinaisia. Hän on myös tärkeä pelaaja kentän ulkopuolella. Loukkaantumiset ovat vain olleet ikävänä puolena hänen urallaan. Varmasti järkevä istuttaa hänet juuri jonkun nuoren pakin pariksi, jos nuori pakki on sellainen joka pystyy kantamaan isoja minuutteja. Viime kauden hän pelasi pääosin Hughesin parina.

Pitäkää Flamesissa hyvää huolta Markströmistä ja Tanevista. Keskinäisiin peleihin saatiin tällä alle vuorokauden ajalla paljon lisää mielenkiintoa.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Jaahas. Seuraavaksi sitten varmaan Toffoli sisään.

Hamonicin kohdalla se loukkaantumisherkkyys oli iso miinus ja jos nyt luvassa on sitä samaa, niin ei ole hyvä juttu ollenkaan. Tanev olisi tietysti erittäin looginen valinta Välimäen pariksi, mutta jos Hanifin ei ole lähdössä, niin eiköhän Välimäen paikka ole kolmosparissa. Tuskin sinne ollaan laittamassa 4,5M miestä pelaamaan varsinkin kun sen jälkeen pitäisi vielä hankkia top-4 puolustaja, johon ei tietenkään ole enää rahaa.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Tällä hetkellä pidän todennäköisenä, että ainakin Hanifinista ja Gaudreausta vähintään kuunnellaan tarjouksia. Se on tietenkin selvää, ettei kauppoja kauhean helpolla tule tuon tasoisista pelaajista. Mutta tässä saatiin kertaheitolla oikean pakkikaistan sekä veskapuolen asioita selville, joten nyt on ainakin helpompi miettiä, mitä siirtoja kärjen shuffleen voisi tehdä, kun liikkuvia palasia ei enää ole ihan niin paljon. Karmeita ylihintasoppareja ei onneksi tällä hetkellä pahemmin ole, joten sikäli tuossa varmaan pystyisi jotain liikutteluja tekemään.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Flamesille tosiaan depth-signaus, kun Dominque liikkuu sisään vuoden kaksisuuntaisella paperilla. Parsonsilla on nilkkavaivaa, ja Zagidulin on siellä sitten myös kehissä, joten joku noista kolmesta päätyy sitten ECHL-hommiin nykysopimustilanteessa.

Muita hajahuomioita pienen tutkimustyön tuloksena tämän viikon draftin ja frenzyn alun jäljiltä:

- Connor Zary vaikuttaa haastattelujen ja klippien perusteella aika pirteältä ja positiiviselta kaiffarilta. Varmasti osansa on siinä innossa, mitä tuore varatuksi tuleminen aiheuttaa, mutta kyllä noissa highlights-pätkissäkin näyttää tuolla kentän puolella tuulettavan aika villisti joka kerta maaleja ja muita onnistumisia. Zary oli myös etukäteen pitänyt Flamesia yhtenä todennäköisistä loppusijoituspaikoista, eli kyllä niissä huhuissa jo ennen draftia oli perää.
- Ian Kuznetsov puhuu hyvää englantia, ja tuntuu nauttivan jenkkimeiningistä. Pelaajaprofiilistaan hän pääsi myös antamaan oman lausuntonsa, joka tulikin jo aikaisemmin perattua muiden varausten yhteydessä. Kun mieheltä kysyttiin roolimallia, tai pelaajaa, jonka otteita hän pyrkii jäljittelemään, niin Seth Jonesin nimen kiskaisi sieltä tiskiin.
- Jake Boltmann, jota voi pitää ensimmäisen kolmen kierroksen nimettömimpänä varauksena Flamesin osalta, aukesi myös jollain tapaa paremmin noita Flames TV:n videoita katsellessa. Sekä Button, että Treliving totesivat, että Flames draftasi "Best Player Available" -periaatteella, eikä sen perusteella, onko siellä pakkia, hyökkääjää tai veskaa tarjolla. Boltmannin kohdalla miehestä puhuttiin todella hyvänä luistelijana ja johtajana, joka on tällä hetkellä erittäin hyvällä tasolla kiekottomassa puolustuspelissä. Pari vuotta häntä on jo seurattu ihan ruhtinaallisesti (samaa sanottiin myös Kuznetsovin kohdalla), ja kiihkeän skouttauksen myötä Boltmann olikin lopulta melkoisen korkealla Flamesin papereissa.

-UFA-signauksista Markströmin haastatteluissa pystyi hiukan rivien välistä päättelemään, että Lindholmin kaveruus on varmasti edes hiukan auttanut sen suhteen, että hänet saatiin Calgaryyn. Markströmistä Treliving kommentoi, että pitävät häntä TOP-maalivahtina, ja toinen tuore Canucksista saapunut pelaaja Chris Tanev kuvaili vielä rohkeammin Markströmiä NHL:n parhaaksi maalivahdiksi, ja Canucksin MVP:ksi parin viimeisen kauden ajalta. Treliving seisoi tietenkin sopimuksen takana, ja sanoi jotenkin siihen suuntaan, että TOP-maalivahtina Markströmiä pidetään, joten sen mukaista sopparia myös annetaan. Kun sopparin kestosta ja Markströmin iästä kyseltiin, niin Tre toki uskoo, että Markströmillä on useampi hyvä vuosi jäljellä, eikä ole ikä-factorista huolissaan.
- Tanevin kauppa tuli tuon Trelivingin haastattelun jälkeen, joten siinä vaiheessa Tre ei osannut Tanevia kommentoida. Antoi sen sijaan ison käden Talbotille ajastaan Calgaryssä, ja painotti etenkin sitä, kuinka hieno mies Talbot on. Brodien signaamisesta tuossa haastiksessa myös eläteltiin vielä toiveita, mutta sehän tiedetään jo, miten siinä kävi.
- Tanev siis pääsi myös vastaamaan toimittajien kysymyksiin. Kuulemma tuntee Toronton kautta Monahanin ja Giordanon ennestään, ja lisäksi Lucic oli lockdownin aikaan ollut samoissa treeniringeissä kauden ollessa katkolla. Tanev jakoi Giordanon suuntaan kehuja, ja totesikin haastattelun lopuksi, että Giordano oli ilmaissut eilen toiveen siitä, että Tanev päätyisi Calgaryyn, jonka Tanev sanoi haastattelun päätteeksi merkinneen hänelle myös paljon.
 

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Joo. Samoja ajatuksia, kuin edellisessä kommentissa.

Tuntuu, että pukukoppi-ilmapiiri ja pelaajan luonnetyyppi on ollut merkittävänä tekijänä draftissa-> Wardin tyylisiä pelaajia. Tähän osuu parhaiten juuri Boltmann.

Tanevista yhtenä näkökulmana mietin, että Flames tarvitsee näitä 100% joka ilta(ja heti alusta) antavia pelaajia, kun noita ohipelejä on tullut liian usein.

Parhaassa tapauksessa Markström rauhoittaa tuota joukkueen ympärillä vellovaa keskustelua mv-ongelmista ja voittaa muutaman pelin kaudessa ihan maalivahtien taistossa.

Mangiapane meni tosiaan välimieskäsittelyyn ja luulen, että alle kahden miljoonan soppari on tiukassa, vaikka Flamesin keskusteluissa on heitetty jotain 1,15 miljoonasta alkaen. Eli ei ihan niin halvalla ole jäämässä..
 

Käräppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja Calgary Flames
Giordanolle menee takaisin ykkös-ylivoiman puolustajan tontti näköjään, mielellään olisin Gustafssonin tuolla paikalla pitänyt pudotuspelien näytöillä.

5,71 miljoonaa capissa tilaa ja tuossa on vasta 10 hyökkääjää ja 5 pakkia ja toki Domingue 700k mukana. Tuohon Mangiapane, Kylington ja esim Rinaldo 700k sopparilla sisään niin tiukassa on myöhemmät hankinnat.

Nyt toivotaan että Tanev pysyy ehjänä tulevat kaudet. Omin silmin Brodie pelasi tyyliin aina ja kun Tanevin pelimäärää katsoo niin täysiä kausia ei tuolla pelityylillä ole kauheasti tullut.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Huomioitavaa tuossa Brodien poistumisessa on myös se, että valitettavasti kaveri liikkui Calgarystä ulos ilmaiseksi. Etenkin, kun muistaa tuon case-Kadrin. Sitä jos haluaa jossitella, niin Brodie olisi voinut pelata jo yhden kauden Leafsissa, ja Flamesilla taasen olisi ollut Brodien vastineena pelaaja myös tuleville kausille. Olisi tietty muuttanut joukkueen rakentumista muutenkin aika paljon jo pakistosta lähtien, joten on kyllä aika monisäikeinen "entä jos" -ajatelma.

Mangiapane ja Kylington varmasti kiinnitetään, ja Trelivingin puheiden perusteella tulevan kauden otteluohjelmaa ajatellen tarvitaan kaksi hyvää maalivahtia. Toinen juttu on se, miten Rittich itse mahtaa tähän nykytilanteeseen suhtautua. Jos Flames haluaa jotain siirtoa/UFA-hankintaa vielä suunnitella, niin silloin katse kääntyy kuitenkin tod.näk. Rittichin ja/tai Ryanin sopimuksiin, vaikkei ainakaan jälkimmäisenä mainitun tekemisessä itsessään mitään vikaa olekaan. Core-puolelta sitten näitä on jo tarpeeksi tässä ketjussa pyöritelty (Gaudreau etc.). Tällä hetkellä näyttää joka tapauksessa siltä, että näiden Canucksin suunnalta saapuneiden pelaajien jatkoksi tuskin kauhean paljon mikään muuttuu ennen kauden alkua (vaikka se coren vatkaus olikin ja on toivelistalla erittäin korkealla).
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Toivon todella, että Gio ei ole ottamassa sitä ykkös-ylivoiman paikkaa, kun menneen kauden perusteella kapteenin peliaikaa pitäisi nimenomaan vähentää, eikä lisätä. Andersson olisi se paras vaihtoehto siihen rooliin.

Tällä hetkellä näyttää joka tapauksessa siltä, että näiden Canucksin suunnalta saapuneiden pelaajien jatkoksi tuskin kauhean paljon mikään muuttuu ennen kauden alkua (vaikka se coren vatkaus olikin ja on toivelistalla erittäin korkealla).
Talbot <-> Markström
Brodie <-> Tanev

Kokonaisuuden kannalta joukkue on ehkä hieman parempi, mutta käytännössä ei juuri mitään muutosta. Jos tämä oli tässä, niin samalla tavalla yritetään saada aikaan eri tulosta. Ei vaan yleensä oikein toimi.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Noniin, tärkein ei-sopimuksenalainen pelaaja saatiin myös kiinnitettyä Mangiapanen signattua pariksi vuodeksi (2,425 M$ AAV). Hyvä diili tähän tilanteeseen, vaikka olisi tietyllä tapaa toivonut pidempää kiinnitystä, jos kerran 2v siltakin tuli tuolla hinnalla. Palkkakattotilanteesta johtuen siihen ei tainnut kuitenkaan olla tsäänssejä, mutta ihan hyvä näin.

Kokoonpanotilanne tällä hetkellä (*: jos heitetään arvio Kylingtonin hinnasta + noita 2-way-deal -kavereita nelosen laitoihin & seiskapakiksi):

Gaudreau $6,750,000 - Monahan $6,375,000 - Lindholm $4,850,000
Tkachuk $7,000,000 - Backlund $5,350,000 - Mangiapane $2,425,000
Lucic $5,250,000 - Bennett $2,550,000 - Dubé $778,333
Nordström $700,000 - Ryan $3,125,000 - Robinson $700,000
Rinaldo $700,000

Giordano $6,750,000 - Andersson $4,550,000
Hanifin $4,950,000 - Tanev $4,500,000
Välimäki $894,166 - Kylington $800,000*
Mackey $925,000

Markström $ 6,000,000
Rittich $2,750,000


BUYOUTS:

Troy Brouwer $1,500,000
Michael Stone $1,166,667


CAPHIT: $81,339,166
CAPSPACE: $160,834

Kuten näkyy, niin varsin tiukkaa tekee. Tällä hetkellä depth chartissa on hyökkääjäpuolella trion Rinaldo-Robinson-Gawdin ohella nuoremmasta kaartista esimerkiksi Matthew Phillips ja Adam Ruzicka. Puolustajapuolelta sitten Kylingtonin ja Mackeyn takana syvyyttä tuo Yelesin, Petrovic sekä Poolman. Odotukset ovat tuohon Mackeyhyn varsin optimistiset, koska juttujen mukaan oli aika kovaa valuuttaa yliopistokiekossa. Saa nähdä, onko kaverista murtautumaan jopa pelaavaan kuusikkoon. Pakkiparien osalta on vähän sellaista probleemaa, että miten parit muodostuvat. Andersson nyt voi pelata käytännössä kenen kanssa tahansa, ja näkisin Tanevin mieluusti Välimäen rinnalla, mutta olkoot nyt tuossa hahmotelmassa noin. Välimäen pelejä Ilves-paidassa on tullut muutama nähtyä, ja aika suvereeni kaveri tuolle tasolle. Toisaalta ei yllätä, toisaalta puolentoista kauden pelaamattomuuden olisi luullut ehkä näkyvän otteissa.

Jos tuota tämän hetken tilannetta (+ Kylingtonin oletettu jatko) miettii, niin Ryania ainakin käy sääliksi tuon nelosketjun suhteen. Joukkue tarvitsee vähintään yhden selkeästi jokapäiväisen rosteripelaajan laituriosastolle, koska esimerkiksi Rinaldon paikka ei siellä ole. Vahvasti siis odotellaan edelleen pelaajakauppaa/-kauppoja, ja tietenkin haaveissa olisi se core-osaston mylläys, jos sopivaa treidipartneria vaan mistään löytyy. GM Treliving on noissa isommissa kaupoissa ainakin ihan hyvin onnistunut, joten siihen on luotettava, että jos pelaajakauppaa tulee, niin osaa jälleen asiansa. Treliving kommentoi joukkueen tilannetta tänään seuraavasti:

“We don’t expect this is the team we’ll go to training camp with.”

Tuo voikin sitten tarkoittaa monia asioita.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Loppuun herkuksi Välimäen kauden avausmaali:E: Nordström editoitu rosteriin.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy