Del Pieru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Alku oli sitä samaa taas, mutta toisen erän lopussa näytti jo siltä, että Flames pelasi parasta peliään Canucksia vastaan tässä minisarjassa... Kunnes Mangiapanen upean yksilösuorituksen jälkeen tuli totaaliromahdus.
Ottelusta jäi hyvin kaksijakoiset fiilikset. Tyytyväinen osaan pelistä, mutta sitten vastapainoksi osa pelistä oli täyttä ripulia.
Välimäki sai pari ottelua kokeilla ykkösylivoimassa ja valitettavasti tulosta ei tullut. Andersson varmaankin ottaa paikkansa takaisin, mutta toivottavasti Juusokin vielä pysyy yv-pyörityksessä mukana, niin eiköhän se yhteispeli ylivoimallakin ala vielä siitä hitsautumaan.
Toivottavasti Simon kokeilu loppui tähän otteluun. Heti kärkeen kiekonmenetys, josta seurasi Canucksin avausmaali.
Samalla kun Nordströmit ja Simonit sählää kentällä, Josh Leivo istuu katsomossa. Ainoa pelaaja mielestäni näistä syvyyshankinnoista, joka on edes ollut kohtalainen. Tulosta ei ole tullut hänelläkään, mutta Lindolmin kanssa pelatessa pelin hallinta on ollut Flamesilla tilastollisesti ylivoimaisesti. Potentiaalia on että tulostakin alkaisi tulemaan tuolla kombolla.
Nordström on ok alivoimalla. Muuten hänestä ei ole mitään hyötyä. Kyllä alivoimalle löytyy muitakin pelaajia laittaa.

Jos jotain positiivista pitää sanoa, niin Ritchie toi vähän sähkö kentälle lähes jokaisessa vaihdossaan.
Ritchie oli sentään väriläiskä. Tämän ottelun perusteella pitäisin hänet 13. hyökkääjänä, jota heittää aika ajoin kehiin tuomaan energiaa.
Simon ja Nordström waiversin kautta taxiryhmään ja kehiin Gawdin, sekä Leivo.
Rakennetaan 4 kenttää, jotka pystyy pelaamaan ja unohdetaan tuollainen aivan turha nelonen josta pyritään tekemään puolustuserikoiskenttä, joka ei siinäkään onnistu.

Tkachuk - Lindholm - Leivo
Gaudreau - Monahan - Gawdin
Mangiapane - Backlund - Ryan (kun tervehtyy)
Lucic - Bennett - Dubé

Ryanin tilalla voi kierrättää toistaiseksi mm. Ritchietä.
Taitaa olla turha toivo, että Ward tällaisia kenttiä kasaisi, mutta aina saa unelmoida.
Onneksi seuraavaksi vastassa Oilers, joten tunnepuoli pitäisi ainakin olla kohdillaan ja Rittichkin sai vähän ottaa tuntumaa pitkästä aikaa. Toivottavasti saa pelata toisen back-to-back peleistä.

edit. Vaikka itse tuossa juuri kritisoin että Bennett alennettiin neloskenttään, niin tässä omassa hahmotelmassani en numeroisi kenttiä 1-4, vaan jokainen kenttä olisi ns. tulosta tekevä kentällinen. Se kenttä jolla peli kulkee palkittaisiin peliajalla ja Monahanin kenttä olisi ainoa puhdas hyökkäyspään erikoiskenttä. Ja tässäkin Gawdinilla potentiaalia tasoittaa ainakin pitkällä tähtäimellä kokonaisvaltaista pelaamista. Gawdinilla on hyökkäyspään potentiaalia, sekä osaa myös mm. alivoimaa pelata. Nuoruuden innolla suoraan mahdollisuus Gaudreaun kanssa ja kuka tietää miten hyvin NHL ura lähtisi Gawdinillakin käyntiin. Gawdinin pitäisi olla palanen Flamesin tulevaisuutta ja nyt olisikin oiva tilaisuus katsoa tämäkin kortti.
 
Viimeksi muokattu:

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Treliving on muuten vetänyt ihan kivasti omasta mielestäni, mutta näissä valmentajakiinnityksissä pitää ilmeisesti olla jotenkin älykkäämpi kuin kaikki muut, kun kiinnitetyt nimet ovat olleet näitä "ei niin itsensä koviksi todistaneita" (Gulutzan, Peters, Ward...). Onhan tässä nyt ihan selkeitä Gulutzan-fiboja, vaikka se hieman Wardia auttaakin, että joukkueen materiaali on nyt parempi kuin muutama vuosi sitten.

Jo ennen kauden alkua vaakakuppi painoi enemmän sen suuntaan, että oltaisiin vaan signattu joku kovempi koutsinimi, eikä jatkoa Gulutzan 2.0:lle päävalmentajan roolissa. Ja tämän alkukauden perusteella alkaa entistä enemmän tuntumaan siltä. Nämä on toki aina vähän kaksipiippuisia juttuja, kun yhtä lailla huonosti suorittaville pelaajille voi antaa kritiikkiä, mutta penkin takaa ainakin itse koen, että nämä ongelmat kantautuvat. Hienoa se olisi erehtyä, ja nähdä, että Ward kääntäisi laivan jollain ilveellä ihan toiseen suuntaan, mutta olen aika skeptinen sen suhteen.

Tämän kauden Flames tunnetaan aika monesta, jo kroonistuneesta ongelmasta: Parhaiten erottuu tietenkin tuo otteluiden aloitus. Kaveri eteen vaan, tuttua ja turvallista. Ja jos ekassa erässä satutaan itse tekemään ensimmäinen maali, niin kyllä siitä silti huono erä kokonaisuudessaan saadaan. Toinen juttu on nämä Wardin älynväläykset ketjujen ja peluutuksen osalta. Kotipeleissä, kun on viimeinen vaihto Flamesilla, niin ei siitä hyötyä tunnu olevan (Wardia ei varmaan kiinnosta matchaaminen juurikaan). Ja ylipäätään, montako pysyvää ketjua Ward on saanut rakennettua, kun kautta on jo yli neljännes takana? 0. Ja kuten tuossa eilen @Del Pieru mainitsi, niin yksi erinomainen esimerkki oli rikkoa se edellisen pelin paras ketju, joka klikkasi loistavasti myös playoffeissa. Nyt ei pahemmin näkynyt ketään siitä kolmikosta, kunnes kesken pelin Ward siihen tajusi taas vaihtaa. Ja vaikka Markström loistava veskari onkin, ja jokusen pisteen Calgarylle jopa ryöstänyt, niin olisi maalivahtipeluutuksessa voitu varmaan hiukan enemmän Rittichiäkin käyttää (tällä tahdilla tsekkiläisen jo valmiiksi heikohko itseluottamus tuhotaan lopullisesti). Toisaalta, kun oman jengin peli on niin sekaisin, niin ei se ihme ole, että kippermäisesti luotetaan siihen, että Markström pelastaa.

Näistä neljästä Canucks-pelistä 4p on peliotteisiin peilattuna aika hyvin. Jotkut aina puhuvat, miten kaikille joukkueille tulee välillä ohipelejä. Toinen tuttu fraasi on "hyvän joukkueen tunnistaa siitä, että se voittaa huonollakin pelillä". Flamesiin pätee ainakin se, että ohipelejä tulee, ja myös se, että ovat huomattavan monta peliä voittaneet huonolla pelillä. Hyväksi joukkueeksi en kuitenkaan lähtisi kehumaan nykyisellään, ja siitä iso vastuu penkin taakse, ja välillisesti tietysti myös kärkipelaajille (vaikka itse tosiaan suolaan nyt Wardia mieluummin). Joukkue on voittanut 16 pelaamastaan pelistä 8 kpl, joka on kyllä hyvä suoritus siihen nähden, miltä se peli oikeasti on näyttänyt.
 

Del Pieru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Tuossa yllä erittäin hyvin kiteytettynä @Uniquewn toimesta omatkin ajatukset.

Treliving on muuten vetänyt ihan kivasti omasta mielestäni, mutta näissä valmentajakiinnityksissä pitää ilmeisesti olla jotenkin älykkäämpi kuin kaikki muut, kun kiinnitetyt nimet ovat olleet näitä "ei niin itsensä koviksi todistaneita" (Gulutzan, Peters, Ward...).
Itsekin suht tyytyväinen Trelivingin touhuihin, mutta tuon valmentajaprobleeman lisäksi täytyy heittää vielä UFA hankinnat hänen heikkouksiinsa. Toki nämä Markström ja Tanev kiinnitykset ovat nyt näyttäneet aika hyvin osuneen kohdilleen, mutta edelleen mm. maksellaan Brouwerin ja Stonen ulosostoja.
Mikä lie syynä sitten tuohon, ettei valmentajiin voida samalla tavalla panostaa myös rahallisesti kun pelaajiin? Onko omistajien toimesta tullut käskyä, että valmentajiin ei sitten tuhlailla kun pelaajien ulosostoihin jo haaskattu rahaa, vai kuvitteleeko Treliving tosiaan että on niin nero että osaa spotata tulevat huippuvalmentajat ilman näyttöjä?
 

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Yks asia, mitä ei oo nostettu esille vielä on, että Gio on ollu kapteeni käytännössä kaikkien Gulutzanien jne aikana.
On toki vetänyt Norris-kauden tuohon jaksoon, mutta voiko myös kapteenisto kattoa peiliin kun otteet ailahtelee?

MT on kyllä ollu jotenki vaisu. Katsotaan miten BOA menee ens yönä.
Monahan sais kyllä tehdä maaleja myös välillä. Tekis sille varmasti hyvää. Ei se nyt voi mennä niin, että jos keskityt puolustustukseen tai pelinrakentamiseen, niin maalit jää tekemättä?


Toisaalta sarjataulukon osalta tilanne on oikeastaan tosi hyvä edelleen.
Salaa toivon, että peli klikkais ja saatais vaikka 7 hyvää erää peräjälkeen Pelattua.
 

Del Pieru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Yks asia, mitä ei oo nostettu esille vielä on, että Gio on ollu kapteeni käytännössä kaikkien Gulutzanien jne aikana.
Varmasti on syytä ailahteluihin Wardin lisäksi pelaajistossakin. Pelkän valmentajan syyttäminen olisi typerää, kun sama on jatkunut useamman valmentajan alaisuudessa jo. Peters esim ei ole mikään kaikista ihmisläheisin valmentaja.
Giordano on ehkä liian "kiltti" kapteeni eteenkin tilanteissa kun peli ei kulje ja tarvitsisi ääntä nostaa.
Tkachukille C rintaan ja Andersson, sekä Giordano varakapteeneiksi, niin saataisiin kyllä erilainen johtamistapa joukkueen sisälle.
 

Del Pieru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Ei huono, mutta ei hyväkään. Tiivistettynä ensimmäinen Battle of Albertan back-to-back peli.
Alkua (yllätys, yllätys) lukuunottamatta Flames pelasi kohtalaisen ottelun, mutta kipinä tekemisestä puuttui. Ei ollut missään vaiheessa ottelua sellainen fiilis, että nyt on arkkivihollinen vastassa.
Silti tästä jäi parempi maku, kun yhdestäkään Canucks sarjan ottelusta.
Rittich pääsi vihdoin maaliin ja pelasikin hyvän ottelun. Toivottavasti tästä sai johto uskoa siihen, että kuormaa voidaan jakaa tasaisemmin Markströmin ja Rittichin kesken.
Ensi yönä mennään taas ja toivottavasti hiukan korkeammalla instesiteetillä varustettuna.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Eipä tässä tarvitse mitään ihmeellistä kirjoittaa viime jutustelujen jäljiltä, tai ylipäätään viimeisten kausien odotusten osalta. Sen lisäksi, että peli on ihan sekaisin, niin voisi miettiä, että mistä mahtaa johtua, että kun samoja jengejä vastaan pelataan lyhyessä ajassa useampaan kertaan, niin käyrä näyttää alaspäin. Kyllästyneisyyteen asti on playoff-floppausten ym. jäljiltä odotellut jotain radikaalimpaa, mutta ei. Josko tämän kauden jälkeen? Jatketaan odottelua.
 

Del Pieru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Paljon puhuttu huono laukausten laatu ja puolustuksen virheet väärän pelaajan ollessa kentällä (McDavid) ratkaisi pelin.

Välimäki ja Nestrov aloitti kauden yllättävänkin vahvasti, mutta nyt on ollut vaikeaa jo useamman ottelun ajan. McDavid käytti nöyryyttävästi hyödykseen parivaljakon jokaisen virheen. Välimäestä kasvaa vielä Flamesin johtava puolustaja, mutta vielä sinne on matkaa. Virheistä oppii ja niinpoispäin. Vastuuta on hyvin tullut jo tulokaskaudella, mutta ehkä Välimäki kaipaisi vakituisesti rinnalleen kokeneen ja puolustuksellisesti vakaan kaverin, vai olisiko jo aika pistää Anderssonin pariksi koska nämä oletettavasti tulevat olemaan Flamesin tulevaisuus muutenkin. Tällöin virheiltä olisi vaikea välttyä, mutta kun kausi näyttää olevan menossa muutenkin roskakoriin niin saisivat rakentaa jo kemiaa yhdessä tulevaisuutta varten.

Harmittaa kyllä vietävästi, että ottelusta tuli tällainen persraiskaus. Flames pelasi nyt sellaisella ilmeellä, mitä pitääkin.
Lucic-Bennett-Dubé pelasi jälleen hyvin ja Leivo pääsi vihdoin takaisin Lindholmin vierelle. Kolmannessa erässä Leivo oli taas neloskentässä, mutta nämä saisi pitää jatkossakin yhdessä, mutta pahoin pelkään että tällaisen tuloksen jälkeen sekoitetaan seuraavaan peliin toimivatkin yhdistelmät.
 
Viimeksi muokattu:

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Täytyy taas todeta, että ohhoh!

Aamulla en ollu uskoa silmiäni, kun näin tuloksen.

Huippuhetkien perusteella Flamesilla oli onnea matkassa ihan huolella. Harvoin noin kaverilla noin paljon tolppia ja läheltä piti -tilanteita.

Poseja on Monyn ja Tkatchukin maalit ja erikoistilanteissa onnistuminen ja voitto Rittichille.

Melkoisen isot matsit tulossa Ottawan kanssa...

Edit: typo
 
Viimeksi muokattu:

Del Pieru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Ei se voitto tosiaan millään vakuuttavalla esityksellä tullut, mutta se tuli enemmän kuin tärkeään paikkaan. Rittich oli mies paikallaan. Jospa nyt peliaikaa alkaa irtoamaan hänellekin useammin. Olihan Rittichillä tuuriakin matkassa, mutta sillon kun omaa peliään vielä etsii, niin tuuri voi olla juuri se, joka auttaa saamaan pelin takaisin reiteilleen.

Elliotte Friedman omassa 31 thoughts podcastissaan puhui eilen Tkachukin tilanteesta tällaista:
"I think Tkachuk was really frustrated by what happened. That whole puck flipping thing led to a meeting that I think just sent them sideways. I think Tkachuk feels that some of the players didn't want him to create something every game and I think he's confused by that. I think he understands only how to play the game a certain way and I think he's questioning it now. "
Jos tuo pitää paikkansa, että joukkueessa on pelaajia, jotka ajattelee että Tkachukin pitäisi himmailla jäällä omaa tekemistään, niin pistää kyllä vihaksi.
Tkachuk näyttää monesti olevan ainoa pelaaja Flamesnutussa, joka näyttää tunnetta kentällä ja tekee kaikkensa joukkueen eteen. Siitä pitäisi muiden ottaa esimerkkiä. Tämmöisten asioiden tultua esille, en ihmettele yhtään että joukkueen peli on sekaisin. Toivottavasti voitto Torontosta saa vähän positiivista ilmapiiriä joukkueeseen.
 

Del Pieru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Alkaa vitutus koko touhuun liittyen muuttua jo välinpitämättömyydeksi.
Yhdyn edelliseen.
Sitä kun kuvitteli, että pohja on jo saavutettu ja parin ok pelin jälkeen ehkä pientä valoa on näkyvissä, niin Flames näytti että vielä voi vajota syvemmälle. Eipä se tästä näköjään mihinkään muutu ilman että joukkueen runkoa pistetään uusiksi.
Täytyy vaan toivoa, että mitään paniikkikauppaa ei tule joukkueen tulevaisuuden kustannuksella.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Eipä tuo toiminta jaksa enää tosiaan edes vituttaa. Jos päävalmentajaa ja joukkuetta ei tunnu kiinnostavan yhtään, niin ei kai sitä voi faneiltakaan odottaa.

Sehän tästä vielä puuttuisi, että joukkue laittaisi ensi kaudella kaiken peliin. Lopputuloksena odotetusti pudotuspelien ekalta kierrokselta ulos ja Gaudreau lähtee ilman mitään korvausta. Siitä olisi sitten hyvä lähteä rakentamaan tulevaisuutta.

Kaikesta huolimatta illalla olisi taas peliä tulossa ja pakko se on kuitenkin katsoa.
 

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Tai saisi tällä kaudelle ykkösvarausvuoron, jonka vaihtaisivat johonkin Brouwer 2.0:n...
Surkuhupaisa on sana, joka tulee mieleen tästä kaudesta ja silti ollaan edelleen ihan asemissa.
 

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Välimäki tais tehä uransa ekan NHL-maalin. Ihan kiva maalikin vielä, kivasti tuli alueelle ja Johnny Hockey pelas mahtavasti. Näppärä syöttö siihen keskelle.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings

Liitteet

"Legal interpretation takes place in a field of pain and death"
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
"It is possible to commit no mistakes and still lose. That is not a weakness. That is life."

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Noi tilastot eivät päivitys reaaliajassa. Plus vähän alemmas scrollaamalla näkee tän.
Joo, mutta siis ihmettelin sitä että oli merkattu tälle kaudelle yksi maali ja koko uralle yksi maali. Luulis, että jos tälle kaudelle olisi merkattu maali niin olisi koko uran tilastot muuttuneet kakkoseksi.
Oletan, että on koodattu jotenkin fiksusti että kokonaistilastot muuttuvat automaattisesti kun muitten kausien pisteet muuttuvat.
Tämä oletus oli kuitenkin väärä, jostain syystä toimivat ilmeisesti niin, että yksittäisen kauden pisteet eivät vaikuta automaattisesti koko uran pisteisiin.
Oli miten oli, kiva että sai maalin.
 

Del Pieru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Onneksi ei tullut innostuttua Flamesin lauantain esityksestä, koska takaraivossa soi kokoajan ajatus että seuraava peli on todennäköisesti taas jotain ihan muuta... Ja niinhän se taas oli. Ihan ok peliä ensimmäinen erä, mutta toiseen erään jäälle asteli taas tutun aneeminen liekkiryhmä. Rittich pelasi hyvin yhtä aivopierua lukuunottamatta ja vaikka Senaattoreiden kolmas maali taisi lopullisesti katkaista selkärangan Flamesilta, niin ei peli siihen ratkennut. Jäällä nähtiin taas joukkue vailla itseluottamusta, mistä tämä klippi hyvänä esimerkkinä:


Jos jotain mahdollista lohtua Flamesin tilanteeseen koittaa hakea, niin loppukauden peleistä suurin osa on kotona, vaikkakaan siitä ei tänä päivänä juuri apua ole.
Eipä tässä oikein muu auta kun kärsiä peli kerrallaan ja yrittää iloita niistä harvoista peleistä kun Flames pelaa tasollaan... Vai onko se taso sitten tämä?
 

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Varmaan löytäisi enemmän posia, jos tätä ei olis jatkunut näin kauaa..
Varmaan isot treidit on seuraava liike..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy