Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Onpa mielenkiintoinen (ja ilmainen) artikkeli Flamesin pakkeihin liittyen.
Lyhyesti sanottuna Gio-Brodie ja Hani-Ras - parit vetää vastustajasta riippumatta todella hyvillä statseilla.
Molemmat parit on selkeästi plussalla peliä edistettäessä.
Käytännössä siis Hamonicin palatessa pitää vaan rakentaa kolmospari nelikosta Forbort, Gustafsson, Hamonic ja Kylington.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Coyotesia vastaan pelattiin paremmin kuin Jacketsia vs, ja se riitti 3-2 -voittoon. Flames tavoilleen uskollisena päästi kaverin taas heti johtoon, ja sen Hallin maalin myötä tulikin uumoiltua jälleen kerran vaikeaa takaa-ajopeliä. Noh mitä vielä, Flames pelasi ekan erän todella hyvin ja nousi ekalla puoliskolla johtoon Gaudreaun ja Brodien maaleilla. Koko loppueräkin oli Flamesin hallintaa ja hyvältä sektorilta päästiin useamman kerran ampumaan, mutta Kuemper kesti + kertaalleen Hanifin kilautti tolppaan. Paikoista huolimatta siis maalin johdossa erätauolle.

Toinen erä olikin sitten ylivoimaisesti ja selkeästi Flamesin huonoin erä, ja vastaavasti Coyotes painoi kovaa päälle. Tuon Backlundin 3-1 -maalin jälkeen Flamesin peli loppui jollain tapaa siihen, ja Coyotes rupesi virittelemään kiriä. Forbort pelasti yhden tilanteen maaliviivapuolustuksensa ansiosta, mutta lopulta, jälleen paskan omalta alueelta ulospyrkimisen jälkeen Coyotes kavensi, kun Söderberg nuiji maalinedustalta kiekon viivan yli. Coyotes jatkoi hallintaa, mutta onneksi siihen tuli tuo Goligosken tyhmä kiekon sulkemisjäähy, joka rauhoitti loppuerää. Talbotille erässä peräti 20 torjuntaa, mutta suurin osa oli loppujen lopuksi aika helppoja.

Kolmanteen erään Flames tuli huomattavasti paremmin, ja Coyotes pidettiin pois maalipaikoilta. Gustafsson täräytti kerran ylärimaan tuossa erän puolenvälin paikkeilla, joka olisi kyllä saanut upota sisään. Noh, hetki sen jälkeen Coyotes pääsi myös ylivoimalle, mutta se tapettiin, ja oikeastaan ihan pelin lopussa ei ollut mitään hätää. Toki Scmaltzilla oli hyvä paikka tasoittaa siinä 3-4 min ennen loppua, mutta se jäi viimeiseksi tontiksi.

Kolmas erä jätti hyvän maun tästä esityksestä, vaikka toisessa erässä oltiin ajoittain pesukoneessa. Isona posina se, että yv-hyökkäyksiä ei pahemmin kaverille annettu, mikä on varsinkin näissä kotipeleissä ollut murheenkryyninä. Nuo oman pään lähdöt paineen alla vastustajan aluepainostuksen jälkeen ovat sellaisia, että parempaan pitäisi pystyä. Pääasia kuitenkin, että tällaisesta pelistä otettiin se voitto varsinaisella peliajalla. Seuraavaksi sitten Golden Knightsia vastaan, joka ei näköjään viime yönä ilmoittautunut lainkaan paikalle Jetsiä vastaan. Luulisi siis olevan kova peli tulossa.
 
Viimeksi muokattu:

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
AHL-puolesta ei ole paljon juttua ollut, joten kirjoitellaas siitäkin pieni värssy. Kovan alkukauden jälkeen Heatin vire on hieman rauhoittunut, ja esim. viimeisestä 15 pelistä voittoja on kuusi. Playoffeihin ollaan kuitenkin näillä näkymin menossa. Viime yönä Oilersin farmi otti rankkarivoiton Stocktonista lukemin 4-3, mutta edellisen yön pelin Heat voitti 3-2. Näin suomalaisittain on ollut positiivista huomata, että Tuulolan Eetu on nostanut pelaamisen tasoa, ja viimeiseen viiteen peliin Tuulola onkin painanut tehot 3+3 (ja viimeiseen 9 peliin 4+6). Viime ja edellisyönä 1+1, ja Eetu on päässyt pelaamaan hyvässä ketjussa Byron Froesen ja Austin Czarnikin kanssa. Ylivoima-aikaakin on ruvennut ropisemaan. Tuulola valittiin viime yönä ottelun kakkostähdeksi ja kotipelissä ykköstähdeksi.

Tuulolan viime yön maali:

Ja tässä viime viikonlopulta Eetun av-osuma:

Pelejä ei ole AHL-puolelta nähtynä, joten vaikea lähteä sen tarkemmin arvioimaan Tuulolan otteita muihin verrattuna, mutta tilastojen valoissa ainakin kausi on ollut nousujohteinen. Raamit ja pelitapa ovat kyllä sellaisia, jotka puhuvat sen puolesta, että Tuulolalla olisi saumaa nousta NHL:ään bottom-6-rooliinkin, kunhan jalkanopeus riittää. Highlightsien perusteella on ehkä saanut hiukan lisää potkua viime Liiga-kauteen nähden, ja toivotaan, että esim. ensi kaudella pystyisi jo tekemään debyytin isoissa valoissa. Pelaajatyypiltään on ainakin sellainen, että niitä ei ihan ruuhkaksi asti ylhäällä ole, kun pelaa vielä oikea käsi alhaalla. Buddy Robinson on farmin puolelta se pelaajatyyppi, jonka kanssa Tuulola kilpailee samasta roolista, ja voisi olettaa, että lähes seitsemän vuotta nuorempana omaa hyvät tsäänssit nousta nokkimisjärjestyksessä Buddyn ohi lähiaikoina. Robinsonilla toki loppuu myös sopimus tähän kauteen, joten saa nähdä, jatkaako täällä vai ei.

Tuulolan ohella mm. Adam Rucizka on pelannut nousujohteisesti AHL:ssä, ja Ruzickan ketjukaveri Matthew Phillips on tietysti tehojen valossa nuoriso-osaston kovin pelaten lähes piste per peli -tahdilla. Tuo kolmikko onkin tulevan kauden training campia ajatellen mielenkiintoisinta seurattavaa. Näillä ketjuilla on menty viime pelit:

Czarnik-Froese-Tuulola
Phillips-Ruzicka-Pospisil
Kirkland-Gawdin-Robinson
Gallant-Marcinew-McCarron

Leslie-Yelesin
Schueneman-Valiev
Hamilton-Lancaster

Alan Quine on ollut alavartalovamman myötä sivussa (day-to-day) ja Ryan Lomberg myös alavartalovamman takia (month-to-month). Luke Philp puolestaan sairaana sivussa.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Se oli niitä matseja, jossa käytännössä kaikki mahdollinen tuntui olevan Flamesia vastaan. Joukkue pelasi kyllä kokonaisuutena heikon ottelun, mutta yksi jäätävä pomppumaali teki lopulta sen hienon nousun kolmen maalin takaa täysin turhaksi. Loistavasti pelannut Lucic taklasi Pirrin kautta Hanifinin ulos ottelusta. Se on toki täysin normaalia, että kaikki nuo kolikonheitto-haastot tuomitaan vastustajille, mutta siinä ei sitten nähty mitään maalivahdin estämistä, kun Rittich kaadettiin kaksi kertaa.

Kaikki 1-ketjun pelaajat pelasivat yli 20 minuuttia ja saivat aikaan yhteensä vain yhden vedon enemmän kuin pelkkä Backlund. Gaudreau hukkasi taas vaihteeksi yhden läpiajon ja tällä kertaa ei saanut aikaan edes laukausta. Gio pelasi yhden kauden heikoimmista peleistään ja varsinkin se sekoilu omalla alueella ilman mailaa oli jotain sellaista, jota ei ole totuttu näkemään.

Rittich on aina varma valinta näihin kotipeleihin, ettei homma vaan menisi liian helpoksi. Kahdeksan edellistä kotipeliä ja 31 päästettyä maalia. Siinä tulee jo mukavasti painetta pelaajille, kun pitäisi tehdä aina vähintään viisi maalia, jotta olisi mahdollisuus voittaa ottelu. Täytyy kyllä olla erittäin tyytyväinen siihen, että Rittich sai vain kahden vuoden pituisen sopparin.

Jos nyt loppuun vielä jotain positiivista, niin onneksi myös Nucks hävisi ottelunsa.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Jäi itseäkin harmittamaan vanha tuttu DeBoer onnistuneine haastoineen, Rittichin kaatamiset sekä tuo voittomaali, mutta taas voi peiliinkin katsoa. Miksi joka kerta pitää nukkua pelin alussa? Nyt oli vielä napsua kovempi porukka vastassa, joten kirin virittäminen on sikäli aina vaikeampaa. Teki ihan pikkuisen gutaa, kun Tkachuk löi pelin tasoihin, mutta tosiaan loppu oli sitten slap in the face -kamaa.

Milan Lucic oli melkoinen elukka viime yönä, ja pelin paras Flamesin pelaaja, ja tehot 1+1 siitä hyvästä. Pari mukavaa niittiä myös siihen päälle. Hanifin tosiaan loukkaantui ekassa erässä, ja ei ole vielä tietoa vamman vakavuudesta.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Korona on hiljentänyt homman, mutta otetaas positiivisia uutisia tähän väliin:Eli sekä Mackey että Poolman Entry Level -soppareihin 1v pahveilla. Colton Poolman on Jets-pakistossa pelaavan Tuckerin pikkuveli, ja ilmeisesti vähän sellainen oma pää ensin -kaveri. Asennetta ja työmoraalia myös kehuttu Poolmanin kohdalla, ja hänestä Flames oli ollut kiinnostunut jo viime syksystä alkaen.

Connor Mackey on Poolmanin tavoin vasen käsi alhaalla pelaava pakki, jolla on hyvät raamit ja Dregerin mukaan potentiaalia kehittyä top4-pakiksi. Mackeyn kohdalla huomion arvoista on erityisesti se, että hän oli TSN:n draftaamattomien vapaiden agenttien listan numero uno. Frank Seravallin mukaan 28/31 NHL-jengiä osoitti Mackeyta kohtaan kiinnostusta. Flames harvoin juhlii näissä kilpailuissa, joten tästä tuli ihan mukava fiilis. Ilmeisesti se auttoi asiaa, että Mackey oli Flamesin dev campilla vuonna 2017, joten siitä on varmaan jäänyt kaverille positiiviset kokemukset, ja varmaan myös jonkinlainen yhteys seuran ja pelaajan välille.

Flamesin viime vuosien vähäisistä varausvuoroista johtuen prospect pool on aika kapea, ja sanoisin, että Mackey ja Poolman menevät ainakin pakkien rankingissa heti sinne TOP5:een.

E: Mackeyn suusta vielä tuon v. 2017 leirin vaikutus:

“I got a little taste there,” he said. “That started the whole process.”

Mackey, 23. could have turned pro following his sophomore season but, after taking a week to think about it, opted to return to Minnesota State for another year. Prior to his junior season, he met with representatives with seven teams, including Calgary.

“I had built a relationship with them and was comfortable with them,” Mackey said. “That hasn’t changed since Day 1. When I made my decision to come back to school, they respected that. …

“I wanted to be part of that organization. I’m pumped.”
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy